Auteur Topic: GroestlCoin (GRS)  (gelezen 5241 keer)

Offline Nelis

 • e-Gulden, meer dan geld
 • Eindbaas
 • *****
 • Berichten: 1.330
 • Karma: +24/-10
 • Oprichter BRVC
  • Bekijk profiel
  • tBrabantsKWARTIERTJE
GroestlCoin (GRS)
« Gepost op: 17 juni 2015, 19:58:23 »
Dit is een vertaling van de eerste post in dit topic: https://bitcointalk.org/index.php?topic=525926.0

Ik ben deze week benaderd door GroestlCoin. Omdat ik alle cryptovaluta een warm hart toedraag en ik van mening ben dat wij elkaar allemaal nodig hebben en elkaar niet als concurrenten moeten zien heb ik hun eerste post vertaald. Het staat waarschijnlijk nog bol van de spelfouten, dus indien iemand anders een betere poging wil doen, ga gerust je gang.

Start 22 maart 09:00 PM GMT
Groestlcoin (GRS) – Het nieuwe thuis van GPU delvers

Over de naam:
De naam "Grøstl" is een meertalig samenraapsel van woorden dat verwijst naar een Oostenrijks recept wat doorgaans wordt bereid met kliekjes aardappel en varkensvlees dat in stukjes word gesneden. Dit wordt vervolgens in een pan gebakken in roomboter, samen met roomboter en uien. Veelgebruikte specerijen voor de bereiding zijn zout, peper, marjolein, komein en peterselie en het gerecht wordt geserveerd met een gebakken ei of kool. Gröstl lijkt erg op het Amerikaanse gerecht genaamd hash. De letter ‘ö’ is vervangen door ‘ø’, een letter uit het Deense alffabet die op dezelfde manier wordt uitgesproken als ‘ö’. Op deze manier bevat de naam, evenals de hashfunctie van het protocol,  een mix van zowel Deense als Oostenrijkse invloeden. De uitspraak van Grøstl lijkt wellicht een hele uitdaging. Als je bang bent dat je moeite krijgt met de uitspraak is hier een klein ezelfbruggetje om de uitspraak te onthouden: Zie de letter ‘ø’ alsof het een ‘eu’ is, bijvoorbeeld in het woord keuken. De letter is een zogenoemde vrije klinker.

Over de munt:
-   Is een cryptovaluta gebruikmakend van Proof of Work
-   Momenteel is er geen ASIC in omloop voor Groestl & het is onwaarschijnlijk dat deze in de nabije toekomst zal worden ontwikkeld. GroestlCoin zal voorlopig dus vrij zijn van ASIC minen.
-   Door bovengenoemde eigenschappen belichaamd GroestlCoin de eerlijke verspreiding en decentrale grondslag van cryptovaluta. Iedereen kan efficiënt delven met minimale verbruik of overlast.
-   Door de komst van ASIC’s zijn wij van mening dat decentraal delven binnenkort tot het verleden behoort, met behulp van GroestlCoin willen wij dit nieuw leven inblazen en dit concept naar een hoger niveau tillen.
-   De toegevoegde waarde van GroestlCoin is dat het zogehete “rijkdom voordeel” (het bezitten van meerdere GPU’s) wordt verkleint, dit maakt GroestlCoin eerlijker dan andere cryptovaluta.
-   Staat voor democratisering van valuta en delven, de mogenlijkheid om, volledig anoniem, direct wereldwijd geld te verzenden en te ontvangen, zonder het betalen van exorbitante commissies aan banken, met behoud van veiligheid.
-   Door een innovatief algoritme is het energieverbruik van GroestlCoin lager, de veiligheid hoger en de beloning voor delvers duurzamer dan het geval is bij munten die gebaseerd zijn op een sha256, scrypt, x11 en x13 algoritme.
-   Wij streven ernaar om Groestlcoin beschibaar te stellen voor het grote publiek. Innovatief en gebruiksvriendelijk voor iedereen. Intergriteit en transparantie staan bij ons hoog in het vaandel. Crypto valuta zijn de toekomst en GroestlCoin zal een van de leiders zijn van de huidige R3\/0_|utie.

