Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Nelis

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 13
1
Media / cryptotrader.nl
« Gepost op: 21 december 2018, 22:45:03 »

3
Media / Billboard EFL
« Gepost op: 30 april 2018, 11:01:55 »
Die pakken ze me niet meer af!


4
Media / Nelis in npo documentaie cryptogeld
« Gepost op: 13 april 2018, 01:08:50 »
titel zegt genoeg, dit weekend opnames in servie, uitzending in mei

5
e-Gulden discussie / e-Gulden giveaway vanavond in Bratislava
« Gepost op: 03 maart 2018, 13:28:07 »
In het Open Mind centrum in het centrum van de hoofdstad van slowakije.

verwacht niet dat er veel nederlandstaligen aanwezig zulle zijn, maar ik wil het julllie toch maar weer even meegeven

6
Stichting e-Gulden Foundation / Ambassadeurs campagne
« Gepost op: 03 maart 2018, 13:25:33 »
Hallo,

als ik de aankondiging goed heb begrepen vind er vanavond weer een uitbetaling van de ambassadeurs campagne plaats, nu de volgende vraag:

wordt ieders inbreng gecontroleerd op juistheid?

Hiermee bedoel ik,

wat nu als er een ambassadeur is die op 1 dag 100 nieuwkomers aanmeldt, is het dan niet te verwachten dat deze persoon zelf 100 vps'n heeft draaien en met 100 verschillende emailadressen probeert om een oneveredig groot deel van de beloning op te strijken?

Zo zijn er nog wel wat andere hyaten te verzinnen en het maakt me ook niet eens uit als er geen check plaatsvind, maar ik vroeg het me gewoon even af. Een vpn huren is niet zo duur en misschien dat ik dan zelf wel een zwik nodes actief zet ;)

7
Gefeliciteerd allemaal, ook deze blokhalvering is weer vlekkeloos verlopen!

Vanaf nu komt de e-Gulden beloning per blok niet meer boven de 1 EFL, we zullen zien of het wat voor de prijs gaat betekenen.

https://chainz.cryptoid.info/efl/block.dws?1050000.htm

8
Tips / Raspberry tip
« Gepost op: 24 januari 2018, 00:34:04 »
https://e-gulden.org/index.php/raspberry_pi

Heel leuk natuurlijk e-Gulden foundation, maar wat lees ik nu, te koop voor 70 euro??? sorry, maar nu krijg ik ineens een vieze smaak in mijn mond, kan daar geen tussenhandel in ontstaan zodat er staan, koop je set via deze link voor 220,371 EFL?

9
Media / Nelis in AD
« Gepost op: 03 januari 2018, 20:40:28 »

10
Hulp / efl.nl niet actief
« Gepost op: 18 december 2017, 20:18:22 »
hallo, waarom is er nergens melding gemaakt van het feit dat efl.nl niet werkt? Wanneer werkt het weer? Hebben jullie in de gaten hoe schadelijk het voor mij is als ik dagelijks mensen doorverwijs naar een website die niet doet wat ik mensen vertel? Wat moet er gebeuren om alles weer aan de praat te krijgen? Wanneer worden de andere beurzen op efl.nl geintegreerd? Is het al mogelijk om litecoins te storten? Het is een plafond en geen drempel, kan je dat ook meteen meenemen. Graag juiste prijsberekening. Hallo waar zijn we mee bezig? Kennen we toevallig mensen die willen werken voor geld? Kunnen  jullie me een bedrijf aanwijzen wat ik kan betalen om dit project eindelijk de mankracht te geven die het nodig heeft, want dit is GEEN DOEN!

11
Alternatief geld / Byteball, BCC en Lumen give away
« Gepost op: 28 juli 2017, 14:30:47 »
Maar even een klein bericht dat er enorm veel projecten zijn die hun munten weggeven als je een gevulde bitcoinrekening koppelt met hun project. Gratis geld waar ik geen aanspraak op kan maken omdat al mijn bitcoins gebruikt worden voor het kopen van EFL, maar voor een geldstroom in EFL kan zorgen als je er wat tijd aan besteed. Byteball bijvoorbeeld kost per GByte nu 750 euro, ken genoeg mensen die er al twee gratis hebben doordat ze ooit 3 minuten werk hebben verricht. Dus, heb je bitcoins staan waar je geen EFL mee koopt, gebruik ze dan om gratis muntjes op te vragen, kan je die verkopen om wat eGulden mee aan te schaffen.


