Auteur Topic: Bitcoinbeleggers schieten in de eigen voet  (gelezen 1152 keer)

jns

  • Gast
Bitcoinbeleggers schieten in de eigen voet
« Gepost op: 25 september 2019, 10:22:20 »
Bitcoinbeleggers schieten in de eigen voetJarenlang heeft men in de Bitcoinwereld geroepen om de mogelijkheid shortconstructies. Bijvoorbeeld met de bekende futures. Want het was weliswaar heel gemakkelijk om munten als Bitcoin omhoog te "pumpen" maar omlaag op een manier dat je daar aan kon verdienen was een stuk lastiger. Echt lekker "shorten" kon je niet. Hooguit verkopen en terugkopen maar dat is kleuterwerk.  Omdat er nu diverse partijen zijn die futures op de Bitcoin aanbieden is het een eitje geworden om de Bitcoin eens even fors omlaag te speculeren. Iets wat wat met andere financiĆ«le waarden al veel en veel langer gebeurt. Kijk maar eens wat de beruchte Soros ooit flikte met het Engelse pond.

De toch al niet geringe beweeglijkheid van Bitcoin en de eurowaarde van munten die er op gebaseerd zijn (EFL bijvoorbeeld) zal alleen maar verder toe gaan nemen. Dat is heel fijn voor actieve daghandelaren zoals ondergetekende maar het maakt het  toch al zeer zwaar verminderde vertrouwen in cryptogeld bij het grote publiek alleen nog maar erger. En gebrek aan vertrouwen maakt een willekeurig iets (dus ook Bitcoin) waardeloos om in te beleggen.

Crypto wordt daardoor steeds meer een daghandeltool en steeds minder iets om voor een periode langer dan een week vertrouwen in te hebben. Persoonlijk vind ik een periode van een week al heel erg lang. Trouwens, kortere handel verdient een veelvoud van het onberekendbare vasthouden en het overschot gaat gewoon lekker in stabiele en inflatievrije Euro's zodat het zelfs uit te geven is.

Overigens geven de pijlen in bijgaande aan waar andere veel gebruikte tradingsystemen "short" posities adviseerden. Deze kwamen met name uit de candlestickanalyses die op beurzen als Bittrex etc standaard beschikbaar zijn. Kennelijk worden die signalen dus inderdaad door groepen beleggers nagevolgd.

Al deze systemen waren (zijn) overigens voor EFL ook beschikbaar in de Bittrexperiode maar helaas is de handel in EFL na die tijd volledig ingestort wat elke vorm van analyse op dit moment zinloos maakt. Ook zijn er geen betrouwbare koersen meer beschikbaar.

Maar misschien komen er ooit betere tijden. Wie zal het zeggen. Dan werken deze technieken ook wel weer.

En zien/weten wat er gaat gebeuren is altijd nog beter dan maar wat roepen uit de onderbuik wat in de cryptowereld gebruikelijk is.