Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Hman

Pagina's: [1] 2
1
e-Gulden discussie / e-Gulden opnemen in de AltCoin Foundation
« Gepost op: 27 maart 2015, 18:47:19 »
Graag op BTC op de EFL stemmen om deze in de AltCoin Foundation opegnomen te krijgen:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1000833.msg10904403#msg10904403

2
e-Gulden discussie / Bitbill.nl
« Gepost op: 03 maart 2015, 19:13:21 »
Huis, tuin en keukenrekeningen betalen met cryptogeld (ook EFL): http://www.bitbill.nl/index.html

3
Gelukkig is wat Jan Kees de Jager een paar jaar geleden heeft beloofd bewaarheid geworden (http://hofstijl.nl/2011/06/15/jan-kees-de-jager-belooft-griekenland-steun-lees-danst-de-sirtaki/).  Elke euro die wij als Nederlandse belastingbetaler aan Griekenland (oftewel de Duitse en Franse banken + een verdwaalde bank uit de VS) hebben "geleend" komt mét rente terug!  Of mogelijk toch niet?  :o

4
Beste community leden,

Ik loop al een tijdje met het idee rond om een website te starten waarin misdadige praktijken wereldwijd in beeld worden gebracht.

Dit dient o.a. te bestaan uit een korte beschrijving van de organisatie, plus namen + foto's (en relevante links) van de huidige kopstukken en die van hun voorgangers. Vervolgens dienen de onderlinge relaties tussen die organisaties in beeld te worden gebracht, liefst op een grafische manier met als laatste een klikbare kaart van de wereld waar de verbanden ook met lijnen worden weergegeven.

Dit zou dan gesorteerd moeten worden op grootte van de operatie.

Bijvoorbeeld

# 1 - The Federal Reserve Bank (USA). Current "capo" Janet Yellen 2014 - present, Predecessors: Bernard Bernancke, Alan Greenspan
# 2 - European Central Bank (Germany). Current "capo" Mario Draghi, Consiglieri finanziaria Jeroen Dijsselbloem Predecessors (capi): J.C Trichet, Wim Duisenberg.  Predecessor (consiglieri fin.):  Jean-Claude Juncker (see European Commission)
# 3 - US Federal Government (USA). Capo-di-tutti-capi, Barack Obama, Predecessors: Bill Clinton, George W. Bush
.
.
# 7 - European Commission (Brussels, Belgium). Übercommisar:  Jean-Claude Juncker (see also Luxemburg)
.
# 46 - Government of The Kingdom of The Netherlands, Current capo Mark Rutte, Consiglieri finanziaria: Jeroen Dijsselbloem (see also ECB)
.
# 976 - Mafia (Cosa Nostra) (Sicily, Italy).  Current "capo" Matteo Messina Denaro, Predecessors:Bernardo Provenzano, Salvatore Riina
.
# 1000 - ABN-AMRO (Netherlands). Current "capo" Gerrit Zalm, Predecessor: Rijkman Groenink


Ik hoop dat dit aangeeft wat ik graag zou willen.

Daar moeten natuurlijk een korte beschrijving + financiële onderbouw aan worden toegevoegd en de onderlinge relaties helder worden gemaakt.

Alleen al de data verzamelen is een grote klus.  Wie wil hier met mij over meedenken.

5
We hebben allemaal de verhalen in de media gelezen en de geruststellende woorden van onze politici op Tv en radio mogen vernemen, zo vlak na de crisis in 2008 en de financiële perikelen die op Cyprus plaats hebben gevonden tijdens hun systeembanken crisis. U kent ze nog wel, toch?

Wouter Bos die na het ‘redden’ van de ABN-AMRO en Fortis banken over het onverantwoord omgaan met ons –huidige en toekomstige- belastinggeld zei dat dit nou eenmaal noodzakelijk was omdat dit ‘too-big-to-fail’ banken betrof, maar dat de politiek en de financiële wereld haar lesje had geleerd en dat dit nooit meer zou kunnen voorkomen?

