Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10
1
e-Gulden discussie / Re: E-Gulden stijgt in waarde
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 29 januari 2024, 00:30:00 »
Ha Arjan,

leuk een nieuw lid op het forum. De manier waarop je schrijft doet mij vermoeden dat je al wat langer in crypto meedraait, klopt dat?

Ik noem e-Gulden de Bitcoin van Nederland, er zijn een heleboel financiele experts die al jaren roepen dat Bitcoin niets waard is, toch stijgt de waarde. Mijn verklaring hiervoor is dat mensen waarde creeren en zo lang er dus mensen zijn die hun toegevoegde waarde in de wereld willen uitdrukken in EFL, of grote broer Bitcoin, zal dat op termijn een stijging van de prijs veroorzaken, er zijn immers maar een beperkte hoeveelheid EFL beschikbaar en hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer waarde zelfs een kleine club kan genereren.

Persoonlijk denk ik dat de waardestijging van EFL te maken heeft met de richting van Bitcoin, die steeds meer onbruikbaar wordt voor de gewone mens. Daarnaast wil een groot deel van de Bitcoin gemeenschap graag erkenning ontvangen van de traditionele macht en aan de goede kant van de dubbele standaard staan die er in deze wereld wereld nog altijd actief is. Ze laten de droom van satoshi nakamoto graag een beetje varen, als dat betekend dat ze op meer erkenning kunnen rekenen.

Ik vermoed dat er steeds meer mensen zullen komen die graag gebruik maken van crypto, maar in de gaten hebben dat iedere maand euro cost averaging in bitcoin een vrij hopeloze gebeurtenis is als je van iedere 100 euro die je maandelijks kan sparen er 10 aan transactiekosten kwijt bent en dan eens in de zoveel tijd ook nog je utxo's moet verzamelen en nog een keer transactiekosten mag afrekenen. eGulden positioneert zich volgens mij op de juiste manier, samen met communitycoins, door de droom van Satoshi Nakamoto in leven te houden en de traditionele waardes van Bitcoin uit te dragen. Iets concreter, maar niet beperkt tot dit ene punt, is dat bijvoorbeeld door de stellingname dat crypto geen regulering vereist, omdat het zichzelf reguleerd.

De grote uitdaging is volgens mij om mensen bewust te maken van het verschil tussen schuld en bezit, een uitstekende voorzet van dit principe wordt in deze video uitgedragen https://www.youtube.com/watch?v=3xCdqBF8rp4

Ik constateer dat Nederlanders er nog altijd vrij weinig van willen begrijpen, vooral die groep mensen die op social media oproept om "contant" te betalen vind ik bedroevend, ik schrijf er steevast onder: Als je graag je eigen onderdrukking wilt financieren, gebruik dan vooral zo veel mogelijk de Euro!" Maarja, das meer mijn eigen frustratie dan dat ik verwacht dat zulke mensen ineens gaan begrijpen wat een eGulden is, dat zal in mijn ogen pas gebeuren als de euro of dollar zo'n hoge inflatie laat zien dat mensen zich bewust worden van de werking van inflaterende schuldvaluta's. Die inflatie kan op twee manieren gebeuren, ofwel daalt de koopkracht van de euro, ofwel stijgt de koopkracht van EFL. Zoals je zelf hier aantoont is een stijging van koopkracht binnen EFL voor jou nu aanleiding om lid te worden van dit forum en een berichtje te plaatsen, ik hoop al 10 jaar dat we met de EFL groep genoeg gelijkgestemden kunnen vinden om de grote massa te bereiken, want als we moeten wachten tot de koopkracht van de euro daalt zal de welvaart van de gemiddelde Nederlander er meer op toegeven dan andersom.

Ik wil nog toevoegen dat iedereen natuurlijk vrij is om eGulden te gebruiken zoals ze zelf willen, persoonlijk koop ik er iedere dag een kopje koffie mee, of eieren, of ik betaal mijn kapper ermee, maar als iemand anders graag een centraal gestuurd initiatief de wereld in wilt helpen en NFT's wil aanbieden staat iedereen daar natuurlijk vrij in om dat te doen, maar persoonlijk zie ik NFT's een beetje als ICO's, een manier van traditionele financiele instituties om de omloopsnelheid in crypto te verhogen om op die manier een groter aandeel te ontwikkelen en om de mensen die in zulke projecten trappen berooid achter te laten met de gedachte dat crypto allemaal onzin en oplichting is.

