Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Nelis

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 64
1
Belangrijke mededelingen / Re: Reddingsactie bij onze oosterburen
« Gepost op: 12 maart 2023, 19:43:50 »
Een aardig voorbeeldje van het nut van communitycoins is een recente operatie waarmee we de Deutsche eMark hebben kunnen redden:
https://github.com/emarkproject/eMark/releases/tag/2.0.1

Door gebrek aan mankracht bij eMark konden we een demonstratie geven hoe een communitycoin gerepareerd kon worden dankzij betrokkenheid van andere communities. Het is natuurlijk te gek voor woorden dat de Duitsers onvoldoende kennis en mankracht konden ophoesten zodat de community van eMark gebruikers in de kou bleven staan. Emark is de oudste landmunt, maar na 9,5 jaar strandde het schip. Om het schip weer vlot te trekken was een zeer stevig project nodig dat met name werd gedreven door ontwikkelaars van EFL en CDN.

Dit project bood een mooi inzicht in de zeker niet geringe betrokkenheid en overtuiging van de Duitse community. Omgekeerd staat zo EFL nu ook in Duitsland beter op de kaart, zijn er nieuwe banden aangeknoopt en zijn er nieuwe breekijzers duidelijk geworden.

Ik hoop dat jullie begrijpen dat deze technische rol dit keer op ons lijf was geschreven. Het heeft bijgedragen aan onze naamsbekendheid en reputatie. Maar wat moet er nog veel gebeuren op dat vlak! Daar is verder niet veel techniek bij nodig, maar vooral motivatie. Wil je weten waar je kunt bijdragen? Spreek dan onze voorvechters @Nelis of @Jan S Sibie aan of leden van het e-Gulden-team (https://electronic-gulden-foundation.gitlab.io/team)

leuk bericht, ben benieuwd wat er gaat gebeuren met de prijs als ze weer actief worden op freiexchange

2
Media / Re: Nieuwe aankomende streams
« Gepost op: 11 maart 2023, 09:00:19 »
De hele nacht doorgeschreven, deze tekst is voor de aankomende 9e verjaardag van EFL, dus dat is nog een week voordat ik daar een spellingscontrole op gedaan moet hebben:

https://www.sgulden.nl/l/efl-9-year-anniversary/

3
Media / Re: Nieuwe aankomende streams
« Gepost op: 10 maart 2023, 23:37:02 »
Bedankt weer Jan, de tekst is aangepast

4
Media / Re: Nieuwe aankomende streams
« Gepost op: 10 maart 2023, 01:43:46 »
15 maart, verkiezing special.

In het nEderlands, stemmen doe je met je portemonee,

https://www.sgulden.nl/l/stemmen-doe-je-met-je-portemonnee/

het vinden van spelfouten zal worden beloond met EFL.


5
Economie discussie / Re: De EFL voortgang in 2023
« Gepost op: 09 maart 2023, 17:16:35 »
Hoi Yoshi

ik houd mij op dit moment op de vlakte. Ik zie veel mogelijkheden voor EFL. Maar met de huidige opzet zie ik promotie als kansloos. Want als je al iemand zover weet te krijgen dat hij interesse krijgt, loopt hij tegen een muur van technische bokkiewokkietaal aan waar hij of zij helemaal niets van begrijpt. En dan is het weer klaar. Einde belangstelling.  EFL is hooguit interessant voor crypto enthousiasten die de techspeak van de stichting begrijpen. Maar die cryptoenthousiasten hebben keuze zat uit duizenden andere munten. Buiten die kleine kring weet nauwelijks iemand van het bestaan van EFL. Zolang de stichting categorisch blijft weigeren om ook maar de geringste bekendheid aan EFL te geven voel ik mij kansloos om iets te doen. Dat is ook de reden dat ik er niet meer in investeer. Zowel niet in tijd als niet in geld. Maar ik volg het allemaal wel.

Jij gaat er van uit de mensen bij 1 euro voor een EFL er vanzelf op af komen. Maar waarom staan we dan nu al niet met z'n allen te springen om de veel bekendere bitcoin te kopen? Ik denk eerder dat prijs helemaal geen argument is om wel of niet te kopen. De doorsnee Nederlander barst van het geld. Statistisch gemiddeld 150.000 euro vermogen per persoon en 42.300 euro in direct opvraagbaar spaargeld. Dus meer geld is voor niemand meer een argument. Men heeft genoeg.  Volgens mij draait alles om vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen moet je beginnen met bekendheid. Niemand vertrouwt direct iets,  waar hij of zij nog nooit van heeft gehoord. Of een persoon die hij niet kent. We leven nu eenmaal in  een wereld waarin iedereen elkaar wantrouwt. Dat is op zich al erg genoeg. Maar erger is, dat niemand enig initiatief neemt om het wantrouwen te doorbreken. Dat moet iemand anders maar doen...En wat doet EFL? Die verstopt zich. Uit angst en wantrouwen voor de boze buitenwereld. Daarom pleit ik inmiddels 8 jaar voor meer openheid, naar buiten treden en transparantie. Het project waarvoor ik twee jaar lang dagelijks met EFL en Crypto op stap ging om het te promoten werd door de Stichting de nek omgedraaid. Het gevaar van succes werd te groot...Maar ik krijg er nog steeds vragen over.
Daarbij word ik verketterd door de stichting die al een jaar geen mail meer beantwoordt en Gerrit's cryptospecialistenclubje dat iedereen cancelt en blokkeert. Want het bestaan van EFL mocht eens uitlekken... Dan krijg je misschien wel met echte mensen te maken. Doodeng allemaal !!!!  Lekker veilig achter het toetsenbord, dat is waar de e-gulden liefhebber zich thuis voelt.

Ik wacht nu even af. Misschien zien ze bij de stichting ooit het licht hoe je wél met mensen om moet gaan.  Maar na die 8 jaar wordt het wel steeds lastiger om daar nog in te geloven.  Maar het geld om weer in EFL te stappen staat te wachten zodra het beleid gewijzigd wordt.  :) :) Maar ik ben bang dat je voorlopig nog wel de enige voorvechter voor EFL zult blijven.