12
Ontwikkeling en technische discussie / verbeterpunten
« Gepost op: 19 juli 2017, 00:29:42 »
Nu het oeru schild bijna klaar is komt er weer tijd vrij voor andere dingen.

In plaats van mijn verbeterpunten te mailen zal ik er hier wat opsommen, andere mogen die van hen natuurlijk ook toevoegen, op die manier komt er in 1 topic overzichtelijk wat alle to-do's zijn.
---------------

website egulden.org opschonen, het is nu een onoverzichtelijk rommeltje als ik het oneerbiedig mag stellen. Te veel tekst en te weinig samenhang, moet je eens proberen om vanuit de beginpagina naar de vriendencampagne te klikken, zo goed als niet te doen.

Mijn voorstel: vriendencampagne voorop met de woorden, je leert het beste door het te doen, wordt vriend, daarna doorverwijzing naar een eGulden topic waar alle info is samengevat, kan gewoon dit forum zijn waar we de informatie weer eens opnieuw onder elkaar zetten. verder geen info dat gaat allemaal naar het forum.website efl.nl

zo eenvoudig dat het voor sommigen te moeilijk is

mijn voorstel:
op het eerste tabblad 2 links toevoegen

1, meer uitleg over efl.nl nodig klik hier en dan het uitleg plaatje tonen, ook uitleggen hoe ontvangstcodes werken
2, meer uitleg over egulden nodig klik hier en dan doorverwijzen naar dezelfde forumpost als hierboven al een keer wordt genoemd, dat is dus ons forumbericht waarin alle links zijn opgenomen.

2e tabblad
bij kluis, de tekst toevoegen, nog geen kluissofware op je computer, download die dan hier, doorlinken naar softwaredownload pagina

saldodrempel woord aanpassen, want het is een saldo plafond

stats tabblad
toevoegen prijsberekening obv gewicht, dus volume van beurs telt mee bij prijsberekening.

13
Belangrijke mededelingen / exit Yoshi
« Gepost op: 13 juli 2017, 21:36:54 »
Hoi iedereen,

vorige week tijdens mijn bezoek aan Den Haag heb ik een aanbod gehad om bij een nieuw op te richten team aan te sluiten, na het voorleggen van mijn ambities is het mij duidelijk geworden dat het eGuldenteam mij niet wil ondersteunen bij het bereiken van mijn doelen. Ik ga dus weg, maar neem daar rustig de tijd voor. Iedereen die eGuldens heeft gekocht door mij zal moeiteloos mee kunnen in de overgang, maar ze houden is ook gewoon mogelijk net als voor de helft overstappen, eigenlijk dus alles tussen 0 en 100%. Tot alles meer concreet is steun ik de eGulden en kan ik iedereen nog steeds adviseren zijn euro's om te zetten naar eGulden. Zodra er meer bekend is laat ik weer wat van me horen.

edit: liever niet heeft dat ik mijn doelen ga bereiken onder de naam van eGulden en mij een gevaar vinden voor het succes van de munt.


14
Media / bitcoin in fd
« Gepost op: 06 mei 2017, 15:16:06 »
OPINIE.

De volgende reactie is geschreven naar aanleiding van het artikel: https://fd.nl/beurs/1200677/is-de-bitcoin-volwassen-aan-het-worden

