Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Nelis

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 59
1
Alternatief geld / Re: Qredit (XQR)
« Gepost op: 29 oktober 2019, 16:12:56 »

3
e-Gulden discussie / Re: Greta Thunberg en de e-Guldencrisis
« Gepost op: 27 oktober 2019, 06:07:19 »
Dit stuk vind ik al een stuk leuker om te lezen Jan. Jammer dat je op het einde toch weer terug valt in verwijten maken naar anderen. Ik zie niet in hoe je kan volhouden dat efiliaal het allemaal anders had gemaakt, maar het is je gegund.

Persoonlijk ken ik geen problemen, enkel uitdagingen. Mijn uitdaging waarvoor ik EFL gebruik is sparen voor mijn oude dag, dat was zo wat het eerste bericht wat ik ooit op dit forum heb geschreven, ik zal morgen wel eens kijken of ik die terug kan vinden.

Die uitdaging van sparen voor je oude dag, daar krijgen we hopelijk allemaal op een dag mee te maken. Op dat moment wil ik er graag zijn om mensen wegwijs te maken, dat zit nu eenmaal in mijn karakter, ik deel graag mijn kennis, helemaal als iemand graag wil leren, daar heb ik echt plezier in.

Een fundamentele keuze als welk geld je accepteert voor je arbeid is zo fundamenteel dat ik inmiddels besloten heb dat het niet aan mij is om anderen daarin te beïnvloeden. Zorg als EFL club voor een stabiele basis en die is er, klaar en verder wachten.

In Zuid-Amerika wisten ze ons al te vinden, toen de banken een keer wat langer met vakantie waren en in de maand oktober hebben we door de reporente enkele dagen meer dollars bijgedrukt gezien dan de totale marktwaarde van alle cryptomunten, nou ja, dat ligt er dan weer aan op welke dag je dat berekend, deze week kon je in een 24 uur tijdspanne zelfs een 42% stijging berekenen voor onze grote broer.

Zoals ik al wel valer heb gezegd is het jammer dat de Nederlander er niet zo mee bezig is, mijn verklaring is omdat ze al zo lang, zo veel hebben, daardoor is het zo gewoon geworden dat ze die zegeningen van het leven nog maar moeilijk kunnen accepteren en steeds meer in problemen en crises gaan denken, want ondanks dat efl sinds de bittrex delisting nog geen deuk in een pakje boter slaat, om even in jouw jargon te blijven, is in 3 jaar tijd de waarde in euro’s gewoon gigantisch gestegen.

We zullen zien hoe de vlag er over 6 jaar bij hangt, maar ik voorspel je dat die mensen waar jij steeds op afgeeft dan nog steeds op dit forum hun berichtjes schrijven en de koers van EFL in euro’s waarschijnlijk hoger is dan vandaag.

Als er Nederlanders zijn die dat verhaaltje nu al begrijpen doen ze er goed aan met Bitcoin wat EFL te kopen op altilly, dan gaat het ons misschien zelfs lukken om ook de bitcoin te verslaan, we zijn dit jaar al bijzonder goed bezig, dus laat die eindejaarsrally maar komen!

4
Belangrijke mededelingen / Re: eGulden timmert weer aan de weg!
« Gepost op: 24 oktober 2019, 19:55:48 »
ahh dit is die post die ik gemist heb :)

5
Dag muisje,

ik heb wel wat ervaring met cryptodiensten zoals litebit. Kort gezegd zijn dat tussenhandelaren die aansluiting maken met een echte markt, zoals bijvoorbeeld bitstamp.net

De goedkoopste prijs betaal je altijd op de daadwerkelijke markt, want iedere tussenstap rekent natuurlijk een beetje winst aan je door, maar het opzetten van zulke rekeningen kost wat tijd en als je het niet zo vaak gebruikt kan je misschien net zo goed kijken op https://bitcoinsvergelijken.nl/ voor de beste prijs.

