Recente berichten

Pagina's: 1 ... 7 8 9 [10]
91
Korte berichten / Re: komodo bevestigingen
« Laatste bericht door jan n sibie Gepost op 29 december 2022, 17:13:55 »
Hé Yoshi,

ik ben het niet vaak met je eens maar deze post is mij uit het hart gegrepen. Elke maar dan ook elke poging om een bijdrage te leveren wordt keihard vanuit "de stichting" getorpedeerd. En dat zou nog niet zo erg zijn, als ze zelf ook maar enig merkbare poging ondernamen om eens aan de buitenwereld te vertellen dat men zelfs maar bestaat!!. Maar zelfs dat durft men kennelijk niet eens meer aan.  Laat staan dat men aan enige vorm van promotie voor e-Gulden of EFL durft te doen.

Doodjammer, vooral voor e-Gulden dat wel eens een keertje wat positiviteit kan gebruiken.

PS. Het beste met je oog. Dat voelt niet lekker aan weet ik van vroeger nog wel  :)  Maar het gaat weer over.
92
Korte berichten / Re: komodo bevestigingen
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 29 december 2022, 08:59:18 »
De plaat lijkt over te slaan, er komt weer een heel verhaal overmarktmanipulatie naar boven.

Volgens mij wordt er in dit topic gereageert door ene Bitwise-Shifted, dus ik vraag me af waarom die persoon steeds praat over een stichting. Het doel van een geldspelletje is helder en duidelijke condities stellen zodat je vertrouwen wint bij de gebruikers, en dat kan iedereen zijn.

Steeds als ik een poging onderneem om die condities te verduidelijken komt daar een bullshit verhaal om de hoek kijken die de poging teniet doet. Blijf vooral lekker mensen die actie ondernemen onderuit halen, zoals je ziet blijft er na een tijdje niemand over die nog een poging wil ondernemen.

Hierbij mijn nieuwjaarswens: https://www.sgulden.nl/l/new-year-wish/ vandaag of morgen nog 1x op stream, want zoals inmiddels wel duidelijk is geworden zal er niemand voor mij zijn hand in het vuur gaan steken, ongeacht hoeveel werk ik verzet of hoeveel klappen ik nog moet gaan vangen.

Ik wens jullie dus vooral heel veel succes om door niemand vertrouwt te worden, je moet voor de grap eens met iemand over EFL gaan praten omdat je er trots op zou willen zijn en dat zo iemand dan naar coinmarketcap gaat en je keihard in je gezicht uitlacht, dat gebeurt me nu al een jaar of 5, dus bedankt egulden vrienden dat je het onmogelijk maakt om een positief verhaal bij iemand op te hangen over deze munt.

93
Korte berichten / Re: komodo bevestigingen
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 23 december 2022, 22:41:51 »
Dit weekend ben ik weer eens op mijn oog geslagen ...
Zozo. Ik probeer meestal niet te reageren op dergelijke uitingen van wanhoop hoewel ik me er redelijk mee kan inleven, zeker als je net fysiek het onderspit hebt moeten delven. Maar dat moet jij ook kunnen met een Serviër die Engels hoort. Het werd hem gewoon even teveel en dan is het moeilijk om je te beheersen zoals je hier zelf aantoont.  Laten we hopen dat het snel geneest.

Wat ik me nog afvroeg, die achterlopende testversie waar EFL geen onderdeel van is, komt dat door de beperkte liquiditeit van de EFL markt, of heeft dat een andere reden?
De ontwikkelaars van het team van komodo hebben de oorspronkelijke versie op android uitsluitend voor testdoeleinden vrijgegeven en hebben daarin simpelweg een beperkte selectie van blockchains meegenomen. Wij waren vroeg, maar net te laat voor die eerste selectie. Liquiditeit is geen selectiecriterium, maar wel de beschikbaarheid van een stabiele verzameling electrumservers.

