e-Gulden > Versterking van het e-Gulden netwerk noodzakelijk

Post 8: De uitrol van het oeruschild

(1/3) > >>

bitwise-shifted:
Als opmaat voor de vrijgave van het oeruschild is eerder een kort programma geschetst:

--- Citaat van: bitwise-shifted op 07 augustus 2017, 22:34:42 ---- de release van de betaversie van de nieuwe corewallet
- beschikbaar komen van drie gecertificeerde pools
- vrijgave van de oeruschild certificatieprocedure
- De release van de productie versie van de corewallet
- Het activeren van het oeruschild
- Mail naar de beurzen dat deposits en withdrawels veilig zijn na 6 bevestigingen/confirmations

--- Einde van citaat ---

Daarnaast zal er stampij gemaakt moeten worden en duidelijkheid worden verschaft.  Op een voorlopig nog verborgen plek op de website  staat op dit moment een formulering.
Ik roep iedereen op om dit op de eerste plaats eens te lezen en zo mogelijk van commentaar en kritiek te voorzien. Met een beetje goede wil kan deze voorzet worden omgebouwd tot een marketingcampagne die zijn weerga niet kent. Hou je niet in en schop er tegen desnoods via een private message.

Op de tweede plaats is er vanuit de stichting eFiliaaL een minerspool opgezet die gaat fungeren als gecertificeerde pool. Vanzelfsprekend zal ook https://pool.amazingsystems.nl als gecertificeerde pool optreden na drie en een half jaar trouwe dienst en bewezen loyaliteit. Aan de formulering van het certificatieproces zelf wordt gewerkt.

Op de derde plaats zijn alle ideeen voor stampij van harte welkom. Het moet natuurlijk wel gecoƶrdineerd worden en door de marketing koker passen, maar hier hoeft niemand zich in te houden.

bitwise-shifted:
Je zou het wel van de daken willen schreeuwen, maar helaas werkt het zo niet. Je kunt jezelf wel op de borst kloppen en zeggen "wij hebben een killerapp gemaakt" maar veel meer dan een opgetrokken wenkbrauw levert dat niet op. Zo kwamen we bijvoorbeeld met EFL.NL voor de dag en dat heeft een paar opgetrokken wenkbrauwen opgeleverd. Veel gemopper en weinig contributie is de teneur.  Totdat je achter de schermen een lichte vorm van exponentiĆ«le groei gaat ontwaren.

Het Oeruschild is anders. Let op!

Het is ontworpen om het e-Gulden netwerk waterdicht te krijgen. De 51% aanval wordt onmogelijk.  Maar dat is vooral fijn voor beurzen die daar vooralsnog de enige slachtoffers van waren, maar verder merkt niemand iets. Al die Altcoincommunities die net zo gevoelig zijn voor een 51% aanval als e-Gulden doen alsof hun neus bloed. Je hoort er niemand over. "All is quiet".

Er is wel een neveneffect en dat is dat het netwerk stabieler wordt. Met name grote minerpools veroorzaakten nog als eens sterke schommelingen, zodat de bloktijd van eens per twee minuten in het gedrang kwam. Maar ook daar liggen maar weinig mensen wakker van of heeft iemand daar iets van gemerkt.  Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend en moet je eens opletten als het even niet goed werkt. Daar gaat het vertrouwen...   "De arrogantie van het vertrouwen", je zou er een boek over kunnen schrijven.

Maar dan is er een ander ding: Met het oeruschild is het voor het onderhoud van het e-Gulden netwerk voldoende als er voldoende redundantie is. Met andere woorden het is voldoende als er op ieder moment in de toekomst maar een paar miners actief zijn. Hun hoofddoel is niet langer het beschermen van het netwerk, maar het onderhouden van het netwerk. Dat effect is enorm.
Bedenk dat het verbruik van het Bitcoin-minerpark momenteel evenveel is als dat van 1,5 miljoen Amerikaanse huishoudens. En groeiend. Exponentieel wel te verstaan.

Dat aan dat energieverbruik iets aan gedaan kan worden is een verhaal dat we niet voor de Nederlandse cryptomarkt gereserveerd willen houden. Oerubase is open source en state- of the art programmeerwerk waar we graag de wereld mee willen uitdagen: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2082125.msg20811741#msg20811741

Interesting?!


Hans2:
Gefeliciteerd dan maar en de betreffende pagina geeft gelijk Too fast / overloaded (503) aan ???

Dat wil toch wel wat zeggen ;D


bitwise-shifted:
Ok, het is zover: De finale oeruschild-release is beschikbaar. en Betatesten is hiermee gepasseerd.

Iedereen wordt dringend verzocht om de komende week de oude versie te vervangen door de nieuwe.
https://github.com/Electronic-Gulden-Foundation/egulden/releases/tag/v1.4.0.0

Het oeruschild wordt actief als meer dan 75% van de wallets is is overgestapt naar de nieuwe versie, maar uiterlijk in het weekend van 15 september

We danken iedereen voor het vertrouwen en voor het het geduld dat we op de proef hebben moeten stellen!

De agenda:
:<< de release van de betaversie van de nieuwe corewallet
:<< beschikbaar komen van drie gecertificeerde pools
:<< De release van de productie versie van de corewallet
 :) Aankondigen van de productieversie op sociale media en directe melding aan de belangrijkste gebruikers
:>> Mailing naar alle relaties
:>> vrijgave van de oeruschild certificatieprocedure
:>> Het activeren van het oeruschild (weekend 15 september)
:>> Mail naar de beurzen dat deposits en withdrawels veilig zijn na 6 bevestigingen/confirmations
:>> NieuwsbriefHans2:
Onder Ubuntu 16.04 LTS krijg ik hem niet aan de praat.
Onder Windows 10 wel. Loop alleen 3 jaren en 24 maanden achter. Hij is wel bezig met de blokken binnen te halen, zit nu aan de 1067.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie