Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - bitwise-shifted

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 28
1
Je zou het wel van de daken willen schreeuwen, maar helaas werkt het zo niet. Je kunt jezelf wel op de borst kloppen en zeggen "wij hebben een killerapp gemaakt" maar veel meer dan een opgetrokken wenkbrauw levert dat niet op. Zo kwamen we bijvoorbeeld met EFL.NL voor de dag en dat heeft een paar opgetrokken wenkbrauwen opgeleverd. Veel gemopper en weinig contributie is de teneur.  Totdat je achter de schermen een lichte vorm van exponentiële groei gaat ontwaren.

Het Oeruschild is anders. Let op!

Het is ontworpen om het e-Gulden netwerk waterdicht te krijgen. De 51% aanval wordt onmogelijk.  Maar dat is vooral fijn voor beurzen die daar vooralsnog de enige slachtoffers van waren, maar verder merkt niemand iets. Al die Altcoincommunities die net zo gevoelig zijn voor een 51% aanval als e-Gulden doen alsof hun neus bloed. Je hoort er niemand over. "All is quiet".

Er is wel een neveneffect en dat is dat het netwerk stabieler wordt. Met name grote minerpools veroorzaakten nog als eens sterke schommelingen, zodat de bloktijd van eens per twee minuten in het gedrang kwam. Maar ook daar liggen maar weinig mensen wakker van of heeft iemand daar iets van gemerkt.  Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend en moet je eens opletten als het even niet goed werkt. Daar gaat het vertrouwen...   "De arrogantie van het vertrouwen", je zou er een boek over kunnen schrijven.

Maar dan is er een ander ding: Met het oeruschild is het voor het onderhoud van het e-Gulden netwerk voldoende als er voldoende redundantie is. Met andere woorden het is voldoende als er op ieder moment in de toekomst maar een paar miners actief zijn. Hun hoofddoel is niet langer het beschermen van het netwerk, maar het onderhouden van het netwerk. Dat effect is enorm.
Bedenk dat het verbruik van het Bitcoin-minerpark momenteel evenveel is als dat van 1,5 miljoen Amerikaanse huishoudens. En groeiend. Exponentieel wel te verstaan.

Dat aan dat energieverbruik iets aan gedaan kan worden is een verhaal dat we niet voor de Nederlandse cryptomarkt gereserveerd willen houden. Oerubase is open source en state- of the art programmeerwerk waar we graag de wereld mee willen uitdagen: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2082125.msg20811741#msg20811741

Interesting?!2
Belangrijke mededelingen / Re: moderatieregels
« Gepost op: 13 augustus 2017, 12:20:08 »
Een heel duidelijke en openhartige weergave Johnny.

Wat ook meespeelt is de fundamentele toevoeging van het open en gedecentraliseerde grondprincipe van cryptogeld. Daar zou geen centrale bemoeienis nodig moeten  zijn. Integendeel. Maar je moet geen appels met peren vergelijken. De stichting Electronic Gulden Foundation is een identiteit, heeft een eigen verantwoordelijkheid en heeft een eigen visie. Behalve het beheer van de premine heeft de stichting niet meer recht van spreken dan stichting X. Misschien wel op basis van kennis en senioriteit, maar dat mag iedereen zelf beoordelen.

Als iemand dus besluit dat een e-Gulden bij uitstek geschikt is om mee te voetballen en hij doorkruist daarmee onze marketingplannen dan is de kans groot dat we die visie desondanks de ruimte geven op dit forum en zeker als het inhoudelijkheid betreft en vooral als de forumregels zelf niet worden overtreden.

