Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Nelis

Pagina's: 1 [2] 3 4 5 ... 60
16
Dag Yoshi, ik zit natuurlijk ook al een tijdje in de telegram kanalen en op discord.

Het valt mij gewoon op dat jij heel veel met de concurrentie bezig lijkt te zijn en bijzonder weinig zelfreflectie hebt.

Ik lees eigenlijk nooit eens een positief bericht van je, alles is de schuld van anderen, alle concurrentie bestaat uit kwaadwillenden. Echt in elke groep waar ik jou berichten ben tegengekomen is de insteek negativiteit. Als je bovenop die negativiteit ook nog eens de naam "EFL meester trol" voert, dan moet je je ergens kunnen voorstellen welk beeld je schept, niet alleen van je eigen persona, maar ook van EFL.

Wat maakt EFL de spaarmunt bij uitstek? Als ik naar altilly kijk is de koers eigenlijk alleen maar flink aan het kelderen in sat. terwijl een hele lading altcoins momenteel er weer een beetje bovenop krabbelt. Misschien zou het ook al helpen als het voor de buitenwereld lijkt dat jij het voor 90% over efl hebt en slechts 10% commentaar op hoe slecht de rest is hebt. Je concurrentie ongefundeerd criminaliseren is ook niet heel chique.

Steek de hand toch ook eens in eigen boezem en kijk naar je eigen punten.
Waarom zou je beginnen over echt enorm verdwaalde Nederlanders, denk je dat je ze daarmee over de streep trekt? Door ze indirect dom en hulpeloos te noemen?

Ik heb 2 maal meegeluisterd met een vergadering waarbij het eigenlijk meer over yoshi als persoon en de avonturen van yoshi ging dan over EFL. In de tussentijd hebben meerdere mensen volgens mij het team weer verlaten.

Aan mijn mening hoef je verder helemaal geen waarde te hechten, het feit dat je erop reageert zegt wel genoeg.

Mike, je poging om mij zwart te maken mag je blijven ondernemen, maar het is niet wat er van belang is voor EFL. Als je mijn dagelijkse berichtjes niet als positief ervaart, dan is dat maar zo, als je hebt meegelezen in discord heb je gezien wat voor een aanvallen ik soms moet verdragen om een positief berichtje over EFL de wereld in te helpen. De hele insteek van jouw schrijven toont voor mij gewoon aan dat je intenties niet zijn om efl te helpen, je hoort gewoon bij het groepje haattrollen wat nu in de gaten heeft dat efl op een lage prijs gevoelig is voor kritiek op yoshi, geniet er van zo lang het duurt, jammer dat je in al die tijd dat je meeleest niet de moeite hebt genomen om wat vrienden aan te melden.

17
e-Gulden discussie / Re: Yoshi in het berenbos
« Gepost op: 30 januari 2020, 20:58:15 »
Had ik zelfreflectie al benoemd?

"Zoals je kan zien in de documentaire schiet de prijs van EFL omhoog met 300% zodra ik op het podium stap, persoonlijk denk ik dat er nog een aantal 1000% bovenop was gekomen als ik daadwerkelijk mijn donatie aan liberland op dat moment in de blockchain had verwerkt."


Verder heeft bitwise het volgens mij allemaal al getypt.

"Heeft onze Mike trouwens al gereageerd? Waarschijnlijk baalt ie enorm dat ie zen tekst heeft neergegooid en dat we daardoor nu voor het eerst in jaren op dit forum weer een gesprek aan de gang hebben. Dat was helemaal niet de bedoeling, ze moesten juist een hekel aan elkaar gaan krijgen en vooral een hekel krijgen aan die vervelende Yoshi met zijn meningen. Door middel van de stelling dat ik EFL ben en dat alles wat ik doe dus met EFL te maken heeft probeert hij jullie te overtuigen dat ik geen vrijheid van meningsuiting heb, maar nu komen we via deze brug bij onze laatste LiEFhebber, bitwise, die dus al in de retoriek van MikeV mee gaat."

Waar heb je het in godsnaam allemaal over? Ik ben blij dat er een gesprek over is en denk dat EFL dat nodig heeft. Natuurlijk heb jij recht op vrijheid van meningsuiting, maar in de rol die jij jezelf hebt toegedeeld moet je soms wel op je bewoording letten. Op telegram verban je iedereen die ook maar iets te zeggen heeft wat je niet zint, in beide EFL groepen. Eis je nou echt vrijheid van meningsuiting van iedereen terwijl je iedereen op telegram er bij het minste of geringste uitsmijt?


"Als ik iemand tegen me in het harnas jaag, dan is dat voornamelijk de tekortkoming van die ander. "

Ongelooflijk deze uitspraak. Zelf smijt je met termen als oplichter, trol, fraudeur, graaier, etc. En nog wil je beweren dat het aan de ander ligt op het moment dat dit niet wordt geaccepteerd?

Ha mike, zoals ik al zei, ik ga er niet te veel aandacht aan besteden, maar de onjuistheid in je bericht is dat je stelt dat ik mezelf een rol aanmeet, terwijl jij het juist bent die me in die rol probeert te drukken, je lijkt sil wel, aangezien je naar telegram refereert en je ook in het florijnkanaal actief bent kan het al bijna geen toeval meer zijn, het spijt me dat je zo gevoelig bent voor spookverhaaltjes, maar geloof lekker wat je wil.

18
e-Gulden discussie / Re: Yoshi in het berenbos
« Gepost op: 30 januari 2020, 14:46:59 »
Ha Yoshi, geen dank. We zijn elkaar wat verschuldigd net zoals EFL wat dat betreft, dus graag gedaan.
Wat wel een probleem is, is dat ik geen behoefte heb om me achter jou te scharen in de volle breedte.
Als je in de volle breedte voorop gaat lopen dan kan niemand om jou heen en ik ken heel wat mensen die het dan vertikken.

Ik zal het nog eens voor je herhalen:
1. EFL is een valuta. Geld dient zo neutraal mogelijk te zijn zodat het door IEDEREEN gebruikt kan worden. Om technische en praktische redenen is het verstandig om de reikwijdte te beperken en daarom is een keuze gemaakt voor de Nederlandse taal. Als je één Nederlandstalige tegen je in het harnas jaagt dan doe je afbreuk aan het uitgangspunt
2. Jij vereenzelvigt jezelf met EFL. EFL nog Bitcoin heeft iets met Yoshi te maken. Je bent maar toevallig aan komen lopen en je bent een van de vele gebruikers en voorvechters. Dit forum gaat over EFL terwijl deze post over jou gaat. Dat mag, ware het niet dat het de rest overschaduwd. Doe me een plezier en druk eens op CTRL-F en type dan het woordje "ik" in (in chrome werkt dat het best want dan kleuren de resultaten geel). Dat komt hier 309 keer voor. Kijk dan eens door wie, waar en waarom dat wordt gebruikt.

Bitwise, je woorden zijn steeds minder te begrijpen. Het is nog al een stelling, als ik 1 iemand tegen me in het harnas jaag doe ik afbreuk aan het uitgangspunt, WAT EEN ONZIN!! Als ik iemand tegen me in het harnas jaag, dan is dat voornamelijk de tekortkoming van die ander. Om wat voor reden dat het ook gebeurt mag zijn, de beledigde persoon denkt zelf niet meer objectief na, maar laat zijn emotie leidend zijn voor zijn economische beslissing. Dat soort voorbeelden zijn er zo veel, want Bitwise, ben je misschien vergeten hoeveel kwaad bloed er bij mensen is gezet, nog voordat ik ook maar betrokken was bij EFL?? Al 5 jaar vang ik de klappen op voor de gebroeders Driessen die met de centen wegliepen en satos oprichtte. Ik vereenzelvig me inderdaad met EFL, ben er blij mee dat er iemand is die beslissingen neemt op basis van de techniek en zich niet door emotie laat leiden. Als die NLG-ers van het eerste uur zijn daar alleen maar uitgekomen, omdat ze voor hun eigen gevoel met EFL niet aan de slag konden, bijvooorbeeld omdat de verdeling niet eerlijk zou zijn, het ene argument is vaak nog slechter dan het ander en de werkelijke reden is dan ook sentiment en emotie, ego. En ja, een ego heb ik ook, daar is dat woordje weer, ik. Kennelijk mag het volgens jou niet gebruikt worden als er in EFL verband gesproken wordt, maar hoeveel jaar van negatief sentiment is er precies nodig om jou tot inzicht te laten komen dan mijn ego in zijn geheel geen probleem geeft?

Ik vraag me soms echt af of je die haattrollen zo graag wil geloven uit hopeloosheid, of omdat je gewoon echt zo veel zand in je ogen hebt. Ik ben in de jaren voor Liberland een eindeloos aantal bijeenkomsten afgegaan waar ik steeds heel neutraal over de vriendencampagne van EFL sprak. Overal waar ik kwam werd ik uitgelachen, kijk daar hebben we koning e-Gulden weer aankomen, dat is die munt zonder aanhang waarvan je nooit iemand ziet, behalve dan een groepje haters dat in het begin zijn geld is kwijtgeraakt met deze scamcoin.