ook nog iets wat me is opgevallen, de waarde van EFL wordt tot 0 gedecimeerd zodra er 24 geen volume op de markten is vastgesteld, want deze wordt vanuit externe bronnen afgelezen zoals bijvoorbeeld coinmarketcap (waar nog altijd geen EFL markt zichtbaar is, omdat EFL niet de benodigde 5000 dollar aan transactievolume per dag bereikt, iets wat je overigens slechts eenmaal hoeft te behalen en dan goed getimed een berichtje sturen is voldoende).
Als er geen handelstransacties zijn terwijl je wel op de markt bent is het moeilijk om een prijs vast te stellen. Je kunt wel stellen dat de prijs het gemiddelde van de laatste x transacties is of het gemiddelde van vraag en aanbod, maar wat voor waarde moet een koper of verkoper daaraan hechten? Voor een koper is het belangrijkste om te weten waar hij het goedkoopst kan kopen en voor een verkoper waar hij het meest gunstig kan verkopen. Als coinmarketcap die informatie niet levert dan kijk je toch gewoon naar de beschikbare beurzen zelf of naar bijvoorbeeld coingecko. eGulden is geen aandeel en er is geen centrale partij die belang heeft bij aanwezigheid op coinmarketcap. Dat zijn hooguit individuele bezitters maar die kunnen moeilijk een vuist maken tenzij ze zich verenigen. Dat is moeilijk omdat cryptogeld anoniem bezit is. De Stichting houdt zich in elk geval niet bezig met marktmanipulatie, tenzij je het verkondigen van eGulden als zodanig wilt zien.

Als je dan zo veel verschillende markten in de app beschikbaar hebt, waarom dan geen gemiddelde prijsberekening binnen de komodo app zelf, berekend in real time op basis van de onderliggende markten, in plaats van vertrouwen op gegevens van een derde partij?
Dat is redelijk om te stellen zodra er sprake is van redelijke liquiditeit. Dat is best subjectief. Maar als de prijs het gemiddelde is van vraag en aanbod en als er slechts een enkele aanbieder is dan kan deze de prijs onredelijk opdrijven. We kunnen in efl.nl bijvoorbeeld al wel voorlopig de Bitcoin vraag en laatprijs in beeld brengen, maar nog niet meerekenen.

Een ander dilemma is dat er nu veel munt-paren op de markt verschijnen. Misschien is het wel gunstiger om eGulden met Litecoin of Auroracoin te kopen dan met Bitcoin. Om die markten goed met elkaar te kunnen vergelijken zou het goed zijn om ze uit te drukken in Bitcoinwaarde. De eGuldenwaarde in Litecoin of Auroracoin zegt me weinig tot niets. Zo'n overzicht zou het gebruik van Atomicdex behoorlijk kunnen vergemakkelijken.
94
Korte berichten / Re: komodo bevestigingen
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 23 december 2022, 07:09:59 »
Helemaal top en goed nieuw!

Via de website vond ik de volgende informatie:
United States of America, Canada, Hong Kong, Israel, Singapore, Sudan, Austria, and Iran zijn landen waar je deze app niet op mobiel mag installeren... hoe lang nog voor de eu ook bij die lijst staat??

Ha, een positieve reactie en een goede vraag @nelis. Het klopt dat AtomicDex wordt tegengewerkt door deze landen, maar zo'n verbod is hetzelfde als een verbod om internet te gebruiken. AtomicDex is precies zoals Bitcoin opensource en is bewust zo opgezet dat iedereen de broncode kan kopiëren an aanpassen. Dat gebeurt al en een nagenoeg identieke versie heet bijvoorbeeld Dogedex en wordt gebruikt in de landen die jij noemt. Atomicdex en dogedex delen data die over het internet wordt verspreid zoals dat ook bij corewallets gebeurt.

Ook de fed lijkt dit te doen, maar dat via een geautoriseerd kanaal. Te toevallig om niet waar te zijn gebruiken ze dezelfde techniek (atomic crosschain swaps) en zelfs dezelfde programmeertaal (Rust). Via de volgende link lees je hoe ver ze gevorderd zijn met CBDC (Je hoort het goed): Onder codenaam Cedar presenteren ze trots hoe ver ze zijn: https://www.newyorkfed.org/medialibrary/media/nyic/project-cedar-phase-one-report.pdf en lezen wij waar ze mee bezig zijn.

interessant stukje tekst, altijd leuk om te lezen als mensen ergens mee bezig zijn en de moeite nemen hierover een verhaalje te publiceren.

