Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Shortbus

Pagina's: [1] 2 3 4 5
1
e-Gulden kopen en verkopen / Re: Prijsontwikkeling
« Gepost op: 14 mei 2014, 21:34:29 »
Dit topic is op verzoek van Advertouch tijdelijk gesloten.

Een aantal (inmiddels verwijderde) berichten van o.a. een aantal NLG fans hebben er voor gezorgd dat Advertouch per direct afstand doet van de pre-mine. Deze zal worden overhandigd aan stichting E-gulden welke momenteel wordt opgericht door de E-gulden community. We vinden het erg jammer dat Advertouch (een bedrijf dat tot dus ver vrijwillig en transparant de pre-mine heeft beheerd) nu imago schade op loopt door deze (valse) beschuldigingen.

Geen reden tot paniek, we komen snel met een update waarin we de toekomstplannen vanuit deze stichting met jullie zullen delen.

MVG

Shortbus (community manager).

2
e-Gulden kopen en verkopen / Re: Prijsontwikkeling
« Gepost op: 11 mei 2014, 11:55:21 »
Beste Guldenfanaten,

Ik heb even met de devs een gesprek gehad over de vele 'rumors' die in dit topic besproken worden.

Om te beginnen vinden we het erg jammer dat er veel negativiteit verspreid wordt terwijl er van onze kant erg hard gewerkt wordt. Het is inderdaad even wat rustiger. Dit heeft te maken met meerdere oorzaken: schoolexamens,tentamenweken, vakanties etc. etc.
Dit is ook precies de reden waarom de devs niet betrokken willen zijn bij de stichting als aanspreekpunt.

Om even in te gaan op de premine, de premine is nog steeds aanwezig en is nooit verkocht. Jammer te zien dat mensen zo snel wantrouwend zijn. Het kan kloppen dat in de blockchain bepaalde saldo's niet kloppen. Dit heeft te maken met de Merkle Tree van de Blockchain. Mocht je hier meer over willen lezen, kijk dan op: http://en.wikipedia.org/wiki/Merkle_tree

Verder wil ik jullie meegeven dat bij de eerste paar dagen van minen er personen zijn geweest die met enorme mining rigs honderd duizende coins gemined hebben. Misschien dat daar die grote sellorders vandaan komen.

Omdat de devs puur om bovengenoemde redenen geen zin hebben continue verantwoording te moeten afdragen zijn ze bereid de premine aan iemand anders hier over te dragen. Ze hebben namelijk het idee, na al het commentaar over de distributie, hier andere beter mee om kunnen gaan. Mocht je interesse hebben in het overnemen van de distributie stuur me dan even een PM. Daarbij komt wel een behoorlijke verantwoording kijken (denk aan administratiesysteem opzetten, beveiliging, transparantie, e.d.).

Even voor de duidelijkheid. De premine zal natuurlijk niet zo maar aan de eerste beste vrijwilliger worden overgedragen. Hier moeten duidelijke afspraken over worden gemaakt.

3
Ideën en suggesties / Re: Stichting E-gulden
« Gepost op: 06 mei 2014, 12:31:12 »
Ik wacht momenteel op antwoord van een aantal mensen / partijen die bij deze meet aanwezig moeten zijn. Hierna volgt de uitnodiging naar onze community via dit topic en pm.

4
e-Gulden uitgeven / Re: [EFL Marktplaats] Praat even mee :)
« Gepost op: 04 mei 2014, 18:08:48 »
super initiatief, ik help waar mogelijk natuurlijk graag mee!

5
Aankondigingen / Re: E-Guldencasino
« Gepost op: 02 mei 2014, 11:23:31 »
Wie heeft deze site gemaakt? Is een leuke beloning voor gereserveerd.

6
Ideën en suggesties / Re: Stichting E-gulden
« Gepost op: 01 mei 2014, 23:49:10 »
Excuus voor de vertraging en radiostilte (mijn fout). Ik ben de afgelopen dagen behoorlijk druk geweest en heb zeker niet stil gezeten. Helaas vergen dit soort zaken wat meer tijd en overleg dan ik had verwacht. Ik zal proberen de komende dagen wat meer informatie naar buiten te ventileren. Er is een behoorlijk grote groep mensen die heeft aangegeven betrokken te willen zijn bij de ontwikkeling en oprichting van stichting E-gulden. Ik stuur iedereen die heeft aangegeven aanwezig te zijn bij de "E-gulden meet" deze week nog een pm met nadere informatie. Hierna kunnen we als groep verder gaan denken over de toekomst van EFL.

