Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10
1
Belangrijke mededelingen / Re: [ANN][EFL] e-Gulden: een samenvatting die nooit af is
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 14 augustus 2022, 02:54:18 »
Ha, ik dacht laat ik nog eens reageren op het spaarplan.

Ik had een idee. Stel nu dat we de resterende looptijd opdelen in maanden en deze vervolgens op een tijdslijn plaatsen. Er zijn dan per jaar 12 maanden. Mijn idee is om 1 maand per jaar , of welke hoeveelheid dan ook, van het budget om te zetten naar Litecoin. de EFL.nl wallet geeft prijzen in Litecoin en er is ook een directe link met litecoin via freixlite. Dit budget wordt omgezet naar Litecoins en als order opengezet op een gunstige koers die de spaarders een voordeel van minimaal 100% geven op de aankoopprijs. Indien Litecoin in een maand gunstig beweegt kan een deel van de kooporder worden gebruikt om een arbitrage gelegenheid te ontwikkelen voor de EFL gemeenschap, waarbij ze een reden om actie wordt aangeboden door EFL te verkopen tegen Litecoin en terug te kopen met Bitcoin.

Een andere reden dat ik nu met dit idee kom, is omdat Litecoin historisch gezien vrij laag genomineerd wordt, dus wellicht een kans om wat extra winst te genereren.
2
Media / Re: Koning Wappie
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 28 juli 2022, 19:59:17 »
Als afsluiter van de Koning Wappie streams, waarbij mijn intentie was om 1 miljoen e-Gulden EFL uit te delen aan diverse initiatieven, heb ik vandaag deze video opgenomen.   


De schildpad die ik afbeeld is gebaseerd op de beeltenis die Sven Hulleman vorig jaar introduceerde. Met het afronden van dit project maak ik me klaar voor een toffe winter, waarin ik verwacht dat er nog meer van mijn voorspellingen waarheid gaan worden. Wie weet, wellicht gaan Nederlanders we l de toegevoegde waarde inzien van e-Gulden EFL in hun leven, een veilig spaarmiddel waarmee men de vruchten uit hun arbeid op langere tijd veilig kan stellen, de Bitcoin van Nederland.

https://www.youtube.com/watch?v=Yk3LiYX2wdU


Van nabij Liberland wens ik iedereen een warme e-Gulden EFL groet.


nb. Hiermee is de Koning Wappie bijdrage ten einde gekomen, ik sluit hiermee dit topic, op naar een volgende!
3
Media / Re: Koning Wappie
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 22 juli 2022, 23:14:55 »
... lees ik verder vrij weinig commentaar waar ik ook echt iets mee kan.

Nu we toch met zijn drieen ons hier aan het manifesteren zijn schrijf ik maar door in dit topic. Voor een "buitenstaander" zal het best chaotisch overkomen, maar dat is niet erg omdat een cryptoproject als EFL een enorme klus is met eindeloos veel invalshoeken. Jullie roeren feitelijk in een gigantisch project en alles wat jullie opmerken is wel een beetje waar. In mijn rondgang langs gelijksoortige projecten (communitycoins) en tijdens onderlinge discussies hebben we bijvoorbeeld een todo-lijst samengesteld van wat er komt kijken bij het opzetten van een landmunt. De aanzet was natuurlijk om te kijken hoe we het beste de beschikbare middelen (mensen) konden inzetten. Als je er dan nog eens een nieuw soort maatschappij mee wilt oprichten zoals @nelis wil, waar in politieke zin een oneindig aantal varianten voor te verzinnen zijn, dan gaan wij drie er niet uit komen, laat staan dat we de maatschappij met ons meekrijgen.

Als je dan de middelen niet hebt (zoals @nelis hierboven aanhaalt) om iets toe te voegen aan de todo's van een ander (zoals die van @bitcoinoloog) of je bent uitgeblust door je Don Quichote gedrag, dan zijn er altijd  genoeg uitdagingen  om je in vast te bijten die wel bijdragen aan het succes van EFL. Ik wil je ook graag laten zien waar ik mee bezig ben mocht je dat willen weten of aan zou willen bijdragen.

