Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Nelis

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 55
1
ik zou zeggen de file openen en als die er niet is opnieuw downloaden

2
Stel jezelf voor / Re: Hallo allemaal
« Gepost op: 21 juni 2017, 21:49:12 »
Hallo Nelis,

Ja pensioen is ook een worst die ons is voorgehouden, maar ja veel beloven weinig geven doet een gek in vreugde leven :-)

krijg je van mij een karma puntje voor ;)

3
Versterking van het e-Gulden netwerk noodzakelijk / Re: Post 5: De markt
« Gepost op: 13 juni 2017, 14:30:31 »
"what doesn't kill you will make you stronger...." Friedrich Nietzsche

EFL zaterdagavond 10 juni op een all-time-high  :) in euro's

Ha Johhny, niet helemaal, het muntje heeft in de begindagen al boven een kwartje gestaan, maar vanaf de oprichting van de stichting is dit weekend inderdaad het hoogste punt ooit.

4
Stel jezelf voor / Re: Hallo allemaal
« Gepost op: 13 juni 2017, 10:18:20 »
Hoi Hans, welkom en leuk van je te horen.

Ik sta helemaal achter jouw motivatie en je timing kan niet beter zijn, want er staat hier wat mij betreft een boel te gebeuren, dus extra handen zijn zeer gewild :)

egulden is misschien wat onoverzichtelijk momenteel, maar toen ik ooit begon met bitcoin was de speurtocht echt niet te overzien, wij zijn nog steeds totaal onbekend bij het grote publiek en daar moet maar eens verandering in komen voor we aan het kortste eind trekken, ik denk dat we Nederland heel wat te bieden hebben, vooral die pensioenen zijn me een doorn in het oog waar ik graag wat verandering in teweeg zou brengen.

5
Ha wat leuk een gedachte om op door te gaan, sta mij toe:

als eerste maar even een link naar de handleiding handelen voor Hans2. Dat de website egulden.org wat eenvoudiger mag ben ik het mee eens, daar ga ik een voorzet voor maken. Misschien kunnen we een kluisdownload beschikbaar stellen via efl.nl om alles wat dichter bij elkaar te krijgen.

Dan onze johnny,

om te stellen dat eGulden niet onvoorwaardelijk wordt geaccepteerd is in mijn ogen onjuist. In de afgelopen 3 jaar is er 24/7 de mogelijkheid geweest om van die eGulden bitcoins te maken en deze dan weer om te wisselen naar euro's. Dat er een valutarisico op dat geld aanwezig is klopt, maar als je de tijdspanne kort houdt kan je dat mitigeren tot een acceptabel in te calculeren niveau. Dat is dan de mogelijkheid om er weer euro's van te maken en verder is er natuurlijk het gebruik van de munt, maar om eerlijk te zijn wil ik dat op dit prijsniveau helemaal niet. Zoals elke grafiek je zal laten zien crasht iedere vorm van fiatgeld uiteindelijk naar 0, om dus te gaan doen alsof de euro geld is mag, en volg gerust de kudde, maar ik denk dat mensen er toch achter gaan komen dat ze beter ergens anders terecht kunnen, ook al is er nu nog niemand mee bezig. Dat je nooit bij macdonalds of de belastingdienst zal kunnen betalen met eGulden geef ik gerust toe, maar om eerlijk te zijn lig ik daar niet direct wakker van. Je ziet na verloop van tijd steeds meer talent naar de nieuwe economie stromen, waren er eerst enkel techneuten met een idee, daarna stroomde financiele mensen over en nu komen de creatievelingen, langzaam maar zeker ontstaat een groei die soms wat stuipen vertoont, maar organisch verloopt. Dit is een proces van jaren, dus blaas de droeftoeter niet te vroeg!

Dat de euro ooit tot geld heeft kunnen komen is te wijten aan de grootste mindf*ck uit de geschiedenis, maar het positieve is dat kennis niet ontnomen kan worden en de verandering wereldwijd plaatsvind. Waar het precies naartoe gaat weet niemand, maar voor we daar komen heeft eGulden nu eerst een grote bottleneck te overbruggen:

op dit moment wordt voor mij voor het eerst in de tijd in twijfel getrokken of eGulden eigenlijk wel geld is, dit komt door de recente aanvallen op ons netwerk die langere bevestigingstijd voor transacties tot gevolg heeft. Of eGulden echt geld is gaan we de komende maanden meemaken, want niet voor het eerst wordt ons voortbestaan in twijfel getrokken. Ik heb in de afgelopen jaren op basis van bovenstaande kennis als marketmaker voor eGulden opgetreden, ik wist wat de koers was en verkocht papieren portemonnees aan passanten om de munten daarna weer terug te kopen, tegen hen heb ik verteld te wachten, tegen de mensen op dit forum heb ik opgeroepen hetzelfde te gaan doen, maar mijns inziens zonder veel succes, ik hoor er tenminste weinig over. Het is nu zaak dat ik die club mensen ga activeren een beslissing te maken over hun eGulden kapitaal, binnenkort hoor je van me hoe ik die keuze in hapklare brokken vereenvoudig zodat iedereen in 2 minuten weet waar hij aan toe is. Ik geef je op dit moment dus gelijk, eGulden is geen geld meer, waar het 3 jaar wel als zodanig dienst heeft gedaan is er nu een probleem wat eerst overwonnen moet worden voor we het weer als zodanig kunnen gebruiken.

6
Stel jezelf voor / Re: Hallo iedereen!
« Gepost op: 10 juni 2017, 10:55:13 »
Dag Leon, welkom bij de club, er staat veel te gebeuren de komende tijd, dus je komt als geroepen. Er is al vrij veel informatie beschikbaar gesteld om je vooruit te helpen, maar als je vragen hebt kan je ze altijd stellen, schroom je niet we hebben het allemaal moeten leren!

7
Leuk om te melden is dat de koop voor een groot deel bij mij terecht kwam, 0,5 btc zit sinds 29 mei in lsk, dus misschien dat ik die dubble spend nog wel dubbel terugverdien. Misschien is het een idee om eens te overwegen of de pre mine niet kan worden ingezet om de blokbeloning niet onder 0,5 efl te laten vallen, of te overwegen een POS munt te starten, maar met vaste ipv variabele blokbeloning, cf. eerdere afspraken? zo maar wat gedachtes.

8
Alternatief geld / Re: NLG Guldencoin
« Gepost op: 10 mei 2017, 20:10:11 »
Vandaag weer even de negativiteit en angst van de NLG gemeenschap meegemaakt, je mag ze niet eens succes wensen, wat een kansloze circlejerkers zijn het toch, kan niet wacht tot bitcoin naar de 5K schiet en nlg wordt begraven, zonde van de energie hoor dat project, hierbij een kopie van bitcointalk, voor het geval mijn commentaar zelfs uit ons eigen topic wordt geknikkerd:

Ik lach me hier een breuk om een verwijderde post van me in het NLG topic, ze moeten toch wel bang voor me zijn  Grin Ach goed, als je er met censuur denkt te komen moet je dat doen, maar ik wil even laten weten dat er in dit topic geschreven mag worden wat je wil, dus ook succeswensen, de woorden die ik schreef waren de volgende:


Citaat
Wow dat ging snel zeg, gefeliciteerd hoor, knap die 6000sat https://yobit.net/en/trade/NLG/BTC maar hoe duurzaam is de prijs? Noemen jullie ons niet al jaren pump en dump scam? Ik ga me natuurlijk niet verlagen tot hetzelfde niveau, dus het is jullie van harte gegund.


Kunnen wij natuurlijk niet achterblijven, 60 eurocent per EFL FTW  Wink https://novaexchange.com/market/BTC_EFL/

nou, wat daar nu zo erg aan is, je mag ze kennelijk al niet eens meer succes wensen.

Ook wel vreemd is dat de post verwijderd was door een anonieme account of tenminste het heette Bitcoin Forum
Guest, in het verleden heeft Mitchell nog wel eens iets verwijderd van me, maar dan kreeg ik dat ook van hem te horen, dus hoe de vork precies in de steel zit is mij niet geheel duidelijk, ik zie niet in waarom dit niet gelezen mag worden, maar misschien dat iemand mij dat hieronder kan uitleggen.

Zo zie je maar weer, het leven van een eGulden ontwikkelaar zit vol verassingen, ik wilde jullie mijn avonturen van vandaag graag even meedelen, wat je al niet mee maakt op zo'n dag.

9
Economie discussie / Re: De prijs van de EFL
« Gepost op: 08 mei 2017, 14:42:40 »
na een jaar maar weer eens een berichtje in dit topic, bittrex geeft 4 dollarcent aan, de hoogste prijs sinds de oprichting van de stichting.