Zo is het nu eenmaal gebeurt Bitwise, ik had ook liever dat er wat meer mensen zonder emotie een economische keuze onderbouwen, maar het is al 6 jaar niet mogelijk bij EFL. Als wij nieuwe aanwas krijgen krijgen die van ons meer krediet dan de mensen die zich al jaren voor EFL bewijzen, ook nu is de manier waarop je me afvalt een behoorlijke teleurstelling als je bedenkt hoeveel energie ik in het verleden al voor EFL heb ingezet. Je zou moeten begrijpen dat de angst voor mijn persoon slechts wordt opgezet door mensen die jaloers zijn. Als je niet in ziet hoe EFL en Bitcoin mijn leven hebben gevormd wil ik je dat best wel uitleggen, maar verwijt me niet dat ik niet aan mezelf zou mogen denken, want ik creeer gewoon een werkbare situatie voor mezelf, waarmee ik slechts wil zeggen dat mijn houding deels wordt gevormd door de interactie van anderen.

Als ik in september aangeef dat er een lading haattrollen niet de intentie heeft om EFL te helpen, maar slechts een spelletje van jaren terug nieuw leven in wil blazen, namelijk, val EFL aan en probeer de groep uit elkaar te spelen, dan is er niemand van de groep die me daarin verdedigd. Ik kan sowieso niet op bijval rekenen van deze club, ik moet mezelf verdedigen, want vanuit EFL sta ik er alleen voor. Als dit zo is, en ik steeds weeer voor mezelf op moet komen, dan is het wel erg goedkoop om me een half jaar later te verwijten dat ik zo veel aan mezelf denk. Ik maak er dan ook liever van dat het de EFL gemeenschap niet gelukt is om een persoon die het aandurft zich te vereenzelvigen met het EFL project het gevoel te geven dat hij er mag zijn. Ik zou me bijna schuldig gaan voelen als ik niet zou beseffen dat een gebrek aan economisch inzicht van Nederlanders de werkelijke oorzaak is dat we nog altijd in de wacht staan.

Er was iets nodig om dat negatieve sentiment van de start om te draaien en twee jaar geleden was ik daar bijna in geslaagd. Zonder het technische team van EFL was ik nooit aangekomen op dat punt, maar buiten een werkend cryptogeld protocol heb ik van EFL geen steun ontvangen. Na 5 jaar trouwe dienst moet ik mezelf verdedigen als er een groepje haattrollen mijn functioneren in twijfel trekt. Dat blijkt zelfs zo hardnekkig dat je nu in deze post gewoon open en bloot mij volledig afvalt, precies zoals ik gewend ben en zoals er steeds weer gebeurt, omdat je te diep in je eigen materie zit en niet de verbinding naar de echte wereld inziet. Als de Nederlanders er niet klaar voor zijn, dan ga ik het wel ergens anders aan de man brengen. Ach wat zou ik graag zien dat ik gewoon in Nederland een filmpje kan maken hoe ik ergens een broodje koop met EFL, dan zou het me ook helemaal geen moeite kosten om een politiek statement over de ecocide van mijn plakje ham achterwege te laten, gewoon een vrolijke boodschap, maar het is nog niet gelukt om dit voor mekaar te krijgen. Bij Liberland wilde ze mijn EFL wel graag hebben, ook dat is een reden dat ik die muntjes fijn daar heb ondergebracht en dat ik nu mijn filmpjes hier maak. Ik inderdaad, want dat is de persoon die het allemaal doet.

Laat me je een tip geven, namelijk dat je zelf een alternatief moet verzinnen om het bestaande te overschaduwen. Klagen zonder alternatief heeft geen zin, dan ben je alleen maar aan het afbreken. Verzin een nieuwe vorm, waarin je minder afhankelijk bent van mijn persoon om je een identiteit aan te meten. Mijn tip is dat je jezelf profileert als Bitcoin van Nederland. Een speculatief vehikel waarmee je jezelf kan beschermen tegen de diefstal die inflatie heet. Zo'n spaarmiddel hebben de Nederlanders enorme behoefte aan, al zal hun ego dat inzicht vertroebelen. Dit verhaaltje op deze pagina gaat over EFL, maar bij Liberland ben ik nu met hetzelfde bezig. Je kan wel een hoop commentaar geven, maar zorg nu eens voor een alternatief, want als ik niet iedere dag mijn berichtjes zou plaatsen en steeds weer op die vergaderingen zou oproepen tot actie waren er ook een heleboel goede dingen niet gebeurt.

Het is jammer om te lezen dat je zo ontevreden bent over mijn functioneren en dat je de positieve punten er niet uit weet te vissen, maar dat ben ik dus inmiddels in mijn leven wel gewend. Zo lang je geld geeft en doe wat anderen verlangen ben je een toffe peer, maar als ik mijn persoonlijke inzicht deel en benoem welke richting ik als gewenst zie, nee dan krijg ik het niet voor mekaar om daar ook support voor te ontvangen, ja behalve dus die ene minuut in 2018, maar ook daar gebeurde dat slechts omdat ik interessant genoeg was om voor iemand anders zijn karretje te spannen. Ik wil nogmaals herhalen dat het gebrek aan voorvechters en gebruikers er voor zorgt dat ik buitenproportioneel aanwezig ben, daar kan je mij de schuld van geven dat ik te veel zeg, maar ik ben pas een jaar weer bij de club, nadat bittrex en cryptopia uit de lucht vielen. Die nadrukkelijke mening van mezelf verdedig ik ook pas sinds juli van 2019, omdat ik toen schreef over de oplichting die Florijncoin heet en waar een heel leger van haattrollen achter schuil ging. Een leger haattrollen dat door mijn uiteenzetting van de Florijncoin oplichting het nodig vond om met identiteitsfraude een situatie te creëren om mij onderuit te halen. 0 Steun Bitwise, ik stond er alleen voor, ik ja, er was geen wij die zich afkeerde van de haattrol retoriek. Als je zulke kansloze figuren aan wil horen prima, maar ze zullen slechts af en toe de vraag stellen of het geen tijd wordt om er mee op te houden. Het hele discord kanaal zit nog vol met zulke weggooiers, maar jij wilt graag doen alsof deze soort aanhang van hetzelfde kaliber is als de oude garde. Leg je er toch bij neer dat de kleine cryptogemeenschap die er nu is met een totaal verkeerde insteek in crypto zit. Bezoek ook eens wat kanaaltjes buiten de eigen groep en zie hoe kansloos de gemiddelde Nederlandse cryptobezitter is. De kennnis is er niet en de motivatie is wat mij betreft ook vaker wel dan niet enorm beneden pijl. Alleen bij NLG is er nog een beetje gezelligheid, maar daar snap ik dan zelf weer niets van, want die community wordt nog harder opgelicht dan er met EFL ooit gebeurt is, maar dat is het bijzondere van sentiment, daar zijn geen formules voor te verzinnen, het is gewoon de emotie van mensen.

Die emotie verbeter je dus niet door ruzie te gaan maken of mekaar af te vallen. Ja, Yoshi Livo bezit wat EFL, heeft een EFL youtube kanaal, maakt plaatjes van zichzelf waarin hij een EFL t-shirt heeft, koopt spullen met EFL, is actief op de markt en omdat die dat doet kan EFL niet tot een succes worden?? Volgens mij klopt die logica helemaal niet, temeer omdat zonder mijn bijdrage er vandaag al helemaal geen EFL meer was geweest. Je mag me dus verwijten dat ik graag over mezelf spreek, zelf verklaar ik het meer doordat wij in de cryptowereld worden uitgekotst vanaf de dag dat we de stichting in het leven hebben geroepen. Het gebrek aan deelnemers zorgde ervoor dat ik op een andere manier mijn EFL ben gaan gebruiken dan vooraf bedacht was. Het blijft toch jammer dat ik niet wat meer ondersteuning kon krijgen op dat ene moment dat het telde, maar ook toen had je al geen vertrouwen in wat ik deed en luisterde je liever naar de haat die JNS verspreidde.

Ik bestrijd dus ten zeerste dat ik met opzet over de volle breedte van jouw pad loop, mijn excuses dat het zo voelt, maar het komt denk ik omdat ik nog steeds voor mijn plekje moet vechten en er niemand mij verdedigd als ik weer eens wordt aangevallen. Deze Nederlandstalige Liberlander gebruikt EFL op zijn manier en als de gemiddelde haattrol verteld zou worden dat dit gewoon mag, dan blijft er daarna een heleboel tijd over om het te hebben over alles wat je nog meer kan doen met e-Gulden. Maar als we vast blijven hangen bij de vraag of het wel of niet is toegestaan dat ik EFL gebruik in combinatie met Liberland, tsja, dan kunnen we daar heel lang op blijven hangen en steeds bozer op elkaar worden. De haattrollen genieten daar van, want het is hun enige doel om energie te steken in iets, ze genieten van de onderlinge strijd, maar EFL is er niet mee geholpen. Ik loop dus niet uit vrije wil over de volle breedte van het pad, maar geef wel eerlijk toe, als iemand mij komt vertellen dat ik niet het recht heb om over het pad te lopen, ja dan maak ik natuurlijk even een selfie van hoe veel ik geniet om over het pad te lopen. Die selfie verspreid ik vervolgens met dezelfde trots als waarmee ik mijn betrokkenheid met EFL tentoon stel, want ik geniet namelijk enorm van het pad wat ik bewandel. Die trots werkt als een rode lap op haattrollen en die zullen dan nog harder proberen om mij van dat pad af te vegen, desnoods door met identiteitsfraude wat fake news te creeren en jullie emoties zo te bespelen dat je tegen mij wordt opgezet. Het is jammer om te zien dat een anoniempje zo veel aandacht krijgt, toen ze een opname hadden gemaakt van hoe er achter mijn rug om een hoop negatieviteit over mij tentoon gespreid werd probeerde ze onder mijn huid te komen, maar ik trek me van zo'n opname niets aan, jammer dat het andersom wel gebeurt en dat ik dus na al die jaren nog steeds niet vertrouwd wordt, story of my life, zorgt er wel voor dat je lekker veel tijd hebt om te genieten van het leven, dat ga ik dus maar weer eens doen.

