Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Nelis

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 65
1
Media / Re: De Andere Krant: Verander de Wereld, begin met Bitcoin.
« Gepost op: 30 mei 2023, 05:27:34 »
god, misschien had ik jouw reactie moeten lezen voor ik aan dit stuk begon: https://www.sgulden.nl/1-euro-efl/

daarintegen, nu ik het zo rond 6 uur in de ochtend te lezen krijg is het mij een beetje te cryptisch en kan ik de boodschap er niet zo helder uit distilleren, ik ben ook alweer vergeten wat ik precies in dat stukje aan de andere krant heb geschreven, de ontwikkelingen gaan snel bij mij de laatste paar dagen, die pizzadag zit me behoorlijk dwars.

het nieuwe stukje is nog niet af, want ik moet nog beschrijven waarom het kuddegedrag in combinatie met de vriendencampagne ervoor gaat zorgen dat EFL bij een breder publiek terecht gaat komen dan bitcoin tot op heden voor elkaar heeft gekregen. Morgen maar weer verder, ik hou men ogen nog maar amper open en heb ook nog een afspraak staan om mijn laatste litecoins om te zetten in de lokale overheidsschuld, ik heb nog 1 dag om de rekeningen te betalen en dan heb ik eigenlijk alweer te kort voor de huur.

Als ik die 10.000 efl's die momenteel verkocht worden over de toonbank zie vliegen vraag ik mezelf wel eens af waarom ik zelf niet gewoon een paar duizend euro aan de kant zet, misschien dat ik me dan ook wat rustiger ga voelen... ik denk er nog over na, maar op deze manier hou ik het niet eeuwig vol dat voel ik aan alles.

3
Economie discussie / Re: Prijs EFL
« Gepost op: 16 mei 2023, 23:51:07 »
En ook jou geef ik helemaal gelijk Gerrit, maar als ik de blockchain erop nahou staan we voorlopig weer even stil. Niet qua blokken, want daarvoor doet het oeruschild zijn dienst, maar je kan het er zelf ook op nakijken. Hoe vind je de rest van mij berichtjes vandaag? Wellicht dat de prijs bij anderen dan efl omhoog zal gaan, dem moet bijvoorbeeld nog gelist worden op freiexchange, misschien zijn die Duitsers met een veel hoger inwoner aantal wel kansrijker om als eerste in beweging te komen en ze hebben ook nog niet zoveel exposure achter de rug als efl, dus laten we blanco in dit geval dan maar als positief ervaren.

4
Alternatief geld / Re: Komodo (KMD)
« Gepost op: 16 mei 2023, 23:46:07 »
Komodo heeft gestemt over munuitgifte. Vanaf 1 juli gaat de maandelijkse uitgifte van 500.000 naar 100.000 kmd en komt de beloning die je ontvangt voor het vastzetten van munten te vervallen.

5
Economie discussie / Re: Prijs EFL
« Gepost op: 06 mei 2023, 13:01:12 »
Ja, laat ik nog eens op dit oude topic reageren, het is immers ons meest gelezen artikel van het forum en dit jaar is er voor het eerst in lange tijd weer wat volatiliteit te bespeuren in de markt.

Het lijkt erop dat de recente koersstijging wat slapende honden heeft wakker gemaakt. behoolijke stapels aan efl beginnen na een jaar of 4 weer in beweging te komen om verkocht te worden. Het blijft natuurlijk jammer om mensen te zien vertrekken, maar als ik mijn digitale speurwerk in de blockchain mag vertrouwen zijn de munten op een hogere koers aangekocht dan ze nu van de hand worden gedaan, dus wat dat betreft mogen we de bal bij onszelf leggen, want na 4 jaar zijn de munten dus nogsteeds nergens te gebruiken en ja, als je dan een keer wat wilt doen met je geld, dan zal je het dus moeten omwisselen naar een bruikbaarder middel.

Het positieve is dat mensen hun muntjes slechts 1x kunnen verkopen, het nadeel is dat er nog behoorlijk wat munten open lijken te staan om verkocht te worden. Nu is het de vraag, hoeveel spoed zit er na 4 jaar op het omwisselen van die EFL's? Afhankelijk van de tijdsspanne die het omwisselen mag duren zal er een andere prijs worden afgerekend, behalve natuurlijk als er ineens iets onverwachts zou gebeuren en de Nederlanders de waarde van EFL gaan inzien, maar gezien de ontwikkelingen in de lage landen hecht ik vrij weinig waarde aan die voorspelling.

De vraag blijft dus, hoe lang gaat de huidige club het nog volhouden om EFL als voorwaardig geldsysteem te zien? Na 10 jaar van trouwe dienst is er zo goed als geen van de doelen bereikt, je kan zelfs stellen dat de doelen steeds verder buiten bereik lijken, met bijvoorbeeld standpunten van Michael saylor over hoe bitcoinbezitters een sterke dollar zouden moeten wensen en goud als de tegenstander van bitcoin zouden moeten zien.

