Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - TradeMark

Pagina's: 1 2 3 [4] 5
46
Stel jezelf voor / Re: 1ste vrouw op EFL forum :)
« Gepost op: 30 november 2014, 18:12:47 »
Welkom! En als die kleine w nog geen wallet heeft, maak voor hem dan een eerste spaarpot aan ;)

47
Gelderland / Re: Arnhem Bitcoinstad
« Gepost op: 30 november 2014, 15:29:38 »
2.70 euro... pfff, gingen we de gulden niet uit met bier voor 3 gulden? (met happy hour zelfs 1,50!) das ff 100% inflatie in 12 jaar?

Ik ben ook geen pro op dit gebied hoor, en van het technische verhaal achter crypto heb ik al helemaal geen kaas gegeten. Maar markten in algemene zin zijn een hobby van me. En zowel de positieve als negatieve uitkomsten van deze markten blijven me boeien. 

Ik ben echter niet principieel tegen inflatie. Als inflatie nu een openlijk en bewust gekozen belasting was (met goedkeuring en dus begrip van het volk) ben ik niet tegen een geldsysteem dat expandeert. Beter nog; dan hadden wij met 100% inflatie bijv de ziekenhuiszorg e.d. kunnen bekostigen, zonder enige premie te heffen (die wordt immers betaald door zij die waar dan ook dat 'geld' bezaten).
Het systeem nu is echter helemaal niet bewust ondersteund door het volk, en inflatie niet bedoelt ter herverdeling naar de not-haves (waar ik tot bepaalde hoogte groot voorstander van ben), het is herverdelen naar zij die de geldcreatie in handen hebben. En dat is niet het volk.

Weg met deze zooi, leve de crypto's (en metaaltjes ;) ).

48
Gelderland / Re: Arnhem Bitcoinstad
« Gepost op: 30 november 2014, 14:18:08 »
Ja, de angst om geld te verliezen wint het van de hebzucht, tot de koers 10x zo hoog staat, dan is ineens de boot hebben gemist reden alsnog in te stappen... leuke soort, de mens. Ik leg de EFL ook het liefst uit in vergelijking met een eindejaarslot; je 'investeert' een paar tientjes; waarschijnlijk ben je het kwijt, maar misschien pak je de jackpot.

49
Gelderland / Re: Arnhem Bitcoinstad
« Gepost op: 30 november 2014, 13:32:10 »
http://en.wikipedia.org/wiki/Diffusion_of_innovations   ;D

ff een schouderklopje voor ons early adopters en innovators; nu de rest van de crowd!

Maar wijs ze op de mogelijkheden gratis (dat moet toch aanspreken?) EFL te verkrijgen, dan missen ze de boot iig niet helemaal!


50
Economie discussie / Re: Prijs EFL
« Gepost op: 30 november 2014, 13:18:17 »

Eigenlijk zeg je dat er gebrek aan munten is voor deze prijs.

Het is jammer dat Bittrex niet dieper in het boek laat kijken, dan kon je zien of er hogerop een grotere muntvoorraad ligt. Een paar weken geleden zagen we dat die toch wel tevoorschijn komen bij een niveau van 4000. Tot 15 april zaten we daar fors boven. Daarna kwamen de grote volumes en het merendeel van de toen beschikbare munten is rond of onder de huidige prijsniveaus van de hand gegaan. Dat laat Bittrex ook al niet zien. Deze site is veel meer verhelderend : http://www.cryptocoincharts.info/pair/efl/btc/bittrex/alltime

Jup, een gebrek aan munten op deze prijs; en ik zet ze niet te koop voor deze koers! Maar bij bittrex kan je wel degelijk het koersverloop vanaf april zien ook; chart ALL en dan ff schuiven! Wel leuk aan cryptocoincharts dat je verschillende exchanges kan vergelijken. Maar ook daar laat het orderboek wat te wensen over. Zou mooi zijn als je die zelf zou kunnen instellen wbt diepte.

Ahja, als de volumes wat groter waren was er geld te verdienen met arbitrage tussen de verschillende exchanges.
Hoogste bod (btc)    0.00001740 (bittrex)
Laagste vraag (btc)    0.00001700 (europex)
is toch wel een aparte situatie, gisteravond zelfs even een 10% gap gezien.... en dat zegt toch wat over het aantal spelers, dat dan ook nog eens op verschillende exchanges zit.
Anyhow, de correctie in November na de take off tot begin die maand heeft nu een hogere bodem gelegd (tov de 700) en tevens een sinds 2 weken niet meer bezochte high van 2000 sat. Dit is wat mij betreft positief, en al weet ik niet hoe of wat met bots, het zou mij niet verbazen als deze technische verbetering ook wat trader(bots?) uitlokt. Voor duurzaam hogere prijzen zijn echter wel duurzame EFL houders en - gebruikers nodig.