U weet vast ook nog wel dat spaarders in Cyprus bij de twee grootste banken hun gespaarde geld boven 100.000 euro kwijt waren (of een vage promesse kregen dat ze dit in de vorm van een aandeel in de bank mogelijk zouden terugkrijgen) als éénmalige belasting om het systeem te redden? U weet toch ook dat de architect van dit plan, Jeroen Dijsselbloem, dit als een blauwdruk zag voor ‘reddingsacties’ voor banken in andere eurozone landen? Dat hij eerst nog enigszins voor de vorm verketterd werd door enkele europrominenten maar later vooral is bejubeld als de redder van de eurozone?

U weet toch ook dat de balanstotalen van de grootste systeembanken, sinds de reddingsoperaties in de diverse landen, door de aanwas van bijna oneindige hoeveelheden gratis euro’s en dollars, meer dan verdubbeld zijn? Oftewel ‘even-bigger-than-ever-before-to-fail’? En dat we allemaal hoorden dat er alles aan gedaan zou worden om dit nooit meer te laten gebeuren?  Dat we daardoor ons als land daartoe nog dieper in de gemeenschappelijke schuld moesten steken? Dat we ons ‘solidair’ moesten opstellen naar de Grieken (lees; dat wij moesten betalen voor de Griekse staatsschuld in handen van Duitse en Franse banken omdat die banken anders in de problemen zouden komen)?  Dat dat de economie ten goede zou komen?

Dat is allemaal gebeurd, toch?  We kunnen weer opgelucht ademhalen! 

NOT!

Wat er echt is gebeurd is dat door de crises (meervoud van crisis) er 4 miljoen extra werklozen in de eurozone bij zijn gekomen. Dat er van de ruim 900 miljard die door de ECB en de BoE in het financieel systeem zijn gepompt er nog geen 70 miljard in de daadwerkelijke economie terecht zijn gekomen en de rest in handen van enkele beleggers in de financiële markten. Dat de ECB door het uitblijven van de zo vurig gewenste inflatie een Europese versie van Quantitative Easing wil invoeren dit jaar, hoewel dit nergens ter wereld ooit heeft gewerkt en dat daardoor de ECB 2.000 miljard (2 biljoen) EXTRA euro’s gaat scheppen dit jaar, ondanks dat dit helemaal NIET mag van het door elk eurolid ondertekende Stabiliteitspact. En dat wij hiervoor – natuurlijk- als belastingbetaler garant staan.

Maar goed, als ik de aller, aller, allergrootste optimist op de aardbol zou zijn en zou zeggen dat dit er nu eenmaal nodig is omdat we met z’n allen moeten doorgaan – en zo iemand ben ik niet, in tegendeel- dan nog is het compleet onverteerbaar wat de G20 op 16 november vorig jaar als resolutie heeft aangenomen. De druppel die de enorme emmer deed overlopen, het strootje dat de rug van de kameel heeft doen breken!

Ik ben LAAIEND!

Wat is er nu precies gebeurd op 16 november 2014?
De G20 heeft binnen een dag een voorstel een consultatief voorstel van de zogenaamde Financial Stability Board aangenomen, welke de taaie (en verhullende) titel ‘Adequacy of Loss-Absorbing Capacity of Global Systemically Important Banks in resolution’ (http://www.financialstabilityboard.org/2014/11/adequacy-of-loss-absorbing-capacity-of-global-systemically-important-banks-in-resolution/) heeft meegekregen.

Waarom ben ik hier ZIEDEND over?

Het taaie en lastig te lezen document is een voorstel om de systeembanken die dreigen om te vallen de VRIJE hand te geven om over spaargelden èn pensioenen te beschikken op een Cyprus-achtige manier van bail-in.