Over het algoritme:
-   Is een itererende hash functie, waarbij de compressie functie is opgebouwd uit twee vaste, grote, verschillende permutaties. Het ontwerp van Grøstl is transparant en gebaseerd op principes die zeer verschillen van de SHA-family. De twee gebruikte permutaties worden gebouwd met behulp van de zogehete ‘wide trail design’ strategie, die het mogelijk maakt om krachtige verklaringen te geven over de weerstand van Grøstl tegen een grote verscheidenheid van crypto-analytische aanvallen. Indien deze permutaties worden verondersteld geschikt te zijn, is dit het bewijs voor de beveiliging van de hashfunctie.
-   Kan en wordt versterkt door de hardware genaamd AES support. Dit is aanwezig in de meeste moderne CPU’s. Dit zorgt ervoor dat het efficientie verschil tussen CPU en overige manieren van delven wordt verkleint. Groestl (oude CPU/GPU) – Groestl maakt een afweging tussen zaken als aankoop van nieuw materiaal, reactietijd en energieverbruik. Hierdoor verbruikt Groestl minder energie per hash dan andere algoritmen. Doordat het hashing algoritme eenvoudig is, presteren ook oudere CPU’s of GPU’s goed. Voor meer informatie verwijzen we naar de volgende link: http://www.groestl.info/Groestl.pdf
-   Is het meest energie efficiënte algoritme voor GPU’s in de huidige cryptovaluta markt. De praktijk heeft uitgewezen dat Groestl het laagste energieverbruik, warmte en geluidsoverlast geeft van alle recent uitgebrachte algoritmen. Dit zorgt voor een stillere en meer efficiëntere manier  van delven.
-   Is bedoeld om de toekomst van het delven te zijn. Groestlcoin is trots dat het als eerste gebruik maakt van dit nieuwe efficiënte algoritme.
-   Is een recent voorgesteld cryptografisch hashing algoritme dat een vergelijkbare structuur en toepassingen heeft als de Advanced Encryption Standard (AES). Het doel van dit document is het presenteren van het ontwerp van het samenwerkingsverband tussen AES en Grøstl met gebruik van minimale middelen door een pijpleidingconstructie. Het voordeel van deze samenwerking is dat het op efficiente wijze zowel voorziet in een cryptografische hashfunctie, en daarnaast dienst doet als blocknummer. Het systeem is gericht op de Altera Cyclone IV FPGA. Het document geeft een volledige omschrijving van het ontwerp en de ingebruiname, almede een analyse van de resultaten van deze fusie.  Tot slot worden verschillende mogenlijkheden van het gebruik van Grøstl met elkaar vergeleken.
-   Is een byte-georiënteerd SP-netwerk dat verschillende componentented heeft geleend van AES. De S-box (substitution of vervangings-box) die wordt gebruikt is identiek met AES. Het gevolg is een sterke verwarring en verspreiding binnen Grøstl.
-   Is een zogehete wide-pipe constructie waarbij de grootte van de interne status aanzienlijk groter is dan de omvang van de output. Dit heeft het bekende effect dat generieke aanvallen tegen de hashfunctie aanzienlijk worden vermoeilijkt.
-   Levert op een wijd vlak verschillende goede prestaties en heeft daarnaast verschillende maatregelen getroffen tegen zogehete side-channel attacks die zichzelf reeds hebben bewezen door AES.

