Auteur Topic: Dik geld verdienen met de schildpaddentechniek  (gelezen 1318 keer)

jns

  • Gast
Dik geld verdienen met de schildpaddentechniek
« Gepost op: 02 september 2019, 22:08:49 »
Het is best leuk om zo af en toe nog eens een analyse te maken van de e-Gulden. Kijken of er al weer wat leven in gaat komen. Een betrouwbaar trendvolgend signaal wordt gegeven door het zogenaamde "donchian kanaal". Deze techniek is zeer bekend geworden in de jaren tachtig en negentig door de zogenaamde "Turtle traders". Een groep nieuwe onervaren traders die een kunstje werd geleerd. En die uitgroeide tot wat waarschijnlijk de meest succesvolle groep traders ooit. Het is een zogenaamd trendvolgend systeem dat hoge winsten genereert omdat het startende trends in een vroegtijdig stadium oppikt.

Een probleem is dat het steeds lastiger wordt om nog aan bruikbare koersgegevens van de e-Gulden te komen. Als je ze al kunt vinden hebben ze een dollarnotering. Die is nog wel naar euro om te rekenen maar het probleem is dat de koers die je dan krijgt voor meer dan 90% door Bitcoin wordt bepaald. Het gebruik van die koersen levert dus gewoon een bitcoinanalyse op die helemaal niets meer met e-Gulden te maken heeft. Wil je een analyse van de e-Gulden dan heb je koersen uitgedrukt in bitcoin nodig. Dat was overigens nooit een probleem.

Ik gebruikte altijd de koersenfeed van de website (http://calc.egulden.org/efl/) maar die weigert sinds 22 januari van dit jaar voor een belangrijk deel dienst. De datum is vanaf die dag foetsie en de hoog, laag en slotkoers zijn daarna hetzelfde. Een handige codeklopper kan er evengoed nog wel iets van frotten maar wat ontbreekt dat ontbreekt. Je kunt de ontbrekende gegevens moeilijk zelf gaan bedenken. Waarom dat belangrijk is?

De meest betrouwbare analysetechnieken gaan namelijk uit van het gemiddelde van de hoogste, laagste en slotkoers. (hoogste+laagste+slot)/3 dus. De feeds van NLG en LTC uit dezelfde bron werken trouwens nog wel. Mogelijk wordt het ooit gerepareerd maar tot dat moment kun je alleen charts zoals die van mijnheer Donchian maken.Overigens de bovenstaande geen prettige chart voor de e-Gulden. Sinds eind maart is er geen enkel koopsignaal voor de e-Gulden meer geweest.Ter vergelijking het donchian4weeks systeem voor de Bitcoin over dezelfde periode met een drietal signalen op ongeveer 5600,8100 en 9000 gevolgd door een rally naar 13.000 Dat was dus weer leuk geld verdienen. We zien dat Donchian dit soort gekke rallies perfect weet aan te geven. Geen wonder dat die schildpadden er rijk en beroemd mee geworden zijn.