Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - AmazingDreams

Pagina's: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 15
76
Alternatief geld / Re: Multi Algo Guldencoin
« Gepost op: 10 maart 2015, 08:27:34 »
Sven kan je mij uitleggen waarom multi-algo er voor zorgt dat die Clevermining minder kans heeft om te domineren? Dat zie ik niet helemaal voor me.

Ja goed misschien zijn er mensen die geen ASIC of GPU beschikbaar hebben om scrypt te minen maar wel graag een CPU algoritme uitvoeren die dan mee kunnen doen. Maar dat die mensen überhaupt bestaan (in voldoende mate) is niet zeker en dat zijn eigenlijk de enige mensen die je wil hebben (al het andere mined alleen maar voor winst).

77
Alternatief geld / Re: Multi Algo Guldencoin
« Gepost op: 09 maart 2015, 21:06:34 »
Wij hebben inderdaad een multipool gehad. Geloof dat het de laatste tijd wat minder is geworden. Dat kun je hier aardig goed volgen.

Zoals ik al zei ben ik aardig druk bezet. Ik wil best een keer (casual) het gesprek met iemand aangaan hierover maar meer ook niet.

78
Alternatief geld / Re: Multi Algo Guldencoin
« Gepost op: 09 maart 2015, 18:10:14 »
Ik heb net een minuut of 15 over deze kwestie nagedacht en ben blij dat wij er bewust voor gekozen hebben bij KGW te blijven. NLG heeft nu 3(?) algoritmes gehad en allemaal deden ze het blijkbaar niet zo lekker.

In de eerste plaats moet je het probleem goed (en vooral simpel) gedefinieerd hebben. Het probleem is dat er onverwachts veel extra snelheid bij of van het netwerk af kan rollen. Deze snelheid heeft als enige doel winst te behalen op de coin doordat de difficulty / prijs / blockreward verhouding goed genoeg is.

1. Difficulty
Hier kun je het probleem niet goed oplossen, omdat je bezig bent met de toekomst voorspellen (wanneer gaat er X snelheid bij, wanneer gaat er X snelheid af). Tenzij je je bezig gaat houden met lerende algoritmes is dit probleem praktisch onoplosbaar. Je kunt dingen rekken, strekken, buigen wat je wilt maar er zullen altijd situaties zijn waar het algoritme niet goed mee om kan gaan. Je kunt hoogstens kiezen voor het beste algoritme. (Disclaimer: ik ben geen wiskundige)

2. Prijs
Hier heb je sowieso weinig invloed op

3. Blockreward
Kun je natuurlijk aanpassen zodat de verhouding (eerder) slecht wordt. Hangt erg samen met #2. Is dit wenselijk om aan te passen? Nope

Ik denk dat dit een genoeg gesimplificeerde illustratie is van het probleem. Het hash-algoritme zelf komt hier niet in voor maar dit kan indirect natuurlijk invloed hebben op de difficulty.

Hoe krijg je die difficulty omhoog?

Extra hashing power
Van dat stabiele soort. Geen coin-switchers dus. Hoe kom je hieraan?

Als je kiest voor het ondersteunen van meer soorten algoritmes dan kies je niet alleen voor meer verschillende soorten (dedicated) hardware maar ook voor meer verschillende soorten coin-switchers. Dat is iets wat zowel goed als slecht uit kan pakken.

Als je kiest voor merged mining en je krijgt somebigstableXcoinpool.com zover om je coin te merge-minen heb je de stabiele power van voorgenoemde pool permanent op je netwerk zitten.

Ik denk dat de meest betrouwbare optie merged mining is. Ik moet wel zeggen dat ik me nou niet echt verdiept heb in de flora en fauna van hashing-algoritmes.

79
Alternatief geld / Re: Multi Algo Guldencoin
« Gepost op: 09 maart 2015, 17:14:05 »
En merged mining overwogen?

80
Alternatief geld / Re: Multi Algo Guldencoin
« Gepost op: 09 maart 2015, 17:13:20 »
Je stelt je blockchain namelijk open voor meer vreemde hashing power. Meer hashing power is alleen positief als dat wordt gedreven door loyale miners. Zeker als je ook "sha" toevoegt open je de box van pandora.

Dat. SHA zal in ieder geval geen optie zijn ivm de shitload aan 2e hands miners die te slap zijn geworden voor BTC.

81
Alternatief geld / Re: Multi Algo Guldencoin
« Gepost op: 09 maart 2015, 16:26:45 »
Hi Sven,

Ik ben op het moment nogal druk bezet maar als je een linkje hebt naar een discussietopic of wat dan ook zal ik kijken wat ik qua theorie/denkwerk kan bijdragen.

82
Media / Re: accountant.nl stukje over bitcoin
« Gepost op: 08 maart 2015, 11:19:26 »
met trusted thirth parties wordt in onze wereld een node bedoeld, bekijk anders bitcoinproperly.org/nl/ nog eens.

