Recente berichten

Pagina's: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10
71
e-Gulden discussie / Re: Yoshi in het berenbos
« Laatste bericht door jns Gepost op 26 januari 2020, 21:25:19 »
Hé Yoshi, goed stuk man! Leuk om te lezen. Ik houd je avonturen in Liberland met VIT en de Merit ook een beetje bij en het is leuk je hier ook weer eens tegen te komen.

Een aantal punten ben ik het helemaal mee eens. Andere niet, maar dat mag toch, nietwaar?
Zoals je maar al te goed weet ben ik uit de EFL geflikkerd vanwege 2 belangrijke zaken: Ten eerste ben ik voorstander van de vrijheid van meningsuiting. Maar die is in de EFL-community heel, heel ver te zoeken.

Je kunt het ofwel 100% met de leiding eens zijn of je kunt vertrekken. Inderdaad, er wordt je dus nog wel een keuze gelaten.

Aangezien ik mijn eigen leven vorm geef, net als jij, ben ik uiteraard opgestapt. 750.000 EFL verkocht op een zeer gunstig moment. (Hetzelfde moment dat je voor jezelf noemt op je Liberland Forum :-) en al weer jaren gelukkig zonder EFL. De paar die ik nog heb kan ik door een softwarefout die al twee jaar lang niet gerepareerd wordt, niet meer bereiken. 

De tweede aanleiding was mijn weigering om mee te werken aan een samenwerkingsverband met de piramidespellen van Lyoness. Inmiddels is deze club door de rechtbank verboden. Had inderdaad een fijne partner voor EFL geweest :-)

Maar dat wil niet zeggen dat ik niet in EFL geloof. Integendeel. Wat mij betreft is de munt technisch perfect en steekt met kop en schouders uit boven alle andere altcoins. Waar ik niet in geloof is de toekomst volgens de huidige aanpak. Voor zover daar al een lijn in te vinden is, staat die lijn haaks op elke denkbare positieve aanpak om iets op de rit te zetten. Een bedrijf bijvoorbeeld. Of een cryptomunt.  Het huidige motto van de e-Gulden is "Alles is Kut". Helaas denkt 98% van de Nederlanders juist erg positief en gelooft in dingen. Die zitten niet te wachten op de negatieve doomdenkerij van de e-Guldenclub. Noem het kortzichtig, maar het is de realiteit.

Volgende week wordt ik 66. Afgelopen jaar heb ik een tweetal bedrijven aan de al bestaande toegevoegd. Dit jaar komt er weer minimaal eentje bij. "Oke Boomer!" denk ik dan. "Je doet het zo slecht nog niet". Daar past deelname aan een puur negatieve tent als EFL natuurlijk niet meer bij. Maar toch is het jammer. Heel jammer dat er geen enkele maar dan ook geen enkele moeite meer wordt gedaan om ook maar iets positiefs over EFL naar buiten te brengen. Maar dan ook helemaal niets. Het leven is Lijden. Geld is Lijden. EFL is lijden. De overheid is Lijden. De euro is Lijden. Elke streng-gereformeerde ouderling krijgt spontaan een stijve dinges van zoveel negatieve gedachten en zoveel Leed.

Materiaal ligt om morgen met EFL de boer mee op te gaan ligt er in overvloed. Boeken, cursussen over crypto, bitcoin, e-Gulden, trading. Het is er. Het is allemaal vrij te gebruiken. Het is aangeboden aan de stichting en alles maar dan ook alles is geweigerd want ondergetekende is door de stiching tot persona non grata binnen EFL verklaard. Waarom? Zie boven. EFL is van de stichting. Daar moet iedereen vanaf blijven, zo lijkt het vaak wel.

Zolang de huidige stichting uit de zittende mensen blijft bestaan is de e-Gulden volslagen kansloos. Er wordt naast binair alleen in rancune en haat tegen de wereld gedacht. Twee zaken die totaal niet samen gaan met het opzetten van iets goeds. Dan moet je wel heel anders in het leven staan. Kennelijk mag binnen EFL echt alles aan haat worden opgeofferd. Ook de munt zelf. De negatieve insteek straalt letterlijk uit elke (schaarse) publicatie. De Nederlander is volgens sommigen hier misschien dom, maar hij is beslist niet gek. Die ziet echt wat kansen heeft en wat niet.

Zolang die negatieve aura bij EFL letterlijk overal omheen hangt, kun je EFL vergeten. Wat je ook probeert. Zolang sommige zeer enthousiaste mensen een spreekverbod hebben stinkt EFL imho in elk geval een dik uur in de wind.

En hoe goed EFL volgens mij ook is. Maar er zal veel, heel veel binnen de community moeten veranderen wil ik er ooit nog eentje kopen of ook maar iemand adviseren om er ook maar een cent in te steken. Jammer. Heel Jammer. EFL verdient betere mensen.

 
72
e-Gulden discussie / Re: Yoshi in het berenbos
« Laatste bericht door Imker Bart Gepost op 26 januari 2020, 18:42:40 »
Pfff man, wat een stuk! Je schrijft net zo makkelijk als dat je praat! Voor een dyslect moeilijk door te komen... Maar goed, ik heb het doorgelezen... Alleen wat ik mij steeds afvroeg is: "wat is je doel met deze lap tekst"?

