Recente berichten

Pagina's: 1 ... 7 8 9 [10]
91
e-Gulden discussie / EFL
« Laatste bericht door Zeerobje Gepost op 05 maart 2017, 00:29:47 »
Waar staan we nu..Zijn er nog nieuwe ontwikkelingen? Ook is Efl regelmatig niet zichtbaar op LiteBit. Dit is gewoon een normale vraag omdat ik hier geld in investeer en geloof in EFL. Mijn laatste bericht heb ik verwijderd door een kompleet doorgeslagen lid. Dit gaat niet weer gebeuren dan verlies ik mijn investering maar!


92
Hulp / Re: Hallo iedereen ik heb een paar vraagjes
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 24 februari 2017, 13:34:24 »
Hallo iedereen,
Ik heb een paar vraagjes...
Ik wil graag e gulden gaan gebruiken.
Wat is de maximum size van de blockchain in de  software wallet?  Kom ik toe met 50 gig of niet?
Is het mogelijk om E gulden te integreren in een alternatieve wallet zoals Electrum of Exodus zodat ik geen rekening moet houden met de size van de blockchain?
Is er een explorer links zoals bij Bitcoin waar dat je met je public key je data kunt checken?
Alvast bedankt voor deze feedback

Hee hoi en welkom,

de grootte van de blockchain is nu ongeveer 0,5 gig en groei maximaal met 1mb per 2 minuten.

Er zijn meerdere explorers actief, ik vind deze wel fijn: https://chainz.cryptoid.info/efl/

Je kan gebruik maken van de webwallet: www.efl.nl of voor android de app van coinomi https://play.google.com/store/apps/details?id=com.coinomi.wallet&hl=en

succes met het gebruik, we horen graag hoe het verloopt, vergeet ook niet om tegen je vrienden te vertellen dat je eGulden gebruikt en je aan te melden als vriend, krijg je een leuke welkomst bonus: https://e-gulden.org/index.php/vrienden_van_de_e-gulden
93
Hulp / Hallo iedereen ik heb een paar vraagjes
« Laatste bericht door Gheniskhan Gepost op 23 februari 2017, 19:05:59 »
Hallo iedereen,
Ik heb een paar vraagjes...
Ik wil graag e gulden gaan gebruiken.
Wat is de maximum size van de blockchain in de  software wallet?  Kom ik toe met 50 gig of niet?
Is het mogelijk om E gulden te integreren in een alternatieve wallet zoals Electrum of Exodus zodat ik geen rekening moet houden met de size van de blockchain?
Is er een explorer links zoals bij Bitcoin waar dat je met je public key je data kunt checken?
Alvast bedankt voor deze feedback
94
Belangrijke mededelingen / Re: Spinoff e-Gulden
« Laatste bericht door Jan van eFiliaaL Gepost op 16 februari 2017, 11:06:52 »
Geweldig Jan!  Dat betekent niet dat het e-Gulden publiek jullie niet lastig mag vallen met alle denkbare kritiek op deze plaats. De ervaring leert dat dat wel mee zal vallen, maar toch is het hopen op enige denk-participatie.
Succes!

Daar kan ik het slechts helemaal mee eens zijn. In principe is alles welkom. Hoe meer input hoe beter we het product kunnen maken. Helaas wijst de praktijk van de afgelopen anderhalf jaar uit dat het hoogstwaarschijnlijk doodstil gaat blijven. Maar laten we hopen dat we het mis hebben.

Als ik zie dat een paar dagen geleden we een nieuw all time high aantal bezoekers op dit forum hebben gehad van 68, waar dat al twee jaar lang op 55 stond, dan is dat wel hoopgevend.
95
Belangrijke mededelingen / Re: Spinoff e-Gulden
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 15 februari 2017, 20:26:59 »
Geweldig Jan!  Dat betekent niet dat het e-Gulden publiek jullie niet lastig mag vallen met alle denkbare kritiek op deze plaats. De ervaring leert dat dat wel mee zal vallen, maar toch is het hopen op enige denk-participatie.
Succes!
96
Belangrijke mededelingen / Spinoff e-Gulden
« Laatste bericht door Jan van eFiliaaL Gepost op 15 februari 2017, 17:03:23 »
eFiliaaL is formeel
Het is zover. Op vrijdag 10 februari jl is de stichting eFiliaaL formeel opgericht door de notaris. Een mijlpaal mag je dus wel zeggen. Uiteraard een stap die we pas genomen hebben nadat we een goede inschatting van de haalbaarheid van het project hebben kunnen maken.