Gr. Jan

PS. Inderdaad jammer dat we geen gelegenheid hebben om eens samen een pils te pakken :-) :-)

Ha Jan,

Om op je vraag over de prijs antwoord te geven, volgens mij bewijst de geschiedenis het tegendeel van jouw argumenten.

De meeste vraag naar Bitcoin kwam toen de munt voor het eerst boven de 10.000 dollar steeg. In een maand tijd verdubbelde die prijs en stapte er een heleboel mensen in. Hetzelfde is waar bij DOGEcoin dat jarenlang op een fractie van een cent werd verhandeld en amper in gebruikers wist te groeien, tot het moment dat Elon Musk er een miljard in investeerde en iedereen er plots een heleboel van wilde hebben. Ik herriner me ook een muntje genaamd YFI, yearn Finance dat door zijn geringe omloop een tijd lang meer waard was dan 1 bitcoin, ook dat zorge voor een enorme naamsbekendheid. Hetzelfde geldt voor Z-Cash dat in de beginmaanden een hele lage munuitgifte kende en voor 1000-en bitcoins per muntje werd verhandeld, dat werd door die keuze 1 van de meeste succesvolle lanceringen ooit binnen de crypto-economie.

Indien EFL de prijs van 1 euro weet te breken betekend dit dat ik ook eindelijk weer eens een beetje vlees op mijn financiele botten zal hebben en wat meer kan bijdrage aan het ondersteunen van de prijs dan nu het geval is, ik loop werkelijk te jongleren met geld omdat ik van gekkigheid soms niet weet waar ik de rekeningen van moet betalen. Tot slot zijn er echt wel een heleboel meer mensen die EFL bezitten als jouw teksten doen vermoeden. Als de prijs van EFL 1 euro bereikt kunnen deze mensen hun eigen ervaringen met de munt gaan delen met de omgeving en aantoonbaar bewijs tonen dat ze inderdaad een goede investering hebben gedaan door in het verleden EFL te vertrouwen. 1 euro is in mijn verhaal dus ook pas het begin, persoonlijk dekn ik dat EFL zo'n 0.001 Bitcoin waard zal zijn als Nederland daadwerkelijk de schouders eronder zal steken, ofwel, zo tussen de 10 en 50 euro op de huidige bitcoin koers, voor het gemak vat ik dat even samen op 22,0371 euro per EFL.

Tot slot, en dat is volgens mij de meest belangrijke, op het moment dat EFL de waarde van 1 euro bereikt is dat een nieuwswaardig moment. Hoe onbelangrijk zo'n prijs ook mag wezen, 1 euro is een psychologische grens die voor het meerendeel van de mensen juist wel een grote betekenis heeft. In tegenstelling tot jouw suggestie dat er vanuit EFL geen promotie wordt gedaan (ik herriner mij bijvoorbeeld een filmpje van De Nieuwe Economie) kost al die promotie van EFL momenteel centen die volgens mij allemaal beter in harde munt achter de markt gezet kunnen worden. Met een prijs van 1 euro per EFL speel je jezelf in de kijker en zorg je ervoor dat er wat te vertellen is. Je zou zo maar ineens een berichtje van een journalist kunnen verwachten die van jou precies wil horen om welke reden jij denkt dat EFL allemaal een verspilling van tijd en geld is. Je trekt met die prijs namelijk de aandacht naar jezelf toe, in plaats van dat je moet smeken om die aandacht te krijgen. Vergeet ook niet de door jou meermaals tot irrelevant gebombardeerde vriendenactie. Zoals we allemaal kunnen vaststellen is de bonus die je momenteel kan opeisen nog niet genoeg waarde vertegenwoordigd om een boterham van te kunnen kopen, maar als je een pilsje kan verdienen is het volgens mij een heel ander verhaal.

Kortom, ervaring uit het verleden leert dat prijs wel degelijk een invloed heeft op de psychologie van de mensen en zoals je zelf terecht aangeeft is vertrouwen hetgeen waar het in een cryptomunt om draaid. Als wij dus bewijzen dat EFL voor 1 euro te vertrouwen is geeft dat een heel ander beeld dat wanneer het een dubbeltje is. Websites als coinmarketcap reageren bijvoorbeeld pas op een verzoek als er een dagelijks handelsvolume van 5000 dollar neer wordt gezet en op de weg naar 1 euro per munt zal die barriere een keer worden doorbroken wat de bekendheid weer goed zal doen. Het is dus volgens mij een vizieuze cirkel die wij sinds een aantal jaar in de verkeerde richting aan het doorlopen zijn. Daar kan je 1000-en redenen voor verzinnen en in blijven vasthangen met eindeloze analyses over hoe en waarom, of je vertrouwt in het proces en kijkt vooruit, die keuze maken wij zelf en ongeacht hoezeer jij het ook ambieert om de boel kapot te praten, met dezelfde passie probeer ik er steeds maar weer iets van te maken, dus we zullen zien hoe zich dat in de toekomst gaat manifesteren.

6
Ontwikkeling en technische discussie / Re: e-Gulden EFL API
« Gepost op: 09 maart 2023, 16:46:45 »
mijn afsluitende zin was een beetje te voorbarig, het bedankje was wel gemeend, maar het antwoord kwam er niet. Ik mag hopen dat het een strategische beslissing is om de communicatie stil te leggen en dat er verder geen persoonlijke problemen zijn opgetreden.

Ik ben van plan om voor de verjaardag van EFL een verhaaltje te schrijven, maar hoe kan ik nu een positief verhaal neerzetten met deze radiostilte??

7
Alternatief geld / Litecoin Cash
« Gepost op: 08 maart 2023, 18:08:56 »
Soms struin ik wat betekenisloos over het internet en dan kom ik vanalles tegen.

Zo viel mijn oog deze week op een cryptomuntje met de naam Litecoin Cash.

Het is een vork van Litecoin die op 18 februari 2018 in het leven is geroepen.

Mocht je nog wallets hebben die op die dag een saldo in litecoin hebben staan, dan kan je die claimen door de private keys in te lezen in het protocol van LitecoinCash.

Let op: Ik heb zelf geen ervaring met de betrouwbaarheid van deze munt, het kan mogelijk gaan om een malafide opzet om jouw munten te stelen. Zorg er altijd voor dat als je een saldo gaat claimen dat deze in de huidige tijd geen Litecoin bevatten, op die manier voorkom je iig dat een mogelijke phising aanval succesvol kan zijn. Gezien de munt wordt verhandeld op freiexchange met de ticker LCC en reeds sinds 2018 in omloop is verwacht ik niet dat de software zelf schadelijk zal zijn, maar ook hierop kan ik geen garanties geven en dit is verder ook geen betrouwbare maatstaf.

Doe er je voordeel mee, de ratio van litecoincash tegen gewone litecoins is 10 tegen 1, dus je ontvangt 10x meer LCC per LTC, de huidige koers is 14 satoshi per LCC in het bied orderboek

8
Economie discussie / Re: De EFL voortgang in 2023
« Gepost op: 28 februari 2023, 02:51:52 »
Ha jan, ik ben ook reuze benieuwd of je iemand gaat vinden. Ben je van plan om ook buiten dit forum op zoek te gaan, of wacht je gewoon rustig af tot de mensen naar jou toekomen? Laat het nog maar weten als je iemand gevonden hebt, ik zal beloven dat ik mijzelf geheel op de vlakte zal houden zodat jij ongestoort jouw versie van het verhaal kan vertellen.

9
Korte berichten / Re: waar blijft een weerwoord?
« Gepost op: 28 februari 2023, 02:49:31 »
ha Jan,

ik denk dat je helemaal gelijk hebt en dat de gemiddelde Nederlander inderdaad enorm blij gaat zijn met dit nieuws, dan kunnen ze weer rustig slapen en is het ook niet noodzakelijk om slapeloze nachten te ervaren van hun pensioen dat uitgedrukt in (Nederlandse) bitcoins steeds minder waards wordt.

Mocht het daadwerkelijk zo ver komen dat landen die de broekriem niet kunnen ophouden worden uitgesloten van verse dollars als ze bitcoin niet verbieden zie ik dit zelf overigens niet als een gigantisch probleem, aangezien er wel meer zaken verboden zijn die gewoon algemeen beschikbaar zijn, het voordeel is dat je dan tenminste zeker weet dat je ook geen belasting afdraagt over die transacties, das volgens mij juist mooit meegenomen, niet dan?

10
Media / Re: Nieuwe aankomende streams
« Gepost op: 28 februari 2023, 02:45:41 »
ha jan, bedankt voor de bijdrage, ik heb het meteen verwerk.

Gezien jouw historie met het voorspellen van mijn kansen ben ik blij dat je er geen toekomst in ziet. Ook enorm fijn dat je toegeeft geen efl te sparen, maakt voor mij een hoop duidelijk over de rol die je hier speelt. En tot slot, zoals altijd zal ik degene zijn die het stuk zelf voorleest en in een filmpje verwerkt, wellicht is het als gesproken tekst wat beter te volgen, maar dit is slechts de aftrap voor een maand aan uitleg over hoe kapot de wereld precies is geworden door generaties lang van schuldpapier bijdrukken, dus ieder individueel onderwerp zal nog nader worden toegelicht voor de langzame lezer, zo ga ik bijvoorbeeld nog vermelden hoe het verhaaltje voor mij ooit begon met Jullian Assange en Irak en we nu zijn aangekomen bij corona en Oekraine, dus je hebt iets om naar uit te kijken.

Die EFL's die jij niet wilt hou ik dan zelf maar, koop ik er weer wat groente en fruit van, of wellicht een nieuw lidmaatschap op de LP, toch jammer dat je niet hier in de buurt woont, anders zouden we er samen een pilsje van kunnen drinken, maar die hou je dan maar van me tegoed voor als je bij mijn succes aan je omgeving gaat lopen verkondigen hoe je jouw grote vriend Yoshi die je al jaren kent binnenkort gaat opzoeken om te kijken hoe hij de wereld aan het veranderen is.

11
Media / Nieuwe aankomende streams
« Gepost op: 27 februari 2023, 19:53:54 »
3 maart vier ik de 3 jarige verjaardag van mijn stream en zal ik aanvangen met een aantal weken van livestreams verzorgen. Het doel is heet simpel, EFL naar 1 euro zodat mijn woorden een stuk meer impact gaan hebben dan ze nu hebben.

Voor dit doel heb ik de volgende (engelstalige) tekst geschreven. Als iemand zich hier geroepen voelt om mijn tekst te corrigeren is er een beloning in EFL voor iedere schrijffout die je weet te vinden.

https://www.sgulden.nl/l/anniversary-stream2/

hopelijk zie ik jullie ook op vrijdag 3 maart https://twitch.tv/KingHONKspiritSEE

owja, ik vier de 9e efl verjaardag op 19 maart natuurlijk ook uitbundig, dus als je het leuk vind om op bezoek te komen als gast en iets over jouw efl ervaring te delen ben je die dag van harte welkom.

12
Ontwikkeling en technische discussie / e-Gulden EFL API
« Gepost op: 25 februari 2023, 13:01:13 »
Dag mannen van de technische dienst,

Deze week schoof ik voor het eerst sinds maanden weer eens aan bij mijn vrienden van vrijheidradio. Ze geven daar nogsteeds iedere week een aantal e-Guldens weg en Johan, degene die de wekelijkse uitzendingen verzorgt, sprak over zijn wens om e-Gulden middels een API te implementeren op twitch.

Hij was hier naar eigen zeggen zelf mee bezig geweest, maar kon voor EFL nergens API documentatie terugvinden. Ik heb zelf ook even mijn best gedaan om iets te vinden, maar dat is toch niet helemaal mijn werkgebied en kon zelf dus ook niets terugvinden over het bestaan hiervan, wellicht bestaat het dus nog niet?

https://youtu.be/iNl8hEyjfpk?t=7825 Hierbij het fragment waarin gesproken wordt over de API functionaliteit. Ik heb Johan belooft dat ik eens navraag zou doen over het bestaan van een EFL API en toegezegt dat hij een jaar budget voor zijn wiel ontvangt als hij het voor elkaar krijgt om het mogelijk te maken dat je EFL kan sturen naar een twitchstream en vervolgens op twitch een melding ontvangt dat deze gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

Alvast bedankt voor de reactie.

