Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Nelis

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 6 ... 60
31
Alternatief geld / Re: Qredit (XQR)
« Gepost op: 23 augustus 2019, 15:52:35 »

32
ik ben blij dat we op de nieuwe website al die ingewikkelde zaken alleen tonen aan mensen die willen doorklikken.

33
Valuta Markt / GuldenTrader
« Gepost op: 10 augustus 2019, 03:56:07 »
Sinds augustus 2019 wordt EFL verhandeld op exchange.guldentrader.com. Met de toevoeging van de GuldenTrader Exchange komen er twee nieuwe valuta paren bij voor EFL, paren waar ik persoonlijk dan weer niet zo veel mee heb, namelijk NLG en euro. NLG is hier al vaker besproken, de euro is bij iedereen bekend. Toch is dit nu dus voor het eerst in 5 jaar dat er een directe euromarkt beschikbaar komt voor EFL. In het verleden zijn er natuurlijk partijen als litebit, bitcoinmeester of bitbill die een euro koppeling aanboden, maar deze plaatsen functioneren dan als tussenpartij en verkrijgen die munten op een bitcoinmarkt. Ze berekenen de prijs aan hun klanten door in euro's, dat wel, maar dat is een verschil met wat er nu beschikbaar is gekomen op exchange.guldentrader.com. Een handelsmarkt met orderboek tekent een lijn in de tijd. Die lijn wordt getekend met bepaalde voorwaarden, daarom kan je hem vergelijken met andere lijnen die worden gemaakt.

Persoonlijk vind ik die lijn dus bijzonder interessant, daar ben ik ook altijd naar op zoek als ik een nieuw muntje tegen kom. In zekere mate kan gesteld worden dat op termijn de markt stabieler zal worden naar gelang er meer valuta paren worden toegevoegd, onder voorbehoud dat er ook liquiditeit aanwezig is in die markten. En dat is wat er nu moet gaan blijken, gaan er NLG-ers die prijs opbieden? Durven mensen de stap te nemen om zich aan te melden op zo'n website als guldentrader? Persoonlijk hoop ik het van harte, want het gaat naar verwachting nog even duren voor men ook daadwerkelijk met iDeal kan afrekenen. Voorlopig zie ik toch een redelijk volume ontstaan en dat stemt positief, want zo veel EFL als er de laaste dagen ogenschijnlijk zijn verhandeld, dat zijn er een stuk meer dan er dagelijks bij komen.

GuldenTrader Exchange gaat EFL voor 5 jaar aanbieden. Tegen die tijd is het aanbod nieuwe EFL echt verwaarloosbaar. Nu worden er nog altijd meer dan 200 EFL op de markt gebracht, dat gaat door tot de volgende interval van 210.000 blokken, ofwel blok nummer 1470000 en dat is dan weer over 30000 blokken, dat zou wel eens heel dicht bij de verjaardag van Max Verstappen kunnen uitkomen, we gaan aftellen :)

Op het moment in de tijd dat dit blok passeert zal de blokbeloning van EFL halveren en komen er per dag nog een hondertal nieuwe EFL bij. Op 8 cent, wat de koers toch lijkt te zijn in de eerste 3 dagen van GT, zou dat dus 8 euro per dag betekenen, als je dan bedenkt dat er ruim 300 euro aan efl handel plaatsvind op enkel het platform van GuldenTrader Exchange stemt dat positief en is dat voor mij boven verwachting.

Hopelijk zal het in de toekomst mogelijk worden om EFL als basiseenheid aan de guldentrader beurs toe te voegen, het is per slot van rekening een guldentrader beurs. Vooralsnog gaat er dus een iDeal functionaliteit komen, deze zal vervolgens markt orders kunnen uitgeven, dat kan dus nog leuk worden.

Daarnaast is er dus ook een NLG markt actief, ook daar zijn al tienduizenden guldens van eigenaar verwisseld, je vraagt je af of ze bij NLG nog wel naar koersen kijken, maar ze gaan binnenkort alle orders annuleren en de munt naar een dubbeltje kopen zo is in de slack te lezen, nou dat beloofd wat. Voorlopig staat de koers nlg/efl op 10 tegen 1 met een uitschieter naar de 15.