Ook de suggesties van @bitcoinoloog zijn aardig concreet, maar ze vragen een team van enigszins gelijk gestemde enthousiastelingen. Als dat team zich aandient dan kan dat, zo nodig, op de volle steun van de stichting rekenen. De combinatie @nelis en @bitcoinoloog heeft in het verleden al vaker bewezen niet te werken, maar volgens mij is Nederland groot genoeg voor parallelisering.
Bijvoorbeeld:
- zorg voor een regelmatige, bijvoorbeeld maandelijkse nieuwsbrief alleen voor leden.
- betrek de leden in die nieuwsbrief actief bij je projecten. Bijvoorbeeld door mensen te laten kiezen/stemmen etc.
- vraag actief om terugkoppeling. Veel mensen willen best maar je moet overal om vragen. Spontaan doet niemand iets
- organiseer gespreksavonden/discussieavonden/brainstormavonden, gewoon ergens in iemands kantoor of zo. Was een knaller, zo weet ik uit ervaring. Er was meestal niet eens een agenda maar een man of vijftig was altijd aanwezig, uit het gehele land. En er kwamen ladingen bruikbare  ideeën uit voort.
- organiseer presentaties over crypto of aanpalende disciplines. Ook weer ergens in een kantoor
- maak een lidmaatschapsgedeelte op de website met zaken die normale leden niet kunnen zien
- maak een Facebookgroep die alleen leden kunnen benaderen met speciale gespreksonderwerpen
- kortingen bij omwisselen EFL/BTC bedingen voor vrienden
- publicaties alleen voor leden
- kortingen bij hardware winkels voor vrienden bedingen
4
Media / Re: Koning Wappie
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 21 juli 2022, 10:27:13 »
Ik herken nu toch een beetje verdeel en heers in je commentaar, alsof de nctv het nog eens opnieuw wil proberen omdat ze merken dat het tot nu toe nog steeds niet genoeg is geweest.

De totale onbekendheid wil ik weerleggen, zo is de lancering zelfs op radio1 benoemd, maar mensen kunnen pas leren als ze daar voor open staan en momenteel staan de mensen in Nederland open voor... vul zelf de huidige dagelijkse brainwash maar in.

Het spaarplan loopt nog tot 2026 en als deze beperkte groep het lukt om ondanks alle tegenwerking die belofte waar te maken is dat een prestatie om trots op te zijn, daar is iig heel wat meer voor nodig om een account te maken op een forum, en maar klagen... en te klagen dat er niemand het begrijpt.

EFL is de Bitcoin van Nederland, stel nu dat jij bitcoins zou kunnen kopen voor 5 cent, zou je dat dan doen? en 10 cent, en een kwartje?? Zo lang er niemand is die erkent dat de Bitcoin van Nederland 1 euro per stuk waard is, waarom zouden al die andere Nederlanders zich dan druk gaan maken? 1 euro is echt pas het begin hoor, voor je het weet zijn het er 50 en help bitcoin het naar de 1000.

Wat doodjammer is, is dat je 4 jaar geleden mij geen berichtje hebt gestuurd toen de NPO langs kwam. "Kom op Yoshi, ik geloof in je en je staat er niet alleen voor." was genoeg geweest om mij men vrijheid te laten opofferen, maar zelfs de mensen die mij op het podium riepen konden die woorden niet uitspreken.

Er is voor EFL dus helemaal niets doodjammer, of iig deel ik die visie van jou niet. Het is ook niet zo dat je de mensen hier iets kan verwijten, behalve natuurlijk als ze het spaarplan gebruiken om je te pesten en daarmee het vertrouwen in de club ondermijnen.

Persoonlijk raad ik iedereen die EFL gebruikt als spaarmiddel overigens van harte AF om hierover publiekelijke uitspraken te doen. De beste beveiliging bereik je als niemand weet dat er iets te stelen valt en gezien de manier waarop de overheid zich de laatste jaren ontwikkeld is het wellicht ook verstandig om jezelf niet al te kritisch uit te spreken. Dat is dus een beetje een lastige situatie, maar wel de manier waarop ik het mensen al jaren vertel. Praat met niemand over EFL en ga ze al helemaal niet uitgeven in een winkeltje om sokken te kopen, wissel die munten eerst om naar de lokale schuld van de terroristische organisatie naar keuze en ga vervolgens pas je bereikte spaardoel verkrijgen.

