Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10
31
Media / Re: De Andere Krant: Verander de Wereld, begin met Bitcoin.
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 22 mei 2023, 19:10:21 »
https://www.sgulden.nl/l/reactie-verander-de-wereld-begin-met-bitcoin/

de reactie is inmiddels de deur uit

Een gedreven verhaal Yoshi. En goed dat je de de verschillen tussen valuta en geld en schuld eens aanhaalt. En dan, Bitcoin even overslaand, de sprong naar de doelen in je leven, vrijheid en geluk. Dat kan allemaal zonder geld en misschien zelfs wel met schuld. Ik weet dat er achter je gedrevenheid nog wel meer schuil gaat en zelfs teveel om op te noemen. Wat dacht je van een gevoel van onrechtvaardigheid dat voorkomt uit oneerlijkheid? Maar ook eerlijkheid heeft zijn grenzen. Niet iedereen is hetzelfde en niet iedereen kan hetzelfde hebben. Mooi zou het zijn als dan tenminste een deel van wat je hebt, datgene dat je zelf hebt verdient, ook eerlijkheid representeert. Maar ook dat loopt spaak door omstandigheden. Bitter genoeg vaak, erg vaak, door jouw ideaal "geluk". Je kunt het wel krijgen, maar niet verdienen.

Goed, dat was de intro met de korte constatering dat je jouw idealen niet kunt materialiseren. Wat blijft er dan over? Juist: Jouw verborgen boodschap dat je HET zo eerlijk nogelijk kunt maken. "HET" is ook weer zo'n moeilijke term, maar laten we zeggen "dat wat je bezit". Dan kun je proberen om er meer van te krijgen zonder je schuldig te voelen en de kans is groot dat dat bijdraagt aan je gevoel van geluk en vrijheid. En daarmee komen we dicht bij je sympathie voor Bitcoin. Want, meer dan bij geld zoals we dat voor Bitcoin kenden, heeft Bitcoin erg veel eerlijkheidskenmerken. Tenminste dat zijn de kenmerken die je direct en indirect aanhaalt. Een beetje oneerlijk is Bitcoin wel, omdat "early-adopters" meer en eenvoudiger Bitcoin konden vergaren dan mensen zoals Frank Karsten. Toch is het weer een vorm van eerlijk omdat hij een sukkel is, zoals hij zelf toegeeft. Maar behalve sukkels zijn er ook nog mensen die niet de middelen hadden om "early-adopter" te zijn dus met die oneerlijkheid zul je moeten leven. Als je Bitcoin hebt tenminste.

Maar gelukkig was er een tweede kans en een derde en een vierde, zoals Litecoin en eGulden en Shiba en noem ze maar op, totdat je als "early adopter" het gevoel krijgt dat je aan het dweilen bent met de kraan open. Nu kun je moeilijk iedereen een sukkel noemen als ze niet de moeite nemen om iedere cryptomunt die voorbij rolt op te rapen. Misschien wel achteraf als het waarde blijkt te hebben gekregen, maar nu nog niet omdat je zelf nog niet begrijpt waarom HET maar geen waarde krijgt, terwijl je toch geen sukkel bent. Daar hebben we het weer, dat woordje HET. Goed, laten we die Early Adoption maar zitten als oneerlijkheidsfactor, want dat lijkt moeilijk te verbeteren en hoe oneerlijk is dat nou eigenlijk? Als je bezit heilig hebt verklaard, hetgeen je impliciet doet door Bitcoin heilig te verklaren, dan kun je HET de early Bitcoin-adopters moeilijk misgunnen.

