Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Imker Bart

Pagina's: 1 2 [3] 4
31
Wat is eigenlijk het verschil tussen coinomi, efl.nl en de corewallet. Heb ik wel een core-wallet nodig? En waar kan ik nu het beste mijn eGuldens opslaan?

32
Goed dat je blijft vragen, want de meesten denken het alleen maar. Bedenk dat achter dat Bitonic en Altilly ook allemaal persoontjes zitten die met wisselend succes hun bijdragen proberen te leveren aan de opkomst van cryptogeld.

Naar het resultaat van de inkoop kijkend zou de efl.nl-klant nog iets beter voorbereid mogen worden op het resultaat. Het probleem is dan dat efl.nl zijn doel dan voorbij streeft omdat het te ingewikkeld wordt. Ik zal het proces beschrijven: Misschien iets om daarna eenvoudiger in een artikel te plaatsen.
1. Bitonic is een tussenhandelaar.  Die verdient aan de transactie door minder te bieden bij inkoop dan bij verkoop te vragen.  Dat verschil is bij lagere bedragen procentueel veel groter dan bij grotere bedragen. Ik zie bij 20€ inkoop 8105€/Bitcoin en bij verkoop 6716€/Bitcoin en dus 10% marge ten opzichte van het gemiddelde.  Bij 1000€ inkoop is dat nog maar 1,5%
2. Bitonic transporteert de Bitcoins over de blockchain, maar efl.nl moet die op zijn beurt naar de beurs verplaatsen om ze te kunnen verkopen.  Die transactiekosten zijn onafhankelijk van het bedrag omdat de netwerkkosten bepaald worden door de hoeveelheid data in de transactie en niet van de hoeveelheid bitcoin.  Bitcointransactiekosten bedragen momenteel ongeveer twee euro per transactie. Ook hier zijn die kosten relatief hoog bij kleinere bedragen
3. Daarna vraagt Altilly nog een bijdrage van een half procent.
4. Tenslotte vraagt efl.nl geen bijdrage. Ik zal je maar niet vertellen wat daar de werkelijke kosten zijn.

Als je naar de prijs op efl.nl kijkt is daar ook het nodige over te zeggen. Wat is de prijs van een EFL? Als je het Yoshi vraagt is dat wat anders dan wanneer je het aan iemand anders vraagt. Beurzen zijn daarom vooralsnog onmisbaar voor prijsbepaling, hoewel twee personen er natuurlijk ook samen uit kunnen komen. efl.nl is bedoeld als betaalsysteem tussen twee personen. Als prijshint wordt het gemiddelde genomen tussen de hoogste biedprijs en laagste laatprijs op een van de beurzen. Voor die prijs kun je het dus nergens kopen (want de laatprijs ligt hoger) en je kunt het er nergens voor verkopen (want de biedprijs ligt lager). Je kunt het alleen hanteren  als richtlijn bij het uitwisselen tussen twee personen, maar dat geldt feitelijk voor iedere muntsoort.

Tenslotte is er een beursrobot gebouwd die op een beurs niet stomweg de bitcoins verkoopt tegen de vraagprijs, maar die zelf verkooporders in het orderboek plaatst en wacht tot de markt daarop reageert. Op die manier ligt de inkoopprijs meestal dicht bij de biedprijs. De markt is momenteel echter zo stil dat ook de robot niet goed werkt. Als niemand iets doet dan moet er uiteindelijk wel gekocht worden tegen de openstaande vraagprijs. We zullen moeten wachten op betere tijden, maar bedenk dat dat de reden is waarom e-Gulden nu zo duur is als hij is.

Ook erg bedankt voor je toelichting!  :)

33
Bitonic is als alle tussenpersonen een commercieel bedrijf dat leeft van dit soort transacties. Dus is het logisch dat ze een  bedrag aan kosten in rekening brengen. Ze zijn wat dat betreft niet anders dan je bank.  En op zeer kleine transactie als deze drukken die vaste kosten je gemiddelde aankoopprijs flink omhoog. Je kunt in het algemeen beter een tijdje sparen en dan éénmalig een groter bedrag aan Bitcoin kopen. Dan kun je dat geleidelijk aan in EFL omzetten op één van de beurzen die EFL ondersteunen. Een gespreide aankoop (zogenaamde averagingtransacties) zijn aantoonbaar altijd voordeliger in een beweeglijke markt zoals die van Bitcoin.