In het bovengenoemd artikel van 6 mei jl. gaan personen, die door het Financieel Dagblad worden aangesproken als beursexperts, in op de toegevoegde waarde die Bitcoin levert aan het economische landschap. De aanleiding hiervoor is de stijging van de waarde van 1 bitcoin boven de $1500,- .
Omdat de beursexperts van het FD alles bekijken vanuit een eurobril is het een erg eenzijdig artikel geworden en vanuit de bitcoin gemeenschap is er dan ook de behoefte om deze sentimentele euro propaganda van een tegengeluid te voorzien. Als mede oprichter van Stichting eGulden Foundation gaat informatievoorziening omtrent cryptografisch geld mij erg aan het hart en ik voel mij dan ook geroepen dit tegengeluid op papier te zetten, veel leesplezier en dank voor uw tijd en aandacht.
Voordat we de argumenten van onze fd experts gaan weerleggen behandelen we eerst het meest voorkomende en hardnekkige misverstand dat traditionele media over Bitcoin de wereld in blijven slingeren. Ook in dit artikel komt het woord weer voorbij, namelijk piramidespel, of onder een andere noemer: tulpenmanie, ja zelfs kraslot wordt genoemd.
Ik behoor nog net niet toe aan de generatie Z die al zijn informatie van het internet af haalt, want daarvoor ben ik net iets te oud, dus omschrijf ik een piramidespel op mijn manier en wel met de volgende kenmerken:
1.   Een centrale instantie heeft de leiding.
2.   Er wordt rendement beloofd.
3.   De inleg kent een vaste looptijd.
4.   Rendement wordt betaald met inleg van nieuwe spelers.
Als we nu naar de Bitcoin en euro kijken en de door mij benoemde kenmerken hiertegen afzetten krijgen we de volgende redenatie:
1.   Ondanks dat het Bitcoinprotocol centraal staat bij de uitgifte van nieuwe bitcoins, kan iedereen op de hele wereld zich op dit protocol aansluiten. Er is geen monopolie op de creatie van Bitcoin en dit staat in schril contrast met de euro waarbij iedereen behalve de ECB direct achter de tralies zal verdwijnen als hij poogt een eurobiljet zelf te vervaardigen. Het Bitcoinprotocol reguleert de uitgifte van nieuwe bitcoins cf. afspraken die ooit door Satoshi Nakamoto zijn vastgesteld, iedereen die zich vrijwillig aansluit op het Bitcoinnetwerk geeft te kennen zich aan deze regels te willen conformeren. Deze regels zijn voor iedereen inzichtelijk, omdat het een open-source project is en als de regels niet meer voldoen aan de wensen kunnen deze worden aangepast, zodra meer dan 50% van het netwerk akkoord gaat met deze nieuwe regels zal het protocol de nieuwe standaard hanteren, Bitcoin kan daarom worden aangemerkt als democratisch geld, waarbij er wel degelijk één protocol centraal staat, maar de werking hiervan onderhevig is aan de wens van de meerderheid. Bij een euro zit de vork net iets anders in de steel, hierbij bepaald namelijk Mario Draghi en consorten wat er goed of slecht zou zijn voor de economie en passen ze hun beleid aan op de manier dat ze zelf wenselijk vinden, zonder dat hierover overleg plaatsvind, of er mogelijkheid tot inspraak of inzage in het proces van besluitvorming is.
2.   Rendement kent Bitcoin niet, dat zal voor veel mensen erg raar klinken, omdat Bitcoin als uiterst volatiel en speculatief bekend staat, maar dit wordt pas het geval als met naar de eurokoers van de munt kijkt. Als men een bitcoin in bezit heeft zal deze nooit zo maar meer (of minder) worden, 1 bitcoin blijft dus altijd 1 bitcoin er is geen rente of rendement, dat krijg je pas als je iets met die bitcoin gaat doen, bijvoorbeeld handelen tegen een euro, waarbij men probeert op een hoge prijs te verkopen en iets lager weer terug te kopen. Heel anders is dit bij een euro, waarbij de uitgifte van nieuwe euroschuld ALTIJD onderhevig is aan een rentevoet, ook 0% rente is dus een belofte op rendement.
