Auteur Topic: Post 4: De versterking van de verdedigingsmuur  (gelezen 5062 keer)

Offline bitwise-shifted

  • Administrator
  • Eindbaas
  • *****
  • Berichten: 866
  • Karma: +30/-1
    • Bekijk profiel
Post 4: De versterking van de verdedigingsmuur
« Gepost op: 07 juni 2017, 23:14:55 »
Het hele verhaal uit de vorige post heeft tot ondermeer de volgende ideeën en stellingnames geleid:

De stichting beschouwt de premine als heilig. Die gaan we niet zondermeer inzetten ter compensatie van geleden schade door Bittrex. Dat gaat wel gebeuren door enkele loyale community-leden zodat Bittrex EFL withdrawels weer kan vrijgeven. We gaan de premine ook niet zondermeer inzetten voor de aanschaf van miners om het netwerk te verdedigen. De premine zou dan op de markt moeten worden aangeboden en dat zou nog een negatief effect hebben op de prijs die ook weer belangrijk is voor de veiligheid.

Wat we wel kunnen doen is een deel van de premine ter beschikking stellen voor een prijs boven de actuele marktprijs. Een investering in de premine wordt dan een loyale investering en zal niet direct ter verkoop worden aangeboden. Alle Bitcoins die daarbij vrijkomen kunnen vervolgens worden ingezet voor de aanschaf van “loyale” miners.

Als experiment zijn op eigen kracht (dus zonder de inzet van premine) inmiddels drie miners aangeschaft. Deze zijn uit veiligheidsoogpunt (uitval electra en internet) verdeeld over drie locaties. De mensen die deze miners huisvesten krijgen de stroomkosten vergoed uit de inkomsten die de miners opleveren. De overige winst wordt verdeeld in de groep in de vorm van e-Gulden. Bedenk dat het huisvesten van een miner meer vergt dan alleen de kosten van de stroom. Een miner produceert ook geluid en flink wat warmte en is dus beslist niet geschikt voor plaatsing in een huiskamer, slaapkamer of een andere leefomgeving.

Als nu in de toekomst miners kunnen worden aangeschaft van premine verkoop dan zou een vergelijkbaar schema kunnen worden opgesteld: Het stroomverbruik en een compensatie voor het huisvesten gaat naar de huisvesters. Zo kunnen we een gedistribueerd systeem bewerkstelligen van loyale miners met alle voordelen van dien.

Of dit gaat lukken en of er mensen zijn die belangstelling hebben om een miner onder hun hoede te nemen hangt uiteraard van u af. De leden van de foundation en een paar actieve leden daar om heen zijn al voorzien.

Hebt u interesse, laat dat dan via een email aan foundation@e-gulden.org weten. We werken met een first-in-first-out systeem of zoals dat in het Nederlands zo mooi heet, met een “Wie het komt wie het eerst maalt systeem”.

Vervolgens zijn er vergaande ideeën ter verbetering van de verdediging op het zogenaamde NUL-niveau: De core-wallet zelf. Het hoeft geen betoog dat we daar, uit tactische overwegingen, vooralsnog niet verder over uitweiden. De combinatie van miningpower en een verbeterd mining-protocol (de core-wallet) moet e-gulden onbreekbaar maken. Er was een hacker voor nodig om dat nu te forceren, maar het zat al langer in het vat.

In de volgende post presenteren we wat voor gevolgen dit heeft voor de markt. Er zal een overgangssituatie nodig zijn van anderhalve maand. Daarin wordt er acuut voor gezorgd dat de beurzen geen schade meer kunnen ondervinden. Binnen ongeveer twee weken zorgen we ervoor dat individuele beurzen geen bottleneck meer kunnen vormen voor de markt. In de tussentijd gooien we alles in de strijd om Nederland te overtuigen van de noodzaak om de e-Gulden te adopteren. Morgen lichten wij u daar verder over in.
efl: LSt2u7BjW2H4C7bXmwpYdMby9iQc7ZvqAr