Het is vooral Bitcoin die de prijs van EFL bepaalt. Sterker nog, als je alleen Bitcoin zou kopen en niet zou wisselen naar EFL dan had je de afgelopen 5 jaren een rendement gehad dat ongeveer 16% hoger had gelegen dan via EFL. e-Gulden is meer een emotioneel bezit dan rationeel  verantwoord :) maar waarom zou dat niet mogen?

Bedankt voor je uitleg en advies! Ja, ik vind het ook gewoon leuk om de eGulden te hebben!

34
Heb vandaag mijn eerste eGulden gekocht! Yes!

Heb voor euro via EFL.nl en Bitonic wat EFL aangekocht. Ze waren uitgerekend ongeveer 0,084 euro per EFL. Dat was voor toen best wel veel zeg, vond dus het aantal EFL dat ik er voor kreeg nogal tegen vallen. Had eigenlijk verwacht meer EFL te krijgen, dat had ik op de EFL portemonnee site gezien. Verschil van ongeveer 25 EFL, gaan er nog kosten in andere dingen zitten dan? Als ik die 0,084 aan houd die ze bij bitonic hebben gerekend dan zit er ongeveer 2 euro tussen.

35
Ontwikkeling en technische discussie / Re: Minen met een druppelaar
« Gepost op: 12 mei 2019, 22:19:37 »
Misschien een stomme vraag hoor, maar weten jullie of je, als je aan't minen bent, ook in de min kunt komen als je meedoet aan een pool. Of dat de pool in de min kan komen (als die niets goed uitrekent) waardoor de poolminers in de min komen (en dus geld verliezen)?
Nou, nee.  "In de min" zou betekenen dat je iemand iets moet betalen. De enige aan wie je wat betaald is de electriciteitsmaatschappij en die moet je natuurlijk in de gaten houden. Maar bij drie watt zou je mogen stellen dat dat niet zichtbaar is op het totaal.

En kan je provider moeilijk gaan doen als je aan menen bent? Kan me wel voorstellen dat dit belasting geeft of is dit minimaal (met zo'n druppelaar)?
Die belasting is minimaal. Ieder keer als de pool een nieuw blok op het netwerk vindt deelt het nieuwe opdrachten uit aan de aangesloten miners. Dat is een regeltje tekst in de twee minuten.
Iedere keer als de miner een oplossing vindt stuurt hij dat naar de pool, maar de pool zorgt ervoor dat de opdracht zo moeilijk is (aangepast aan jouw miner) dat ook dat netwerkverkeer minimaal is. Dit netwerkverkeer is volledig verwaarloostbaar.

Cool, weet wat geleerd!

Maar in theorie als de pool voor netwerkactiviteiten moet betalen (dit is toch zo?) en geen blokken vind en hiervoor dus niet ontvangt dan zou je toch in de min staan, omdat je wel moet betalen voor deelname aan het nestwerk?

Nee, de pool betaalt niet voor netwerkactiviteiten. Iedere corewallet, en ook die van de pool, Ontvangt nieuwe blokken en onafhankelijk daarvan  nieuwe transacties die nog niet in een blok zijn opgenomen. Met die laatste gaat hij aan de gang om ze in een nieuw blok in te pakken. Eenmaal gereed stuurt hij dat blok naar het netwerk. Zijn kosten zijn Nihil (buiten het draaien van de server).

Ok duidelijk, bedankt voor je antwoord!

36
Ontwikkeling en technische discussie / Re: Minen met een druppelaar
« Gepost op: 11 mei 2019, 20:28:27 »
@locomdata, thanks voor de voor deze post. Ik heb inmiddels de AntRouter R1-LTC draaien en hij staat netjes in de pool weergegeven en is aan't minen! :) Ok, je verdient er niet veel mee... Sterker nog, het kost je alleen maar "watt". Toch is dit een mooie manier om mee te helpen aan de stabiliteit van het netwerk!

