Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Hman

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 7
1
DOC (The Directory Of Change) / Re: Prince ea
« Gepost op: 29 april 2015, 17:55:22 »
Och buurman, je zult wel een snaar geraakt hebben bij Amazingdreams. Ik blijf het boeiend vinden dat er meerdere waarheden naast elkaar lijken kunnen bestaan. Maar als gevorderd wetenschapper weet je toch dat er geen waarheid bestaat. Wel zaken als onzekerheidsprincipes.

Bedoel je de onzekerheidsrelatie zoals geformuleerd door Werner Karl Heisenberg of die van Jean-Baptiste Alphonse Karr (plus ça change, plus c'est la même chose)  ???

2
Alternatief geld / Re: InTheorum
« Gepost op: 23 april 2015, 12:00:37 »
Misschien wel de mooiste coin ooit gemaakt! :D

http://intheoreum.org/#welcome

Als near native/native English speaker moet ik tot mijn verbazing erkennen dat ik weliswaar de individuele woorden die op de intheoreum website worden gebruikt vrij goed ken maar dat dezelfde woorden in de gebruikte combinaties in de zinnen op de site mij deemoedig het hoofd doen buigen; hier snap ik dus werkelijk geen bal van.  Ik geef toe dat dit mogelijk boven de beperkingen van mijn verstand uitstijgt, ondanks mijn gefundeerde kennis van de Engelse (en Nederlandse) linguïstiek.

PS. Ik zou jullie willen aanraden de teksten van deze site niet te gebruiken voor het redesign van de EFL webstek

3
e-Gulden discussie / e-Gulden opnemen in de AltCoin Foundation
« Gepost op: 27 maart 2015, 18:47:19 »
Graag op BTC op de EFL stemmen om deze in de AltCoin Foundation opegnomen te krijgen:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1000833.msg10904403#msg10904403

4
Ik weet dat dit geen pitch is meer een preek. Vooruit dan maar : Electronisch geld betekent dat het eigendom van geld principieel teruggelegd kan worden waar het thuishoort : Bij degene die het verdiend heeft.

Om dit nog iets scherper/begrijpelijker (hoop ik) te stellen:  Elektronisch geld is geld dat van de eigenaar is en dus niet wordt "beheerd" door een bank. Met elektronisch geld kan niet gesjoemeld worden door financiële instellingen, zoals dat met de euro (helaas) wèl kan.

PS. Ja, we kunnen het begrip elektronisch geld gewoon gebruiken.

5
Belangrijke mededelingen / Re: 1 jarig jubileum e-Gulden (19 maart 2015)
« Gepost op: 18 maart 2015, 16:58:40 »
Mooi jpegje Inge. Gelijk gebruikt om een tweetje eruit te sturen

6
e-Gulden discussie / Bitbill.nl
« Gepost op: 03 maart 2015, 19:13:21 »
Huis, tuin en keukenrekeningen betalen met cryptogeld (ook EFL): http://www.bitbill.nl/index.html

7
Gelukkig is wat Jan Kees de Jager een paar jaar geleden heeft beloofd bewaarheid geworden (http://hofstijl.nl/2011/06/15/jan-kees-de-jager-belooft-griekenland-steun-lees-danst-de-sirtaki/).  Elke euro die wij als Nederlandse belastingbetaler aan Griekenland (oftewel de Duitse en Franse banken + een verdwaalde bank uit de VS) hebben "geleend" komt mét rente terug!  Of mogelijk toch niet?  :o

8
Friesland/Fryslân / Re: Goeie!
« Gepost op: 08 januari 2015, 23:22:06 »
Hoi Kloede, leuk dat je je wilt inzetten voor de EFL. Begrijpelijk dat je niet enorm veel tijd erin kan steken, maar alle beetjes helpen (enorm).  Als jij jouw grafisch ontwerper iets zou kunnen laten maken dan zou dat geweldig zijn. Alvast bedankt.

9
Kennen jullie de MindMap software?

Ik heb MindMap (in het verleden) zelf gebruikt.  Dit kent helaas zo zijn beperkingen (kan niet meer dan 3 lagen e.d. aan, tenminste vroegâh)

10
Ik vind het in principe een goed plan maar om heel eerlijk te zijn denk ik dat het bijna onbegonnen werk is omdat het te dynamisch is.
Posities worden telkens door anderen ingenomen ed.
Om dit bij te houden lijkt me bijna een dagtaak.
Begrijp me niet verkeerd, het lijkt me een goed plan maar.....

Het zou dan ook als een Wiki moeten worden ingericht, zodat eenieder die wil hieraan kan bijdragen.

11
Zou dat geen mooie marketingkreet zijn voor de EFL ?  JE GELD OF JE LEVEN !

Ik denk dat de slogan 'e-Gulden, je geld én je leven' nog net iets treffender lijkt!

12
Henk, heeft dat G20-besluit geen handige naam zodat we het vast kunnen pakken en mensen via sociale Media naar onze discussies en oplossingen kunnen trekken ? Zoiets als, gen***d . Ik zie het al voor me dat Niels dat oppakt :) . Misschien nog even goed brainstormen en meer dan dat .....