Nou is de vraag of jouw Rad van Fortuin niet een vorm is van anderen een Rad voor de ogen draaien. Als je niet kunt aantonen dat hetgeen je uitdeelt waarde heeft of waarde gaat krijgen is dat wel een beetje zo omdat je het fortuin noemt. Daarom adviseer ik je om je daar wat meer op de concentreren. Ik denk namelijk dat je voor een flink stuk gelijk hebt. Als we dat gelijk nou eens boven water halen dan denk ik dat je een heel stuk verder komt.
32
Media / De Andere Krant: Verander de Wereld, begin met Bitcoin.
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 17 mei 2023, 00:47:57 »
33
Economie discussie / Re: Prijs EFL
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 16 mei 2023, 23:51:07 »
En ook jou geef ik helemaal gelijk Gerrit, maar als ik de blockchain erop nahou staan we voorlopig weer even stil. Niet qua blokken, want daarvoor doet het oeruschild zijn dienst, maar je kan het er zelf ook op nakijken. Hoe vind je de rest van mij berichtjes vandaag? Wellicht dat de prijs bij anderen dan efl omhoog zal gaan, dem moet bijvoorbeeld nog gelist worden op freiexchange, misschien zijn die Duitsers met een veel hoger inwoner aantal wel kansrijker om als eerste in beweging te komen en ze hebben ook nog niet zoveel exposure achter de rug als efl, dus laten we blanco in dit geval dan maar als positief ervaren.
34
Alternatief geld / Re: Komodo (KMD)
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 16 mei 2023, 23:46:07 »
Komodo heeft gestemt over munuitgifte. Vanaf 1 juli gaat de maandelijkse uitgifte van 500.000 naar 100.000 kmd en komt de beloning die je ontvangt voor het vastzetten van munten te vervallen.
35
Economie discussie / Re: Prijs EFL
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 10 mei 2023, 19:37:29 »
Het merendeel wat je zegt is natuurlijk waar. Ik vind echter dat de ondertoon veel te negatief is. Zelfs als je stelt dat de aanpak niet tot nieuwe aanwas heeft geleid. Het echte probleem is dat iedereen lijkt te leunen op te schouders van degenen die toch al het meeste te dragen hebben. Ook hier weer: "willen we dit aanpakken?" wordt gevolgd door "hoe dan". "Het is tijd om de koers te veranderen", terwijl je bedoeld "degenen die nu het meeste doen". Stel je voor, Een klein groepje mensen is iets groots aan het bouwen en die moeten ineens van koers veranderen. Zo werkt het niet. Er moeten meer mensen aan het project gaan bouwen als je wilt dat het sneller klaar komt. En wat ben je aan het bagatelliseren. Wat ligt er:

- Een unieke, zeer stabiele blockchain, nagenoeg zonder energieverbruik.
- We hebben inderdaad ruim 5000 emailadressen die we met toestemming van de eigenaar mogen mailen. Ze komen lang niet allemaal van de vriendenactie, maar van een tiental campagnes die allemaal een hoop energie hebben gekost.
- We hebben een vakkundig gebouwde website die fungeert als een duidelijke richtingaanwijzer
- We hebben alle communicatie en dialogen zorgvuldig bewaard en toegankelijk gehouden
- We hebben een wiki die als een belangrijk naslagwerk functioneert
- We hebben een marktpositie gewaarborgd waarbij je inderdaad kunt afvragen of dat belangrijk is als dat toch alleen gebruikt wordt als uitgang en niet als ingang.
- We hebben een functionele marktplaats gebouwd die functioneert als advertentie en communicatieplatform en we willen die graag uitbouwen.
- We werken gestaag aan een goed alternatief voor de wissel-markt omdat de huidige markt inderdaad volledig in beslag genomen is door krachten waar we ons ons juist zo tegen verzetten.
- We werken gestaag aan een goed alternatief voor de corewallet voor de niet-technische gebruiker. Feitelijk is EFL.NL niet meer dan een functioneel prototype daartoe, hetgeen we wel heel snel voor elkaar hadden. Noem het maar niets.

Iedereen die je met deze forcerende post oproept om wat te veranderen zou er goed aan doen om te helpen om de marktplaats leven in te blazen en in gebruik te nemen. Als je dan niet kunt programmeren is dat geen excuus, want dat doen wij wel, mocht iemand tegen een probleem aanlopen. We horen het graag. We staan open voor iedere dialoog, bij voorkeur via dit platform of via telegram . Zo help je mee aan het bouwwerk in de plaats van het door een oprisping te verlaten, of het door een harde aanpak en zonder handschoenen in een kwaad daglicht te plaatsen.

Wat mij betreft is het omhoog praten of duwen van de prijs van EFL een volledig verkeerde richting. Je trapt alleen maar in de val van het huidige systeem waar je een alternatief voor wilde bieden en dat volledig bewapend op je staat te wachten. We zullen eerst moeten zorgen voor een zo breed en solide mogelijke verspreiding van alle EFL over zoveel mogelijk Nederlanders zonder de prijs voorop te stellen. Slechts 1 EFL per bewuste Nederlander is voldoende. Als dat bereikt is dan is de prijs vanzelf onschatbaar zonder dat er een Euro (of whatever) mee gemoeid is.
36
Economie discussie / Re: Prijs EFL
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 06 mei 2023, 13:01:12 »
Ja, laat ik nog eens op dit oude topic reageren, het is immers ons meest gelezen artikel van het forum en dit jaar is er voor het eerst in lange tijd weer wat volatiliteit te bespeuren in de markt.