Voor wat mer uitleg over hoe je EFL kan kopen verwijs ik je graag door naar deze video: https://www.youtube.com/watch?v=bFCjz9mv0Ik

Succes met je cryptoavontuur!

6
Stel jezelf voor / Re: Hallo allemaal
« Gepost op: 10 oktober 2019, 22:55:26 »
Welkom Jeroen,

Voor mij is de USP van EFL dat we ons met de Nederlandse taal onderscheiden van de rest. e-Gulden heeft bestaansrecht, omdat Bitcoin nooit de hele wereldeconomie kan dienen, daarvoor is er simpelweg onvoldoende capaciteit en daarnaast vind ik het risico om de hele wereldeconomie in 1 blockchain te steken ook een beetje te groot. Door zelf verantwoordelijkheid te houden over de ontwikkeling van de munt heb je controle over de koers die wordt uitgestippeld.

7
e-Gulden discussie / Re: Bitcoin wordt saaier dan een staatsobligatie
« Gepost op: 22 september 2019, 01:26:33 »
terwijl die staatsobligaties de laatste tijd juist zo spannend zijn.

8
Alternatief geld / Re: Qredit (XQR)
« Gepost op: 26 augustus 2019, 23:10:01 »
leuk ritje afgelopen weekend naar de 14sat

9
Alternatief geld / Re: Qredit (XQR)
« Gepost op: 23 augustus 2019, 15:52:35 »

10
ik ben blij dat we op de nieuwe website al die ingewikkelde zaken alleen tonen aan mensen die willen doorklikken.

11
Valuta Markt / GuldenTrader
« Gepost op: 10 augustus 2019, 03:56:07 »
Sinds augustus 2019 wordt EFL verhandeld op exchange.guldentrader.com. Met de toevoeging van de GuldenTrader Exchange komen er twee nieuwe valuta paren bij voor EFL, paren waar ik persoonlijk dan weer niet zo veel mee heb, namelijk NLG en euro. NLG is hier al vaker besproken, de euro is bij iedereen bekend. Toch is dit nu dus voor het eerst in 5 jaar dat er een directe euromarkt beschikbaar komt voor EFL. In het verleden zijn er natuurlijk partijen als litebit, bitcoinmeester of bitbill die een euro koppeling aanboden, maar deze plaatsen functioneren dan als tussenpartij en verkrijgen die munten op een bitcoinmarkt. Ze berekenen de prijs aan hun klanten door in euro's, dat wel, maar dat is een verschil met wat er nu beschikbaar is gekomen op exchange.guldentrader.com. Een handelsmarkt met orderboek tekent een lijn in de tijd. Die lijn wordt getekend met bepaalde voorwaarden, daarom kan je hem vergelijken met andere lijnen die worden gemaakt.

Persoonlijk vind ik die lijn dus bijzonder interessant, daar ben ik ook altijd naar op zoek als ik een nieuw muntje tegen kom. In zekere mate kan gesteld worden dat op termijn de markt stabieler zal worden naar gelang er meer valuta paren worden toegevoegd, onder voorbehoud dat er ook liquiditeit aanwezig is in die markten. En dat is wat er nu moet gaan blijken, gaan er NLG-ers die prijs opbieden? Durven mensen de stap te nemen om zich aan te melden op zo'n website als guldentrader? Persoonlijk hoop ik het van harte, want het gaat naar verwachting nog even duren voor men ook daadwerkelijk met iDeal kan afrekenen. Voorlopig zie ik toch een redelijk volume ontstaan en dat stemt positief, want zo veel EFL als er de laaste dagen ogenschijnlijk zijn verhandeld, dat zijn er een stuk meer dan er dagelijks bij komen.