Dystopia: de nieuwe realityshow nu Live op G20!

13
Beste community leden,

Ik loop al een tijdje met het idee rond om een website te starten waarin misdadige praktijken wereldwijd in beeld worden gebracht.

Dit dient o.a. te bestaan uit een korte beschrijving van de organisatie, plus namen + foto's (en relevante links) van de huidige kopstukken en die van hun voorgangers. Vervolgens dienen de onderlinge relaties tussen die organisaties in beeld te worden gebracht, liefst op een grafische manier met als laatste een klikbare kaart van de wereld waar de verbanden ook met lijnen worden weergegeven.

Dit zou dan gesorteerd moeten worden op grootte van de operatie.

Bijvoorbeeld

# 1 - The Federal Reserve Bank (USA). Current "capo" Janet Yellen 2014 - present, Predecessors: Bernard Bernancke, Alan Greenspan
# 2 - European Central Bank (Germany). Current "capo" Mario Draghi, Consiglieri finanziaria Jeroen Dijsselbloem Predecessors (capi): J.C Trichet, Wim Duisenberg.  Predecessor (consiglieri fin.):  Jean-Claude Juncker (see European Commission)
# 3 - US Federal Government (USA). Capo-di-tutti-capi, Barack Obama, Predecessors: Bill Clinton, George W. Bush
.
.
# 7 - European Commission (Brussels, Belgium). Übercommisar:  Jean-Claude Juncker (see also Luxemburg)
.
# 46 - Government of The Kingdom of The Netherlands, Current capo Mark Rutte, Consiglieri finanziaria: Jeroen Dijsselbloem (see also ECB)
.
# 976 - Mafia (Cosa Nostra) (Sicily, Italy).  Current "capo" Matteo Messina Denaro, Predecessors:Bernardo Provenzano, Salvatore Riina
.
# 1000 - ABN-AMRO (Netherlands). Current "capo" Gerrit Zalm, Predecessor: Rijkman Groenink


Ik hoop dat dit aangeeft wat ik graag zou willen.

Daar moeten natuurlijk een korte beschrijving + financiële onderbouw aan worden toegevoegd en de onderlinge relaties helder worden gemaakt.

Alleen al de data verzamelen is een grote klus.  Wie wil hier met mij over meedenken.

14
We hebben allemaal de verhalen in de media gelezen en de geruststellende woorden van onze politici op Tv en radio mogen vernemen, zo vlak na de crisis in 2008 en de financiële perikelen die op Cyprus plaats hebben gevonden tijdens hun systeembanken crisis. U kent ze nog wel, toch?

Wouter Bos die na het ‘redden’ van de ABN-AMRO en Fortis banken over het onverantwoord omgaan met ons –huidige en toekomstige- belastinggeld zei dat dit nou eenmaal noodzakelijk was omdat dit ‘too-big-to-fail’ banken betrof, maar dat de politiek en de financiële wereld haar lesje had geleerd en dat dit nooit meer zou kunnen voorkomen?

U weet vast ook nog wel dat spaarders in Cyprus bij de twee grootste banken hun gespaarde geld boven 100.000 euro kwijt waren (of een vage promesse kregen dat ze dit in de vorm van een aandeel in de bank mogelijk zouden terugkrijgen) als éénmalige belasting om het systeem te redden? U weet toch ook dat de architect van dit plan, Jeroen Dijsselbloem, dit als een blauwdruk zag voor ‘reddingsacties’ voor banken in andere eurozone landen? Dat hij eerst nog enigszins voor de vorm verketterd werd door enkele europrominenten maar later vooral is bejubeld als de redder van de eurozone?

U weet toch ook dat de balanstotalen van de grootste systeembanken, sinds de reddingsoperaties in de diverse landen, door de aanwas van bijna oneindige hoeveelheden gratis euro’s en dollars, meer dan verdubbeld zijn? Oftewel ‘even-bigger-than-ever-before-to-fail’? En dat we allemaal hoorden dat er alles aan gedaan zou worden om dit nooit meer te laten gebeuren?  Dat we daardoor ons als land daartoe nog dieper in de gemeenschappelijke schuld moesten steken? Dat we ons ‘solidair’ moesten opstellen naar de Grieken (lees; dat wij moesten betalen voor de Griekse staatsschuld in handen van Duitse en Franse banken omdat die banken anders in de problemen zouden komen)?  Dat dat de economie ten goede zou komen?

Dat is allemaal gebeurd, toch?  We kunnen weer opgelucht ademhalen! 

NOT!

Wat er echt is gebeurd is dat door de crises (meervoud van crisis) er 4 miljoen extra werklozen in de eurozone bij zijn gekomen. Dat er van de ruim 900 miljard die door de ECB en de BoE in het financieel systeem zijn gepompt er nog geen 70 miljard in de daadwerkelijke economie terecht zijn gekomen en de rest in handen van enkele beleggers in de financiële markten. Dat de ECB door het uitblijven van de zo vurig gewenste inflatie een Europese versie van Quantitative Easing wil invoeren dit jaar, hoewel dit nergens ter wereld ooit heeft gewerkt en dat daardoor de ECB 2.000 miljard (2 biljoen) EXTRA euro’s gaat scheppen dit jaar, ondanks dat dit helemaal NIET mag van het door elk eurolid ondertekende Stabiliteitspact. En dat wij hiervoor – natuurlijk- als belastingbetaler garant staan.