7
Ideën en suggesties / Re: Stichting E-gulden
« Gepost op: 28 april 2014, 13:18:29 »
korte update: Ik ga morgen weer met de dev's om tafel om het e.e.a. te bespreken. Hierna zullen wij (waarschijnlijk via datumprikken.nl oid) alle tot dus ver geïnteresseerde een uitnodiging sturen voor de bijeenkomst. Ben je hier graag bij? Laat het even weten dmv een reactie in dit topic.

8
Ideën en suggesties / Re: Stichting E-gulden
« Gepost op: 26 april 2014, 17:52:46 »
bedankt voor het meedenken. Ik ben het helemaal met jullie eens. Vooral snel schakelen is erg belangrijk. Ik kom hier morgen ochtend meteen even op terug. Ben pas laat thuis vanavond, dit soort zaken regelen via me telefoon wordt erg lastig. Morgen gaan we een datum prikken voor een meet.

9
e-Gulden discussies / Re: GuldenCoin heeft de scoop!
« Gepost op: 26 april 2014, 17:46:18 »
Raiden, bedankt voor het meedenken. Ik ben het helemaal met je eens. Vooral snel schakelen is erg belangrijk. Ik kom hier morgen ochtend meteen even op terug. Ben pas laat thuis vanavond, dit soort zaken regelen via me telefoon wordt erg lastig. Morgen gaan we een datum prikken voor een meet.

10
Ideën en suggesties / E-gulden stickers voor bedrijven.
« Gepost op: 25 april 2014, 11:23:06 »
We zijn op zoek naar een aantal ontwerpen voor E-gulden stickers. Deze zullen gratis worden verstuurd naar bedrijven die E-gulden accepteren als betaalmiddel! Belangrijk is dat ons logo en de volgende teksten hierin worden verwerkt.

- E-gulden wordt hier geaccepteerd
- Betaal hier met E-gulden
- Betaal met E-gulden
- E-gulden acceptant

Beloning = 1000 EFL ! (zie: https://e-gulden.com/community/beloningen)

Shortbus.

11
Ideën en suggesties / Stichting E-gulden
« Gepost op: 24 april 2014, 17:04:17 »
Enige tijd geleden spraken wij over het oprichten van een stichting die de belangen van E-gulden vertegenwoordigd. Ik ben de afgelopen maanden nauw betrokken geweest als community manager voor project E-gulden en ken beide developers inmiddels persoonlijk. Gister sprak ik ze over de toekomst van E-gulden en vroeg ik ze of zij betrokken willen zijn bij het oprichten van een dergelijke stichting. Beide lieten mij weten graag mee te werken maar gaven aan graag op de achtergrond te blijven.

In het kort:

- De oprichting en introductie van de stichting zal worden ondersteund door (strafrechtadvocaat) Mark Teurlings van Teurlings en Ellens Advocaten. Teurlings is ook voorzitter van de Stichting Webshop Keurmerk.
- dev's kunnen geen deel uitmaken van het bestuur ivm huidige functies in bedrijfsleven.
- dev's hebben geen bezwaar tegen het overdragen van de resterende premine en distributie door de stichting.
- dev's stellen het geautomatiseerde systeem en administratie beschikbaar voor het overnemen van de distributie (dit wordt momenteel vrijwillig gedaan door online marketing bureau Advertouch).
- dev's hebben er geen bezwaar tegen om rond de tijd van oprichten af te spreken met het bestuur.

Toegevoegde waarde stichting:

- één groep en aanspreekpunt die de belangen van e-gulden vertegenwoordigd.
- transparantie naar particulieren en bedrijven
- makkelijke ingang voor nieuwe E-gulden acceptanten (bedrijven & organisaties).
- meer transparantie en duidelijkheid rond de premine en distributie.
- .....
- .....