3
Als opmaat voor de vrijgave van het oeruschild is eerder een kort programma geschetst:
- de release van de betaversie van de nieuwe corewallet
- beschikbaar komen van drie gecertificeerde pools
- vrijgave van de oeruschild certificatieprocedure
- De release van de productie versie van de corewallet
- Het activeren van het oeruschild
- Mail naar de beurzen dat deposits en withdrawels veilig zijn na 6 bevestigingen/confirmations

Daarnaast zal er stampij gemaakt moeten worden en duidelijkheid worden verschaft.  Op een voorlopig nog verborgen plek op de website  staat op dit moment een formulering.
Ik roep iedereen op om dit op de eerste plaats eens te lezen en zo mogelijk van commentaar en kritiek te voorzien. Met een beetje goede wil kan deze voorzet worden omgebouwd tot een marketingcampagne die zijn weerga niet kent. Hou je niet in en schop er tegen desnoods via een private message.

Op de tweede plaats is er vanuit de stichting eFiliaaL een minerspool opgezet die gaat fungeren als gecertificeerde pool. Vanzelfsprekend zal ook https://pool.amazingsystems.nl als gecertificeerde pool optreden na drie en een half jaar trouwe dienst en bewezen loyaliteit. Aan de formulering van het certificatieproces zelf wordt gewerkt.

Op de derde plaats zijn alle ideeen voor stampij van harte welkom. Het moet natuurlijk wel gecoördineerd worden en door de marketing koker passen, maar hier hoeft niemand zich in te houden.

4
e-Gulden discussie / Re: Facebook & Co aka bericht protocolwijziging
« Gepost op: 07 augustus 2017, 22:34:42 »
Binnenkort protocolwijziging bij e-Gulden. De discussie gaat bij problemen centraal plaatsvinden op https://www.facebook.com/groups/349132215521411/ … Word dus nu lid

Niet om het een of ander maar niet iedereen wil/heeft facebook, het lijkt mij niet meer dan normaal om alle updates ook hier te delen.

Ik heb bijvoorbeeld geen facebook en het komt er hier niet in ook, en ik kan mij voorstellen dat ik niet de enige ben.

Groet,

Genesis.

Het is ook een beetje om reclame te maken voor de facebookgroep. Dat mogen we hier dan wel weer zeggen. De belangrijkste informatie verschijnt hier echt wel, alleen is er op facebook meer levendigheid. Dat krijgen we hier op de een of andere manier niet voor elkaar.  Zijn moeilijke keuzes, want ik heb het tenminste ook niet zo op met die Zuckerberg.
In hoodlijnen gaat het om het volgende, in volgorde
- de release van de betaversie van de nieuwe corewallet
- beschikbaar komen van drie gecertificeerde pools
- vrijgave van de oeruschild certificatieprocedure
- De release van de productie versie van de corewallet
- Het activeren van het oeruschild
- Mail naar de beurzen dat deposits en withdrawels veilig zijn na 6 bevestigingen/confirmations

5
Belangrijke mededelingen / Re: Nieuwe discussiegroep op Facebook
« Gepost op: 01 augustus 2017, 12:25:17 »
Verklaar u nader, gevalletje pot verwijt de ketel dan maar?

Nelis,

Wat Johnny vergat te zeggen bij het opzetten van deze post (maar wat we jou wel heel duidelijk gezegd hebben) is dat de oude groep niet langer voor ons bruikbaar is omdat die groep niets meer of minder is dan een politiek pamflet van Yoshi Livo. De stichting schaart zich daar niet achter en heeft dat ook nooit willen doen. Vandaar dat je in 2014  ook uit het bestuur bent gezet.
Je bent als eenling nu een soort machtsstrijd aan het voeren over de naam en de mediakanalen van e-Gulden. Wij worden in de afgelopen twee maanden, een tijd dat we al onze aandacht kunnen gebruiken voor waar het echt om gaat, zeer zwaar door jou gestoord. We voelen ons als een stel chirurgen die in de operatiekamer wordt belaagd door een familielid van de patiënt die meent in zijn rechten te staan. En dat terwijl hij geen greintje verstand heeft van de symptomen en de remedie en wel van de daken loopt te roepen dat hij het allemaal zo goed weet.

