Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Nelis

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 60
1
e-Gulden discussie / Re: Het ongelijk van Mike Hearn
« Gepost op: Vandaag om 23:15:44 »
Deze post raakt de essentie van e-Gulden EFL en zoals Bitwise terecht stelt is het geheel enorm onderhevig aan je eigen inzicht en mening.

Allereerst maar weer hulde voor het plaatsen van dit bericht, waar blijven toch die andere 17 miljoen Nederlanders die hun vrijheid steeds verder ingeperkt zien worden en hun valuta steeds verder zien ontwaarden?

Ik ga gewoon punt voor punt reageren op wat er gesteld is, laat ik maar beginnen met te melden dat ik van Mike Hearn nog nooit gehoord heb, maar dat hij op me overkomt als een maximalist. xCoin maximalisten zijn vaak erg technisch onderlegd, en compenseren dat vaak met hun economisch inzicht. De vroege bitcoinbezitter is typisch zo'n maximalist, maar natuurlijk niet iedere vroege bezitter is dat per definitie.

Laat ik voorafgaand aan hun puntsgewijs reageren ook nog maar even de whitepaper aanhalen, en dan voornamelijk de titel, peer-to-peer cash system.

Lightning is niet peer-to-peer. Iedere schakel zal in de toekomst kapot gereguleerd worden, want de overheid wil controle en heeft de monopolie op geweld om dat te bereiken. Dit jaar hebben we de nodige initiatieven kapot gemaakt zien worden door overheidsterreur en dat zal in de toekomst niet anders zijn, want ja, je wilt natuurlijk geen betalingen verrichten voor iemand die geen vaccin ingespoten heeft gekregen en een muilkorf weigert te dragen... (grapje, dat moet natuurlijk zijn het financieren van terrorisme, maar tegenwoordig staat dat gelijk aan elkaar)

Wellicht klinkt deze inleiding een beetje als een herhaling van zetten, maar er zal volgens mij dus nooit 1 blokchain bestaan, al is het alleen al omdat je "eigen" blokchain altijd goedkoper en efficienter zal zijn dan de wereldstandaard. Daarnaast kan je voor jouw specifieke wensen een exact maatproduct ontwikkelen terwijl die wereldstandaard, tsja, daar zal je je moeten conformeren aan de rest van de wereld.

xCoin maximalisten zien alle andere munten als bedreiging, vooral bitcoin-core is zo verschrikkelijk niet wat er ooit beloofd is, dat ze bij diverse kanalen ieder alternatief gesprek buiten bitcoin censureren en dan een apart plekje maken waar alle rest besproken kan worden, zodat hun eigen positie als "de enige echte" niet onder druk komt te staan. Ze kunnen de tekortkomingen vaak niet accepteren en worden boos als iemand ze er op wijst.

Speculanten hebben ook weinig last van dure transacties, die maken hun overheidsschuld over naar een beurs, handelen wat heen en weer en betalen weer overheidsschuld terug naar de witwassers van de bank zonder ooit de blokchain te gebruiken, dus ook uit die hoek zal er weinig innovatie komen, of pogingen worden ondernomen om daadwerkelijk naar een peer-to-peer cash systeem te werken.

En dan heb je alle altcoiners, let wel, dit is specifiek GEEN token! Altcoins zijn munten die de capaciteit van het netwerk uitbreiden door een eigen blokketen te onderhouden, tokens, zoals de meeste ICO's, of tegenwoordig het ow zo populaire DEFI (decentralized finance) wat eigenlijk niet veel anders is dan de ICO's waarmee zo veel mensen zijn opgelicht in de vorige bullmarkt van 2017.

Altcoins worden tot de dag van vandaag ondergesneeuwd door een lawine aan afgunst en wantrouwen. Ergens wel logisch, want ze vormen een bedreiging voor iedereen, behalve zichzelf. Of het nu het gerenommeerde Bitcoin is, of de traditionele banken, geen van die wereldjes wil een altcoin serieus nemen, sterker nog, er wordt dus actief gezorgd voor een sentiment waarbij je als altcoin liefhebber nog een grotere gekkie, wappie, mafklapper, dromer, realiteitsontkenner, seperatist (en noem er nog maar een paar) bent dan Willem Engel met zen dreadlocks.

En nu staat er een heel mooi meisje voor de deur die vraagt of ze men e-Gulden mag poetsen, dus morgen verder LiEFhebbertjes.  :-*

3
Media / twitch give away
« Gepost op: 10 maart 2020, 13:35:33 »
win tot 22 EFL iedere 20 minuten!

https://www.twitch.tv/hodlerhangout

4
Volgens mij was het vooral gebrek aan mankracht en budget. Owja, en natuurlijk gebrek aan mensen die de materie snappen en enthousiast worden van het nieuws dat er iets voor ze gebouwd is.