13
Hulp / Komodo, vereenvoudigt handelen
« Gepost op: 23 februari 2023, 13:22:00 »
even een korte vraag waarop men hier het antwoord wellicht ook niet weet.

binnen komodo zijn er 2 handelsfunctionaliteiten, de ene noemt men pro de andere noemt men simple.

Het verschil tussen beide is dat je bij pro zelf een order kan plaatsen terwijl je bij simple enkel marktorders kan uitvoeren, pro is dus voor market makers en simple voor market takers.

Tot zo ver geen vragen, maar nu komt het, binnen de simple functionaliteit is EFL niet toegankelijk, voor degene die de software op hun computer hebben draaien, je kan onze geliefde Nederlandse Bitcoin niet selecteren, zowel kopen als verkopen geeft de foutmelding dat er geen orders gevonden zijn, maar ik kan in het atomic dex orderboek weldegelijk orders terugvinden. Zelfs voor de huismunt KMD zouden geen orders zijn geplaatst, terwijl ik dacht dat het een vereiste is om een technische (en monetaire) investering te doen in KMD, zodat er altijd een bepaalde liquiditeit beschikbaar is voor iedere munt die er verhandeld wordt op dat platform.

De vraag is dus, hoe kan het dat er binnen de simple versie van het handelsplatform een melding komt dat er geen orders beschikbaar zijn voor EFL, terwijl deze orders wel aanwezig zijn in de pro versie?

14
Economie discussie / Re: De EFL voortgang in 2023
« Gepost op: 19 januari 2023, 10:12:08 »
Ik kan mij voor een groot deel wel vinden in dit verhaal. Alleen, als ik zou overwegen om EFL te kopen of om vrienden met e-Gulden te worden dan zou ik mij na het het lezen van dit zeer lange verhaal wel twee keer bedenken. Wat heeft de schrijver een ongelofelijk medelijden met zichzelf. Kennelijk is het bezit van EFL iets waar je niet vrolijk van wordt, zo is de onvermijdelijke conclusie van dit extreem negatieve stuk, waar de frustratie van afdruipt als van de Niagarawaterval. Kom heren, word toch eens wat vrolijker in jullie communicatie. Er is al narigheid genoeg in de wereld. 

EFL heeft ondanks alles nog steeds kansen. Daar zijn de mensen die hier "rondhangen" allemaal van overtuigd. Iedereen is op zijn manier ook positief ingesteld. Alleen....iedereen heeft een eigen aanpak. En iedereen vindt dat ieder ander die aanpak ook over moet nemen omdat het de enige goede aanpak is. En blijft dan in het eigen gelijk hangen en doordrammen. En inderdaad, ik doe dat ook. Ik dram ook over de noodzaak van promotie en leesbare teksten.  Ik vind dat de centrale stichting de dood van EFL is. Cryptomensen hebben het niet op centrale organen als een heersende en regelende stichting die bepaalt wat er wel en niet gedacht mag worden. Een strategische fout die ons tot op de dag van vandaag opbreekt.

De conclusie voor elke buitenstaander zal nu zijn dat EFL hartstikke dood is. En dat komt gewoon omdat er al jaren niets maar dan ook niets meer naar buiten komt. Men praat een beetje met elkaar op afgeschermde kanaaltjes om daar elkaar te vertellen hoe goed men wel niet bezig is en hoe slecht de rest van de wereld is. Want dat is de rode draad van de stichting: Dat iets (marktplaats bijvoorbeeld) voorspelbaar weer mislukt is altijd de schuld van een ander. De stichting maakt per definitie geen fouten.

We doen het nu negen jaar op een manier die bewezen niet gewerkt heeft. Daar gaan we dan maar een tiende jaar aan toevoegen. Wie weet werkt het dan op een onverklaarbare wijze wel. Meer dan steeds maar hetzelfde doen valt helaas niet meer te verwachten. "Ja, maar", roept men dan. Het mag geen geld kosten. Iets wat Yoshi ook terecht aanhaalt. Zelfs in de statuten van de stichting staat dat men alles zal doen om de bekendheid van e-Gulden te vergroten. Toch doet men dat al negen jaar niet. Het kost geld. Hoe Hollands wil je het hebben.

Nou, omdat ik ook de rotste niet ben (nou ja, dat vind ik zelf) zijn hier een paar mogelijkheden voor gratis promotie. Achter elk trefwoord zit een gratis aanpak uit de wereld van de marketing. Ik heb ze niet verder uitgewerkt omdat ik nu al weet dat niemand er ooit iets mee zal gaan doen omdat men een broertje dood heeft aan werkende aanpakken. Maar goed, gratis aanpakmogelijkheden zijn er aantoonbaar dus wel. Maar de stichting moet wel aan de bak als centrale aansturing. Waar ze bij de oprichting voor hebben getekend!!!!!

Dus heren, eindelijk eens aan het werk om iets moois van e-Gulden te maken. Je hebt er ooit voor getekend of je hebt het niet.

PUUR TER INFO....Een aantal gratis mogelijkheden om direct of indirect EFL te promoten

