Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - AmazingDreams

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 15
46
Gebruik je een lokale apt repository of iets dergelijks? 192.168.8.250:8080 is een lokaal IP adres.

47
Die laatste moet je met sudo uitvoeren. (sudo apt-get update)

48
Luk nog steeds niet heb ook de andere versie er in gezet, maar geen verbetering

jr@jr-HP-EliteBook-8440p:~/egulden$ ./egulden-qt
./egulden-qt: error while loading shared libraries: libqrencode.so.3: cannot open shared object file: No such file or directory

Vreemd, alle libraries zouden in de binary moeten zitten. (Edit: na nadere inspectie blijkt de 32 bits versie niet alle libraries te bevatten)

Wat is de output van ldd egulden-qt? Dan kan je zien welke libraries missen en deze installeren.

Eenvoudigst is om alle dependencies gewoon maar te installeren:

sudo apt-get install build-essential libboost-dev libboost-system-dev \
    libboost-filesystem-dev libboost-program-options-dev libboost-thread-dev \
    libssl-dev libdb++-dev libminiupnpc-dev \
    qt5-qmake libqt5gui5 libqt5core5 libqt5dbus5 qttools5-dev-tools

Mocht dit allemaal niet baten, kun je zelf de code compileren, maar dat kan even duren:

sudo apt-get install git
git clone https://github.com/Electronic-Gulden-Foundation/egulden
cd egulden

qmake
make -j4

49
Wil me niet echt mee bemoeien maar Efl.nl ziet er echt niet uit, het gaat wel om geld en het misschien zal het wel werken, maar het straalt geen  betrouwbaarheid uit. In ieder geval niet voor mij.

ps neem commentaar ter harte, want het is erg kostbaar.

Zoals je misschien gemerkt hebt ontbreekt er bij ons team een goede webontwerper. bitwise-shifted en ik zijn beide in de eerste plaats backend-programmeurs.

Zou je concreet aan kunnen geven wat volgens jou beter kan? Ik heb met bitwise-shifted al e.e.a besproken voornamelijk met betrekking tot de instap en backup (je krijgt nu 'zomaar' een portemonnee en moet maar uitvogelen dat waar je je puk code moet vinden maw te weinig begeleiding). Het ontbreekt ook aan tijd, er is genoeg te doen en alles is belangrijk.

50
Hulp / Re: Geen backup gemaakt
« Gepost op: 26 oktober 2016, 16:59:51 »
Hallo John,

Ik snap niet precies wat je bedoeld met de map met setup. Ik denk dat je de zip download bedoeld met egulden-qt.exe? Hier wordt helaas de wallet niet in bijgehouden. Ik ben bang dat je je e-Guldens kwijt bent.

Mocht je een bestandje vinden in deze map met de naam 'wallet.dat' heb ik niets gezegd! Plaats deze dan in de map C:\Users\JouwGebruikersNaam\AppData\Roaming\E-Gulden.

Succes en laat het weten als ik je nog ergens mee kan helpen!

51
Hulp / Re: Backup osx wallet terugzetten
« Gepost op: 22 oktober 2016, 10:08:26 »
Oei, wat is er gebeurt?

52
Hulp / Re: Backup osx wallet terugzetten
« Gepost op: 19 oktober 2016, 21:28:49 »
Hallo,

Hieronder de stappen, ik heb op dit moment geen Mac OSX tot mijn beschikking dus ik kan dit nu niet verifiëren:

1. Start de e-Gulden wallet op, wacht even tot het logo is verdwenen en de wallet helemaal is opgestart
2. Sluit nu de e-Gulden wallet weer af
    De client heeft nu de juiste bestanden op de juiste plekken aangemaakt zodat we verder kunnen met de volgende stappen.
3. Open Finder in ~/Library/Application Support/EGulden/
    Het kan zijn dat de locatie van de e-Gulden map zelf een andere naam heeft, kan dit nu niet controleren
4. Verwijder of hernoem wallet.dat, naar bijvoorbeeld wallet.dat.old
    Als je al e-Guldens hebt ontvangen op je huidige wallet zijn deze nu bewaard in het wallet.dat.old bestand en dus niet verdwenen. Als je zeker weet dat je met deze wallet geen e-Guldens hebt ontvangen staat het je vrij om wallet.dat.old te verwijderen.
5. Kopieer je backup naar deze map, en hernoem je backup naar wallet.dat
6. Start nu de e-Gulden wallet weer op, als het goed is zie je nu al je oude transacties en adressen weer.

Ik hoop dat het hiermee lukt, laat het weten als je nog vragen hebt!