GuldenTrader Exchange gaat EFL voor 5 jaar aanbieden. Tegen die tijd is het aanbod nieuwe EFL echt verwaarloosbaar. Nu worden er nog altijd meer dan 200 EFL op de markt gebracht, dat gaat door tot de volgende interval van 210.000 blokken, ofwel blok nummer 1470000 en dat is dan weer over 30000 blokken, dat zou wel eens heel dicht bij de verjaardag van Max Verstappen kunnen uitkomen, we gaan aftellen :)

Op het moment in de tijd dat dit blok passeert zal de blokbeloning van EFL halveren en komen er per dag nog een hondertal nieuwe EFL bij. Op 8 cent, wat de koers toch lijkt te zijn in de eerste 3 dagen van GT, zou dat dus 8 euro per dag betekenen, als je dan bedenkt dat er ruim 300 euro aan efl handel plaatsvind op enkel het platform van GuldenTrader Exchange stemt dat positief en is dat voor mij boven verwachting.

Hopelijk zal het in de toekomst mogelijk worden om EFL als basiseenheid aan de guldentrader beurs toe te voegen, het is per slot van rekening een guldentrader beurs. Vooralsnog gaat er dus een iDeal functionaliteit komen, deze zal vervolgens markt orders kunnen uitgeven, dat kan dus nog leuk worden.

Daarnaast is er dus ook een NLG markt actief, ook daar zijn al tienduizenden guldens van eigenaar verwisseld, je vraagt je af of ze bij NLG nog wel naar koersen kijken, maar ze gaan binnenkort alle orders annuleren en de munt naar een dubbeltje kopen zo is in de slack te lezen, nou dat beloofd wat. Voorlopig staat de koers nlg/efl op 10 tegen 1 met een uitschieter naar de 15.

Heb je vragen over het gebruik van guldentrader, of wil je een ervaring delen, dan is de ruimte hieronder voor jou gereserveerd, succes met handelen!

e-Gulden wordt op GuldenTrader Exchange tegen twee vallutaparen verhandeld:


12
Alternatief geld / Re: Florijncoin (FLRN)
« Gepost op: 10 augustus 2019, 01:05:57 »
Achja, wie goed doet goed ontmoet heb ik altijd geleerd, dus kan ik het niet laten om nu ook maar iets positiefs neer te zetten, de website van Florijncoin ziet er wel mooi uit, visueel is er niets op het project aan te merken.

13
Alternatief geld / Qredit (XQR)
« Gepost op: 10 augustus 2019, 00:41:37 »
Qredit XQR is de huismunt van het altilly platform en in de basis een clone van de ARK broncode.

Dit betekend 8 seconden per blok, en met tien muntjes per blok komt dit op ongeveer 108000 nieuwe munten per dag. Het systeem waarmee de munten tot stand komen heet Delegated Proof of Stake, of DPOS, wat een variant is op het gewone proof of stake. Dat proof of stake ben ik geen voorstander van, dat is bekend, DPOS is toch weer net iets anders. Een belangrijk verschil om te melden, is dat de inflatie een vast bedrag is, namelijk 10 munten per blok van 8 seconden, dat is een belangrijk verschil ten opzichte van munten die beloning op basis van een percentage, je krijgt dan een rente op rente model waarbij de inflatie dus exponentieel toeneemt, gelukkig is dat bij XQR niet van toepassing.

De website van Qredit is overzichtelijk en alle informatie die je bij een cryptogeldproject mag verwachten is aanwezig. Een degelijke blockexplorer bijvoorbeeld, en een link naar github. Ja, het is eigenlijk absurd dat ik het moet typen, maar ik heb zojuist ook een stukje over florijncoin neergeschreven, dus zet ik het er toch nog maar even bij.

De plannen zijn groots en momenteel staat XQR op 5 satoshi per eenheid, dit is de laagste koers die ik heb gezien sinds e-Gulden aan het Altilly platform is toegevoegd. XQR handelt tegen iedere munt die op het altilly platform aangeboden wordt, dus ook EFL. Momenteel is de koers hoger dan het ooit geweest is, dit hangt natuurlijk samen met de lagere koers van xqr, maar er zijn genoeg bots actief die de markt scannen op je order in te vullen nadat je heb plaatst, dus nog wel leuker is het om tussen een 5 en 6 satoshi met een kleine hoeveelheid efl's wat procentjes te pakken op zo'n xqr markt.

