Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Nelis

Pagina's: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 60
61
Valuta Markt / Re: Cryptopia.co.nz
« Gepost op: 21 januari 2018, 13:50:13 »
cryptopia bezwijkt onder de druk van nieuwe instromers, naar het schijn 1 miljoen aanmeldingen vanaf december, waarbij het aantal leden vorig jaar januari nog 30.000 was. Ik adviseer cryptopia even niet te gebruiken tot er berichtgeving komt dat het allemaal weer wat stabieler is, er schijnen dochtersites te komen voor altcoin markten zoal ltc.cryptopia.co.nz, maar tis allemaal onduidelijk en communicatie is erg summier/afwezig.

62
Media / Re: Nelis in AD
« Gepost op: 04 januari 2018, 22:09:34 »
Serieus? Stellar en Ripple? De twee meest centraal beheerde & 100% pre-mined 'cryptomunten' ooit? Gemaakt door de oprichter van Mt. Gox? Wil je dat mensen al hun geld kwijt raken ofzo?

Tsja, op een of andere manier zijn de muntjes van mijn voorkeur nooit zo gelieft, maar je hoort mij niet klagen. De dagtekening van het interview klopt ook niet helemaal, want dit stuk is 3 weken geleden afgenomen, toen xrp nog op 5% van de hedendaagse koers schommelde. Ik zei toen dat ripple wat mij betreft boven de 20Ksat gewaardeerd dient te worden, omdat het kwaliteiten heeft die bitcoin mist om echt door te breken. Dus je vraagtekens zijn terecht, ga niet nu nog beginnen met kopen, maar ik heb in december bijna een lamborgini bij mogen schrijven, alleen weet ik nu niet goed wat ik ermee moet, want nog meer eGuldens zit ik eigenlijk niet op te wachten en het is nog altijd te weinig om die munt eigenhandig naar 1 euro te drukken dus... iemand nog een goede kooptip?

63
Media / Nelis in AD
« Gepost op: 03 januari 2018, 20:40:28 »

64
Hulp / Re: efl.nl niet actief
« Gepost op: 19 december 2017, 07:25:19 »
Excuus voor de manier waarop het er weer staat, maar dit is toch weer het zoveelste voorbeeld van penny wise pound foulish? Dan nog wat, is onze vriendenactie voor Nederlanders, of helpen wij zuid amerika de winter door? Ik weet niet hoor, maar alles met La1seK3FJGxikQ24xCBw4pA6nffANLGyZD in de vriendenvermelding lijkt me onjuist zijn doorgelaten, moet ik misschien ergens mee helpen?

65
Hulp / efl.nl niet actief
« Gepost op: 18 december 2017, 20:18:22 »
hallo, waarom is er nergens melding gemaakt van het feit dat efl.nl niet werkt? Wanneer werkt het weer? Hebben jullie in de gaten hoe schadelijk het voor mij is als ik dagelijks mensen doorverwijs naar een website die niet doet wat ik mensen vertel? Wat moet er gebeuren om alles weer aan de praat te krijgen? Wanneer worden de andere beurzen op efl.nl geintegreerd? Is het al mogelijk om litecoins te storten? Het is een plafond en geen drempel, kan je dat ook meteen meenemen. Graag juiste prijsberekening. Hallo waar zijn we mee bezig? Kennen we toevallig mensen die willen werken voor geld? Kunnen  jullie me een bedrijf aanwijzen wat ik kan betalen om dit project eindelijk de mankracht te geven die het nodig heeft, want dit is GEEN DOEN!

66
Hulp / Re: Hulp
« Gepost op: 05 december 2017, 02:23:19 »
Hallo Bitwise,

Jazeker mag je dat weten v1.2.0.4-beta voor de mac...

Mvg

Ha zeerobje, toen die maarten vertelde dat die munten van hem waren joh, wat moet jij een lol hebben gehad.

67
Ontwikkeling en technische discussie / Re: verbeterpunten
« Gepost op: 30 juli 2017, 14:14:24 »
Bij grote softwarebedrijven is het niet ongebruikelijk om een zogenaamd change enhancement request systeem (CERS) op te zetten.

Hierbij kan elke gebruiker (meestal bedrijven)  verzoeken tot aanvullingen, verbeteringen etc. indienen. Die worden op een openbare lijst verzameld en zijn voor iedereen in te zien.

Periodiek, meestal eens per jaar,  wordt er een dan een stemming georganiseerd waarbij iedereen een aantal punten te verdelen heeft over de openstaande verbetervoorstellen.

Ook de resultaten van die stemming zijn dan weer openbaar. De volgende stap is meestal dat er een prijskaartje aan de gekozen verbeteringen komt te hangen want grote wijzigingen/verbeteringen in de software worden direct doorberekend in de jaarlijkse licentiekosten. Niets voor niets in die wereld.

Hier gaat het bijvoorbeeld bij e-Gulden mis. Want hier zijn alle werkzaamheden zijn op vrijwillige basis. Er is bij e-Gulden niemand die ook maar ergens geld voor vangt (zoals je dat bij andere munten wel ziet). "Liefdewerk en oud papier" zoals de uitdrukking luidt.