53
Belangrijke mededelingen / Re: Satoshi Nakamoto maakt zich bekend
« Gepost op: 03 mei 2016, 07:26:52 »
En de bijbehorende kritiek:
De signatures die gebruikt zijn om te bewijzen dat hij Satoshi is zijn gecopy-paste van transacties uit de blockchain. Er is op dit moment geen bewijs publiek gemaakt waaruit blijkt dat hij inderdaad Satoshi is. De enige ondersteuning voor de claim wordt indirect geleverd via 2 core developers en de BBC die de validiteit van de in privé uitgewisselde signatures lijken te bevestigen.

http://tweakers.net/nieuws/110889/australier-claimt-bitcoin-bedenker-te-zijn.html

54
Economie discussie / Re: Wie kent Eurotopia nog?
« Gepost op: 15 februari 2016, 07:05:18 »
Ook relevant: EPCOT van Walt Disney (Experimental Prototype Community of Tomorrow)

https://en.wikipedia.org/wiki/EPCOT_(concept)

55
Economie discussie / Re: De prijs van de EFL
« Gepost op: 27 januari 2016, 21:21:33 »
Maar volgens mij is het zo dat niemand totale controle heeft over de EFL als ik het goed zie?

Kan iemand de EFL uitzetten?

Een woord: nee. De EFL bestaat omdat er computers draaien die met elkaar praten. Zolang al deze computers niet in het bezit zijn van een enkel persoon is het niet mogelijk om de EFL uit te zetten.

56
e-Gulden discussie / Re: Wat betekent laatste blok?
« Gepost op: 14 januari 2016, 08:05:32 »
Ik neem aan dat je het 'laatst gevonden blok' bedoelt. Wat dit exact betekent is afhankelijk van de context waarin je dit leest.

Als je dit bijvoorbeeld leest op egulden.org. Binnen het netwerk als geheel betekent het het laatste blok dat gevonden is door de miners. Het blok zelf is niet zozeer belangrijk, er bestaan inmiddels ruim een half miljoen blokken. Het is wel belangrijk wanneer het laatste blok is gevonden. In blokken worden namelijk transacties verpakt en zodra een transactie in een blok is verpakt wordt deze opgenomen in de transactie historie: het is 'officieel' geworden en de ontvanger van de transactie kan nu ook het ontvangen geld uitgeven.

Als je dit leest op een miningpool zoals pool.amazingsystems.nl betekent dit in de eerste instantie natuurlijk hetzelfde. Echter, mining pools verdienen hun geld door blokken te minen. Het laatst gevonden blok betekent ook de laatste keer dat deze pool geld heeft verdient. Vaak staat er daarom niet het laatst gevonden blok door het netwerk, maar het laatst gevonden blok door de pool (of allebei).

In beide gevallen betekent het bijna hetzelfde; maar het is om verschillende redenen belangrijk.

57
Valuta Markt / Re: Cryptsy
« Gepost op: 08 januari 2016, 07:08:38 »
Ja, van Cryptsy zou ik inderdaad wegblijven. Ten eerste heeft het ze ongeveer 10 dagen gekost om een BTC uitbetaling te doen en daarnaast 'kan' hun systeem ook nog eens geen wachtwoorden veranderen.

Ter verduidelijking: ik vul een nieuw wachtwoord in, druk op opslaan en krijg de melding dat "Your password has been changed". Vervolgens log ik in met het nieuwe wachtwoord. Werkt niet. Oude wachtwoord werkt wel. Meerdere keren te reproduceren.
Als je dan in de chat gaat vragen wat het probleem is wordt gezegd dat je je cache moet legen - alsof het je eigen schuld is dat het niet werkt - maar dat hielp in mijn geval ook niet.

Kortom: zo spoedig mogelijk al je coins in e-Gulden omzetten en wegwezen, e-Guldens (en andere coins) betalen ze namelijk wel snel uit.

58
Belangrijke mededelingen / Re: Forum grote schoonmaak
« Gepost op: 03 november 2015, 10:52:49 »
Dat wist ik niet. Nobel van je, het zou eigenlijk misschien beter een publiekstrekker uit algemene middelen moeten zijn? Ik ben er in elk geval blij mee. 

Het tweede: Ik snap inderdaad niet goed hoe ik moet beginnen. De informatie op het forum is erg gefragmenteerd en laat teveel te raden over. Het is me gelukt om een pool te vinden, maar na het inloggen begrijp ik er geen zak meer van. Ook de mining programma's lijken niet mee te willen werken.  Crashes, errors, van dat geneuzel.

Als je je eguldenprogramma zelf laat minen, bijvoorbeeld op je laptop, dan staat dat ding binnen de kortste keren te loeien omdat het alle resources van je systeem pakt.  Een dedicated systeem heb ik er wel voor over. Krachten bundelen in een pool schijnt wel beter te zijn, toch?

