Recente berichten

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 6 ... 10
21
Media / Re: Nieuwe aankomende streams
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 11 maart 2023, 09:00:19 »
De hele nacht doorgeschreven, deze tekst is voor de aankomende 9e verjaardag van EFL, dus dat is nog een week voordat ik daar een spellingscontrole op gedaan moet hebben:

https://www.sgulden.nl/l/efl-9-year-anniversary/
22
Media / Re: Nieuwe aankomende streams
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 10 maart 2023, 23:37:02 »
Bedankt weer Jan, de tekst is aangepast
23
Media / Re: Nieuwe aankomende streams
« Laatste bericht door jan n sibie Gepost op 10 maart 2023, 17:53:25 »
Nou, hier zijn een paar spelfouten:

als je "dag beste nederlanders" met een komma afsluit moet je de volgende regel met een kleine letter beginnen. Dus "vandaag" en niet "Vandaag".

"Ik heb het argument vaak moeten toehoren,over hoe" => geen nederlands. Beter: "Ik heb vaak het argument moeten horen dat"

had verwacht, hoe was dit nu mogelijk, we hadden toch tegen gestemd, en =>
had verwacht. Hoe was dit nu mogelijk? We hadden toch tegen gestemd? En

Het is 1 van => Het is één van  (voorkeursspelling)

Irak? nog eens 1 +>  Irak? Nog eens 1

financiele crisis => financiële crisis

financien Bos => financiën Bos

nieuwschierigheid => nieuwsgierigheid

tirranie => tirannie

Lokatie => locatie

Lamborgini => Lamborghini

mensenheid meer gedient => mensheid meer gediend

zo'n specifieke mores => zulke specifieke mores

voordeel meer zullen huisvesten.  => is geen Nederlands

gewent zijn => gewend zijn

niet 1 van mijn => niet één van mijn

wat betekend dat er slechts => wat betekent dat er slechts

Gulden EFL is hierin de munt => Gulden EFL is hierbij de munt

stemmen betekend dit dat er meer => stemmen betekent dit dat er meer

u direct invloed kan => u direct invloed kunt

gemakelijke => gezamenlijke (?)

gezamelijke => gezamenlijke

tegemoed =? tegemoet

plicht om dit te doen, er is simpelweg niets => plicht om dit te doen. Er is simpelweg niets

was er altijd van overtuigt dat  => was er altijd van overtuigd dat

Is alleen een oppervlakkige scan, vermoedelijk zijn er meer. EFL mag je weer voor eten gebruiken  :) :)
24
Media / Re: Nieuwe aankomende streams
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 10 maart 2023, 01:43:46 »
15 maart, verkiezing special.

In het nEderlands, stemmen doe je met je portemonee,

https://www.sgulden.nl/l/stemmen-doe-je-met-je-portemonnee/

het vinden van spelfouten zal worden beloond met EFL.

25
Economie discussie / Re: De EFL voortgang in 2023
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 09 maart 2023, 17:16:35 »
Hoi Yoshi

ik houd mij op dit moment op de vlakte. Ik zie veel mogelijkheden voor EFL. Maar met de huidige opzet zie ik promotie als kansloos. Want als je al iemand zover weet te krijgen dat hij interesse krijgt, loopt hij tegen een muur van technische bokkiewokkietaal aan waar hij of zij helemaal niets van begrijpt. En dan is het weer klaar. Einde belangstelling.  EFL is hooguit interessant voor crypto enthousiasten die de techspeak van de stichting begrijpen. Maar die cryptoenthousiasten hebben keuze zat uit duizenden andere munten. Buiten die kleine kring weet nauwelijks iemand van het bestaan van EFL. Zolang de stichting categorisch blijft weigeren om ook maar de geringste bekendheid aan EFL te geven voel ik mij kansloos om iets te doen. Dat is ook de reden dat ik er niet meer in investeer. Zowel niet in tijd als niet in geld. Maar ik volg het allemaal wel.