Over de AES versnelling:
De samenstellingsfunctie is gebaseerd op een gekoppelde 256– of 512-bit permutatiefunctie P en Q en wordt gedefinieerd als
f(h, m) = P(h ⊕ m) ⊕ Q(m) ⊕ h

De permutatiefuncties P en Q zijn verregaand gebaseerd op het Rijndael (AES) bloknummer, maar opereren middels 8×8 of 8×16 serie van bytes, in plaats van 4×4. Net als AES bestaat iedere ronde uit vier handelingen:

1. AddRoundKey (de rondenummers van Grøstl hebben een vaste waarde, maar verschillen tussen P en Q)
2. SubBytes (maakt gebruik van de Rijndael S-Box, waardoor het delen van AES uitvoeringen mogelijk worden gemaakt.
3. ShiftBytes (een uitbreiding in vergelijking met AES, hierdoor verschillen P en Q en 512- en 1024-bit versies)
4. MixColumns (maakt gebruik van een 8×8 matrix in plaats van de 4×4 Rijndael matrix.
Grøstl onderscheid de input in blokken en berekent herhaldelijk de hi = f(hi-1, mi). Echter, Grøstl behoud een hash status van tenminste twee maal de grootte van de laatste output (512 of 1024 bits), welke aan het einde van de hashberekening wordt afgeroomd.  
Stop met leren:Start met denken
Donaties worden gewaardeerd
Leet9yr7pqvEJhvHBvmdDnFKSVT7q2GwiV

Offline Nelis

 • e-Gulden, meer dan geld
 • Eindbaas
 • *****
 • Berichten: 1.330
 • Karma: +24/-10
 • Oprichter BRVC
  • Bekijk profiel
  • tBrabantsKWARTIERTJE
Re: GroestlCoin (GRS)
« Reactie #1 Gepost op: 17 juni 2015, 19:58:39 »


Electrum-grs is een lichtgewicht “slanke client” groestlcoin portemonnee voor Windows, MacOS en Linux en is gebaseerd op een client-server protocol. Het grootste voordeel ten opzichte van de orginele Groestlcoin client zijn de ondersteuning van multi-signature portemonnees en het niet behoeven te downloaden van de gehele blokketen.


Indien je een gewone gebruiker bent van Groestlcoin en eenvoudigweg het gebruikersgemak van een web-portemonnee wilt, met de beveiligingstandaard van de volledige applicatie en daarnaast multi-signature ondersteunt wilt zien, dan is Electrum-GRS de juiste keuze voor jou.

Kenmerken:
• Versleutelde portemonnee – Het bestand dat je groestlcoins bevat is beveiligd met een wachtwoord. Je bent beschermt tegen diefstal.
• Deterministische sleutel voortbrenging – Indien je jouw portemonnee verliest kan je deze herstellen vanuit de seed. Je bent beschermt tegen je eigen fouten.
• Direct te gebruiken – De client download de blokketen niet, maar vraagt deze informatie bij een server op. Hierdoor is er geen vertraging en loopt je portemonnee altijd synchroon met het netwerk.
• Vrijheid en privacy – De server slaat gebruikersgegevens niet op. Je bent niet verbonden aan 1 enkele server en de server hoeft je niet te herkennen.
• Geen scripts: Electrum download geen enkele code. Indien een server is gecompromitteerd kan deze je geen willekeurige code sturen om te proberen je groestlcoins te stelen.
• Geen single point of failure – Doordat de servercode openbaar beschikbaar is kan iedereen een server draaien.
• Transacties worden lokaal ondertekend – Jouw persoonlijke sleutel wordt niet gedeeld met de server. Je hoeft de server je geld dus niet toe te vertrouwen.
• Firewall vriendelijk – De client hoeft geen poort te openen, in plaats daarvan controleert hij de server regelmatig op updates.
• Vrije software – Gnu GPL v3. Iedereen kan de code controleren.
• Geschreven in Python – De code is kort en eenvoudig te bekijken.
• Gebruiksvriendelijk – Ondersteuning van Groestlcoin URIs, ondertekende URIs en Groestlcoin aliasen.
• Geen opsluiting – Je kan je persoonlijke sleutel exporteren en gebruiken in andere versies van Groestlcoin.
• Geen downtime – Electrum servers zijn gedecentraliseerd en redundant. Je portemonnee zal het nooit laten afweten.
• Zekerheidscontrole – Electrum portemonnee verifieerd alle transacties in je geschiedenis met behulp van SPV.
• Koude Opslag – Houdt je persoonlijke sleutels offline en ga online met een alleen-kijken portemonnee. Onderteken transacties van een computer die altijd offline is. Verzend de transacties via een apparaat dat jouw sleutels niet bezit.
• Multisign – Verdeel de toestemming om munten te spenderen tussen meerdere portemonnees met behulp van parallelle BIP32 afleidingen en P2SH adressen (“2 van de 2”, “2 van de 3”). Compact tot een reeks behorende formaat voor niet of gedeeltelijk ondertekende transacties welke de BIP32 master publieke sleutel en de afleiding hiervan bevatten die nodig zijn om de input te ondertekenen. Tot een reeks behorende transacties kunnen worden verzonden naar mede-ondertekenaars of naar koude opslag met behulp van QR codes.
• Mede-ondertekenaar pool plugin – versleuteld communicatie kanaal voor multisign portemonnees, voor het verzenden en ontvangen van gedeeltelijk ondertekende transacties.
• Val op – Draai een publieke Electrum server, publiceer je bericht en bereik duizenden Groestlcoin gebruikers.

