Recente berichten

Pagina's: 1 ... 7 8 9 [10]
91
e-Gulden discussie / Re: Krijgt de Rabobank dan toch het alleenrecht op de e-Gulden?
« Laatste bericht door Imker Bart Gepost op 01 december 2019, 13:28:45 »
Grappig Jan, leuk interessant verhaal....

Dit gaat o.a. over het opslaan van crypto bij een bank toch? Dit zou idd een goeie reclame zijn voor de gewone man om in contact met crypto te komen. Ook denk ik dat dit voor sommige misschien een optie is en crypto kan dan onderdeel worden van het financieel systeem. Toch denk ik wel dat dit voorbij gaat aan de basis gedachte gang van de crypto, de decentralisatie. Het zal waarschijnlijk niet zo snel gebeuren dat er dan door een centraal systeem, er een alleenrecht is. Dan vervang je het ene systeem door het andere... Juist de decentralisatie is in dit geval het punt en stap je van dit gedachten goed af volgens mij...

Naar mijn idee moet er een decentraal systeem komen die een juiste stabiliteit beidt, maar dat is iets wat we moeten onderzoeken en leren (dat heb je niet zo maar). Dat maakt de Bitcoin en eGulden juist een mooi project met mogelijke opties voor een betere toekomst!

92
e-Gulden discussie / Krijgt de Rabobank dan toch het alleenrecht op de e-Gulden?
« Laatste bericht door jns Gepost op 30 november 2019, 20:16:05 »
Krijgt Rabobank het alleenrecht op de e-Gulden?

gaan we het meemaken dat straks de e-Gulden nog uitsluitend via de Rabobank te verkrijgen is? :) Nederland volgt Duitsland tenslotte altijd op de voet.  :) En de Rabobank functioneert dan wel niet officieel maar de facto toch wel als staatsbank. Maar misschien mogen alle banken wel meedoen.

https://thetokenist.io/germany-passes-law-enabling-banks-to-store-cryptocurrencies/amp/
93
e-Gulden discussie / Re: Bitcoin wordt volwassen, saai en totaal voorspelbaar. Nu EFL nog.
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 29 november 2019, 14:34:57 »
Voor degenen die met eigen ogen willen zien hoe voorspelbaar de Bitcoin is geworden,

zie https://twitter.com/Jan_Sibie/status/1200085746763345922.

Jammer dat de koersenfeed API van EFL al een klein jaar (sinds 21 jan ontbreekt de datum) niet goed meer werkt anders zouden we die analyses ook van EFL kunnen maken.

Kennelijk ben ik de enige die deze API gebruikte want anders was het waarschijnlijk wel opgelost in bijna een jaar. Nou Ja, EFL.NL heeft ook al bijna twee jaar kuren  :)

Beste Jan,

Deze koersfeed waar je op doelt heb ik in vertrouwen met je gedeeld. Het was een privéinitiatief. Mijn werk, jouw lol. Het geeft ook aan hoe je met vertrouwelijkheid omgaat. Sterker nog: In het openbaar klagen dat die vertrouwelijke API niet meer werkt.
Dan ben je toch alleen maar aan het proberen om iemand bewust in diskrediet te brengen. En ik kan me weer gaan verdedigen.

Ondertussen zijn er diverse Api's van neutrale partijen beschikbaar. Die ken je heus wel, maar blijkbaar lukt het je niet om die aan te spreken. Een beetje JSON, kom op Jan.

Verder zijn die grijs-geel-rode slingerlijnen gewoon een drietal moving-averages à la Jan (ik heb zelf je visual basic applicatie mogen vertalen naar PHP). Zal ik je eens wat vertellen: Die slingerlijnen vertellen je nauwelijks iets over de toekomst. Als je fourieranalyse toepast zie je wel dat het heden meer voorspellende kracht heeft over de nabije toekomst dan over de verre toekomst. Die toekomst zelf wordt bepaald door het saldo van opbouwende en afbrekende krachten. (hint)

Nog een ding...
Persoonlijk moet ik niets hebben van speculanten. Een succesvolle speculant heeft of geluk of voorkennis. Waarom probeer je niet op een normale manier je geld te verdienen in plaats van op kosten van het spaargeld van een ander. Die mooie praatjes van 100% kloppende voorspellingen hebben geen enkele waarde als je ze niet eerlijk en openbaar ondersteunt met een actuele portefeuille. Maar daar heb je dan weer een notaris voor nodig, want ik geloof je voor geen meter.