Jij gaat er van uit de mensen bij 1 euro voor een EFL er vanzelf op af komen. Maar waarom staan we dan nu al niet met z'n allen te springen om de veel bekendere bitcoin te kopen? Ik denk eerder dat prijs helemaal geen argument is om wel of niet te kopen. De doorsnee Nederlander barst van het geld. Statistisch gemiddeld 150.000 euro vermogen per persoon en 42.300 euro in direct opvraagbaar spaargeld. Dus meer geld is voor niemand meer een argument. Men heeft genoeg.  Volgens mij draait alles om vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen moet je beginnen met bekendheid. Niemand vertrouwt direct iets,  waar hij of zij nog nooit van heeft gehoord. Of een persoon die hij niet kent. We leven nu eenmaal in  een wereld waarin iedereen elkaar wantrouwt. Dat is op zich al erg genoeg. Maar erger is, dat niemand enig initiatief neemt om het wantrouwen te doorbreken. Dat moet iemand anders maar doen...En wat doet EFL? Die verstopt zich. Uit angst en wantrouwen voor de boze buitenwereld. Daarom pleit ik inmiddels 8 jaar voor meer openheid, naar buiten treden en transparantie. Het project waarvoor ik twee jaar lang dagelijks met EFL en Crypto op stap ging om het te promoten werd door de Stichting de nek omgedraaid. Het gevaar van succes werd te groot...Maar ik krijg er nog steeds vragen over.
Daarbij word ik verketterd door de stichting die al een jaar geen mail meer beantwoordt en Gerrit's cryptospecialistenclubje dat iedereen cancelt en blokkeert. Want het bestaan van EFL mocht eens uitlekken... Dan krijg je misschien wel met echte mensen te maken. Doodeng allemaal !!!!  Lekker veilig achter het toetsenbord, dat is waar de e-gulden liefhebber zich thuis voelt.

Ik wacht nu even af. Misschien zien ze bij de stichting ooit het licht hoe je wél met mensen om moet gaan.  Maar na die 8 jaar wordt het wel steeds lastiger om daar nog in te geloven.  Maar het geld om weer in EFL te stappen staat te wachten zodra het beleid gewijzigd wordt.  :) :) Maar ik ben bang dat je voorlopig nog wel de enige voorvechter voor EFL zult blijven.

Gr. Jan

PS. Inderdaad jammer dat we geen gelegenheid hebben om eens samen een pils te pakken :-) :-)

Ha Jan,

Om op je vraag over de prijs antwoord te geven, volgens mij bewijst de geschiedenis het tegendeel van jouw argumenten.

De meeste vraag naar Bitcoin kwam toen de munt voor het eerst boven de 10.000 dollar steeg. In een maand tijd verdubbelde die prijs en stapte er een heleboel mensen in. Hetzelfde is waar bij DOGEcoin dat jarenlang op een fractie van een cent werd verhandeld en amper in gebruikers wist te groeien, tot het moment dat Elon Musk er een miljard in investeerde en iedereen er plots een heleboel van wilde hebben. Ik herriner me ook een muntje genaamd YFI, yearn Finance dat door zijn geringe omloop een tijd lang meer waard was dan 1 bitcoin, ook dat zorge voor een enorme naamsbekendheid. Hetzelfde geldt voor Z-Cash dat in de beginmaanden een hele lage munuitgifte kende en voor 1000-en bitcoins per muntje werd verhandeld, dat werd door die keuze 1 van de meeste succesvolle lanceringen ooit binnen de crypto-economie.

Indien EFL de prijs van 1 euro weet te breken betekend dit dat ik ook eindelijk weer eens een beetje vlees op mijn financiele botten zal hebben en wat meer kan bijdrage aan het ondersteunen van de prijs dan nu het geval is, ik loop werkelijk te jongleren met geld omdat ik van gekkigheid soms niet weet waar ik de rekeningen van moet betalen. Tot slot zijn er echt wel een heleboel meer mensen die EFL bezitten als jouw teksten doen vermoeden. Als de prijs van EFL 1 euro bereikt kunnen deze mensen hun eigen ervaringen met de munt gaan delen met de omgeving en aantoonbaar bewijs tonen dat ze inderdaad een goede investering hebben gedaan door in het verleden EFL te vertrouwen. 1 euro is in mijn verhaal dus ook pas het begin, persoonlijk dekn ik dat EFL zo'n 0.001 Bitcoin waard zal zijn als Nederland daadwerkelijk de schouders eronder zal steken, ofwel, zo tussen de 10 en 50 euro op de huidige bitcoin koers, voor het gemak vat ik dat even samen op 22,0371 euro per EFL.

Tot slot, en dat is volgens mij de meest belangrijke, op het moment dat EFL de waarde van 1 euro bereikt is dat een nieuwswaardig moment. Hoe onbelangrijk zo'n prijs ook mag wezen, 1 euro is een psychologische grens die voor het meerendeel van de mensen juist wel een grote betekenis heeft. In tegenstelling tot jouw suggestie dat er vanuit EFL geen promotie wordt gedaan (ik herriner mij bijvoorbeeld een filmpje van De Nieuwe Economie) kost al die promotie van EFL momenteel centen die volgens mij allemaal beter in harde munt achter de markt gezet kunnen worden. Met een prijs van 1 euro per EFL speel je jezelf in de kijker en zorg je ervoor dat er wat te vertellen is. Je zou zo maar ineens een berichtje van een journalist kunnen verwachten die van jou precies wil horen om welke reden jij denkt dat EFL allemaal een verspilling van tijd en geld is. Je trekt met die prijs namelijk de aandacht naar jezelf toe, in plaats van dat je moet smeken om die aandacht te krijgen. Vergeet ook niet de door jou meermaals tot irrelevant gebombardeerde vriendenactie. Zoals we allemaal kunnen vaststellen is de bonus die je momenteel kan opeisen nog niet genoeg waarde vertegenwoordigd om een boterham van te kunnen kopen, maar als je een pilsje kan verdienen is het volgens mij een heel ander verhaal.