leren schrijven in het algemeen. Begrijpelijke tekst produceren is het 2e grote probleem van EFL
branding startup en personal beheerders en leiding EFL
branding mission statement
branding vision statement
branding elevatorpitch
branding slogans and payoffs
branding over mij/ons pagina's
branding buyer persona voor EFL
branding biografie van EFL schrijven
branding persbericht
inboundmarketing werkt gewoon
contentmarketing werkt gewoon
content hergebruiken werkt gewoon
content tientweets werkt gewoon
blogging werkt gewoon
eboeken werkt gewoon
PLR boeken etc werkt gewoon
content shoutcards werkt gewoon
conversie optimalisatie werkt gewoon
communicatieplan schrijven
internetmarketing voor cryptoliefhebbers en de EFL-community
brainstorming avonden regelen met de EFL-community
social media algemeen (erg uitgebreid)
copywriting voor promotie- branding en zichtbaar worden
copywriting om klanten te overtuigen
Adverteren en advertenties maken
Schrijven voor het web
copy writing voor cryptomunten
call to action schrijven
systematisch opzetten bedrijf met cryptogeld
ontwrichtend ondernemen met cryptogeld
decluttering
timemanangement
advertenties en adverteren (150 media beschreven)
opvallen offline
brieven als marketinghulpmiddel
customer journey in kaart brengen en regelen
werken met posters inzetten
virale effecten zien te regelen
testimonials op de website
Infographics beschikbaar stellen voor promotors van EFL
speciale avonden organiseren
sell sheets maken voor geinteresseerden
salesfunnel voor nieuwe relaties
prijs bepalen nader uitwerken
pay per click inzetten
pay per view inzetten
online adverteren maar dan serieus
leadbuilding uitbouwen
firesales opzetten met EFL als betaalmiddel
cpa inzetten
bookproposals cryptogericht opzetten
bummarketing is zeker voor EFL interessant
marketing algemeen onderling afstemmen ipv onderling tegenwerken
marketingplan opzetten
mond tot mond reclame promoten en belonen
online verkopen mogelijk maken
overtuigen van opdrachtgevers met serieuze argumenten
website dumpen en opnieuw opzetten, en dan begrijpelijk
squeezepagina'sopzetten voor de websites
landingspaginas opzetten voor de websites
verkeer ofwel traffic regelen met de 10-tallen manieren die daarvoor zijn
webontwerp bestuderen
listbuilding van groot belang
nieuwsbrieven nieuwe kans geven maar dan wel begrijpelijk voor iedereen
email groups opzetten op gerichte onderwerpen
cryptotrading workshop zodat men over de drempel stapt
technische analyse workshop zodat men weet wat men ziet in een grafiek
emailmarketing biedt ongelofelijk veel mogelijkheden
ondernemen met cryptogeld /workshops/handboeken
bouncerate verminderen
actie nemen en iemand dat aan laten sturen
reputatiemanagement opzetten en uitdragen
motivatie als drijvende kracht inzetten ipv alles frustreren
schrijven voor ecommerce opzetten en uitdragen
schrijven voor websites opzetten en uitdragen
nieuwsbrieven eindelijk oppakken na 9 jaar
artikelmarketingeindelijk oppakken na 9 jaar
affiliate marketing eindelijk oppakken na 9 jaar
advocacy marketing eindelijk oppakken na 9 jaar
social media marketing voor cryptoliefhebbers
marketing met email cursus eindelijk oppakken na 9 jaar
search marketing eindelijk oppakken na 9 jaar
attractionmarketing eindelijk oppakken na 9 jaar
conversational marketing eindelijk oppakken na 9 jaar
direct mail per post
community marketing eindelijk oppakken na 9 jaar
doelgroepen bepalen eindelijk oppakken na 9 jaar
internetmarketing algemeen eindelijk oppakken na 9 jaar
loyaliteitsmarketing eindelijk oppakken na 9 jaar
referral marketing eindelijk oppakken na 9 jaar
seoeindelijk oppakken na 9 jaar
linkbuilding eindelijk oppakken na 9 jaar
seo backlinks technieken inzetten en dan niet zoals bij de vrienden van de e-gulden
advertorials in offline en online publicaties
banner adverteren. Lijkt dood is het zeker niet
bing inzetten voor advertenties
businessplanning eindelijk oppakken na 9 jaar
zoekmachine optimalisatie eindelijk oppakken na 9 jaar
value proposition model eindelijk oppakken na 9 jaar
Growth hacking eindelijk oppakken na 9 jaar
promotie en public relations eindelijk oppakken na 9 jaar
klanttevredenheid en feedback meten en er dan ook nog iets mee doen
forums en andere discussieplatforms opnieuw opzetten
evenementen organiseren
online coaching opzetten voor mensen die met crypto aan de gang willen
opheffen van team2020 want daar is nog helemaal nooit iets merkbaars uit voortgekomen
problemen te boven komen door samenwerking ipv elkaar verketteren
workshop cryptocoach worden
verkooptechnieken invoeren. Er zijn er tientallen
smart goals voor crypto opzetten
veiling en verkoopsites
telefonische verkoop
sales in de breedste zin van het woord
lezingen en spreekbeurten op het gebied van crypto, EFL, trading, etc
life presenteren op het gebied van crypto, EFL, trading, etc
spreken in het openbaar over op het gebied van crypto, EFL, trading, etc
speeches schrijven en houden op het gebied van crypto, EFL, trading, etc
webinars op het gebied van crypto, EFL, trading, etc
workshops opzetten op het gebied van crypto, EFL, trading, etc
verandermanagement propageren. Te beginnen met EFL zelf
time management inzetten om iets uit handen te krijgen
thought leadership verwerven. Waarom niet?
procrastination elimineren en eindelijk eens aan de gang gaan
storytelling introduceren en uitbouwen
outsourcing ofwel uitbesteden van vooral de marketing
rss inzetten voor nieuwsdienst
werken met resell rights voor publicaties
reputatiemanagement opkrikken, is heel hard nodig
reclamesuggesties verzamelen in ledenbestand
korte rapporten gebruiken om leden te trekken
productiviteit drastisch verhogen om de huidige schijndood te doorbreken
personal assistants voor crypto regelen
niches voor crypto opzetten
membership sites met crypto betaling aanbieden
joint ventures met geInteresseerde bedrijven. Die zijn er zat
first principles omarmen ipv oeverloos geblaat over hoe goed we zijn
financiering voor marketing etc regelen van uit de al 9 jaar bestaande premine
ecourses opzetten rond crypto en toepassing
facebook dumpen en opnieuw opbouwen
instagram omarmen want daar zit de doelgroep
linkedin verder serieus uitbouwen
pinterest mogelijkheden verkennen
podcasting had er al lang moeten zijn
snapchat ideaal voor de doelgroep van EFL
tiktok voor marketing ideaal voor de doelgroep van EFL
twitter gebruiken ipv de halve wereld te blokkeren
video en animatie gebruiken waar het voor bedoeld is
manifest schrijven
brandbidding gebruiken
employer branding inzetten met die tienduizenden zogenaamde EFL liefhebbers

Nou, daar moet toch wel iets bijzitten, nietwaar?

