Auteur Topic: Ik stel mezelf graag voor: Hman  (gelezen 1532 keer)

Offline Hman

  • Kring
  • Sjef
  • *****
  • Berichten: 147
  • Karma: +5/-0
    • Bekijk profiel
Ik stel mezelf graag voor: Hman
« Gepost op: 25 april 2014, 11:49:53 »
Mijn naam is Henk. Hman is een Sig die ik al 25 jaar -met genoegen- gebruik. Ik ben een commercieel en algemeen management professional in media en ICT.

Mijn interesse in cryptogeld is eigenlijk een zelfzuchtige. Het systeem van fiat currency (valuta die nergens door worden gedekt en die oneindig verveelvoudig kunnen worden) is toe aan een grondige herziening. Als je de perikelen rondom de Euro bekijkt dan zie je dat het systeem oncontroleerbaar is geworden en alleen met grof geweld, ten koste van diegenen die de "munt" gebruiken (de gewone belastingbetaler - zie Griekenland, Cyprus of de steunpakketten waaraan "onze" overheid zich heeft gecommitteerd), in stand kan worden gehouden.

Alleen al het feit dat wij als Nederlanders samen voor meer dan 550 miljard (!) euro garant moeten staan voor deelname en ondersteuning aan een Europese valuta die door financiële instellingen en overheden op zeer ondoorzichtige wijze kan worden/wordt gemanipuleerd geeft duidelijk aan dat de euro (of eender welke wereld valuta dan ook) niet ten bate van de gewone gebruiker is en door de manier waarop deze valuta is opgezet dit ook nooit zal kunnen zijn.

Financiële instellingen en overheden zien de burger steeds meer als een portemonnee waaruit naar hartenlust kan worden gegraaid, ter afdekking van onverantwoorde risico's die in de jacht naar meer rendement zijn genomen, of ter aanvulling van onnodige uitgaven gemaakt door onverantwoord beleid. Het is nu al mogelijk om spaargelden extra te belasten om de Euro te ondersteunen en binnen de EU gaan steeds meer stemmen op om dit systematisch, oftewel wettelijk, mogelijk te maken, ook waar dit gespaarde pensioengelden betreft.

Voor mij is het duidelijk dat het systeem van fiat currency niet werkt, op zijn laatste benen loopt en dat wij als burger de regie zelf in handen moeten nemen. Op landelijk niveau kunnen wij dat mogelijk maken door het instellen, ondersteunen en accepteren van een cryptovaluta als de e-Gulden. Het is echt de hoogste tijd voor een munt voor het volk en door het volk!

Voor alle duidelijkheid, ik ben niet links, ik ben geen geitenwollen sokken dragende hemelbestormer maar een realist die het gerommel met ons geld méér dan zat is!  Ik hoop dan ook dat we de e-Gulden tot een eclatant succes kunnen laten uitgroeien.
Hman - leve de e-Gulden

EFL: LfKM1QWZUUst4cf8GeCsC7WhsCqBXrFqEA