10
Media / bitcoin in fd
« Gepost op: 06 mei 2017, 15:16:06 »
OPINIE.

De volgende reactie is geschreven naar aanleiding van het artikel: https://fd.nl/beurs/1200677/is-de-bitcoin-volwassen-aan-het-worden

In het bovengenoemd artikel van 6 mei jl. gaan personen, die door het Financieel Dagblad worden aangesproken als beursexperts, in op de toegevoegde waarde die Bitcoin levert aan het economische landschap. De aanleiding hiervoor is de stijging van de waarde van 1 bitcoin boven de $1500,- .
Omdat de beursexperts van het FD alles bekijken vanuit een eurobril is het een erg eenzijdig artikel geworden en vanuit de bitcoin gemeenschap is er dan ook de behoefte om deze sentimentele euro propaganda van een tegengeluid te voorzien. Als mede oprichter van Stichting eGulden Foundation gaat informatievoorziening omtrent cryptografisch geld mij erg aan het hart en ik voel mij dan ook geroepen dit tegengeluid op papier te zetten, veel leesplezier en dank voor uw tijd en aandacht.
Voordat we de argumenten van onze fd experts gaan weerleggen behandelen we eerst het meest voorkomende en hardnekkige misverstand dat traditionele media over Bitcoin de wereld in blijven slingeren. Ook in dit artikel komt het woord weer voorbij, namelijk piramidespel, of onder een andere noemer: tulpenmanie, ja zelfs kraslot wordt genoemd.
Ik behoor nog net niet toe aan de generatie Z die al zijn informatie van het internet af haalt, want daarvoor ben ik net iets te oud, dus omschrijf ik een piramidespel op mijn manier en wel met de volgende kenmerken:
1.   Een centrale instantie heeft de leiding.
2.   Er wordt rendement beloofd.
3.   De inleg kent een vaste looptijd.
4.   Rendement wordt betaald met inleg van nieuwe spelers.
Als we nu naar de Bitcoin en euro kijken en de door mij benoemde kenmerken hiertegen afzetten krijgen we de volgende redenatie:
1.   Ondanks dat het Bitcoinprotocol centraal staat bij de uitgifte van nieuwe bitcoins, kan iedereen op de hele wereld zich op dit protocol aansluiten. Er is geen monopolie op de creatie van Bitcoin en dit staat in schril contrast met de euro waarbij iedereen behalve de ECB direct achter de tralies zal verdwijnen als hij poogt een eurobiljet zelf te vervaardigen. Het Bitcoinprotocol reguleert de uitgifte van nieuwe bitcoins cf. afspraken die ooit door Satoshi Nakamoto zijn vastgesteld, iedereen die zich vrijwillig aansluit op het Bitcoinnetwerk geeft te kennen zich aan deze regels te willen conformeren. Deze regels zijn voor iedereen inzichtelijk, omdat het een open-source project is en als de regels niet meer voldoen aan de wensen kunnen deze worden aangepast, zodra meer dan 50% van het netwerk akkoord gaat met deze nieuwe regels zal het protocol de nieuwe standaard hanteren, Bitcoin kan daarom worden aangemerkt als democratisch geld, waarbij er wel degelijk één protocol centraal staat, maar de werking hiervan onderhevig is aan de wens van de meerderheid. Bij een euro zit de vork net iets anders in de steel, hierbij bepaald namelijk Mario Draghi en consorten wat er goed of slecht zou zijn voor de economie en passen ze hun beleid aan op de manier dat ze zelf wenselijk vinden, zonder dat hierover overleg plaatsvind, of er mogelijkheid tot inspraak of inzage in het proces van besluitvorming is.
2.   Rendement kent Bitcoin niet, dat zal voor veel mensen erg raar klinken, omdat Bitcoin als uiterst volatiel en speculatief bekend staat, maar dit wordt pas het geval als met naar de eurokoers van de munt kijkt. Als men een bitcoin in bezit heeft zal deze nooit zo maar meer (of minder) worden, 1 bitcoin blijft dus altijd 1 bitcoin er is geen rente of rendement, dat krijg je pas als je iets met die bitcoin gaat doen, bijvoorbeeld handelen tegen een euro, waarbij men probeert op een hoge prijs te verkopen en iets lager weer terug te kopen. Heel anders is dit bij een euro, waarbij de uitgifte van nieuwe euroschuld ALTIJD onderhevig is aan een rentevoet, ook 0% rente is dus een belofte op rendement.
