Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - hatsa

Pagina's: [1]
1
Ontwikkeling en technische discussie / Re: Minen met een druppelaar
« Gepost op: 08 oktober 2018, 22:13:12 »
Interessant, maar vooral uit support voor de e-Gulden, want het verwachte rendement is negatief.

Even snel gerekend:
Verwachte jaarlijkse inkomsten momenteel: 0.004*365 = EUR 1,46 (bij huidige difficulty en EFL koers.)
Verwachte kosten stroomverbruik: 3.8W * 24 * 365 * 0.21 = ongeveer EUR 7,50
Het apparaat zelf vind ik niet goedkoper dan zo'n EUR 47 bij 1 verkoper op ali (EUR 30 + 17 EUR verzendkosten,weet niet of links mogen, maar zoek bij aliexpress op "r1-ltc kuangcheng")


2
Ik heb de premie van fase 1 nog niet ontvangen, maar weet van tenminste 1 ander geval waar die wel al binnen is. Gaat uitbetaling in fasen en moet ik nog even geduld hebben, of is alles inmiddels uitgekeerd?

3
Belangrijke mededelingen / oeruschildcampagne 2e etappe
« Gepost op: 02 november 2017, 00:33:16 »
Gefeliciteerd met het afronden van de 1e etappe van de campagne. Maar wat een ingewikkeld verhaal hebben jullie gemaakt van de 2e etappe en de beloningsstructuur van de oeruschild campagne.

Ik begrijp eruit dat ambassadeurs worden aangemoedigd om nieuwe deelnemers aan te melden. Maar de invulling heeft wat onduidelijkheden wat mij betreft:

Algemeen
Ik zie niet direct iets over beloning per tijdseenheid: geldt weer 1 EFL per actief uur voor nieuwe deelnemers (en actieve ambassadeurs)?

De ambassadeurscampagne:
"De ambassadeur mag hen daarbij tot 100 euro per persoon aan EFL cadeau geven"
Wordt hier met 'cadeau geven' bedoeld dat de nieuwe deelnemers in staat wordt gesteld om door de aanmelding/doorverwijzing van de ambassadeur dit bedrag zelf te gaan verdienen (door 2 maanden actief te zijn in het netwerk)? Of krijgen ze een 'startpremie' voor deelname? Waarom is deze limiet in EUR, en niet in EFL? Worden deelnemers die zelfstandig bij de campagne uitkomen niet meer beloond?

"Die uitbetaling is maximaal de som van de inkomsten van de nieuwe deelnemers die de betreffende ambassadeur aanwijzen. Er is een grens van 1000 EFL per ambassadeur."
Betekent dat dat als een ambassadeur 1 nieuwe deelnemer aanmeldt die de hele 2e etappe meedraait en die daarmee ongeveer 1000 EFL verdient, het voor de ambassadeur niet loont om een 2e en 3e deelnemer aan te melden omdat de ambassadeur al met z'n eerste deelnemer aan de limiet van 1000 EFL zit?

De eindejaarscampagne
"Op 31 december keren we 100.000 EFL uit onder alle deelnemers aan deze étappe. Iedereen krijgt hetzelfde bedrag."
Vallen ambassadeurs hier ook onder deelnemers?

Ik kan nog wat onduidelijkheden eruit lichten, maar in algemene zin vind ik het geen duidelijk en pakkend verhaal in deze vorm. Schemaatje en rekenvoorbeeld erbij zou helpen. Vermeldt de voorwaarden apart in plaats van door de uitleg heen.4
Ja hoor, de server is weer gewijzigd van 5 naar 6:

addnode=dnsseed6.egulden.org
Ik kan me goed voorstellen dat deelnemers die zich hebben aangemeld voor de campagne niet dagelijks/wekelijks gaan checken of er alweer een serverwijziging is. Als de correcte servernaam niet in je coin.conf staat, is de kans groot dat je een stuk beloning misloopt.

Leg nou eens uit waarom die wisselingen in (sub)domeinnaam nodig zijn, je kunt evt. interne wijzigingen toch transparant voor het netwerk doorvoeren door de domeinnaam gelijk te houden?
Voordat je conclusies gaat trekken...