Wat ik me nog afvroeg, die achterlopende testversie waar EFL geen onderdeel van is, komt dat door de beperkte liquiditeit van de EFL markt, of heeft dat een andere reden?

ook nog iets wat me is opgevallen, de waarde van EFL wordt tot 0 gedecimeerd zodra er 24 geen volume op de markten is vastgesteld, want deze wordt vanuit externe bronnen afgelezen zoals bijvoorbeeld coinmarketcap (waar nog altijd geen EFL markt zichtbaar is, omdat EFL niet de benodigde 5000 dollar aan transactievolume per dag bereikt, iets wat je overigens slechts eenmaal hoeft te behalen en dan goed getimed een berichtje sturen is voldoende). Als je dan zo veel verschillende markten in de app beschikbaar hebt, waarom dan geen gemiddelde prijsberekening binnen de komodo app zelf, berekend in real time op basis van de onderliggende markten, in plaats van vertrouwen op gegevens van een derde partij?

Dit weekend ben ik weer eens op mijn oog geslagen, was alweer een tijdje geleden. Deze keer omdat ik Engels sprak in een nachtclub waar mensen niet zo navo gezind zijn. Ik had gelukkig voldoende vrienden om me heen om erger te voorkomen, maar het is letterlijk weer een klap in mijn gezicht. Ik lig al bijna een week in bed te rusten om het geheel te laten genezen en wil om deze reden mezelf ook niet op stream laten zien, want teveel mensen die een hekel hebben aan mijn toekomstbeeld zouden daar genot van ondervinden en ik wil voorkomen dat de NCTV weer leuke memes kan fabriceren voor het geval ze mijn persoon weer eens willen aanvallen om de voortgang te stagneren. Ik denk de laatste paar dagen om die reden veel na over het waarom van mijn pogingen die ik onderneem om een ander wereldbeeld te realiseren en waar ik 10 jaar geleden aan dit avontuur begon uit liefde voor mijn medemens is dat na 10 jaar aan teleurstellingen inmiddels ontwikkeld naar een gegronde haat richting mijn medemens.

Ik wil hierbij iedereen bedanken voor het aantonen van mijn ongelijk, mensen zijn niet bereid om buiten hun comfortzone te treden en houden graag vast aan het oude. Ik heb niet anders dan mijn eigen naiviteit te danken aan het feit dat ik ondanks de kansen die ik voor mezelf heb ontwikkeld momenteel met lege handen sta. Voor het nieuwe jaar lijkt het me dan ook verstandig om niet langer mijn inzet te tonen voor iets waar men toch niet op zit te wachten, goed, er is nog een week te gaan tot mijn actie voorbij is en ik schrijf nog altijd dagelijks mensen aan van wie ik weet dat ze het verschil kunnen maken, maar de kans dat er iemand in mijn woorden gaat geloven in deze laatste week van het jaar lijken mij nihil.

Geen bitcoin verjaardagsfeestje meer voor mij, want de gemeenschap waar wel naar wordt geluisterd duwt bitcoin een kant op waar ik geen toekomst in zie en ik ook geen onderdeel van wil uitmaken.

Het blijft jammer dat mijn gebrek aan communicatief vermogen en inzicht voor het grotere geheel ervoor heeft gezorgt dat mijn invloed vandaag de dag volledig afwezig is, toch blijf ik zo koppig om bij mijn eigen gevoel te blijven en niet in te geven in de gedachte dat ik ergens water bij de wijn had moeten doen. De veranderingen die ik graag zou willen zien in de maatschappij worden niet gedeeld door anderen en daarmee rest mij slechts de conclusie dat ik dan maar afscheid moet nemen van die anderen, dat is mijn realiteit van vrijheid en daar heb ik vrede mee. Zoals ik al vaker heb opgemerkt, in mijn eentje gaat het me niet lukken.