5
Alternatief geld / Re: Novo currency
« Gepost op: 05 februari 2020, 16:56:13 »
en terwijl ik aan het schrijven was zijn er weer een paar goedkope EFL's op de markt gekomen. Zou het nou echt zo makkelijk zijn dat ik op die manier alle efl's die ik verkocht heb voor een prikkie weer kan terugkopen, dan moet ik blijven tikken  ;D. Wel geinig die marktorders, en mensen maar denken dat je met efl niet kan verdienen.

Dat is overigens weer een ander onderwerp, ik kom steeds meer tot de conclusie dat mensen het gewoon echt niet begrijpen. Zoals ik afgelopen vergadering al aangaf geef ik wat mensen uitleg over hoe de markt werkt en deze beweging toont maar weer eens aan dat het echt van ver moet komen.

Owja Bitwise, heb je mijn prentje al geretweet? Je hoeft me er geen complimentje voor te geven dat ik een artiest bereid hebt gevonden iedere week een leuk Effel tekeningetje te maken, maar ik zou het wel leuk vinden als die plaatjes dan een beetje circuleren.

https://twitter.com/Nelis_EFl/status/1224568078966624257

6
Alternatief geld / Re: Novo currency
« Gepost op: 05 februari 2020, 16:23:51 »
Ik begrijp wat je zegt Bitwise, dat denk ik ten minste. Kijk, ik heb mijn best gedaan om naar je te luisteren, zeker dat punt over eerlijke verdeling had ik een hoop aan, bedankt!

https://sgulden.webnode.nl/l/de-grap-die-novocurrency-heet/

Bedankt voor de feeddback, ik heb er wat aan gehad, maar je valt me toch een beetje af, door me wederom een ongeleid projectiel te noemen. Dat beantwoord ik maar weer met een handreiking.

In tegenstelling tot alle onzin die mensen mij steeds verwijten, mag Rijk wat mij betreft wel worden aangepakt op zijn handelingen. Een week geleden moet ik me nog tegen je verdedigen omdat een nieuw forumlid bezwaar heeft op dat ik Rijk een graaier noem, nu een week later worden mijn woorden wederom bewezen en ben ik nog steeds een ongeleid projectiel. Mag ik je eraan herinneren dat alle argumenten om 6 jaar geleden naast EFL een NLG  voor zichzelf te beginnen nu gewoon van tafel worden geveegd en dat hij het kapitaal en de kennis nu bij de NLG club weg trekt met deze NovoMove. Volgens mij kunnen we zo langzamerhand bij Rijk wel gaan opschalen naar de term oplichter, want hij doet er gewoon weer een schepje bovenop en ik dus ook.

Al 6 jaar lang probeer ik iedere afspraak zo goed als mogelijk na te komen, maar al 6 jaar lang ontvang ik daarvoor een heleboel haat. Zal ik nog eens terugpraten naar dat moment van die donatie aan Liberland? Weet je wie er wel af wist van die donatie? Die journalisten die op bezoek kwamen. "Jij gaan morgen op dat podium toch een donatie doen?" vroegen ze me. "Nee" antwoordde ik, dat is uitgesteld naar een later moment, er was geen tijd op het programma." Toen ik de dag na dat ene moment hen bij het ontbijt sprak, vertelde de tweede journalist me dat ik me de kaas van het brood had laten eten. Hoe wisten die journalisten nu wel dat ik dat van plan was en wat er ging gebeuren, maar was er niemand vanuit EFL die met mij mee wilde doen??

Dezelfde hoeveelheid EFL zijn uiteindelijk alsnog aan Liberland gedoneerd, maar dan voor ongeveer 400x minder waarde als wanneer ik het op dat ene moment had gedaan. Daardoor heb ik wel andere voorwaardes kunnen afspreken en ben ik op dit moment de enige Liberlander die ook echt bij zijn geld kan, ja en alle mensen die na mij er nu nieuw erbij komen, maar als er ook maar 1 iemand wat EFL aan mij had gegeven om te doneren was het allemaal heel anders gelopen.

