Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - littlehorse

Pagina's: [1]
1
Economie discussie / Re: De prijs van de EFL
« Gepost op: 17 december 2017, 16:18:11 »
Klopt wat je zegt. Je moet wel gek zijn om je e-guldens weg te doen met een dergelijke stijging. Echter, je hebt natuurlijk ook mensen welke een deel van het geld in ander cryptogeld gaan stoppen, maar dat kan ook e-gulden zijn.

Gister begreep ik het niet helemaal, die stijging wel, dat zie je vaker bij cryptomunten, maar zoveel verhandeld worden in 1 dag, dat moet 20% van het totaal aantal munten zijn in 1 dag! Dat is belachelijk veel. Eigenlijk is dat reuze positief, want dat betekend dat veel mensen e gulden kennen.

Overigens: Is het niet handig om het e finiaal nog beter op de website te promoten voor winkeliers? Immers hogere prijzen (Dat is nu aan de hand) is meer interesse, dus ook voor winkeliers.

Maar een hogere prijs is een zeer goede reclame dat kan ineens heel hard gaan, zeker omdat er relatief weinig munten zijn. Als dat zo doorgaat krijg je dus meer van die reuze stijgingen op 1 dag. Maar het is maar net of er geen klap in de markt van crypto in algemene zin gaat komen. 

2
Hulp / Re: Hulp
« Gepost op: 02 december 2017, 16:15:32 »
Dat herbouwen doet hij wel maar vind geen peers. Kan zo,n peer je ook bannen met ip adres, omdat hij denkt je bied me iets te vaak een verkeerde blokstaat aan?

Dat herbouwen snap ik wel dat reindex dat heb ik gedaan, maar hij vind dan nog geen peers.

3
Economie discussie / Re: De prijs van de EFL
« Gepost op: 30 november 2017, 16:00:03 »
Het is nu vooral gebaseerd op een hoop gespeculeer, en de prijs van E-gulden is natuurlijk ook grotendeels gebaseerd op de bitcoin, logisch omdat de munt ook in die munt verkocht en gekocht wordt.

Waarde is lastig in de schatten. Wat ik wel denk wat belangrijk is, wat is de toegevoegde waarde. Sommige experts zeggen dan geen. Immers is Nederland geen bananenrepubliek en heeft men al een goed werkend betaalsysteem.

Waar ze echter daarmee onderdoor gaan, is dat er een kleine groep in Nederland is, welke daar toch echt anders over denkt. Niet zo zeer over het betaalsysteem maar de euro aan zich. De banken aan zich. Daarom zie ik dus wel mogelijkheden. Ik denk bijvoorbeeld aan (toch wel redelijk alternatief, omdat ik denk dat het daar goed zal lopen) een ouderwetse LP zaak, welke deze munt accepteert, een barbershop noem maar op. Dan is het dus een stukje community en klantenbinding. Natuurlijk kan elk bedrijf deze munt accepteren, maar dat zal niet gebeuren.

Zelfs zaken welke heel handig lijken, (van sommige munten) bijvoorbeeld toekennen waar men een bedrag aan kan uitgeven, maar wie wil dat? Gemeentes kan ik me voorstellen, maar die maken dan wel hun eigen systeem. Daarbij als ik tegen jou zeg: Hier heb je 10 euro en je kunt deze alleen bij de snoepwinkel besteden, dan is het in feite een plus voor de winkelier, (want die weet zeker dat je het bij hem komt uitgeven) maar negatief voor de consument, wellicht koop deze liever voor 10 euro gezonde appels. In feite is dan die 10 euro, ook geen 10 euro meer waard.

Maar het is een bepaalde doelgroep, welke groter is dan het lijkt, wie ik wel met een dergelijke munt zie betalen. En dat zal op termijn de prijs gaan bepalen. En voorzie dan ook nieuwe mogelijkheden voor een munt. Maar, daarbij zeg ik er dus wel eigenlijk bij, dat het niet zo heel groot gaat worden. Al die munten niet. Maar dat is wel een voordeel van e-gulden, er zijn er relatief weinig van. En als je weet dat je wellicht in de toekomst hooguit enkele 100-en winkels hebt welke dit gaan accepteren is dat een voordeel. Hooguit, zeg ik erbij.