Dat je het bij tijd en wijlen goed bedoeld daar twijfelen we niet aan, maar we twijfelen wel aan andere zaken. Wat je doet is de zuiverste vorm van stalken. Je laat zien dat e-Gulden smaakt naar Antwerpse Hiltons, culinaire hoogstandjes en met een dumpje zo is om te zetten in Bitcoins. Daarnaast laat je zien hoe hard het leven is buiten het fiatgeld-circuit. Je bent gewoon extreem, maar voor een buitenstaander neigt dat naar waanzin. Wij vinden het op zijn minst onhandig om extremiteit in het e-Gulden-vaandel op te nemen. Dat is nergens goed voor want geld is bedoeld voor de gewone man. Dat mensen het misbruiken voor excessen is hun goed recht binnen de bekende marges. Dat is de reden waarom geld geld is.

Je zult het met ons eens zijn dat je democratisch en als eenling gewoon niet de zeggenschap hebt over de e-gulden assets. Je zult het met ons eens zijn dat wij je hebben voorgesteld om je eigen politieke partij op te rechten waarbij je de e-Gulden desnoods als oplossing aankaart voor alle problemen die je wilt oplossen.  Je zult het ook met ons eens zijn dat wij je vriendelijk en uiteindelijk dringend hebben gevraagd om de stichting daar buiten te houden. Je zult het ook met ons eens zijn dat je de facebookgroep e-Gulden (EFL) alleen in beheer hebt gekregen als lid van de stichting en deze nu oneigenlijk beheert. Eigenlijk ben je het gewoon met ons eens op deze hoofdpunten. De rest is wat ons betreft bijzaak.

Wat we je dus vriendelijk vragen is om de facebookgroep die je beheert een nieuwe naam te geven die jouw politieke doelstelling symboliseert. Desnoods mag je aangeven dat jij daarbinnen iedereen wilt helpen op het gebied van e-Gulden voor zover je er verstand van hebt. In de nieuwe groep ben je niet welkom omdat je ons vertrouwen bent kwijtgeraakt.

6

en, hoe staat het ermee?

edit: als je wil dat mensen vertrouwen in dit project, hou je dan aan je eigen afspraken, schrijf niet in een week of drie laten we iets van ons horen om vervolgens na 4 weken nog niets van je te laten horen.

Nou,  dank je voor het vertrouwen!

De afronding van het oeru-schild ligt niet ver vooruit. Er is een stand van zaken, er zijn een paar openstaande punten, maar het moet ook worden uitgerold. En wie gaat dat allemaal doen?  Jij niet neen ik aan. Ik probeer deze drie punten bij elkaar te brengen.

Heel simpel gezegd kan een klein netwerk als dat van e-Gulden door middel van miningpower aangevallen en beschadigd worden. Het is zelfs zo dat het economisch rendabel kan zijn om dat te doen. Maar er zijn natuurlijk ook andere motieven. Als je de situatie bekijkt waar we naar toe willen, waarbij e-Gulden fungeert als country-coin, dan blijft de situatie bestaan dat het e-Guldennetwerk niet de meerderheidheid van de beschikbare Proof of Work capaciteit kan herbergen. Dat komt omdat meerder coins en landen uit dezelfde werkcapaciteit putten (=Miners die werken op het scrypt-algoritme). We konden wel een nieuw algoritme bouwen, maar daardoor creeer je een andere munt en is het uitstel van executie omdat miners gewoon gehuurd kunnen worden. Het probleem geldt voor alle ALT-coins. Daarnaast speelt ook dat het minersrendement bij een gelijkblijvend economisch gewicht ieder jaar halveert en daarmee de financiële motivatie om het netwerk te verdedigen.

