Auteur Topic: Spinoff e-Gulden  (gelezen 174 keer)

Jan van eFiliaaL

  • Gast
Spinoff e-Gulden
« Gepost op: 15 februari 2017, 17:03:23 »
eFiliaaL is formeel
Het is zover. Op vrijdag 10 februari jl is de stichting eFiliaaL formeel opgericht door de notaris. Een mijlpaal mag je dus wel zeggen. Uiteraard een stap die we pas genomen hebben nadat we een goede inschatting van de haalbaarheid van het project hebben kunnen maken.

eFiliaaL en e-Gulden
Dat er een band is met eGulden ofwel EFL blijkt wel uit de naam: In eFiliaaL is EFL verwerkt, evenals in de eigen rekeneenheid binnen eFiliaaL, de eFlap. Een flap is bargoens voor bankbiljet en het is ook nog eens de samentrekking van EfiliaaL-App want het geheel is met name een smartphone applicatie. Ook bij de layout van de websites is enige overeenkomst tussen egulden en eFiliaaL zichtbaar.

Op het punt van de rekeneenheid zit de koppeling met EFL. De rekeneenheid wordt namelijk gedekt met een mandje cryptomunten waar ook EFL deel van uitmaakt. Een dergelijk mandje verkleint het risico en heeft een dringend noodzakelijke stabiliserende werking op de koers van de rekeneenheid. Overigens wordt die rekeneenheid gewoon in Euro's genoteerd. Wel zo gemakkelijk voor de leek. Het uiteindelijke doel van opname van EFL in het mandje is het genereren van meer vraag naar EFL die een geleidelijke koersstijging tot gevolg moet hebben.

Omarming door het grote publiek is nodig voor lange levensduur van een Altcoin
In een munt die "zomaar" door een groot publiek omarmd gaat worden omdat deze nu eenmaal bestaat geloven we niet. Het is in een jaar of 7 bitcoin en altcoins ook nog nergens aangetoond dat het wel zo kan werken. Wil een altcoin ooit succesvol worden buiten een kring van pak weg 50 enthousiastelingen dan zal deze aan moeten sluiten bij de behoeften van de klant. Ofwel: de coin  moet die klant direct geld opleveren in plaats van een vage belofte voor de toekomst te zijn. Ook de instabiliteit van pump&dump is dodelijk voor elk vertrouwen.

Met eFiliaaL komen we het publiek tegemoet. Iedereen die er aan deel gaat nemen gaat daar geld aan verdienen. En daarmee hopen we in feite een complete schaduweconomie voor Nederland op te zetten en dat vraagt nogal wat inspanning van veel mensen.

Dat was het weer even
Het is niet de bedoeling om u nu regelmatig lastig te gaan vallen met nieuws over eFiliaaL maar een enkele hoogtepunt gaan we u in de toekomst toch niet onthouden.  Tot dan

Jan van eFiliaaL

 
« Laatst bewerkt op: 15 februari 2017, 17:07:37 door Jan van eFiliaaL »

Offline bitwise-shifted

  • Administrator
  • Eindbaas
  • *****
  • Berichten: 712
  • Karma: +22/-1
    • Bekijk profiel
Re: Spinoff e-Gulden
« Reactie #1 Gepost op: 15 februari 2017, 20:26:59 »
Geweldig Jan!  Dat betekent niet dat het e-Gulden publiek jullie niet lastig mag vallen met alle denkbare kritiek op deze plaats. De ervaring leert dat dat wel mee zal vallen, maar toch is het hopen op enige denk-participatie.
Succes!
efl: LSt2u7BjW2H4C7bXmwpYdMby9iQc7ZvqAr

Jan van eFiliaaL

  • Gast
Re: Spinoff e-Gulden
« Reactie #2 Gepost op: 16 februari 2017, 11:06:52 »
Geweldig Jan!  Dat betekent niet dat het e-Gulden publiek jullie niet lastig mag vallen met alle denkbare kritiek op deze plaats. De ervaring leert dat dat wel mee zal vallen, maar toch is het hopen op enige denk-participatie.
Succes!

Daar kan ik het slechts helemaal mee eens zijn. In principe is alles welkom. Hoe meer input hoe beter we het product kunnen maken. Helaas wijst de praktijk van de afgelopen anderhalf jaar uit dat het hoogstwaarschijnlijk doodstil gaat blijven. Maar laten we hopen dat we het mis hebben.

Als ik zie dat een paar dagen geleden we een nieuw all time high aantal bezoekers op dit forum hebben gehad van 68, waar dat al twee jaar lang op 55 stond, dan is dat wel hoopgevend.
« Laatst bewerkt op: 16 februari 2017, 11:09:25 door Jan van eFiliaaL »