4
Kost heel, heel veel geld een dergelijke zaak. Ga maar uit dat je even 15.000 tot 20.000 gespaard moet hebben. Het leuke is wel: Dat in dit soort zaken dat bedrag (vergeleken met andere zaken) wel bijna in zijn geheel is terug te eisen om de gedaagde partij, maar dan moet je hem wel winnen...

Uit concurrentie oogpunt kun je dus iemand echt een klapverkopen. Ik zeg er overigens wel bij, dat de rechtspraak om beschrijvende namen milder is geworden, en ze tegenwoordig (ook al ben je de eerste) vragen om bijkomende omstandigheden. Met andere woorden stel ik ga een bakker openen, met een website en alles en deze heet: E-gulden bakkerij, dan kunnen jullie mij niets maken. Waarom, omdat het een beschrijvende naam is en daar hechten ze minder waarde aan. En dan is het punt andere branche, al genoeg dat je mij niets kunt maken.

Maar nu hebben we het over dezelfde branche, hetzelfde product, dezelfde landelijke bekendheid, en dus de bijkomende omstandigheid lijkt me dat we landelijk bekend zijn, (zie start e-gulden) dus in dit geval lijkt mij deze zeer eventuele zaak toch echt wel gunstig uit te pakken voor e-gulden.

Maar mocht e-gulden helemaal niet zo bekend zijn geweest door de start in de media, dan hadden ze al een hele moeilijke zaak gehad. Nu is er juist sprake van verwarringsgevaar omdat mensen de verkeerde wallet downloaden, en ook de website van e-gulden naar gulden linkt.

Ik zeg er bij dat ik geen rechten heb gestudeerd, (ja module van 20 studiepunten ooit)

5
Wellicht dat ik het al een beetje gezegd heb, maar je ziet toch echt duidelijk dat de markt niet volwassen is. Ik ben het overigens niet eens met alle economen, een bubbel, ja dat is het zeker voor de het merendeel van de cryptomunten. Daarmee zeg ik dus ook: Er zijn munten waarvan ik verwacht dat ze in de toekomst nog bestaan, en gebruikt gaan worden, en ook nog eens veel waard blijven.

Er zijn er nu echter veel te veel duizenden. Die hebben niet allemaal een bestaansrecht. Daarom heb ik ooit gekozen voor de e-gulden. Namelijk gericht op de nationale markt, als eerste opgericht (wel degelijk belangrijk met handelsrecht) ik hoorde wel eens ja gulden kun je niet registeren. Ja als merk (beschrijvende naam, is einde verhaal) maar dat is wat anders als handelsnaam. Al is er in Nederland ook de gulden, en de overheid kan als ze het uit de klauwen vinden lopen altijd ingrijpen. Maar stel dat onze marktcap 50 miljoen euro wordt, stel, en stel dat er 100 winkeliers deze munt gebruiken gaan ze dat echt niet doen. (Tenzij de euro uit elkaar valt, en ze terug gaan naar de gulden) Stel dat onze marktcap ik noem maar iets enkele 100 miljoenen wordt gaan ze dat echt dus wel doen. Als is het allemaal wel gebaseerd op vermoeden. Want niemand weet hoe het daadwerkelijk allemaal zal lopen. Wat ik bedoel te zeggen is dan: Dan geld wie het eerst de handelsnaam voerde en dat is e-gulden en niet gulden. Bij verwarring (en die is er, lees die forum er maar op na, mensen met verkeerde wallets en dergelijke) kan men dus ingrijpen. Kan, of je dat moet doen is een heel ander verhaal.

Echter loop je dan wel meer kans dat de overheid dan wakker wordt, en dan zegt gulden is onze naam. (dus beide varianten pech) Van de andere kant: Als ze het echt zo belangrijk hadden gevonden, hadden ze allang ingegrepen. Daarom is het wel handig om vast te kijken naar een alternatief, en daarvan bijvoorbeeld de .nl naam te registeren.