73
e-Gulden discussie / Yoshi in het berenbos
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 25 januari 2020, 23:59:30 »
Ha iedereen, 2020 alweer, weten jullie nog hoe we met 4 man zo'n 6 jaar geleden Stichting e-Gulden Foundation de wereld in hebben geholpen? Bij de lancering van de stichting hebben we een schrijven de wereld in geholpen en daar wil ik graag nog eens naar verwijzen, in deze tekst ga ik verder op de tekst en kijk ik 5 jaar later hoe de vlag erbij hangt.

http://egulden.org/downloads/Een_ietwat_verlate_reactie_op_hetnu_al_roemruchte_EBA_rapport_definitief.pdf

De conclusie van 2014, waren de volgende:

1. e-Gulden EFL heeft een enorm negatieve start doorgemaakt, maar buiten negatief sentiment werkt de techniek uitstekend.

2. Het grootste risico voor cryptogeld is de overheid.

Laten we maar gewoon bij 1. beginnen. In april van 2017 begon de manipulatie van de cryptomarkten door financiele instellingen, hier heb ik meerdere artikelen aan besteed waarvan een deel hier: https://sgulden.webnode.nl/yoshi-livo2/ kan worden teruggelezen. In de 9 maanden die volgen hebben alle EFL bezitters van het eerste uur met winst hun e-Gulden kunnen verkopen en ik heb hier ook tot opgeroepen naar de mensen die EFL hebben gekocht, bijvoorbeeld via een paper wallet die ik ze in de jaren daarvoor mogelijk heb verkocht. Eigenlijk niets dan blije gezichten dus bij mijn volgers, maar dit is slechts een beperkt groepje, ik ben nu eenmaal niet zo'n marketing technisch genie en wijs mensen tot in de oneindigheid op de risico's als ze willen investeren in crypto, wat vaak resulteert dat iemand uiteindelijk niet gaat investeren, maar toch heb ik in die eerste paar jaar wel minimaal een miljoen EFL weten door te verkopen aan derden, ik zal nog maar eens herhalen dat de meeste van die mensen hier dus uitermate tevreden over waren.

Toen kwam daar augustus of september 2017, de maand waarin JNS mij betichtte van censuur en het vertrouwen in mijn persoon werd opgegeven door het starten van een nieuwe facebookgroep. Het contact werd verbroken, precies in de periode dat communicatie uitermate belangrijk was, bedankt nog JNS, dat mijn mening over jouw cryptoproject, wat via EFL de strijd wilde aangaan met groupon en waar ik dus geen heil in zag, je zo aan het hart ging dat je besloot om met een hoop leugens en bedrog de rest tegen me op te zetten. Het heeft er deels voor gezorgd dat EFL niet is doorgebroken bij het grote publiek, want man, wat waren we toch dicht bij op die dag in april 2018.

Het staat allemaal op film en is door meer dan 100.000 mensen bekeken, maar ik denk dat slechts weinig mensen hebben doorzien wat er op die dag nu precies gebeurt is. Om voor eens en altijd af te zijn van dit onderwerp en het definitief af te kunnen sluiten zal ik nog maar eens openbaren hoe dat ene moment alles had kunnen veranderen en dus ook waarom al die mensen die zeggen dat EFL niets is zo'n ongelijk hebben.

Eerst maar de link naar de opname van die dag: https://youtu.be/Lt9dp62tO7o?t=3295

en dan een bitcointalk post die ik ongeveer een maand daarvoor deel in het EFL topic: https://bitcointalk.org/index.php?topic=843017.msg32023737#msg32023737

Zoals je kan zien in de documentaire schiet de prijs van EFL omhoog met 300% zodra ik op het podium stap, persoonlijk denk ik dat er nog een aantal 1000% bovenop was gekomen als ik daadwerkelijk mijn donatie aan liberland op dat moment in de blockchain had verwerkt. Wat het uiteindelijke bedrag van mijn donatie dan geweest was weet niemand natuurlijk, maar ik denk enkele miljoenen euro's, als de mensen dat op TV hadden gezien was ons protocol zich heel anders gaan ontwikkelen dan dat er nu is gebeurt.

Want nadat ik mijn donatie dus niet deed op de dag dat ik gefilmd werd, deed ik diezelfde donatie voor dezelfde hoeveelheid EFL's een aantal weken later alsnog, alleen waren ze toen in euro's een stukje minder waard dan in die ene minuut waar we met heel de groep 5 jaar voor hadden gewerkt.