Voorlopig houd ik het bij deze trend en mag je die van jou voor je houden: https://twitter.com/ck_SNARKs/status/1200117220463955968

94
e-Gulden discussie / Re: Bitcoin wordt volwassen, saai en totaal voorspelbaar. Nu EFL nog.
« Laatste bericht door Imker Bart Gepost op 28 november 2019, 23:33:02 »
Hoi JNS,

Wat een leuke post en ik zou graag meer willen weten over je voorspelling en met welk programma je dit doet. Zou je me dat eens willen uitleggen? Kom graag in contact met je...

Alleen jammer dat je weer een sneer naar efl maakt, want de efl dat ben jij en niet de stichting. Dus je zou het probleem (API) in goede samenwerking met de community zelf kunnen oplossen of als je het niet zelf kunt dan zou je iemand kunnen opzoeken die dat voor je kan doen... Ook het probleem met efl.nl zou je zo kunnen aanpakken!

Nogmaals kunnen we misschien eens een keer babbelen over efl en je kennis over de voorspelling? Je weet me te vinden!
95
e-Gulden discussie / Bitcoin wordt volwassen, saai en totaal voorspelbaar. Nu EFL nog.
« Laatste bericht door jns Gepost op 28 november 2019, 17:29:00 »
Voor degenen die met eigen ogen willen zien hoe voorspelbaar de Bitcoin is geworden,

zie https://twitter.com/Jan_Sibie/status/1200085746763345922.

Jammer dat de koersenfeed API van EFL al een klein jaar (sinds 21 jan ontbreekt de datum) niet goed meer werkt anders zouden we die analyses ook van EFL kunnen maken.

Zie

Kennelijk ben ik de enige die deze API gebruikte want anders was het waarschijnlijk wel opgelost in bijna een jaar. Nou Ja, EFL.NL heeft ook al bijna twee jaar kuren  :)
97
e-Gulden discussie / Hoe Matteüs 13,10-17, Elon Musk en optieconversie een vast rendement voor e-Guld
« Laatste bericht door jns Gepost op 16 november 2019, 13:28:58 »
Hoe Matteüs 13,10-17, Elon Musk en optieconversie een vast rendement voor e-Gulden zouden kunnen regelen

De kracht van de samengestelde groei is algemeen bekend. Zet een euro uit op een vaste rente per jaar en het groeit op de lange duur uit tot een vermogen. Een minimale verandering in het rentepercentage kan al leiden tot een veelvoud van het uiteindelijke vermogen.

Hoe meer je hebt, hoe groter de kans is dat je meer krijgt. Het principe is niet nieuw want het staat al in de bijbel. Matteüs 13,10-17. "Aan wie heeft zal gegeven worden, en wel in overvloed; maar wie niet heeft, hem zal nog ontnomen worden zelfs wat hij heeft" en elders vinden we het op allerlei andere manieren terug als bijvoorbeeld het "The winner takes it all" principe. Ook het "first principles first" mechanisme dat ten grondslag ligt aan het SpaceX ruimtevaartprogramma van Elon Musk heeft er mee te maken:  Deel alles op in rudimentaire componenten en ga ermee aan de slag. Door elke component iets te verbeteren wordt het totaal enorm verbeterd.

Dit soort erkende en vaak eeuwenoude principes zouden eigenlijk ook ten grondslag moeten liggen aan het beleid om e-Gulden te laten groeien. Nu is er op dit moment geen enkel beleid anders dan "god zegene de greep en we zien verder wel". Maar er zou ook een beleid geformuleerd kunnen worden, gebaseerd op kleine elementaire stapjes die elkaar versterken. Zoals compound growth een minimaal bedrag tot een vermogen uit kan laten groeien.

Nu zullen mensen bijvoorbeeld gaan roepen dat cryptogeld geen rente kent. Dat klopt. Maar dat hoeft beslist niet zo te blijven. Er bestaan in de financiële wereld een aantal mechanismes op het gebied van toekomstige handel. Toekomstige handel kent onzekerheden. Die worden weggenomen met constructies in de sfeer van verzekeringspremies. Denk daarbij aan het gebruik van futures, forwards en opties. Van oudsher hulpmiddelen waar elke trader met kennis van zaken een leuke cent mee verdienen kan. Niet nieuw, elk agrarisch bedrijf gebruikt het.