Voor de toekomst van de e-Gulden is het noodzakelijk dat het netwerk verdedigd kan worden door die mensen die belang hebben bij het voortbestaan ervan en bij het handhaven van de uitgangspunten ervan. Daar zijn kosten aan verbonden en daarom is de randvoorwaarde dat die kosten lager moeten zijn dan dat er aan solidariteit opgebracht kan worden. Bij de zoektocht naar een oplossing moesten we ervoor zorgen om niet in de general-ledger val te trappen, waarbij de e-Gulden overeind gehouden zou worden door een consortium. Bitcoin-versus-Bullshit zou op dit moment een verplichte leiddraad moeten zijn https://www.youtube.com/watch?v=SMEOKDVXlUo&feature=youtu.be&t=930

We moesten er dus voor zorgen dat iedereen in staat gesteld wordt om te participeren zonder dat een individu of een consortium (anders dan een democratische meerderheid) de macht over de e-Gulden-blockchain naar zich toe kan trekken. Wij realiseren dat door miners-identiteit in het het systeem te betrekken. Daarbij spelen drie zaken.
1e. Nu is het zo dat, als iemand de meerderheid heeft van de minercapaciteit, deze het laatste stukje van de blokchain kan vervangen en zo hetzelfde geld meerdere malen kan uitgeven. Dat kan worden uitgesloten door het onmogelijk te maken om meer dan vijf blokken achter elkaar te laten minen door miners die niet geïdentificeerd zijn. Geïdentificeerde miners kunnen een dergelijk bedrog niet uitvoeren omdat een dergelijke daad openbaar en bewijsbaar is en gekoppeld aan de dader.
2e. Een vijandige wijziging van het netwerkprotocol zelf is mogelijk als een miner-meerderheid voor een nieuwe richting (harde vork) kiest. Als daartoe altijd toestemming door geïdentificeerde miners nodig is kan een protocolwijziging nooit plaatsvinden door een puur vijandige opzet.
3e. Als een miner frequent en willekeurig zijn bijdrage fors verhoogd of verlaagd kan dat de gemiddelde bloktijd van twee minuten ernstig verstoren. Goed gedrag op dit punt is een voorwaarde voor certificering.

De realisatie van het OERU-schild omvat de volgende elementen.
1e. Degene die een e-Gulden-blok aanmaakt kan daaraan een onvervalsbare handtekening toevoegen. Vanaf versie 1.3.1 controleert de e-Gulden software of degene die de blokbeloning krijgt uitgekeerd ook daadwerkelijk degene is die het blok heeft aangemaakt. De handtekeningcontrole is inmiddels in de alphaversie operationeel. De handtekening procedure moet nog op Github worden beschreven en de handtekeningprocedure zelf is een eenvoudige ingreep voor een stratum-pool-beheerder.
Inmiddels zijn er twee pools operationeel die een dergelijke identificatie toepassen. De oeru-alpha-versie controleert hierop en rapporteert gecertificeerde blokken in debug.log

2e. De stichting Electronic Gulden Foundation maakt een lijst met oerubase-adressen openbaar van gecertificeerde personen of instanties. Aan die publicatie gaat een openbare certificatieprocedure vooraf en gecertificeerde handtekeningen worden in de blockchain zelf gepubliceerd. Een certificering kan ook worden ingetrokken als een partij niet meer voldoet aan de openbare certificatievoorwaarden.

3e. Rapportage van gecertificeerde blokken vindt plaats in de blockchain. Explorers krijgen een hulpmiddel om certificering in beeld te brengen (via rpc). Een extern hulpmiddel zal worden toegevoegd aan Github en is momenteel te gebruiken via https://e-gulden.org/oeru=blokhoogte. Publicatie van gecertificeerde instanties alsmede de certificatie-tekst zal gebeuren op e-gulden.org

Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar veel veranderd er niet. Door identificatie sluiten we vijandigheid uit. Als miner mag je bewijzen wie je bent, maar dat hoeft niet. Zo niet dan moet je om de vijf blokken even wachten op iemand die dat wel doet en die openbaar belooft heeft om zich aan openbare afspraken te houden.