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt gegeven van de volgende zaken:
1. Lukt het om munten te ontvangen? (test met kleine bedragen om mogelijk verlies te beperken)
2. Lukt het om munten te verzenden?
3. Lukt het om een QR code te scannen van een andere telefoon?
4. Werkt de mede-ondertekenaars pool als je gebruik maakt van een multi-sign portemonnee?
5. Werkt het virtuele toetsenbord wanneer wordt gevraagd om je portemonnee wachtwoord in te geven?
6. Wordt electrum1.groestlcoin.org en electrum2.groestlcoin.org automatisch gedetecteerd bij Tool – Network?
7. Lukt het om persoonlijke sleutels te vegen?

Deze applicatie bevat de GPL versie 3 licentie. Er is geen garantie en derden partijen kunnen niet aansprakelijk worden gesteld in geval van schade. Als deze applicatie ervoor zorgt dat munten verloren raken wordt deze schade niet gecompenseerd. Gebruik van de applicatie is volledig op eigen risico.

De applicatie heeft mogelijk niet ontdekte fouten en problemen. Feedback kan worden verstuurd via de volgende wegen:
1. PM sturen
2. email: groestlcoin@gmail.com
3. Plaats opmerkingen of fouten in dit topic

Belangrijk:
Bewaar je geheime zin op een veilige plek!
De multi-signature adressen beginnen met een “3” en niet met een “F”
Electrum-GRS maakt een versleutelde bestandsnaam “default_wallet” in plaats van “wallet.dat” (zoals in Groesltcoin Core gebruikelijk is)
• Locatie windows: Navigeer naar C:\Gebruikers\gebruikersnaam\AppData\Roaming\Electrum-grs\wallets  (of open windows explorer en vul in %appdata%\Electryum-grs\wallets) en maak een back-up van default_wallet door het bestand te kopiëren en te verplaatsen naar een veilige locatie
• Lokatie Mac: Navigeer naar ~/Libarary/Application Support/Electrum-grs/wallets en maak een back-up van default_wallet door het bestand te kopiëren en te verplaatsen naar een veilige locatie

Je kan Electrum-GRS downloaden via de onderstaande links en Groestlcoin gebruiken binnen 5 minuten.
Download de OSX DMG portemonnee hier: https://github.com/GroestlCoin/electrum-grs/releases/download/v2.0.3/Electrum-grs-2.0.3.dmg
Download de Windows portemonnee hier:  https://github.com/GroestlCoin/electrum-grs/releases/download/v2.0.3/Electrum-grs-2.0.3-setup.exe
Voetnoot: De QR code scanner wordt niet ondersteund in Windows en OSX binaries