En niet alle gebruikte software valt onder de Electronic Gulden Foundation. EFL.NL bijvoorbeeld niet. Dat is een particulier initiatief en wederom iets dat gratis aan de community ter beschikking is gesteld.

Op internet is vrijwel niets gratis. Mensen worden gevolgd voor reclamedoeleinden etc en daar wordt grof geld voor betaald. Daar wordt gratis software van bekostigd. e-Gulden heeft echter ook geen reclame- en/of trackingfaciliteiten en het is maar de grote vraag of dat wenselijk is. Kortom, er is geen enkel verdienmodel zoals andere munten dat wel hebben.

Dat maakt het invoeren van een dergelijk verbetersysteem knap lastig. Want elke aanvraag voor een verbetering betekent een extra belasting voor één van de toch al zeer schaarse vrijwilligers.

Kortom, een lastig dilemma. Iemand suggesties?  Of wordt het tijd om voor het gebruik van een deel van de software kosten in rekening te brengen? Of moet er een beperkte gratis versie en een betaalde pro-versie komen die dan wel aan veel meer eisen kan voldoen? Kan er een bijdrage uit de premine voor komen? Of zijn er veel betere mogelijkheden?

Laat eens van u horen.

zo lang de pre mine in tact blijft is bij mij alles bespreekbaar.

68
Versterking van het e-Gulden netwerk noodzakelijk / Re: Post 5: De markt
« Gepost op: 30 juli 2017, 12:33:06 »
het adres waar wij een oogje in het zeil mogen houden is onjuist.

69
Ontwikkeling en technische discussie / Re: verbeterpunten
« Gepost op: 30 juli 2017, 12:26:09 »
momenteel hangt mijn computer vast op de ogenblik pagina. Ik bezocht de pagina wonderbank.efl.nl en mijn vermoeden is dat ik doordat ik reeds een koekje op mijn pc heb staan het systeem mij blokkeert, wat nu als een familie van 4 personen ieder zijn eigen wallet wil gebruiken?

70
Alternatief geld / Byteball, BCC en Lumen give away
« Gepost op: 28 juli 2017, 14:30:47 »
Maar even een klein bericht dat er enorm veel projecten zijn die hun munten weggeven als je een gevulde bitcoinrekening koppelt met hun project. Gratis geld waar ik geen aanspraak op kan maken omdat al mijn bitcoins gebruikt worden voor het kopen van EFL, maar voor een geldstroom in EFL kan zorgen als je er wat tijd aan besteed. Byteball bijvoorbeeld kost per GByte nu 750 euro, ken genoeg mensen die er al twee gratis hebben doordat ze ooit 3 minuten werk hebben verricht. Dus, heb je bitcoins staan waar je geen EFL mee koopt, gebruik ze dan om gratis muntjes op te vragen, kan je die verkopen om wat eGulden mee aan te schaffen.


71
Als je denkt dat wij de macht kunnen kiezen Nelis, leef je nog in een democratische sprookjesboek. Die macht is er en daar zijn wij aan onderworpen. En dan heb ik het over militaire macht,  gerechtelijkemacht, overheden, de macht van het geld. De macht van de economie, de macht die ons zonder dat we het door hebben onze inzichten veranderen, de macht van de angst, de macht van de media. Ik noem maar een paar machtsblokken op want er zijn er nog veel meer. Als je denkt dat jij er invloed op kan uitvoeren bv de nacht van het geld, dan laat de geschiedenis zien dat zelfs machtige mensen, het niet konden. Accepteer het dat het zo is en pluk de dag en geniet er van, want het kan veel en veel slechter. Heb respect voor je moed om dingen te willen veranderen en ook ik snakt naar een betere wereld, waar gerechtigheid woont. En wie niet eigenlijk. Gelukkig komt die wereld er ook, alleen nu nog niet!!!!Je onderschat "ons" Mark. Niet omdat "wij" nu zo geweldig zijn, maar omdat er natuurwetten zijn en omdat er recentelijk een  nieuwe stof ontdekt is die "ons" die macht geeft. Zo gaat het gebeuren: https://www.youtube.com/watch?v=9PrJQeKl9w4&feature=youtu.be

Je bent zo vroeg opgestaan dat je Hans nu mark noemt, ook je beeldspraak geeft wat verwarring, maar waar het volgens mijn interpretatie op neerkomt is dat alle mensen samen de macht verdelen. In de huidige tijd denken de meesten zoals Hans, namelijk wij zijn te klein en stellen niets voor, de macht is verdeeld en daar komt geen verandering in. Nou wake up call, de macht wordt iedere dag opnieuw verdeeld en wij zijn de mensen die bepalen wie die macht krijgt. Sinds WOII zijn we massaal misleid, bijvoorbeeld via televisie. Er zijn zo enorm veel uitvindingen gedaan die totaal niet in verband staan van hoe wij ons in miljoenen jaren hebben geevolueerd dat we bijna een eeuw lang zijn misleid door onze eigen zintuigen, truukjes die ze toepassen om ons handelingen te laten verrichten die we niet hadden verricht als die truukjes niet waren toegepast.