7
Versterking van het e-Gulden netwerk noodzakelijk / Re: Post 5: De markt
« Gepost op: 31 juli 2017, 11:03:14 »
het adres waar wij een oogje in het zeil mogen houden is onjuist.

Goed van je! Dat adres betrof twee donaties van twee e-Gulden-leden aan Bittrex ter compensatie van de schade. Ik heb het doorgestreept en vervangen door het goede te bewaken adres.

8

Fijn dat dit even op papier staat, hoef ik me niet langer aangesproken te voelen als je alles en iedereen voor de zoveelste keer de grond in praat, succes verder met eFiliaaL.

edit: heb er even een negatieve reactie van mij proberen te vinden, is het misschien deze? https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1311.msg4965#msg4965 Waarom maak je altijd ruzie Johnny, ik heb me nooit negatief uitgelaten over efiliaal dus maak me niet zwart aub, bvd.

Laten we het op chemie houden. De mix tussen jullie is explosief, dus dat moeten we niet mixen. Alleen is het vervelend dat we vaker explosie-gevaar zijn tegengekomen bij andere samenstellingen in combinatie met jou. Als je je nou eens niet voor de e-gulden zou plaatsen maar er achter dan voorkom je dat mensen voor jou moeten kiezen in plaats van voor e-Gulden. Er is zoveel werk te verzetten zonder dat we de hele tijd moeten aanhoren hoe goed je het voorhebt met de wereld en hoe groot je gelijk is. Als je de hint van Johny dan niet begrijpt over het paard van Troje dan zou je toch minstens als bredanaar het verhaal van het turfschip van Breda moeten kennen.

Oké, ik lees dat mijn beeldspraken je in verwarring brengen. Dan maar zo: "KOEST" en "HOU JE MOND" en ga beide verhalen eens lezen.

9
Als je denkt dat wij de macht kunnen kiezen Nelis, leef je nog in een democratische sprookjesboek. Die macht is er en daar zijn wij aan onderworpen. En dan heb ik het over militaire macht,  gerechtelijkemacht, overheden, de macht van het geld. De macht van de economie, de macht die ons zonder dat we het door hebben onze inzichten veranderen, de macht van de angst, de macht van de media. Ik noem maar een paar machtsblokken op want er zijn er nog veel meer. Als je denkt dat jij er invloed op kan uitvoeren bv de nacht van het geld, dan laat de geschiedenis zien dat zelfs machtige mensen, het niet konden. Accepteer het dat het zo is en pluk de dag en geniet er van, want het kan veel en veel slechter. Heb respect voor je moed om dingen te willen veranderen en ook ik snakt naar een betere wereld, waar gerechtigheid woont. En wie niet eigenlijk. Gelukkig komt die wereld er ook, alleen nu nog niet!!!!

Je onderschat "ons" MarkHans (EDIT sorrie). Niet omdat "wij" nu zo geweldig zijn, maar omdat er natuurwetten zijn en omdat er recentelijk een  nieuwe stof ontdekt is die "ons" die macht geeft. Zo gaat het gebeuren: https://www.youtube.com/watch?v=9PrJQeKl9w4&feature=youtu.be

10
Hartelijk dank, ik heb alleen geen geduld meer ;D 50% gestegen, die loop ik nu mooi mis ;D

Als het installeren van een unix-qt-wallet op specifiek jouw unix-systeem nou een bottleneck zou zijn voor het instappen in e-Gulden dan zou ik je gelijk geven. Maar...
- De gemiddelde Nederlander zou uiteindelijk aan één EFL redelijk voldoende moeten hebben. 100 EFL als je daar fors bovenuit wilt steken. Voor dat doel maak je een paper wallet en leg dat een paar jaartjes weg.
- Als je nu echt het verschil wilt maken dan ja je naar een van de vier beurzen en leef je daar uit. Het barst van de wallets: Op de beurs zelf, efl.nl, coinomi, ach lees https://e-gulden.org/index.php/de_portemonnee
- Als je echt een bijdrage wilt leveren dan zoek je het uit waarom je die wallet nou net op jouw systeem niet aan de praat krijgt en deel het antwoord op dit forum met anderen. Dat kost je misschien een paar dagen, maar zo zijn wij al drie jaar aan het werk en nog steeds vol enthausiasme.