51
Economie discussie / Re: Prijs EFL
« Gepost op: 30 november 2014, 12:10:20 »
Sinds ik zelf een positie heb in crypto's is naast de grondstoffen aandelen en valutamarkt ook een blik op de crypto's een dagelijks terugkomende gebeurtenis. https://bittrex.com/Market/Index?MarketName=BTC-EFL Technisch ligt het er lekker bij, maar van een gezonde markt kan ik niet spreken; 1 BTC aan koop orders en de koers staat 100% hoger :P

52
Economie discussie / Re: Prijs EFL
« Gepost op: 24 november 2014, 19:13:42 »
Leuk! Vrijwel vergelijkbare kritiek, maar geheel andere conclusie :P

Vooral het argument van de kopers; je kan sparen wat je wil, maar als er uiteindelijk niemand is die je muntjes van je wil overnemen is de waarde gewoon 0.
Schaarste op zich is geen argument voor waarde, en ook de kosten van het minen bieden geen bodem als er geen nieuwe (of oude) kopers zijn.
Grootste risico is dat de waarde onder de miningkosten duikt, het minen ophoudt, en de munt kan zo goed als worden afgeschreven. In dat licht is het spaarprogramma (mits zij nieuw geminede munten kopen, en niet een potje oude leeghalen) een goede verzekering tegen dit laatste.

Maar ik stelde al eerder, samen maken we de markt, en kunnen we de markt vergroten. Het een ponzi scheme noemen, sja. De 100% plofkans zie ik hier niet direct, al ondersteun ik zeker de stelling dat gebruiksmogelijkheden de vraag zullen aanjagen. Wij kunnen ook helpen nieuwe kopers te werven. Niet met een verhaal van snel rijk oid (of je moet je vrienden op het spel zetten), maar met het volledige eerlijke verhaal; en de risico's. Die laatste vergelijk ik graag met een staatslot, en aangezien mijn vriendenkring niet vies is van een gokje ;).53
Economie discussie / Re: Prijs EFL
« Gepost op: 22 november 2014, 10:32:32 »
Mijn constatering is dat we te snel willen. Ik kom teveel mensen tegen die er niets van begrijpen, zelfs als ze het zien. Is het een kip-ei probleem ? Leidt begrip tot markt of markt tot begrip ?

Vanuit een stichting kunnen we moeilijk aansturen op markt maar wel op begrip. Een hoofdpunt van de stichting is in ieder geval educatie. Dat heeft niet alleen betrekking op crypto, maar zeker ook op de functie van geld. Ik heb een concept artikel voor je dat we aan het omwerken zijn in Jip en Janneke taal, maar daarin lees je alvast waar we heen willen met de spaargedachte : http://egulden.org/e-gulden-spaarplan

'Leidt begrip tot markt of markt tot begrip ?' Ff op zitten broeden, maar ik denk dat de relatie met begrip niet eens zo eenduidig is. De markt zelf is een combinatie van spelers met de emoties hebzucht en angst zou ik zeggen, maar de markt ontstaat vooral door naamsbekendheid in combinatie met het voorgaande. Denk terug aan hoe vele particulieren Ahold aandelen kochten rond de 2 euro (achteraf een goede gok). Wie van hen begrepen echt wat de risico's waren? Vul nu in de vorige zin Fortis in, en denk de opmerking tussen haakjes weg...

De opmerking 'we moeten het samen doen' lees ik achteraf ook als iets te collectivistisch, maar in de zin 'samen maken we de markt' is ie wel juist. Op dit moment is het aantal 'haves' zeer select, een toename in 'wants' niet direct aannemelijk, de naam niet erg bekend (of wat besmet), en vooral: er bestaan perfecte substituten voor de EFL. Ik vraag me dan ook af of de doelstelling als spaarmunt wel tot de bredere acceptatie leidt. Zoals net boven de tabel met het spaarplan is vermeld:
'....met cryptogeld zoals de e-Gulden kun je steeds meer kopen naarmate de waarde van de e-Gulden in het economisch verkeer toeneemt. Oftewel hoe meer mensen e-Gulden gebruiken hoe meer deze van nut zal zijn en hoe hoger de waarde wordt.'
En die laatste zin is waar ik op doelde. Het spaarprogramma lijkt zo toch vooral op een kostendekkende oplossing voor miners, zonder noodzaak voor een verder gezonde markt. Kosten is niet gelijk aan waarde, tot er een koper is die het op die prijs waardeert en wil overnemen.