Heb je vragen over het gebruik van guldentrader, of wil je een ervaring delen, dan is de ruimte hieronder voor jou gereserveerd, succes met handelen!

e-Gulden wordt op GuldenTrader Exchange tegen twee vallutaparen verhandeld:


34
Alternatief geld / Re: Florijncoin (FLRN)
« Gepost op: 10 augustus 2019, 01:05:57 »
Achja, wie goed doet goed ontmoet heb ik altijd geleerd, dus kan ik het niet laten om nu ook maar iets positiefs neer te zetten, de website van Florijncoin ziet er wel mooi uit, visueel is er niets op het project aan te merken.

35
Alternatief geld / Qredit (XQR)
« Gepost op: 10 augustus 2019, 00:41:37 »
Qredit XQR is de huismunt van het altilly platform en in de basis een clone van de ARK broncode.

Dit betekend 8 seconden per blok, en met tien muntjes per blok komt dit op ongeveer 108000 nieuwe munten per dag. Het systeem waarmee de munten tot stand komen heet Delegated Proof of Stake, of DPOS, wat een variant is op het gewone proof of stake. Dat proof of stake ben ik geen voorstander van, dat is bekend, DPOS is toch weer net iets anders. Een belangrijk verschil om te melden, is dat de inflatie een vast bedrag is, namelijk 10 munten per blok van 8 seconden, dat is een belangrijk verschil ten opzichte van munten die beloning op basis van een percentage, je krijgt dan een rente op rente model waarbij de inflatie dus exponentieel toeneemt, gelukkig is dat bij XQR niet van toepassing.

De website van Qredit is overzichtelijk en alle informatie die je bij een cryptogeldproject mag verwachten is aanwezig. Een degelijke blockexplorer bijvoorbeeld, en een link naar github. Ja, het is eigenlijk absurd dat ik het moet typen, maar ik heb zojuist ook een stukje over florijncoin neergeschreven, dus zet ik het er toch nog maar even bij.

De plannen zijn groots en momenteel staat XQR op 5 satoshi per eenheid, dit is de laagste koers die ik heb gezien sinds e-Gulden aan het Altilly platform is toegevoegd. XQR handelt tegen iedere munt die op het altilly platform aangeboden wordt, dus ook EFL. Momenteel is de koers hoger dan het ooit geweest is, dit hangt natuurlijk samen met de lagere koers van xqr, maar er zijn genoeg bots actief die de markt scannen op je order in te vullen nadat je heb plaatst, dus nog wel leuker is het om tussen een 5 en 6 satoshi met een kleine hoeveelheid efl's wat procentjes te pakken op zo'n xqr markt.

Nu goed, misschien is al deze tekst niet zo van toegevoegde waarde voor de mensen die het lezen, maar EFL wordt nu eenmaal verhandeld tegen XQR en daarom is het dan toch wel handig als mensen iets over zo'n project kunnen terugvinden, dus bij deze, hopelijk helpt het.

36
Alternatief geld / Re: Florijncoin
« Gepost op: 10 augustus 2019, 00:40:08 »
Bij een stijgende Bitcoinprijs zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden waarop Toine zijn beloftes kan nakomen, dus het blijft toch iets om in het oog te houden, daarom dus ook deze oproep, die toch weer iets te negatief geformuleerd is. Combinatie van verschillende invloeden die dan zo iets uit schrijft, maar het mag worden benoemd op het e-Gulden forum vind ik, er zijn namelijk maar genoeg Nederlands sprekende mensen die hier mee in aanraking komen en dus hoort het hier toch een beetje thuis, dat is de reden geweest dat we deze sectie ooit begonnen zijn.

37
Valuta Markt / Altilly
« Gepost op: 10 augustus 2019, 00:30:08 »
Sinds een half jaar wordt EFL aangeboden op de Altilly markt, hierbij maar even een uiteenzetting van wat bevindingen.

Altilly draait om transparantie, ze proberen zo veel mogelijk informatie te delen met hun klanten, bijvoorbeeld door hun planning openbaar te publiceren. Je kan op die manier het proces volgen als je zelf in behandeling bent, om het maar even plastisch uit te drukken.

Iedere munt wordt bij toevoeging voorzien van een enorme hoeveelheid gegevens, voor e-Gulden ziet een pagina naar het invullen als volgt uit.

Een leuke toevoeging op wat andere beurzen niet altijd tonen is de hoeveelheid munten die de klanten in totaal hebben gestort, op het moment van schrijven zijn er precies 477823.24452771 EFL's gestort op altilly, dat vind ik persoonlijk een leuk weetje wat die beurs prijsgeeft, waarom ook niet, als je de informatie toch tot je beschikking hebt?