Broncode:
Github server:  https://github.com/GroestlCoin/electrum-server
Github client: https://github.com/GroestlCoin/electrum
Stop met leren:Start met denken
Donaties worden gewaardeerd
Leet9yr7pqvEJhvHBvmdDnFKSVT7q2GwiV

Offline Nelis

 • e-Gulden, meer dan geld
 • Eindbaas
 • *****
 • Berichten: 1.330
 • Karma: +24/-10
 • Oprichter BRVC
  • Bekijk profiel
  • tBrabantsKWARTIERTJE
Re: GroestlCoin (GRS)
« Reactie #2 Gepost op: 17 juni 2015, 19:59:32 »


MultiGroestl is een lichtgewicht “slanke client” Groestlcoin portemonnee voor Windows, MacOS en Linux, gebaseerd op groestlcoinj. Het grootste voordeel ten opzichte van de originele Groestlcoin client bestaat uit de ondersteuning voor het simultaan openen van meerdere portemonnees en het niet hoeven te downloaden van de gehele blokketen.


Indien je een gewone gebruiker bent van Groestlcoin en op zoek bent naar een portemonnee die werkt zonder al te veel gedoe, dan is MultiGroestl voor jou de juiste keuze.

Kenmerken:
• Meerdere portemonnees kunnen gelijktijdig worden geopend.
• Snel en eenvoudig te installeren op alle grote besturingssystemen (Windows, Mac, Linux)
• Veilig door het ontwerp – Alle persoonlijke sleutels worden versleuteld opgeslagen op je lokale apparaat (of op een usb stick)
• Sneller – Synchroniseert met het netwerk door enkel de blok koppen zeer snel te downloaden.
• Lichter – Niet benodigd om de gehele Groestlcoin blokketen te downloaden en op te slaan.
• Eenvoudig – Geen verplichting om extra nodes te zoeken of het configuratie bestand aan te passen.
• Toont de laatste koerswaardering van Groestcoin op Poloniex
• Importeer en exporteer je persoonlijke sleutels.
• Grafiek van je balansontwikkeling van de afgelopen 30 dagen.
• Free en gedecentraliseerd – Open Source met MIT licentie.
• Internationaal – meerdere talen worden ondersteunt .

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt gegeven van de volgende zaken:
1. Lukt het om munten te ontvangen? (test met kleine bedragen om mogelijk verlies te beperken)
2. Lukt het om munten te verzenden?
3. Lukt het om een QR code te scannen van een andere telefoon?
4. Werkt de grafische weergave bij jou?
5. Hoe lang duurt het om de blokketen te synchroniseren?
6. Wordt jouw taal ondersteunt?
7. Berekend de applicatie de wisselkoers juist?

Indien de blokketen niet synchroniseerd of vast raakt, ga dan simpelweg naar Tools – reset blockchain and Transaction. De applicatie zal zeer snel synchroniseren (het programma sluiten is geen noodzaak). Deze applicatie bevat de GPL versie 3 licentie. Er is geen garantie en derden partijen kunnen niet aansprakelijk worden gesteld in geval van schade. Als deze app ervoor zorgt dat munten verloren raken wordt deze schade niet gecompenseerd. Gebruik van de applicatie is volledig op eigen risico.

De applicatie heeft mogelijk niet ontdekte fouten en problemen. Feedback kan worden verstuurd via de volgende wegen:
1. PM sturen
2. email: groestlcoin@gmail.com
3. Plaats opmerkingen of fouten in dit topic

Belangrijk:
MultiGroestl maakt een versleutelde bestandsnaam “multigroestl.wallet” in plaats van “wallet.dat” (zoals in Groestlcoin Core gebruikelijk is)
• Locatie windows: Navigeer naar C:\gebruikers\gebruikersnaam\AppData\Roaming\multigroestl  (of open windows explorer en vul in %appdata%\MultiGroestl) en maak een back-up van multigroestl.wallet door het bestand te kopiëren en te verplaatsen naar een veilige locatie
• Locatie Mac: Navigeer naar ~/Libarary/Application Support/multigroestl  en maak een back-up van multigroestl.wallet door het bestand te kopiëren en te verplaatsen naar een veilige locatie