Ha Jan, das een hele lijst met zaken, als ik die zo eens doorneem kom ik er echter achter dat ik er al een behoorlijk aantal zo maar uit mezelf kan afvinken en zoals je hierboven kan lezen denk ik niet dat 1 persoon alles in huis kan hebben voor de weg naar succes, dus ben ik blij dat ik met mijn kwaliteiten ook een deel van de bijdrage kan leveren.

Specifiek over jouw commentaar op de centrale stichting, het is altijd de bedoeling geweest om die stichting op te heffen zodra de gemeenschap sterk genoeg is om de munt zelf te onderhouden. De belangrijkste reden voor de oprichting is het uitdelen van de pre-mine, de belangrijkste manier om dit te doen blijft nog altijd de vriendencampagne en mijn beste advies aan jou zou dan ook zijn om zo veel mogelijk van de kennisen rondom je heen ervan op de hoogte te stellen dat er nog zo'n 3 miljoen muntjes voor het oprapen liggen waar je er zelf ongeveer 16% van kan verdienen als je hiervoor bereid bent om jezelf in te zetten, hier is nog een filmpje te vinden met wat uitleg odysee.com/@EFL:c/vriend:c. Vandaag is een extra goede dag om het hier over te hebben, want in de afgelopen 24 uur hebben we de grootste procentuele stijging sinds 2020 doorgemaakt.

De biedorders ondersteunen de prijs nog niet en momenteel is er een spread in het orderboek van meer dan 10%, maar ik ben erg benieuwd wat er door het hoofd gaat van degene die steeds maar een paar honderdjes blijft bijzetten onder de laagste laatorder, op een dag moet toch door gaan dringen dat 250000:1 tegen bitcoin niet het moment is om te verkopen?

Dat EFL hartstikke dood is, die mening deel ik dan ook niet met je, zoals ook hierboven weer is te lezen, maar de continue doodverklaring die je steeds maar weer wenst te uiten zorgt er wel voor dat we er hier bij EFL nog vaker zijn doodverklaart dat onze grote broer, met het enige verschil dat die doodverklaringen van BTC worden gedaan door mensen waar daadwerkelijk naar geluisterd wordt  ;D  :-*

Laat ik nog maar even kort herhalen dat de weg naar succes volgens mij is om al die individuele acties die worden ondernomen zo veel als mogelijk moeten worden aangemoedigd. Hoe weinig vertrouwen je zelf ook in die plannen hebt, er is iemand die daar anders over denkt en zijn energie er in wil steken en dat is nu precies het decentrale karakter wat we moeten willen uitdragen naar de buitenwereld. Stel nu dat je zelf geen deel wilt nemen aan de euro economie omdat je wilt proberen om zonder bankrekening een fantastisch leven op te bouwen en gemoedsbezwaren ondervind bij het afdragen van belastingen aan een terroristische organisatie die zich overheid laat noemen, wens die ander dan succes toe met zijn idee en probeer duidelijk te maken waarom je binnen jouw eigen normen en waarde geen actieve deelname kan uitmaken van het realiseren van iemand anders zijn idee. Geen noodzaak om die ander af te branden en van jouw persoonlijke normen en waarden te overtuigen, in plaats daarvan kan je voor jezelf jouw eigen idee uitwerken, op die manier doe je zelf wat jij denkt dat er nodig is voor succes, zonder iemand anders te hinderen in zijn eigen voortgang. Elkaar ondersteunen is dus niet nodig, zo lang je maar niet probeert om stuk te maken wat die ander probeert is het volgens mij meer dan voldoende.

15
Economie discussie / De EFL voortgang in 2023
« Gepost op: 17 januari 2023, 12:23:36 »
Dag beste EFL LiEFhebbers,


Ik zal in deze tekst mij zo gematigd mogelijk proberen te uiten om niemand op de tenen te trappen, maar voorafgaand wil ik helder uiteen zetten dat er een zekere mate van urgentie is geboden, omdat de wereld om ons heen zich razendsnel aan het ontwikkelen is en als wij stilstaan is mijn vermoeden dat dit uiteindelijk ervoor gaat zorgen dat onze munt het op lange termijn niet gaat redden. We hebben in de afgelopen 9 jaar al enorm veel problemen kunnen oplossen, van een slechte start tot een aanval op onze integriteit, we hebben alles doorstaan en als het ons lukt om vanuit onze eigen kracht een presentatie neer te zetten die mensen genoeg zal aanspreken zijn alle kansen nog volledig beschikbaar.

Om meteen tot de kern te komen, het grote probleem binnen e-Gulden EFL is dat het meerendeel van de bezitters van de munt niet ervaren dat hun EFL's waarde vertegenwoordigen. De voornaamste reden hiervoor, is omdat de huidige markt een dermate laag volume en liquiditeit bezit dat EFL eigenlijk geen economische betekenis heeft. Er is binnen de club van EFL een nagenoeg eindeloos budget om marketing en promotie te bekostigen, als er maar vraag zou zijn naar onze munt op de markt en die EFL's kunnen worden uitgegeven. Dat een actieve markt de oplossing is voor nagenoeg alle problemen blijkt wel uit de populariteit van DOGEcoin. Voorafgaand aan de investering van Elon Musk was het een zogenaamd grapje, maar zelfs als deze ongeveer 25% van alle munten op 1 adres stort maakt niemand dat wat uit, zo lang hij zijn volgers maar beloont blijven de memes zich opstapelen en schrijven de kranten zich er vol mee.

