Recente berichten

Pagina's: 1 [2] 3 4 5 ... 10
11
e-Gulden discussie / Re: E-Gulden stijgt in waarde
« Laatste bericht door Arjan VDWW Gepost op 27 januari 2024, 18:29:49 »
Bij 4 E-Guldens minen per dag is er geen probleem met waardedaling als gevolg van teveel nieuw aanbod.
Je hebt wel "utility" nodig om x100 te gaan. Als er Utitilty is, gaat dat erg snel.

E-Gulden lijkt geen hype te hebben gehad in het begin, zoals Aurora (IJsland) dat overigens ook stijgt. De marktwaarde is erg laag maar deze munt is alles behalve mislukt.

Een prima toepassing zou een goudprijs-volger kunnen zijn. Dat werkt zo: iedereen die wilt handelen in een volger, moet een dekking hebben van zeg driemaal maal de markt-order waarbij alleen sommige munten als dekking gebruikt mogen worden.

Een andere prima toepassing zou zijn: Nederlandstalige NFT's op de blockchain kunnen zetten. Dat laatste is veel makkelijker te realiseren dan het eerste. Uiteraard kan wie dat wilt ook in andere talen NFT's op de markt zetten. Je kan ook denken aan NFT's op basis van molens op de blockchain zetten.

Die zouden wel eens goed kunnen verkopen wereldwijd.

Een andere keer wat meer.
12
e-Gulden discussie / Re: E-Gulden stijgt in waarde
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 26 januari 2024, 22:32:40 »
Hoi Arjan! Dank voor je vraag, want dat is een mooie gelegenheid om weer eens wat op te schrijven.

Het antwoord is simpel:  Op het huidige prijsniveau worden er evenveel eGuldens gekocht als verkocht. Mocht dat in onbalans raken dan verandert de prijs. Dus als meer mensen gaan verkopen dan daalt de prijs terwijl als er meer mensen bijkopen dan stijgt de prijs.

Als ik zou weten wat er aan de hand is dan zou ik voorkennis hebben maar egulden is momenteel verkrijgbaar op vier openbare markten en niemand weet wie daar kopers of verkopers zijn. Normaal delen we alles wat we weten op egulden.org en wiki.egulden.org en wat op twitter (https://twitter.com/eguldenfoundati) en telegram (https://t.me/eguldencommunity), maar heel veel nieuws is er niet. Een uitzondering is dat eGulden nu ook verkrijgbaar is op mubadil.com, een pakistaanse beurs die net is geopend. maar het volume daar is nog erg laag dus daar kan het niet aan liggen. We zullen het binnenkort toevoegen als alles goed blijkt te werken.

Ik kan je wel een paar dingen meegeven die me zo te binnen schieten:
  • eGulden stijgt al 10 jaar. Je kunt allerlei lijnen trekken door de prijsontwikkeling, maar de meest duidelijke vind ik nog altijd de rechte rode lijn die je ziet op https://egulden.org/index.php/de-egulden. Daar zie je dat er best wel iets aan de hand is waardoor die lijn langzaam wat omhoog getrokken wordt.
  • De blokbeloning halveert ongeveer ieder jaar en staat momenteel op 0,006351. Dat betekent dat er via het kanaal van miners steeds minder EFL op de markt komen. Momenteel dus iets meer dan 4 per dag.
  • Verder zitten wij bij de eGulden Foundation en bij team-2020 (https://electronic-gulden-foundation.gitlab.io/team) en de mensen daaromheen natuurlijk niet stil. Ieder maakt op zijn eigen manier promotie voor de egulden.  Gemeenschappelijk staat er wel behoorlijk wat op het programma, maar sinds Corona is het wel wal stiller geworden. Tien jaar is ook een hele tijd om de druk op de ketel te houden en ontwikkelingen mogen ook wel eens van buiten komen.
  • Wat mij betreft zijn de belangrijkste ontwikkelingen te vinden op het gebied van samenwerking met communitycoins (https://communitycoins.org).
    Een tiental teams die een vergelijkbaar doel hebben als eGulden zijn daar aan het samenwerken om elkaar te versterken maar we dagen elkaar ook een beetje uit. Een van die uitdagingen is bijvoorbeeld om een mandje van communitycoins samen te stellen. Zo boort eGulden indirect nieuwe markten aan, zoals dat Mubadil in Pakistan en we doen het binnen die groep best goed. We zijn nu bijvoorbeeld hard aan het werk om een smartphone wallet te ontwikkelen speciaal voor communitycoins (en de belangrijkste globale munten die dicht bij de Bitcoin princiepes staan.
13
e-Gulden discussie / E-Gulden stijgt in waarde
« Laatste bericht door Arjan VDWW Gepost op 25 januari 2024, 17:41:19 »
Hallo allemaal,

De E-Gulden stijgt in waarde. Ik vraag me af waarom, ik ken geen enkele andere toepassing dan een enkele keer wat E-Guldens gratis weggeven.

Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand is?

De munt is iets van 9 miljoen waard, dat is niet erg indrukwekkend wereldwijd gezien, maar je kan er wel meer dan 20 huizen voor kopen in Nederland, dus dit is heel veel geld.
14
Belangrijke mededelingen / Een nieuwe marktplaats voor eGulden gebruik: NOHODL
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 24 december 2023, 10:54:11 »
Een marktplaats van poolse origine: nohodl.org

De naam zegt het al: NOHODL oftewel geld moet rollen.  Een links adagio en het hoeft natuurlijk niet, maar het kan wel. En bedenk dat je invloed kunt uitoefenen welke kant het oprolt. Als je goederen hebt die anders zouden verpieteren is dit een mooie gelegenheid om ze eens in de etalage te zetten. Neem op zijn minst eens een kijkje op https://nohodl.org

We hebben in het kader van "de nieuwe economie" in 2021 ook onze poging gedaan om de Nederlandse gemeenschap in beweging te krijgen om iets met hun eGuldens te doen. Maar dat stagneert een beetje: https://map.efl.nl . Misschien wel logisch want met de nieuwe economie wordt ondernemerschap gevraagd naast ieders toch al drukke bestaan. Map.efl.nl houdt in dat je een visitekaartje kunt aanmaken of een reclameboodschap, maar je moet er zelf mee op pad. De kaart van Nederland  kan worden gebruikt als een soort prikbord, maar dat is niet echt een etalage. Het was ook bedoeld om mensen met elkaar in contact te brengen, vooral als je toch bij elkaar in de buurt woont. Het is ook een kip-ei probleem want een marktplaats kan pas werken als er flink gebruik van gemaakt wordt.  Maar wie weet.

Nohodl is in elk geval laagdrempelig en misschien is er met de kerst een gelegenheid om er eens naar te kijken.  Alle ervaringen  graag hier delen want we hebben uitvoerig contact met de ontwikkelaars.

Misschien is het aardig om iets over die historie te zeggen: In het kader van onze inzet in de communitycoins alliantie (communitycoins.org) hebben we bijgedragen aan een reddingsactie van onze oosterburen, althans het cryptogeld initiatief aldaar: De Duitse eMark. Het is een cryptomunt die een half jaartje ouder is dan onze eGulden, maar de ontwikkelaars hielden het na negen jaar onbaatzuchtigheid voor gezien toen er een behoorlijke fout aan het licht was gekomen (zie https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1655.0). Na een jaar sinds de kennismaking blijkt dat de eMark gebruikers-gemeenschap bijzonder veel actiever is dan de eGulden gemeenschap. Natuurlijk is Duitsland ook veel groter, maar het blijkt dat er ook veel toeloop is van oost-europeanen, waar nog geen nationale cryptomunt in gebruik is. Met name uit Polen is er veel aandacht voor de eMark. Goed, de initiatiefnemers van nohodl.org komen dus uit polen en konden met de  aansluiting op eGulden iets terug doen voor onze hulp aan de eMark. En misschien kunnen jullie een steentje bijdragen door wat beweging in deze marktplaats te veroorzaken. Yoshi heeft de weg alvast gevonden: https://nohodl.org/for-sale/art-collectibles/milena-ferencevic-the-end-of-the-world_i143

15
Korte berichten / VERPLAATST: Digital Marketplace
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 16 december 2023, 23:11:23 »
Misschien interessant voor iemand
16
Korte berichten / Koning Wappie: Prinsjesdag special
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 19 september 2023, 10:41:54 »
Zoals verspreid onder diverse kanalen:

U bent van harte uitgenodigd om op 19 september klokslag kwart over 1 in de middag, op audientie te komen bij Koning Wappie en de voordracht van de troonrede aan zijn lid, de stalen garnaal, bij te wonen. https://www.twitch.tv/kinghonkspiritsee