Nu goed, misschien is al deze tekst niet zo van toegevoegde waarde voor de mensen die het lezen, maar EFL wordt nu eenmaal verhandeld tegen XQR en daarom is het dan toch wel handig als mensen iets over zo'n project kunnen terugvinden, dus bij deze, hopelijk helpt het.

14
Alternatief geld / Re: Florijncoin
« Gepost op: 10 augustus 2019, 00:40:08 »
Bij een stijgende Bitcoinprijs zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden waarop Toine zijn beloftes kan nakomen, dus het blijft toch iets om in het oog te houden, daarom dus ook deze oproep, die toch weer iets te negatief geformuleerd is. Combinatie van verschillende invloeden die dan zo iets uit schrijft, maar het mag worden benoemd op het e-Gulden forum vind ik, er zijn namelijk maar genoeg Nederlands sprekende mensen die hier mee in aanraking komen en dus hoort het hier toch een beetje thuis, dat is de reden geweest dat we deze sectie ooit begonnen zijn.

15
Valuta Markt / Altilly
« Gepost op: 10 augustus 2019, 00:30:08 »
Sinds een half jaar wordt EFL aangeboden op de Altilly markt, hierbij maar even een uiteenzetting van wat bevindingen.

Altilly draait om transparantie, ze proberen zo veel mogelijk informatie te delen met hun klanten, bijvoorbeeld door hun planning openbaar te publiceren. Je kan op die manier het proces volgen als je zelf in behandeling bent, om het maar even plastisch uit te drukken.

Iedere munt wordt bij toevoeging voorzien van een enorme hoeveelheid gegevens, voor e-Gulden ziet een pagina naar het invullen als volgt uit.

Een leuke toevoeging op wat andere beurzen niet altijd tonen is de hoeveelheid munten die de klanten in totaal hebben gestort, op het moment van schrijven zijn er precies 477823.24452771 EFL's gestort op altilly, dat vind ik persoonlijk een leuk weetje wat die beurs prijsgeeft, waarom ook niet, als je de informatie toch tot je beschikking hebt?

Dan het handelen zelf. Omdat de Altilly beurs tamelijk nieuw is in de cryptowereld moet het zijn best doen om aandacht te winnen bij investeerders. Om die reden wordt er wel eens een competitie uitgeschreven, ook hanteren ze een concept waarbij de maker van de markt, dus degene die wacht op een order, een negatieve vergoeding moet betalen, ofwel netto ontvangt! Goed, het is een miniem bedrag, maar alle beetjes helpen, voor de pokerspelers onder ons, kaarten zonder rake speelt toch wat leuker.

Altilly maakt verder onderdeel uit van Hodler enterprice, waaronder nog meer bedrijfjes vallen, het is fijn om te weten dat de beurs niet de enige manier is waarop centen verdient worden, mijns inziens draagt dat positief bij aan de te verwachtte continuïteit van het bedrijf, maar wat zijn die woorden waard? Over cryptopia was ik ook altijd heel lovend en daar hebben sommige nog wel wat munten, dus ja.

Leuk detail om te melden is nog dat de eigenaar van Hodler enterprice een Nederlander is en wel eentje uit het zuiden van het land. Je kan een interview met Nayiem Willems hier terug luisteren

Tot slot heeft Altilly een huismunt, de Qredit met ticker XQR wordt standaard verhandeld tegen iedere cryptomunt, dus ook EFL. Er zijn een totaal van 700 miljoen XQR en vanaf die basis komen er vervolgens 10 bij, iedere 8 seconde, dat is dus een totaal van meer dan 100.000 stuks per dag en niet mis. Een manier om die inflatie op te vangen is door xqr als betaalmiddel te eisen bij de diensten van altilly.

In totaal wordt e-Gulden EFL op 5 markten verhandeld op het Altilly platform.Pagina's: [1] 2 3 4 ... 59