Ik hoop dat je hiermee wat op weg bent geholpen in je zoektocht naar antwoorden, stel gerust nog meer vragen als je die hebt, daar is dit forum immers voor bedoeld.
2
e-Gulden discussie / Re: E-Gulden stijgt in waarde
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 28 januari 2024, 19:00:04 »
Misschien heb je gelijk met die Utility. Natuurlijk is geld daar uiteindelijk voor bedoeld. Met NFT's kun je alles wat "verzamelwaardig" is in de verkoop doen, dus waarom niet, maar is de functie geld niet voldoende "utility"? Als de waarde blijft stijgen dan lijkt me dat wel. Geld is immers een veilige haven voor vermogen waar je tijdelijk geen andere bestemming voor hebt. Puur door wat het is en niet zozeer door de kunstjes die je ermee uit kunt voeren. Ik kwam dit weekend weer een artikel tegen waarvan de europrijs in twee jaar tijd is verdubbeld terwijl de euro het zogenaamde verplichte geld is. Ik krijg zo'n vermoeden dat het niet lang gaat duren voordat mensen daar om heen gaan werken, zwart of niet.

Eigenlijk is de overheid ook de oorzaak dat de waarde van crypto stijgt door de toegang ertoe moeilijk te maken (sleepnetwet, Centrale Bank licenties). Hoe moeilijker iets te krijgen is, hoe waardevoller het is om het te hebben. En als het omgekeerd moeilijk is om het uit te geven dan wordt de neiging om het vast te houden (#hodl) aleen maar groter. We wachten gewoon op betere tijden. 100x is dan nog niets. Op het moment dat de Nederlander inziet dat de eGulden nuttig begint te worden dan is 1000x nog te weinig. Tegen die tijd is Bitcoin buiten bereik voor de grote meerderheid en de euro niets meer waard. Functioneel is de eGulden gewoon Bitcoin en technisch bewijst het zich ook al 10 jaar. Ach en wat is nou 30 cent om een tijdje vast te houden. Ik snap die prijs wel.
3
e-Gulden discussie / Re: E-Gulden stijgt in waarde
« Laatste bericht door Arjan VDWW Gepost op 27 januari 2024, 18:29:49 »
Bij 4 E-Guldens minen per dag is er geen probleem met waardedaling als gevolg van teveel nieuw aanbod.
Je hebt wel "utility" nodig om x100 te gaan. Als er Utitilty is, gaat dat erg snel.

E-Gulden lijkt geen hype te hebben gehad in het begin, zoals Aurora (IJsland) dat overigens ook stijgt. De marktwaarde is erg laag maar deze munt is alles behalve mislukt.

Een prima toepassing zou een goudprijs-volger kunnen zijn. Dat werkt zo: iedereen die wilt handelen in een volger, moet een dekking hebben van zeg driemaal maal de markt-order waarbij alleen sommige munten als dekking gebruikt mogen worden.

Een andere prima toepassing zou zijn: Nederlandstalige NFT's op de blockchain kunnen zetten. Dat laatste is veel makkelijker te realiseren dan het eerste. Uiteraard kan wie dat wilt ook in andere talen NFT's op de markt zetten. Je kan ook denken aan NFT's op basis van molens op de blockchain zetten.

Die zouden wel eens goed kunnen verkopen wereldwijd.

Een andere keer wat meer.
4
e-Gulden discussie / Re: E-Gulden stijgt in waarde
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 26 januari 2024, 22:32:40 »
Hoi Arjan! Dank voor je vraag, want dat is een mooie gelegenheid om weer eens wat op te schrijven.

Het antwoord is simpel:  Op het huidige prijsniveau worden er evenveel eGuldens gekocht als verkocht. Mocht dat in onbalans raken dan verandert de prijs. Dus als meer mensen gaan verkopen dan daalt de prijs terwijl als er meer mensen bijkopen dan stijgt de prijs.

Als ik zou weten wat er aan de hand is dan zou ik voorkennis hebben maar egulden is momenteel verkrijgbaar op vier openbare markten en niemand weet wie daar kopers of verkopers zijn. Normaal delen we alles wat we weten op egulden.org en wiki.egulden.org en wat op twitter (https://twitter.com/eguldenfoundati) en telegram (https://t.me/eguldencommunity), maar heel veel nieuws is er niet. Een uitzondering is dat eGulden nu ook verkrijgbaar is op mubadil.com, een pakistaanse beurs die net is geopend. maar het volume daar is nog erg laag dus daar kan het niet aan liggen. We zullen het binnenkort toevoegen als alles goed blijkt te werken.