Wij zijn op zoek naar:

Een Voorzitter
- De voorzitter is het gezicht van de organisatie, voor de stichting en voor de buitenwereld. Hij heeft de volgende taken:
- Leidt vergaderingen
- Leidt het bestuur, neemt initiatieven, coördineert en zorgt dat de bestuurswerkzaamheden worden uitgevoerd, vertegenwoordigt de stichting bij officiële gelegenheden.

Een secretaris
- Schrijft brieven en andere stukken van de stichting
- Bewaart de ontvangen brieven en bewaart afschriften van verzonden brieven
- Maakt verslagen of notulen van vergaderingen.
- ......
- ......

Een Penningmeester
- Beheert het geld (distributie) van de organisatie.
- Houdt de kas bij en beheert de bankrekeningen.
- Verricht en ontvangt betalingen.
- Houdt het kas- en het bankboek bij.
- Maakt het financieel jaarverslag en bewaakt de plannen van het bestuur aan de hand van de begroting.
- ......
- ......

Vragen vanuit de community:
- Hoe worden bestuursleden gekozen?
- Hoe worden bestuursleden vergoed voor hun werk?
- Waar komen de bestuursleden vandaan, wordt er uit verschillende disciplines gewerft?

Denk en praat mee over de toekomst van deze stichting. Even voor de duidelijkheid, dit is net zo nieuw voor mij als voor de meeste van jullie (denk ik?). Graag kom ik zsm in contact met de juiste personen om deze stichting zsm te bewerkstelligen, onze community (en de rest van Nederland) zit hier echt op te wachten!

Shortbus.

12
Nieuwe leden / Re: Hallo
« Gepost op: 24 april 2014, 13:44:51 »
E gulden...Wat een mooi initiatief. Wat minder macht naar de 200 jarige NB. Een mooi vooruitzicht. Het proberen waard.....cent overgemaakt.....en nu maar eens zien wat en hoe....Ik wacht al twee weken.....niks geen 50Egulden...

Heb ik ergens iets verkeerd gedaan of over het hoofd gezien?
Sinumbra

Hi Sinumbra,

2 mogelijke oorzaken:

1. Je persoonlijke E-gulden portemonnee adres is niet goed door Advertouch ontvangen (deze dien je te vermelden in de omschrijving van de overboeking van 0,01ct).
2. Je persoonlijke E-gulden portemonnee is nog niet gesynchroniseerd. In dit geval de portemonnee even open laten staan todat er een groen vinkje verschijnt (rechts onderin).

In beide gevallen adviseer ik je om even een mail te sturen naar support@e-gulden.com en hierbij je E-gulden adres + IBAN adres te vermelden. Ervaring leert dat de meeste mensen hierna binnen 1 dag hun e-gulden ontvangen.

MVG.

Shortbus.

13
e-Gulden accepteren / Zij helpen u verder...
« Gepost op: 24 april 2014, 10:03:42 »
Hulp nodig met het implementeren van E-gulden als betaalmiddel in uw winkel of webshop? Neem contact op met een van onze partners.

zie: https://e-gulden.com/community/partners

14
Een van de dingen die een cryptovaluta als E-gulden helpen groeien is gebruik en de adoptie door particulieren, bedrijven en organisaties. Om dit proces te versnellen vragen wij iedereen zijn eigen steentje bij te dragen en te helpen met het werven van nieuwe E-gulden acceptanten. Door ons verkregen donaties worden vervolgens weer weggegeven als beloning of bonus.

Beloningen voor het werven van nieuwe acceptanten

1000 EFL – Er voor zorgen dat een groot bedrijf (lees: bv, supermarkt of bekende webshop) E-gulden accepteert als betaalmiddel.
500 EFL – Er voor zorgen dat een klein bedrijf (lees: eenmanszaak of zzp-er) E-gulden accepteert betaalmiddel.

zie ook: https://e-gulden.com/community/beloningen

15
e-Gulden accepteren / Zij gingen u voor...
« Gepost op: 24 april 2014, 09:46:05 »
Zie onderstaande link voor een overzicht van bedrijven en organisaties die E-gulden accepteren als betaalmiddel:

https://e-gulden.com/community/acceptanten

Pagina's: [1] 2 3 4 5