19
e-Gulden discussie / Re: Yoshi in het berenbos
« Gepost op: 30 januari 2020, 02:54:47 »
Joepie, ...
Beste Yoshi,
Wat maak je het de EFL-community toch moeilijk. Bedenk dat iedereen die met EFL verder wil twee keuzes heeft: Jou volledig negeren of door jouw avonturen heen spitten. Maar als we jou negeren dan lopen we het risico dat we verantwoordelijk gesteld worden voor hetgeen door jou als ongeleid projectiel toevallig geraakt wordt. DAT WIL NIEMAND. Niemand heeft in het kader van EFL behoefte aan een politicus. Als je iets voor EFL wil doen dan zijn er zat uitdagingen die we iedere maandag bespreken.

Ha Bitwise, allereerst bedankt voor het reageren, zo moeilijk als je het me eerste maakte, zo eenvoudig maak je het me nu. Heb je zelf in de gaten dat je niet alleen de retoriek van de haattrollen hebt overgenomen, maar nu ook al in superlatieven gaat spreken om je gelijk te halen? Die je dan ook nog eens moet benadrukken met KAPITALE LETTERS??? Moet ik mezelf nu echt weer herhalen, over hoe er 2 jaar geleden een partij toch een behoorlijke interesse toonde in wat ik te vertellen had?

Wat je bedoeld te zeggen is dat je je niet kan inbeelden dat het algemeen belang van EFL gediend wordt met de richting die ik voorstel. Daar vallen ook nog eens een enorme hoeveelheid aan argument voor op te dragen en die zijn allemaal zo legitiem als wat. Dat is het probleem met ieder initiatief waar ik me bij aansluit, die zijn heel gespecialiseerd bezig met hun eigen ding en dan moet de focus dus volgens de groep ook op dat ene ding liggen. Maar dat ene ding,  zoals EFL, dat bestaat in een veel grotere wereld. Juist als je dat met elkaar weet te verbinden ben je de winnaar van morgen en nogmaals, dat lukte 2 jaar geleden dus BIJNA.

Als Imker Bart bijvoorbeeld twee jaar geleden al van EFL gehoord had was zo iets nooit gebeurt, die had er wel voor gezorgd dat hij ook mee zou doen in die deal die ik aan de gemeenschap voorstelde, maar waar toen dus niemand op in is gegaan. Ja, misschien dat die journalisten er wel waren omdat NIEMAND het las, en daarmee zijn we dus weer in het verleden aan het praten. Wat als niet Henk, maar ik in het begin naar de afspraak met Rijk was gegaan? Wat als er bij de tal van oproepen die er vanuit ons gebeurt zijn er een hele horde mensen aan zouden zijn gekomen die de haattrollen tot inkeer hadden kunnen brengen? Wat dat betreft zijn die laatste uiteindelijk nog het meest schadelijk. Types die er hun plezier uit halen om het kapot te schrijven en EFL is gezegd met een trouwe en talrijke groep ervan. JNS om er 1 te noemen, maar ik heb het nog meer over de types van voor zijn tijd. EFL kent nu eenmaal die enorme lading, de lading die wat mij betreft een verandering die ik voorstel ook verdient, maar die bij iedereen dus steeds een probleem geeft als ik hem uitspreek.

Eigenlijk is het aan jezelf te wijten dat ik met een Liberland in aanraking ben gekomen, want doordat we EFL a-politiek wilde houden moest ik wel op zoek naar iets anders. In die jaren van mijn afwezigheid is het toen wederom niet gelukt om er een nieuwe draai aan te geven en pas toen EFL van Bittrex gedelist werd heb ik weer aangeklopt, wat er toen voor zorgde dat er een donatie is gedaan voor een prachtige nieuwe website die 8 maanden later live ging. Ook zijn we op altilly terecht gekomen en om toch nog even op die niemand terug te komen, ik heb een spiegelbeeld en besta, ik heb ook gevoelens en die probeer ik steeds zo eerlijk mogelijk te beschrijven. Het is mijn gids in alles en als je mij als ongeleid projectief wil neerzetten... Ik ga recht op mijn doel af, maar man, wat heb ik een hoop lastige obstakels op de weg. Vooral van iemand van wie je het niet verwacht, eigenlijk een beetje zoals dit bericht van jou nu Bitwise, laten we maar zeggen dat je het schreef zodat ik een mooi voorbeeld kon stellen.

Voor mij is cryptogeld al jaren politiek. Stemmen doe je met je portemonnee, koop EFL! Nou Bitwise, maak je geen zorgen, via liberland.info heb ik nu mijn eigen kanaal gemaakt en binnenkort komt daar de InfoMerit als cryptomunt. Maak je geen zorgen, als jij wilt omwisselen met EFL is er geen KYC en je valt sowieso in de hoogste bonus categorie. Je ziet, het komt er wel, want het is meer dan niemand die er behoefte aan heeft, dus vindt het zin weg. Het is allemaal nieuw wat we hier proberen, in de tijd dat EFL begon wisten we een stuk minder dan nu, bij blok 1563747. Daarom wil ik ook zo graag dat die blockchain behouden wordt, zodat we van de geschiedenis kunnen leren. Via de Nederlandse taal hebben we volgens mij de perfecte niche te pakken, wat hoe hard ik ook mijn best doe, ik kom geen betere munt tegen dan EFL. We hebben het al over NLG gehad, wat gewoon vanaf het begin af aan een project is van Rijk, wat niet hetzelfde is als de lancering van EFL. Zullen we het nog eens noemen, ach gut, Florijncoin. Als Remie nu een aantal puike ontwikkelaars met passie weet te vinden staat die partij nog steeds mijlenver achter op EFL, want dan zullen ze net als EFL vanuit een geschiedenis  "scamcoin" hun nieuwe verhaal moeten starten, of zijn we nu nog in de fase waarin we denken dat Toine daadwerkelijk gaat leveren op zijn belofte? Ik hoop er natuurlijk het beste voor, want net zoals al die andere heb ik inmiddels ook wat florijncoin bemachtigd, meer dan genoeg om mij op de belofteprijs hier weer wat maandjes vooruit te helpen.

Er is dus een gebrek aan een alternatief. Je kan mij beschuldigen van het uitspreken van mijn mening, maar het hoeft niet de boventoon te voeren als er ook iets anders besproken wordt. Dat alternatief, dat blijft dus uit. Die ondernemer waar ik om vraag, moet zich wat mij betreft nog laten zien. Maar zoals ik een aantal dagen geleden in een bericht hierboven uiteen zet, het leeft niet onder de mensen. https://exchange.guldentrader.com/markets/preview/NLG-EFL Via deze markt wordt al 2 weken een prijs geboden voor EFL die ongeveer 30% hoger ligt dan de verkoopprijs op altilly. Ik zie dat dit topic inmiddels al meer dan 150 keer bekeken is, waarvan ik er zelf deze keer dus niet een heleboel van ben, dus zal ik even in euro berekenen dat er volgens mij een tientje verdient kan worden. Net zoals de vriendenbonus, die tonnen euro's waard is, man als je het potentieel van EFL in ziet spreken we over miljoenen, kan er geen Nederlander zich om bekoren. Ja, het is niet eenvoudig om via guldentrader en bittrex naar altilly wat winst te nemen, maar dat is weer zo'n teken voor mij dat de Nederlander er gewoon niet klaar voor is en ik hier veel beter op mijn plek ben. Laat ze maar 77 miljoen aan vuurwerk uitgeven, het hoort erbij en uiteindelijk doet EFL het toch gewoon hartstikke leuk Bitwise? Laat je toch niet wijsmaken dat we iets verkeerd doen en ben er trots op!

20
e-Gulden discussie / Re: Yoshi in het berenbos
« Gepost op: 27 januari 2020, 01:23:37 »
Joepie, een aantal reacties!! Ik was al bang dat ik op mezelf had moeten gaan reageren.

Mijn verhaaltje staat inmiddels al bijna 2 jaar stil dus die vraag van jou Imker Bart:

"wat is je doel met deze lap tekst"?

nou, die vraag is helemaal terecht. En om maar met die hoofdvraag te beginnen (wie het eerst komt, wie het eerst maalt), het doel van deze tekst is mij volledig vrij te pleiten van iedere beschuldiging die mensen mij ook maar aan willen rekenen. Het enige waar ik de volledige verantwoordelijkheid voor wil nemen is het niet op de vooraf verwachtte tijd een donatie aan Liberland overboeken, maar zoals ik in deel van gisteren heb omschreven ben ik daar dus zelf uitermate tevreden over, omdat ik de levenslessen die ik nu al op zak heb anders op latere leeftijd vast dubbel en dwars over mezelf had afgeroepen.