eFiliaaL en e-Gulden
Dat er een band is met eGulden ofwel EFL blijkt wel uit de naam: In eFiliaaL is EFL verwerkt, evenals in de eigen rekeneenheid binnen eFiliaaL, de eFlap. Een flap is bargoens voor bankbiljet en het is ook nog eens de samentrekking van EfiliaaL-App want het geheel is met name een smartphone applicatie. Ook bij de layout van de websites is enige overeenkomst tussen egulden en eFiliaaL zichtbaar.

Op het punt van de rekeneenheid zit de koppeling met EFL. De rekeneenheid wordt namelijk gedekt met een mandje cryptomunten waar ook EFL deel van uitmaakt. Een dergelijk mandje verkleint het risico en heeft een dringend noodzakelijke stabiliserende werking op de koers van de rekeneenheid. Overigens wordt die rekeneenheid gewoon in Euro's genoteerd. Wel zo gemakkelijk voor de leek. Het uiteindelijke doel van opname van EFL in het mandje is het genereren van meer vraag naar EFL die een geleidelijke koersstijging tot gevolg moet hebben.

Omarming door het grote publiek is nodig voor lange levensduur van een Altcoin
In een munt die "zomaar" door een groot publiek omarmd gaat worden omdat deze nu eenmaal bestaat geloven we niet. Het is in een jaar of 7 bitcoin en altcoins ook nog nergens aangetoond dat het wel zo kan werken. Wil een altcoin ooit succesvol worden buiten een kring van pak weg 50 enthousiastelingen dan zal deze aan moeten sluiten bij de behoeften van de klant. Ofwel: de coin  moet die klant direct geld opleveren in plaats van een vage belofte voor de toekomst te zijn. Ook de instabiliteit van pump&dump is dodelijk voor elk vertrouwen.

Met eFiliaaL komen we het publiek tegemoet. Iedereen die er aan deel gaat nemen gaat daar geld aan verdienen. En daarmee hopen we in feite een complete schaduweconomie voor Nederland op te zetten en dat vraagt nogal wat inspanning van veel mensen.

Dat was het weer even
Het is niet de bedoeling om u nu regelmatig lastig te gaan vallen met nieuws over eFiliaaL maar een enkele hoogtepunt gaan we u in de toekomst toch niet onthouden.  Tot dan

Jan van eFiliaaL

 
97
Belangrijke mededelingen / Server en website reorganisatie
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 26 januari 2017, 16:28:53 »
De komende week wordt de e-Gulden server en de website gereorganiseerd.

Dit kan betekenen dat de website komende week een aantal keer uit de lucht gaat.
Alle informatie komt weer beschikbaar maar zij het in een enigszins gewijzigde vorm.

98
e-Gulden discussie / Re: bitcoin is vol
« Laatste bericht door Helena Gepost op 22 januari 2017, 09:20:41 »
99
e-Gulden discussie / Re: bitcoin is vol
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 11 januari 2017, 12:32:12 »
Hoi Nelis,

Blij met deze aanzet. Dit hebben we overigens al vaker aangeroerd in nieuwsbrieven en dergelijke. Sterker nog, dit is de belangrijkste motivatie voor het steunen van de e-Gulden wat mij betreft. in de laatste nieuwsbrief hebben we er een heel artikel aan gewijd

Het verhaal is simpel. Bitcoin kan 7 transacties per seconde aan en meer moet je niet willen is mijn idee.

Met een voorgestelde oplossing als segregated wittness verdubbel je dat, maar heeft als consequentie dat het systeem complexer wordt. Door de blokgrootte aan te passen wordt de blockchain zelf veel zwaarder in gebruik. Bij een blok van 1 MB kost het reeds veel CPU-power om dit te verwerken en de benodigde totale schijfruimte is nu ongeveer 10GB per jaar. Als je dat gaat verdubbelen of meer dat wordt het steeds moeilijker voor een particulier om een full-node te draaien. Zelf zet ik mijn bitcoin-qt een paar uur per week aan om bij te blijven. Een volledige reindex kost meer dan een week en gedurende die tijd heb je een slecht bruikbare PC door de benodigde CPU-power. Kortom, laat Bitcoin nou gewoon wat het is en gebruik het voor overdracht van vermogen.