Ik schrijf vorig jaar juli een hele degelijke tekst over waarom ik mijn bedenkingen heb over Florijncoin. Die munt is wat dat betreft nog nieuw voor mij en dus ben ik heel mild. Als reactie daarop wordt ik door 20 man bestookt met allerlei verzonnen beschuldigingen. Daarop schrijf ik nog een tekst en wederom ben ik degene die zich moet verdedigen. Vertel mij nou eens wat ik werkelijk verkeerd doe? Ik maak toch juist de bezwaren die ik al jaren heb voor dezelfde keer kenbaar?? Het enige wat niet veranderd is, is dat er geen mens naar me luistert en daarom moet ik het dus steeds herhalen in nog hardere verwoordingen.

Ik draaf inderdaad dus maar door, geef mij eens ongelijk als mensen "enthousiast" worden van een troepproject als NovoCurrency. In Nederland is het allemaal zo gezellig dat men gewoon vriendelijk blijft lachen terwijl je genaaid wordt, wordt toch eens wakker en tot die tijd voel ik me op het internet de meest onbegrepen persoon en ben ik blij dat ik daarom woordje voor woordje een nieuwe taal aan het leren ben in het dagelijks leven, dat houdt de moeilijke materie toch een beetje in balans.


7
Alternatief geld / Re: Novo currency
« Gepost op: 05 februari 2020, 02:06:08 »
http://sgulden.webnode.nl/l/de-grap-die-rijk-plasman-heet/

EDIT: Dit is mijn persoonlijke mening en vertegenwoordigd niet de algemene opvatting van iedere EFL bezitter.

8
De psyche van de massa ontgaat mij al een hele tijd. Leuk artikel, maar ik snap er nog steeds niets van :)

9
Alternatief geld / Novo currency
« Gepost op: 04 februari 2020, 16:02:10 »
https://novocurrency.com/nl

Nieuw project van Rijk Plasman, gericht op, jawel, een eerlijke verdeling. Ik zal mijn mening nog even voor me houden, maar wat vinden jullie van deze nieuwe move? Is een munt gericht op eerlijke verdeling niet hetzelfde als stellen dat je huidige nlg project niet eerlijk is verdeeld, en is dat dan niet extra grappig dat de nlg aanhang al jaren het argument opbrengt dat nlg zo veel eerlijker is verdeeld dan efl en daarom de betere munt zou zijn?

Benieuwd naar de reacties.

11
e-Gulden discussie / Re: Yoshi in het berenbos
« Gepost op: 01 februari 2020, 04:02:36 »
Beste Yoshi,

Misschien kwam het verkeerd over, maar ik denk dat het gros bij het horen van de naam EFL ook aan de persoon Yoshi denkt, puur door jouw aanwezigheid op verschillende kanalen in zowel tekst als beeld. Die associatie is toch niet zo heel vreemd?

Letwel er zit geen waardeoordeel in die observatie. Dat was wat ik bedoelde met de zelf toegedeelde rol.
Het is jammer dat je het direct zo persoonlijk aantrekt en je van verdere dialoog afsluit.

Je verwijst me persoonlijk naar dit bericht.

Persoonlijk vind ik het een vreemde stelling dat het Nederlandse publiek niet geholpen zou willen worden.
Volgens mij wordt de afkeer tegen de status quo juist steeds groter en is dat in de maatschappij te merken, dat lijkt me juist het moment voor een munt die een alternatief kan bieden.

Ik denk dat iedereen die efl kent weet dat ik er bij betrokken ben, echter is dat 0,0001% van Nederland en wereldwijd nog een een kleiner deel, dus mensen die denken dat ik een probleem vorm voor efl zijn enkel uit op stoken en niet het leveren van een constructieve bijdrage. Daarnaast verdedig je de oplichter toine aarts, dus dan ben je bij mij sowieso afgeschreven. Succes met trollen, doe sil en de kansloze theeman broertjes maar de groeten van me.

12
e-Gulden discussie / Re: Yoshi in het berenbos
« Gepost op: 01 februari 2020, 03:57:37 »
Ha mensen,

Bedankt weer voor de reacties.

Zoals ik tot in de oneindigheid herhaal, gedurende 6 jaar wordt er al tegen efl aangeschopt en dan vooral tegen mensen die zich positief uitlaten over de munt en hun plezier ervan durven te delen. Sinds een jaar spreek ik dat uit als het grootste probleem bij EFL.

Jammer genoeg vinden mijn uitspraken  geen steun, voornamelijk omdat de mensen die in efl ronddwalen enkel hun eigen kanalen lezen, die zien dus maar de helft van het gesprek en dan is het lekker makkelijk om dingen uit zijn verband te trekken, zoals mike de afgelopen dagen ook probeerde.

Ja, het is zo makkelijk om iemand te isoleren, vooral als het in een groep is waarin niemand elkaar echt kent, omdat het per toeval is ontstaan. Mijn conclusie is dat Nederland zijn recht op mijn energie inmiddels wel verloren is, gaan jullie maar lekker kopje onder met NL, het is nodig, want wie niet luisteren wil moet maar voelen.