11
Kan je er.wat mee?

Hans, Het Unix-probleem van je komt in allerlei posts terug. Je had er het beste een Post voor kunnen aanmaken in "Ontwikkeling en technische discussie", maar goed de hele support gaat op de schop via een ticket systeem. In Exit-Yoshi had ik het laatst geantwoord; Sorrie voor nu even.


Amazingdreams en Ik zijn druk bezig met het Oeruschild. Het compileren van van de Ubuntu-wallet inclusief functiebibliotheken is niet moeilijk, maar over een week of twee komen er toch nieuwe wallets.  Coinomi is ook prima maar we zien graag nodes/corewallets. Je systeem-configuratie doorgronden en aanpassen is nu even teveel gevraagd, dus misschien kun je even wachten  op de nieuwe wallet inclusief dependencies.

Wat ik zo snel zie is dat amazingdreams je een lijst met te installeren bibliotheken opgeeft. (https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1348.msg5121#msg5121)
Als je daarna egulden-qt opstart en je krijgt de melding ./egulden-qt: error while loading shared libraries: libqrencode.so.3: cannot open shared object file: No such file or directory dan betekent dat dat ook libqrencode niet op je systeem staat. Dat had gemoeten met de gegeven instructies. Je kunt dergelijke missers al "googelend" proberen op te snorren, maar je kunt beter een goede apt.conf regelen.

12
Ontwikkeling en technische discussie / Re: verbeterpunten
« Gepost op: 20 juli 2017, 16:49:08 »
Dit handvat heb je al eens kado van me gehad. Dat terzijde.
Pardon,  wie krijgt hier dingen kadoo? Je werd heel eventjes concreet, maar als ik het zo lees was dat een vergissing.

Het gaat wederom om een uitleg vanuit een technische hoek. Aardig dat je het zo simpel, ietwat schoolmeesterlijk probeert uit te leggen, maar wie help je daar mee?
Je gaf aan dat je niet wist wat een pukcode was. Dan hoor je alvast niet tot de meest snuggeren onder ons publiek; Een simpele uitleg is dan dus nodig. Wie ik daarmee help?
Je bent beter in het trollen dan Mark hoor. Maar je ziet dat je al trollend aardig wat interessante zaken boven water kunt halen. Dat is verder maar een mening en behoeft verder geen commentaar.

Het probleem is m.i. verre van serieus opgepakt en dat zeg ik vanuit een goedbedoelende aard.
Als je een ploeg mensen (er zijn minstens 10 mensen direct betrokken geweest bij ontwikkelen en doortesten) niet serieus noemt en daar maar gelijk bij zegt dat je eigen opmerking goed bedoeld is dan is dat een bewijs dat je trolt. Zo'n zin is complete  onzin en voor mij een teken dat je rechtstreeks door de concurrent gestuurd bent om maar een beetje te stangen.

Er is een ander paar ogen nodig om een en ander esthetisch en gebruiksvriendelijk op te zetten. 
Zonder in een Gulden / e-Gulden discussie te belanden, kijk eens hoe zij dat hebben gedaan. Op die basis zou mijn keuze duidelijk zijn.
Voila, een vertegenwoordiger van Gulden, die zijn keuze duidelijk heeft gemaakt, maar toch de moeite neemt om e-gulden te helpen met wijze raad: "Kijk eens hoe goed Gulden is"
Hoe belachelijk kun je jezelf maken en hoe doortrapt is het team waar je een vertegenwoordiger van bent.
 
Laat dit hier maar eens duidelijk staan.