Laat ik het even heel duidelijk maken dat door die keuze van mij een heleboel mensen nadeel hebben ondervonden, maar daar ben ik er zelf niet 1 van. Alle EFL bezitters mogen mij beschuldigen van het niet nakomen van mijn belofte, maar hebben het dan niet bij het juiste eind. Zoals in de Bitcointalk post schrijf heb ik eindeloze liquiditeit gegenereerd en daar heb ik later ook gebruik van gemaakt. Daarnaast is er dus niemand die zich bij mij heeft gemeld om van die deal gebruik te maken, ik was dus naar niemand verplicht om op dat moment mijn transactie te voldoen. Ik benoem het niet doen van die transactie overigens een keuze, maar dat is niet helemaal waar, gewoon vergeten, samen met wat tegenwerking van Liberland die helemaal niet willen dat er iemand succesvol is en de huidige machtsstructuur wil openbreken. Daarom is het zo jammer dat die communicatie dus continue zo gesaboteerd wordt, maar nogmaals, ik ben de enige die er volgens mij beter van is geworden, want als ik op die dag mijn miljoenen had verdient was ik de rest van mijn leven voorgelogen door de mensen om mij heen, die slechts interesse zouden hebben gehad in mijn goed gevulde portemonnee en om die reden mij steeds zouden hebben voorgelogen zodat ik maar met mijn centjes over de brug zou komen.

Een andere winnaar van dat moment is denk ik op lange termijn toch ook e-Gulden EFL. Ondanks dat het jammer is dat we die kans hebben gemist, doordat we dus onze eigen doelstelling hebben verbroken door niet met elkaar in contact te blijven, kan het wel eens het beste zijn wat EFL is overkomen, want anders was EFL dus echt "mijn" muntje geworden, zoals ik overigens ook geheel verkeerd vermeld tijdens die docu, en ik denk dat we nu, al duurt het wat langer, veel beter op weg zijn doordat EFL nu een echte community munt wordt.

Communitymunt inderdaad, veel mensen spreken dat tegen, omdat ik me steeds op de voorgrond stel, maar gaan er aan voorbij dat het werkelijke probleem het gebrek aan anderen is. Bedenk je goed dat EFL meespeelt in een geopolitiek spel, hier wordt continu een valuta oorlog uitgespeeld, soms wordt die valuta-oorlog zelfs zo heftig dat het ombuigt naar een werkelijke oorlog waarbij mensenlevens in de waagschaal worden gezet. Het aantal tegenstanders van EFL is daarmee gigantisch, eigenlijk iedere partij die momenteel een vorm van macht heeft, heeft belang bij het falen van cryptogeld en dus ook EFL, dat is ook de reden dat er zo veel energie wordt gestoken om die markten te controleren en denken jullie nu echt dat de negatieve invalshoek die de media tentoon stellen toeval is, of zou er mogelijk via het nieuws geprobeert worden de publieke opinie te manipuleren? Ik ga voor dat laatste.

Ja, we zijn nog steeds bij punt 1, dat puntje over negatief sentiment, daar kan ik namelijk wel een boek over volschrijven en dat is dan ook de reden dat dit verhaal als titel "Yoshi in het berenbos" heeft gekregen, want man man man, wat zijn er een hoop beren die rondom EFL circuleren.

Dat sentiment gaat niet meer veranderen, daar had ik die ene minuut voor moeten gebruiken, ja precies, die ene die ik miste omdat ik er even niet aan dacht en er niemand was die zei: "joh, goede situatie die je voor jezelf hebt opgetuigd, zorg er nou even voor dat je die kans ook binnen kopt". Dan had ik het vast wel gedaan, want eigenlijk ben ik best een meegaand persoon en zit ik er helemaal niet op te wachten om ruzie uit te lokken, maar soms is het nu eenmaal nodig, je kan niet altijd over jezelf heen laten lopen.

Nee, EFL zal denk ik niet meer doorbreken voor dat Bitcoin dat weer doet. Volgens mij moet het team van EFL stoïcijns in het eigen product blijven geloven en zich van al die beren vooral niets aantrekken. Het belangrijkste is vertrouwen en dat bereik je door continuïteit. Gewoon iedere maandag met elkaar de nieuwe ideeen bespreken, zorgen voor voldoende plaatsen waar de prijs kan worden vastgesteld en dat is het wel. Zodra de euro zijn waarde verliest, of het nu komt doordat de economie instort door milieuwetgeving, of simpelweg omdat er een Duitse bank failliet gaat, het staat voor mij als een paal boven water dat ik in mijn leven een gigantische waardetransitie ga meemaken in de vorm van een globale reset, aangezien de Nederlanders de grootste spaarpotten hebben, hebben die ook het meeste te verliezen. Via EFL kunnen we nu ons goed werkende banksysteem gebruiken om een vangnet op te bouwen, maar als we dat nalaten kunnen we op het moment dat de nood wel aan de man is, alsnog via het vriendenprogramma aan de slag met EFL, echter zal die dan een stuk minder waard zijn dan wanneer we als Nederlanders nu al beginnen met het gebruiken van onze Nederlandse Bitcoin.

Dan punt 2. Het grootste risico voor het voortbestaan van cryptogeld is de overheid.

Ondanks dat ik nog steeds van mening ben dat de overheid een serieus gevaar vormt voor cryptogeld heb ik mijn mening wat bijgesteld omtrent het GROOTSTE gevaar voor crypto. Volgens mij is dat namelijk niet de overheid, maar de eigen community.