Terug naar de E-gulden, ja ik denk dat deze munt op dit moment ondergewaardeerd is, maar wel op lange termijn. (10 jaar) Ik denk dat er dan meer mogelijkheden zijn, en er een select groepje mensen en winkels gebruikt van maakt. Je zou ook kunnen denken aan een soort van cadeaubonnen systeem, een kaart met e-guldens erop die men cadeau kan geven, en in bepaalde winkels kan worden uitgegeven. (Dat is in feite een gewone cadeaubon ook) 

Toch is er voor veel munten wel sprake van een bubbel. Maar als je kijkt naar het koersverloop van e-gulden vergeleken met andere munten, dan zie je dat deze munt lang niet zo overgewaardeerd is (of zelfs ondergewaardeerd) dan de andere. Ik zie hier namelijk wel potentie in: Nog steeds een relatief lage instap prijs, voor de nationale markt (vergroot bestaansrecht op lange termijn)

Ik zie de E-gulden later meer als service naar klanten, voor winkeliers om een nieuwe doelgroep aan te spreken. Daar is hij voor. En dat kan echt wel werken. 6
Hulp / Re: Hulp
« Gepost op: 29 november 2017, 22:36:45 »
Ja soms vind hij zelfs helemaal niets, en wat me vind zet dan gelijk met gebande peer. Dus ik zal het eens proberen wat je zegt.

Maar dat het te maken heeft met die PC snachts aan te zetten is zeker.

Overigens, wat ik ook vreemd vond. Op een oude pc heb ik nog iets van 20126 efl staan. (niet upgedated)Echter als ik ga kijken op internet op de blockchain, richlist kom ik uit rond de 20000. Dus een verschil van zeker 100 efl. Terwijl ik zag dat de laatste transactie hetzelfde was, dan op mijn pc.

Nu gaat het mij niet om die 100 efl, dat is lekker boeien, maar meer van wat is er aan de hand. Ik kan natuurlijk die lijst erbij uitprinten en dan is vergelijken met die lijst van mijn pc.

Overigens, is een oude wallet overnemen gewoon alleen het bestandje wallet.dat op de goede plek zetten en voor de rest niets? Ja natuurlijk ook het oude wachtwoord onthouden.

7
Hulp / Re: Hulp
« Gepost op: 29 november 2017, 12:26:11 »
Verkopen snap ik wel. Alleen mijn wallet welke ik gebruikt heb voor de actie synchroniseert niet meer, en dat is wellicht mijn eigen schuld ook. Ik liet de computer snachts altijd aan staan, en wat doet dan tegenwoordig een pc, die gooit hem na 1 of zoveel uur (net na gelang je ingesteld hebt) op stand-by. Ik zag dat na 1 keer, en heb toen de tweede keer de standby tijd flink verlengt, maar dat hielp dus niet. Echter, volgens mij vonden de andere servers dat niet zo leuk. Omdat ik nu niet meer kan synchroniseren, of heeft dat er geen donder mee te maken?

Want opnieuw instaleren helpt ook niet.

Het wordt in elk geval wel een heerlijk avondje op 5 december.... Met deze koersen. 

8
Wat ik wel een nadeel vind is dat hij niet automatisch (of er om vraagt) een link zet op je bureaublad. Nu moet je goed zoeken waar de wallet precies staat. Denk dat dit voor sommige nog best moeilijk is.  Natuurlijk weet ik wel waar het staat, maar ik denk stel dat ik er nu niet zo veel verstand van pc's zou hebben, dan zou het een ander verhaal zijn.

9
Kassa!

Hij werkt goed! Alleen duurt wel even voordat de blokken geladen zijn....

Hoe zit het trouwens met mensen met oude wallets? Verliezen die alles wanneer ze het niet overzetten, of kunnen ze gewoon de nieuwe wallet downloaden ook al doen ze dat over 3 maanden, en klaar is kees?

10
Wat guldengemeenschap wel slim doet, is zeggen wij zijn eerlijk, en wij kijken niet naar andere, maar ondertussen wel een website innemen, de naam niet als eerste verzonnen hebben, maar en daar gaat het om, wel een goed beeld bij mensen neergezet hebben. Het gaat er niet om of dat beeld wel of niet klopt, het gaat er om wat de massa denkt! Met andere woorden, ze hebben het kwa marketing gewoon veel beter gedaan.

Over dat Venezuela puntje.

Geldsysteem bestaat uit vertrouwen. Zie hierboven zou ik gekscherend willen zeggen. Daarbij gaat het er niet om, of dat vertrouwen terecht is ja dan nee, maar of de mensen het hebben. Mensen hebben bijna allemaal (dat is hier soms wel anders) vertrouwen in de euro. Dat er elke maand 85 miljard bijgemaakt wordt kijkt bijna niemand na. Dat gebrek aan vertrouwen is nu juist een punt van E-gulden van het begin. Daarbij gaat het er niet om of dat gebrek aan vertrouwen terecht of onterecht is, maar wat de massa denkt. Immers denkt een massa die zijn niet te vertrouwen, dan ben je weg. En dat is heel moeilijk om dat vertrouwen te herstellen.