Kortom, ervaring uit het verleden leert dat prijs wel degelijk een invloed heeft op de psychologie van de mensen en zoals je zelf terecht aangeeft is vertrouwen hetgeen waar het in een cryptomunt om draaid. Als wij dus bewijzen dat EFL voor 1 euro te vertrouwen is geeft dat een heel ander beeld dat wanneer het een dubbeltje is. Websites als coinmarketcap reageren bijvoorbeeld pas op een verzoek als er een dagelijks handelsvolume van 5000 dollar neer wordt gezet en op de weg naar 1 euro per munt zal die barriere een keer worden doorbroken wat de bekendheid weer goed zal doen. Het is dus volgens mij een vizieuze cirkel die wij sinds een aantal jaar in de verkeerde richting aan het doorlopen zijn. Daar kan je 1000-en redenen voor verzinnen en in blijven vasthangen met eindeloze analyses over hoe en waarom, of je vertrouwt in het proces en kijkt vooruit, die keuze maken wij zelf en ongeacht hoezeer jij het ook ambieert om de boel kapot te praten, met dezelfde passie probeer ik er steeds maar weer iets van te maken, dus we zullen zien hoe zich dat in de toekomst gaat manifesteren.
26
Ontwikkeling en technische discussie / Re: e-Gulden EFL API
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 09 maart 2023, 16:46:45 »
mijn afsluitende zin was een beetje te voorbarig, het bedankje was wel gemeend, maar het antwoord kwam er niet. Ik mag hopen dat het een strategische beslissing is om de communicatie stil te leggen en dat er verder geen persoonlijke problemen zijn opgetreden.

Ik ben van plan om voor de verjaardag van EFL een verhaaltje te schrijven, maar hoe kan ik nu een positief verhaal neerzetten met deze radiostilte??
27
Economie discussie / Re: De EFL voortgang in 2023
« Laatste bericht door jan n sibie Gepost op 09 maart 2023, 14:05:15 »
Hoi Yoshi

ik houd mij op dit moment op de vlakte. Ik zie veel mogelijkheden voor EFL. Maar met de huidige opzet zie ik promotie als kansloos. Want als je al iemand zover weet te krijgen dat hij interesse krijgt, loopt hij tegen een muur van technische bokkiewokkietaal aan waar hij of zij helemaal niets van begrijpt. En dan is het weer klaar. Einde belangstelling.  EFL is hooguit interessant voor crypto enthousiasten die de techspeak van de stichting begrijpen. Maar die cryptoenthousiasten hebben keuze zat uit duizenden andere munten. Buiten die kleine kring weet nauwelijks iemand van het bestaan van EFL. Zolang de stichting categorisch blijft weigeren om ook maar de geringste bekendheid aan EFL te geven voel ik mij kansloos om iets te doen. Dat is ook de reden dat ik er niet meer in investeer. Zowel niet in tijd als niet in geld. Maar ik volg het allemaal wel.

Jij gaat er van uit de mensen bij 1 euro voor een EFL er vanzelf op af komen. Maar waarom staan we dan nu al niet met z'n allen te springen om de veel bekendere bitcoin te kopen? Ik denk eerder dat prijs helemaal geen argument is om wel of niet te kopen. De doorsnee Nederlander barst van het geld. Statistisch gemiddeld 150.000 euro vermogen per persoon en 42.300 euro in direct opvraagbaar spaargeld. Dus meer geld is voor niemand meer een argument. Men heeft genoeg.  Volgens mij draait alles om vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen moet je beginnen met bekendheid. Niemand vertrouwt direct iets,  waar hij of zij nog nooit van heeft gehoord. Of een persoon die hij niet kent. We leven nu eenmaal in  een wereld waarin iedereen elkaar wantrouwt. Dat is op zich al erg genoeg. Maar erger is, dat niemand enig initiatief neemt om het wantrouwen te doorbreken. Dat moet iemand anders maar doen...En wat doet EFL? Die verstopt zich. Uit angst en wantrouwen voor de boze buitenwereld. Daarom pleit ik inmiddels 8 jaar voor meer openheid, naar buiten treden en transparantie. Het project waarvoor ik twee jaar lang dagelijks met EFL en Crypto op stap ging om het te promoten werd door de Stichting de nek omgedraaid. Het gevaar van succes werd te groot...Maar ik krijg er nog steeds vragen over.
Daarbij word ik verketterd door de stichting die al een jaar geen mail meer beantwoordt en Gerrit's cryptospecialistenclubje dat iedereen cancelt en blokkeert. Want het bestaan van EFL mocht eens uitlekken... Dan krijg je misschien wel met echte mensen te maken. Doodeng allemaal !!!!  Lekker veilig achter het toetsenbord, dat is waar de e-gulden liefhebber zich thuis voelt.

