Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10
1
Hulp / Hallo iedereen ik heb een paar vraagjes
« Laatste bericht door Gheniskhan Gepost op Vandaag om 19:05:59 »
Hallo iedereen,
Ik heb een paar vraagjes...
Ik wil graag e gulden gaan gebruiken.
Wat is de maximum size van de blockchain in de  software wallet?  Kom ik toe met 50 gig of niet?
Is het mogelijk om E gulden te integreren in een alternatieve wallet zoals Electrum of Exodus zodat ik geen rekening moet houden met de size van de blockchain?
Is er een explorer links zoals bij Bitcoin waar dat je met je public key je data kunt checken?
Alvast bedankt voor deze feedback
2
Belangrijke mededelingen / Re: Spinoff e-Gulden
« Laatste bericht door Jan van eFiliaaL Gepost op 16 februari 2017, 11:06:52 »
Geweldig Jan!  Dat betekent niet dat het e-Gulden publiek jullie niet lastig mag vallen met alle denkbare kritiek op deze plaats. De ervaring leert dat dat wel mee zal vallen, maar toch is het hopen op enige denk-participatie.
Succes!

Daar kan ik het slechts helemaal mee eens zijn. In principe is alles welkom. Hoe meer input hoe beter we het product kunnen maken. Helaas wijst de praktijk van de afgelopen anderhalf jaar uit dat het hoogstwaarschijnlijk doodstil gaat blijven. Maar laten we hopen dat we het mis hebben.

Als ik zie dat een paar dagen geleden we een nieuw all time high aantal bezoekers op dit forum hebben gehad van 68, waar dat al twee jaar lang op 55 stond, dan is dat wel hoopgevend.
3
Belangrijke mededelingen / Re: Spinoff e-Gulden
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 15 februari 2017, 20:26:59 »
Geweldig Jan!  Dat betekent niet dat het e-Gulden publiek jullie niet lastig mag vallen met alle denkbare kritiek op deze plaats. De ervaring leert dat dat wel mee zal vallen, maar toch is het hopen op enige denk-participatie.
Succes!
4
Belangrijke mededelingen / Spinoff e-Gulden
« Laatste bericht door Jan van eFiliaaL Gepost op 15 februari 2017, 17:03:23 »
eFiliaaL is formeel
Het is zover. Op vrijdag 10 februari jl is de stichting eFiliaaL formeel opgericht door de notaris. Een mijlpaal mag je dus wel zeggen. Uiteraard een stap die we pas genomen hebben nadat we een goede inschatting van de haalbaarheid van het project hebben kunnen maken.

eFiliaaL en e-Gulden
Dat er een band is met eGulden ofwel EFL blijkt wel uit de naam: In eFiliaaL is EFL verwerkt, evenals in de eigen rekeneenheid binnen eFiliaaL, de eFlap. Een flap is bargoens voor bankbiljet en het is ook nog eens de samentrekking van EfiliaaL-App want het geheel is met name een smartphone applicatie. Ook bij de layout van de websites is enige overeenkomst tussen egulden en eFiliaaL zichtbaar.

Op het punt van de rekeneenheid zit de koppeling met EFL. De rekeneenheid wordt namelijk gedekt met een mandje cryptomunten waar ook EFL deel van uitmaakt. Een dergelijk mandje verkleint het risico en heeft een dringend noodzakelijke stabiliserende werking op de koers van de rekeneenheid. Overigens wordt die rekeneenheid gewoon in Euro's genoteerd. Wel zo gemakkelijk voor de leek. Het uiteindelijke doel van opname van EFL in het mandje is het genereren van meer vraag naar EFL die een geleidelijke koersstijging tot gevolg moet hebben.

