Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Nelis

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 56
1
Ontwikkeling en technische discussie / Re: verbeterpunten
« Gepost op: 30 juli 2017, 14:14:24 »
Bij grote softwarebedrijven is het niet ongebruikelijk om een zogenaamd change enhancement request systeem (CERS) op te zetten.

Hierbij kan elke gebruiker (meestal bedrijven)  verzoeken tot aanvullingen, verbeteringen etc. indienen. Die worden op een openbare lijst verzameld en zijn voor iedereen in te zien.

Periodiek, meestal eens per jaar,  wordt er een dan een stemming georganiseerd waarbij iedereen een aantal punten te verdelen heeft over de openstaande verbetervoorstellen.

Ook de resultaten van die stemming zijn dan weer openbaar. De volgende stap is meestal dat er een prijskaartje aan de gekozen verbeteringen komt te hangen want grote wijzigingen/verbeteringen in de software worden direct doorberekend in de jaarlijkse licentiekosten. Niets voor niets in die wereld.

Hier gaat het bijvoorbeeld bij e-Gulden mis. Want hier zijn alle werkzaamheden zijn op vrijwillige basis. Er is bij e-Gulden niemand die ook maar ergens geld voor vangt (zoals je dat bij andere munten wel ziet). "Liefdewerk en oud papier" zoals de uitdrukking luidt.

En niet alle gebruikte software valt onder de Electronic Gulden Foundation. EFL.NL bijvoorbeeld niet. Dat is een particulier initiatief en wederom iets dat gratis aan de community ter beschikking is gesteld.

Op internet is vrijwel niets gratis. Mensen worden gevolgd voor reclamedoeleinden etc en daar wordt grof geld voor betaald. Daar wordt gratis software van bekostigd. e-Gulden heeft echter ook geen reclame- en/of trackingfaciliteiten en het is maar de grote vraag of dat wenselijk is. Kortom, er is geen enkel verdienmodel zoals andere munten dat wel hebben.

Dat maakt het invoeren van een dergelijk verbetersysteem knap lastig. Want elke aanvraag voor een verbetering betekent een extra belasting voor één van de toch al zeer schaarse vrijwilligers.

Kortom, een lastig dilemma. Iemand suggesties?  Of wordt het tijd om voor het gebruik van een deel van de software kosten in rekening te brengen? Of moet er een beperkte gratis versie en een betaalde pro-versie komen die dan wel aan veel meer eisen kan voldoen? Kan er een bijdrage uit de premine voor komen? Of zijn er veel betere mogelijkheden?

Laat eens van u horen.

zo lang de pre mine in tact blijft is bij mij alles bespreekbaar.

2
Versterking van het e-Gulden netwerk noodzakelijk / Re: Post 5: De markt
« Gepost op: 30 juli 2017, 12:33:06 »
het adres waar wij een oogje in het zeil mogen houden is onjuist.

3
Ontwikkeling en technische discussie / Re: verbeterpunten
« Gepost op: 30 juli 2017, 12:26:09 »
momenteel hangt mijn computer vast op de ogenblik pagina. Ik bezocht de pagina wonderbank.efl.nl en mijn vermoeden is dat ik doordat ik reeds een koekje op mijn pc heb staan het systeem mij blokkeert, wat nu als een familie van 4 personen ieder zijn eigen wallet wil gebruiken?

4
Alternatief geld / Byteball, BCC en Lumen give away
« Gepost op: 28 juli 2017, 14:30:47 »
Maar even een klein bericht dat er enorm veel projecten zijn die hun munten weggeven als je een gevulde bitcoinrekening koppelt met hun project. Gratis geld waar ik geen aanspraak op kan maken omdat al mijn bitcoins gebruikt worden voor het kopen van EFL, maar voor een geldstroom in EFL kan zorgen als je er wat tijd aan besteed. Byteball bijvoorbeeld kost per GByte nu 750 euro, ken genoeg mensen die er al twee gratis hebben doordat ze ooit 3 minuten werk hebben verricht. Dus, heb je bitcoins staan waar je geen EFL mee koopt, gebruik ze dan om gratis muntjes op te vragen, kan je die verkopen om wat eGulden mee aan te schaffen.


