Auteur Topic: Bericht van de Electronic Gulden Foundation  (gelezen 4348 keer)

Offline Hman

 • Kring
 • Sjef
 • *****
 • Berichten: 147
 • Karma: +5/-0
  • Bekijk profiel
Bericht van de Electronic Gulden Foundation
« Gepost op: 04 juli 2014, 12:46:08 »
De Electronic Gulden Foundation is op 3 juli 2014 geformaliseerd :D 

Eindelijk is ie er dan; de stichting waarover al zolang op dit forum is gesproken is nu dan ook daadwerkelijk opgericht en door de notaris bekrachtigd. We kunnen nu de verantwoording voor de begeleiding van de e-Gulden formeel en officieel op ons nemen De vestigingsplaats van de Foundation is Spaarndam, met Henk Compier als voorzitter, Niels Harmsen als secretaris en Gerrit Oerlemans als penningmeester. Gerrit, Niels en Henk gaan goed gemutst en met volle inzet aan de slag om onze munt, met jullie hulp & ideeën, weer op de rails krijgen!
De e-Gulden is het waard (om maar een reclameslogan te parafraseren).

Betreffende onze "voorgangers"
De voorganger van de Foundation was Advertouch v.o.f.. Zoals bekend heeft deze partij zorg gedragen voor de distributie van 10,5 miljoen EFL maar heeft, helaas, het eerste blok als pre-mine voor een wel zeer groot deel “uitgekeerd” aan vooralsnog anonieme ontvangers. Tot op heden ontbreekt een duidelijke boekhoudkundige verantwoording van ongeveer 5,5 miljoen e-Gulden. Het is erg waarschijnlijk dat deze zijn verhandeld maar wij blijven ernaar streven om het moment dat deze uit de pre-mine zijn uitgegeven duidelijker in beeld te krijgen. Wij vragen dan ook aan iedereen om de dev’s aan te spreken over hun verantwoordelijkheid. Wij zullen dat als stichting ook op een juridische manier doen.

Dat deel van de pre-mine dat wij hebben mogen ontvangen is in cold storage geplaatst, en we hebben dit verdeeld over 10 adressen (maakt het beheer makkelijker), te weten:

LTxR9Afar4rwEqoe7X9ekTv8v5dnGDNCmU     500000
LXVbsA7Yx8NUTjbFT47FZcDX8tcE7i4kEF     500000
LUvVneuEosy3A68iZ6cbpTJavtxofjQFin             500000
Li3G5d6fzm1yVTZFEQgMyDrxiL1jndH1p1     500000
LUtyK93QgvsdXNYXYKwNN1nCvuv6EuVufp     500000
LQPMW5ShBd7G2HAqB14V6gZQu5jnrgoV1b     500000
LeYHLuMPjY6AhbUmeTgZhR1KnCYobiXEXr     500000
LWMGFQqRdxcbDbJn5TTFNQBQx8ENUJZ9j3     500000
LWansW5MHG8AyafPESvBWP5b8KApP2hdZ3  500000
LYjSivPiwpAd1QsSXG2GjZs5ot88D24UrR     500000

We hebben ook een “hot” adres ingericht (LS17RfWgXWYAs2XbGEqWxq4MG4JaGw31Yk) met daarop -op dit moment- EFL 39.340,20. Dit change adres zal worden gepost en de balans en uitgaven zullen dan te allen tijde door iedereen kunnen worden ingezien.  Uitgaven vanaf deze wallet zijn UITSLUITEND uitkeringen van EFL aan Nederlanders in het kader van publieke campagnes.

De e-Guldens opgeslagen op al deze adressen kunnen dan ook alleen maar worden uitgekeerd als tenminste 2 bestuurders hiervoor akkoord geven.  Gerrit heeft hiervoor multi-sign functionaliteit ontwikkeld (komt een apart stuk op het forum over) waardoor vermeden kan worden dat er door individuen malversaties worden gepleegd.

Meer dan de heft van de pre-mine is niet verantwoord door de oprichters. De afgelopen weken hebben wij getracht ons aandeel in EFL te vergroten, maar tot nu toe met weinig succes. Er zijn ideeën geopperd om via een 90/10 regeling extra e-Guldens aan te trekken. Dit betekent dat iedere 100 EFL die gestort wordt bij de stichting, 1 jaar later wordt uitgekeerd als 10 EFL, in de hoop dat de beter gecontroleerde distributie van de pre-mine de waarde van de e-Gulden sterk doet toenemen. Ook is de mogelijkheid overwogen om tijdelijk met veel MH/s kracht te minen voor de Foundation, om daarmee het gat in de pre-mine aan te zuiveren, zodat wij als stichting op die manier de volledige pre-mine zouden kunnen verantwoorden. Door de oprichters is er echter niet meer dan 5 miljoen EFL overgemaakt en wij vinden het  dan ook niet realistisch om van de gemeenschap te verwachten dat er 5.5 miljoen EFL door donaties, 90/10 regelingen of het beschikbaar stellen van mining kracht kan worden aangezuiverd. Dat zou de verkeerden belonen.

Wij hebben daarom het volgende besloten:
We gaan door met de 5 miljoen EFL in ons beheer en zullen die op andere manieren distribueren. Wij weten dat er minder dan 2000 individuen een pakketje van 50 EFL hebben aangevraagd. Gezien de eerdere  media aandacht is onze conclusie dan ook dat Jan Modaal nog niet klaar is voor onze e-Gulden en dat wij nog veel werk moeten verrichten om onze coin beter te laten accepteren. Er is nog een lange weg (hopelijk een weggetje) te gaan.