Ik wacht nu even af. Misschien zien ze bij de stichting ooit het licht hoe je wél met mensen om moet gaan.  Maar na die 8 jaar wordt het wel steeds lastiger om daar nog in te geloven.  Maar het geld om weer in EFL te stappen staat te wachten zodra het beleid gewijzigd wordt.  :) :) Maar ik ben bang dat je voorlopig nog wel de enige voorvechter voor EFL zult blijven.

Gr. Jan

PS. Inderdaad jammer dat we geen gelegenheid hebben om eens samen een pils te pakken :-) :-)

28
Alternatief geld / Litecoin Cash
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 08 maart 2023, 18:08:56 »
Soms struin ik wat betekenisloos over het internet en dan kom ik vanalles tegen.

Zo viel mijn oog deze week op een cryptomuntje met de naam Litecoin Cash.

Het is een vork van Litecoin die op 18 februari 2018 in het leven is geroepen.

Mocht je nog wallets hebben die op die dag een saldo in litecoin hebben staan, dan kan je die claimen door de private keys in te lezen in het protocol van LitecoinCash.

Let op: Ik heb zelf geen ervaring met de betrouwbaarheid van deze munt, het kan mogelijk gaan om een malafide opzet om jouw munten te stelen. Zorg er altijd voor dat als je een saldo gaat claimen dat deze in de huidige tijd geen Litecoin bevatten, op die manier voorkom je iig dat een mogelijke phising aanval succesvol kan zijn. Gezien de munt wordt verhandeld op freiexchange met de ticker LCC en reeds sinds 2018 in omloop is verwacht ik niet dat de software zelf schadelijk zal zijn, maar ook hierop kan ik geen garanties geven en dit is verder ook geen betrouwbare maatstaf.

Doe er je voordeel mee, de ratio van litecoincash tegen gewone litecoins is 10 tegen 1, dus je ontvangt 10x meer LCC per LTC, de huidige koers is 14 satoshi per LCC in het bied orderboek
29
Economie discussie / Re: De EFL voortgang in 2023
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 28 februari 2023, 02:51:52 »
Ha jan, ik ben ook reuze benieuwd of je iemand gaat vinden. Ben je van plan om ook buiten dit forum op zoek te gaan, of wacht je gewoon rustig af tot de mensen naar jou toekomen? Laat het nog maar weten als je iemand gevonden hebt, ik zal beloven dat ik mijzelf geheel op de vlakte zal houden zodat jij ongestoort jouw versie van het verhaal kan vertellen.
30
Media / Re: Nieuwe aankomende streams
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 28 februari 2023, 02:45:41 »
ha jan, bedankt voor de bijdrage, ik heb het meteen verwerk.

Gezien jouw historie met het voorspellen van mijn kansen ben ik blij dat je er geen toekomst in ziet. Ook enorm fijn dat je toegeeft geen efl te sparen, maakt voor mij een hoop duidelijk over de rol die je hier speelt. En tot slot, zoals altijd zal ik degene zijn die het stuk zelf voorleest en in een filmpje verwerkt, wellicht is het als gesproken tekst wat beter te volgen, maar dit is slechts de aftrap voor een maand aan uitleg over hoe kapot de wereld precies is geworden door generaties lang van schuldpapier bijdrukken, dus ieder individueel onderwerp zal nog nader worden toegelicht voor de langzame lezer, zo ga ik bijvoorbeeld nog vermelden hoe het verhaaltje voor mij ooit begon met Jullian Assange en Irak en we nu zijn aangekomen bij corona en Oekraine, dus je hebt iets om naar uit te kijken.

Die EFL's die jij niet wilt hou ik dan zelf maar, koop ik er weer wat groente en fruit van, of wellicht een nieuw lidmaatschap op de LP, toch jammer dat je niet hier in de buurt woont, anders zouden we er samen een pilsje van kunnen drinken, maar die hou je dan maar van me tegoed voor als je bij mijn succes aan je omgeving gaat lopen verkondigen hoe je jouw grote vriend Yoshi die je al jaren kent binnenkort gaat opzoeken om te kijken hoe hij de wereld aan het veranderen is.
Pagina's: 1 2 [3] 4 5 6 ... 10