Dan kan Bitwise mij natuurlijk betichten van niet luisteren, maar het mooie is dat ik dat vanuit mijn positie helemaal niet hoef te doen. Ik ben zo vrij als een vogel, wat fijn toch, dat cryptogeld. Natuurlijk zullen boze krachten er alles aan doen om mij en de organisaties waar ik me bij betrek kapot te maken, ik wens ze daarin veel succes. Mijn oplossing is simpel, blijven geloven in jezelf en nog radicaler worden. Wat ik geloof gaat uitkomen, daar heb ik inmiddels een berg bewijs van bij elkaar gesprokkeld en er is geen mike of bitwise die daarin verandering gaat brengen. Je mag daar achteraanlopen, graag zelfs, maar dat gebeurt niet, want ik communiceer niet goed, jammer voor mij, maar nog meer voor de mensen die de boodschap niet kunnen ontrafelen.

Dus daarom mike, verwijder ik mensen uit mijn telegramgroep, omdat er nu eenmaal mensen zijn die genieten van het proberen om in groepsverband iemand kapot te praten. Daar  heb ik geen behoefte aan, dan registreren ze maar een nieuwe account op dit forum en kunnen ze het hier proberen. Je ziet wel hoe graag de mensen van efl nieuwe mensen willen verwelkomen, want ongeacht hoe weinig reputatie iemand heeft, ze kunnen op meer sympathie rekenen dan ik. Prima toch, maar zoals ik al zeg, ik heb een roeping en die ga ik volbrengen.

Ik ga mijn cryptowinsten eens lekker aan mezelf besteden, heerlijk een bubbeltje maken en iedereen buitensmijten wiens mening me niet aanstaat, wat een luxe positie kan ik mezelf toch veroorloven door de successen uit het verleden. Jammer dat het dan niet gelukt is om al iets eerder door te breken, dat ligt helemaal aan mij en misschien een beetje aan de mensen die er ook van hadden kunnen profiteren, maar nooit de moeite namen om me te ondersteunen.

Ik stel mezelf al bijna 8 jaar op de laatste plaats en na 6 jaar efl moet ik dan mezelf verdedigen, alleen daarom al is het meer dan terecht dat ik mijn energie lekker ergens anders op ga richten, volgens mij is iedereen er blij mee, dus eind goed al goed, ik kan niet wachten op het volgende hoofdstuk van efl 👍

13
e-Gulden discussie / Re: Yoshi in het berenbos
« Gepost op: 31 januari 2020, 20:14:02 »
Bitwise, als jij Mike serieus wil nemen moet je dat vooral doen, voor mij is het een trol zonder recht van spreken.

Mogelijk heb je de tekst niet goed opgepakt, zoals je zelf stelt is hij niet om door te komen, mogelijk dat deze engelse variant je verder op weg helpt:

https://bitcointalk.org/index.php?topic=843017.msg53741885#msg53741885

samenvatting:

ik heb geen interesse meer in het helpen van het Nederlandse publiek, want het Nederlandse publiek wil momenteel niet geholpen worden. Ik heb interesse in een nieuwe vorm van politiek en als daar bij EFL geen plaats voor is dan doen we dat bij Liberland. Ik ben gewoon een individu die EFL gebruikt omdat de euro binnenkort instort en al mijn motivatie komt ook daar uit voort. Het liefste zou ik helemaal niet willen dat cryptogeld zo succesvol was, want het is uiteindelijk de afbraak van het sociale contract waar Nederlanders zo veel van profiteren, maar helaas, volgens mij is er geen andere uitkomst. Of we met EFL nu ons best doen om dat uit te leggen of niet, het echte succes zal pas komen als het te laat is, ja, of 2 jaar geleden, maar die kans is voorbij.

14
Dag Yoshi, ik zit natuurlijk ook al een tijdje in de telegram kanalen en op discord.

Het valt mij gewoon op dat jij heel veel met de concurrentie bezig lijkt te zijn en bijzonder weinig zelfreflectie hebt.

Ik lees eigenlijk nooit eens een positief bericht van je, alles is de schuld van anderen, alle concurrentie bestaat uit kwaadwillenden. Echt in elke groep waar ik jou berichten ben tegengekomen is de insteek negativiteit. Als je bovenop die negativiteit ook nog eens de naam "EFL meester trol" voert, dan moet je je ergens kunnen voorstellen welk beeld je schept, niet alleen van je eigen persona, maar ook van EFL.