5
Als je denkt dat wij de macht kunnen kiezen Nelis, leef je nog in een democratische sprookjesboek. Die macht is er en daar zijn wij aan onderworpen. En dan heb ik het over militaire macht,  gerechtelijkemacht, overheden, de macht van het geld. De macht van de economie, de macht die ons zonder dat we het door hebben onze inzichten veranderen, de macht van de angst, de macht van de media. Ik noem maar een paar machtsblokken op want er zijn er nog veel meer. Als je denkt dat jij er invloed op kan uitvoeren bv de nacht van het geld, dan laat de geschiedenis zien dat zelfs machtige mensen, het niet konden. Accepteer het dat het zo is en pluk de dag en geniet er van, want het kan veel en veel slechter. Heb respect voor je moed om dingen te willen veranderen en ook ik snakt naar een betere wereld, waar gerechtigheid woont. En wie niet eigenlijk. Gelukkig komt die wereld er ook, alleen nu nog niet!!!!Je onderschat "ons" Mark. Niet omdat "wij" nu zo geweldig zijn, maar omdat er natuurwetten zijn en omdat er recentelijk een  nieuwe stof ontdekt is die "ons" die macht geeft. Zo gaat het gebeuren: https://www.youtube.com/watch?v=9PrJQeKl9w4&feature=youtu.be

Je bent zo vroeg opgestaan dat je Hans nu mark noemt, ook je beeldspraak geeft wat verwarring, maar waar het volgens mijn interpretatie op neerkomt is dat alle mensen samen de macht verdelen. In de huidige tijd denken de meesten zoals Hans, namelijk wij zijn te klein en stellen niets voor, de macht is verdeeld en daar komt geen verandering in. Nou wake up call, de macht wordt iedere dag opnieuw verdeeld en wij zijn de mensen die bepalen wie die macht krijgt. Sinds WOII zijn we massaal misleid, bijvoorbeeld via televisie. Er zijn zo enorm veel uitvindingen gedaan die totaal niet in verband staan van hoe wij ons in miljoenen jaren hebben geevolueerd dat we bijna een eeuw lang zijn misleid door onze eigen zintuigen, truukjes die ze toepassen om ons handelingen te laten verrichten die we niet hadden verricht als die truukjes niet waren toegepast.

Dus Hans, geloof in jezelf, je bent vele malen belangrijker dan je jezelf nu aanrekent.


6
Tuurlijk stinkt de euro en daar hebben we het ook over gehad, maar het is er nu eenmaal en veranderen gaat ons en alle cryptomunten bij elkaar echt niet lukken. De welzijn van onze kinderen zal afhangen van de gunst van de machthebbers van deze tijd en niet van de waarde van de eGulden helaas.

Ik ben het volledig met je uitspraak eens, maar mijn conclusie is anders. Volgens mij kiezen wij zelf wie de machthebbers van deze tijd zijn en dus zijn wij verantwoordelijk voor de toekomst. Afschuiven op iemand anders is wat mij betreft iets te makkelijk, wij (alle mensen) kiezen zelf voor de koers die we uitgaan. Het grappige aan eGulden is dat waardetoename van het protocol de macht van de gemeenschap exponentieel zal laten toenemen. Dus ja, we zijn overgeleverd aan mensen met macht om een goede toekomst voor onze kinderen te garanderen, als we kunnen doorzien hoeveel macht er in ons geld zit en deze macht niet langer aan een bank toevertrouwen maar aan een cryptoprotocol zoals bijvoorbeeld eGulden zal er een machtsverschuiving plaatsvinden die de toekomst van onze kinderen zal veranderen.

7
Tuurlijk stinkt de euro en daar hebben we het ook over gehad, maar het is er nu eenmaal en veranderen gaat ons en alle cryptomunten bij elkaar echt niet lukken. De welzijn van onze kinderen zal afhangen van de gunst van de machthebbers van deze tijd en niet van de waarde van de eGulden helaas.

De oude Grieken wisten het al. Als je tegenover een machtige tegenstander staat dan helpt het niet om steeds maar weer jezelf kapot te lopen tegen die tegenstander. En bij de slag om Troje bedachten ze het beroemde paard waarbij door een list een kleine groep mensen een grote groep  kon verslaan. Inderdaad. EGulden gaat met de huidige aanpak totaal kansloos ten onder tegenover de Euro en ander fiatgeld. Dat geldt trouwens voor elke cryptocoin. Het machtsverschil is veel en veel te extreem.

In de zomer van 2015 is dat feit door een groepje mensen binnen e-Gulden onderkend en dat heeft geleid tot het eFiliaaL project. Dat was vorig jaar oktober technisch klaar maar moest  weer op de helling omdat er nergens personeel te vinden was dat een fors salaris wilde verdienen. Het is toen gedeeltelijk ontmanteld en wordt nu weer opgebouwd, maar door dezelfde mensen die egulden in de lucht moeten houden. En die hadden de laatste tijd dus wel iets anders aan hun hoofd. EfiliaaL 2.0 kan nu vrijwel zonder personeel draaien en wordt binnenkort weer opgepakt als er weer wat meer tijd vrij komt.

Daarnaast is de steun voor het EfiliaaL-project binnen eGulden gewoon nihil. Punt. Daar doen velen de ogen en oren dicht, roept "lalala, ik hoor en zie lekker niets" en vertrouwt men er nog steeds op dat egulden straks de euro wel even alle hoeken van de kamer zal laten zien. Jammer, want met vereende krachten kom je nu eenmaal verder.  Een "richtingenstrijd" is het slechtste dat je kunt hebben.

Maar eigenwijs als we nu eenmaal zijn is een aparte stichting eFiliaaL opgericht is die gaat gewoon onafhankelijk door. Liefst met eGulden waar het project uit voortkomt. Maar zonder kan ook als de eGulden community daar voor blijft kiezen en sommigen het project volkomen blijven negeren. We zien het wel. En dan hebben we ons eigen paard van Troje  :)

De keuze is volledig aan de community. Het wordt ofwel een slimme aanpak van binnenuit of tegen alles aan schoppen en roepen hoe slecht het allemaal is, zonder verder ook maar iets te doen.

Bij deze meldt deze persoon uit de gemeenschap zich als vrijwilliger voor eFiliaaL, ik zie het werk graag tegemoet en ben super gemotiveerd!

8
Tja, achteraf is het inderdaad makkelijk. Maar vooruit kijken is lastiger.  Maar als je ergens in gelooft dan durf je meer risico's te nemen en dat is dan vaak achteraf een suc6.

het is meer zo dat ik ergens anders niet in geloof en dat is de euro. Bitcoin techniek is gebaseerd op wiskunde, het fijne daarvan is dat de uitslag altijd gelijk is. eGulden gaat ooit een euro waard zijn, de vraag is alleen welke satoshikoers daarbij hoort. Hoe langer we wachten, hoe lager die koers zal zijn en hoe minder welvaart onze kinderen in de toekomst zullen genieten, dat is hoe ik het zie.

9
Hartelijk dank, ik heb alleen geen geduld meer ;D 50% gestegen, die loop ik nu mooi mis ;D

vrienden van me kochten geen bitcoin op 50 euro per stuk, want dat was toen de hoogste prijs ooit.

10
Kan je er.wat mee?

hier een oplossing van een niet technisch persoon, misschien werkt dat.

Ik installeerde laatst een versie van eGulden waarbij ik een foutmelding kreeg, misschien als je versie 1.2.0.3 gebruikt dat het beter gaat, kan je dat eens proberen?

11
e-Gulden discussie / Re: Disscusie
« Gepost op: 19 juli 2017, 23:52:05 »
Dit loopt een beetje uit de hand, maar goed even goede vrienden, en ieder zijn mening over de coins ik wil het hier bij laten

Ik wil alleen dit nog even kwijt van deze zin van nelis "opmerkingen als nee want wij gaan ervoor zorgen dat mensen ze kunnen gebruiken in winkeltjes is totale onzin en toont gebrek aan inzicht aan," deze zin slaat nergens op als je de updates van Gulden in de gaten houd zie je soms dat een webshop/winkel/bedrijf Gulden accepteert, van de week een tandarts bij gekomen. Van mij mag je dingen zeggen maar zeg het dan wel goed.

Zal ik het even herhalen, maar dan zonder spreektaal? Als je denk dat de inflatie kan worden opgevangen door het toevoegen van diensten en producten heb je gebrek aan inzicht, omdat de nieuwe munten namelijk niet terecht gaan komen bij mensen die diensten afnemen, maar bij een heel select clubje mensen wat gigantische investeringen heeft gedaan om die munten te vinden. Al gaat dat groepje 2x per dag naar de tandarts, die investering moet roi draaien en dus verwacht dit enorm select gezelschap (dat volgens mij nooit meer dan 0.5% van alle Nederlanders zal zijn sterker, voornamelijk zal bestaan uit niet Nederlanders, maar wel aanspraak gaat maken op 100% van de nog te delven geldomloop) daar iets voor terug wat ze ooit hebben ingelegd. Ik geef je alle kans om met goede argumenten mij te overtuigen, maar in plaats daarvan geef je mij gelijk dat dit jullie visie is en dat is dus niet de mijne. Over je opmerking van multipools zullen we het maar niet meer hebben?