Ik raad je aan om in het vervolg meer de blik naar binnen te richten en je eens af te vragen: "Welke bijdrage kan ik zelf leveren om de situatie meer naar mijn hand te zetten?" Dat is tenminste als jij vind dat er iets verkeerd gaat, maar gezien alle frustraties die je uit blijkt dat zo te zijn, als is mij niet helemaal helden wat je dan precies bedoeld, behalve het bekritiseren van mensen die ons tot hier hebben gebracht lees ik verder vrij weinig commentaar waar ik ook echt iets mee kan.
5
Media / Re: Koning Wappie
« Laatste bericht door bitcoinoloog Gepost op 21 juli 2022, 09:39:02 »
Het grote probleem van EFL is, dat iedereen een eigen kant op gaat. En dat niemand een idee dat van een ander afkomstig is ook maar een moment serieus neemt. Daardoor wordt heel, heel veel energie verspild en sta je na 8 jaar in heel veel opzichten nog steeds op de startstreep te verkondigen dat niemand je begrijpt.

Het is niet zo dat Nederland geen EFL wil. Integendeel, zo is in het bedrijfsleven op veel punten op te vangen. Maar niemand weet dat het zelfs maar bestaat.

Maar het is de totale onbekendheid en het feit dat niemand maar dan ook niemand (op jou na) achter het toetsenbord vandaan durft te komen en naar buiten treedt. En dus zal er niet snel iets veranderen. Het zou mooi zijn als men kans zou zien om ideeën en krachten te bundelen. Maar dat zie ik nog niet zo snel gebeuren. Daarvoor zit iedereen teveel op zijn eigen eiland met de ophaalbrug omhoog. En klaagt. Klaagt dat niemand het begrijpt.

Zou het ook niet aan de mensen achter EFL en het beroemde TEAM2020 kunnen liggen? Na 8 jaar vruchteloze inspanning mag die vraag best eens gesteld. Dan kun je de frustraties achter je laten en gewoon verder gaan. Maar dat initiatief zal niemand durven nemen.

Dit is doodjammer. Vooral voor EFL.  Maar ook voor Nederland dat nu een stuk hoogwaardige techniek misloopt.
6
Media / Re: Koning Wappie
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 20 juli 2022, 00:46:10 »
Mijn excuus voor de spelfouten, ik heb tegenwoordig niemand meer om me heen om het te controleren en geef altijd maar als excuus dat ik met cijfers beter ben dan met letters, maar de werkelijke reden is wellicht dat ik het al weer heel wat vind dat ik ondanks alle tegenwerkingen toch maar weer mezelf weet te motiveren om wat nieuw bloed aan te trekken.

Mijn voordeel voor het gebruiken van e-Gulden, een eigen bezit waarmee je geen kracht laat wegsijpelen aan wat ik de pedoclub ben gaan noemen.

Waar mensen verder hun EFL's voor gebruiken moeten ze natuurlijk zelf weten, maar Nederland heeft volgens mij een enorme behoefte aan een spaarmiddel dat niet in controle staat van een overheid. Daarnaast is het fijn dat de hyperinflatie periode van EFL al achter de rug is, in tegenstelling tot andere alternatieven zou dit in theorie kunnen leiden tot een prijsstijging.

Ik denk dat het echte voordeel van EFL zich pas zal bewijzen als men vanuit de eigen club een reden geeft om het te kunnen vertrouwen. Communicatie is daarbij het meest belangrijke en natuurlijk je eigen beloftes waarmaken. Helaas is dat niet het sterkste punt van de club, zo is bijvoorbeeld het huidige spaarsaldo ongeveer 1/3e van wat men orgineel zou verwachten, deze hoeveelheid is gereduceerd nadat ik hier in maart jl. op mijn blogwebsite een vermelding over had gemaakt.

Helaas is EFL nog steeds erg afhankelijk van een aantal personen en tonen die aan liever aan de wereld kenbaar te maken dat ze mij pesten, dan dat ze een keer luisteren naar wat ik te melden heb, EFL is daarin overigens niet de enige club die mijn woorden liever ziet verdwijnen dan omarmen, maar tot op heden vind ik alle kritiek die ik rondom mij heen uit nog altijd zeer terecht. Ik heb wat dat betreft ook de hoop opgegeven dat deze club het in zich heeft om daadwerkelijk door te breken, EFL zal slechts iets worden als Nederland honger beginnen te krijgen en op dat moment is er dan helemaal niets voorbereid om op terug te kunnen vallen.