Dingen gaan altijd zoals ze moeten gaan, dat is een regel waar ik mezelf aan hou om met tegenslagen om te gaan. Als  iets anders verloopt dan je verwacht moet je de nieuwe realiteit onder ogen zien en handelen vanuit het nieuwe perspectief. Hiermee wil ik een brug maken naar de volgende LiEFhebber, onze donkere wolk JNS, die doodleuk de stelling opwerpt dat er binnen EFL geen vrijheid van meningsuiting zou gelden. JNS, ben jij dezelfde persoon als waar Gerrit en Dennis 2 jaar ontwikkelingstijd in hebben gestoken om zijn idee uit te werken? Toen ik de uitwerking van dat idee onder ogen zag, en dan ging het niet zo zeer om het idee an sich, maar meer de gebruiksvriendelijkheid en complicatie die een tweede valuta bij dit product met zich meebrengt, was jij het juist die mijn mening niet wilde accepteren. Ik saboteerde alles en het was mijn schuld dat het allemaal nooit meer iets zou worden, want als zelfs de grootbezitters van de munt er niet voor willen werken, dan zal het allemaal nooit van de grond komen.

Om op die vrijheid van meningsuiting nog iets verder door te gaan, ik verkondig al jaren dat ik een trotse e-Gulden bezitter ben en vang hiervoor een heleboel klappen op. Ook vrij recent was het weer raak, waar een hele groep nietsnutten enkel als doel hebben om de sfeer te verpesten, omdat ze mijn mening niet kunnen dulden. Natuurlijk heb je vrijheid van meningsuiting JNS, maar dan moeten de argumenten natuurlijk wel kloppen. Je stelt in je betoog dat EFL behoefte heeft aan een ander gezicht, maar buiten het opsommen van alles wat er niet goed is kom je niet met een oplossing. Ook jij kan berichten op reddit/facebook/twitter plaatsen, dat doe ik zelf overigens iedere dag met een EFL verwijzing, maar ondanks het simpele verzoek om dat soort berichten van elkaar te verspreiden wordt dit dus niet opgepakt. Zoals ik gisteren al schreef, het is erg makkelijk om de mensen aan te vallen die iets doen en waar dan iets verkeerd gaat, mijn standpunt is het dat het echte probleem alle mensen zijn die juist helemaal geen poot uitsteken, of nog erger, op basis van persoonlijk ego en emoties de boel juist proberen te saboteren.

Ja precies, te saboteren. EFL heeft meer vijanden dan vrienden door de potentiële ontwrichtende werking op de status quo. De huidige machthebbers kunnen zo oneindig veel onafhankelijk personeel voor een uurtje of 60 in de week inhuren om lekker wat tegengas te geven, of nog beter, heel de boel te laten ontsporen. Hopla, weer een concurrent minder om je zorgen over te maken, laat ze elkaar maar lekker de tent uitvechten.

Dat gedeelde kon ik het dus niet helemaal met je vinden JNS, ook dat je meteen Imker Bart verwijten maakt terwijl hij gewoon een vraag stelt. Dat jij imker Bart inmiddels als een negatief persoon ervaart, komt, omdat hij steeds weer jouw negatieve geleuter probeert om te draaien en toenadering met je probeert te zoeken, maar dat weiger je stelselmatig, prima, maar wat geeft je dan het recht om te zeiken? Je lijkt MikeV wel, die naar 5 jaar besluit om in zijn eerste forumbericht mij af te zeiken met een telegram screenshot omdat ik de leiding van een andere munt aan de kaak stel. Heeft onze Mike trouwens al gereageerd? Waarschijnlijk baalt ie enorm dat ie zen tekst heeft neergegooid en dat we daardoor nu voor het eerst in jaren op dit forum weer een gesprek aan de gang hebben. Dat was helemaal niet de bedoeling, ze moesten juist een hekel aan elkaar gaan krijgen en vooral een hekel krijgen aan die vervelende Yoshi met zijn meningen. Door middel van de stelling dat ik EFL ben en dat alles wat ik doe dus met EFL te maken heeft probeert hij jullie te overtuigen dat ik geen vrijheid van meningsuiting heb, maar nu komen we via deze brug bij onze laatste LiEFhebber, bitwise, die dus al in de retoriek van MikeV mee gaat.

Bitwise, wat maak je het me weer lastig, maar zoals je mij verwijst naar mij eigen tekst, wil ik dat bij jou ook doen, want in heel jouw opzet van antwoorden ga jij er van uit dat ik het gezicht van EFL ben en ik de mening van EFL zou kunnen verkondigen, maar bekijk het nou gewoon eens als volgt: Ik ben een geboren Nederlander die inmiddels Liberlander is geworden en heb daar een ander naam heeft aangenomen. Toen EFL begon was ik bij de oprichting niet betrokken, het enige wat tegen mij gebruikt kan worden is dat ik mede oprichter van een stichting ben, maar als je mij bij mijn huidige naam zou aanspreken is die Niels Harmsen dus allang van het podium verdwenen, die wordt inmiddels ook nergens meer vernoemd in documenten als zijnde betrokken bij de ontwikkeling. Dus dan blijf ik als Yoshi over en die heeft Nederlandse roots. Omdat ik me het beste kan uiten middels Nederlands schrift en spreken, kies ik ervoor om de kennis in mijn rugzakje via die weg te delen, de Nederlandse taal. Die kennis die ik heb, tsja sorry JNS maar ik denk dat, dat is monetaire economie en geopolitiek, niet echt de fleurigste onderwerpen. Daar komt nog eens bij dat ik vaak denk vanuit risico en niet vanuit kansen en als je dat dan combineert met een falend euro project waar we met zen allen middenin zitten, ja ik wil het best over de geboorte van kuikens gaan hebben en op zoek gaan naar de gans met de gouden eieren, maar de reden dat ik als individu mijn geld onderbreng bij EFL, is omdat ik de euro economie in de toekomst volledig vast zie lopen en daarom nu dus niet vertrouw. Leuker kan ik het nu eenmaal niet brengen, wel makkelijker: Ik ben een crypto politicus die zich bij voorkeur laat financieren via EFL. In Nederland kunnen de mensen het helemaal niet eens meer voorstellen dat het ooit zou kunnen gebeuren, als je vervolgens met bewijzen aankomt worden mensen boos en ontkennen ze alles alsnog. Zoals Arno Wellens nu dus bijvoorbeeld begonnen is met wat inmiddels een drieluik is geworden over Deutsche Bank. De situatie zoals Arno Wellens deze bij Deutsche Bank omschrijft bestond al voordat EFL werd opgericht. We zijn inmiddels 6 jaar verder en zelfs met een totaal onderbouwde presentatie in drie delen van inmiddels al enkele uren beeld- en geluidmateriaal willen de hoofdeconomen van grote financiële instellingen niet accepteren wat Arno Wellens zo klaar als een klontje maakt en we hier bij EFL al jaren weten, je geld zit veiliger bij crypto zoals EFL. Helemaal zonder succes is het dus allemaal zeker niet geweest, maar dat moment waarop ik mezelf echt had kunnen uit laten betalen heb ik dus gelukkig gemist, dat is inmiddels nu wel vaak genoeg verhaald. Volgens mij is er niets op tegen als ik vanuit Liberland zo af en toe een groep investeerders ontvang die ik over mijn plannen vertel. Ook zou ik daar op het internet gewoon over moeten kunnen praten vanuit mijn eigen persoon, eigenlijk precies zoals het nu gaat.

Ik pak nog even terug, want ik was met Bitwise nog niet klaar, inderdaad Bitwise, ik schrijf dat dan iedere dag ergens: "Cryptogeld, zoals EFL". Wat is mijn belang om die laatste 9 tekens toe te voegen? (inclusief de spatie) Ik ben helemaal niet betrokken bij de ontwikkeling van EFL, zoals Charly Lee dat wel is bij Litecoin. Ik ben gewoon een individuele durfkapitalist met een grote smoel die zich veel met EFL bemoeid omdat anderen het nalaten. Ik wil dit project niet ten onder zien gaan, want volgens mij is het de grootste kans die we hebben om Nederland de ogen te laten openen voor de grootste diefstal in de geschiedenis van de mensheid. En laten dat ook nog even duidelijk maken, Nederland profiteert dus als een van de weinige landen van de huidige situatie, dat is ook de reden dat het zo enorm moeilijk is om mensen te vinden die zich daarbij willen aansluiten. Dat zijn dus wel de mensen die ik zoek, vaak zijn het mensen die in het verleden een negatieve ervaring hebben opgedaan met de overheid, maar kritisch denkende jongeren die nog niet een enorme studie/hypotheekschuld hebben en dus nog niet verplicht een baan moeten aanhouden om die schuld terug te betalen zijn ook een goede doelgroep. Niet ten onder dus, maar informatieavonden organiseren en promotiemateriaal verspreiden, dat gaat me ook al weer te ver. Tuurlijk mag er bij een product een handleiding worden geschreven en mag een motivatie op papier worden toegelicht, maar ik ga geen verkooppraatjes houden voor EFL, want als mensen het inzicht ontwikkelen wat dit product voor hen kan betekenen zullen ze zelf begrijpen dat ze gerichte vragen kunnen stellen en tot die tijd zijn zulke mensen eigenlijk niet klaar om aan de slag te gaan met crypto. Ik heb het diverse keren meegemaakt dat ik mensen zonder de benodigd kennis in de begin dagen crypto heb verkocht zonder dat die hiervoor op het juiste denkniveau waren. Zonder uitzondering hebben ze allemaal hun munten verloren door het niet maken van back-up of het vergeten van wachtwoorden, geloof me, het werkt niet.

