Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10
1
Hartelijk dank, ik heb alleen geen geduld meer ;D 50% gestegen, die loop ik nu mooi mis ;D

vrienden van me kochten geen bitcoin op 50 euro per stuk, want dat was toen de hoogste prijs ooit.
2
Hartelijk dank, ik heb alleen geen geduld meer ;D 50% gestegen, die loop ik nu mooi mis ;D

Als het installeren van een unix-qt-wallet op specifiek jouw unix-systeem nou een bottleneck zou zijn voor het instappen in e-Gulden dan zou ik je gelijk geven. Maar...
- De gemiddelde Nederlander zou uiteindelijk aan één EFL redelijk voldoende moeten hebben. 100 EFL als je daar fors bovenuit wilt steken. Voor dat doel maak je een paper wallet en leg dat een paar jaartjes weg.
- Als je nu echt het verschil wilt maken dan ja je naar een van de vier beurzen en leef je daar uit. Het barst van de wallets: Op de beurs zelf, efl.nl, coinomi, ach lees https://e-gulden.org/index.php/de_portemonnee
- Als je echt een bijdrage wilt leveren dan zoek je het uit waarom je die wallet nou net op jouw systeem niet aan de praat krijgt en deel het antwoord op dit forum met anderen. Dat kost je misschien een paar dagen, maar zo zijn wij al drie jaar aan het werk en nog steeds vol enthausiasme.
3
Kan je er.wat mee?

hier een oplossing van een niet technisch persoon, misschien werkt dat.

Ik installeerde laatst een versie van eGulden waarbij ik een foutmelding kreeg, misschien als je versie 1.2.0.3 gebruikt dat het beter gaat, kan je dat eens proberen?
4
Hartelijk dank, ik heb alleen geen geduld meer ;D 50% gestegen, die loop ik nu mooi mis ;D
5
Kan je er.wat mee?

Hans, Het Unix-probleem van je komt in allerlei posts terug. Je had er het beste een Post voor kunnen aanmaken in "Ontwikkeling en technische discussie", maar goed de hele support gaat op de schop via een ticket systeem. In Exit-Yoshi had ik het laatst geantwoord; Sorrie voor nu even.


Amazingdreams en Ik zijn druk bezig met het Oeruschild. Het compileren van van de Ubuntu-wallet inclusief functiebibliotheken is niet moeilijk, maar over een week of twee komen er toch nieuwe wallets.  Coinomi is ook prima maar we zien graag nodes/corewallets. Je systeem-configuratie doorgronden en aanpassen is nu even teveel gevraagd, dus misschien kun je even wachten  op de nieuwe wallet inclusief dependencies.

Wat ik zo snel zie is dat amazingdreams je een lijst met te installeren bibliotheken opgeeft. (https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1348.msg5121#msg5121)
Als je daarna egulden-qt opstart en je krijgt de melding ./egulden-qt: error while loading shared libraries: libqrencode.so.3: cannot open shared object file: No such file or directory dan betekent dat dat ook libqrencode niet op je systeem staat. Dat had gemoeten met de gegeven instructies. Je kunt dergelijke missers al "googelend" proberen op te snorren, maar je kunt beter een goede apt.conf regelen.
6
Kan je er.wat mee?
7
Ontwikkeling en technische discussie / Re: verbeterpunten
« Laatste bericht door Johnny the selfkicker Gepost op 21 juli 2017, 15:53:46 »
Bij grote softwarebedrijven is het niet ongebruikelijk om een zogenaamd change enhancement request systeem (CERS) op te zetten.

Hierbij kan elke gebruiker (meestal bedrijven)  verzoeken tot aanvullingen, verbeteringen etc. indienen. Die worden op een openbare lijst verzameld en zijn voor iedereen in te zien.

Periodiek, meestal eens per jaar,  wordt er een dan een stemming georganiseerd waarbij iedereen een aantal punten te verdelen heeft over de openstaande verbetervoorstellen.

Ook de resultaten van die stemming zijn dan weer openbaar. De volgende stap is meestal dat er een prijskaartje aan de gekozen verbeteringen komt te hangen want grote wijzigingen/verbeteringen in de software worden direct doorberekend in de jaarlijkse licentiekosten. Niets voor niets in die wereld.

Hier gaat het bijvoorbeeld bij e-Gulden mis. Want hier zijn alle werkzaamheden zijn op vrijwillige basis. Er is bij e-Gulden niemand die ook maar ergens geld voor vangt (zoals je dat bij andere munten wel ziet). "Liefdewerk en oud papier" zoals de uitdrukking luidt.