Er is niet voldoende wil van de mensen binnen EFL om er iets van te maken, mezelf voorop gesteld toen ik 4 jaar geleden bij gebrek aan vertrouwen de grootste kans op een doorbraak naast me neer legde, maar ik ben er tot op heden nogsteeds tevreden mee, want ik had namelijk geen medestanders en in mijn eentje sta ik nu eenmaal niet sterk genoeg om dit gevecht aan te gaan en het verschil met toen en nu is dat men zich met de cojona plandemie toch wel een beetje in de kaarten heeft laten kijken. EFL is een hobby project waar men vooral niet te veel moeilijkheden mee wil maken. Het feit dat de twee ontwikkelaars hun munt zonder economische betekenis aanhouden maakt de munt en de markt volledig dood, stel je toch eens voor dat je geld zou verdienen met het werk dat je doet, dat zou wel heel erg zijn, dus daar moeten we vooral niet aan beginnen... Tegelijkertijd hebben bezitters grote hoeveelheden cryptogeld verloren met het vertrouwen van gecentraliseerde handelsplatformen, dus dat men na 8 jaar wat heeft bijgeleerd kan je ze ook niet kwalijk nemen.

EFL kan de Bitcoin van Nederland worden, maar daarvoor moet je dan wel zelf begrijpen wat dit precies inhoud, want als je op dit forum gaat schrijven zal je zeker tot de ontdekking komen dat de EFL club in huidige vorm die benaming niet waard is. Er zijn daarnaast 10.000-en andere munten waar men wel een positieve bijdrage weet te waarderen en geld wil verdienen, dus als je op zoek bent naar gezelligheid of financiele winst zou ik het zeker daar eens gaan proberen. EFL is op dit moment slechts een manier om Nederlanders duidelijk te maken dat hun leven aan elkaar hangt van leugens, een breekijzer om mensen hoop te geven op een alternatieve toekomst zonder zwangere mannen of insectenburgers.

Het positieve aan het hele verhaal is dat die 3 man die hier hopeloos op een forumwebsite zitten te typen in de gedachte dat het een verschil gaat maken natuurlijk helemaal niets voorstellen bij de 17 miljoen nederlanders die nog niet meedoen, dus wat dat betreft is er hoop dat als we eenmaal tot de massa weten door te breken dat het nog wel goed gaat komen, maar ik verwacht niet dat het met deze club gaat lukken, aangezien ze zelf geen verhaal maken en ze de mensen die wel een verhaal voor ze maken niet ondersteunen, nee, zelfs tegenwerken, bewijst ook de blogpost van een aantal jaar geleden n.a.v. de NCTV die met een clubje trollen vrij eenvoudig de EFL club hebben weten te overtuigen dat mijn naam maar kapot gemaakt moet worden om het doel van de doorbraak te bereiken, sindsdien is er van die groep natuurlijk niets meer vernomen.

Het probleem is dat men hier bij EFL denkt dat cryptogeld geen politiek mag zijn, maarja, dan had je natuurlijk een cryptomuntje voor katten oid moeten verzinnen, e-Gulden is de Bitcoin van Nederland en daardoor inherent politiek gemotiveerd.

Tot slot, ik ben nog altijd blij met de voortgang van dit project, uiteindelijk maken de mensen hun eigen verdiensten en is mijn conclusie dat de huidige inzet simpelweg niet voldoende is om waarde te creeren. Het zou ook niet aan die 3 man op dit forum moeten zijn om een succes te maken van dit initiatief en in zijn algemeenheid kan gesteld worden dat men in Nederland dit project liever kapot ziet gaan dan dat ze accepteren dat hun hele leven aan elkaar hangt van goedkope leugens. Dat Nederland dus al 8 jaar dit initiatief aan de kant wil schuiven is in mijn leefwereld een realiteit waar men op lange termijn nog een heleboel spijt van gaat krijgen, het doet me extra zeer als al die onwetende mensen door alternatieve media kanalen die ik heb aangeschreven aan het begin van dit jaar, nu in sociale krediet systemen als de florijn worden gemoffeld, wat gewoon echt totaal geen oplossing is voor het probleem wat ze hebben, maarja, zo lang EFL niet 1 euro per stuk kost, is er ook niemand die luisterd naar wat men hier te zeggen heeft en kunnen totaal nutteloze gecentralizeerde initiatieven absurde inschrijfkosten vragen, die al die simpele zieltjes nog graag betalen ook.