De Nederlandse economie is enkele honderden miljarden groot, alle Nederlanders samen sparen PER MAAND 1 MILJARD EURO!! Laat dat even tot je doordringen met de huidige marktkapitalisatie. Nog een voorbeeldje, in de dagen voor oud en nieuw geven Nederlanders een recordbedrag van 77 MILJOEN EURO IN 3 DAGEN uit aan vuurwerk. De Nederlander is niet klaar voor EFL, dat zal par veranderen zodra de waarde 1 euro is en nu komt het !!! (jawel imker bart, je vraag is niet voor niets geweest, want deze toevoeging lijkt voorlopig het doel te worden van dit schrijven, al wist ik dat zelf nog niet toen ik er aan begon) deze stijging voortkomt uit organische groei. Die toevoeging heb ik zojuist verzonnen, omdat ik met de ervaringen tot vandaag kan stellen dat ik helemaal nergens meer van op zal kijken als het op de psyche van de massa aankomt, Wikileaks en SilkRoad zijn twee voorbeelden waarbij mijn verhaallijn vaak volledig tegenstrijdig is met het perspectief van de massa, ook 11 september 2001 is er een voorbeeld van.

Mensen die nu klagen dat ze geen EFL kopen omdat ze Yoshi zo vervelend vinden zijn dezelfde die toen geen Bitcoin kochten omdat je er drugs mee kan kopen. De meeste drugs worden afgerekend in dollars en ik ga Deutsche Bank niet tegenhouden, maar als ik op die manier redeneer, nee dan mag je dat zo niet zeggen. Man, Mike zou uitermate in zijn nopjes moeten zijn want nu kosten die EFL's slechts 7 cent en als ik weer eens iemand boos maak heb je zo maar kans dat je ze onder 5 cent mag meenemen. Lachen toch, het wachten is op een ondernemer met karakter die er wat van wil maken, ik ben druk bezig in Liberland, maar die 4 miljoen EFL gaat een keer iemand voor werken, let maar op, want het is gewoon een paar ton waard in euro's en als je daar een goed business model voor kan verzinnen is dat het proberen waard. Kennelijk gaat Mike het niet worden, ach wat moet ie het toch ontgelden, maar Mike, die hele ucs club is toch opgericht omdat ze Rijk een graaier vonden en wijs mij nou is 1 crypto persoon aan die Toine Aarts geen oplichter vind, buiten Remie natuurlijk. Ben benieuwd wat er voor nodig is tot die ooit tot inkeer komt, hij mag mijn florijncoins nog steeds voor de helft van een euro overnemen, moet ie wel afrekenen met EFL, maar dat is dus precies het punt, bij dat soort types is het ego te groot om een fatsoenlijke economische beslissing te maken.

Na het teruglezen van mijn tekst van gisteren kan ik inderdaad concluderen dat er iets verkeerd staat in de opening, ik schrijf daar "de conclusie van 2014 waren de volgende" maar daar moet ik in het vervolg dus beter opletten dat ik schrijf: "De conclusies van 2014 die mij het beste zijn bijgebleven zijn de volgende." Het is een klein nuance verschil, maar volgens mij moet het de hele lading van je betoog dekken bitwise, en even voor de duidelijkheid, met dat betoog ben ik het dus helemaal eens. Dan nu maar even een samenvatting van waar ik het mee eens ben, om op die manier ook miscommunicatie uit de weg te gaan:

Wat bitwise terecht stelt is dat we er voor moeten waken dat het lijkt alsof 1 persoon de leiding heeft van EFL. Volgens mij doen we dat als EFL club al best wel redelijk, maar het is duidelijk een zwak punt waar kwaadwillende krachten van buitenaf een kans in zien om onrust te veroorzaken. Volgens mij is de oplossing vrij eenvoudig, namelijk dat ik de communicatie kanalen van de stichting niet vervuil met mijn opmerkingen. Welke communicatie kanalen dat precies zijn, volgens mij alle uitingen die gedaan worden uit naam van de stichting en dan kom ik dus tot de conclusie dat hier eigenlijk alleen sprake van kan zijn als ik op facebook iets uit naam van stichting e-Gulden Foundation deel. Dat is dus iets anders dan wanneer ik als Yoshi Livo iets deel in een EFL kanaal.

Nu voel ik alweer een heleboel bezwaren opkomen van de gebruikelijke mensen die niets uitvoeren, laten we ze in dit voorbeeld maar even de JNS-en en MikeV's noemen, die moeten het in dit bericht toch al een beetje ontgelden. Al die mensen die komen klagen dat ze mijn berichten niet leuk vinden om te lezen: maak lekker je eigen kanaal aan en als ik daar dan op bezoek kom mag je me precies vertellen wat ik wel en niet mag vertellen, maar beperk mijn spreekvrijheid niet met de mededeling dat EFL daar onder te lijden heeft, want het enige waar EFL echt onder te lijden heeft is hun gebrek aan inzet. Dat ze die vervolgens verwijten aan mijn houding is hun ego, daar kan ik niets aan doen. 

De redenatie vanuit de haters is vaak, als ik meehelp om van EFL een succes te maken wordt Yoshi ook succesvol en dat wil ik niet dus doe ik ook maar niets voor EFL. Prima, maar daarmee bereiken ze slechts dat het tijdsbestek tot succes wordt uitgesteld, niet dat EFL faalt. Ook zal het succes waarschijnlijk minder groot worden, maar als de nood aan de man is komen die mensen alsnog echt wel bij ons aankloppen. Deze tactiek is na een tijdje ook vanuit het  NLG kamp gehanteerd, ik praat dan over een jaar of 4 geleden. Hoeveel berichten we trouwens van Bramvnl om onze oren hebben gekregen, of zoek anders eens naar een zeerobje op dit kanaal, dan kan je nog een hoeveelheid mislukte afspraken in Groningen teruglezen, volgens mij meer dan je op 1 hand kan tellen. De mensen met argumenten als Mike stellen hun ego dus voor het algemeen belang om Nederlanders wat kennis bij te brengen. Ze zijn niet bereid om door de zure appel heen te bijten en er wat moeite in te steken, maar lopen bij de eerste tegenslag al weg. Op naar de laatste alinea....

En die laatste alinea... die heb ik na het schrijven weer verwijderd....

Vanavond eerst maar eens vergaderen en dan hopelijk later in de week nog een stukje erbij, tot ik het gevoel heb weer bij te zijn gepraat en ik mezelf weer op de juiste manier heb kunnen verklaren, want de hoeveelheid fake news loopt de laatste tijd wel zo de spuigaten uit dat ik het even nodig vond om mijn mening te luchten, wat fijn dat het hier elke keer weer mag.

21
e-Gulden discussie / Yoshi in het berenbos
« Gepost op: 25 januari 2020, 23:59:30 »
Ha iedereen, 2020 alweer, weten jullie nog hoe we met 4 man zo'n 6 jaar geleden Stichting e-Gulden Foundation de wereld in hebben geholpen? Bij de lancering van de stichting hebben we een schrijven de wereld in geholpen en daar wil ik graag nog eens naar verwijzen, in deze tekst ga ik verder op de tekst en kijk ik 5 jaar later hoe de vlag erbij hangt.

http://egulden.org/downloads/Een_ietwat_verlate_reactie_op_hetnu_al_roemruchte_EBA_rapport_definitief.pdf

De conclusie van 2014, waren de volgende:

1. e-Gulden EFL heeft een enorm negatieve start doorgemaakt, maar buiten negatief sentiment werkt de techniek uitstekend.

2. Het grootste risico voor cryptogeld is de overheid.

Laten we maar gewoon bij 1. beginnen. In april van 2017 begon de manipulatie van de cryptomarkten door financiele instellingen, hier heb ik meerdere artikelen aan besteed waarvan een deel hier: https://sgulden.webnode.nl/yoshi-livo2/ kan worden teruggelezen. In de 9 maanden die volgen hebben alle EFL bezitters van het eerste uur met winst hun e-Gulden kunnen verkopen en ik heb hier ook tot opgeroepen naar de mensen die EFL hebben gekocht, bijvoorbeeld via een paper wallet die ik ze in de jaren daarvoor mogelijk heb verkocht. Eigenlijk niets dan blije gezichten dus bij mijn volgers, maar dit is slechts een beperkt groepje, ik ben nu eenmaal niet zo'n marketing technisch genie en wijs mensen tot in de oneindigheid op de risico's als ze willen investeren in crypto, wat vaak resulteert dat iemand uiteindelijk niet gaat investeren, maar toch heb ik in die eerste paar jaar wel minimaal een miljoen EFL weten door te verkopen aan derden, ik zal nog maar eens herhalen dat de meeste van die mensen hier dus uitermate tevreden over waren.