En daar heb je wel gelijk in, als je gaat benoemen op basis van glasharde feiten, kijk naar die andere wat zei doen, wil dat niet zeggen dat de massa dan denk, oke nee dan zijn jullie wel te vertrouwen. Wat ik wel weet, is dat deze munt te vertrouwen is. Dat deze mensen dat zijn. Laat ik het anders zeggen.

Stel ik heb een bedrijf en moet zaken doen. Dan zou ik liever met dit bestuur zaken doen, dan met het bestuur van een ander gelijknamige firma, welke hetzelfde product levert, in dezelfde branche zit, zelfde naam heeft, maar zaken doet die in de zakenwereld not done zijn.

Maar dat wil niet zeggen dat de massa op dit moment dat ook denkt, dan is het antwoord toch echt nee. Als je het over professionalisering hebt, denk ik ook dat het heel belangrijk is hoe je uitstraling is. Sommige munten hebben hele professionele site, gelikte investeringsmogelijkheden ect...

Overigens, dat is wel een punt kom je dan wel uit waar de munt eigenlijk niet voor bedoeld is, maar uiteindelijk toch weer wel. Wat bedoel ik daarmee? Wel als mensen dik gaan beleggen in een munt, gaat deze veel stijgen. Op dat moment zal de massa dat zien, en er ook interesse in krijgen. Vervolgens krijgen winkeliers er interesse in. Nu is het natuurlijk wel zo, dat ik er vanuit ga, dat over 10 jaar, je nog steeds overal met euro's kunt betalen, en dat er een aantal winkels per stad zijn (stuk of 10 a 15) welke cryptomunten accepteren. Wellicht verschillende, wellicht 1 smaak. Met andere woorden, de andere winkels in een stad, dat zijn ze dus bijna allemaal zullen het niet doen. 

11
Stond vandaag een stuk in de telegraaf dat de toezichthouder zich nog niet echt bemoeid met cryptogeld. Als ze dat wel zouden doen... Dan zijn vooral in Nederland gevestigde munten de sjaak. Waarom? Omdat ze daar juist de meeste invloed op uit kunnen oefenen...

Maar goed, andere munten zullen dan ook wel tegen een of andere instantie aanlopen in de toekomst. Ook stond er in dat banken de munten in de gaten aan het houden waren, als mogelijke beleging.

Het vreemde aan cryptogeld is inderdaad, dat er geen ene logische economische onderbouwing onder zit. Ja, als je de blokken verlaagd kun je inflatie verwachten. Maar wat ik bedoel te zeggen, op dit moment kijkt geen ene "belegger" naar bijvoorbeeld de rechten van een e-gulden of gulden. Als een bank zou beleggen, zou deze er wel naar kijken. Weet ik zeker, die weegt risico's af. Alleen ik kan me nauwelijks voorstellen dat een bank e-guldens dan wel guldens gaat kopen. Maar dat is een ander verhaal.

Toch wil dat niet zeggen dat gulden niet nog steeds de munt van Nederland kan worden. Oke, E-gulden doet ze een proces aan, ik neem aan dat ze dat nog winnen ook, maar dan zegt gulden oké we veranderen onze naam in NL Dollar. Bij wijze van. Als ze dan vervolgens nog steeds meer winkeliers hebben, nog steeds betere betaalmogelijkheden hebben, zal de munt waarde natuurlijk wel iets dalen, of veel dalen (Ik zeg er bij waarschijnlijk, want ik zie weinig economische normaalheden bij dit soort munten) en die van de E-gulden stijgen. Maar dan?

Dan is het de vraag hoe leuk mensen het vinden om te betalen met guldens ipv dollars.  Er is totaal niets van te zeggen. Wel denk ik dat er dadelijk niet een heel rijtje cryptomunten komt die winkeliers gaan aannemen in de verre toekomst. Hoewel het technisch makkelijk mogelijk is, is het wel verwarrend aangaande prijzen. Tot nu toe, prijst ook bijna niemand in cryptogeld, het wordt uitgerekend wat het geld waard is en de winkeliers krijgen euro's.