En niet alle gebruikte software valt onder de Electronic Gulden Foundation. EFL.NL bijvoorbeeld niet. Dat is een particulier initiatief en wederom iets dat gratis aan de community ter beschikking is gesteld.

Op internet is vrijwel niets gratis. Mensen worden gevolgd voor reclamedoeleinden etc en daar wordt grof geld voor betaald. Daar wordt gratis software van bekostigd. e-Gulden heeft echter ook geen reclame- en/of trackingfaciliteiten en het is maar de grote vraag of dat wenselijk is. Kortom, er is geen enkel verdienmodel zoals andere munten dat wel hebben.

Dat maakt het invoeren van een dergelijk verbetersysteem knap lastig. Want elke aanvraag voor een verbetering betekent een extra belasting voor één van de toch al zeer schaarse vrijwilligers.

Kortom, een lastig dilemma. Iemand suggesties?  Of wordt het tijd om voor het gebruik van een deel van de software kosten in rekening te brengen? Of moet er een beperkte gratis versie en een betaalde pro-versie komen die dan wel aan veel meer eisen kan voldoen? Kan er een bijdrage uit de premine voor komen? Of zijn er veel betere mogelijkheden?

Laat eens van u horen.
8
Ontwikkeling en technische discussie / Het ene verbeterpunt is het andere niet
« Laatste bericht door Johnny the selfkicker Gepost op 21 juli 2017, 10:49:33 »
schoonheid

"Dit is niet mooi!". "Deze kleuren zijn van een kleuterniveau!!". Hoe vaak horen en lezen we dat niet, ook op dit forum. Een dergelijke expliciete uitspraak geeft aan dat er regels zouden bestaan voor wat mooi is en wat niet. Gelukkig bestaan die regels met bijbehorende controlerende BOA niet.

Als je een opleiding hebt in de beeldende kunst dan is het eerste wat je afgeleerd wordt het gebruik van dit soort absolute uitspraken.

Moet je dan alles maar mooi vinden? Nee. Natuurlijk niet. Maar je moet een verschil maken tussen je eigen smaak en de absolute waarheid.

Elk mens wordt in zijn leven gevormd. En krijgt daar een mening door. Die mening bepaalt je smaak en wat je mooi vindt. Ondergetekende is een liefhebber van abstract expressionisme. U weet wel, die kunstvorm waar veel mensen van zeggen dat hun zoontje van drie dat ook kan. Ik vind het mooi. Maar dat wil niet zeggen dat het mooi "IS". Want miljoenen snappen echt niet dat iemand dat geklieder kan waarderen. En toch behoort het tot de best verkochte kunstvormen. Zie dit fraaie voorbeeld van Willem de KooningKortom, koester uw eigen mening. Vind vooral mooi wat u mooi vindt en vindt lelijk wat u lelijk vindt. Maar maak daar geen absolute waarheid over mooi of lelijk van want die waarheid bestaat nu eenmaal niet.

gebruiksgemak

Een vergelijkbare discussie is op te zetten over gebruiksgemaak. Tot voor kort gebruikte ik SPF-PC (Google!) voor het intoetsen van grote hoeveelheden tekst. Helaas is de speciaal daarvoor aangehouden 486 computer (Google!) met 4 mb ter ziele na 26 jaar trouwe dienst en heb ik mezelf iets anders aangeleerd. SPF stond voor Structured Programming Facility en was een teksteditor voor programmeurs ontwikkeld in de jaren '70 door IBM voor hun IBM360 Mainframes. (google!). Een supersimpele en daardoor extreem efficiënte omgeving voor het zeer snel werken met teksten. Gemaakt door programmeurs voor programmeurs. Heeft een aantal editfuncties die nergens anders terug te vinden zijn. (vervang in deze hele map alle woorden die beginnen met een X, op de 5e positie een Y hebben en waarbij verder nergens in de rest van de tekstregel een Q voorkomt) "Echte" programmeurs bekijken dit als een soort opgegraven dinosaurusbot. Voor mij was het de meest bruikbare software die er was. Waarom? Omdat ik het met mijn ogen dicht op gevoel kon bedienen. Na er tientallen jaren mee gewerkt te hebben was er geen betere meer. Voor mij dan! Objectief gezien zijn er natuurlijk volop betere mogelijk. Maar die vragen gewenning, een leercurve etc.