Ik had nog wel een vraagje over de instellingen van mijn worker: Berekend die antrouter ook kosten als die automatisch uitbetaald of alleen als je het handmatig doet? Die tekst bij de automatische instelling is me niet helemaal duidelijk? Kan ik um bijvoorbeel bij 1 efl automatisch laten uitbetalen zonder dat die kosten rekend?
En moet/mag je ook doneren? Wat steun je hiermee, de stichting?

Vergeef me even dit lange antwoord. Het was al zo tijd stil, dat de pen even overloopt  :)

Antwoord is ja, er worden ook netwerkkosten berekend bij automatische uitbetaling. Anders zou een pool zonder donaties alleen maar armer worden. Als je wel doneert steun je de pooloperator.    Er is maar een enkeling die dat ervoor overheeft. De stichting weet er alles van wat het is te moeten leven van donaties. Het is overigens niet de antrouter, maar de pool die kosten berekent. Dat bedrag gaat niet naar de pooloperator maar naar het netwerk en zijn weer inkomsten voor de pool/miner die het volgende blok vindt.

Een uitleg:
De antrouter is de miner die meewerkt aan het e-Guldenblok in opdracht van de pool waarop hij is aangesloten.
Hij geeft tussenresultaten door aan de pool en krijgt daarvoor aandelen die de pool in zijn database opslaat. Je kunt dat zien in je poolaccount als shares.
De pool maakt een blok definitief als het rekenwerk klaar is en stuurt het blok naar het netwerk.
In dat blok staat als eerste transactie: Maak de blokbeloning en alle transactiefees binnen het blok over naar het e-guldenadres van de pool.
Op het moment dat de pool er zeker van is dat het netwerk het blok heeft geaccepteerd dan loopt hij door de lijst met alle deelnemende miners en maakt het rekensommetje "totaal ontvangen EFL" x "aandelen miner" / "totale aandelen". Als dat groter is dan het bedrag dat de miner als Treshold heeft ingesteld dan voert de pool een betaling uit naar het e-guldenadres dat de eigenaar van de antrouter/miner heeft opgegeven. Die betaling is het totale tegoed van de miner minus de fee die de pool aan het netwerk moet betalen.

Nou ik toch bezig ben, maar voel je niet verplicht om door te lezen:
Het is allemaal openbaar dus we kunnen het verifiëren. Daarvoor is een blockexplorer onmisbaar. Feitelijk is iedere core-wallet een blockexplorer, maar er zijn eenvoudiger openbare explorers zoals https://chainz.cryptoid.info/efl/
Als je klikt op tabblad extraction dan kun je zien welke pools hebben bijgedragen aan de laatste 1000 blokken (720 per dag).
Daat zie je de pool van amazingsystems tussen staan (Lbv...)
Als je daarop klikt zie je zijn verleden. LbvMcF1jWSLtX9JCX2U4D6mfKNP6GjZM89 is dus het adres waar alles op binnenkomt.
Als je op dat adres klikt dan zie je de laatste 100 transacties.
Soms zijn die negatief en dat zijn momenten dat de pool een uitkering doet aan een van zijn miners.
Een voorbeeld is blok 1373187 (als je die niet meer in de lijst met de laatste 100 ziet staan kun je even het bloknummer in typen).
Je ziet dan dat er drie betalingen in dat blok zitten. De eerste is van de miner van het blok (in dit geval niet amazingsystems zelf). De tweede is de uitkering aan de miner(s) omdat het from-adres het Lbv...adres is van amazingsystems.
Je ziet dat amazingsystems een aantal oude inkomsten bij elkaar schraapt (From) om twee betalingen te doen (To).
Het totaal van de oude inkomsten is 3,126539 en het bedrag van de uitgaven is 3,124023. Het verschil tussen die twee is 0,002516
en dat zijn de werkelijke netwerkkosten geweest die amazingsystems heeft moeten betalen en heeft afgetrokken van het tegoed van de miner voordat hij het restant van dat tegoed (3.065341) heeft overgemaakt.