12
Het is geen merk he, beide niet!

Wel is er bij het registeren van de naam e-gulden door gulden zeer waarschijnlijk spraken van een gevalletje schending van het handelsnamenrecht. Het leuke aan handelsnamenrecht is, dat het hierbij niet omgaat wanneer je voor het eerst bij de KVK staat ingeschreven (velen denken dat) maar wanneer je als eerste in de handel was. En een keer raden wie dat was...  Ook die website kapen, kan niet volgens handelsnamenrecht. Genoeg voorbeelden daarvan op internet.

Met zaken van eigendomsrecht kun je bij toekenning door rechtbank zelfs kosten tegenpartij betalen. Zo,n zaak kost dus 10.000 euro's. Je loopt altijd kans dat je hem verlies, dus dat E-gulden niets doet snap ik. Het is te hopen voor gulden dat de e-gulden niet naar de zelfde marktcap gaat als gulden want dan denk ik dat er wel eens verveel over een weer kan ontstaan. Of dat E-gulden mensen vind welke een zaak willen betalen. Op dit moment niet waarschijnlijk, maar je weet maar nooit. In dat geval heeft gulden dus gewoon een probleem, want de kans dat ze dat winnen is echt niet groot, eerder zeer klein.

Dat ze die blokken veranderd hebben, geen nieuwsbrief hebben ect ect ect, dat is ons probleem niet maar van de gulden gemeenschap. Als deze het goed vinden moeten ze dat zelf weten. E-gulden waarschuwt toch ook niet voor andere cryptogeld? Maar de naamsverwarring, hebben ze een punt.
13
Goed stuk zeg, nooit gelezen! Van de nieuwsbrief. Ik wist niet dat gulden ook geld heeft uitgegeven aan promotieactiviteiten. En ook niet dat ze de tijd van de blokken teruggezet hebben. Zou ik nooit gedaan hebben overigens. Immers je kunt dan vermoeden dat de munt duurder wordt, als de vraag hetzelfde blijft.

Op termijn, gaat hij waarschijnlijk dan flink zaken, tenzij hij algemeen geaccepteerd gaat worden. Dat is allemaal koffiedik kijken. Nu is het volgens mij bij al die munten dat er ontzettend veel speculanten inzitten.

En nu alle munten zo stijgen, zullen ze wel meer aandacht van de overheid op termijn gaan krijgen. Kan haast niet anders. Al denk ik niet dat E-gulden daar last van zal krijgen, omdat de marktwaarde daar zodanig laag van is, dat ik niet geloof dat ze op deze munt gaan letten. Maar het kan natuurlijk wel dat er regels komen aangaande cryptogeld ed. Of zijn deze er al? Ik heb geen flauw idee.

14
Kan nog wel meer verzinnen. Het is wel van een hoog stel dat gehalte, maar stel dat iedereen dat doet en er iets leuks tussen zit, kun je dat toch mooi gebruiken.

Stel, dat je alle gemeentes in Nederland zou aanschrijven. Het kan goed zijn dat een gemeente in een vorm van bijzondere bijstand mensen geld wil geven met een label eraan. Veel gemeentes zullen dat niet doen, vanwege het zelfbeschikkings recht van de mens, iemand moet zelf weten waar hij zijn geld (wat hij van de gemeente krijgt voor de duidelijkheid) aan kan uitgeven. Maar je kunt mensen zo ook leren met geld om te laten gaan, en zeggen hier kun je het aan uitgeven. Ook kan een gemeente dat heel gemakkelijk controleren.

Denk hierbij aan ruilwinkels, voedselbanken. Mensen kunnen bijvoorbeeld ook bij elkaar klusjes doen en betalen met e-guldens noem maar op.

Hierbij als een gemeente al interesse zou hebben, moet je wel een verrekt goed werkend systeem hebben. En het leuke is, je hoeft eigenlijk maar 1 gemeente te vinden. Gaat dat bij 1 gemeente goed, stel dat zijn er zo meer!