13
Ontwikkeling en technische discussie / Re: verbeterpunten
« Gepost op: 20 juli 2017, 12:56:20 »
Geef bij EFL.NL de mogelijkheid om een emailadres als naam te gebruiken en beveel die mogelijkheid aan net als in de eFiliaaL portefeuille.

Een emailadres is uniek. "Piet Jansen" is dat zeker niet. Zodra de installatie is afgerond stuur je een email met alle gegevens naar het opgegeven emailadres dat op zich softwarematig gemakkelijk te detecteren en te ontleden is.

Als de gebruiker dan nog steeds geen kans ziet om de hem toegezonden pukcode op te slaan (elk emailprogrogramma heeft een "bewaar functie, je kunt hem printen, op je kat  laten tatoeëren of  op het achterwerk van je vrouw schrijven met een watervaste stift, dan weet ik het ook niet meer en kan hij wat mij betreft bijgezet bij de rest van de eregalerij der digitale kneuzen.

Is iemand eigenwijs genoeg om toch zijn eigen naam te blijven gebruiken en zelf de pukcode op te slaan (Ikzelf bijvoorbeeld) dan moet hij daarna ook niet meer zeuren.
Ha,  Mooie beeldspraak :-)

Dat emailadres kan prima. Hebben we ook op geanticipeerd door @ als enige afwijkende karakter toe te staan. Bij eFiliaaL is emailadres als portemonnee standaard, maar ik zie dat ook als efl 2.0 maar voor een specifiek doel. Wat we zouden kunnen doen is de portemonnee-naam als inlogoptie bieden als je daar een emailadres hebt ingevoerd. Wordt een EIP (EFL-improvement proposal)

14
Ontwikkeling en technische discussie / Re: verbeterpunten
« Gepost op: 20 juli 2017, 11:44:29 »
beveiliging efl.nl mag van mij een stukje minder, hoe vaak ik toch niet te horen krijg dat het niet werkt bij mensen maakt me echt moedeloos en geeft een slechte eerste indruk. Vooral bij het gebruik van mobieltjes gaat het vaker fout dan goed en dan vooral bij het eindeloos laden van de website, kan dat ogenblikje er niet gewoon uit worden geschrapt tot blijkt dat we zo populair zijn dat er een echte ddos verdediging nodig is?

Hoi Niels,

Vanzelfsprekend moet efl.nl altijd werken bij legitiem gebruik. Het is goed dat je dit punt aanroert, maar we moeten er wel beter de vinger achter krijgen. Ik ben in mijn omgeving en bij mensen die ik het voorleg nog nooit geconfronteerd met dat het niet werkt. Jij blijkbaar wel. Een punt is dat beveiliging het best werkt als je er niet teveel over uitwijd. Verder is het zo dat je een telefoon zo kunt instellen dat er helemaal niets meer werkt (blokkeren van sessie-variabelen, blokkeren van javascript, geen stabiel ip-adres, slechte internetverbinding).
Wat je voor ons zou kunnen doen is een paar zaken rapporteren als je het tegenkomt (ik begrijp dat het gênant is als je iemand iets wilt laten zien), maar het volgende
- Android,  Iphone of iets anders?
- Heb je zelf wel verbinding? Hoeveel balkjes vertoont de mobiele verbinding van de haperende telefoon. Ga even naar fast.com om te zien of dat werkt
- Op android heb je meestal twee soorten browsers: Chrome en Internet (=native browser). Werkt het op geen van beiden?
- Heb je een idee hoe vaak je het tegenkomt (procentueel)


15
Ontwikkeling en technische discussie / Re: verbeterpunten
« Gepost op: 20 juli 2017, 11:05:25 »
Ik kan ver met je meegaan, maar probeer je eigen instructiefilmpje eens te bekijken door de ogen van iemand die onbekend is met de materie.
Zo weet ik nog steeds niet wat een puk code is, behalve dat je het nodig hebt voor je telefoon als dat ding geblokkeerd is.   Gaat het verder niet om, de punchline is dat er een ander soort expertise nodig om de site aan te kleden dan dat van een technisch persoon.
Ok, eindelijk een handvat van de kant van Jory:  De pukcode. Lets GO