3.   Indien men bitcoins bezit is men vrij deze op te nemen wanneer men wil, in tegenstelling tot de obligaties die altijd een vaste looptijd kennen en de eerste tegenwaarde zijn van nieuwe euro’s. Juist doordat er geen looptijd is valt de vergelijking met een piramide spel of ponzifraude in het niet, maar laten we voor we aan het echte werk beginnen het laatste punt niet vergeten.
4.   Dat het meeste rendement in de Bitcoin wordt behaald door nieuwe spelers zal voor niemand een verassing zijn, dit komt voornamelijk omdat een nieuwe uitvinding ontdekt moet worden en de groei die deze ontdekking teweeg brengt levert rendement op. Niemand zal GOOGLE als piramidespel aanmerken, maar toch zijn de eerste aandelenbezitters van dit bedrijf er schathemeltje rijk mee geworden. GOOGLE levert natuurlijk een dienst die eenvoudig te begrijpen is, maar de dienst die Bitcoin levert is voor de expert van fd.nl kennelijk nog niet duidelijk, ze zijn dan ook meer thuis in de aandelenhandel dan in het crpytogeld, want dat Bitcoin wel degelijk een dienst levert waar behoefte aan is zal in het volgende betoog duidelijk worden gemaakt.
Als eerste spreken komt Wim Boonstra aan het woord, hij geeft aan vrij sceptisch te zijn over Bitcoin als munt, welnu dat komt goed uit, want is ben op mijn beurt vrij sceptisch over de euro als spaarobject, dus laten we eens zien wat onze Wim verder te melden heeft.
Zijn eerste punt is dat Bitcoin een ongedekt waardemiddel is en in dezelfde zin wordt daarnaast gesteld dat de activa van een bank de euro dekt. Als dat laatste al waar zou zijn, wat het dus niet is, dan kan men stellen dat Bitcoin gedekt wordt door de activa die het protocol beveiligd. Op het moment van schrijven worden er iedere seconde 4177546551 berekeningen opgelost door computers die door samen te werken de meest krachtige supercomputer ter wereld vormen. Wat de kosten van deze computers tezamen zijn is niet te herleiden, maar laten we zeggen dat het ongeveer een nieuwwaarde van 400 miljoen euro heeft. De echte onderliggende waarde van een euro is echter een hele andere. De euro heeft een waarde, omdat mensen verplicht worden een deel van hun economische activiteit in euro’s te laten plaatsvinden. Doordat mensen de euro gebruiken krijgt deze waarde, maar helaas is dat bij de euro, in tegenstelling tot Bitcoin niet vrijwillig. Door te dreigen met geweld worden baby’s volgens een systeem met BSN nummers gewaardeerd en deze toekomstig beoogde belastingafdracht is waar de munt zijn werkelijke waarde door heeft. De baby’s moeten dus opdraaien voor de schuld van de ouders, benieuwd of Wim zijn bedrijf dat bedoeld als ze het hebben over een aandeel in elkaar.
Wim vervolgd zijn komedie door te stellen dat aardappelen net als bitcoin als alternatief betaalmiddel kunnen worden gebruikt, wat dan een stijging van de aardappelprijs tot gevolg zal hebben. Dat aan derf onderhevige goederen zich voor deze functionaliteit niet goed lenen hebben we geleerd in de tulpentijd, een aardappel zal gaan rotten en verdwijnen, iets dat bij een bitcoin of een stukje goud niet zal gebeuren, daarom kan men bitcoin of goud dus wel als alternatief betaalmiddel gebruiken, maar de paddenstoelen van Wim kan hij beter gebruiken voor iets anders.
Wim stelt dat er geen economie plaats vind met Bitcoin, ik ga aan dit punt verder geen tijd besteden, ik leef zelf inmiddels meer dan 2 jaar zonder euro’s en bedrijf dagelijks economie, dus ik denk dat Wim te veel achter zijn bureau zit en schouderklopjes geeft aan iedereen die hem gelijk geeft.
Tot slot eindigd Wim met de vraag:” Wie verdient hieraan” en laat dat nu net de reden zijn om zo hard als mogelijk weg te rennen van traditionele valuta. https://cooperatiedevrijemedia.nl/2017/03/de-macht-achter-het-grote-geld-onthullingen-van-een-insider/