Op de verjaardag van Ganesh Chaturthi zal er stilgestaan worden bij de recente media berichtgeving https://www.youtube.com/watch?v=9o7NYLapEk8 en uiteraard wordt er perspectief geboden https://www.sgulden.nl/l/statement-regarding-overall-progress/, bijvoorbeeld middels de uitnodiging om vriend te worden van de Nederlandse Bitcoin, e-Gulden EFL. https://odysee.com/@EFL:c/vriend:c

Vriend van e-Gulden EFL, de Bitcoin van Nederland
In deze video leg ik uit hoe je vriend wordt van e-Gulden EFL, de Bitcoin van Nederland.
odysee.comCroatian TV got to Liberland at the president's birthday party
Many people from abroad tried to get to the president's birthday party but some were arrested. Croatian TV succeded in getting there and spent this significant day in Liberland. Watch the report of Dnevnik Nove TV.
www.youtube.com


Tot slot zal eenieder worden uitgenodigd om deel te nemen aan een speciale verjaardagsuitzending op 29 september a.s. wanneer Liberlander Yoshi Livo zijn verjaardag viert en de nieuwe website, naaromstandighedengoed.nl wereldkundig zal maken en er een crypto-regen over de community zal sprenkelen. Indien u geintresseerd bent om deel te nemen aan het nieuwe initiatief, naaromstandighedengoed.nl, staat het u ten alle tijden vrij om contact op te nemen met de ingezalfde heiligheid. Telegram https://t.me/honklerhangout is hierbij het meest geschikte communicatie middel, maar er zal morgen ook een moment zijn waarbij onderdanen van de koning hun vragen mogen stellen. In Liberland houden we zoals u kan zien wel van een feestje op zijn tijd en hoe meer zielen des te meer onze vreugd gedeeld zal worden, wat mogen we toch van geluk spreken dat we deze ervaring van tijd met elkaar delen en wat hopen wij van harte dat ook u tot het inzich zal komen dat onze poging tot het lanceren van ethisch geld deze fascade legitimeerd.

King HONKspiritSEE
http://Https://Twitch.tv/kinghonkspiritsee https://discord.gg/hKFHb6g
t.me


Wij hopen van harte dat u deel zal nemen aan al de heugelijke festiviteiten die op het programma staan, er valt de financieel ongeletterde Nederlander namelijk nog een heleboel bij te brengen voordat deze de radicale en extremistische keuzes in de routine van alledag zelf zal waarnemen.

Namens Koning Wappie en Cactus Kriebelpink delen wij een vriendelijke e-Gulden EFL groet van nabij Liberland en verheugen ons, morgen om kwart over 1 in de middag, op uw bezoek. https://www.twitch.tv/kinghonkspiritsee

Twitch
Twitch is the world's leading video platform and community for gamers.
www.twitch.tv


Yoshi Livo.


Vanmiddag dus allemaal van harte welkom om op audiente te komen bij Koning Wappie en zijn kroonjuwelen te kussen!!!
17
e-Gulden discussie / VERPLAATST: The Importance of Online Compasses in the 21st Century
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 06 augustus 2023, 19:03:22 »
18
Korte berichten / stream in een uurtje of wat
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 21 juli 2023, 02:27:19 »
https://www.sgulden.nl/summer-thoughts/

gaat zo voorgelezen worden, videootje komt in het discord highlight kanaal
19
Korte berichten / Re: Nieuwe tekst: YOLO
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 05 juli 2023, 01:41:11 »
en owja, nu sluit ik dit topic dus weer, want ik heb geen behoefte aan een reactie op mijn schrijven, zie het maar als een meededeling, alvast bedankt voor het begrip
20
Korte berichten / Re: Nieuwe tekst: YOLO
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 05 juli 2023, 01:40:06 »
Ik denk dat je te pessimistisch bent maar ik kan je verzuchting erg goed begrijpen. Er zijn genoeg mensen die hetzelfde vinden als jij met betrekking tot de grootste wereldproblemen, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat ze de eGulden als oplossing zien. Per slot van rekening is eGulden niet meer dan een voorstel en een oplossingsrichting. Technisch is het wel een heel eind gereed maar je kunt er voorlopig niets mee bewijzen. Voor zover ik het zie hebben we er zo'n tienduizend mensen in diverse toonaarden mee bereikt. Veel verder kun je niet komen als het initiatief moet komen met het actuele groepje van een man of tien, die ieder voor zich worden aangesproken op vrijwilligheid maar ieder met tal van wezenlijke persoonlijke uitdagingen. Het aantal mensen dat de mouwen heeft opgestroopt is aanzienlijk groter, maar na negen jaar wordt het ook een kwestie van lange adem. En soms haken mensen af ja, net zoals dat er mensen bij komen. Maar reken maar dat je door je stellingnames ook de nodige mensen hebt afgestoten die mogelijk het verschil hadden kunnen maken. It's all in the game. Jij bent dan misschien de meest verbale, maar daarmee oogst je hooguit de meeste empathie, zelfmedelijden meegerekend.