In mijn wereld is een trusted third party iemand die tussen jouw en mijn geld in staat. Iemand die het aanpakt en doorgeeft.

In feite doen nodes dat ook. :) Impliciet kun je nodes vertrouwen omdat ze gebonden zijn aan het volgen van de regels die door het netwerk zijn opgelegd. Alleen als een node eigenaar tevens eigenaar is van zeg 70% van de andere nodes kun je 'm niet meer impliciet vertrouwen.

Verder botst hier de term van de derde partij bij transacties (bv iDEAL) met de derde partij van een crypto-netwerk (een andere node). Het lijkt me zinloos om hier verder over te discussiëren. Eigenlijk wil je de derde partij bij een transactie (litepaid) wegnemen of in ieder geval ook impliciet kunnen vertrouwen (ROT).

83
Economie discussie / Re: Prijs EFL
« Gepost op: 11 februari 2015, 22:56:35 »
Hallo,

Bedankt voor jullie reacties. Als ik kan helpen met iets voor de EFL hoor ik het wel.

Groetjes Ron

Hi Ron,

Waar liggen je interesses? Wat zou je willen doen? (Stuur maar even een PM!)

84
Belangrijke mededelingen / Re: Flyer e-Gulden
« Gepost op: 10 februari 2015, 11:04:40 »
Even een stukje commentaar met een webdesigners oog:

- Gebruik het liefst een standaard ISO formaat. Deze formaten zijn zo gemaakt dat ze bijvoorbeeld precies tweemaal op een A4 passen. Een A5 past precies tweemaal op 1 A4, A6 pas precies tweemaal op een A5, enzovoorts, hierdoor verlies je minder papier. (Daar hebben ze over nagedacht!)
- Het font wat je gebruikt (op de voorkant) is nogal dun, dat leest minder makkelijk.
- 'Justified' tekst leest gemakkelijker
- Ik zou op de voorkant een 'eye-catcher' zetten en die 2 stukjes tekst naar de achterkant verplaatsen.
- Bij 'e-Guldens versturen' zou ik nogmaals een vergelijking zoeken met de bank/euro. Iets als: "e-Guldens versturen werkt eigenlijk net zoals bij de bank, je vult een rekeningnummer en een bedrag in en je bent klaar!" Hoe je precies aan t rekeningnummer komt is een tweede, daar zou ik het niet teveel over hebben - roept vragen op.

85
DOC (The Directory Of Change) / Re: Zeitgeist beweging
« Gepost op: 08 februari 2015, 17:21:30 »
De Zeitgeist Beweging bestaat uit individuen die zich inzetten voor het verspreiden van een beter begrip van de meer fundamentele werking van onze samenleving. Nog belangrijker is het zich eveneens inzetten voor het verspreiden van een beter begrip in mogelijkheden om onze samenleving anders in te richten. Ze kijkt hierbij naar bewezen methodes in (sociale) wetenschap en naar ontwikkelingen in techniek voor oplossingen -boven politieke of monetaire oplossingen-, om zodoende een 'Grondstofgebaseerde Economie' (GGE) te realiseren.


Intentieverklaring
De Zeitgeist Beweging bestaat uit individuen die zich inzetten voor het verspreiden van een beter begrip van de meer fundamentele werking van onze samenleving, maar eveneens het verspreiden van een beter begrip in de mogelijkheden om onze samenleving anders in te richten. Ze kijkt hierbij naar bewezen methodes in (sociale) wetenschap en ontwikkelingen in techniek boven politieke of monetaire oplossingen om zodoende een 'Grondstofgebaseerde Economie' (GGE) te realiseren. De Zeitgeist Beweging, opgericht in 2008, is een organisatie ter bevordering van duurzaamheid die zich door middel van een netwerk van wereldwijde en regionale afdelingen, projectteams, jaarlijkse evenementen, media en liefdadigheidswerk, bezighoudt met activisme vanuit de gemeenschap en bewustzijnsacties.

Het principiële oogmerk van de beweging behelst de erkenning van het feit dat de meeste sociale problemen die de menselijke soort op dit moment bedreigen niet het resultaat zijn van diepgewortelde corruptie, schaarste, politieke beleidsvoering, gevolg van “de menselijke natuur” of andere factoren die hiervoor in de activistengemeenschap gewoonlijk verantwoordelijk worden gesteld. De Beweging identificeert thema’s als armoede, corruptie, maatschappelijke ineenstorting, dakloosheid, oorlog, hongersnood en dergelijke eerder als symptomen van een verouderde sociale structuur.
Terwijl tussenstappen in het hervormingsproces en hulpbetoon naar de gemeenschap het belang hebben voor de Beweging, is de bepalende doelstelling hier het tot stand brengen van een nieuw sociaal-economisch model. Dit model is gebaseerd op technisch verantwoord beheer, toewijzing en distributie van bronnen en middelen, met behulp van de wetenschappelijke methode, om problemen te beredeneren en doelmatige oplossingen te vinden.