Het lijkt erop dat de recente koersstijging wat slapende honden heeft wakker gemaakt. behoolijke stapels aan efl beginnen na een jaar of 4 weer in beweging te komen om verkocht te worden. Het blijft natuurlijk jammer om mensen te zien vertrekken, maar als ik mijn digitale speurwerk in de blockchain mag vertrouwen zijn de munten op een hogere koers aangekocht dan ze nu van de hand worden gedaan, dus wat dat betreft mogen we de bal bij onszelf leggen, want na 4 jaar zijn de munten dus nogsteeds nergens te gebruiken en ja, als je dan een keer wat wilt doen met je geld, dan zal je het dus moeten omwisselen naar een bruikbaarder middel.

Het positieve is dat mensen hun muntjes slechts 1x kunnen verkopen, het nadeel is dat er nog behoorlijk wat munten open lijken te staan om verkocht te worden. Nu is het de vraag, hoeveel spoed zit er na 4 jaar op het omwisselen van die EFL's? Afhankelijk van de tijdsspanne die het omwisselen mag duren zal er een andere prijs worden afgerekend, behalve natuurlijk als er ineens iets onverwachts zou gebeuren en de Nederlanders de waarde van EFL gaan inzien, maar gezien de ontwikkelingen in de lage landen hecht ik vrij weinig waarde aan die voorspelling.

De vraag blijft dus, hoe lang gaat de huidige club het nog volhouden om EFL als voorwaardig geldsysteem te zien? Na 10 jaar van trouwe dienst is er zo goed als geen van de doelen bereikt, je kan zelfs stellen dat de doelen steeds verder buiten bereik lijken, met bijvoorbeeld standpunten van Michael saylor over hoe bitcoinbezitters een sterke dollar zouden moeten wensen en goud als de tegenstander van bitcoin zouden moeten zien.

Als we het wat dichter bij huis bekijken, dan zien we dat alle bedrijven die in de cryptoindustrie actief zijn volledig naar de pijpen van de overheid dansen. Niet alleen financieren ze met licentiekosten hun eigen onderdrukking, maar buiten een aantal rechtszaken is er amper weerstand te herkennen tegen de lijn die de overheid uitstippelt. De innovatie van cryptogeld is hard op weg om de digitale gevangenis gestalte te geven, daar waar het initieel was bedoeld om deze gevangenis te voorkomen. De toekomst ziet er niet zo rooskleurig uit als je het mij vraagt en al zijn er een aantal mensen die met de beste intenties proberen om de realiteit een andere wending op te sturen, het staat in schril contrast met de overmaat aan middelen die beschikbaar staan om de LiEFhebbers van hun ongelijk te overtuigen.

Volgens mij is het zaak om de strategie te veranderen, binnenkort viert de stichting wederom zijn verjaardag, maar we kunnen slechts constateren dat er tot op heden geen zichtbare resultaten zijn behaald die tot een aanwas van deelnemers heeft geleid.

Zoals altijd blijf ik ervan overtuigd dat de prijs het beste marketing middel is en daarom heb ik het volgende voorstel: in plaats van een dagelijkse handelsactiviteit te realiseren is het volgens mij effectiever om op het juiste moment een grote aankoop te realiseren. Dat juiste moment is er volgens mij op het moment dat bitcion een koersstijging laat zien die zo significant is dat deze wordt overgenomen door de reguliere media. Op dat moment is er een goede tekst paraat die ervoor gaat zorgen dat mensen de voordelen van EFL goed tot zich kunnen laten doordringen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de relatief lange geschiedenis en de duidelijke nichemarkt waar EFl zich op richt, alsmede de samenwerking met vergelijkbare communitycoins. Deze tekst kan vervolgens worden gepromoot via de cryptokanalen die hiervoor een betaling verwachten om het te publiceren. Uit onze tijd met bitcoinmeester heb ik nog contact met chris, die zit volop in die betaalde promotie en kan een uitstekende hulp zijn om dat marketing verhaal aan de man te brengen.

De manier van aankopen zal niet optimaal zijn en eventuele verliezen kunnen door de stichting gecompenseert worden met efl's uit de donatiekas, dus een ander potje dan de pre-mine. Gezien de 1000-en emailadressen die wij van de vriendenactie in bezit hebben kan de actie worden voorbereid met een mailing uit te doen naar alle vrienden met de vraag of ze een financiele bijdrage willen leveren in ruil voor wat EFL's. Niet geschoten is altijd mis lijkt me hierbij van toepassing en mogelijk zijn mensen wel te vinden om wat extra EFL aan te schaffen als je hen eraan help herinneren dat de munt nogsteeds bestaat en op constante basis zijn blokken aan elkaar rijgt.