Inzet van dergelijke hulpmiddelen zou samen met de inzet van financiële wetmaigheden als "put-call-pariteit" en "optieconversie" een rentecomponent aan een munt als e-Gulden toe kunnen voegen door het omzetten van beweeglijkheid (volatiliteit) in geld. Elke bank gebruikt deze principes in de backoffice. Met deze inzet wordt niet alleen een gegarandeerde winstgroei voor e-Gulden genereerd, maar ook een absolute voorsprong in de markt van de cryptomunten geregeld.

Zou het geen goed ding zijn als de stichting zich eens op een meer fundamentele aanpak, gebaseerd op al eeuwenoude wiskunde en financiële wetmatigheden zou richten? Moeilijk is het niet. Het is standaardbagage van elke financieel professional. Het is meer een kwestie dat het door de verkeerde personen wordt voorgesteld en daardoor onbespreekbaar is.

Het maken van een geschikte ondersteuning moet voor de technische professionals achter e-Gulden in recordtijd te maken zijn. 1 tot 2 maanden maximaal.

De twijfel en onzekerheid die nu rond een munt als e-gulden hangt is dan 100% om te zetten in zekerheid. Een ongekend voordeel dat nu volledig aan de neus van de e-Gulden belegger voorbij gaat. 


98
e-Gulden discussie / Re: plaatjes plakken is meer iets voor de kleuterschool én strafbaar
« Laatste bericht door locomdata Gepost op 14 november 2019, 20:49:09 »
JNS, Ik heb nu genoeg berichten van je gelezen en kom tot de conclusie dat we met een frustraatje te maken hebben die pijn wil uitdelen aan de leden van de stichting. Eigenlijk kom je me de strot uit met je losse flodder geschut. Je mist blijkbaar het juiste inzicht om gedegen commentaar te leveren. De oproep hierboven om contact op te nemen en je te laten gelden is niet voor het eerst, blijkbaar mis je de ballen en vind je anoniem stemming maken erg leuk. Commentaar leveren wordt nog steeds als positief ervaren (jouw losse flodders), maar niet reageren op reacties is een zwakheid die niemand kan waarderen. Dus als alles wat ik hier nu zeg, wat jou betreft, niet klopt, zou ik je graag maandagavond op de vergadering willen uitnodigen in de hoop dat je dit kunt weerleggen en je inzicht evt. kan bijstellen.
99
e-Gulden discussie / Re: plaatjes plakken is meer iets voor de kleuterschool én strafbaar
« Laatste bericht door Imker Bart Gepost op 13 november 2019, 23:02:26 »

Beste JNS,

Sorry hoor, maar dit vind ik heel laag van je! Er proberen zich allemaal mensen in te zetten voor de eGulden, jou potentiële zo krachtige munt. Ik heb je vele malen gevraagd om te helpen, maar jij doet niets en je blijft alleen maar negatieve dingen neerzetten (en eGulden plus de nieuwe enthousiaste community tegen werken)....

Ik ga je weer vragen om achter je toetsenbord vandaan te komen en contact op te nemen. Ik heb dit al meerdere keren gevraagd zonder antwoord van je te krijgen:

- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1496.msg5904#msg5904
- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1498.msg5909#msg5909
- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1501.msg5917#msg5917
- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1502.msg5920#msg5920
- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1522.msg5964#msg5964

Er komt nog nu weer een bij: https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1525.msg5973#msg5973

Jan, weer de oproep aan jou... Pak je positiviteit voor de eGulden en de community weer op, doe weer mee en help. Ik nodig je bij deze nogmaals uit! We hebben je hulp nodig!
100
e-Gulden discussie / plaatjes plakken is meer iets voor de kleuterschool én strafbaar
« Laatste bericht door jns Gepost op 13 november 2019, 08:31:52 »
Het plakken van stickers op munten valt in Nederland onder het beschadigen van munten omdat ze bij echt gebruik loslaten en door de restanten lijm beschadigingen aanbrengen op automaten etc. Iets op muntbiljetten schrijven mag ook niet. Daarnaast is de lijm een bacteriebron zonder weerga.

Los daarvan is het werken met plakplaatjes ook wel ongeveer het toppunt van zieligheid en zet je je in potentie zo krachtige munt als een uitermate zielig kneusje neer. Jammer. Koop eens een boekje over marketing en promotie in plaats van te rade te gaan in de kleuterschool.

Overigens staat op het beschadigen van munten officieel een celstraf hoewel die Nederland wel omgezet zal worden in een paar uur schoffelen.

bron: Overheid: rijksdienst voor ondernemend Nederland
Pagina's: 1 ... 7 8 9 [10]