Ook in de maand december is het niet gelukt om sympathie te vinden voor mijn ideeen en is de boodschap niet doorgedrongen dat EFL onder de huidige condities een verloren zaak is. Zoals ik al vaker heb herhaald is het een kwestie van tijd voordat dit project door overheden verboden zal worden en ik neem het de twee ontwikkelaars op dat moment ook niet kwalijk om afstand te nemen van het project en de lieve vrede te bewaren door dan maar de handdoek in de ring te gooien, er is zoals na bijna 9 jaar duidelijk is geworden toch helemaal niemand die er iets om geeft wat we hier doen.

Er zijn nu eenmaal meer mensen nodig en die ga je niet vinden door af te wachten, daarvoor zal je met een verhaal moeten komen dat je dagelijks, tot in het einde der tijden blijft herhalen, want de mensen zijn de weg kwijt en niet bereid om vrijwillig een stap te nemen. Als je ze niet motiveerd gaat er niets gebeuren en wat dat betreft de complimenten aan bijvoorbeeld een Elon Musk, die wel met een goede strategie komt om de markten te bespelen en de aandacht naar zich toe weet te trekken. Ongeacht of je dat aanspreekt of niet zorgt het namelijk voor een discussie en dat is altijd mijn enige doel geweest, er zijn namelijk zo enorm veel invalshoeken te verzinnen, daar kan 1 persoon, 1 groep , 1 nieuw land of zelfs 1 volledig decentraal gediversificeerde cryptomunt geen uitkomst aan bieden.

De kans die er was is verkeken, het is voor mij duidelijk geworden dat er binnen de projecten waar ik me aan heb verbonden geen ambitie is om een discussie aan te wakkeren, er wordt juist hopeloos getracht controle uit te oefenen om de zaken binnen de gewenste lijntjes te laten verlopen. Concreet binnen EFL betekend dit dat mensen die zich politiek uiten verketterd moeten worden en dat is dan maar zo. Mocht iemand er behoefte aan hebben dan wil ik hierbij mijn oprechte excuus aanbieden voor het uitspreken van mijn gevoelens, ik had beter moeten weten en slechts voor mezelf moeten kiezen, dan had ik nu op een eiland kunnen genieten van mijn pensioen.

Het is niet anders, ik mik liever op een moeilijk doel dat ik mis, dan dat ik het er me gemakkelijk vanaf maak. Voor mezelf ben ik nog altijd in de overtuiging dat ik gewonnen heb, omdat ik namelijk altijd mijn eigen gevoel heb gevolgd en nooit ben overgegaan op extreme middelen, maar dat betekend wel dat ik als persona non grata zit opgescheept met een blauw oog in een verlept huurappartement zonder middelen om de verandering die ik graag in de werld zou willen zien kracht bij te zetten.

Ik wens iedereen van harte succes met het nastreven van hun dromen in het nieuwe jaar 2023 en prijs me gelukkig dat ik voor dat kankervolk niet langer mijn best wil doen. Het duurde even om tot dat inzicht te komen, maar ik denk echt dat het beter is als we onszelf maar gewoon uitroeien, zo'n kernbom is dan ineens een best goede oplossing, dus kerstman, als u meeleest, een stuk of 300 tegelijkertijd een beetje verspreid overdeze planeet aub, hoef ik ook niet meer toe te kijken hoe iedereen zijn eigen hachje probeert te redden door te profiteren van die ander.
95
Korte berichten / Re: komodo bevestigingen
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 21 december 2022, 22:01:44 »
Helemaal top en goed nieuw!

Via de website vond ik de volgende informatie:
United States of America, Canada, Hong Kong, Israel, Singapore, Sudan, Austria, and Iran zijn landen waar je deze app niet op mobiel mag installeren... hoe lang nog voor de eu ook bij die lijst staat??