De bovenstaande tekst is geen absolute waarheid of eis dat iets moet gebeuren, het is meer een voorzet om een andere aanpak bespreekbaar te maken, voor mij is inmiddels namelijk wel aangetoont dat de huidige gang van zaken te weinig succes oogst om anderen over de streep te trekken en daar zou ik graag wat verandering in zien, dus... willen we dit aanpakken en zo ja, hoe dan? Het is volgens mij tijd om de koers te veranderen en de de fluwelen handschoentjes af te doen. Tijd voor een hardere aanpak, de wereld om ons heen is namelijk zo verhard dat deze geen andere optie openlaat.
37
Korte berichten / nieuwe tekst ivm 8 jaar Liberland
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 30 maart 2023, 07:33:44 »
https://www.sgulden.nl/l/liberland-8-year-anniversary/

taalfouten vinden wordt beloond met EFL
38
Korte berichten / Re: het einde van mijn trollenleven
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 28 maart 2023, 21:06:05 »
zelf ben ik in de afgelopen 10 jaar al 100x met pensioen gegaan, dus we zullen zien hoe lang je het volhoud, maar als je terugkomt zal ik je zeker gaan wijzen op dit bericht met de vraag waarom je toch weer hebt besloten om je eigen principes overboord te gooien. De rest van de tekst ga ik maar niet op in, als je een centrale partij denkt nodig te hebben om jouw idee te pushen, dan zal het wel niet zo'n geweldig idee zijn, want anders zouden mensen er als vanzelf wel mee aan de slag gaan.

Gericht op EFL, waarom gaat er dan niemand mee aan de slag? zoals al wel vaker gezegt leven nederlanders in een droomwereld zonder beschikking over enige realiteitszin. Als je leven is gefundeert door leugens die oorlog en pedofilie nodig hebben om stand te houden kan je het lang volhouden, tot het moment dat het mis gaat en dan is er EFL en zullen mensen dit maar al te graag gaan gebruiken.

Tot binnenkort Jan, benieuwd wat voor nieuwe inzichten deze radiostilte je gaat geven, wellicht kom je eens tot het inzicht dat je vooral zelf moet creeren en adviezen of meningen van anderen in de wind moet slaan, dat zou tenminste mijn tip zijn.
39
Korte berichten / het einde van mijn trollenleven
« Laatste bericht door jan n sibie Gepost op 28 maart 2023, 16:10:24 »
Beste e-gulden vrienden

Helaas wordt elk aanbod van mijn kant om praktisch iets te doen voor e-Gulden stelselmatig de grond ingeboord, tegenwoordig standaard met de beschuldiging van "trollen" erbij.  Trollen is kennelijk e-guldenspeak geworden voor de waarheid durven zeggen.

Of het nu reclame maken is, schrijfwerk, opzetten van cursussen, promotie en noem maar op, er wordt nooit inhoudelijk op ingegaan maar het wordt  door Gerrit belachelijk gemaakt, zonder dat hij er ooit inhoudelijk op in gaat.

Één ding is mij inmiddels wel duidelijk: Er zijn krachten binnen e-Gulden actief die elke poging om er een succes van te maken uit alle macht proberen te saboteren. Het is niet de eerste keer dat dit ik dat ervaar.  Het waarom begrijp ik niet, maar dat het zo is, kan iedereen die iets positiefs aan EFL bij wil dragen zelf aan den lijve ondervinden.

Dit is daarom mijn laatste bijdrage aan dit forum. Ik kan mijn tijd beter besteden dan te smeken of ik aub een keer iets positiefs bij mag dragen. Om daarna op mijn kop te krijgen van Gerrit C.s, de alleenheerser over e-Gulden

Toch wens ik de EFL community succes verder. Je zult het heel hard nodig hebben om te overleven. Zeker met de huidige aanpak.   

Het is jammer voor e-gulden. De munt verdient beter dan de dictator die nu de macht in handen heeft.

Jan Sibie (en enige "trol" die zijn eigen naam gebruikt)

40
Ontwikkeling en technische discussie / Re: e-Gulden EFL API
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 27 maart 2023, 01:12:32 »
Ik heb doorverwezen naar https://chainz.cryptoid.info/api.dws en wacht nu op antwoord
Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10