Je kan Multigroestl downloaden via de onderstaande links en Groestlcoin gebruiken binnen 5 minuten.
Download de Linux portemonnee hier: https://mega.co.nz/#!74llBIjY!4nQWHuEAMg1ndP1SHlsQ24Yf09greVCIo2qvu4XpDqE
Download de OSX DMG portemonnee hier: https://mega.co.nz/#!WkkllTBS!d_DSbixYPi38hPx84UBTmrQi05anfrgkgxc5hlgrpcc
Download de Windows portemonnee hier:  https://mega.co.nz/#!LkFRiQSI!mR3JXUMiqUbLeMgOASIfKfaqcHHfZFEWv2zg5VVtMq0h

Broncode:
Groestlcoin java bibliotheek voor Multigroestl:  https://github.com/GroestlCoin/groestlcoinj-mb-alice
MultiGroestl portemonnee: https://github.com/GroestlCoin/MultiGroestl
Stop met leren:Start met denken
Donaties worden gewaardeerd
Leet9yr7pqvEJhvHBvmdDnFKSVT7q2GwiV

Offline Nelis

 • e-Gulden, meer dan geld
 • Eindbaas
 • *****
 • Berichten: 1.330
 • Karma: +24/-10
 • Oprichter BRVC
  • Bekijk profiel
  • tBrabantsKWARTIERTJE
Re: GroestlCoin (GRS)
« Reactie #3 Gepost op: 17 juni 2015, 20:00:00 »


Een BIP-0032/-0039/-0044 verenigbare HD Groestlcoin portemonnee


Na een periode van hard werken aan de aanpassingen voor de laatste Wallet32 (v.0.3.17) voor Android is de Groeslcoin wallet32 beta (v0.1.3) klaar voor testen. De applicatie maakt het mogelijk om Groestlcoin met behulp van QR codes en URI links op je apparaat te verzenden en ontvangen. Sla je geheime zin op en email deze aan jezelf als je van de applicatie gebruik gaat maken! Op die manier kunnen je munten worden teruggevonden, zelfs wanneer jij je telefoon verliest.

Groestlcoin wallet32 verwezenlijkingen:
Bip-0032 voor het implementeren van een HD wallet
BIP-0039 voor het implementeren van een ezelsbruggetjes code of ezelsbruggetjes zin voor het aanmaken van deterministische portemonnees ( het proces om in een Bip-0032 seed te veranderen)
Bip-0044 voor het implementeren van een logische hiërarchie van deterministische portemonnees, gebaseerd op een algoritme zoals beschreven in BIP-0032 (specifiek formaat van een BIP-0032 portemonnee)

Kenmerken:
• Meerdere logische “rekeningen” binnen iedere portemonnee
• Nieuwe ontvangst en wisselgeld adressen voor iedere transactie.
• De portemonnee dient slechts eenmalig te worden veilig gesteld, tijdens het eerste gebruik.
• De portemonnee back-up bestaat uit een simpele lijst van 12 gewone woorden (BIP-0039)
• Dezelfde portemonnee kan op een veilige manier gelijktijdig via meerdere apparaten worden aangesproken.
• Portemonnee informatie is beveiligd door Groestl toegangscode
• Importeer papieren portemonnees en veeg ze.

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt gegeven van de volgende zaken:
1. Lukt het om munten te ontvangen? (test met kleine bedragen om mogelijk verlies te beperken)
2. Lukt het om munten te verzenden?
3. Lukt het om een QR code te scannen van een andere telefoon?
4. Lukt het om munten op te vragen via email of andere android services?
5. Hoe lang duurt het voordat de blokketen gesynchroniseerd is?
6. Hoeveel ruimte neemt de applicatie in beslag?
7. Berekend de applicatie de wisselkoers juist?

Belangrijk:
Sla je geheime zin op een veilige plek op!