Ha, een positieve reactie en een goede vraag @nelis. Het klopt dat AtomicDex wordt tegengewerkt door deze landen, maar zo'n verbod is hetzelfde als een verbod om internet te gebruiken. AtomicDex is precies zoals Bitcoin opensource en is bewust zo opgezet dat iedereen de broncode kan kopiëren an aanpassen. Dat gebeurt al en een nagenoeg identieke versie heet bijvoorbeeld Dogedex en wordt gebruikt in de landen die jij noemt. Atomicdex en dogedex delen data die over het internet wordt verspreid zoals dat ook bij corewallets gebeurt.

Ook de fed lijkt dit te doen, maar dat via een geautoriseerd kanaal. Te toevallig om niet waar te zijn gebruiken ze dezelfde techniek (atomic crosschain swaps) en zelfs dezelfde programmeertaal (Rust). Via de volgende link lees je hoe ver ze gevorderd zijn met CBDC (Je hoort het goed): Onder codenaam Cedar presenteren ze trots hoe ver ze zijn: https://www.newyorkfed.org/medialibrary/media/nyic/project-cedar-phase-one-report.pdf en lezen wij waar ze mee bezig zijn.
96
Korte berichten / Re: komodo bevestigingen
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 19 december 2022, 19:08:06 »
ik heb vanuit de EFL's die ik weggeef nog wat meer feedback gekregen, zo wordt EFL momenteel niet ondersteunt op de mobiele versies en mensen kunnen dus alleen handelen als ze over een desktop computer beschikken, ik heb dan zelf weer die mobiele wallet nooit geprobeert, maar dat kan ik nog doorspelen aan informatie die ik heb ontvangen deze maand.

AtomicDex android versie 0.6 inclusief EFL is gereed.

Bedenk dat hier sprake is van een grote doorbraak. Op een rijtje:
 • Dit is een multicoin-wallet, inclusief EFL (of desnoods alleen EFL), voor zowel desktop als mobiel. Voor Apple is er een testversie beschikbaar, maar die loopt nog iets achter, dus nog zonder EFL.
 • In tegenstelling tot Coinomi destijds is Atomicdex open source. De broncode mag worden gekopieerd en naar onze hand worden gezet als daar behoefte aan is. En die behoefte is er!
 • Omdat je met Atomicdex je eigen private keys in handen krijgt is het een betere optie dan efl.nl. efl.nl was bedoeld als snelle toegang tot portemoneefuncties voor eGulden en voor dat doel is er nu dus een beter alternatief. efl.nl is natuurlijk ook bedoeld om extra functionaliteit te bieden en we moeten kijken of deze extra functies nu naar Atomicdex kunnen worden gebracht.
 • Ronduit euforisch zijn we over de ingebouwde beursfunctie. EFL kan nu zonder tussenkomst van derden worden verhandeld. Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats. De Atomicdex wallet is pas ruim 10.000 keer gedownload zodat er nog niet veel vraag en aanbod is. Ter vergelijking is coinomi ondertussen ruim een miljoen maal gedownload, zonder dat Coinomi een beursfunctie heeft. Een tip om vraag en aanbod wat te vergroten: Heeft u nog wat cryptomunten waar u toch geen toekomst meer in ziet, biedt die dan te koop op AtomicDex voor bijvoorbeeld EFL.

Atomicdex voor Mobiel is beschikbaar op https://atomicdex.io/en/mobile/

Helemaal top en goed nieuw!

Via de website vond ik de volgende informatie:

United States of America, Canada, Hong Kong, Israel, Singapore, Sudan, Austria, and Iran zijn landen waar je deze app niet op mobiel mag installeren... hoe lang nog voor de eu ook bij die lijst staat??
97
Korte berichten / Re: komodo bevestigingen
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 19 december 2022, 18:59:17 »
ik heb vanuit de EFL's die ik weggeef nog wat meer feedback gekregen, zo wordt EFL momenteel niet ondersteunt op de mobiele versies en mensen kunnen dus alleen handelen als ze over een desktop computer beschikken, ik heb dan zelf weer die mobiele wallet nooit geprobeert, maar dat kan ik nog doorspelen aan informatie die ik heb ontvangen deze maand.

AtomicDex android versie 0.6 inclusief EFL is gereed.