Ik kan slechts voor mezelf spreken als ik praat over het betrekken van derde personen bij deze munt. Ik de afgelopen jaren heb ik mensen een verjaardagscadeautje gegeven in de vorm van EFL, ouders bij de geboorte van hun kind een spaarfonds doen toekomen, pas getrouwde stelletjes een EFL cadeautje gegeven, mensen rondom Wonderland beloont met EFL als ze mij van bijvoorbeeld vers water kwamen voorzien en Liberlanders die wilde investeren in de toekomstig op te richten haven aan de Donau EFL's geruild voor het investeren in dat idee, zodat ze een deel van hun investeringsbedrag direct weer terug zouden krijgen. Daarnaast praat ik met mensen met wie ik in het dagelijks leven economie bedrijf over cryptogeld en EFL in het bijzonder. Denk hierbij aan een marktkoopvrouw, de kapper, een uitbater van een cafe en ga zo maar door, ik maak gemiddeld zo'n 1x per week gebruik van EFL als betaalmiddel en maak hier ook filmpjes van, degene die het meest is bekeken is van de hardwarewallet Ledger https://www.youtube.com/watch?v=-ansh2HaeMI

Een andere manier waarop ik EFL onder de mensen weet te brengen is door het uitvoeren van verschillende werkzaamheden. Dat kan vanalles zijn, zo heb ik gisteren ongeveer 4 kuub hout gehakt voor een omaatje die hiermee de winter haar huis kan verwarmen https://t.me/honklerhangout/33894. Naast dat het mij een enorm fijn gevoel geeft dat ik de vrijheid heb om dit soort werk zonder beloning te kunnen volbrengen staan de mensen die wel geld ontvangen voor dit werk er altijd enorm van te kijken hoe het toch mogelijk is dat ik al dat werk verricht zonder hier een wederdienst voor te ontvangen. Soms staan ze er op om mij alsnog met schuldpapier te betalen voor de geleverde diensten, omdat ze anders met hun geweten in de knoop komen. Ik accepteer dit om de goede vrede te bewaren, maar sta er vervolgens op mijn beurt dan weer op dat ik wat EFL overhandig met de mededeling dat dit het voor mij mogelijk maakt om mijn tijd in alle vrijheid zelf in te vullen en moedig hen aan de prijs van dit project in de gaten te houden. Over de periode van 8 jaar heb ik het over honderden mensen, niet zo maar een aantal, maar als je alle mensen die hierbij betrokken zijn bij elkaar optelt, zoals familie en vrienden van al die mensen, dan hebben we het echt over een klein dorp van enkele duizenden personen. Al die mensen zijn potentiele marketing machines voor onze munt die op ieder moment geactiveerd kunnen worden, als deze mensen zelf maar tot het inzicht komen dat e-Gulden EFL geld is waar je iets mee kan doen.

Ook deze morgen heb ik EFL weer ergens op het internet benoemd, ik nodig iedereen uit om eens op deze facebook tijdlijn een kijkje te nemen https://www.facebook.com/jos.koelewijn.3 hoe zo'n gesprek van mij er precies uit ziet. Zo spreek ik dus al jaren dagelijks mensen aan om hen de probleemstelling van cryptogeld voor te leggen, ik heb een behoorlijke bekendheid opgebouwt en verbind mijn persoonlijke reputatie aan mijn geloof dat onze Bitcoin van Nederland op een dag zal doorbreken als zodanig, echter verlies ik de laatste tijd het vertrouwen dat het ooit zo ver gaat komen, omdat mijn werkzaamheden voor mijn gevoel als nutteloos en hinderlijk worden ervaren.

In de tijdlijn van hierboven bevestigd een willekeurige bitcoin enthousiasteling dat een stijgende prijs een succesvol middel is om mensen te overtuigen van het succes, ik wil nogmaals herhalen dat ons marketing budget nagenoeg onbeperkt zal worden zodra er zich een markt ontwikkeld die ons toestaat onze EFL's te gebruiken als geld, het is dan niet noodzakelijk om geld toe te leggen op onze ontwikkeling, maar in plaats daarvan zal het geld opleveren. Er zullen zeker offers gemaakt moeten worden, maar die offers moeten na verloop van tijd dan ook iets gaan opleveren en als dat gebeurt moet dit gevierd worden, dat is iets om trots op te zijn en niet iets om je voor te schamen. We leven nu eenmaal in een tijd waarin materialisme gevierd wordt en waar het overgrote deel van de mensheid zelfs een bepaalde verslaving aan heeft opgelopen, als je hier niet tegenkan ben je beter af bij het recent gelanceerde centralistische schuldpapier van De Florijn dan dat je je bezighoud met een decentrale cryptomunt als EFL die een enorm speculatief karakter heeft, dat is nu eenmaal de aard van het beestje.

Vrij recent schreef ik op dit forum over DEM, een vergelijkbare munt als EFL met een lokaal karakter. Ik prees hen aan nadat er een nieuwe kapitaalsinjectie in de markt had plaatsgevonden wat ervoor zorgde dat de handel een enorme vlucht nam. Hoe het geld precies in de markt kwam is voor mij een raadsel, maar het gevolg is wel dat afgelopen week de munt is aangevallen, er was namelijk wat te halen en dan komen de groepen met slechte intenties direct weer om de hoek kijken om het kapot te maken, ook dat is een karaktereigenschap van cryptogeld, omdat het de kracht in zich huisvest een daadwerkelijk gevaar te zijn voor groeperingen die een nog veel groter budget hebben om voortgang te stagneren en te verhinderen dan wij ooit bij elkaar kunnen verdienen. Je moet er maar zin in hebben om al die negativiteit aan te trekken en weerstand tegen te bieden, maar nogmaals, als je daar niet tegenkan is dit niet het juiste project om je tijd aan te besteden, er zullen, zeker in Nederland, voorlopig vele malen meer mensen en instellingen blijven die ons liever zien verdwijnen dat dat ze ons succes gunnen, omdat er nu eenmaal veel te verliezen is voor sommigen, denk bijvoorbeeld aan alle mensen die hebben gespaard voor een pensioen, hun hele leven en zo maar ineens in 10 jaar tijd dat pensioen zien verdampen tegen een cryptomunt als bijvoorbeeld onze e-Gulden. Om die investering te beschermen worden oorlogen gevoerd en als e-Gulden EFL tegen de belangen van zo'n club pensioenspaarders in gaat is het dan ook niet heel onwaarschijnlijk dat er met een geringe investering geprobeert zal worden om de voortgang te stagneren.