Door de introductie van cryptogeld verandert er eigenlijk maar één ding structureel voor de gebruiker van geld: Het beheer van dat geld. De gebruiker wordt zelf beheerder in de plaats van een bank. Dat betekent twee dingen:
1e. De toegang tot dat nieuwe geld moet minstens zo veilig zijn als bij een bank
2e. De gebruiker moet in staat zijn om dat nieuwe geld zelf te beheren, in de betekenis van: hij moet het kunnen

Bij elkaar genomen betekend dat weer maar één ding: De gebruiker van dit nieuwe geld moet in staat zijn om een wat langere code dan bijvoorbeeld een wachtwoord te onthouden. Je kunt het noemen wat je wilt, private key of pukcode of whatever. Het is iets dat je niet uit je hoofd kunt leren tenzij je een afwijking hebt. Als je nu als ontwerper geconfronteerd wordt met dit hoofdpunt hoe krijg je een gebruiker dan zo ver dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt?

We hadden het, zoals gebruikelijk, private key kunnen laten heten, maar geen Nederlander die daar ooit van gehoord heeft. We hadden het "uw geheime code" kunnen noemen, maar dat geeft allerlei gevolgeffecten. We hebben dat bestudeerd en de reckties zijn vooral: wat moet ik ermee? mijn computer zal het wel onthouden. Het confrontatiemoment is heel kort en voor je het weet wordt het overgeslagen. Daarom plaatsen we er een rood uitroepteken bij die pas weg gaat als je op de knop drukt: Akkoord ik heb het veilig opgeslagen. Maar nu komt het: Bij het woord pukcode heeft iedereen dezelfde reactie als jij: Dat heb je nodig voor je telefoon als die geblokkeerd is. Iedereen weet dat je de toegang tot je telefoon kwijt bent als je de pukcode niet kunt terug vinden en niemand wil dat hem dat overkomt. Dat besef is precies wat we zoeken.

Maar we weten ook dat dat onderzoekende geesten, zoals jij, zich gaan afvragen: "Wat is een pukcode eigenlijk". Die gaan het tegen het licht houden, bekijken het van voor en van achter, proberen het te buigen of te breken, uit elkaar te trekken, zoals een echte onderzoeker betaamd. Beste Jory als je er na serieus onderzoek nog niet uit bent wat een pukcode is, waarom lees je dan de korte beschrijving niet die er gewoon bijstaat. Inclusief enkele duidelijke voorgestelde handelingen die je misschien gewoon kunt volgen.

Kortom: De pukcode of hoe je het noemen wilt is het meest fundamentele aspect aan cryptyogeld voor de gebruiker. Maar het is de toegang tot je geld. Zorg dat je het veilig kopieert en opslaat, want die computer of smartphone die je daar hebt gaat een keer de geest geven en als je de toegang tot je geld niet op een andere manier verzekerd hebt dat is dat geld weg.

Ik ben wel ontzettend blij dat je me na al je gemopper eindelijk een handvat gegeven hebt. Het is toch gewoon niet fair dat alle leveranciers van mobiele telefoonw er gewoon ermee weg komen, terwijl efl.nl wordt aangeklaagd voor het gebruik van het woord pukcode. Je mag dan wel een vroege gebruiker zijn in cryptogeld-land, maar je behoord toch tot een slag volk dat de omgang met versleuteling en public keys heeft geadopteerd. Waarom is het dan zo'n probleem als we zo'n engelse term een naam geven die alle nederlanders WEL begrijpen.

Ik neem aan dat de pukcode het probleem was wat je het meest dwars zat en dat dat hiermee een heel eind uit de wereld geholpen is. Dan stemt het me nu hoopvol dat we er verder ook wel uit komen. Let wel,  we staan vooral open voor verbeter-suggesties.

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 28