Bedenk dat hier sprake is van een grote doorbraak. Op een rijtje:
 • Dit is een multicoin-wallet, inclusief EFL (of desnoods alleen EFL), voor zowel desktop als mobiel. Voor Apple is er een testversie beschikbaar, maar die loopt nog iets achter, dus nog zonder EFL.
 • In tegenstelling tot Coinomi destijds is Atomicdex open source. De broncode mag worden gekopieerd en naar onze hand worden gezet als daar behoefte aan is. En die behoefte is er!
 • Omdat je met Atomicdex je eigen private keys in handen krijgt is het een betere optie dan efl.nl. efl.nl was bedoeld als snelle toegang tot portemoneefuncties voor eGulden en voor dat doel is er nu dus een beter alternatief. efl.nl is natuurlijk ook bedoeld om extra functionaliteit te bieden en we moeten kijken of deze extra functies nu naar Atomicdex kunnen worden gebracht.
 • Ronduit euforisch zijn we over de ingebouwde beursfunctie. EFL kan nu zonder tussenkomst van derden worden verhandeld. Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats. De Atomicdex wallet is pas ruim 10.000 keer gedownload zodat er nog niet veel vraag en aanbod is. Ter vergelijking is coinomi ondertussen ruim een miljoen maal gedownload, zonder dat Coinomi een beursfunctie heeft. Een tip om vraag en aanbod wat te vergroten: Heeft u nog wat cryptomunten waar u toch geen toekomst meer in ziet, biedt die dan te koop op AtomicDex voor bijvoorbeeld EFL.

Atomicdex voor Mobiel is beschikbaar op https://atomicdex.io/en/mobile/
98
Korte berichten / Re: komodo bevestigingen
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 15 december 2022, 22:45:05 »
Het zal technisch allemaal wel heel erg mooi, nieuw en veilig zijn. Als jullie kenners dat zeggen, dan twijfel ik er niet aan.

Maar hoeveel mensen in Nederland zullen van deze uitleg ook maar iets begrijpen? Ik schat hooguit 25 of zoiets  ;D

Ik snap er in elk geval helemaal niets van. Ook de website waar naar verwezen wordt is duidelijk geschreven door superspecialisten voor superspecialisten.

Dat is jammer, want het helpt op deze manier egulden niets verder qua acceptatie en verspreiding en dat is jammer.

Het zal technisch allemaal wel heel erg mooi, nieuw en veilig zijn. Als jullie kenners dat zeggen, dan twijfel ik er niet aan.

Mooi, goed om te weten en vanaf hier beter zou ik zeggen. Het zou handig zijn om te weten wat je precies niet snapt. Eerst maar eens een nieuwe poging :
Waarom is AtomicDex mooi, nieuw, veilig en niet moeilijk

Bedenk dat sommige zaken gewoon onder de motorkap horen. Maar kijk eens wat je krijgt met AtomicDex en vergelijk dat met het middel waar we het tot voor kort mee moesten doen: CEX, de Centrale EXchange, zoals unnamed.exchange en freiexchange.com waar momenteel EFL te koop is:

 • Als voorbeeld zijn beide beurzen Unnamed en Frei niet eens representatief omdat je geen paspoort of selfies hoeft op te sturen voordat je mag meedoen. De toegang voor EFL handel is dus erg laagdrempelig als je dat vergelijkt met de meeste handelsbeurzen. Maar wat niet is kan nog komen. Bij AtomicDex daarentegen is helemaal geen toegangsdrempel. Voor AtomicDex is iedereen anoniem. Sterker nog, AtomicDex is niet eens een partij. Je gebruikt AtomicDex zoals je je eigen computer gebruikt. Als je je eigen wachtwoord weet vraagt niemand meer wie je bent en wanneer of hoe je hem mag bedienen.
 • Handel is waar het om gaat bij een beurs: De mogelijkheid om eGulden om te zetten in een andere munt en vise versa en op de eerste plaats Bitcoin. Maar om te kunnen handelen moest je tot op heden de te verhandelen munten eerst naar de beurs sturen. Centrale beurzen (CEX) zoals Mt Gox, FTX, Binance, Unamed, en Frei werken zo als een bank. Je opent een bankrekening, je stort daar geld op en vervolgens krijg je toegang tot functies om er wat mee te doen. Je hoeft niet eens te handelen want je kunt er gewoon geld bewaren, betalen of ontvangen. Een probleem is dat dat geld niet meer van jou is en de bank/beurs kan er mee doen wat ze wil. Niet dat dat legaal is, maar daarom noemde ik MtGox en FTX als veelzeggende doemscenarios wat er kan gebeuren met je inleg.
  Dat is niet zo bij AtomicDex. Met AtomicDex heb je je eigen portemonnee, met je eigen sleutels. Je geld verlaat je portemonnee niet. Die portemonneesoftware is net zo openbaar als de standaard Bitcoin portemonnee. Die portemonnee is dus niet van AtomicDex als partij, net zoals de Bitcoin portemonnee niet van Satoshi is. Op het AtomicDex netwerk (vergelijk dit met het Bitcoin netwerk) kan iedereen koop- of verkoop advertenties plaatsen. Je hoeft zelf geen advertentie te plaatsen, want op het moment dat je een aantrekkelijke advertentie ziet kun je daar direct op ingaan. Het betalen en ontvangen van het betrokken cryptogeld (bijvoorbeeld eGulden versus Bitcoin) gebeurt rechtstreeks tussen de koper en de verkoper op een zeer veilige manier zonder tussenkomst van een bemiddelaar. Op het moment dat ik dat mechanisme probeer uit te leggen wordt het een beetje ingewikkeld, maar als je dat gewoon onder de motorkap laat zitten en je kunt zien dat het altijd goed gaat blijft er van de ingewikkeldheid van AtomicDex weinig meer over. Dus als er iemand in Servie eGulden te koop aanbied kun je dat rechtstreeks van hem kopen voor de aangeboden prijs zonder dat iemand weet wie wie is laat staan waar iemand woont. Het is een gegarandeerde manier van gelijk oversteken.
 • Zelfs als je de risicos van een Centrale Exchange op de koop toeneemt is het zo dat deze tussenpartij de hele cryptogeldwereld heeft gekaapt en het originele idee van een vrije markt om zeep heeft geholpen. De willekeur waarmee een beurs als tussenpartij transacties kan blokkeren en bezit in beslag kan nemen staat haaks op de peer to peer gedachte van cryptogeld (de vrijheid om het te besteden). Daarnaast wordt op een beurs cryptogeldbezit gekoppeld aan de identiteit van de eigenaar en dit ondermijnt de privacy-gedachte achter cryptogeld. Natuurlijk wordt daarmee het oplossen van criminaliteit voor een klein stukje opgelost, maar wie bepaalt of het middel erger is dan de kwaal? AtomicDex is simpelweg een technische innovatie en een nieuwe zet op het strijdtoneel om onze vrijheid.
 • Een punt waarom cryptobeurzen een grote aantrekkingskracht hebben is dat je er meerdere cryptovaluta op kunt stallen. Als je voor iedere cryptomunt die je wilt bezitten de originele portemonnee wilt hebben dan vraagt dat evenzovele portemonnees als munten. Iedere portemonnee vraagt zo zijn onderhoud en dan wordt een breed crypto-assortiment moeilijk te onderhouden. Met een cryptobeurs kun je vele muntsoorten bewaren zonder zelf software te moeten downloaden en onderhouden. Het mooie van AtomicDex is dat je er een grote verzameling muntsoorten mee kunt opslaan, waaronder EFL natuurlijk. Verder kun je van iedere munt de private keys opvragen zodat je ook zonder Atomicdex de toegang tot je geld behoudt.
 • Een heikel punt bij de omgang met cryptogeld is dat de originele portemonnee (de core-wallet) de beste manier is om er mee om te gaan. Door de core-wallet te gebruiken draag je ook bij aan het onderhouden van het netwerk, maar het vraagt wel dat alle transacties die ooit zijn uitgevoerd worden uitgewisseld. Bij Bitcoin is dat ondertussen een aardige balast. Daarom opperde Satoshi reeds in zijn Whitepaper een techniek die hij Simple Payment Verification (SPV) noemde. In 2011 presenteerde Thomas Voegtlin zijn SPV software die hij Electrum noemde. SPV komt erop neer dat de functionaliteit van de corewallet wordt opgeknipt in twee delen. Een openbaar deel, de server, die het contact en de synchronisatie met de blockchain verzorgt en een prive deel, de Client, die het beheer van het geld verzorgt.  Voor een gebruiker is het voldoende om de client software te gebruiken die snel is op te starten en waarmee de belangrijkste corewallet functies kunnen worden uitgevoerd. AtomicDex fungeert als SPV-client. De Stichting Electronische Gulden Foundation heeft  eGulden electrum-server software ter beschikking gesteld (https://github.com/Electronic-Gulden-Foundation/egulden-electrum-docker). Het draaien van deze software wordt door enkele particulieren, de stichting zelf en samenwerkende communitycoins.org - teams verzorgd zodat een verbinding met AtomicDex kon worden gemaakt. Wederom is dit een stukje techniek dat onder de motorkap hoort en waar de gebruiker van AtomicDex niet naar om hoeft te kijken.


