Auteur Topic: Hoe Matteüs 13,10-17, Elon Musk en optieconversie een vast rendement voor e-Guld  (gelezen 4353 keer)

jns

  • Gast
Hoe Matteüs 13,10-17, Elon Musk en optieconversie een vast rendement voor e-Gulden zouden kunnen regelen

De kracht van de samengestelde groei is algemeen bekend. Zet een euro uit op een vaste rente per jaar en het groeit op de lange duur uit tot een vermogen. Een minimale verandering in het rentepercentage kan al leiden tot een veelvoud van het uiteindelijke vermogen.

Hoe meer je hebt, hoe groter de kans is dat je meer krijgt. Het principe is niet nieuw want het staat al in de bijbel. Matteüs 13,10-17. "Aan wie heeft zal gegeven worden, en wel in overvloed; maar wie niet heeft, hem zal nog ontnomen worden zelfs wat hij heeft" en elders vinden we het op allerlei andere manieren terug als bijvoorbeeld het "The winner takes it all" principe. Ook het "first principles first" mechanisme dat ten grondslag ligt aan het SpaceX ruimtevaartprogramma van Elon Musk heeft er mee te maken:  Deel alles op in rudimentaire componenten en ga ermee aan de slag. Door elke component iets te verbeteren wordt het totaal enorm verbeterd.

Dit soort erkende en vaak eeuwenoude principes zouden eigenlijk ook ten grondslag moeten liggen aan het beleid om e-Gulden te laten groeien. Nu is er op dit moment geen enkel beleid anders dan "god zegene de greep en we zien verder wel". Maar er zou ook een beleid geformuleerd kunnen worden, gebaseerd op kleine elementaire stapjes die elkaar versterken. Zoals compound growth een minimaal bedrag tot een vermogen uit kan laten groeien.

Nu zullen mensen bijvoorbeeld gaan roepen dat cryptogeld geen rente kent. Dat klopt. Maar dat hoeft beslist niet zo te blijven. Er bestaan in de financiële wereld een aantal mechanismes op het gebied van toekomstige handel. Toekomstige handel kent onzekerheden. Die worden weggenomen met constructies in de sfeer van verzekeringspremies. Denk daarbij aan het gebruik van futures, forwards en opties. Van oudsher hulpmiddelen waar elke trader met kennis van zaken een leuke cent mee verdienen kan. Niet nieuw, elk agrarisch bedrijf gebruikt het.

Inzet van dergelijke hulpmiddelen zou samen met de inzet van financiële wetmaigheden als "put-call-pariteit" en "optieconversie" een rentecomponent aan een munt als e-Gulden toe kunnen voegen door het omzetten van beweeglijkheid (volatiliteit) in geld. Elke bank gebruikt deze principes in de backoffice. Met deze inzet wordt niet alleen een gegarandeerde winstgroei voor e-Gulden genereerd, maar ook een absolute voorsprong in de markt van de cryptomunten geregeld.

Zou het geen goed ding zijn als de stichting zich eens op een meer fundamentele aanpak, gebaseerd op al eeuwenoude wiskunde en financiële wetmatigheden zou richten? Moeilijk is het niet. Het is standaardbagage van elke financieel professional. Het is meer een kwestie dat het door de verkeerde personen wordt voorgesteld en daardoor onbespreekbaar is.

Het maken van een geschikte ondersteuning moet voor de technische professionals achter e-Gulden in recordtijd te maken zijn. 1 tot 2 maanden maximaal.

De twijfel en onzekerheid die nu rond een munt als e-gulden hangt is dan 100% om te zetten in zekerheid. Een ongekend voordeel dat nu volledig aan de neus van de e-Gulden belegger voorbij gaat. Offline Imker Bart

  • Sjef
  • ****
  • Berichten: 56
  • Karma: +3/-0
    • Bekijk profiel
efl: LeqpxwPPaEXKEZ2L4GaadnzcQy5G9Qbise