Wat leven we toch in een bijzondere tijd, ik ben blij dat ik het welzijn van mijn medemens steeds minder belangrijk vind, dan kan ik er ook een beetje van genieten.
7
Media / Re: Koning Wappie
« Laatste bericht door bitcoinoloog Gepost op 17 juli 2022, 22:07:06 »

Ik benadruk in mijn reactie dat ik zeker een hoop nut zie van een community zoals de vriendenclub. Mijn "probleem" zit hem in het feit dat een lidmaatschap je nu niets oplevert. De enige aanmoediging om lid te worden is dat je de community steunt. Waarom dat zo is en hoe die steun er dan uit ziet wordt verder niet benoemd.

Waarom geen wervende tekst? Bedenk een aantal voordelen die leden kunnen krijgen en die verder weinig of niets behoeven te kosten. Die paar cent welkomscadeau zijn voor niemand een drijfveer. Maar er zijn volop dingen die mensen wel als incentive zien om lid te worden. Ik heb ooit een dergelijke club mede opgezet. En daar deden we voor kernleden (vergelijkbaar) een aantal zaken die normale leden niet kregen. Vooruit: Een paar ideeën uit de losse pols voor de vriendenclub van EFL:

Bijvoorbeeld:
- zorg voor een regelmatige, bijvoorbeeld maandelijkse nieuwsbrief alleen voor leden.
- betrek de leden in die nieuwsbrief actief bij je projecten. Bijvoorbeeld door mensen te laten kiezen/stemmen etc.
- vraag actief om terugkoppeling. Veel mensen willen best maar je moet overal om vragen. Spontaan doet niemand iets
- organiseer gespreksavonden/discussieavonden/brainstormavonden, gewoon ergens in iemands kantoor of zo. Was een knaller, zo weet ik uit ervaring. Er was meestal niet eens een agenda maar een man of vijftig was altijd aanwezig, uit het gehele land. En er kwamen ladingen bruikbare  ideeën uit voort.
- organiseer presentaties over crypto of aanpalende disciplines. Ook weer ergens in een kantoor
- maak een lidmaatschapsgedeelte op de website met zaken die normale leden niet kunnen zien
- maak een Facebookgroep die alleen leden kunnen benaderen met speciale gespreksonderwerpen
- kortingen bij omwisselen EFL/BTC bedingen voor vrienden
- publicaties alleen voor leden
- kortingen bij hardware winkels voor vrienden bedingen
--
-- etc etc. Met een uurtje brainstormen kom je zo aan 100 onderwerpen om in te zetten. Het is een kwestie van doen. Met een heel team waarover je beschikt kun je het verdelen en is het nauwelijks werk.

Het zijn maar losse suggesties dus nu niet gaan bespreken, svp.  Zeker niet iedereen zal alles benutten. Maar men gaat wel zien dat een vriendenlidmaatschap ook inhoudelijk iets voorstelt én dat de community bereid is om wat terug te doen voor je moeite om vriend te worden. Dat blijkt nu op de paar centen na, nergens uit. Gegarandeerd dat je dit jaar nog over de duizend leden kunt gaan. Gratis en voor niets. Alleen wat werk.

8
Media / Re: Koning Wappie
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 16 juli 2022, 17:40:55 »
Ik heb mij eens verdiept in dat "Vrienden van EFL" verhaal en de bijbehorende webpagina.

Dank voor de inspanning @bitcoinoloog. 345 vrienden/leden analyseren is zeker de moeite tegen de achtergrond dat Yoshi Livo onvermoeibaar blijft oproepen om vriend te worden. Wat is het waard om een vriendenlijst van 345 leden te hebben en in hoeverre moeten we mensen beter motiveren  om mee te doen?