Omarming door het grote publiek is nodig voor lange levensduur van een Altcoin
In een munt die "zomaar" door een groot publiek omarmd gaat worden omdat deze nu eenmaal bestaat geloven we niet. Het is in een jaar of 7 bitcoin en altcoins ook nog nergens aangetoond dat het wel zo kan werken. Wil een altcoin ooit succesvol worden buiten een kring van pak weg 50 enthousiastelingen dan zal deze aan moeten sluiten bij de behoeften van de klant. Ofwel: de coin  moet die klant direct geld opleveren in plaats van een vage belofte voor de toekomst te zijn. Ook de instabiliteit van pump&dump is dodelijk voor elk vertrouwen.

Met eFiliaaL komen we het publiek tegemoet. Iedereen die er aan deel gaat nemen gaat daar geld aan verdienen. En daarmee hopen we in feite een complete schaduweconomie voor Nederland op te zetten en dat vraagt nogal wat inspanning van veel mensen.

Dat was het weer even
Het is niet de bedoeling om u nu regelmatig lastig te gaan vallen met nieuws over eFiliaaL maar een enkele hoogtepunt gaan we u in de toekomst toch niet onthouden.  Tot dan

Jan van eFiliaaL

 
5
Belangrijke mededelingen / Server en website reorganisatie
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 26 januari 2017, 16:28:53 »
De komende week wordt de e-Gulden server en de website gereorganiseerd.

Dit kan betekenen dat de website komende week een aantal keer uit de lucht gaat.
Alle informatie komt weer beschikbaar maar zij het in een enigszins gewijzigde vorm.

6
e-Gulden discussie / Re: bitcoin is vol
« Laatste bericht door Helena Gepost op 22 januari 2017, 09:20:41 »
7
e-Gulden discussie / Re: bitcoin is vol
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 11 januari 2017, 12:32:12 »
Hoi Nelis,

Blij met deze aanzet. Dit hebben we overigens al vaker aangeroerd in nieuwsbrieven en dergelijke. Sterker nog, dit is de belangrijkste motivatie voor het steunen van de e-Gulden wat mij betreft. in de laatste nieuwsbrief hebben we er een heel artikel aan gewijd

Het verhaal is simpel. Bitcoin kan 7 transacties per seconde aan en meer moet je niet willen is mijn idee.

Met een voorgestelde oplossing als segregated wittness verdubbel je dat, maar heeft als consequentie dat het systeem complexer wordt. Door de blokgrootte aan te passen wordt de blockchain zelf veel zwaarder in gebruik. Bij een blok van 1 MB kost het reeds veel CPU-power om dit te verwerken en de benodigde totale schijfruimte is nu ongeveer 10GB per jaar. Als je dat gaat verdubbelen of meer dat wordt het steeds moeilijker voor een particulier om een full-node te draaien. Zelf zet ik mijn bitcoin-qt een paar uur per week aan om bij te blijven. Een volledige reindex kost meer dan een week en gedurende die tijd heb je een slecht bruikbare PC door de benodigde CPU-power. Kortom, laat Bitcoin nou gewoon wat het is en gebruik het voor overdracht van vermogen.

Ik neem haast aan dat jij voor het versturen van bitcoins niet de qt-wallet gebruikt, maar een beurswallet of zo. Die werken met vaste transactiekosten, maar met een qt-wallet kun je de transactiesnelheid regelen. Daarbij wordt aangegeven wat de geschatte transactietijd is. Momenteel wordt de transactietijd geschat op 4 uur bij een kwartje transactiekosten. Als je 1 Euro transactiekosten toevoegt dan zal deze in het eerstvolgende blok worden meegenomen. Overigens zal de ontvanger er in alle gevallen binnen een paar seconde van op de hoogte zijn dat je hebt betaald (zero-confirmation), maar dan moet hij op dat moment genoegen nemen met minder zekerheid.