12
Ontwikkeling en technische discussie / Re: verbeterpunten
« Gepost op: 19 juli 2017, 16:27:18 »
beveiliging efl.nl mag van mij een stukje minder, hoe vaak ik toch niet te horen krijg dat het niet werkt bij mensen maakt me echt moedeloos en geeft een slechte eerste indruk. Vooral bij het gebruik van mobieltjes gaat het vaker fout dan goed en dan vooral bij het eindeloos laden van de website, kan dat ogenblikje er niet gewoon uit worden geschrapt tot blijkt dat we zo populair zijn dat er een echte ddos verdediging nodig is?

13
e-Gulden discussie / Re: Disscusie
« Gepost op: 19 juli 2017, 15:10:06 »


Ze hebben het aantal gulden per block naar beneden gehaald omdat er een multipool was die de prijs drukte van Gulden.


 :P en daar zijn multipools nu zeker ineens mee gestopt? Wat een lachen clubje zijn jullie toch. Jullie hadden zelf een groot deel NLG en hebben toen de beloning aangepast zodat je je eigen muntje in waarde kon laten stijgen, op de lange termijn gaat het nog steeds net zo hard de prijs drukken, opmerkingen als nee want wij gaan ervoor zorgen dat mensen ze kunnen gebruiken in winkeltjes is totale onzin en toont gebrek aan inzicht aan, of wilde je een ander argument aandragen waarom de komende 90 jaar NLG een goudmijn gaat zijn voor anonieme computerbezitters ten koste van de Nederlandse bevolking NLG community?

14
Ontwikkeling en technische discussie / verbeterpunten
« Gepost op: 19 juli 2017, 00:29:42 »
Nu het oeru schild bijna klaar is komt er weer tijd vrij voor andere dingen.

In plaats van mijn verbeterpunten te mailen zal ik er hier wat opsommen, andere mogen die van hen natuurlijk ook toevoegen, op die manier komt er in 1 topic overzichtelijk wat alle to-do's zijn.
---------------

website egulden.org opschonen, het is nu een onoverzichtelijk rommeltje als ik het oneerbiedig mag stellen. Te veel tekst en te weinig samenhang, moet je eens proberen om vanuit de beginpagina naar de vriendencampagne te klikken, zo goed als niet te doen.

Mijn voorstel: vriendencampagne voorop met de woorden, je leert het beste door het te doen, wordt vriend, daarna doorverwijzing naar een eGulden topic waar alle info is samengevat, kan gewoon dit forum zijn waar we de informatie weer eens opnieuw onder elkaar zetten. verder geen info dat gaat allemaal naar het forum.website efl.nl

zo eenvoudig dat het voor sommigen te moeilijk is

mijn voorstel:
op het eerste tabblad 2 links toevoegen

1, meer uitleg over efl.nl nodig klik hier en dan het uitleg plaatje tonen, ook uitleggen hoe ontvangstcodes werken
2, meer uitleg over egulden nodig klik hier en dan doorverwijzen naar dezelfde forumpost als hierboven al een keer wordt genoemd, dat is dus ons forumbericht waarin alle links zijn opgenomen.

2e tabblad
bij kluis, de tekst toevoegen, nog geen kluissofware op je computer, download die dan hier, doorlinken naar softwaredownload pagina

saldodrempel woord aanpassen, want het is een saldo plafond

stats tabblad
toevoegen prijsberekening obv gewicht, dus volume van beurs telt mee bij prijsberekening.

15
e-Gulden discussie / Re: Disscusie
« Gepost op: 18 juli 2017, 23:35:38 »
Er komen veel meer updates dan alleen PoW2, niets is raar of vreemd aan de updates.

Als jij nu een topic dicht gaat gooien vind ik raar!

Je probeert het zo te stellen in alle reacties die je gegeven hebt dat EFL de bom is, maar goed met mij en velen anderen weten dat dat niet zo is, wat is er speciaal aan EFL? Niets eigenlijk, Wat is er speciaal aan Gulden in de komende updates? Best veel.

allemaal dingen die een beetje geld kunnen kopen, bij visie en doorzettingsvermogen kan dat niet en dat heeft deze club wel en NLG niet.

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 56