Bedenk eerst dat aan de andere kant van het invulformulier een aanvraag handmatig wordt gecontroleerd. Omdat het gaat om een vorm van uitdelen hebben we zo'n 8 jaar geleden uitdeelcriteria vastgesteld (https://egulden.org/index.php/premine-doelstellingen) en daaraan zie je dat daar best wat bij komt kijken. Iedere campagne wordt vooraf tegen deze criteria afgemeten en de vriendencampagne steekt met kop en schouders boven de andere campagnes uit. Wat we bij de vriendencamoagne proberen te waarborgen  staat verder in het invulformulier als een soort spelregels vermeld.

Het is daarbij ondoenlijk om de spelregels heel strikt toe te passen. Je kunt voor een beloning van 37 cent ook niet teveel eisen, zodat het er meer om gaat om te beoordelen of bij de aanvraag een vorm van oprechtheid sprake is. Met de aanmelding voor de vriendencampagne vragen we ook nogal wat: Mensen komen semi-anoniem op een openbare lijst te staan, ondertekend met hun website of sociale medium. Daarbij is de beoordeling een momentopname. Als na een aantal jaar een link het niet meer doet dan doet dat geen afbreuk aan de oprechtheid van de aanmelding.

En inderdaad lezen mensen slecht. Het aantal aanvragen dat we moesten afwijzen is ongeveer net zo groot als de vriendenlijst zelf en vaak genoeg is dat een pijnlijke situatie als we zien dat iemand het wel heeft geprobeerd. De instructies hebben we daarom ook talloze keren aangepast om de aanmelding makkelijker en duidelijker te maken. In al die gevallen proberen we een dialoog aan te gaan per mail en als daar voldoende oprechtheid uit blijkt hebben we diverse keren door de vingers gekeken. Soms ook als mensen echt geen website of sociaal medium konden of wilden opgeven dan is een werkende emaildialoog ook  voldoende om te beoordelen of iemand uit is op de beloning of dat het gaat om een vriendbetuiging.

Verder is het doel van de link niet zozeer om te fungeren als backlink, hoewel het een aardige bijkomstigheid is om organisch verkeer naar de website te trekken. Het fungeert vooral als een controle om te voorkomen dat dezelfde persoon meerdere keren de beloning opeist.

Citaat
Ik heb op de webpagina geen enkele harde reden kunnen vinden waarom iemand vriend zou willen worden. Mensen willen de voordelen weten die het lidmaatschap ze biedt. Die 37 cent vergoeding die je krijgt is natuurlijk geen enkel argument. Op zich is dat jammer. Er zijn veel verenigingen etc. met een soortgelijke aparte club en het concept kan op zich goed werken. Het kan dan de moeite waard zijn om er aan te trekken zoals jij (Yoshi:red) regelmnatig doet.

Maar dan moet je die leden wel echte voordelen bieden ten opzichte van andere niet-leden. Zorg allereerst voor een goed welkomstcadeau dat echt de moeite van het inschrijven waard is. Zorg vervolgens voor een flinke lijst aan harde en ook unieke voordelen ten opzichte van niet-leden. Mogelijkheden zat. Ook moet je je nieuwe inschrijvers een goed verhaal meegeven om zelf ook weer anderen over de streep te trekken.

Met een lijstje voordelen maak je lid worden van je vriendenclub aantrekkelijk. Nu is het dat niet. Mensen moet na het raadplegen van de pagina zelf lid willen worden. Als je ze na dat lezen nog steeds moet overtuigen is er iets mis met de argumentatie op de pagina. Dan is er een goede copywriter nodig.
Bij de vriendencampagne staat heel duidelijk dat het bedoeld is als steunbetuiging voor de eGulden. Dat is een harde reden, maar natuurlijk zijn er nog meer, zoals dat het een manier is om aan je eerste eGuldens te komen. De steunbetuiging is niet gelegen in de campagne zelf, maar in alle motivaties voor de eGulden bij elkaar genomen. Natuurlijk is een lange lijst met steunbetuigingen overtuigender dan een korte en hebben we er met wisselend succes geprobeerd om er de nadruk op te leggen. Iedereen is vrij om ons daar verder bij te helpen en we roepen daar ook toe op, bijvoorbeeld via de operatie honingpot die toch weer 20 vrienden heeft opgeleverd.
9
Media / Re: Koning Wappie
« Laatste bericht door bitcoinoloog Gepost op 08 juli 2022, 22:55:18 »
https://www.sgulden.nl/l/vriend-van-e-gulden-efl-de-bitcoin-van-nederland/


Goed verhaal. Wel jammer van alle taal- en spelfouten maar dat is normaal tegenwoordig, nietwaar?