Ik zie aan de kwaliteit van je publicaties dat je veel wijzer bent geworden en dat zijn alvast vruchten van je inspanning. Voor wat de eGulden betreft zullen we moeten roeien met de riemen die we hebben. Wat mij betreft is het een propositie te gunste van persoonlijke vrijheid (in eerste instantie in financiele zin) en daarbij zul je de mening en de vrijheid van een ander op de koop moeten toenemen. Dat betekent ook dat je je persoonlijke grenzen mag aangeven en dat je die van anderen moet respecteren.

Ja zeg Bitwise, je mag dan admin rechten hebben op dit forum, maar als ik een topic sluit doe ik dat omdat ik geen zin heb in een reactie.

Ik ben het met je eens, het was een regenachtige dag toen ik mijn tekst schreef en wellicht is het wat negatief, maar mijn moment van 5 jaar geleden gaat niet terugkomen en zoals je zelf hebt mogen ervaren is Yoshi Livo uit Liberland voor de mensen die vasthangen in de papieren werkelijkheid een brug te ver. Overigens had ik begrepen dat die uitzending op NPO3 door zo'n 180.000 mensen was bekeken, dus het bereik is nog ietsje groter geweest dan 10.000 man.

Ik wil nog maar eens wijzen hoe goed ik me voel door dat besluit van toen, want zoals het statement van 10 februari 2020 (nog steeds zichtbaar op de voorpagina) terecht aanmerkt is het niet de bedoeling dat er slechts 1 persoon verantwoording draagt voor de voortgang van het project. Wat had ik het eigenlijk perfect uitgevoerd, die woorden die door de NCTV werden geslouffeerd. Ik mag de Nederlandse overheid toch diep dankbaar zijn dat ze mijn gevoel op die dag in Novi Sad hebben bevestigd en mag van geluk spreken hoe ik die dag niet met hen in zee ben gegaan, als je ziet hoe eenvoudig mensen zich laten volspuiten met ongetest gif dan moet het kinderlijk eenvoudig zijn om mijn persoonlijkheid en ideeen op ieder gewenst moment voor de bus te gooien en zie er dan nog maar eens op een goede manier aan te ontsnappen.

Nu is me dat op het juiste moment gelukt, al is het gebrek aan ondersteuning nu wel iets wat me parten speelt, maar ik ben er ook ten volle van overtuigd dat het tij zal keren zodra EFL een keer zijn nut zal bewijzen. Ik doe dat iedere dag, maar daar wil men momenteel nog niet naar luisteren en dus schreef ik bovenstaande tekst. het maakt op dit moment geen verschil meer wat ik doe of wat ik zeg, want het imago en verhaal wat ik naar buiten kan brengen kan niet door slechts 1 persoon worden doorgedrukt en aangezien er momenteel niemand dat verhaal wil ondersteunen blijft het klein. Behalve dat clubje die zijn werkelijke intenties inmiddels meer dan duidelijk heeft gemaakt is er niemand opgestaan om het verhaal kracht bij te zetten, het is eerder het omgekeerde, tsja, dat is dan maar zo, ik ben van mening dat het verhaal er alleen maar beter door zal worden al blijft het natuurlijk jammer om te constateren dat EFL pas geaccepteerd zal worden nadat men volledig gebroken is. Nu is er nog de kans om de voorsprong van Nederland in te zetten om het geheel echt enorm sterk te maken, maar Nederland kiest ervoor om te wachten tot ze op achterstand staan voordat ze gaan handelen, dat is een keuze die ik niet van mijn voormalige landgenoten had verwacht, maar wel een conclusie die ik met de dag beter kan accepteren.
Pagina's: 1 [2] 3 4 5 ... 10