Dan het handelen zelf. Omdat de Altilly beurs tamelijk nieuw is in de cryptowereld moet het zijn best doen om aandacht te winnen bij investeerders. Om die reden wordt er wel eens een competitie uitgeschreven, ook hanteren ze een concept waarbij de maker van de markt, dus degene die wacht op een order, een negatieve vergoeding moet betalen, ofwel netto ontvangt! Goed, het is een miniem bedrag, maar alle beetjes helpen, voor de pokerspelers onder ons, kaarten zonder rake speelt toch wat leuker.

Altilly maakt verder onderdeel uit van Hodler enterprice, waaronder nog meer bedrijfjes vallen, het is fijn om te weten dat de beurs niet de enige manier is waarop centen verdient worden, mijns inziens draagt dat positief bij aan de te verwachtte continuïteit van het bedrijf, maar wat zijn die woorden waard? Over cryptopia was ik ook altijd heel lovend en daar hebben sommige nog wel wat munten, dus ja.

Leuk detail om te melden is nog dat de eigenaar van Hodler enterprice een Nederlander is en wel eentje uit het zuiden van het land. Je kan een interview met Nayiem Willems hier terug luisteren

Tot slot heeft Altilly een huismunt, de Qredit met ticker XQR wordt standaard verhandeld tegen iedere cryptomunt, dus ook EFL. Er zijn een totaal van 700 miljoen XQR en vanaf die basis komen er vervolgens 10 bij, iedere 8 seconde, dat is dus een totaal van meer dan 100.000 stuks per dag en niet mis. Een manier om die inflatie op te vangen is door xqr als betaalmiddel te eisen bij de diensten van altilly.

In totaal wordt e-Gulden EFL op 5 markten verhandeld op het Altilly platform.38
Alternatief geld / Florijncoin (FLRN)
« Gepost op: 09 augustus 2019, 19:40:13 »
Ja u leest het goed, een stukje over florijncoin.

Een week of wat geleden ben ik daar eens in gedoken en sindsdien wordt ik op social media bestookt met hatelijke berichten van Florijncoin believers.

Waarom dan zoveel haat? Nou misschien dat de volgende tekst van mijn hand er mee te maken heeft

Florijncoin is niet een cryptoproject zoals de meeste in dit gedeelte van ons forum, nee florijncoin lijkt meer een manier te zijn voor niet zulke zuivere figuren om snel geld te verdienen aan de onwetendheid van goedgelovige mensen.

Dat zijn nog al een uitspraken, daarom ook maar meteen wat bewijs om die woorden te onderstrepen.

Op de website van florijncoin is een webshop, tot een aantal weken geleden kon men daar florijncoin kopen voor 1 euro per stuk. Deze prijs wordt net als bij een ICO vastgesteld door de leiding van Florijncoin, er is ook geen vrije markt die deze prijs ondersteunt wat het al helemaal een voor mij niet te accepteren risico met zich meedraagt.

Maargoed, hoeveel ICO's zijn er niet gestart met zulke voorwaarden, als iemand een niet verhandelbare munt wil kopen voor 1 euro per stuk, ga je gang, dat is dus ook niet zo zeer waar ik me druk over maak.

Waaruit voor mij blijkt dat de groep achter florijncoin geen traditionele cryptogeld partij is, maar meer een groepje ondernemers dat van cryptogeld totaal geen verstand heeft blijkt uit de webshop van florijncoin.

ASIC miners te koop voor florijncoin staat er op de website. Het lijkt alsof er enkel nog met euro's betaald kan worden, dit kan men verklaren door het nieuwe systeem van masternodes, hierdoor ontvangen diverse mensen nu florijncoin en kan dus een miner niet meer worden afgerekend met florijncoin.

voor slechts 8700 euro koopt u een fantastische miner, dat dezelfde miner op een andere website voor een fractie van de prijs wordt aangeboden is een teken aan de wand dat de leiding van Florijncoin niet zo geeft om zijn community, want zeg nu eerlijk, verkoop je liever 1 miner van 9000 euro, of 3 van 3000 euro, wat de beveiliging van het netwerk dus drie keer sterker zou maken. Nee, het is de leiding van Florijncoin niet te doen om een sterk netwerk te bouwen, dat blijkt wel uit dit voorbeeld. Gewoon informatie avondjes organiseren en mensen 1 op 1 apart nemen, goed luisteren wat ze belangrijk vinden en dan op hun persoonlijke wensen een mooi lulverhaaltje verzinnen zodat ze die 3x te dure miner van jou kopen.