Iedere cryptomunt kent voor- en tegenstanders. Beide partijen reken ik tot de gemeenschap van die munt, het maakt namelijk niet uit of je enthousiast bent over de munt of ze juist het liefste door de grond zou willen zien gaan, je hebt interactie met een cryptogeld protocol en daarmee maak je onderdeel uit van de actieve community, dat is iets anders als de niet actieve community, die het potentieel van de munt vormen.

Zoals ik al eerder aangaf mensen cryptogeld protocollen zich in de wereld van de geopolitiek, dit is, omdat het voorheen enkel mogelijk was voor overheden om geld te creeren, die overheden (of de banken die de overheden hun geld lenen) worden nu de concurrent van de cryptomunt. Die business van geld uitlenen tegen rente is misschien wel de meest lucratieve ter wereld, ikzelf benoem het vaak als de grootste diefstal jegens de menselijkheid. Het is logisch dat degene die daar een vinger in de pap hebben er alles aan gelegen is om de concurrentie te belemmeren. Dit gebeurt dan ook volop, denk bijvoorbeeld aan de enorme hoeveelheid mislukte ICO's. Volgens mij is het meerendeel verzonnen door partijen die crypto schade toe willen brengen, door simpelweg waardeloze tokens met een goed verkooppraatje in de markt te zetten en daarna er van weg te lopen, eigenlijk precies zoals EFL ook begonnen is. Ja, nu ik dat schrijf, EFL zelf is bij de lancering hoogst discutabel ter wereld gekomen. Op de dag dat ik er voor het eerst over hoorde was er een enorme hoeveelheid media aandacht, zelfs radio Nederland 1 deed er verslag van. Een week later werden al die enthousiastelingen goed beetgenomen toen de prijs van EFL daalde van 50.000sat naar 160sat, dat zou toch wel aan moeten tonen dat cryptogeld zo onbruikbaar en niet te vertrouwen was?

Nou, niet dus, want toen kwam het huidige EFL team. Ondanks dat het een klein team is, zit het met de fundamentele kennis en opvattingen wat mij betreft uitermate goed. Dat team en die doelstelling van toen hebben geleverd, 100%. EFL is de euro aan het verslaan, al is het tergend langzaam, maar als ik mijn moment niet verzaakt had waren we nu echt een speler van formaat geweest, nogmaals, iedereen zou enorm blij moeten zijn dat dit toen anders is verlopen. Blij, omdat de manipulerende financiele instellingen nu met verlies hun EFL aanbieden, dit betekend dat iedereen goedkoper deel kan gaan uitmaken van onze club, maar de realiteit is dat men hier het liefste hard voor weg loopt, de redenen hiervoor zijn bijna altijd gebaseerd op ego en niet op economie of ambitie.

Zoals ik dus al aangaf denk ik dat de gemeenschap het grootste gevaar vormt van cryptogeld. Als we EFL als specifiek voorbeeld nemen kijk ik even naar mezelf. Hoe vaak is het niet voorgekomen dat mensen mij bekritiseren, het gaat met up's en down's, maar het is schering en inslag. Mensen die in al die jaren niets van zich hebben laten horen willen hun eerste bijdrage laten gelden door kritiek te geven op het handelen van een ander. Ik wil eigenlijk geen specifieke voorbeelden noemen, maar ga het toch doen, gerelateerd aan EFL, dus volgens mij relevant.

Sinds het ontstaan van de vrienden campagne is dat de manier waarop ik graag zou willen zien dat vrijwilligers zich met EFL gaan bezighouden. Niet alleen omdat we op die manier ook iets aan die vrijwilligers kunnen teruggeven, maar ook omdat ervaring de beste leermeester is. Ik heb de whitepaper persoonlijk nooit begrepen, maar toen ik mijn eerste Bitcoins in mijn QT-wallet ontving begreep ik de kracht van de techniek. Steeds als er nieuwe mensen zich aanmelden is dat dan ook waar ik naar doorverwijs, vriendencampagne, meldt ze maar aan! Sinds een aantal maanden ontvang je nu ook een pot honing bij die actie, maar toen ik de kosten hiervoor vergoedde maakte ik direct de opmerking: die honing is gekristalliseerd voordat iemand het werk ervoor heeft verricht.

Nederland is een bijzonder land. Ondanks de beperkte oppervlakte en inwoneraantal heeft het een behoorlijke zeggenschap in de wereld. Dat is natuurlijk geen toeval, de reden hiervoor, is omdat het grootste oliebedrijf ter wereld voor 51% in handen in van ons koningshuis. Door de welvaart die dit bedrijf genereert is de levensstandaard in Nederland een van de hoogste ter wereld. Mensen zijn gelukkig en worden steeds ouder, het vuilnis wordt netjes opgehaald en niemand heeft er honger. Als je even zou vergeten wat voor ecocide er aan ten grondslag ligt mag je er trots op zijn, dus laat dat voor dit artikel maar even de strekking zijn, want het gaat er om hoe die oliewinsten uit het verleden de Nederlandse maatschappij heeft gevormd.