Ik kan je wel een paar dingen meegeven die me zo te binnen schieten:
  • eGulden stijgt al 10 jaar. Je kunt allerlei lijnen trekken door de prijsontwikkeling, maar de meest duidelijke vind ik nog altijd de rechte rode lijn die je ziet op https://egulden.org/index.php/de-egulden. Daar zie je dat er best wel iets aan de hand is waardoor die lijn langzaam wat omhoog getrokken wordt.
  • De blokbeloning halveert ongeveer ieder jaar en staat momenteel op 0,006351. Dat betekent dat er via het kanaal van miners steeds minder EFL op de markt komen. Momenteel dus iets meer dan 4 per dag.
  • Verder zitten wij bij de eGulden Foundation en bij team-2020 (https://electronic-gulden-foundation.gitlab.io/team) en de mensen daaromheen natuurlijk niet stil. Ieder maakt op zijn eigen manier promotie voor de egulden.  Gemeenschappelijk staat er wel behoorlijk wat op het programma, maar sinds Corona is het wel wal stiller geworden. Tien jaar is ook een hele tijd om de druk op de ketel te houden en ontwikkelingen mogen ook wel eens van buiten komen.
  • Wat mij betreft zijn de belangrijkste ontwikkelingen te vinden op het gebied van samenwerking met communitycoins (https://communitycoins.org).
    Een tiental teams die een vergelijkbaar doel hebben als eGulden zijn daar aan het samenwerken om elkaar te versterken maar we dagen elkaar ook een beetje uit. Een van die uitdagingen is bijvoorbeeld om een mandje van communitycoins samen te stellen. Zo boort eGulden indirect nieuwe markten aan, zoals dat Mubadil in Pakistan en we doen het binnen die groep best goed. We zijn nu bijvoorbeeld hard aan het werk om een smartphone wallet te ontwikkelen speciaal voor communitycoins (en de belangrijkste globale munten die dicht bij de Bitcoin princiepes staan.
5
e-Gulden discussie / E-Gulden stijgt in waarde
« Laatste bericht door Arjan VDWW Gepost op 25 januari 2024, 17:41:19 »
Hallo allemaal,

De E-Gulden stijgt in waarde. Ik vraag me af waarom, ik ken geen enkele andere toepassing dan een enkele keer wat E-Guldens gratis weggeven.

Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand is?

De munt is iets van 9 miljoen waard, dat is niet erg indrukwekkend wereldwijd gezien, maar je kan er wel meer dan 20 huizen voor kopen in Nederland, dus dit is heel veel geld.
6
Belangrijke mededelingen / Een nieuwe marktplaats voor eGulden gebruik: NOHODL
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 24 december 2023, 10:54:11 »
Een marktplaats van poolse origine: nohodl.org

De naam zegt het al: NOHODL oftewel geld moet rollen.  Een links adagio en het hoeft natuurlijk niet, maar het kan wel. En bedenk dat je invloed kunt uitoefenen welke kant het oprolt. Als je goederen hebt die anders zouden verpieteren is dit een mooie gelegenheid om ze eens in de etalage te zetten. Neem op zijn minst eens een kijkje op https://nohodl.org

We hebben in het kader van "de nieuwe economie" in 2021 ook onze poging gedaan om de Nederlandse gemeenschap in beweging te krijgen om iets met hun eGuldens te doen. Maar dat stagneert een beetje: https://map.efl.nl . Misschien wel logisch want met de nieuwe economie wordt ondernemerschap gevraagd naast ieders toch al drukke bestaan. Map.efl.nl houdt in dat je een visitekaartje kunt aanmaken of een reclameboodschap, maar je moet er zelf mee op pad. De kaart van Nederland  kan worden gebruikt als een soort prikbord, maar dat is niet echt een etalage. Het was ook bedoeld om mensen met elkaar in contact te brengen, vooral als je toch bij elkaar in de buurt woont. Het is ook een kip-ei probleem want een marktplaats kan pas werken als er flink gebruik van gemaakt wordt.  Maar wie weet.

Nohodl is in elk geval laagdrempelig en misschien is er met de kerst een gelegenheid om er eens naar te kijken.  Alle ervaringen  graag hier delen want we hebben uitvoerig contact met de ontwikkelaars.