Ik neem haast aan dat jij voor het versturen van bitcoins niet de qt-wallet gebruikt, maar een beurswallet of zo. Die werken met vaste transactiekosten, maar met een qt-wallet kun je de transactiesnelheid regelen. Daarbij wordt aangegeven wat de geschatte transactietijd is. Momenteel wordt de transactietijd geschat op 4 uur bij een kwartje transactiekosten. Als je 1 Euro transactiekosten toevoegt dan zal deze in het eerstvolgende blok worden meegenomen. Overigens zal de ontvanger er in alle gevallen binnen een paar seconde van op de hoogte zijn dat je hebt betaald (zero-confirmation), maar dan moet hij op dat moment genoegen nemen met minder zekerheid.

Kortom: Bitcoin kun je in de toekomst beter niet gebruiken als betaalsysteem. Daarvoor daal je af naar de volgende blockchains op de ladder die je wat minder veiligheid bieden en wat minder prijsgarantie. Zie het als een spaarrekening versus een betaalrekening. Litecoin is op dit moment een prima bruikbare tweede met de meeste miningpower. Als cryptogeld echt gaat doorbreken dan zal pas echt het nut blijken van Altcoins en wellicht specifiek de countrycoins als betaalmiddel. Het gaat er immers ook om dat je directe omgeving de betreffende munt moet accepteren en die kans is groter bij een country-coin dan bij een exotische munt.

Bitcoin en Litecoin zie ik als goud en zilver. In mijn eigen portefeuille verhouden die zich als 10:1

100
e-Gulden discussie / bitcoin is vol
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 10 januari 2017, 06:46:11 »
Gisteren deed ik een bitcointransactie en hij duurde erg lang dus ging ik eens kijken waar het volgende blok bleef. Toen ik bij mijn favoriete blokexplorer www.blocktrail.com ging kijken zag ik dat mijn transactie samen met ongeveer 12000 andere transacties in de wachtrij staat om verwerkt te worden. Een wachtrij van 4 blokken dus, want gemiddeld genomen kunnen er maximaal 3000 transacties per blok worden verwerkt. Nu 1 dag later is de wachtrij op transacties opgelopen tot meer dan 25000 en het stijgt gestaag.

Wat betekend dit?

Helemaal zeker weten doe je het nooit, maar de koersstijging rond nieuwjaar wijst wat mij betreft op instap van nieuwe deelnemers. Deze deelnemers doen extra transacties en we zijn nu op het punt gekomen dat we structureel meer transacties aangeboden zien worden dan er verwerkt kunnen worden, dit zorgt voor een lag van inmiddels 8 blokker, of 1,5 uur. Als reactie op de volle blokken is Litecoin meer in trek, althans, dat is mijn conclusie, zit de ene blokketen vol, dan gaan we de volgende vullen.

Ik ben erg benieuwd waar dit heen gaat. Ik doe niet zo veel tranacties, maar de kracht van bitcoin is dat je altijd beschikking hebt over je geld. Als de blokketen structureen meer trqansacties moet verwerken dan dat er plaats is, wordt de achterstand steeds groter, tot je na een tijdje maanden achterloopt. Een voorstel voor de btc gemeenschap is dat wij op bijvoorbeeld zondag een rustdag houden zodat op die dag de blokketen de achterstand kan inlopen, maar in de praktijk zal dit erg lastig te verkopen zijn. Ik verwacht dan ook dat bitcointransacties steeds duurder zullen worden om te verwerken en dat sidechans als efl de bufferbakken zijn die vol gaan lopen zolang er meer transacties worden aangeboden dan er kunnen worden verwerkt. Ik ben iig blij dat ik gisteren nog 20 ltc heb kunnen wegsnoepen voordat de stijging werd ingezet en ben erg benieuwd hoe anderen hier over denken. Fijjne dag!
Pagina's: 1 ... 7 8 9 [10]