Toen kwam daar augustus of september 2017, de maand waarin JNS mij betichtte van censuur en het vertrouwen in mijn persoon werd opgegeven door het starten van een nieuwe facebookgroep. Het contact werd verbroken, precies in de periode dat communicatie uitermate belangrijk was, bedankt nog JNS, dat mijn mening over jouw cryptoproject, wat via EFL de strijd wilde aangaan met groupon en waar ik dus geen heil in zag, je zo aan het hart ging dat je besloot om met een hoop leugens en bedrog de rest tegen me op te zetten. Het heeft er deels voor gezorgd dat EFL niet is doorgebroken bij het grote publiek, want man, wat waren we toch dicht bij op die dag in april 2018.

Het staat allemaal op film en is door meer dan 100.000 mensen bekeken, maar ik denk dat slechts weinig mensen hebben doorzien wat er op die dag nu precies gebeurt is. Om voor eens en altijd af te zijn van dit onderwerp en het definitief af te kunnen sluiten zal ik nog maar eens openbaren hoe dat ene moment alles had kunnen veranderen en dus ook waarom al die mensen die zeggen dat EFL niets is zo'n ongelijk hebben.

Eerst maar de link naar de opname van die dag: https://youtu.be/Lt9dp62tO7o?t=3295

en dan een bitcointalk post die ik ongeveer een maand daarvoor deel in het EFL topic: https://bitcointalk.org/index.php?topic=843017.msg32023737#msg32023737

Zoals je kan zien in de documentaire schiet de prijs van EFL omhoog met 300% zodra ik op het podium stap, persoonlijk denk ik dat er nog een aantal 1000% bovenop was gekomen als ik daadwerkelijk mijn donatie aan liberland op dat moment in de blockchain had verwerkt. Wat het uiteindelijke bedrag van mijn donatie dan geweest was weet niemand natuurlijk, maar ik denk enkele miljoenen euro's, als de mensen dat op TV hadden gezien was ons protocol zich heel anders gaan ontwikkelen dan dat er nu is gebeurt.

Want nadat ik mijn donatie dus niet deed op de dag dat ik gefilmd werd, deed ik diezelfde donatie voor dezelfde hoeveelheid EFL's een aantal weken later alsnog, alleen waren ze toen in euro's een stukje minder waard dan in die ene minuut waar we met heel de groep 5 jaar voor hadden gewerkt.

Laat ik het even heel duidelijk maken dat door die keuze van mij een heleboel mensen nadeel hebben ondervonden, maar daar ben ik er zelf niet 1 van. Alle EFL bezitters mogen mij beschuldigen van het niet nakomen van mijn belofte, maar hebben het dan niet bij het juiste eind. Zoals in de Bitcointalk post schrijf heb ik eindeloze liquiditeit gegenereerd en daar heb ik later ook gebruik van gemaakt. Daarnaast is er dus niemand die zich bij mij heeft gemeld om van die deal gebruik te maken, ik was dus naar niemand verplicht om op dat moment mijn transactie te voldoen. Ik benoem het niet doen van die transactie overigens een keuze, maar dat is niet helemaal waar, gewoon vergeten, samen met wat tegenwerking van Liberland die helemaal niet willen dat er iemand succesvol is en de huidige machtsstructuur wil openbreken. Daarom is het zo jammer dat die communicatie dus continue zo gesaboteerd wordt, maar nogmaals, ik ben de enige die er volgens mij beter van is geworden, want als ik op die dag mijn miljoenen had verdient was ik de rest van mijn leven voorgelogen door de mensen om mij heen, die slechts interesse zouden hebben gehad in mijn goed gevulde portemonnee en om die reden mij steeds zouden hebben voorgelogen zodat ik maar met mijn centjes over de brug zou komen.

Een andere winnaar van dat moment is denk ik op lange termijn toch ook e-Gulden EFL. Ondanks dat het jammer is dat we die kans hebben gemist, doordat we dus onze eigen doelstelling hebben verbroken door niet met elkaar in contact te blijven, kan het wel eens het beste zijn wat EFL is overkomen, want anders was EFL dus echt "mijn" muntje geworden, zoals ik overigens ook geheel verkeerd vermeld tijdens die docu, en ik denk dat we nu, al duurt het wat langer, veel beter op weg zijn doordat EFL nu een echte community munt wordt.

Communitymunt inderdaad, veel mensen spreken dat tegen, omdat ik me steeds op de voorgrond stel, maar gaan er aan voorbij dat het werkelijke probleem het gebrek aan anderen is. Bedenk je goed dat EFL meespeelt in een geopolitiek spel, hier wordt continu een valuta oorlog uitgespeeld, soms wordt die valuta-oorlog zelfs zo heftig dat het ombuigt naar een werkelijke oorlog waarbij mensenlevens in de waagschaal worden gezet. Het aantal tegenstanders van EFL is daarmee gigantisch, eigenlijk iedere partij die momenteel een vorm van macht heeft, heeft belang bij het falen van cryptogeld en dus ook EFL, dat is ook de reden dat er zo veel energie wordt gestoken om die markten te controleren en denken jullie nu echt dat de negatieve invalshoek die de media tentoon stellen toeval is, of zou er mogelijk via het nieuws geprobeert worden de publieke opinie te manipuleren? Ik ga voor dat laatste.

Ja, we zijn nog steeds bij punt 1, dat puntje over negatief sentiment, daar kan ik namelijk wel een boek over volschrijven en dat is dan ook de reden dat dit verhaal als titel "Yoshi in het berenbos" heeft gekregen, want man man man, wat zijn er een hoop beren die rondom EFL circuleren.

Dat sentiment gaat niet meer veranderen, daar had ik die ene minuut voor moeten gebruiken, ja precies, die ene die ik miste omdat ik er even niet aan dacht en er niemand was die zei: "joh, goede situatie die je voor jezelf hebt opgetuigd, zorg er nou even voor dat je die kans ook binnen kopt". Dan had ik het vast wel gedaan, want eigenlijk ben ik best een meegaand persoon en zit ik er helemaal niet op te wachten om ruzie uit te lokken, maar soms is het nu eenmaal nodig, je kan niet altijd over jezelf heen laten lopen.

Nee, EFL zal denk ik niet meer doorbreken voor dat Bitcoin dat weer doet. Volgens mij moet het team van EFL stoïcijns in het eigen product blijven geloven en zich van al die beren vooral niets aantrekken. Het belangrijkste is vertrouwen en dat bereik je door continuïteit. Gewoon iedere maandag met elkaar de nieuwe ideeen bespreken, zorgen voor voldoende plaatsen waar de prijs kan worden vastgesteld en dat is het wel. Zodra de euro zijn waarde verliest, of het nu komt doordat de economie instort door milieuwetgeving, of simpelweg omdat er een Duitse bank failliet gaat, het staat voor mij als een paal boven water dat ik in mijn leven een gigantische waardetransitie ga meemaken in de vorm van een globale reset, aangezien de Nederlanders de grootste spaarpotten hebben, hebben die ook het meeste te verliezen. Via EFL kunnen we nu ons goed werkende banksysteem gebruiken om een vangnet op te bouwen, maar als we dat nalaten kunnen we op het moment dat de nood wel aan de man is, alsnog via het vriendenprogramma aan de slag met EFL, echter zal die dan een stuk minder waard zijn dan wanneer we als Nederlanders nu al beginnen met het gebruiken van onze Nederlandse Bitcoin.

Dan punt 2. Het grootste risico voor het voortbestaan van cryptogeld is de overheid.

Ondanks dat ik nog steeds van mening ben dat de overheid een serieus gevaar vormt voor cryptogeld heb ik mijn mening wat bijgesteld omtrent het GROOTSTE gevaar voor crypto. Volgens mij is dat namelijk niet de overheid, maar de eigen community.

Iedere cryptomunt kent voor- en tegenstanders. Beide partijen reken ik tot de gemeenschap van die munt, het maakt namelijk niet uit of je enthousiast bent over de munt of ze juist het liefste door de grond zou willen zien gaan, je hebt interactie met een cryptogeld protocol en daarmee maak je onderdeel uit van de actieve community, dat is iets anders als de niet actieve community, die het potentieel van de munt vormen.

Zoals ik al eerder aangaf mensen cryptogeld protocollen zich in de wereld van de geopolitiek, dit is, omdat het voorheen enkel mogelijk was voor overheden om geld te creeren, die overheden (of de banken die de overheden hun geld lenen) worden nu de concurrent van de cryptomunt. Die business van geld uitlenen tegen rente is misschien wel de meest lucratieve ter wereld, ikzelf benoem het vaak als de grootste diefstal jegens de menselijkheid. Het is logisch dat degene die daar een vinger in de pap hebben er alles aan gelegen is om de concurrentie te belemmeren. Dit gebeurt dan ook volop, denk bijvoorbeeld aan de enorme hoeveelheid mislukte ICO's. Volgens mij is het meerendeel verzonnen door partijen die crypto schade toe willen brengen, door simpelweg waardeloze tokens met een goed verkooppraatje in de markt te zetten en daarna er van weg te lopen, eigenlijk precies zoals EFL ook begonnen is. Ja, nu ik dat schrijf, EFL zelf is bij de lancering hoogst discutabel ter wereld gekomen. Op de dag dat ik er voor het eerst over hoorde was er een enorme hoeveelheid media aandacht, zelfs radio Nederland 1 deed er verslag van. Een week later werden al die enthousiastelingen goed beetgenomen toen de prijs van EFL daalde van 50.000sat naar 160sat, dat zou toch wel aan moeten tonen dat cryptogeld zo onbruikbaar en niet te vertrouwen was?