Het idee van minen is te begrijpen, maar een simpele noob handleiding zou ik erg op prijs stellen. Misschien helpt het andere enthousiastelingen om ook verder te gaan.
Welke instellingen heb je nodig voor efl, welke pool werkt het beste, hoe laat je de pool met je miningprogramma draaien, is het rendabel om te doen ivm met de kosten voor stroom, dat soort vragen.

Minen is inderdaad in de basis erg simpel maar inmiddels aardig ingewikkeld geworden. In de basis laat je een stukje hardware berekeningen uitvoeren om blokken te vinden. Inmiddels is het echter zo dat er speciale hardware bestaat om dit te doen waardoor het allemaal in een klap een stuk minder eenvoudig wordt. Wat ik je nu al direct kan vertellen is dat minen met een laptop niet rendabel is. Minen met een CPU (processor) is per definitie niet rendabel. Met een GPU wordt het iets beter maar winst hoef je zeker niet te verwachten.

Voorbeeld: ik heb een AMD Phenom II 1055T. Het is lang geleden dat ik hiermee heb gemined, maar deze verbruikt 125W en haalt hoogstens enkele tientallen KiloHashes per seconde (KH/s). Ik heb een HD6950 GPU . Verbruik is ongeveer 200W en haalt 300-400 KH/s. Nu heb ik een jaar of wat geleden een ZeusMiner Blizzard gekocht. Verbruikt slechts 40W en haalt gemiddeld 1.3 MH/s (1300 KH/s). Efficientie verhouding is dus bij wijze van spreken 1:10:100.

Je kunt dus het beste minen met speciale hardware, of anders min of meer voor de lol met een AMD GPU (NVidia GPU's kunnen niet minen). Niet dat je met zo'n ZeusMiner Blizzard echt noemenswaardige winsten maakt...

De beste pool om te minen is uiteraard http://pool.amazingsystems.nl, dat is mijn eigen pool.

De makkelijkste miningsoftware is denk ik GUIMiner Scrypt. Ik heb daar zelf niet echt ervaring mee maar het komt erop neer dat je niet hoeft te rommelen met .bat scripts en dergelijke. Het eerste wat je moet doen is een account registreren, wat je al hebt gedaan. De tweede stap is het maken van een zogenaamde 'worker'. Met behulp van 'workers' kun je verbinden met de pool en tegelijkertijd een soort scheiding maken in de hardware die je aan hebt staan. Zo heb ik bijvoorbeeld een worker voor mijn Blizzard gemaakt en een worker voor mijn GPU. Mocht 1 van de 2 uitvallen weet ik direct welke dat is. Deze informatie vul je dan in bij je mining software:

- Url: pool.amazingsystems.nl
- Poort: 3333
- Username: Jory.GPU (<gebruikersnaam>punt<workernaam>)
- Password: x (het wachtwoord van je worker)

Ik hoop dat ik je hiermee verder heb geholpen. Ik zal kijken naar een speciaal topic om e.e.a uit te leggen.

59
Belangrijke mededelingen / Re: Forum grote schoonmaak
« Gepost op: 02 november 2015, 14:39:01 »
Het kan geen kwaad om de bezem hier eens doorheen te halen. We zien nu vooral verschillen spoortjes die iets met de E-gulden te maken hebben, maar die of outdated zijn, of juist een tegenstrijdig bericht geven van waar de E-gulden naartoe wil.

Ik hoop dat het minen en de guldenplaza (0,25 = 0,1 geworden?) nog wel door gaat ?
Het is me nog niet gelukt om het minen werkend te krijgen en ik kom er ook niet helemaal uit met de beschrijvingen in het topic. Mocht iemand zich geroepen voelen, alvast hardstikke bedankt.

De Guldenplaza beloning heb ik inderdaad omlaag geschroefd. Dit heb ik gedaan omdat het anders voor mij niet goed vol te houden is. Eerst kreeg ik nog wat advertentie vergoedingen via Google AdSense maar dat heeft Google zonder opgaaf van reden stopgezet. Het is me verder niet gelukt een betrouwbare advertentie partner te vinden (behalve Bitwise-Shifted zo af en toe). Ik betaal dat dus volledig uit eigen zak.

Wat lukt er precies niet m.b.t. minen? Weet je niet hoe je moet beginnen? Heb je een foutmelding?

60
e-Gulden software / Re: Android wallet nu beschikbaar in Google Playstore.
« Gepost op: 02 november 2015, 13:29:48 »
De android e-gulden wallet maakt totaal geen contact meer met enig Peers. Gaat daar nog verandering in komen?

Vergeet niet dat de meeste mensen van internet gebruik maken via een mobile device.

Gebruikte ook de guldenkraan faucet maar die is ook niet meer in gebruik. Ben nu niet een echte handelaar maar dit oogt als een afbraak van de e-gulden??? Ooit gestart hiermee door het nostalgische gevoel;)

Beide problemen zijn opgelost ;)

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 15