Excuses voor de wat kritisch toon, ik snap ook dat de stichting met weinig man niet in staat is de EFL even groot in de markt te zetten wat betreft naamsbekendheid. Toch mis ik de eerder gelezen doelstelling om bij de generatie die al gewent is digitale producten aan te schaffen tot gebruik van te komen. Een grotere markt zou ook zonder spaarprogramma met 1800 E per maand de nieuw geminede coins moeten kunnen absorberen, en meer vragers en aanbieders resulteren in een gezonde marktwaarde (of het een tiende cent of een euro mogen zijn).

Anyhow, de muntjes in mijn wallet zijn voor langere periode van de markt; ik zie het als een langlopend staatslot met betere odds. 


54
Valuta Markt / Re: Bitcoinprijs
« Gepost op: 14 november 2014, 20:10:07 »

55
Economie discussie / Re: Prijs EFL
« Gepost op: 14 november 2014, 19:56:01 »
Is 5c p/s niet al een mooi punt? Voor de kerst lijkt dat me niet onmogelijk, maar ook niet erg waarschijnlijk :)

Ik geloof in de potentie van deze munt, maar we moeten het ook samen doen. Nu op je EFL gaan zitten als spaarmunt gaat die euro niet opleveren lijkt me. Juist gebruik in transacties maakt de vraag groter, en dat bepaalt voor een groot deel de prijs (of 'waarde'). Er moet wel een markt zijn, en die moet nog flink groeien, heeeel flink voor de euro per stuk. Maar tegen die tijd kijk je tegen de euro aan als de net geen 1 cent nu. Als het echt wat, maar dan ook echt wat zal worden... is zelfs 1 euro een grap.


56
Stichting e-Gulden Foundation / Re: Referral bonus: Goed idee!
« Gepost op: 14 november 2014, 19:45:04 »
gelijkspel  :o

57
Stichting e-Gulden Foundation / Re: BCV / Kekse Straole
« Gepost op: 14 november 2014, 19:43:57 »
Waarom eerst via BTC en dan een voucheractie? Is het niet mogelijk papieren (E-)guldens als consumptiebonnen te bieden (die dan impliciet x1000 zijn ofzo, ter waarde van 1 euro) met terugkoopgarantie, en alle niet geclaimde euro;s kunnen dan als EFLdigitaal worden geclaimed? BTC en het stralen klinkt top, maar als de ober 15 minuten op bevestiging moet wachten...
Op de achterzijde van de (e-) gulden-consumptiebonnen dan een URL met simpele uitleg/ links, of de uitleg zelf achterop?

Eventueel niet voor euro of EFL geruilde bonnen komen ten goede aan de organisatie van het feest (of delen met EFL stichting). Is dit een idee?

58
Stichting e-Gulden Foundation / Re: Afspraak met Guldencoin devs
« Gepost op: 14 november 2014, 19:36:25 »
Goed nieuws, dank voor de update!
Dat er niet echt iets concreet is uitgekomen klinkt mij niet negatief in de oren, de belangen zijn ook niet helemaal gelijk, dus expliciete samenwerking lijkt mij ook niet direct logisch.
Er zit volgens mij echter wel een risico in de hier uitgesproken ambitie van EFL. Een spaarmunt worden klink natuurlijk goed, maar misschien is een voorwaarde voor acceptatie als spaarmiddel juist wel het 'gewone' gebruik voor transacties. Op die wijze komen meer mensen in aanraking met de munt. Niet door nu met een vrij kleine groep supporters al in de spaarmodus te staan!

Ahja, gewoon omdat dit in me opkwam en ik het even moest ontlasten :) Keep up the good work!

59
Belangrijke mededelingen / Re: GRATIS EFL en het kopen van meer
« Gepost op: 02 november 2014, 12:19:16 »
Een huishoudelijke (off-topic) vraag: Is het hier toegestaan om refferal links in je posts te gebruiken?
Op bitcointalk is dit verboden en verwijder ik die altijd meteen ;)

Groeten

Tsja, ik was wel degene die dit aankaartte, maar ik zie ook wel in dat het niet helemaal gewenst is.... In de facebookgroep haal ik ook altijd alle referals eruit, misschien moeten we dat op het forum dan ook maar doen?

Dat lijkt me een strak plan. Zeker in dit soort posts.

Heb hem eruit gegooid, terug naar oorspronkelijke die direct op EFL koop pagina komt.

60
Belangrijke mededelingen / Re: GRATIS EFL en het kopen van meer
« Gepost op: 02 november 2014, 12:05:00 »
Ik heb die referal aan een vriend doorgegeven: Die referal ontvang ik ook, maar kan zelf een uur geen EFL aanvraag meer doen als iemand met mijn referal heeft aangevraagd. Misschien is dit een bug? Als die gefixt is/wordt pas ik hem met liefde aan met een referal naar mijn adres :P

Bedoel je hier de Guldenplaza kraan mee?

jup

Pagina's: 1 2 3 [4] 5