Nou, niet dus, want toen kwam het huidige EFL team. Ondanks dat het een klein team is, zit het met de fundamentele kennis en opvattingen wat mij betreft uitermate goed. Dat team en die doelstelling van toen hebben geleverd, 100%. EFL is de euro aan het verslaan, al is het tergend langzaam, maar als ik mijn moment niet verzaakt had waren we nu echt een speler van formaat geweest, nogmaals, iedereen zou enorm blij moeten zijn dat dit toen anders is verlopen. Blij, omdat de manipulerende financiele instellingen nu met verlies hun EFL aanbieden, dit betekend dat iedereen goedkoper deel kan gaan uitmaken van onze club, maar de realiteit is dat men hier het liefste hard voor weg loopt, de redenen hiervoor zijn bijna altijd gebaseerd op ego en niet op economie of ambitie.

Zoals ik dus al aangaf denk ik dat de gemeenschap het grootste gevaar vormt van cryptogeld. Als we EFL als specifiek voorbeeld nemen kijk ik even naar mezelf. Hoe vaak is het niet voorgekomen dat mensen mij bekritiseren, het gaat met up's en down's, maar het is schering en inslag. Mensen die in al die jaren niets van zich hebben laten horen willen hun eerste bijdrage laten gelden door kritiek te geven op het handelen van een ander. Ik wil eigenlijk geen specifieke voorbeelden noemen, maar ga het toch doen, gerelateerd aan EFL, dus volgens mij relevant.

Sinds het ontstaan van de vrienden campagne is dat de manier waarop ik graag zou willen zien dat vrijwilligers zich met EFL gaan bezighouden. Niet alleen omdat we op die manier ook iets aan die vrijwilligers kunnen teruggeven, maar ook omdat ervaring de beste leermeester is. Ik heb de whitepaper persoonlijk nooit begrepen, maar toen ik mijn eerste Bitcoins in mijn QT-wallet ontving begreep ik de kracht van de techniek. Steeds als er nieuwe mensen zich aanmelden is dat dan ook waar ik naar doorverwijs, vriendencampagne, meldt ze maar aan! Sinds een aantal maanden ontvang je nu ook een pot honing bij die actie, maar toen ik de kosten hiervoor vergoedde maakte ik direct de opmerking: die honing is gekristalliseerd voordat iemand het werk ervoor heeft verricht.

Nederland is een bijzonder land. Ondanks de beperkte oppervlakte en inwoneraantal heeft het een behoorlijke zeggenschap in de wereld. Dat is natuurlijk geen toeval, de reden hiervoor, is omdat het grootste oliebedrijf ter wereld voor 51% in handen in van ons koningshuis. Door de welvaart die dit bedrijf genereert is de levensstandaard in Nederland een van de hoogste ter wereld. Mensen zijn gelukkig en worden steeds ouder, het vuilnis wordt netjes opgehaald en niemand heeft er honger. Als je even zou vergeten wat voor ecocide er aan ten grondslag ligt mag je er trots op zijn, dus laat dat voor dit artikel maar even de strekking zijn, want het gaat er om hoe die oliewinsten uit het verleden de Nederlandse maatschappij heeft gevormd.

De meeste Nederlanders die ik ken geven niet zo veel om geld. Het is er immers genoeg en geld stinkt, dus daar blijven we maar liever van weg. Het is overigens van belang om onderscheid te maken tussen de generaties die geboren zijn met het internet en de generaties zonder, maar omdat het merendeel van de Nederlanders ouder is dan 40, spreek ik in dit verhaal even over de grootste groep met het meeste geld. Het meeste geld, want deze groep oudere Nederlanders heeft er immers ook langer voor kunnen werken. Deze mensen hebben Nederland enkel zien verbeteren, sinds de tweede wereldoorlog is de vooruitgang die is doorgemaakt ongekend, dit is voor het grootste gedeelte toe te kennen aan de mogelijkheid om eindeloos extra geld te blijven creëren in combinatie met het vertrouwen wat mensen in dat geld hebben. Deze groep mensen kent dus geen terugval, alles wordt steeds beter en omdat hen het verband nooit is uitgelegd tussen de oliewinsten van Shell en welvaart, denken de meeste van hen dat hard werken en trouw hun belasting afdragen er voor heeft gezorgd dat ze zo welvarend zijn. Ik zie dit dus anders, maar als je hierover in gesprek wilt treden stuit je al snel op onwelwillendheid om hierover te praten. Het heeft tot gevolg dat de communicatie stagneert en dat zorgt weer in vertraging van ontwikkeling van cryptogeld. Deze groep, die dus onder de niet actieve gebruikersgroep van EFL behoren, zal pas mee gaan met EFL als alles bewijst dat ze beter af zijn bij dat andere. Hun denken kan simpel worden gemanipuleerd, maar enkel door hen die ze vertrouwen. Dit is de reden dat in december 2017 zo veel mensen over bitcoin spraken, want die niet actieve groep met het meeste geld moest worden aangespoord om in het pump en dumo spelletje van de manipulator de financiele instellingen uit te kopen. Veruit het grootste deel van de cryptobezitters zijn dus ingestapt op koersen die hoger zijn dan vandaag en deze inmiddels actieve gemeenschap is volgens mij dus het grootste risico voor cryptogeld.

Het grootste gevaar, want het is deze groep die de niet actieve gebruikers kan overtuigen deel te gaan nemen in een nieuwe, menswaardigere, economie. Echter is deze groep actieve gebruikers vaak enorm amateuristisch en makkelijk te manipuleren. Ik verbaas me er steeds weer over hoe weinig kennis van zaken de mensen hebben als ik bijvoorbeeld in cryptopraatgroepjes op het internet de gemiddelde opmerkingen voorbij zie komen. Daarnaast is het ego van de gemiddelde actieve gebruiker nog groter dan een aap met 7 lullen, vaak zijn het jonge gasten die in korte tijd veel geld hebben verdient, en in de maatscshappij van vandaag betekend geld verdienen dat je gelijk hebt, dus gedragen ze zich zo ook. Als specifiek voorbeeld kan ik de Bitcoin maximalist noemen. Ja, je kan meer geld verdienen als je actief handeld, maar het rendement van een hodler maalt er niet om en is vaak beter dan van mensen die in altcoins investeren, zeker als je rekent vanaf het piekmoment. Die alternatieve munten werken als een soort hefboom op de bitcoinprijs, maar de gemiddelde actieve gebruiker die ik tegenkom praat over de prijs van zijn cryptogeld in fiat, hiermee gaan ze compleet voorbij aan de werkelijke waarde, namelijk de satoshiprijs van hun munt. Het toont maar weer eens aan hoe erg we nog aan het begin staat van de economische revolutie, mensen hebben vaak echt geen flauw idee, zelfs guru's op tv zijn vaak niet op de hoogte van blokbeloning en ook het verschil tussen een ICO en een volwaardige cryptomunt is vaak niet bekend.

Ach, wat schrijf ik toch al weer veel, misschien moet ik het toch maar vaker doen, maar eigenlijk schrijf ik deze tekst als een soort van afsluiting. Commentaar krijgen is prima, maar waarom zou ik me opstellen als masochist? Het is duidelijk dat mijn moment inmiddels bijna 2 jaar geleden was. Als ik toen mijn leven had opgeofferd was het allemaal anders gelopen en nu zal ik moeten accepteren dat mensen mij als sukkel zien omdat ik dat moment niet verzilverd heb. Ik weet dat de mensen waar het om gaat de juiste informatie hebben en kan hen allemaal recht in de ogen aankijken. Ik ben slechts verbonden met EFL, omdat ik het als de meest kansrijke munt zie die de niet actieve massa kan aantonen dat ze een enorm groot probleem hebben met hun spaargeld. Tegelijkertijd is dat allemaal nog niet aangetoond, dus zijn al die woorden van mij volgens hen niets waard. Dat ik al jaren een fantastisch leven heb waarbij ik iedere dag door EFL mijn vrijheid kan afkopen is volgens hen niets waard, dat is gewoon geluk geweest en heeft niets te maken met het falen van de euro. Nou, prima, tijd zal het leren is daar wat we dan maar op terug vallen. Ik kan vanuit mijn Liberland nederzetting maar een beperkte bijdrage leveren en als die bijdrage verkeerd wordt opgepakt, joh dan toch lekker niet? Natuurlijk zal ik een vinger aan de pols houden, want zoals ik al zei heeft EFL een enorme hoeveelheid tegenstanders die op alle manieren zal proberen de actieve gebruikersgroep die positief tegenover EFL staat met allerlei fake news te manipuleren in hun enthousiasme. Als de nieuwkomers die we bij EFL proberen te betrekken keer op keer kiezen voor de korte termijn en weglopen wanneer de winst in de zakken zit, dan is het volgens mij logisch dat je terugkeerd naar de veilige haven die je kent. Ik heb dus geen behoefte aan nieuwe mensen die weer iets fantastisch kunnen doen, maar daar tal van voorwaardes aan stellen. EFL is zo open als het maar zijn kan, als je iets wilt bijdragen sta je er vrij in, maar slechts opmerken wat er niet goed is, daar hebben we niet zo veel aan.