Wat betekent dit nu eigenlijk?
Simpel, een giga-grote bank die dreigt failliet te gaan kan vrijelijk spaargelden en pensioenen omzetten in een aandeel in die bank.  U leest het goed! Uw spaargeld of pensioen kan zonder enige moeite worden omgezet in aandelen in een failliete bank –door diezelfde bank-, voor zolang als de faillissement situatie duurt. Ook wordt aangegeven dat het garantiestelsel (u weet wel, die 100.000 euro die in Nederland, of de 250.000 dollar in de VS, die gegarandeerd zijn door banken en overheden) alleen geldt als deze ook daadwerkelijk betaald kunnen worden. Ter info de beroemde ‘potjes’ die daarvoor beschikbaar zijn dekken slechts 4% van die spaarrekeningen.
Heeft u wel eens geprobeerd om aandelen van een failliet bedrijf te verhandelen zodat u uw kinderen te eten kan geven of uw elektriciteitsrekening te betalen? Nou? 

Waarom ONTPLOF ik bijna van woede?

Het voorstel is in minder dan een halve dag goedgekeurd als een van de vele agendapunten. Vergis u niet, deze voorstellen hebben dezelfde kracht en eigenschap als wettelijke maatregelen. M.a.w. politici uit de G20 (inclusief de eurozone) zaten erbij, dronken een glas, deden een plas en vonden dat alles wel goed zo was.

En er is N A U W E L I J K S aandacht in de media hierover geweest

Sommige commentaren hierop repten over de dood van het geld. Ik spreek hier over de herinvoering van de slavernij wereldwijd. Sommigen van u zullen zeggen dat dit wel los zal lopen omdat dit alleen maar de allergrootste banken betreft, maar waar denkt u dat kleinere banken, verzekeraars en pensioenfondsen zelf bankieren?

Ik ben een gematigd mens. Ik laat iedereen het liefst in zijn of haar waarde. Voor de deelnemers aan de G20 conferentie van 16 november 2014 maak ik graag een uitzondering. Ieder die daar aanwezig was en daardoor akkoord ging met dit voorstel dient tenminste 25 jaar in solitaire opsluiting in een zéér strenge penitentiaire inrichting te worden opgeborgen, vanwege de grootste fraude ooit begaan en misdaden tegen de mens(elijk)heid. Als het even kan dienen zij te worden vergezeld door de voltallige raden van bestuur en directies van diezelfde systeembanken, inclusief de 5 grootste beleggers in die banken.

Deze, in mijn ogen, milde straf EIS ik omdat ik eigenlijk veel liever het concept; op lijnen en tegen de muur… zou willen toepassen.  Door sommige mensen wordt dit als te extreem (of fascistisch of wat dan ook) beschouwd. Vandaar mijn menslievendheid. Hoewel ik vind dat zij dit niet verdienen. Grrr.

6
Politiek & maatschappij / Wat is geld?
« Gepost op: 04 januari 2015, 13:29:30 »
Weliswaar een oudje (1 1/2 jaar) maar toch weer eens goed om naar dit filmpje te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=01IusDeSPE4

Nog meer informatieve filmpjes op: http://onsgeld.nu/

7
e-Gulden discussie / Bitcoin Wednesday Amsterdam, 7 januari 2015 vanaf 19.00
« Gepost op: 02 januari 2015, 22:11:48 »
Op 7 januari a.s. zal ik een (hele) korte presentatie over de e-Gulden en het Spaarplan geven bij de meetup van Bitcoin Wednesday in Amsterdam.

Iedereen is daar welkom (je moet je wel even registreren op http://www.meetup.com/BitcoinWednesday/) dus als je tijd en zin heb kom dan langs!

Goed Nieuw Jaar gewenst!

Henk

8
e-Gulden discussie / Opening Bitcoin Embassy 12 december 2014
« Gepost op: 11 december 2014, 22:07:20 »
Ik kreeg vandaag op mijn kop van Gerrit dat ik mijn bezoek aan de Bitcoin Embassy Amsterdam (de Grand Opening op 12 december) niet netjes op het Forum heb aangekondigd.  :-[ Heeft ie gelijk in.