Als je met de gemeenschap van Florijncoin in contact wilt komt, wat dus enorm moeilijk is, omdat er geen openbare praatgroepen bestaan (nog zo'n teken aan de wand dat er iets niet pluis is, want waarom zouden mensen niet met elkaar mogen communiceren, behalve dan als er iets niet zou kloppen in de verhaaltjes?) is contact met Florijncoin enkel mogelijk als je op een losse advertentie van Florijncoin op facebook reageert. Die advertenties zijn er genoeg, alweer zo'n teken dat het waarschijnlijk allemaal kut is bij florijncoin, want een goed product heeft geen reclame nodig, kijk maar naar bitcoin en kijk maar naar e-Gulden.

Nou goed, laten we dan hier maar een plekje openen om over Florijncoin te kunnen praten, misschien zijn mijn aannames tot op heden wel onjuist, dan moet je die mensen toch de kans geven om daar over te praten. Ze hebben bij Florijncoin allemaal een tomeloos vertrouwen in Toine Aarts, een makelaar uit de regio Eindhoven die dit project op sleeptouw neemt. Misschien dat hij eens kan uitleggen waarom hij 3x te veel rekent voor de computers die hij levert en waarom mensen eigenlijk verplicht een euro moeten betalen voor die munten die hij voor een fractie van een cent met een half computertje op een gesloten systeem heeft opgegraven.

Achja, ik zou er graag meer tegen willen kunnen doen, maar er is nu eenmaal niets strafbaars aan computers voor een absurd bedrag aanbieden. Zelfde verhaal met die muntenverkoop van een euro per florijncoin, totaal waanzin voor iemand die al een tijdje meedraait in de cryptowereld, maar als je nieuw bent en van niets weet ben je misschien wel heel blij met alle informatie die Toine Aarts en vrienden aan je meedelen. Schoenenwinkels doen niet anders trouwens, momenteel drink ik een drankje, dat heeft ook een winstmarge van meer dan 500%, maarja, dat is dus een drankje in een cafe, heel anders dan een miningcomputer. De korte winst lijkt voor Toine Aarts belangrijker te zijn dan een sterk netwerk getuige de prijzen die hij zijn gebruikers rekent voor nieuwe mining apparatuur.

Mijn conclusie is dan ook om met een hele grote boog om florijncoin heen te lopen, het is een kinderachtige groep mensen die met hatelijke berichtjes op social media zijn gelijk denkt te halen en de informatie die over dit project is simpelweg niet voldoende om er je geld aan toe te kennen, momenteel is in de blockexplorer op de website niet eens inzichtelijk hoeveel munten er in omloop zijn en heet is het engels wat verbasterd naar explore in plaats van de correcte term explorer.

Heeft er misschien iemand ervaring met florijncoin? Deel je ervaringen hier, je mag zelfs dit topic gebruiken om handel te drijven met Florijncoin, dan kunnen jullie je centjes ook eens gaan gebruiken, van harte welkom om het e-Gulden forum hier voor te gebruiken, graag gedaan!

39
Stel jezelf voor / Re: Is er nog iemand om me aan voor te stellen?
« Gepost op: 07 mei 2019, 00:13:32 »
Welkom Gerard, van harte welkom om eens aan te schuiven op een maandagavond bij een groepsgesprek.

40
Media / cryptotrader.nl
« Gepost op: 21 december 2018, 22:45:03 »

41
Ik zal vanuit mijn beperkte kennis mijn invalshoek geven.

De Wwft staat voor Wet ter voorkoming van Witwassen en financiering terrorisme en is reeds vele jaren actief. Als assistent accountant moest ik bij bedrijven op ongebruikelijke geldstromen letten, kas ontvangsten van boven de 5000 euro was zo'n ongebruikelijke geldstroom. Er moet dan een melding gemaakt worden, die deed ik niet zelf, dus ik weet de procedure hiervan niet uit eigen hand, het enige wat ik moest doen is een aantekening maken voor degene die de relatie met de klant onderhield, iemand met een hogere functie als de veredelde stagair die ik op dat moment binnen de organisatie voorstelde.