Wat wel een nadeel is soms, dat merk ik wel als je zegt je hebt guldens, dan denken ze in 90% van de gevallen wel aan de grote "concurrent" Welke het eerlijk is eerlijk, beter gespeeld heeft, door meteen open te zijn. En ook goed gepositioneerd: Hoe wil ik dat de buitenwereld mij ziet. Strikt genomen, in tegenstelling tot deze stichting, is het een bedrijf, zelfs met een hele holdingstructuur er om heen! Ik wil hiermee niet zeggen dat dit goed is, of fout is. Maar wel dat ze zoiets niet communiceren. Daarmee staat e-gulden wel achter. De 5 miljoen in het begin, (en vergeet niet die was een aantal maanden na de start nog geen 10.000 euro waard, geen vetpot dus) heeft bij veel mensen het imago snelle cash-ers achter gelaten. Wel nu als ik dat bedrag door 5 moet delen, zou ik nooit zoiets op gaan zetten, want daar ben je wel meer energie mee kwijt. Ik praat hier niets mee goed, ik bedoel alleen maar het beeld wat mensen van deze munt toen hadden, is niet helemaal juist. Maar het gaat er juist wel om hoe de buitenwereld je ziet. Daarbij, als beide munten doorbreken, kan de gulden 100% zeker een andere naam gaan kiezen... En het is net als bij videorecorders, in het begin had je betamax, video2000 ect, en hoewel in 1 land natuurlijk makkelijk meerdere munten naast elkaar kunnen bestaan, kun je er wel vanuit gaan dat 1 de standaard gaat worden. En vergeet niet, dat hoeft niet de standaard te zijn, welke mensen nu denken.

Video 2000 was bijvoorbeeld ook een stuk beter dan VHS....  Als je dat toen in het begin vroeg, en je zou zeggen VHS wordt de standaard, had je ook vele rare gezichten gezien.

Wel denk ik, dat je vooral op lange termijn moet kijken. Korte termijn zegt niets. Waar je wil je staan over pak weg 10 jaar. En vanuit dat een plan maken. Wel kijken naar de "concurrentie" maar vooral jezelf zijn. Wat die andere doet moet hij zelf weten. En vooral onderscheidend zijn. Extra's bieden welke een ander niet heeft.

En inspelen op sentiment, iets van vroeger.


15
Simpel gezegd zou ik het liefst willen dat het F logo in veel winkels hangt en er overal mee betaald kan worden. Maar ja... Dat is natuurlijk wel een hele grote wens. Hopelijk als ze dit bericht over 20 jaar een keer terug vinden, dat het nog waar is ook!

Ik weet ook niet hoe je dat moet bewerkstelligen. Door voorlichting aan bedrijven, dus bedrijven langs gaan, zeggen dat ze hun marktaandeel kunnen vergroten door een nieuwe doelgroep aan te spreken ect. Ik denk dat dit in eerste instantie, nog door ons gezamenlijk gedaan moet worden, (maar dat wel 1 iemand de leiding neemt, anders komt er niets van terecht) en dan vooral in het begin winkeliers welke we kennen. Omdat ik denk dat winkeliers zeer moeilijk zijn over te halen om E-Guldens te accepteren. En begrijp me niet verkeerd, als je met een willekeurige andere cryptomunt aan komt, zal dat net zo zijn!

Je kunt natuurlijk ook zelf zaken produceren welke zo cool zijn, maar enkel alleen in E-guldens te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan die jongens met die onderbroeken. Stel dat ze zouden zeggen we accepteren alleen E-guldens zit half Nederland er aan. Maar ja, zo'n idee verzinnen gaat bijna niet. Hoewel ze meestal simpel zijn, is het zeer moeilijk om het gat in de markt te vinden. Het is veel makkelijker om een investering in zoiets te doen voor een paar duizend euro, en dat het dan op dik verlies uitloopt. Overigens zou het wel een idee zijn om zo van de premine af te komen. Stel dat je een deal met een dergelijk bedrijf kan sluiten, dat er per product een code met wallet met daarin 50 e-guldens zit, verdeel je wel je premine over de bevolking. Gaan ze toch denken, he wat is dit. Gaan ze het wellicht toch gebruiken. Dat is niet eens zo dom idee. Maar ja, welk product dus bedrijf wil met zoiets meewerken?

Maar als je dan eenmaal een clubje hebt, dan kun je wel je betalingsverkeer uitbreiden. Natuurlijk met een goede wallet, en dat de ondernemer geen risico loopt, die wil namelijk gewoon euro's hebben.Pagina's: [1]