Anyway, morgen gaat de Bitcoin Embassy formeel open en ik laat mijn neus daar namens de e-Gulden zien; het is weliswaar op invitatiebasis maar je kan je nog steeds aanmelden:

http://www.bitcoinembassynl.nl/

Gaan er nog meer EFL liefhebbers naar de opening?  Laat het me weten dan kunnen we elkaar eens in real life ontmoeten!

Henk

9
Politiek & maatschappij / We zijn het zat!
« Gepost op: 30 november 2014, 00:29:10 »
Alweer een oudje maar de moeite waard om dit Tegenlicht videootje weer eens te bekijken:
https://www.youtube.com/watch?v=HQ-lucXm6LY#t=90

10
Stichting e-Gulden Foundation / Afspraak met Guldencoin devs
« Gepost op: 05 november 2014, 13:17:54 »
Dinsdag 11 november om 19.00 heb ik een afspraak met Rijk & Geert-Johan van Guldencoin.  Ik ben benieuwd!

11
Media / Nieuws & blogs over de e-Gulden
« Gepost op: 01 november 2014, 13:20:16 »

12
Beste Forumleden,

Het zal voor jullie misschien niet nodig zijn maar je kunt een uitgebreide handleiding voor het gebruik van de Windows wallet downloaden op https://www.facebook.com/download/777103965664058/Handleiding_Walletsoftware_v1103_Windows_rev1.pdf

Let op nieuwe versie datum 15 augustus 2014

13
Aankondigingen / Hernieuwde kennismaking transacties per vandaag uitgevoerd
« Gepost op: 10 augustus 2014, 15:59:59 »
 ;D Beste Forumleden,

Zoals beloofd (zie ook de nieuwsbrief) hebben wij, in het kader van een hernieuwde kennismaking met onze e-Gulden, vandaag EFL 22,0371 aan alle ons bekende e-Gulden liefhebbers (en wallets) overgemaakt.  Gezien het grote aantal transacties kan het even duren voordat deze EFL's in jullie wallets belanden.

We hopen hiermee de e-Gulden een nieuwe impuls te geven en de circulatie van onze munt hierdoor te bevorderen. 

Mochten jullie bereid zijn een (klein) deel hiervan aan de Foundation te willen doneren, ter dekking van software ontwikkeling en soortgelijke dingen, dan kan je dit op onze donatie wallet doen:

LdCn2NRMpqeWXMMDWdeNs87mZz5tfhkTpZ

Jullie steun is van harte welkom!


Gerrt, Niels & Henk
e-Gulden: ons geld!


14
Aankondigingen / Nieuwsbrief
« Gepost op: 08 augustus 2014, 00:15:32 »
Een beetje late melding en mogelijk hebben jullie de nieuwsbrief al ontvangen maar, zoals beloofd, is de eerste nieuwsbrief op 30 juli j.l. verstuurd naar ruim 3700 adressen.

Je kunt hem hier lezen http://wqd.nl/Eerstenieuwsbriefe-Gulden

Wij zullen regelmatig een nieuwsbrief doen uitgaan. Hebben jullie tenslotte om gevraagd  ;)
Sta je nog niet op de verzendlijst maar wil je dat wel meldt je dan aan op de website http://egulden.org/info/aanmelden-nieuwsbrief

15
Aankondigingen / Website vernieuwd (+ een nieuwe windows wallet)
« Gepost op: 30 juli 2014, 21:42:22 »
Geachte forumleden,

Het is sommigen van jullie wellicht opgevallen maar voor diegenen die het hebben gemist:
per vandaag is onze website http://e-gulden.org volledig vernieuwd

Er is ook een vernieuwde Windows wallet beschikbaar voor download via de site.

Hulde aan Gerrit die keihard aan de site heeft gewerkt!

Henk

Pagina's: [1] 2