Dit “Resource Based Economy” model is een directe, technische aanpak van sociaal beheer, in tegenstelling tot een monetair of zelfs politiek systeem. Het gaat over het actualiseren van de werking van de maatschappij volgens de meest geavanceerde en beproefde methodes die de wetenschap te bieden heeft. Hierbij kunnen we de schadelijke gevolgen en beperkingen van ons huidige monetaire systeem zoals winsten, bedrijven en andere structurele of motiverende componenten achter ons laten.

De Beweging is trouw aan een gedachtegang, niet aan personen of instellingen. Met andere woorden, deze beschouwing houdt in dat we met behulp van sociaal gericht onderzoek en beproefde inzichten in wetenschap en technologie, op logische wijze tot maatschappelijke toepassingen kunnen komen. Deze zouden fundamenteel doelmatiger aan de menselijke behoeften kunnen voldoen. Zó goed zelfs, dat er weinig of geen reden is om aan te nemen dat oorlog, armoede, 95% van de misdaad en veel andere op geld terug te voeren schaarste- verschijnselen, aanwezig in ons huidige model, niet op termijn zouden kunnen worden opgelost.

De activisme- en bewustzijnscampagnes van de Beweging bestrijken zowel de korte als de lange termijn. De langetermijnvisie is de overgang naar een “Resource Based Economy”. Maar, de beweging onderkent ook de behoefte aan overbruggende hervormingstechnieken en directe steun vanuit de gemeenschap op weg daar naar toe. “Monetaire hervorming” is geen door de Beweging voorgestelde eindoplossing op zichzelf. Toch wordt het nut van dergelijke wettelijke benaderingen wél erkend in het kader van overgang en continuïteit. Zo ook het inzamelen van voedsel en kleding en andere hulpprojecten om noodlijdenden op korte termijn te helpen.

Toch ziet de Beweging ook het nut van deze projecten in, omdat we zo anderen helpen in tijden van nood en tegelijk de aandacht vestigen op het hoofddoel, maar niét als langetermijnoplossing. De Zeitgeist Beweging heeft verder geen banden met welk land of politiek platform dan ook. Ze beschouwt de wereld als één enkel systeem en de menselijke soort als één enkele familie. De Beweging ziet in dat alle landen moeten ontwapenen en bronnen en middelen en ideeën leren delen, als wij op lange termijn willen overleven. Vandaar dat de gevonden en voorgestelde oplossingen in het belang moeten zijn van iederéén en niet slechts van een selecte groep.

86
e-Gulden discussie / Re: Puber-corner
« Gepost op: 03 februari 2015, 07:13:20 »
aan Nelis nog een vraag, hoe gaan wij een aparte corner maken alleen voor pubers?

Die vraag moet zijn, "Hoe gaan we überhaupt controleren of iemand van een bepaalde leeftijd is?"

Ik vind het een leuk idee, maar het is onmogelijk om zeker te weten hoe oud iemand is - op internet. Maar ik denk dat als je iets Puber Corner noemt dat het wel een beetje vanzelf goedkomt.

Dan wordt de vraag wat het idee is van de Puber Corner. Op dit moment weten we alleen dat er iets moet komen wat Puber Corner heet. Wat moet je daar kunnen doen? Moet er aparte informatie beschikbaar zijn? Is een apart stukje op het forum voorlopig voldoende? Enz.

87
Stel jezelf voor / Re: Hoi!
« Gepost op: 01 februari 2015, 11:23:54 »
Ook hallo! Een hele beestenbende zo :)

Haha inderdaad :) welkom allen!

88
Belangrijke mededelingen / Re: e-Gulden: even bijkletsen
« Gepost op: 01 februari 2015, 11:21:59 »
Hier ga ik even over nadenken, er zijn een aantal mensen in mijn omgeving die hier ook zeer geschikt voor zijn. Ik heb nog een vraagje heeft EFL al een goede mogelijkheid om betalingen te ontvangen in Shops. Heb hier nog niks over kunnen vinden wat ik wel weet dat elf hier nog niet de nadruk op legt. Zo niet wat hebben we nodig om dit te kunnen realiseren.

Groetjes Zeero

Ik geloof dat https://www.litebit.eu/nl/ zo'n service aanbied.

Daarnaast heb ik zelf voor de meer tech savvy een API met verschillende mogelijkheiden geschreven https://api.guldenplaza.nl/

90
Belangrijke mededelingen / Re: Wallet versie 1.2.0.2
« Gepost op: 18 januari 2015, 11:18:01 »
Zal ik de OP's aanpassen? Ik lees net dat er misschien problemen zijn, dus moet ik er dan nog een mee wachten?

Ik heb niets gehoord over problemen?

Je kunt in de OP's ook verwijzen naar https://github.com/Electronic-Gulden-Foundation/egulden/releases dan zie je vanzelf de nieuwste release bovenaan.

Pagina's: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 15