Dus Hans, geloof in jezelf, je bent vele malen belangrijker dan je jezelf nu aanrekent.


72
Tuurlijk stinkt de euro en daar hebben we het ook over gehad, maar het is er nu eenmaal en veranderen gaat ons en alle cryptomunten bij elkaar echt niet lukken. De welzijn van onze kinderen zal afhangen van de gunst van de machthebbers van deze tijd en niet van de waarde van de eGulden helaas.

Ik ben het volledig met je uitspraak eens, maar mijn conclusie is anders. Volgens mij kiezen wij zelf wie de machthebbers van deze tijd zijn en dus zijn wij verantwoordelijk voor de toekomst. Afschuiven op iemand anders is wat mij betreft iets te makkelijk, wij (alle mensen) kiezen zelf voor de koers die we uitgaan. Het grappige aan eGulden is dat waardetoename van het protocol de macht van de gemeenschap exponentieel zal laten toenemen. Dus ja, we zijn overgeleverd aan mensen met macht om een goede toekomst voor onze kinderen te garanderen, als we kunnen doorzien hoeveel macht er in ons geld zit en deze macht niet langer aan een bank toevertrouwen maar aan een cryptoprotocol zoals bijvoorbeeld eGulden zal er een machtsverschuiving plaatsvinden die de toekomst van onze kinderen zal veranderen.

73
Tuurlijk stinkt de euro en daar hebben we het ook over gehad, maar het is er nu eenmaal en veranderen gaat ons en alle cryptomunten bij elkaar echt niet lukken. De welzijn van onze kinderen zal afhangen van de gunst van de machthebbers van deze tijd en niet van de waarde van de eGulden helaas.

De oude Grieken wisten het al. Als je tegenover een machtige tegenstander staat dan helpt het niet om steeds maar weer jezelf kapot te lopen tegen die tegenstander. En bij de slag om Troje bedachten ze het beroemde paard waarbij door een list een kleine groep mensen een grote groep  kon verslaan. Inderdaad. EGulden gaat met de huidige aanpak totaal kansloos ten onder tegenover de Euro en ander fiatgeld. Dat geldt trouwens voor elke cryptocoin. Het machtsverschil is veel en veel te extreem.

In de zomer van 2015 is dat feit door een groepje mensen binnen e-Gulden onderkend en dat heeft geleid tot het eFiliaaL project. Dat was vorig jaar oktober technisch klaar maar moest  weer op de helling omdat er nergens personeel te vinden was dat een fors salaris wilde verdienen. Het is toen gedeeltelijk ontmanteld en wordt nu weer opgebouwd, maar door dezelfde mensen die egulden in de lucht moeten houden. En die hadden de laatste tijd dus wel iets anders aan hun hoofd. EfiliaaL 2.0 kan nu vrijwel zonder personeel draaien en wordt binnenkort weer opgepakt als er weer wat meer tijd vrij komt.

Daarnaast is de steun voor het EfiliaaL-project binnen eGulden gewoon nihil. Punt. Daar doen velen de ogen en oren dicht, roept "lalala, ik hoor en zie lekker niets" en vertrouwt men er nog steeds op dat egulden straks de euro wel even alle hoeken van de kamer zal laten zien. Jammer, want met vereende krachten kom je nu eenmaal verder.  Een "richtingenstrijd" is het slechtste dat je kunt hebben.

Maar eigenwijs als we nu eenmaal zijn is een aparte stichting eFiliaaL opgericht is die gaat gewoon onafhankelijk door. Liefst met eGulden waar het project uit voortkomt. Maar zonder kan ook als de eGulden community daar voor blijft kiezen en sommigen het project volkomen blijven negeren. We zien het wel. En dan hebben we ons eigen paard van Troje  :)

De keuze is volledig aan de community. Het wordt ofwel een slimme aanpak van binnenuit of tegen alles aan schoppen en roepen hoe slecht het allemaal is, zonder verder ook maar iets te doen.

Bij deze meldt deze persoon uit de gemeenschap zich als vrijwilliger voor eFiliaaL, ik zie het werk graag tegemoet en ben super gemotiveerd!

74
Tja, achteraf is het inderdaad makkelijk. Maar vooruit kijken is lastiger.  Maar als je ergens in gelooft dan durf je meer risico's te nemen en dat is dan vaak achteraf een suc6.

het is meer zo dat ik ergens anders niet in geloof en dat is de euro. Bitcoin techniek is gebaseerd op wiskunde, het fijne daarvan is dat de uitslag altijd gelijk is. eGulden gaat ooit een euro waard zijn, de vraag is alleen welke satoshikoers daarbij hoort. Hoe langer we wachten, hoe lager die koers zal zijn en hoe minder welvaart onze kinderen in de toekomst zullen genieten, dat is hoe ik het zie.

75
Hartelijk dank, ik heb alleen geen geduld meer ;D 50% gestegen, die loop ik nu mooi mis ;D

vrienden van me kochten geen bitcoin op 50 euro per stuk, want dat was toen de hoogste prijs ooit.

Pagina's: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 60