Maar goed, als ik de aller, aller, allergrootste optimist op de aardbol zou zijn en zou zeggen dat dit er nu eenmaal nodig is omdat we met z’n allen moeten doorgaan – en zo iemand ben ik niet, in tegendeel- dan nog is het compleet onverteerbaar wat de G20 op 16 november vorig jaar als resolutie heeft aangenomen. De druppel die de enorme emmer deed overlopen, het strootje dat de rug van de kameel heeft doen breken!

Ik ben LAAIEND!

Wat is er nu precies gebeurd op 16 november 2014?
De G20 heeft binnen een dag een voorstel een consultatief voorstel van de zogenaamde Financial Stability Board aangenomen, welke de taaie (en verhullende) titel ‘Adequacy of Loss-Absorbing Capacity of Global Systemically Important Banks in resolution’ (http://www.financialstabilityboard.org/2014/11/adequacy-of-loss-absorbing-capacity-of-global-systemically-important-banks-in-resolution/) heeft meegekregen.

Waarom ben ik hier ZIEDEND over?

Het taaie en lastig te lezen document is een voorstel om de systeembanken die dreigen om te vallen de VRIJE hand te geven om over spaargelden èn pensioenen te beschikken op een Cyprus-achtige manier van bail-in.

Wat betekent dit nu eigenlijk?
Simpel, een giga-grote bank die dreigt failliet te gaan kan vrijelijk spaargelden en pensioenen omzetten in een aandeel in die bank.  U leest het goed! Uw spaargeld of pensioen kan zonder enige moeite worden omgezet in aandelen in een failliete bank –door diezelfde bank-, voor zolang als de faillissement situatie duurt. Ook wordt aangegeven dat het garantiestelsel (u weet wel, die 100.000 euro die in Nederland, of de 250.000 dollar in de VS, die gegarandeerd zijn door banken en overheden) alleen geldt als deze ook daadwerkelijk betaald kunnen worden. Ter info de beroemde ‘potjes’ die daarvoor beschikbaar zijn dekken slechts 4% van die spaarrekeningen.
Heeft u wel eens geprobeerd om aandelen van een failliet bedrijf te verhandelen zodat u uw kinderen te eten kan geven of uw elektriciteitsrekening te betalen? Nou? 

Waarom ONTPLOF ik bijna van woede?

Het voorstel is in minder dan een halve dag goedgekeurd als een van de vele agendapunten. Vergis u niet, deze voorstellen hebben dezelfde kracht en eigenschap als wettelijke maatregelen. M.a.w. politici uit de G20 (inclusief de eurozone) zaten erbij, dronken een glas, deden een plas en vonden dat alles wel goed zo was.

En er is N A U W E L I J K S aandacht in de media hierover geweest

Sommige commentaren hierop repten over de dood van het geld. Ik spreek hier over de herinvoering van de slavernij wereldwijd. Sommigen van u zullen zeggen dat dit wel los zal lopen omdat dit alleen maar de allergrootste banken betreft, maar waar denkt u dat kleinere banken, verzekeraars en pensioenfondsen zelf bankieren?

Ik ben een gematigd mens. Ik laat iedereen het liefst in zijn of haar waarde. Voor de deelnemers aan de G20 conferentie van 16 november 2014 maak ik graag een uitzondering. Ieder die daar aanwezig was en daardoor akkoord ging met dit voorstel dient tenminste 25 jaar in solitaire opsluiting in een zéér strenge penitentiaire inrichting te worden opgeborgen, vanwege de grootste fraude ooit begaan en misdaden tegen de mens(elijk)heid. Als het even kan dienen zij te worden vergezeld door de voltallige raden van bestuur en directies van diezelfde systeembanken, inclusief de 5 grootste beleggers in die banken.

Deze, in mijn ogen, milde straf EIS ik omdat ik eigenlijk veel liever het concept; op lijnen en tegen de muur… zou willen toepassen.  Door sommige mensen wordt dit als te extreem (of fascistisch of wat dan ook) beschouwd. Vandaar mijn menslievendheid. Hoewel ik vind dat zij dit niet verdienen. Grrr.

15
Media / Re: Guldencoin Bot
« Gepost op: 05 januari 2015, 11:44:43 »
Ik dacht dat dit een gesloten deel van het forum was/is? Hoe dan ook Gerrit, het irriteert mij een beetje dat als iemand waar ook ter wereld de zes letters 'gulden' achter elkaar typt, persoon een link krijgt naar Guldencoin. Wat als we zelf ook zo'n bot maken? Dan krijgt men beide :)

Je had de eerste post in "Media" geplaatst. Dat behoort tot het open deel van het forum.

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 7