3.   Indien men bitcoins bezit is men vrij deze op te nemen wanneer men wil, in tegenstelling tot de obligaties die altijd een vaste looptijd kennen en de eerste tegenwaarde zijn van nieuwe euro’s. Juist doordat er geen looptijd is valt de vergelijking met een piramide spel of ponzifraude in het niet, maar laten we voor we aan het echte werk beginnen het laatste punt niet vergeten.
4.   Dat het meeste rendement in de Bitcoin wordt behaald door nieuwe spelers zal voor niemand een verassing zijn, dit komt voornamelijk omdat een nieuwe uitvinding ontdekt moet worden en de groei die deze ontdekking teweeg brengt levert rendement op. Niemand zal GOOGLE als piramidespel aanmerken, maar toch zijn de eerste aandelenbezitters van dit bedrijf er schathemeltje rijk mee geworden. GOOGLE levert natuurlijk een dienst die eenvoudig te begrijpen is, maar de dienst die Bitcoin levert is voor de expert van fd.nl kennelijk nog niet duidelijk, ze zijn dan ook meer thuis in de aandelenhandel dan in het crpytogeld, want dat Bitcoin wel degelijk een dienst levert waar behoefte aan is zal in het volgende betoog duidelijk worden gemaakt.
Als eerste spreken komt Wim Boonstra aan het woord, hij geeft aan vrij sceptisch te zijn over Bitcoin als munt, welnu dat komt goed uit, want is ben op mijn beurt vrij sceptisch over de euro als spaarobject, dus laten we eens zien wat onze Wim verder te melden heeft.
Zijn eerste punt is dat Bitcoin een ongedekt waardemiddel is en in dezelfde zin wordt daarnaast gesteld dat de activa van een bank de euro dekt. Als dat laatste al waar zou zijn, wat het dus niet is, dan kan men stellen dat Bitcoin gedekt wordt door de activa die het protocol beveiligd. Op het moment van schrijven worden er iedere seconde 4177546551 berekeningen opgelost door computers die door samen te werken de meest krachtige supercomputer ter wereld vormen. Wat de kosten van deze computers tezamen zijn is niet te herleiden, maar laten we zeggen dat het ongeveer een nieuwwaarde van 400 miljoen euro heeft. De echte onderliggende waarde van een euro is echter een hele andere. De euro heeft een waarde, omdat mensen verplicht worden een deel van hun economische activiteit in euro’s te laten plaatsvinden. Doordat mensen de euro gebruiken krijgt deze waarde, maar helaas is dat bij de euro, in tegenstelling tot Bitcoin niet vrijwillig. Door te dreigen met geweld worden baby’s volgens een systeem met BSN nummers gewaardeerd en deze toekomstig beoogde belastingafdracht is waar de munt zijn werkelijke waarde door heeft. De baby’s moeten dus opdraaien voor de schuld van de ouders, benieuwd of Wim zijn bedrijf dat bedoeld als ze het hebben over een aandeel in elkaar.
Wim vervolgd zijn komedie door te stellen dat aardappelen net als bitcoin als alternatief betaalmiddel kunnen worden gebruikt, wat dan een stijging van de aardappelprijs tot gevolg zal hebben. Dat aan derf onderhevige goederen zich voor deze functionaliteit niet goed lenen hebben we geleerd in de tulpentijd, een aardappel zal gaan rotten en verdwijnen, iets dat bij een bitcoin of een stukje goud niet zal gebeuren, daarom kan men bitcoin of goud dus wel als alternatief betaalmiddel gebruiken, maar de paddenstoelen van Wim kan hij beter gebruiken voor iets anders.
Wim stelt dat er geen economie plaats vind met Bitcoin, ik ga aan dit punt verder geen tijd besteden, ik leef zelf inmiddels meer dan 2 jaar zonder euro’s en bedrijf dagelijks economie, dus ik denk dat Wim te veel achter zijn bureau zit en schouderklopjes geeft aan iedereen die hem gelijk geeft.
Tot slot eindigd Wim met de vraag:” Wie verdient hieraan” en laat dat nu net de reden zijn om zo hard als mogelijk weg te rennen van traditionele valuta. https://cooperatiedevrijemedia.nl/2017/03/de-macht-achter-het-grote-geld-onthullingen-van-een-insider/