Ik heb mij eens verdiept in dat "Vrienden van EFL" verhaal en de bijbehorende webpagina.

Op dit moment zijn er 345 leden. Haal je daar de vermoedelijke Zuid-Amerikanen uit, dan hou je er 239 over. Ik heb begrepen dat EFL ongeveer 5000 contacten heeft. Dus ongeveer 5% van de contacten is ook vriend geworden. Dat lijkt me weinig. Heeft iemand zich wel eens afgevraagd waarom dat is? Is het wel eens aan de niet-leden gevraagd waarom ze geen lid worden? We hebben sinds twee jaar toch een speciaal team dat zulke onderzoeken zou kunnen doen? Het kan zeer kostbare informatie opleveren. Gemiddeld 30 aanmeldingen per jaar moet beter kunnen.

De websites etc. die men opgegeven heeft in de link werken niet altijd. Daar zou je ook nog op moeten corrigeren. Maar dat is een heidense klus. Wel geeft een linkchecker een leuke eerste indruk. Let wel op dat veel mensen meerdere links opgeven. Dat geeft verschillen.

 • dode links 43   (die doen dus niets)
 • www.facebook.com 175  (weggezakt tot een onvindbaar niveau)
 • twitter.com 148   (weggezakt tot een onvindbaar niveau)
 • egulden.org 20  (mensen die het allemaal niet echt begrepen hebben)
 • plus.google.com 7  (bestaat niet meer)
 • m.facebook.com 5
 • www.linkedin.com 5
 • facebook.com 3
 • www.instagram.com 3
 • guldenplaza.nl 2  (hé, de enige echte website!!)
 • maxcdn.bootstrapcdn.com 2 (klinkt nogal technisch :-) ) 
                         

We zien dat facebook en twitter met afstand de koplopers zijn. Maar de vermelding is vaak onvindbaar omdat men er een bericht mee plaatst dat na zoveel jaar allang uit het zicht verdwenen is. Daarnaast tellen zowel Facebook als Twitter voor Google niet mee als backlink omdat Google die niet indiceert. Uit dat oogpunt heeft het vriendensysteem in de huidige opzet niet veel nut om organisch verkeer naar de website te trekken.

Ik heb op de webpagina geen enkele harde reden kunnen vinden waarom iemand vriend zou willen worden. Mensen willen de voordelen weten die het lidmaatschap ze biedt. Die 37 cent vergoeding die je krijgt is natuurlijk geen enkel argument. Op zich is dat jammer. Er zijn veel verenigingen etc. met een soortgelijke aparte club en het concept kan op zich goed werken. Het kan dan de moeite waard zijn om er aan te trekken zoals jij regelmnatig doet.

Maar dan moet je die leden wel echte voordelen bieden ten opzichte van andere niet-leden. Zorg allereerst voor een goed welkomstcadeau dat echt de moeite van het inschrijven waard is. Zorg vervolgens voor een flinke lijst aan harde en ook unieke voordelen ten opzichte van niet-leden. Mogelijkheden zat. Ook moet je je nieuwe inschrijvers een goed verhaal meegeven om zelf ook weer anderen over de streep te trekken.

Met een lijstje voordelen maak je lid worden van je vriendenclub aantrekkelijk. Nu is het dat niet. Mensen moet na het raadplegen van de pagina zelf lid willen worden. Als je ze na dat lezen nog steeds moet overtuigen is er iets mis met de argumentatie op de pagina. Dan is er een goede copywriter nodig.

Ik denk dat je daar eerst eens naar moet kijken. En pas daarna zou ik actief met die ledenclub gaan werven. En dan met name op Facebook en twitter waar je kennelijk klanten kunt vinden volgens bovenstaande cijfers. Dan heb je een goede kans dat je nieuwe leden werft. Nu niet en dat is jammer van alle goedbedoelde moeite.

succes
10
Media / Re: Koning Wappie
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 06 juli 2022, 23:42:51 »
Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10