Kortom: Bitcoin kun je in de toekomst beter niet gebruiken als betaalsysteem. Daarvoor daal je af naar de volgende blockchains op de ladder die je wat minder veiligheid bieden en wat minder prijsgarantie. Zie het als een spaarrekening versus een betaalrekening. Litecoin is op dit moment een prima bruikbare tweede met de meeste miningpower. Als cryptogeld echt gaat doorbreken dan zal pas echt het nut blijken van Altcoins en wellicht specifiek de countrycoins als betaalmiddel. Het gaat er immers ook om dat je directe omgeving de betreffende munt moet accepteren en die kans is groter bij een country-coin dan bij een exotische munt.

Bitcoin en Litecoin zie ik als goud en zilver. In mijn eigen portefeuille verhouden die zich als 10:1

8
e-Gulden discussie / bitcoin is vol
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 10 januari 2017, 06:46:11 »
Gisteren deed ik een bitcointransactie en hij duurde erg lang dus ging ik eens kijken waar het volgende blok bleef. Toen ik bij mijn favoriete blokexplorer www.blocktrail.com ging kijken zag ik dat mijn transactie samen met ongeveer 12000 andere transacties in de wachtrij staat om verwerkt te worden. Een wachtrij van 4 blokken dus, want gemiddeld genomen kunnen er maximaal 3000 transacties per blok worden verwerkt. Nu 1 dag later is de wachtrij op transacties opgelopen tot meer dan 25000 en het stijgt gestaag.

Wat betekend dit?

Helemaal zeker weten doe je het nooit, maar de koersstijging rond nieuwjaar wijst wat mij betreft op instap van nieuwe deelnemers. Deze deelnemers doen extra transacties en we zijn nu op het punt gekomen dat we structureel meer transacties aangeboden zien worden dan er verwerkt kunnen worden, dit zorgt voor een lag van inmiddels 8 blokker, of 1,5 uur. Als reactie op de volle blokken is Litecoin meer in trek, althans, dat is mijn conclusie, zit de ene blokketen vol, dan gaan we de volgende vullen.

Ik ben erg benieuwd waar dit heen gaat. Ik doe niet zo veel tranacties, maar de kracht van bitcoin is dat je altijd beschikking hebt over je geld. Als de blokketen structureen meer trqansacties moet verwerken dan dat er plaats is, wordt de achterstand steeds groter, tot je na een tijdje maanden achterloopt. Een voorstel voor de btc gemeenschap is dat wij op bijvoorbeeld zondag een rustdag houden zodat op die dag de blokketen de achterstand kan inlopen, maar in de praktijk zal dit erg lastig te verkopen zijn. Ik verwacht dan ook dat bitcointransacties steeds duurder zullen worden om te verwerken en dat sidechans als efl de bufferbakken zijn die vol gaan lopen zolang er meer transacties worden aangeboden dan er kunnen worden verwerkt. Ik ben iig blij dat ik gisteren nog 20 ltc heb kunnen wegsnoepen voordat de stijging werd ingezet en ben erg benieuwd hoe anderen hier over denken. Fijjne dag!
9
Alternatief geld / DOT
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 25 december 2016, 10:37:27 »
Weer eens een muntje met potentie uitlichten.

Handelsbeurs Cryptopia heeft een huismunt genaamd DOT. In totaal gaan er 900 miljoen muntjes van in circulatie komen. Hiervan zijn er nu iets meer dan de helft gedolven. Er is dus een redelijk hoge prijsdruk door de creatie van nieuwe munten, wat ervoor zorgt dat de munten op een relatief lage koers worden aangeboden, 1 miljoen stuks voor ongeveer 400 euro.