Als we het wat dichter bij huis bekijken, dan zien we dat alle bedrijven die in de cryptoindustrie actief zijn volledig naar de pijpen van de overheid dansen. Niet alleen financieren ze met licentiekosten hun eigen onderdrukking, maar buiten een aantal rechtszaken is er amper weerstand te herkennen tegen de lijn die de overheid uitstippelt. De innovatie van cryptogeld is hard op weg om de digitale gevangenis gestalte te geven, daar waar het initieel was bedoeld om deze gevangenis te voorkomen. De toekomst ziet er niet zo rooskleurig uit als je het mij vraagt en al zijn er een aantal mensen die met de beste intenties proberen om de realiteit een andere wending op te sturen, het staat in schril contrast met de overmaat aan middelen die beschikbaar staan om de LiEFhebbers van hun ongelijk te overtuigen.

Volgens mij is het zaak om de strategie te veranderen, binnenkort viert de stichting wederom zijn verjaardag, maar we kunnen slechts constateren dat er tot op heden geen zichtbare resultaten zijn behaald die tot een aanwas van deelnemers heeft geleid.

Zoals altijd blijf ik ervan overtuigd dat de prijs het beste marketing middel is en daarom heb ik het volgende voorstel: in plaats van een dagelijkse handelsactiviteit te realiseren is het volgens mij effectiever om op het juiste moment een grote aankoop te realiseren. Dat juiste moment is er volgens mij op het moment dat bitcion een koersstijging laat zien die zo significant is dat deze wordt overgenomen door de reguliere media. Op dat moment is er een goede tekst paraat die ervoor gaat zorgen dat mensen de voordelen van EFL goed tot zich kunnen laten doordringen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de relatief lange geschiedenis en de duidelijke nichemarkt waar EFl zich op richt, alsmede de samenwerking met vergelijkbare communitycoins. Deze tekst kan vervolgens worden gepromoot via de cryptokanalen die hiervoor een betaling verwachten om het te publiceren. Uit onze tijd met bitcoinmeester heb ik nog contact met chris, die zit volop in die betaalde promotie en kan een uitstekende hulp zijn om dat marketing verhaal aan de man te brengen.

De manier van aankopen zal niet optimaal zijn en eventuele verliezen kunnen door de stichting gecompenseert worden met efl's uit de donatiekas, dus een ander potje dan de pre-mine. Gezien de 1000-en emailadressen die wij van de vriendenactie in bezit hebben kan de actie worden voorbereid met een mailing uit te doen naar alle vrienden met de vraag of ze een financiele bijdrage willen leveren in ruil voor wat EFL's. Niet geschoten is altijd mis lijkt me hierbij van toepassing en mogelijk zijn mensen wel te vinden om wat extra EFL aan te schaffen als je hen eraan help herinneren dat de munt nogsteeds bestaat en op constante basis zijn blokken aan elkaar rijgt.

De bovenstaande tekst is geen absolute waarheid of eis dat iets moet gebeuren, het is meer een voorzet om een andere aanpak bespreekbaar te maken, voor mij is inmiddels namelijk wel aangetoont dat de huidige gang van zaken te weinig succes oogst om anderen over de streep te trekken en daar zou ik graag wat verandering in zien, dus... willen we dit aanpakken en zo ja, hoe dan? Het is volgens mij tijd om de koers te veranderen en de de fluwelen handschoentjes af te doen. Tijd voor een hardere aanpak, de wereld om ons heen is namelijk zo verhard dat deze geen andere optie openlaat.

6
Korte berichten / nieuwe tekst ivm 8 jaar Liberland
« Gepost op: 30 maart 2023, 07:33:44 »
https://www.sgulden.nl/l/liberland-8-year-anniversary/

taalfouten vinden wordt beloond met EFL

7
Korte berichten / Re: het einde van mijn trollenleven
« Gepost op: 28 maart 2023, 21:06:05 »
zelf ben ik in de afgelopen 10 jaar al 100x met pensioen gegaan, dus we zullen zien hoe lang je het volhoud, maar als je terugkomt zal ik je zeker gaan wijzen op dit bericht met de vraag waarom je toch weer hebt besloten om je eigen principes overboord te gooien. De rest van de tekst ga ik maar niet op in, als je een centrale partij denkt nodig te hebben om jouw idee te pushen, dan zal het wel niet zo'n geweldig idee zijn, want anders zouden mensen er als vanzelf wel mee aan de slag gaan.