De meeste Nederlanders die ik ken geven niet zo veel om geld. Het is er immers genoeg en geld stinkt, dus daar blijven we maar liever van weg. Het is overigens van belang om onderscheid te maken tussen de generaties die geboren zijn met het internet en de generaties zonder, maar omdat het merendeel van de Nederlanders ouder is dan 40, spreek ik in dit verhaal even over de grootste groep met het meeste geld. Het meeste geld, want deze groep oudere Nederlanders heeft er immers ook langer voor kunnen werken. Deze mensen hebben Nederland enkel zien verbeteren, sinds de tweede wereldoorlog is de vooruitgang die is doorgemaakt ongekend, dit is voor het grootste gedeelte toe te kennen aan de mogelijkheid om eindeloos extra geld te blijven creëren in combinatie met het vertrouwen wat mensen in dat geld hebben. Deze groep mensen kent dus geen terugval, alles wordt steeds beter en omdat hen het verband nooit is uitgelegd tussen de oliewinsten van Shell en welvaart, denken de meeste van hen dat hard werken en trouw hun belasting afdragen er voor heeft gezorgd dat ze zo welvarend zijn. Ik zie dit dus anders, maar als je hierover in gesprek wilt treden stuit je al snel op onwelwillendheid om hierover te praten. Het heeft tot gevolg dat de communicatie stagneert en dat zorgt weer in vertraging van ontwikkeling van cryptogeld. Deze groep, die dus onder de niet actieve gebruikersgroep van EFL behoren, zal pas mee gaan met EFL als alles bewijst dat ze beter af zijn bij dat andere. Hun denken kan simpel worden gemanipuleerd, maar enkel door hen die ze vertrouwen. Dit is de reden dat in december 2017 zo veel mensen over bitcoin spraken, want die niet actieve groep met het meeste geld moest worden aangespoord om in het pump en dumo spelletje van de manipulator de financiele instellingen uit te kopen. Veruit het grootste deel van de cryptobezitters zijn dus ingestapt op koersen die hoger zijn dan vandaag en deze inmiddels actieve gemeenschap is volgens mij dus het grootste risico voor cryptogeld.

Het grootste gevaar, want het is deze groep die de niet actieve gebruikers kan overtuigen deel te gaan nemen in een nieuwe, menswaardigere, economie. Echter is deze groep actieve gebruikers vaak enorm amateuristisch en makkelijk te manipuleren. Ik verbaas me er steeds weer over hoe weinig kennis van zaken de mensen hebben als ik bijvoorbeeld in cryptopraatgroepjes op het internet de gemiddelde opmerkingen voorbij zie komen. Daarnaast is het ego van de gemiddelde actieve gebruiker nog groter dan een aap met 7 lullen, vaak zijn het jonge gasten die in korte tijd veel geld hebben verdient, en in de maatscshappij van vandaag betekend geld verdienen dat je gelijk hebt, dus gedragen ze zich zo ook. Als specifiek voorbeeld kan ik de Bitcoin maximalist noemen. Ja, je kan meer geld verdienen als je actief handeld, maar het rendement van een hodler maalt er niet om en is vaak beter dan van mensen die in altcoins investeren, zeker als je rekent vanaf het piekmoment. Die alternatieve munten werken als een soort hefboom op de bitcoinprijs, maar de gemiddelde actieve gebruiker die ik tegenkom praat over de prijs van zijn cryptogeld in fiat, hiermee gaan ze compleet voorbij aan de werkelijke waarde, namelijk de satoshiprijs van hun munt. Het toont maar weer eens aan hoe erg we nog aan het begin staat van de economische revolutie, mensen hebben vaak echt geen flauw idee, zelfs guru's op tv zijn vaak niet op de hoogte van blokbeloning en ook het verschil tussen een ICO en een volwaardige cryptomunt is vaak niet bekend.

Ach, wat schrijf ik toch al weer veel, misschien moet ik het toch maar vaker doen, maar eigenlijk schrijf ik deze tekst als een soort van afsluiting. Commentaar krijgen is prima, maar waarom zou ik me opstellen als masochist? Het is duidelijk dat mijn moment inmiddels bijna 2 jaar geleden was. Als ik toen mijn leven had opgeofferd was het allemaal anders gelopen en nu zal ik moeten accepteren dat mensen mij als sukkel zien omdat ik dat moment niet verzilverd heb. Ik weet dat de mensen waar het om gaat de juiste informatie hebben en kan hen allemaal recht in de ogen aankijken. Ik ben slechts verbonden met EFL, omdat ik het als de meest kansrijke munt zie die de niet actieve massa kan aantonen dat ze een enorm groot probleem hebben met hun spaargeld. Tegelijkertijd is dat allemaal nog niet aangetoond, dus zijn al die woorden van mij volgens hen niets waard. Dat ik al jaren een fantastisch leven heb waarbij ik iedere dag door EFL mijn vrijheid kan afkopen is volgens hen niets waard, dat is gewoon geluk geweest en heeft niets te maken met het falen van de euro. Nou, prima, tijd zal het leren is daar wat we dan maar op terug vallen. Ik kan vanuit mijn Liberland nederzetting maar een beperkte bijdrage leveren en als die bijdrage verkeerd wordt opgepakt, joh dan toch lekker niet? Natuurlijk zal ik een vinger aan de pols houden, want zoals ik al zei heeft EFL een enorme hoeveelheid tegenstanders die op alle manieren zal proberen de actieve gebruikersgroep die positief tegenover EFL staat met allerlei fake news te manipuleren in hun enthousiasme. Als de nieuwkomers die we bij EFL proberen te betrekken keer op keer kiezen voor de korte termijn en weglopen wanneer de winst in de zakken zit, dan is het volgens mij logisch dat je terugkeerd naar de veilige haven die je kent. Ik heb dus geen behoefte aan nieuwe mensen die weer iets fantastisch kunnen doen, maar daar tal van voorwaardes aan stellen. EFL is zo open als het maar zijn kan, als je iets wilt bijdragen sta je er vrij in, maar slechts opmerken wat er niet goed is, daar hebben we niet zo veel aan.