Om de applicatie te sluiten druk je simpelweg op de terug toets, totdat het thuisscherm is bereikt. De applicatie zal zichzelf sluiten (het is niet noodzakelijk om de verbinding te verbreken).
Deze applicatie bevat de GPL versie 3 licentie. Er is geen garantie en derden partijen kunnen niet aansprakelijk worden gesteld in geval van schade. Als deze applicatie ervoor zorgt dat munten verloren raken wordt deze schade niet gecompenseerd. Gebruik van de applicatie is volledig op eigen risico.

De applicatie heeft mogelijk niet ontdekte fouten en problemen. Feedback kan worden verstuurd via de volgende wegen:
1. PM hashengineering op bitcointalk  https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=155038
2. email: hashengineeringsolutions@gmail.com
3. Plaats opmerkingen of fouten in dit topic

Groestlcoin Wallet32 is beschikbaar in de Google Playstore: https://play.google.com/store/apps/details?id=hashengineering.groestlcoin.wallet32

Broncode:
Groestlcoin Java Library (voor de Android applicatie en mogelijk andere software): https://github.com/HashEngineering/groestlcoinj
Groestlcoin Wallet32 Android broncode: https://github.com/GroestlCoin/GroestlCoin-Wallet32
Stop met leren:Start met denken
Donaties worden gewaardeerd
Leet9yr7pqvEJhvHBvmdDnFKSVT7q2GwiV

Offline Nelis

 • e-Gulden, meer dan geld
 • Eindbaas
 • *****
 • Berichten: 1.330
 • Karma: +24/-10
 • Oprichter BRVC
  • Bekijk profiel
  • tBrabantsKWARTIERTJE
Re: GroestlCoin (GRS)
« Reactie #4 Gepost op: 17 juni 2015, 20:01:22 »


Klaar-voor-gebruik HTML5 cross-platform Groestlcoin portemonnee, enkel door jou beheerd.


Groestlcoin is verheugd om onze nieuwe HTML5 klaar-voor-gebruik portemonnee, JSWallet aan te kondigen. Wij hebben naar onze gemeenschap geluisterd en een snelle, makkelijke, sexy wallet  ontwikkeld voor meerdere plaformen of browsertypen.

Wij zijn bij onze oorspronkelijke gedachte gebleven door zowel geen toegang te hebben tot munten van onze gebruikers door gevoelige informatie lokaal op te slaan, alsook het veiligstellen van je portemonnee mocht de site ooit offline gaan door deze door meerdere systemen te laten ondersteunen.

Maak een portemonnee aan in minder dan 5 seconden door je muis over het scherm te laten bewegen (of je vinger als je een touch-screen hebt) zonder dat je hierbij gebruikersinformatie afstaat. Door de beweging van de gebruiker als input te gebruiken voegen zijn bewegingen entropie (willekeurigheid) toe aan de berekening die ten grondslag ligt aan de het toekennen van de private sleutel van de Groestlcoin portemonnee.

Zou kan de JSWallet interpreteren als een “hot-wallet” waarbij jouw geheime URL gelijk staat aan je sleutel, welke optioneel extra kan worden beveiligd met een wachtwoord. JSWallet genereerd een splinternieuwe portemonnee met een publieke sleutel. Als je in de URL/adresregel kijkt zie je een willekeurig-ogende rij van letters en cijfers welke begint met ‘#’ of hash – de code achter de hash is dat wat jij zelf hebt ingegeven om te onthouden en is een “geheime link”welke nergens anders zichtbaar is dan op de browser van je eigen apparaat. Deze URL kopieer je vervolgens op een veilige plek, of voeg hem toe aan je favorieten om in de toekomst verbinding te maken.Kenmerken:
•   Geen login vereist
•   Wachtwoord is optioneel
•   Werkt op meerdere apparaten
•   Maak een “onthoud portemonnee”
•   Groestlcoins worden opgeslagen aan de kant van de gebruiker
•   Geschreven in HTML5
•   Nieuwe portemonnee in minder dan 5 seconden