Ik wil nog afsluiten met een bedankje, want dit ritje met EFL is tot nu toe een prachtig stukje cryptogeschiedenis. Ik kijk uit naar de dag dat EFL door de euro gaat, niet omdat ik weer iets spannends heb bedacht, maar gewoon, omdat de vrije markt dat zo bepaald. Het meest waarschijnlijke acht ik het dat het zal gebeuren door een stijging van de Bitcoin koers en niet omdat de Nederlanders ineens inzien hoeveel risico ze lopen op hun spaargeld, maar hopelijk heb ik het een keertje niet bij het juiste eind en worden de mensen wakker voor de grootste diefstal in de geschiedenis van de mensheid en bevrijden ze zichzelf van monetaire apartheid en schuldslavernij.

22
Ik moet nu toch maar een keer reageren na tijdenlang meelezen.

Ik denk niet dat het JNS is die het de stichting moeilijk maakt, maar de stichting zelf, of in ieder geval bepaalde personen binnen de stichting.
Ik zit in bijna elk Nederlands cryptoproject en moet eerlijk zeggen dat ik mij groen en geel erger aan jullie stichtinglid Yoshi.
Er is geen Nederlands project te vinden zonder zeer negatieve inbreng en beschuldigingen van YoshiLivo. In plaats van op het eigen project te focussen is yoshi bezig met het bejegenen van concullega's.

Toine Aarts wordt uitgemaakt voor een oplichter die het land gaat ontvluchten met het geld van investeerders, Rijk plasman is een graaier en ga zo maar door. Het lijkt mij heel wijs om eerst de eigen zaakjes allemaal op een rijtje te hebben alvorens de pijlen te richten en bewust schade aan andere Nederlandse cryptoprojecten aan te brengen.

Ha Mike, leuk dat je de moeite neemt om je met EFL te gaan bemoeien, beter laat dan nooit. Toine Aarts is een oplichter en Rijk trekt 30% belasting naar zich toe, wat mag daar volgens jou niet van vermeld worden?

Ik ben zoals graag wordt medegedeeld uit de groep gezet, persoonlijk verklaar ik mezelf door bij de geboorte van Yoshi Livo aan de EFL groep te denken en door mijn politieke ambities, die de EFL stichting niet ambieert, ben ik dus als eenling verder gegaan. EFL was op dat moment ook gered en ik had zo'n vertrouwen in het bestuur dat ik zonder gemoedsbezwaren mijn Liberland ambitie ben in gaan vullen.

Ik geen gewoon mijn mening over diverse cryptogeld projecten en ben zeker niet de enige die Toine van Florijncoin een oplichter vind die crypto schade toe brengt, ook Rijk zijn graaipraktijken zijn gewoon een vorm van diefstal, zeker als je bedenkt dat hij het GAB volledig naar zijn hand heeft gezet en daarmee de schijn van onpartijdigheid hoog houdt.

EFL is bij uitstek de beste spaarmunt, en aangezien de Nederlander daar volgens mij het meeste behoefte aan heeft spreek ik me positief uit over die mun, niets meer en niets minder. Ik herhaal dat ook best vaak en speciaal voor jou zal ik vanavond hier nog maar eens een topic starten om mezelf te verklaren.

Niet dat ik echt waarde hecht aan iemand die na 5 jaar voor het eerst zich aanmeld om te klagen over mensen die een mening uiten, maar meer omdat ik merk dat de Nederlanders echt enorm verdwaald zijn en ze mogelijk behoefte hebben aan wat duiding in hun leven.

Leuk iig dat je je hebt aangemeld, dat doet het weer goed voor de statistieken.

23
Alternatief geld / Re: Qredit (XQR)
« Gepost op: 29 oktober 2019, 16:12:56 »

25
e-Gulden discussie / Re: Greta Thunberg en de e-Guldencrisis
« Gepost op: 27 oktober 2019, 06:07:19 »
Dit stuk vind ik al een stuk leuker om te lezen Jan. Jammer dat je op het einde toch weer terug valt in verwijten maken naar anderen. Ik zie niet in hoe je kan volhouden dat efiliaal het allemaal anders had gemaakt, maar het is je gegund.

Persoonlijk ken ik geen problemen, enkel uitdagingen. Mijn uitdaging waarvoor ik EFL gebruik is sparen voor mijn oude dag, dat was zo wat het eerste bericht wat ik ooit op dit forum heb geschreven, ik zal morgen wel eens kijken of ik die terug kan vinden.

Die uitdaging van sparen voor je oude dag, daar krijgen we hopelijk allemaal op een dag mee te maken. Op dat moment wil ik er graag zijn om mensen wegwijs te maken, dat zit nu eenmaal in mijn karakter, ik deel graag mijn kennis, helemaal als iemand graag wil leren, daar heb ik echt plezier in.

Een fundamentele keuze als welk geld je accepteert voor je arbeid is zo fundamenteel dat ik inmiddels besloten heb dat het niet aan mij is om anderen daarin te beïnvloeden. Zorg als EFL club voor een stabiele basis en die is er, klaar en verder wachten.

In Zuid-Amerika wisten ze ons al te vinden, toen de banken een keer wat langer met vakantie waren en in de maand oktober hebben we door de reporente enkele dagen meer dollars bijgedrukt gezien dan de totale marktwaarde van alle cryptomunten, nou ja, dat ligt er dan weer aan op welke dag je dat berekend, deze week kon je in een 24 uur tijdspanne zelfs een 42% stijging berekenen voor onze grote broer.

Zoals ik al wel valer heb gezegd is het jammer dat de Nederlander er niet zo mee bezig is, mijn verklaring is omdat ze al zo lang, zo veel hebben, daardoor is het zo gewoon geworden dat ze die zegeningen van het leven nog maar moeilijk kunnen accepteren en steeds meer in problemen en crises gaan denken, want ondanks dat efl sinds de bittrex delisting nog geen deuk in een pakje boter slaat, om even in jouw jargon te blijven, is in 3 jaar tijd de waarde in euro’s gewoon gigantisch gestegen.

We zullen zien hoe de vlag er over 6 jaar bij hangt, maar ik voorspel je dat die mensen waar jij steeds op afgeeft dan nog steeds op dit forum hun berichtjes schrijven en de koers van EFL in euro’s waarschijnlijk hoger is dan vandaag.

Als er Nederlanders zijn die dat verhaaltje nu al begrijpen doen ze er goed aan met Bitcoin wat EFL te kopen op altilly, dan gaat het ons misschien zelfs lukken om ook de bitcoin te verslaan, we zijn dit jaar al bijzonder goed bezig, dus laat die eindejaarsrally maar komen!

26
Belangrijke mededelingen / Re: eGulden timmert weer aan de weg!
« Gepost op: 24 oktober 2019, 19:55:48 »
ahh dit is die post die ik gemist heb :)

27
Dag muisje,

ik heb wel wat ervaring met cryptodiensten zoals litebit. Kort gezegd zijn dat tussenhandelaren die aansluiting maken met een echte markt, zoals bijvoorbeeld bitstamp.net

De goedkoopste prijs betaal je altijd op de daadwerkelijke markt, want iedere tussenstap rekent natuurlijk een beetje winst aan je door, maar het opzetten van zulke rekeningen kost wat tijd en als je het niet zo vaak gebruikt kan je misschien net zo goed kijken op https://bitcoinsvergelijken.nl/ voor de beste prijs.

Voor wat mer uitleg over hoe je EFL kan kopen verwijs ik je graag door naar deze video: https://www.youtube.com/watch?v=bFCjz9mv0Ik

Succes met je cryptoavontuur!

28
Stel jezelf voor / Re: Hallo allemaal
« Gepost op: 10 oktober 2019, 22:55:26 »
Welkom Jeroen,

Voor mij is de USP van EFL dat we ons met de Nederlandse taal onderscheiden van de rest. e-Gulden heeft bestaansrecht, omdat Bitcoin nooit de hele wereldeconomie kan dienen, daarvoor is er simpelweg onvoldoende capaciteit en daarnaast vind ik het risico om de hele wereldeconomie in 1 blockchain te steken ook een beetje te groot. Door zelf verantwoordelijkheid te houden over de ontwikkeling van de munt heb je controle over de koers die wordt uitgestippeld.

29
e-Gulden discussie / Re: Bitcoin wordt saaier dan een staatsobligatie
« Gepost op: 22 september 2019, 01:26:33 »
terwijl die staatsobligaties de laatste tijd juist zo spannend zijn.

30
Alternatief geld / Re: Qredit (XQR)
« Gepost op: 26 augustus 2019, 23:10:01 »
leuk ritje afgelopen weekend naar de 14sat

Pagina's: 1 [2] 3 4 5 ... 60