Vervolgens wordt het woord gegeven aan Harrie Dielen, Beleggingsstrateeg bij PGGM. Harrie ziet geen enkele reden waarom institutionele beleggers in Bitcoin zouden beleggen en ook hij verwijst naar criminaliteit waarbij ik dan weer naar bovenstaand filmpje verwijs. Harrie wordt niet echt concreet en stelt eigenlijk alleen maar dat het te moeilijk is om interessant te zijn. Hij geeft als enige van de drie experts een pluspunt, namelijk dat Bitcoin niet in elkaar stort als de rest van de economie dat wel doet. Voor Harrie echter maar een kleine bijkomstigheid, hij weet dat grote fondsen aan zo veel regeltjes moeten voldoen dat bestuurders eigenlijk geen zin hebben om zich er in te verdiepen, die blijven liever bij wat ze kennen, dat is altijd goed gegaan, dus waarom ineens van die koers afwijken?
Als derde spreker is Valentijn van Nieuwenhuijzen van NN aan het woord gelaten. Hij stelt dat het nog te vroeg is voor institutionele beleggers om in Bitcoin te stappen en stelt dat een Bitcoin etf zou kunnen helpen. Door de 1 miljoen munten van Satoshi Nakamoto die blijvend boven de markt hangen betwijfel ik of er ooit een bitcoin etf zal komen, veel logischer vind ik een ripple etf, omdat het aantal ongecontroleerde munten veel minder is. De volatiliteit wordt door Valentijn toegeschreven aan de Chinese toezichthouder en de kapitaalrestricties die het land kent, tegelijkertijd wordt volatiliteit in de euro door rentebesluiten van de ECB niet als onwenselijk gezien, daar is men in de loop van de jaren aan gewend geraakt denk ik.
Ook Valentijn besluit zijn betoog met criminaliteit en hij vergelijkt bitcoins zelfs met bloeddiamanten. Hij stelt dat Bitcoin alleen kan overleven als het aan de eisen van het grote geld gaat voldoen, maar ik hoop ten zeerste dat dit niet zal gebeuren. De individu heeft veel meer macht dan bij hem bekend is en Bitcoin zorgt ervoor dat dit inzicht verder wordt ontwikkeld. We leven momenteel in een transitie periode waarbij het oude geld plaats zal maken voor het nieuwe en centrale planning zal worden verstoten voor individuele vrijheid. Niet bitcoin, maar juist de professionele belegger zal zich moeten aanpassen aan een nieuwe realiteit, want het aantal mensen dat zijn geld toekent aan een onbekende en hier voor hem mee aan het werk gaat zal teruglopen naar niets, dit komt doordat cryptogeld deflatoir is en fiat geld onderhevig is aan inflatie. Als je in 1920 10 gulden in bezit had kon je daar een half huis voor kopen (bij wijze van spreken) vandaag de dag koop je voor 10 euro nog geen bezinedop. Door de geldontwaarding van traditioneel papiergeld is het noodzakelijk om derde partijen in dienst te nemen die deze geldontwaarding voor je terugverdienen door te speculeren. Deze drang naar rendement zorgt voor prikkels die momenteel honderden dieren met uitsterven bedreigd, verantwoordelijk is voor mishandeling van kinderen en oorlogen veroorzaakt die met valse voorwendselen worden begonnen. Doordat cryptogeld juist andersom werkt zal een pensioenfonds in zijn geheel overbodig worden, het is niet langer nodig om te gokken met je geld zoals nu, als je maar de discipline op kan brengen om te sparen zal de waardestijging van het geld genoeg rendement genereren om tijdens je oude dag aan alle behoeftes te kunnen voorzien. Geen wonder dus dat deze financiële wonderboys zo kritisch zijn ten opzichte van ons geliefde cryptogeld. Bitcoin gaat hun de boterham kosten en ze proberen van alles om hun feestje nog zo lang mogelijk te laten duren, maar bij Stichting eGulden Foundation hangen wij alvast de slingers op, ons feestje staat op het punt te beginnen.

Yoshi Livo
Stichting eGulden Foundation

15
Media / 1Vandaag 5 mei special
« Gepost op: 25 april 2017, 17:05:48 »
Ik wordt deze vrijdag geïnterviewd door 1Vandaag voor een 5 mei special. Details volgen, maar deze keer ga ik er voor zorgen dat eGulden zeker benoemd wordt!

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 13