Gericht op EFL, waarom gaat er dan niemand mee aan de slag? zoals al wel vaker gezegt leven nederlanders in een droomwereld zonder beschikking over enige realiteitszin. Als je leven is gefundeert door leugens die oorlog en pedofilie nodig hebben om stand te houden kan je het lang volhouden, tot het moment dat het mis gaat en dan is er EFL en zullen mensen dit maar al te graag gaan gebruiken.

Tot binnenkort Jan, benieuwd wat voor nieuwe inzichten deze radiostilte je gaat geven, wellicht kom je eens tot het inzicht dat je vooral zelf moet creeren en adviezen of meningen van anderen in de wind moet slaan, dat zou tenminste mijn tip zijn.

8
Ontwikkeling en technische discussie / Re: e-Gulden EFL API
« Gepost op: 27 maart 2023, 01:12:32 »
Ik heb doorverwezen naar https://chainz.cryptoid.info/api.dws en wacht nu op antwoord

9
jan dit is er weer eentje voor jou!

10
Ontwikkeling en technische discussie / Re: e-Gulden EFL API
« Gepost op: 22 maart 2023, 21:44:14 »
degene die de vraag stelde zegt dat ie een bepaalde code nodig heeft van efl om het te laten lukken, de rest regelt hij dan verder, dus obs en twitch, daar had ik eigenlijk helemaal niet over moeten beginnen. Wellicht dat er gewoon naar een soort melder gevraagd wordt die bij activiteit van een adres voor de rest moet dienen?

11
Ontwikkeling en technische discussie / Re: e-Gulden EFL API
« Gepost op: 21 maart 2023, 17:32:38 »
bump, ik wacht nog altijd op antwoord.

sinds deze week is het mogelijk om een 3d afbeelding binnen obs te genereren, het zou leuk zijn om een EFL logo te zien draaien als iemand een donatie overmaakt, maar daarvoor is er behoefte aan een api, is die er en zo ja, waar is die documentatie te vinden??

https://www.youtube.com/watch?v=R2kE1dFYhFg

12
Belangrijke mededelingen / Re: Reddingsactie bij onze oosterburen
« Gepost op: 12 maart 2023, 19:43:50 »
Een aardig voorbeeldje van het nut van communitycoins is een recente operatie waarmee we de Deutsche eMark hebben kunnen redden:
https://github.com/emarkproject/eMark/releases/tag/2.0.1

Door gebrek aan mankracht bij eMark konden we een demonstratie geven hoe een communitycoin gerepareerd kon worden dankzij betrokkenheid van andere communities. Het is natuurlijk te gek voor woorden dat de Duitsers onvoldoende kennis en mankracht konden ophoesten zodat de community van eMark gebruikers in de kou bleven staan. Emark is de oudste landmunt, maar na 9,5 jaar strandde het schip. Om het schip weer vlot te trekken was een zeer stevig project nodig dat met name werd gedreven door ontwikkelaars van EFL en CDN.

Dit project bood een mooi inzicht in de zeker niet geringe betrokkenheid en overtuiging van de Duitse community. Omgekeerd staat zo EFL nu ook in Duitsland beter op de kaart, zijn er nieuwe banden aangeknoopt en zijn er nieuwe breekijzers duidelijk geworden.

Ik hoop dat jullie begrijpen dat deze technische rol dit keer op ons lijf was geschreven. Het heeft bijgedragen aan onze naamsbekendheid en reputatie. Maar wat moet er nog veel gebeuren op dat vlak! Daar is verder niet veel techniek bij nodig, maar vooral motivatie. Wil je weten waar je kunt bijdragen? Spreek dan onze voorvechters @Nelis of @Jan S Sibie aan of leden van het e-Gulden-team (https://electronic-gulden-foundation.gitlab.io/team)

leuk bericht, ben benieuwd wat er gaat gebeuren met de prijs als ze weer actief worden op freiexchange

13
Media / Re: Nieuwe aankomende streams
« Gepost op: 11 maart 2023, 09:00:19 »
De hele nacht doorgeschreven, deze tekst is voor de aankomende 9e verjaardag van EFL, dus dat is nog een week voordat ik daar een spellingscontrole op gedaan moet hebben:

https://www.sgulden.nl/l/efl-9-year-anniversary/

14
Media / Re: Nieuwe aankomende streams
« Gepost op: 10 maart 2023, 23:37:02 »
Bedankt weer Jan, de tekst is aangepast

15
Media / Re: Nieuwe aankomende streams
« Gepost op: 10 maart 2023, 01:43:46 »
15 maart, verkiezing special.

In het nEderlands, stemmen doe je met je portemonee,

https://www.sgulden.nl/l/stemmen-doe-je-met-je-portemonnee/

het vinden van spelfouten zal worden beloond met EFL.


Pagina's: [1] 2 3 4 ... 65