Wat ons betreft is de geboorte van de EFL één van de belangrijkste ontwikkelingen die er de afgelopen 5 – 6 jaar op monetair vlak heeft plaatsgevonden. Wij willen daarom graag onze ervaringen en opgedane  kennis delen met ieder die open staat voor nieuwe ideeën en die met ons wil meedenken.

Wij betreuren de eerdere negatieve mededelingen die uit de naam van onze munt -door derden- zijn gedaan en beloven beterschap zolang wij de e-Gulden pre-mine beheren. De strijd tegen de gevestigde Euro orde is net begonnen, is vanzelfsprekend zwaar en samenwerking met gelijkgestemden is dan ook essentieel voor het welslagen van onze missie.

Wij hebben daarom –voor nu-  de volgende keuze gemaakt:
De e-Gulden kan beter door het bedrijfsleven bij de bevolking worden geïntroduceerd (dus niet uitsluitend via de media) en wij zoeken dan ook actief naar de deelname van (lokale) ondernemers. Dus e-Gulden vrienden help ons asjeblieft om deze innovators te vinden en ze voor onze munt te enthousiasmeren!  Iedere week, vanaf nu, zal de Foundation een ondernemer uitkiezen. Zij of hij krijgt dan een budget aan e-Guldens en kan deze op zijn of haar unieke  manier distribueren. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen worden om e-Guldens aan klanten die een bestelling plaatsen te schenken, deze als wisselgeld uit te keren of hun personeel (in overleg met de Foundation) een EFL bonusje te geven.  Het accepteren van e-Guldens als betaalmiddel is vanzelfsprekend ook zéér gewenst.

We hebben nog steeds de hoop dat de officiële communicatiekanalen door de devs aan ons zullen worden overgedragen. Een voorwaarde daarvoor, door de dev’s zelf gesteld, was het tot stand brengen van een Stichting. Nu wij deze hebben opgericht hopen wij dan ook dat de oprichters van deze EFL ons eindelijk eens in staat stellen hun taken over te nemen. De e-Gulden is bedoeld voor en door de Nederlanders, en we hechten dan ook niet al teveel waarde aan de huidige Bitcointalk of Twitter account, die kunnen we opnieuw aanmaken. Toch zou het beter zijn als de originele ontwikkelaars de accounts aan ons overdragen.

Op dit moment zijn er meer ideeën dan mensen die deze plannen kunnen realiseren. Als je wilt helpen, graag! Indien je vragen of suggesties hebt kun je deze altijd aan ons kenbaar maken.

Er zijn ook al aardig wat kosten gemaakt door de oprichters van de Foundation.  Begrijp het goed, wij geloven in de e-Gulden en doen dit dan ook vanuit onze overtuiging dat de e-Gulden op termijn een eclatant succes kan worden, maar enige financiële steun is van harte welkom.  Doneer dan ook gul op onze donatie wallets EFL: LdCn2NRMpqeWXMMDWdeNs87mZz5tfhkTpZ of Bitcoin op wallet BTC:1HMLhw9ZqPpLzE4BT7CaQxPx6Ghb9mhb3R

Wij zullen de ontvangsten en uitgaven uit donaties tot op de laatste satoshi aan jullie verantwoorden.

Gerrit, Niels en Henk

Leve de e-Gulden!
« Laatst bewerkt op: 04 juli 2014, 13:43:40 door Hman »
Hman - leve de e-Gulden

EFL: LfKM1QWZUUst4cf8GeCsC7WhsCqBXrFqEA

Offline rkeij81

 • Deelnemer
 • ***
 • Berichten: 10
 • Karma: +0/-0
  • Bekijk profiel
Re: Bericht van de Electronic Gulden Foundation
« Reactie #1 Gepost op: 04 juli 2014, 13:29:40 »
Goed bezig heren!
Het effect is direct al te merken. Het volume en NET HASH rate nemen gigantisch toe!!  :D :D :D :D :D

Als webshop eigenaar is dit voor ons een definitieve reden om de EFL als betaalmiddel toe te voegen!
Keep up the good work!  8) 8)Offline Hman

 • Kring
 • Sjef
 • *****
 • Berichten: 147
 • Karma: +5/-0
  • Bekijk profiel
Re: Bericht van de Electronic Gulden Foundation
« Reactie #2 Gepost op: 04 juli 2014, 13:47:12 »
Goed bezig heren!
Het effect is direct al te merken. Het volume en NET HASH rate nemen gigantisch toe!!  :D :D :D :D :D

Als webshop eigenaar is dit voor ons een definitieve reden om de EFL als betaalmiddel toe te voegen!
Keep up the good work!  8) 8)

Dat is geweldig nieuws!  We danken je hartelijk voor jouw steun.  Zou jij jouw webshop gegevens aan Nelis (= Niels, onze secretaris) door willen geven zodat we die op de website kunnen plaatsen?  We moeten de website nog wel oppoetsen, dus we hopen dat je met ons mee wil denken ???
Hman - leve de e-Gulden

EFL: LfKM1QWZUUst4cf8GeCsC7WhsCqBXrFqEA