Het is ook de reden dat er niemand deelneemt aan jullie marktplaats. Technisch prachtig maar domweg onbruikbaar door de extreme complexiteit van de beschrijving. Die gaat echt helemaal niemand begrijpen.  Ik weet dat er gebaald wordt als ik dat zeg, maar echt, jullie taalgebruik en de afstand naar de nederlander is DE ENIGE reden dat e-Gulden geen steek verder komt.

Doodjammer. Want EFL is gewoon technisch hardstikke goed.
Tsja, ik denk niet dat het doodjammer is want dat klinkt hopeloos. Het is misschien toch gewoon een kwestie van duidelijker uitleggen alvorens we een groter publiek proberen aan te boren. Verloren moeite is inderdaad zonde. Ik heb AtomicDex hierboven misschien weer te uitgebreid in een nieuw daglicht geplaatst, maar dat kan voor anderen weer een aangrijpingspunt zijn om het compacter te maken. Zoiets als "AtomicDex en eGulden  verzekeren de toekomst van cryptogeld onder de motorkap van uw financiele bolide. U hoeft er alleen mee te leren rijden. Maak een afspraak met onze vrijwillige instructeurs: support@egulden.org".
99
Korte berichten / Re: komodo bevestigingen
« Laatste bericht door jan n sibie Gepost op 14 december 2022, 23:44:12 »
Het zal technisch allemaal wel heel erg mooi, nieuw en veilig zijn. Als jullie kenners dat zeggen, dan twijfel ik er niet aan.

Maar hoeveel mensen in Nederland zullen van deze uitleg ook maar iets begrijpen? Ik schat hooguit 25 of zoiets  ;D

Ik snap er in elk geval helemaal niets van. Ook de website waar naar verwezen wordt is duidelijk geschreven door superspecialisten voor superspecialisten.

Dat is jammer, want het helpt op deze manier egulden niets verder qua acceptatie en verspreiding en dat is jammer.

Het is ook de reden dat er niemand deelneemt aan jullie marktplaats. Technisch prachtig maar domweg onbruikbaar door de extreme complexiteit van de beschrijving. Die gaat echt helemaal niemand begrijpen.  Ik weet dat er gebaald wordt als ik dat zeg, maar echt, jullie taalgebruik en de afstand naar de nederlander is DE ENIGE reden dat e-Gulden geen steek verder komt.

Doodjammer. Want EFL is gewoon technisch hardstikke goed.
100
Belangrijke mededelingen / Re: Libertaire partij start acceptatie EFL
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 13 december 2022, 18:51:00 »
ze hebben me gevraagd om een stukje te schrijven voor hun nieuwsbrief, ik heb mijn best gedaan op sgulden .nl
Pagina's: 1 ... 7 8 9 [10]