Waarom dit verhaal?
Een lijst met verbeterpunten is prima. Die zou wat mij betreft permanent ergens op de eguldenwebsite mogen staan en onderhouden worden. En bij voorkeur niet in deze trollenbunker die forum wordt genoemd

 Maar kijk uit met wat je een verbeterpunt noemt. Want vaak is het een kwestie van smaak of gewenning en daardoor dreigen de echte verbeterpunten onder te sneeuwen.
9
e-Gulden discussie / Re: Disscusie
« Laatste bericht door Johnny the selfkicker Gepost op 20 juli 2017, 22:53:15 »
Dit loopt een beetje uit de hand, maar goed even goede vrienden, en ieder zijn mening over de coins ik wil het hier bij laten

Ik wil alleen dit nog even kwijt van deze zin van nelis "opmerkingen als nee want wij gaan ervoor zorgen dat mensen ze kunnen gebruiken in winkeltjes is totale onzin en toont gebrek aan inzicht aan," deze zin slaat nergens op als je de updates van Gulden in de gaten houd zie je soms dat een webshop/winkel/bedrijf Gulden accepteert, van de week een tandarts bij gekomen. Van mij mag je dingen zeggen maar zeg het dan wel goed.

Zal ik het even herhalen, maar dan zonder spreektaal? Als je denk dat de inflatie kan worden opgevangen door het toevoegen van diensten en producten heb je gebrek aan inzicht, omdat de nieuwe munten namelijk niet terecht gaan komen bij mensen die diensten afnemen, maar bij een heel select clubje mensen wat gigantische investeringen heeft gedaan om die munten te vinden. Al gaat dat groepje 2x per dag naar de tandarts, die investering moet roi draaien en dus verwacht dit enorm select gezelschap (dat volgens mij nooit meer dan 0.5% van alle Nederlanders zal zijn sterker, voornamelijk zal bestaan uit niet Nederlanders, maar wel aanspraak gaat maken op 100% van de nog te delven geldomloop) daar iets voor terug wat ze ooit hebben ingelegd. Ik geef je alle kans om met goede argumenten mij te overtuigen, maar in plaats daarvan geef je mij gelijk dat dit jullie visie is en dat is dus niet de mijne. Over je opmerking van multipools zullen we het maar niet meer hebben?Krijg nou wat....Hier is iemand de uitgangspunten en de werking van het eFiliaaL systeem aan het beschrijven :-)  :) :) :)
10
Ontwikkeling en technische discussie / Re: verbeterpunten
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 20 juli 2017, 16:49:08 »
Dit handvat heb je al eens kado van me gehad. Dat terzijde.
Pardon,  wie krijgt hier dingen kadoo? Je werd heel eventjes concreet, maar als ik het zo lees was dat een vergissing.

Het gaat wederom om een uitleg vanuit een technische hoek. Aardig dat je het zo simpel, ietwat schoolmeesterlijk probeert uit te leggen, maar wie help je daar mee?
Je gaf aan dat je niet wist wat een pukcode was. Dan hoor je alvast niet tot de meest snuggeren onder ons publiek; Een simpele uitleg is dan dus nodig. Wie ik daarmee help?
Je bent beter in het trollen dan Mark hoor. Maar je ziet dat je al trollend aardig wat interessante zaken boven water kunt halen. Dat is verder maar een mening en behoeft verder geen commentaar.

Het probleem is m.i. verre van serieus opgepakt en dat zeg ik vanuit een goedbedoelende aard.
Als je een ploeg mensen (er zijn minstens 10 mensen direct betrokken geweest bij ontwikkelen en doortesten) niet serieus noemt en daar maar gelijk bij zegt dat je eigen opmerking goed bedoeld is dan is dat een bewijs dat je trolt. Zo'n zin is complete  onzin en voor mij een teken dat je rechtstreeks door de concurrent gestuurd bent om maar een beetje te stangen.

Er is een ander paar ogen nodig om een en ander esthetisch en gebruiksvriendelijk op te zetten. 
Zonder in een Gulden / e-Gulden discussie te belanden, kijk eens hoe zij dat hebben gedaan. Op die basis zou mijn keuze duidelijk zijn.
Voila, een vertegenwoordiger van Gulden, die zijn keuze duidelijk heeft gemaakt, maar toch de moeite neemt om e-gulden te helpen met wijze raad: "Kijk eens hoe goed Gulden is"
Hoe belachelijk kun je jezelf maken en hoe doortrapt is het team waar je een vertegenwoordiger van bent.
 
Laat dit hier maar eens duidelijk staan.
Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10