Vervolgens wordt het woord gegeven aan Harrie Dielen, Beleggingsstrateeg bij PGGM. Harrie ziet geen enkele reden waarom institutionele beleggers in Bitcoin zouden beleggen en ook hij verwijst naar criminaliteit waarbij ik dan weer naar bovenstaand filmpje verwijs. Harrie wordt niet echt concreet en stelt eigenlijk alleen maar dat het te moeilijk is om interessant te zijn. Hij geeft als enige van de drie experts een pluspunt, namelijk dat Bitcoin niet in elkaar stort als de rest van de economie dat wel doet. Voor Harrie echter maar een kleine bijkomstigheid, hij weet dat grote fondsen aan zo veel regeltjes moeten voldoen dat bestuurders eigenlijk geen zin hebben om zich er in te verdiepen, die blijven liever bij wat ze kennen, dat is altijd goed gegaan, dus waarom ineens van die koers afwijken?
Als derde spreker is Valentijn van Nieuwenhuijzen van NN aan het woord gelaten. Hij stelt dat het nog te vroeg is voor institutionele beleggers om in Bitcoin te stappen en stelt dat een Bitcoin etf zou kunnen helpen. Door de 1 miljoen munten van Satoshi Nakamoto die blijvend boven de markt hangen betwijfel ik of er ooit een bitcoin etf zal komen, veel logischer vind ik een ripple etf, omdat het aantal ongecontroleerde munten veel minder is. De volatiliteit wordt door Valentijn toegeschreven aan de Chinese toezichthouder en de kapitaalrestricties die het land kent, tegelijkertijd wordt volatiliteit in de euro door rentebesluiten van de ECB niet als onwenselijk gezien, daar is men in de loop van de jaren aan gewend geraakt denk ik.
Ook Valentijn besluit zijn betoog met criminaliteit en hij vergelijkt bitcoins zelfs met bloeddiamanten. Hij stelt dat Bitcoin alleen kan overleven als het aan de eisen van het grote geld gaat voldoen, maar ik hoop ten zeerste dat dit niet zal gebeuren. De individu heeft veel meer macht dan bij hem bekend is en Bitcoin zorgt ervoor dat dit inzicht verder wordt ontwikkeld. We leven momenteel in een transitie periode waarbij het oude geld plaats zal maken voor het nieuwe en centrale planning zal worden verstoten voor individuele vrijheid. Niet bitcoin, maar juist de professionele belegger zal zich moeten aanpassen aan een nieuwe realiteit, want het aantal mensen dat zijn geld toekent aan een onbekende en hier voor hem mee aan het werk gaat zal teruglopen naar niets, dit komt doordat cryptogeld deflatoir is en fiat geld onderhevig is aan inflatie. Als je in 1920 10 gulden in bezit had kon je daar een half huis voor kopen (bij wijze van spreken) vandaag de dag koop je voor 10 euro nog geen bezinedop. Door de geldontwaarding van traditioneel papiergeld is het noodzakelijk om derde partijen in dienst te nemen die deze geldontwaarding voor je terugverdienen door te speculeren. Deze drang naar rendement zorgt voor prikkels die momenteel honderden dieren met uitsterven bedreigd, verantwoordelijk is voor mishandeling van kinderen en oorlogen veroorzaakt die met valse voorwendselen worden begonnen. Doordat cryptogeld juist andersom werkt zal een pensioenfonds in zijn geheel overbodig worden, het is niet langer nodig om te gokken met je geld zoals nu, als je maar de discipline op kan brengen om te sparen zal de waardestijging van het geld genoeg rendement genereren om tijdens je oude dag aan alle behoeftes te kunnen voorzien. Geen wonder dus dat deze financiële wonderboys zo kritisch zijn ten opzichte van ons geliefde cryptogeld. Bitcoin gaat hun de boterham kosten en ze proberen van alles om hun feestje nog zo lang mogelijk te laten duren, maar bij Stichting eGulden Foundation hangen wij alvast de slingers op, ons feestje staat op het punt te beginnen.

Yoshi Livo
Stichting eGulden Foundation

11
Media / Re: 1Vandaag 5 mei special
« Gepost op: 05 mei 2017, 20:02:22 »
https://www.npo.nl/eenvandaag/05-05-2017/AT_2071312 helaas is bitcoin en eGulden overal uitgeknipt, maar ik heb me toch maar weer eens laten zien.

12
Valuta Markt / Re: Bittrex handelsmarkt
« Gepost op: 04 mei 2017, 11:06:41 »
Ze zijn bij bittrex wel heel optimistisch, nulletje minder op de tikker zorgt ervoor dat doge nu niets meer waard is ;)

13
Media / 1Vandaag 5 mei special
« Gepost op: 25 april 2017, 17:05:48 »
Ik wordt deze vrijdag geïnterviewd door 1Vandaag voor een 5 mei special. Details volgen, maar deze keer ga ik er voor zorgen dat eGulden zeker benoemd wordt!

14
Laten we het hopen, we zijn er klaar voor!

15
Valuta Markt / Re: Bittrex handelsmarkt
« Gepost op: 05 april 2017, 23:42:54 »
de distributie grafiek van bittrex is niet langer inzichtelijk

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 55