Ik wil nog afsluiten met een bedankje, want dit ritje met EFL is tot nu toe een prachtig stukje cryptogeschiedenis. Ik kijk uit naar de dag dat EFL door de euro gaat, niet omdat ik weer iets spannends heb bedacht, maar gewoon, omdat de vrije markt dat zo bepaald. Het meest waarschijnlijke acht ik het dat het zal gebeuren door een stijging van de Bitcoin koers en niet omdat de Nederlanders ineens inzien hoeveel risico ze lopen op hun spaargeld, maar hopelijk heb ik het een keertje niet bij het juiste eind en worden de mensen wakker voor de grootste diefstal in de geschiedenis van de mensheid en bevrijden ze zichzelf van monetaire apartheid en schuldslavernij.
74
e-Gulden discussie / Re: Alstublieft, een nieuw boekje over cryptogeld om weg te geven
« Laatste bericht door Nelis Gepost op 25 januari 2020, 22:13:08 »
Ik moet nu toch maar een keer reageren na tijdenlang meelezen.

Ik denk niet dat het JNS is die het de stichting moeilijk maakt, maar de stichting zelf, of in ieder geval bepaalde personen binnen de stichting.
Ik zit in bijna elk Nederlands cryptoproject en moet eerlijk zeggen dat ik mij groen en geel erger aan jullie stichtinglid Yoshi.
Er is geen Nederlands project te vinden zonder zeer negatieve inbreng en beschuldigingen van YoshiLivo. In plaats van op het eigen project te focussen is yoshi bezig met het bejegenen van concullega's.

Toine Aarts wordt uitgemaakt voor een oplichter die het land gaat ontvluchten met het geld van investeerders, Rijk plasman is een graaier en ga zo maar door. Het lijkt mij heel wijs om eerst de eigen zaakjes allemaal op een rijtje te hebben alvorens de pijlen te richten en bewust schade aan andere Nederlandse cryptoprojecten aan te brengen.

Ha Mike, leuk dat je de moeite neemt om je met EFL te gaan bemoeien, beter laat dan nooit. Toine Aarts is een oplichter en Rijk trekt 30% belasting naar zich toe, wat mag daar volgens jou niet van vermeld worden?

Ik ben zoals graag wordt medegedeeld uit de groep gezet, persoonlijk verklaar ik mezelf door bij de geboorte van Yoshi Livo aan de EFL groep te denken en door mijn politieke ambities, die de EFL stichting niet ambieert, ben ik dus als eenling verder gegaan. EFL was op dat moment ook gered en ik had zo'n vertrouwen in het bestuur dat ik zonder gemoedsbezwaren mijn Liberland ambitie ben in gaan vullen.

Ik geen gewoon mijn mening over diverse cryptogeld projecten en ben zeker niet de enige die Toine van Florijncoin een oplichter vind die crypto schade toe brengt, ook Rijk zijn graaipraktijken zijn gewoon een vorm van diefstal, zeker als je bedenkt dat hij het GAB volledig naar zijn hand heeft gezet en daarmee de schijn van onpartijdigheid hoog houdt.

EFL is bij uitstek de beste spaarmunt, en aangezien de Nederlander daar volgens mij het meeste behoefte aan heeft spreek ik me positief uit over die mun, niets meer en niets minder. Ik herhaal dat ook best vaak en speciaal voor jou zal ik vanavond hier nog maar eens een topic starten om mezelf te verklaren.

Niet dat ik echt waarde hecht aan iemand die na 5 jaar voor het eerst zich aanmeld om te klagen over mensen die een mening uiten, maar meer omdat ik merk dat de Nederlanders echt enorm verdwaald zijn en ze mogelijk behoefte hebben aan wat duiding in hun leven.

Leuk iig dat je je hebt aangemeld, dat doet het weer goed voor de statistieken.
75
e-Gulden discussie / Re: Alstublieft, een nieuw boekje over cryptogeld om weg te geven
« Laatste bericht door Imker Bart Gepost op 24 januari 2020, 18:45:20 »
Ik moet nu toch maar een keer reageren na tijdenlang meelezen.

Ik denk niet dat het JNS is die het de stichting moeilijk maakt, maar de stichting zelf, of in ieder geval bepaalde personen binnen de stichting.
Ik zit in bijna elk Nederlands cryptoproject en moet eerlijk zeggen dat ik mij groen en geel erger aan jullie stichtinglid Yoshi.
Er is geen Nederlands project te vinden zonder zeer negatieve inbreng en beschuldigingen van YoshiLivo. In plaats van op het eigen project te focussen is yoshi bezig met het bejegenen van concullega's.