De server is niet gewijzigd. Er is een nieuwe server toegevoegd. Zo verspreiden we de last een beetje over de verschillende servers. Op Iedere server laten we ongeveer 125 verbindingen toe. Als het aantal verbindingen de 100 overschrijdt voegen we een nieuwe server toe. Als je iedere keer naar de nieuwste hopt ....

Bedankt voor je toelichting.
Ik had beter kunnen zeggen: de server in de instructie op de campagnepagina is weer gewijzigd. Bovenstaande uitleg zou daar helpen, nu staat er expliciet één met name genoemde server die je in je coin.conf moet opnemen om zeker te zijn van verbinding, en die server wijzigt steeds in de instructie. ik begrijp nu dat het een soort handmatige loadbalancing voor nieuwe deelnemers is, misschien kun je nog iets toevoegen aan de uitleg als: "Er zijn meerdere servers actief. Als je nieuwe deelnemer bent voeg je onderstaande server toe aan je coin.conf, als je al eerder een server hebt toegevoegd aan je coin.conf bestand, hoef je dat niet aan te passen".


5
Ja hoor, de server is weer gewijzigd van 5 naar 6:

addnode=dnsseed6.egulden.org
Ik kan me goed voorstellen dat deelnemers die zich hebben aangemeld voor de campagne niet dagelijks/wekelijks gaan checken of er alweer een serverwijziging is. Als de correcte servernaam niet in je coin.conf staat, is de kans groot dat je een stuk beloning misloopt.

Leg nou eens uit waarom die wisselingen in (sub)domeinnaam nodig zijn, je kunt evt. interne wijzigingen toch transparant voor het netwerk doorvoeren door de domeinnaam gelijk te houden?

6
Mijn post was misschien niet zo helder, maar de server(s) die de deelname bijhouden wijzigen dus zo nu en dan (aan de e-Gulden kant).

Als je software geen verbinding heeft met de juiste server, dan wordt je deelname niet geregistreerd (en blijft de teller staan). Soms heb je geluk en heb je toevallig met de juiste server verbinding, maar het beste kun je het forceren zoals op de campagne pagina staat:

Citaat
Ga op uw systeem naar de directory waar de blockchain is opgeslagen. Als u niet weet waar dat is start u het programma cmd.exe en typt u in echo %appdata%/egulden.
In die directory opent u het bestand coin.conf; Als het nog niet bestaat dan maakt u het aan met wordpad. U voegt de volgende regel toe:
addnode=dnsseed5.egulden.org 

(op linux hoort het coin.conf bestand standaard onder je homedir, in ~/.egulden/coin.conf.)

Ik heb addnode=dnsseed5.egulden.org, en ook maar alsvastaddnode=dnsseed6.egulden.org toegevoegd, en bij mij loopt de teller weer.  Mijn punt was: waarom wijzigt de 'juiste' server steeds?

PS het ipv4 adres dat jullie noemen ( 83.87.228.183) hoort zo te zien bij Ziggo, Je kunt ook met een ip6 adres deelnemen aan de campagne. (Er staat wel een opmerking op de campagnepagina dat je dat evt. handmatig (per email) kunt aanmelden als het niet in 1x werkt)

7
Ik doe mee met de oeruschild campagne, leuke manier om de munt te promoten!

Het viel me op dat er af en toe van dnsseed server wordt gewisseld. Dat valt op omdat opeens de EFL teller niet meer oploopt op de campagne pagina.

Onder het kopje "Zorg dat uw programma zich verbindt met een van onze servers" blijkt dan dat er een andere server actief is geworden voor registratie van de deelname aan de campagne.

Het begon bij dnsseed3, toen dnsseed4, en nu staat op de site genoemd:

addnode=dnsseed5.egulden.org

Omdat mijn EFL campagneteller weer is gestopt, zou het zomaar kunnen dat het inmiddels dnsseed6 geworden is?

Kan die server(naam) niet gewoon constant blijven?

Pagina's: [1]