Het leuke van de Dot munt is dat er een economie aan ten grondslag ligt, namelijk de diensten van cryptopia, zo kost het een half miljoen DOT om een munt aan te melden bij de beurs of 15000 DOT per week om reclame te maken voor je muntje (zoals heel de maand voor eGulden gedaan is, graag gedaan). Bovendien kan je de programmeurs van cryptopia inhuren om een website voor je te bouwen voor het bedrag van 80 dollar per uur, af te rekenen uitsluitend in DOT. Daarnaast kent Dot zijn eigen valutamarkten, dit betekend dat alle muntjes op cryptopia naast bitcoin ook verhandeld kunnen worden tegen DOTmunten, zie hier bijvoorbeeld de EFL/DOT markt. Met honderden gebruikers is cryptopia een nog redelijk beperkte markt, maar de gebruikersgroep stijgt gestaag en voor je het weet zitten we ruim in de duizenden gebruikers die allemaal hun favoriete muntje willen ondersteunen met DOTmunten, kortom misschien een goede investering voor het nieuwe jaar.

Voor het kopen van DOT met BTC kan je hier terecht
10
Belangrijke mededelingen / Kerstwens
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 25 december 2016, 10:15:21 »
Alvast fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar fijne eGulden vriendjes van me!

Ik heb een enorm bewogen jaar achter de rug waarin ik veel over mezelf te weten ben gekomen. Een jaar geleden stond ik nog op wonderland en nu bezoek ik Winter wonderland met het glazen huis in mijn voortuin. Ik ben er dit jaar achter gekomen dat creëren vanuit boosheid geen goede resultaten geeft en alleen daarom kan ik mijn gebrek aan doorzettingsvermogen tolereren.

Zoals velen weten leef ik nu zo’n 2 jaar zonder bankrekening en probeer ik zo veel als mogelijk buiten de euro economie te blijven, uit morele overwegingen. Hierin ben ik zo ver doorgeslagen dat ik me volledig afzonderde tot er eigenlijk geen economie meer overbleef en alles neerkwam op donaties. Een week of 4 geleden was er een staatsbezoek van de Belgische koning aan de Nederlandse. Hierbij is de grens tussen Nederland en België opnieuw vastgesteld. Toen ik me eenmaal besefte welke kans ik heb laten liggen ben ik hier letterlijk 3 dagen doodziek van geweest. Nu, 3 weken later, probeer ik het goed te praten dat ik niet heb doorgepakt door te stellen dat ik me te veel door negatieve energie liet leiden. Het was dan wel dé kans geweest om weer eens in de media te mogen praten over hoe YCLO-land voor meer geluk op de wereld kan zorgen doordat de bewoners het Satoshisme aanhangen, waarbij seks het gebed is om tot een dieper geloof in jezelf te komen en de staatsbank op basis van commissie op giften een onvoorwaardelijk basisinkomen garandeert. Maar helaas, ik heb het niet tijdig uitgewerkt en mijn ideeën niet duidelijk genoeg gecommuniceerd. Die ideeën zijn deels ook pas zijn ontstaan en aangepast door het opdoen van ervaring en daarom is het maar goed dat het tot nu toe nog niet gelukt is om echt door te breken.

Daarom volgend jaar een andere aanpak, niet zozeer een van woorden, nee, volgend jaar gaan de daden voor mij spreken. En al houd ik me liever bezig met Donationcoin, (een munt die binnenkort weer een listing zal krijgen op de meest complete handelsbeurs in cryptoland, cryptopia, de plek waar alleen de beste munten te vinden zijn.) dan met het glazen donation huis, ik vergelijk het maar even met Max Verstappen die sportman van het jaar wordt zonder dat er gestemd kan worden op Michael van Gerwen, in tijden van monetaire apartheid krijg je nu eenmaal niet altijd de erkenning die je verdiend.

Kortom, we gaan in 2017 weer vol goede moed aan de slag en met nieuwe energie en nieuwe inzichten gaan we er hopelijk voor zorgen dat we volgend jaar de kracht van crypto wel duidelijk kunnen maken aan het grote publiek. Belastingtechnisch doen we het trouwens niet slecht, we hebben nog een week om een zo laag mogelijke koers neer te zetten voor een gunstige box3 notering ;)

Veel kracht en positiviteit allemaal, dat 2017 maar meer mag geven dan enkel geldelijk gewin!
Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10