De vraag is dus hoe wij denken dit gevecht te kunnen winnen. Ik luid hier de noodklok omdat de recente nieuwjaarswens mij er op wijst dat men hier denkt dat ze dat gevecht zelfstandig dienen te voeren en weten wat er moet gebeuren om van dit project een succes te maken. Ik weet niet in hoeverre anderen zich net als mij al jaren hebben uitgesproken en buitenstaanders met een klein EFL bedrag hebben betrokken bij de voortgang bij dit project, maar wederom sprekend uit mijn eigen ervaring kan ik slechts meedelen dat ik weet dat mijn groep niets liever zou willen dan dat ik het bij het rechte eind zal hebben en bereid zal zijn een deel van hun energie toe zal kennen aan promotie binnen de eigen kringen zodra er bewijs zal worden geleverd dat deelname van EFL hen een voordeel zal opleveren. Daarnaast wil ik nogmaals wijzen op de verborgen kracht van de vriendencampagne die nog zo'n honderdduizend nieuwe marketingmachines kan opleveren, na 9 jaar tijd is er echter slechts een clunje van 5000 man die het zijn tijd waard vind om zich op deze manier voor de munt in te zetten, daarvan komt 90% voort uit de eerste maand na lancering, toen er nog een verhaaltje werd gemaakt over een middelvinger naar de banken.

Dit bericht is mijn ultieme poging om de schrijvers en ondertekenaars van de nieuwjaarswens  tot het besef te laten komen dat wij meer geloof moeten hebben in de waarde en succes van ons eigen project. Als er derde partijen ingehuurd worden om hun talent in te zetten voor specifieke doelen juich ik dat van harte toe, maar betaal dan voor die diensten in onze eigen huismunt, EFL, in plaats van gebruik te maken van een ander geldprotocol. Om dit te fasciliteren is het nodig om een markt te hebben die deze activiteit ondersteunt en daarom deel ik nogmaals mijn gedachtegang dat een investering in EFL het beste via de markt van EFL kan verlopen, dan dat deze buiten de markt om wordt bekostigt. Ik ben me ervan bewust dat mijn eigen handelen uit het verleden het vertrouwen in de markt heeft geschaad, maar wil er slechts op wijzen dat ook ik fouten maak en dat ik al die fouten op eigen houtje heb moeten doormaken. Ik heb te weinig bewijs geleverd om het tegendeel te bewijzen met als belangrijkste breekpunt mijn optreden op de Nederlandse TV van een aantal jaar geleden waarin ik het af heb laten weten om mij volledig over te geven aan het proces, toch leert mijn ervaring achteraf dat ook dit de juiste keuze voor mijzelf was, omdat de mensen waarop ik vertrouwde (en daarmee doel ik niet uitsluitend op de EFL club) niet daadwerkelijk uit waren op het bereiken van de doelen die ik stelde, maar slechts op het beteugelen van deze ideeen.

Ik wil afsluiten met een positieve noot en herhalen dat we vandaag de dag alle mogelijke kansen en manieren waarop dit verhaal gaat aflopen voor het overgrote deel zelf in de hand hebben. Het grootste risico voor ons voortbestaat blijft de overheid die op ieder gewenst moment het strafbaar kan stellen om bijvoorbeeld energie toe te kennen aan het ondersteunen van cryptomunten, of het ontwikkelen van wallets, of het omwisselen van overheidsvaluta naar een geldsysteem wat hen niet aanstaat, of.... vul het zelf maar in. De beste verdediging tegen deze bedreiging is om de groep met betrokkenen dermate te laten groeien dat het buiten de invloedsfeer van een kleine club LiEFhebbers komt te liggen. Dit gaan we niet bereiken door vanuit die kleine club sturing gaan geven aan de manier waarop dit project vorm krijgt, maar in plaats daarvan moeten we er voor zorgen dat we zonder eigen initiatieven mensen weten aan te trekken die uit eigen redenen zich op hun eigen manier gaan bemoeien met de manier waarop de gebruiksfunctionaliteit zich gaat uitbreiden. De manier om dit voor elkaar te krijgen is door een markt te presenteren die mensen aanspreekt om zich actief in te zetten, dat is uiteindelijk ook de reden dat mijn eigen betrokkenheid voor deze munt is begonnen, ik zag een kans en die heeft zich tot op heden voor mijzelf enorm uitbetaald. Dat is enorm moeilijk om mee om te gaan, maar deze munt heeft nog een 100-tal Yoshi's extra nodig in plaats van dat men een tekst op de website publiceert waarin het gedrag van zo'n initiatiefnemer als ongewenst wordt neergezet.

Economie is een vorm van kunst, heel anders dan bijvoorbeeld wiskunde waarbij een absolute waarheid geldt. Wat de 1 mooi vind kan de ander weer lelijk vinden en het is dan ook noodzakelijk om zo veel verschillende smaken aan te bieden dat er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Stop alsjeblieft met het publiceren van nieuwjaarswensen waar te lezen staat wat er moet gebeuren, dat is gewoon een absurde gedachte die er voor zal zorgen dat we niet verder zullen groeien. De geschiedenis leert dat bij het behalen van succes enorm veel verschillende figuren zal aantrekken die ieder op hun eigen manier precies denken te weten wat er moet gebeuren om van deze munt een succes te maken en laat die mensen vervolgens lekker hun ding doen. Tot slot is het denk ik noodzakelijk om te onderkennen dat wij (jammer genoeg) in een tijd leven waarin dat succes enorm basaal ervaren wordt. Ik ervaar dat juist als ons sterkste punt, omdat 1 simpel verifieerbaar getal iedere scepticus het zwijgen kan worden opgelegt. Ongeacht ons eigen morele besef is de Nederlandse maatschappij, inclusief bijvoorbeeld alle Florijn aanhangers die een schuldpapieruitgifte vieren als een revolutie terwijl hun aan de euro gekoppelde munt vrij zou zijn van speculatie, slechts gericht op een materialistische werkelijkheid en als de gebruikers van e-Gulden EFL daarin kunnen aantonen dat ze meer succes hebben dan een ander zal dit voor velen genoeg zijn om dit geldprotocol serieus te nemen en een deel van hun kostbare tijd aan e-Gulden EFL zullen toe gaan kennen, omdat ze vertrouwen hebben dat hen dit over verloop van tijd een voordeel gaat opleveren ten opzichte van anderen.


Pagina's: [1] 2 3 4 ... 64