Wat maakt EFL de spaarmunt bij uitstek? Als ik naar altilly kijk is de koers eigenlijk alleen maar flink aan het kelderen in sat. terwijl een hele lading altcoins momenteel er weer een beetje bovenop krabbelt. Misschien zou het ook al helpen als het voor de buitenwereld lijkt dat jij het voor 90% over efl hebt en slechts 10% commentaar op hoe slecht de rest is hebt. Je concurrentie ongefundeerd criminaliseren is ook niet heel chique.

Steek de hand toch ook eens in eigen boezem en kijk naar je eigen punten.
Waarom zou je beginnen over echt enorm verdwaalde Nederlanders, denk je dat je ze daarmee over de streep trekt? Door ze indirect dom en hulpeloos te noemen?

Ik heb 2 maal meegeluisterd met een vergadering waarbij het eigenlijk meer over yoshi als persoon en de avonturen van yoshi ging dan over EFL. In de tussentijd hebben meerdere mensen volgens mij het team weer verlaten.

Aan mijn mening hoef je verder helemaal geen waarde te hechten, het feit dat je erop reageert zegt wel genoeg.

Mike, je poging om mij zwart te maken mag je blijven ondernemen, maar het is niet wat er van belang is voor EFL. Als je mijn dagelijkse berichtjes niet als positief ervaart, dan is dat maar zo, als je hebt meegelezen in discord heb je gezien wat voor een aanvallen ik soms moet verdragen om een positief berichtje over EFL de wereld in te helpen. De hele insteek van jouw schrijven toont voor mij gewoon aan dat je intenties niet zijn om efl te helpen, je hoort gewoon bij het groepje haattrollen wat nu in de gaten heeft dat efl op een lage prijs gevoelig is voor kritiek op yoshi, geniet er van zo lang het duurt, jammer dat je in al die tijd dat je meeleest niet de moeite hebt genomen om wat vrienden aan te melden.

15
e-Gulden discussie / Re: Yoshi in het berenbos
« Gepost op: 30 januari 2020, 20:58:15 »
Had ik zelfreflectie al benoemd?

"Zoals je kan zien in de documentaire schiet de prijs van EFL omhoog met 300% zodra ik op het podium stap, persoonlijk denk ik dat er nog een aantal 1000% bovenop was gekomen als ik daadwerkelijk mijn donatie aan liberland op dat moment in de blockchain had verwerkt."


Verder heeft bitwise het volgens mij allemaal al getypt.

"Heeft onze Mike trouwens al gereageerd? Waarschijnlijk baalt ie enorm dat ie zen tekst heeft neergegooid en dat we daardoor nu voor het eerst in jaren op dit forum weer een gesprek aan de gang hebben. Dat was helemaal niet de bedoeling, ze moesten juist een hekel aan elkaar gaan krijgen en vooral een hekel krijgen aan die vervelende Yoshi met zijn meningen. Door middel van de stelling dat ik EFL ben en dat alles wat ik doe dus met EFL te maken heeft probeert hij jullie te overtuigen dat ik geen vrijheid van meningsuiting heb, maar nu komen we via deze brug bij onze laatste LiEFhebber, bitwise, die dus al in de retoriek van MikeV mee gaat."

Waar heb je het in godsnaam allemaal over? Ik ben blij dat er een gesprek over is en denk dat EFL dat nodig heeft. Natuurlijk heb jij recht op vrijheid van meningsuiting, maar in de rol die jij jezelf hebt toegedeeld moet je soms wel op je bewoording letten. Op telegram verban je iedereen die ook maar iets te zeggen heeft wat je niet zint, in beide EFL groepen. Eis je nou echt vrijheid van meningsuiting van iedereen terwijl je iedereen op telegram er bij het minste of geringste uitsmijt?


"Als ik iemand tegen me in het harnas jaag, dan is dat voornamelijk de tekortkoming van die ander. "

Ongelooflijk deze uitspraak. Zelf smijt je met termen als oplichter, trol, fraudeur, graaier, etc. En nog wil je beweren dat het aan de ander ligt op het moment dat dit niet wordt geaccepteerd?

Ha mike, zoals ik al zei, ik ga er niet te veel aandacht aan besteden, maar de onjuistheid in je bericht is dat je stelt dat ik mezelf een rol aanmeet, terwijl jij het juist bent die me in die rol probeert te drukken, je lijkt sil wel, aangezien je naar telegram refereert en je ook in het florijnkanaal actief bent kan het al bijna geen toeval meer zijn, het spijt me dat je zo gevoelig bent voor spookverhaaltjes, maar geloof lekker wat je wil.

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 60