Maak je eigen URL door een onthoud portemonnee aan te maken. Een onthoud portemonnee staat voor een willekeurige wachtwoordzin die alleen jij kent. Dit maakt het mogelijk om je persoonlijke URL te onthouden zodat je in iedere willekeurige browser toegang kan verkrijgen tot je portemonnee. Je wachtwoordzin is kritiek voor de veiligheid. In het algemeen kan gesteld worden dat een goede wachtwoordzin aan de volgende eisen voldoen:
•   Ten minste 10 woorden lang
•   Letter, hoofdletters, cijfers en tekens
•   Woorden die normaliter niet voorkomen in een boek, liedje of wachtwoordsysteem
•   Voor de gebruiker makkelijk te onthouden is
•   Onmogelijk om voor iemand anders te raden

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt gegeven van de volgende zaken:
1.   Lukt het om munten te ontvangen? (test met kleine bedragen om mogelijk verlies te beperken)
2.   Lukt het om munten te verzenden?
3.   Lukt het om een QR code te scannen van een andere telefoon?
4.   Hoor je een geluid zodra je munten verzend of ontvangt?
5.   Werkt het op alle (mobiele) browsers?
6.   Is de transactie voltooid binnen een aantal seconden?
7.   Berekend de applicatie de wisselkoers juist?

Belangrijk:
Kopieer de volledige URL op een veilige plek of voeg hem toe aan je favorieten voor toegang in de toekomst.
Ondanks dat ‘de geheime URL’ nooit wordt opgeslagen op het internet, slaan de meest moderne browsers iedere URL op die je bezoekt. Dit betekend dat je nieuwe veilige onthoudportemonnee mogelijk ook wordt opgeslagen. Dit is natuurlijk handig als je de enige persoon bent die een apparaat gebruikt, maar kan gevaar opleveren als je een apparaat deelt met andere gebruikers, of gebruik maakt van een publiek toegangkelijke computer. Om deze reden adviseerd het team achter de ontwikkeling van JSWallet dat je altijd gebruik maakt van de wachtwoord functionaliteit, of ervoor kiest om de JSWallet alleen te gebruiken voor snelle transacties, waarna de portemonnee waardeloos is geworden en van geen belang meer is. Alleen op deze manier kan worden voorkomen dat een aanvaller die toch jouw geheime URL in handen weet te krijgen financiele schade kan berokkenen. Een andere manier kan zijn het verwijderen van de browsergeschiedenis zoals de meeste gewend zijn te doen ingeval van vernederende webadressen of ongewenste URL’s.

De applicatie heeft mogelijk niet ontdekte fouten en problemen. Feedback kan worden verstuurd via de volgende wegen:
1. PM sturen
2. email: groestlcoin@gmail.com
3. Plaats opmerkingen of fouten in dit topic

Genereer die van jouw via jswallet.groestlcoin.org

De broncode zal binnenkort online komen via: https://github.com/Groestlcoin/grs-rush-wallet
Stop met leren:Start met denken
Donaties worden gewaardeerd
Leet9yr7pqvEJhvHBvmdDnFKSVT7q2GwiV

Offline Nelis

 • e-Gulden, meer dan geld
 • Eindbaas
 • *****
 • Berichten: 1.330
 • Karma: +24/-10
 • Oprichter BRVC
  • Bekijk profiel
  • tBrabantsKWARTIERTJE
Re: GroestlCoin (GRS)
« Reactie #5 Gepost op: 17 juni 2015, 20:02:56 »
Mooie vertalingen he  ;) GroestlCoin heeft een grote lading Nederlandse aanhang en ontwikkelaars en past prima tussen ons lijstje altcoins, een erg positief ingesteld team waarvoor niets dan lof! Volgende keer een ander muntje met Nederlandse roots.
Stop met leren:Start met denken
Donaties worden gewaardeerd
Leet9yr7pqvEJhvHBvmdDnFKSVT7q2GwiV