Maar leg dat maar eens uit aan een miner... Het gebeurt op zijn minst ver achter de komma.

Ook deze stappen even gevolgd en idd kan het allemaal volgen..... Alleen ik had nog een vraagje over die netwerkkosten, maar dat heb ik al in mijn andere post gevraagd. Super interessant allemaal, zal het nog wel eens een keertje doorspitten zodat ik het ook kan onthouden ;)

37
Ontwikkeling en technische discussie / Re: Minen met een druppelaar
« Gepost op: 11 mei 2019, 20:24:35 »
Misschien een stomme vraag hoor, maar weten jullie of je, als je aan't minen bent, ook in de min kunt komen als je meedoet aan een pool. Of dat de pool in de min kan komen (als die niets goed uitrekent) waardoor de poolminers in de min komen (en dus geld verliezen)?
Nou, nee.  "In de min" zou betekenen dat je iemand iets moet betalen. De enige aan wie je wat betaald is de electriciteitsmaatschappij en die moet je natuurlijk in de gaten houden. Maar bij drie watt zou je mogen stellen dat dat niet zichtbaar is op het totaal.

En kan je provider moeilijk gaan doen als je aan menen bent? Kan me wel voorstellen dat dit belasting geeft of is dit minimaal (met zo'n druppelaar)?
Die belasting is minimaal. Ieder keer als de pool een nieuw blok op het netwerk vindt deelt het nieuwe opdrachten uit aan de aangesloten miners. Dat is een regeltje tekst in de twee minuten.
Iedere keer als de miner een oplossing vindt stuurt hij dat naar de pool, maar de pool zorgt ervoor dat de opdracht zo moeilijk is (aangepast aan jouw miner) dat ook dat netwerkverkeer minimaal is. Dit netwerkverkeer is volledig verwaarloostbaar.

Cool, weet wat geleerd!

Maar in theorie als de pool voor netwerkactiviteiten moet betalen (dit is toch zo?) en geen blokken vind en hiervoor dus niet ontvangt dan zou je toch in de min staan, omdat je wel moet betalen voor deelname aan het nestwerk?

38
Ontwikkeling en technische discussie / Re: Minen met een druppelaar
« Gepost op: 11 mei 2019, 18:28:05 »
Misschien een stomme vraag hoor, maar weten jullie of je, als je aan't minen bent, ook in de min kunt komen als je meedoet aan een pool. Of dat de pool in de min kan komen (als die niets goed uitrekent) waardoor de poolminers in de min komen (en dus geld verliezen)?

En kan je provider moeilijk gaan doen als je aan menen bent? Kan me wel voorstellen dat dit belasting geeft of is dit minimaal (met zo'n druppelaar)?

39
Ontwikkeling en technische discussie / Re: Minen met een druppelaar
« Gepost op: 11 mei 2019, 18:15:05 »
@bitwise-shifted, bedankt voor je uitleg over de kosten voor het handmatig en automatisch uitbetalen. Bij beide zijn de kosten dus 0.01 elf.

Het tweede gedeelte ga ik nog een keer een keer rustig bekijken...

40
Hulp / Re: Facebook
« Gepost op: 10 mei 2019, 11:00:22 »
Facebook markeert mijn berichten wel eens als spam. Maar als Gerrit ze kan zien dan zou jij ze ook moeten kunnen zien. Verder wat facebook betreft verbaast niks me meer helaas

AmazingDreams, heel vreemd... Zal eens kijken of het verschil op windows of een mac en verschillende browsers checken. En anders ga ik idd wel naar https://www.coingecko.com/en/coins/electronicgulden

41
Hulp / Re: Facebook
« Gepost op: 10 mei 2019, 10:58:27 »
Ja denk je? Is er niet wat anders aan de hand? Misschien weet Dennis wat er aan de hand is? Als het wel zo is dan is het wel jammer, had ik wel handig gevonden om geupdate te worden over de prijs van de E-gulden!
https://www.coingecko.com/en/coins/electronicgulden

of voor de liefhebber  ;D
https://api.coingecko.com/api/v3/coins/electronicgulden?tickers=true&market_data=true&community_data=true&developer_data=true&sparkline=true

Thanks bitwise-shifted. De coingecko had ik idd gevonden! Je 2de link geeft wel heel veel data  ;)

42
Hulp / Re: Facebook
« Gepost op: 10 mei 2019, 10:55:31 »
Hoe meer je in Facebook duikt hoe meer het blijkt dat het barst van de technische fouten. Om van de groeiende weerzinwekkende censuur en manipulatie maar te zwijgen.

Ik heb in het verleden dit probleem ook al meermalen met Dennis besproken. Ik heb die dagelijkse melding nooit op het scherm weten te krijgen. Op mijn android telefoon verschijnt hij wel. Het lijkt daarmee een beveiligingsdingetje.

Ook het bizarre feit dat de site iedere keer een tijdlang alleen de melding "Geen berichten om weer te geven" produceert is gek. Zodra er dan iemand weer iets post is hij er weer een week of twee. Komt er in die tijd niets bij dan is hij weer weg. Ook dit verschijnsel is iets dat eigenlijk al jaren bestaat.

Op zich is het niet zo erg, want wat Bitwise-shifted zegt: Wat heeft iemand nog op Facebook te zoeken. Maar anderen zoeken er wel en dan is het toch jammer ivm je imago. Maar de kans dat je ooit antwoord krijgt van de helpdesk van Facebook is kleiner dan het winnen van de staatsloterij.

Helemaal gelijk jns, ik heb ook wel eens een probleem aangemeld dat ik geen lid kon worden van een groep omdat ik die helemaal niet zag. Incident aangemeld, automatische reactie gekregen. Dat is inmiddels al meer een jaar terug en verder niets gehoord.

Tja, wat heb ik nog op facebook te zoeken.... Daar vraag je me wat, macht der gewoonte en je hebt al contact opgebouwd met veel bekenden waar je toch af en toe wat van wil zien. Ik dacht ook dat het wel handig zou zijn om lid te worden van de e-guldengroep, om zo een beetje op de hoogte te blijven. Maar goed, dit is blijkbaar niet de beste manier...

Bedankt voor je reactie!

43
Ontwikkeling en technische discussie / Re: Minen met een druppelaar
« Gepost op: 10 mei 2019, 10:44:46 »
@locomdata, thanks voor de voor deze post. Ik heb inmiddels de AntRouter R1-LTC draaien en hij staat netjes in de pool weergegeven en is aan't minen! :) Ok, je verdient er niet veel mee... Sterker nog, het kost je alleen maar "watt". Toch is dit een mooie manier om mee te helpen aan de stabiliteit van het netwerk!

Ik had nog wel een vraagje over de instellingen van mijn worker: Berekend die antrouter ook kosten als die automatisch uitbetaald of alleen als je het handmatig doet? Die tekst bij de automatische instelling is me niet helemaal duidelijk? Kan ik um bijvoorbeel bij 1 efl automatisch laten uitbetalen zonder dat die kosten rekend?
En moet/mag je ook doneren? Wat steun je hiermee, de stichting?

44
Hulp / Re: Facebook
« Gepost op: 08 mei 2019, 19:44:18 »
Ja denk je? Is er niet wat anders aan de hand? Misschien weet Dennis wat er aan de hand is? Als het wel zo is dan is het wel jammer, had ik wel handig gevonden om geupdate te worden over de prijs van de E-gulden!

45
Hulp / Re: Facebook
« Gepost op: 08 mei 2019, 15:46:25 »
Das raar, dat bericht zie ik helemaal niet! Ik zie alleen dat er een bericht is geplaats, maar het bericht zelf is niet te zien. Ook als ik de melding volg, kom ik niet uit bij het bericht :(

Pagina's: 1 2 [3] 4