Toine Aarts wordt uitgemaakt voor een oplichter die het land gaat ontvluchten met het geld van investeerders, Rijk plasman is een graaier en ga zo maar door. Het lijkt mij heel wijs om eerst de eigen zaakjes allemaal op een rijtje te hebben alvorens de pijlen te richten en bewust schade aan andere Nederlandse cryptoprojecten aan te brengen.

Beste mikevers,

Idd fijn dat je reageert!

Ik ben nu ongeveer een half jaar met eGulden bezig en probeer een beetje structuur aan te brengen. Ik heb daarom ook al ongeveer een half jaar geprobeerd om met JNS in contact te komen, maar helaas te vergeefs. Ik zou juist heel graag met hem in contact komen, want ik weet dat hij veel ervaring heeft waar ik als nieuweling veel van kan leren. Ik denk echter wel dat de reacties van JNS de eGulden en zijn nieuwe community geen goed doen! Het heeft in ieder geval geen positieve invloed op nieuwkomers....

Nu over een heel ander onderwerp "Yoshi Lovo". Voor de duidelijkheid, Yoshi Livo is idd geen stichtingslid meer! Sterker nog, hij is uit de stichting gezet... Dus in de eGulden stichting zitten nu andere mensen. De community (waar ik in zit en daar spreek ik nu ook even voor) en de stichting hebben al heel vaak aangegeven dat sommige acties van hem niet handig zijn en dat die het, met dat soort acties, de stichting en de nieuwe community moeilijk maakt dus daar ben ik het helemaal met je eens. Het zijn individuele acties van Yoshi, waar we (de community en de stichting) weinig aan kunnen doen (het is zijn mening). De stichting en de community staan hier echter niet achter.

Ik wil dan ook bij deze een oproep doen aan JNS en Yoshi om de eGulden (efl) juist in zijn kracht te zetten door de positieve eigenschappen van de eGulden (efl) te benaderen om zo de stichting en de community te ondersteunen!
76
e-Gulden discussie / Re: Alstublieft, een nieuw boekje over cryptogeld om weg te geven
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 24 januari 2020, 11:19:50 »
Ik moet nu toch maar een keer reageren na tijdenlang meelezen.

Ik denk niet dat het JNS is die het de stichting moeilijk maakt, maar de stichting zelf, of in ieder geval bepaalde personen binnen de stichting.
Ik zit in bijna elk Nederlands cryptoproject en moet eerlijk zeggen dat ik mij groen en geel erger aan jullie stichtinglid Yoshi.
Er is geen Nederlands project te vinden zonder zeer negatieve inbreng en beschuldigingen van YoshiLivo. In plaats van op het eigen project te focussen is yoshi bezig met het bejegenen van concullega's.

Toine Aarts wordt uitgemaakt voor een oplichter die het land gaat ontvluchten met het geld van investeerders, Rijk plasman is een graaier en ga zo maar door. Het lijkt mij heel wijs om eerst de eigen zaakjes allemaal op een rijtje te hebben alvorens de pijlen te richten en bewust schade aan andere Nederlandse cryptoprojecten aan te brengen.
Beste Mike,

Welkom en goed dat je van je laat horen!

Mag ik je corrigeren door te melden dat Yoshi geen stichtingslid is.
Hij is dat bij de oprichting van de stichting wel geweest maar door zijn opstelling is hij daar in 2014 al weer uit gezet.
Die opstelling betrof en betreft uiteenlopende onrechtvaardigheden die hij in de wereld meent te zien waar hij tegen ten strijde trekt.
Dat is natuurlijk zijn goed recht in het kader van vrijheid van meningsuiting, maar het is op zijn minst bijzonder onhandig dat hij daar constant de "vlag" van eGulden bij opsteekt.
Niet omdat hij ongelijk heeft, want daar kan ik niet over oordelen, maar omdat hij daarmee op zijn minst de partijen die hij aanspreekt tegen zich in het harnast jaagt. En dat is zo ongeveer de halve wereld. Lees deze post maar eens van vijf jaar terug: https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=814.msg2355#msg2355

Als je zegt dat de Stichting het vooral zichzelf moeilijk maakt dan zou het fijn zijn als je dat wil toelichten.

Overigens zie ik in het JPG snapshot dat je meelevert niet precies op welke "beschuldigingen" je doelt.
Yoshi praat in een NLG telegramgroep over NLG en spreekt mijns inziens zijn zorgen uit vanuit het perspectief van een NLG-bezitter (belasting, inspraakmogelijkheid e.d.).
Het is wel ontzettend vervelend dat hij dit doet als "EFL Meester Trol", maar als hij dat zou doen als "BTC meester trol" dan ga je toch ook niet Stichting Bitcoin Nederland daarop aanspreken?

Bij deze de oproep aan Yoshi om niet namens EFL te spreken, maar namens hemzelf en naar ik aanneem als NLG bezitter.
77
e-Gulden discussie / Re: Alstublieft, een nieuw boekje over cryptogeld om weg te geven
« Laatste bericht door mikevers Gepost op 23 januari 2020, 18:24:10 »
Ik moet nu toch maar een keer reageren na tijdenlang meelezen.