Dit nieuwe wetsvoorstel betekend volgens mij dat voor e-Gulden EFL als protocol er in zijn geheel niets aan de hand is, je mag tonnen overboeken van onbekend adres naar onbekend adres en niemand die hier over zal vallen, echter dienste die e-Gulden EFL koppelen aan fiat zullen vanaf nu een meldingsplicht krijgen, die er tot op heden dus niet was. Dus stel, ik gebruik Bitcoinmeester om daar mijn EFL op te slaan, nog niets aan de hand, maar maak ik een wissel om van EFL euro's te maken (een noodzakelijke tussenstap als ik op dat platform een andere munt wil kopen) dan moet bitcoinmeester vanaf het ingaan van de nieuwe wet nu verplicht een melding maken van deze transactie. Dit is dus alleen een melding, verder geen actie om geld te confiqueren oid. Pas als na de melding zal blijken dat de transactie niet door de beugel kan kunnen er acties volgen zoals bijvoorbeeld het weigeren van toekomstige dienstverlening.

Nogmaals, binnen e-Gulden EFL zie ik niet op was voor manier deze wet ons zou raken, het gaat hier alleen om dienstverleners van cryptogeld, niet het cryptogeld an sich. Een extra aandachtspunt zou kunnen zijn de mobiele wallet op www.efl.nl. Ondanks dat er duidelijk staat aangegeven dat de portemonnee enkel bedoeld is voor handgeld en dat er bovendien geen echte businesscase voor EFL.nl bestaat (dus het levert geen winst op) is www.efl.nl namelijk wel in bezit van de private sleutels van alle gebruiks. Dit maakt efl.nl verantwoordelijk voor de transacties die er op dat platform plaatsvinden. Het klinkt voor mij ook wel logisch, we stellen dat efl.nl bedoeld is voor handgeld en niet voor grote kapitalen, als daar dus ineens toch voor grote kapitalen aan transacties plaatsvinden is dat ongebruikelijk te noemen en dient dat volgens de nieuw aan te nemen wet dus gemeld te worden. Ik begrijp de eventuele verontwaardiging ook wel weer, want we zijn aan dit project begonnen om juist om van die regulering af te komen. Ik verdien mijn eigen geld en dus zou ik ook de vrijheid moeten hebben om daarmee te doen wat ik wil. Wil ik WIKILEAKS steunen, dan moet dat kunnen, wil ik ISIS steunen dan is dat mijn beslissing, wil ik belasting afdragen dan is dat mijn keuze. Helaas is de realiteit natuurlijk anders, maar die realiteit is vlug aan het veranderen en we zien nu hopeloze pogingen om een zinkend schip nog iets langer boven water te houden. Binnen afzienbare tijd, ik verwacht binnen de periode dat ik leef, zullen machtsposities veranderen, maar momenteel leven we onder het juk van een kleine groep bange mensen die met angst en terreur controle proberen te houden op de massa.

Nogmaals, dit is geen juridisch advies, enkel de manier hoe ik op het geheel kijk, maar ik verwacht voor de ontwikkeling en voortbestaan van EFL weinig raakvlakken.

42
e-Gulden discussie / Re: Wallet op Mac
« Gepost op: 20 november 2018, 08:57:53 »
Do I really want to know how to access the site and that most of the information about it is enough to explain them?

That's hard for me to tell, but if you go to https://www.bitladon.com/ you can find most information about e-Gulden EFL in the english language.

44
Ontwikkeling en technische discussie / Re: Minen met een druppelaar
« Gepost op: 08 oktober 2018, 23:22:32 »
Interessant, maar vooral uit support voor de e-Gulden, want het verwachte rendement is negatief.

Even snel gerekend:
Verwachte jaarlijkse inkomsten momenteel: 0.004*365 = EUR 1,46 (bij huidige difficulty en EFL koers.)
Verwachte kosten stroomverbruik: 3.8W * 24 * 365 * 0.21 = ongeveer EUR 7,50
Het apparaat zelf vind ik niet goedkoper dan zo'n EUR 47 bij 1 verkoper op ali (EUR 30 + 17 EUR verzendkosten,weet niet of links mogen, maar zoek bij aliexpress op "r1-ltc kuangcheng")

prima reactie, kort gezegd moet de vandaag geminde EFL een waarde van 54,50/1,46= 38x hoger hebben. Zodra we 2 euro doorbreken zijn we er dus, dat geeft een marktwaarde van 40 miljoen, ofwel 0,5x wat we uitgeven aan vuurwerk tijdens een gemiddeld oud & nieuw feestje, lijkt me prima te doen.

45
Media / Billboard EFL
« Gepost op: 30 april 2018, 11:01:55 »
Die pakken ze me niet meer af!


Pagina's: 1 2 [3] 4 5 6 ... 60