Misschien is het aardig om iets over die historie te zeggen: In het kader van onze inzet in de communitycoins alliantie (communitycoins.org) hebben we bijgedragen aan een reddingsactie van onze oosterburen, althans het cryptogeld initiatief aldaar: De Duitse eMark. Het is een cryptomunt die een half jaartje ouder is dan onze eGulden, maar de ontwikkelaars hielden het na negen jaar onbaatzuchtigheid voor gezien toen er een behoorlijke fout aan het licht was gekomen (zie https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1655.0). Na een jaar sinds de kennismaking blijkt dat de eMark gebruikers-gemeenschap bijzonder veel actiever is dan de eGulden gemeenschap. Natuurlijk is Duitsland ook veel groter, maar het blijkt dat er ook veel toeloop is van oost-europeanen, waar nog geen nationale cryptomunt in gebruik is. Met name uit Polen is er veel aandacht voor de eMark. Goed, de initiatiefnemers van nohodl.org komen dus uit polen en konden met de  aansluiting op eGulden iets terug doen voor onze hulp aan de eMark. En misschien kunnen jullie een steentje bijdragen door wat beweging in deze marktplaats te veroorzaken. Yoshi heeft de weg alvast gevonden: https://nohodl.org/for-sale/art-collectibles/milena-ferencevic-the-end-of-the-world_i143

7
Korte berichten / VERPLAATST: Digital Marketplace
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 16 december 2023, 23:11:23 »
Misschien interessant voor iemand
8
Korte berichten / Koning Wappie: Prinsjesdag special
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 19 september 2023, 10:41:54 »
Zoals verspreid onder diverse kanalen:

U bent van harte uitgenodigd om op 19 september klokslag kwart over 1 in de middag, op audientie te komen bij Koning Wappie en de voordracht van de troonrede aan zijn lid, de stalen garnaal, bij te wonen. https://www.twitch.tv/kinghonkspiritsee


Op de verjaardag van Ganesh Chaturthi zal er stilgestaan worden bij de recente media berichtgeving https://www.youtube.com/watch?v=9o7NYLapEk8 en uiteraard wordt er perspectief geboden https://www.sgulden.nl/l/statement-regarding-overall-progress/, bijvoorbeeld middels de uitnodiging om vriend te worden van de Nederlandse Bitcoin, e-Gulden EFL. https://odysee.com/@EFL:c/vriend:c

Vriend van e-Gulden EFL, de Bitcoin van Nederland
In deze video leg ik uit hoe je vriend wordt van e-Gulden EFL, de Bitcoin van Nederland.
odysee.comCroatian TV got to Liberland at the president's birthday party
Many people from abroad tried to get to the president's birthday party but some were arrested. Croatian TV succeded in getting there and spent this significant day in Liberland. Watch the report of Dnevnik Nove TV.
www.youtube.com


Tot slot zal eenieder worden uitgenodigd om deel te nemen aan een speciale verjaardagsuitzending op 29 september a.s. wanneer Liberlander Yoshi Livo zijn verjaardag viert en de nieuwe website, naaromstandighedengoed.nl wereldkundig zal maken en er een crypto-regen over de community zal sprenkelen. Indien u geintresseerd bent om deel te nemen aan het nieuwe initiatief, naaromstandighedengoed.nl, staat het u ten alle tijden vrij om contact op te nemen met de ingezalfde heiligheid. Telegram https://t.me/honklerhangout is hierbij het meest geschikte communicatie middel, maar er zal morgen ook een moment zijn waarbij onderdanen van de koning hun vragen mogen stellen. In Liberland houden we zoals u kan zien wel van een feestje op zijn tijd en hoe meer zielen des te meer onze vreugd gedeeld zal worden, wat mogen we toch van geluk spreken dat we deze ervaring van tijd met elkaar delen en wat hopen wij van harte dat ook u tot het inzich zal komen dat onze poging tot het lanceren van ethisch geld deze fascade legitimeerd.

King HONKspiritSEE
http://Https://Twitch.tv/kinghonkspiritsee https://discord.gg/hKFHb6g
t.me


Wij hopen van harte dat u deel zal nemen aan al de heugelijke festiviteiten die op het programma staan, er valt de financieel ongeletterde Nederlander namelijk nog een heleboel bij te brengen voordat deze de radicale en extremistische keuzes in de routine van alledag zelf zal waarnemen.

Namens Koning Wappie en Cactus Kriebelpink delen wij een vriendelijke e-Gulden EFL groet van nabij Liberland en verheugen ons, morgen om kwart over 1 in de middag, op uw bezoek. https://www.twitch.tv/kinghonkspiritsee

Twitch
Twitch is the world's leading video platform and community for gamers.
www.twitch.tv


Yoshi Livo.


Vanmiddag dus allemaal van harte welkom om op audiente te komen bij Koning Wappie en zijn kroonjuwelen te kussen!!!
9
e-Gulden discussie / VERPLAATST: The Importance of Online Compasses in the 21st Century
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 06 augustus 2023, 19:03:22 »
10
Korte berichten / stream in een uurtje of wat
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 21 juli 2023, 02:27:19 »
https://www.sgulden.nl/summer-thoughts/

gaat zo voorgelezen worden, videootje komt in het discord highlight kanaal
Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10