Ik denk niet dat het JNS is die het de stichting moeilijk maakt, maar de stichting zelf, of in ieder geval bepaalde personen binnen de stichting.
Ik zit in bijna elk Nederlands cryptoproject en moet eerlijk zeggen dat ik mij groen en geel erger aan jullie stichtinglid Yoshi.
Er is geen Nederlands project te vinden zonder zeer negatieve inbreng en beschuldigingen van YoshiLivo. In plaats van op het eigen project te focussen is yoshi bezig met het bejegenen van concullega's.

Toine Aarts wordt uitgemaakt voor een oplichter die het land gaat ontvluchten met het geld van investeerders, Rijk plasman is een graaier en ga zo maar door. Het lijkt mij heel wijs om eerst de eigen zaakjes allemaal op een rijtje te hebben alvorens de pijlen te richten en bewust schade aan andere Nederlandse cryptoprojecten aan te brengen.

78
e-Gulden discussie / Re: Alstublieft, een nieuw boekje over cryptogeld om weg te geven
« Laatste bericht door Imker Bart Gepost op 22 januari 2020, 19:25:24 »
Interessant boekje!

Alleen weer heel jammer dat je zo negatief bent over de eGulden stichting zonder dat je met de eGulden community in contact bent. Heb je al heel veel keren uitgenodigd, maar je blijft maar monologen houden en negativiteit spuien!. Het is eenrichtingsverkeer en je gaat niet om mijn uitnodigingen in. Je komt nu wel heel raar over bij nieuwelingen zoals mij, want je verwijt de stichting naar mijn idee dingen die je zelf te verwijten vallen.

Hieronder een opsomming van negatieve post van je en uitnodigingen van een community lid om met je in contact te komen:
- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1539
- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1525
- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1496
- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1498
- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1501
- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1502
- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1522
- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1541
- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1542
- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1544
- https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1546

Ik weet dat je veel kennis hebt dus ik zou je toch nog een keer willen uitnodigen.... JNS kom praten AUB!
79
e-Gulden discussie / Re: Alstublieft, een nieuw boekje over cryptogeld om weg te geven
« Laatste bericht door bitwise-shifted Gepost op 22 januari 2020, 14:18:45 »
Nou, mijn complimenten. Ik heb het van A tot Z gelezen in pakweg een kwartier. Helaas krijg ik de links op het eind niet geopend, maar dat zal aan mij liggen. Ik denk dat deze bewoordingen een heel eerlijke insteek vormen om de grote massa van cryptogeld nit-wits mee aan te spreken. Natuurlijk vind ik het jammer dat je de stichting unfair blijft bejegenen. Dat we een lastig karwij hebben te klaren is wel duidelijk ja. En misschien klopt het beeld ook wel dat we gezien worden als excentriekelingen en dropouts, maar zo help je niet om wat aan dat beeld te doen. Maar waaruit blijkt  " een uitermate negatieve mening over de wereld en de mensen die er op rondlopen"? Daarin herken ik niets, maar zo zal iedereen zijn eigen beeld maar moeten vormen. Je nodigt de goegemeente in elk geval uit om eens een kijkje te nemen. En dat is natuurlijk positief. Dan kan iedereen zijn eigen mening vormen en wie weet,  zijn eigen steentje bijdragen.
Nogmaals mijn complimenten!
80
e-Gulden discussie / Alstublieft, een nieuw boekje over cryptogeld om weg te geven
« Laatste bericht door jns Gepost op 22 januari 2020, 12:51:49 »
Alstublieft, een nieuw boekje over cryptogeld om weg te geven



2020. Een nieuw jaar. Nieuwe kansen. Ook voor cryptogeld, hoewel dat steeds nadrukkelijker bij de overheid en de ECB in beeld lijkt te komen om kapotgeregeld te gaan worden. Maar goed, dat is niet alleen bedreigend maar zeker ook kansrijk.

En dus ook een nieuw jaar met nieuwe kansen voor opleidingen op het gebied van Bitcoin en ander cryptogeld. De analysecursus die bewijsbaar goed resultaat oplevert is populairder dan ooit, dus een goede reden om daar iets mee te blijven doen en er een nieuwe cadeaugever voor te ontwikkelen. Of liever een nieuwe versie van een al bestaande. Ook de huidige situatie van en de verwachting voor de e-Gulden komt aan de orde.

Wilt u mensen iets geven om ze meer informatie over cryptogeld te geven? Download het boekje op onderstaande link en geef het cadeau. Zoals u tot uw verbijstering zult ontdekken bevat het boek verder geen reclame en is er geen registratie nodig om het op te halen. Registratie is zo 2014, nietwaar? 

Het niveau is voor leken en beginners. De crypto-experts zoals we die op dit forum aantreffen zullen er voor zichzelf niet veel in vinden.

https://compabo.s3.eu-central-1.amazonaws.com/netjes+en+zindelijk+denken+over+cryptogeld.pdf
Pagina's: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10