Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Imker Bart

Pagina's: 1 [2] 3
16
Belangrijke mededelingen / Re: Nieuws juli 2019
« Gepost op: 17 juli 2019, 23:53:51 »
  Zojuist heeft het forum een technische upgrade gehad, dwz PHP het naar versie 7 getild en Het forum is geupgrade naar SMF 2.0.15

  Heel cool. Kan ik eindelijk weer uitloggen. De boel zat al weken muurvast maar is nu weer los. Bedankt!

  Omdat het forum niet heel druk bezocht wordt is de hoeveelheid nieuws ook beperkt. Daarom met deze upgrade-melding gelijk een korte opsomming van het nieuws:

  Is dit geen kip en ei probleem? Omdat er nooit iets van de stichting op komt, komt er ook niemand meer kijken.

  Eventuele bijdragen van derden worden wel zo afgefikt dat men het wel laat om nog iets bij te dragen.  Maak mensen enthousiast om iets bij te dragen. Dat is constructiever.

  Sta daarnaast zonder voorwaarden vooraf discussie en vrijheid van meningsuiting (nu ver te zoeken) toe en je zult zien dat bezoekers terugkomen.  • Er wordt gewerkt aan een nieuwe versie van de website; Ja, de zoveelste poging, maar probeer het maar eens gemanaged te krijgen in een open community met als belangrijkste input "het deugt niet"

  Ik zou eerst eens een niet-werkend prototype presenteren en het prototype laten beoordelen. Dat heet growth hacking. Bijsturen tijdens het ontwikkelproces. Dat voorkomt een schokeffect en iets dat direct weer ter discussie wordt gesteld. Maak ook niet de fout van EFL.NL dat een op zich volkomen zinloze wijziging er voor zorgt dat het hele EFL.NL van geen kanten meer werkt. Want NEE. het werkt echt al twee jaar niet meer. Ook niet met PUKcodes etc.  Ik heb het gelezen met kromme tenen.  Laat dat negatieve uitgangspunt van "älles is waardeloos en iedereen is gek"  toch eens los en kom toch eens met een positief gerichte campagne. Concentreer je op de mogelijkheden van EFL en niet op de problemen van andere munten en alles wat er volgens jullie niet deugt in de wereld. (heel veel) Positiviteit motiveert. Breng die enorme lap tekst met toelichting terug naar een halve pagina in motiverende taal in plaats van een ambtelijk schrijven. Dat kan. Probleemloos. En maak het niet zo gruwelijk ingewikkeld. Dit snapt geen hond.

  Nederland zit te wachten op een goede cryptomunt. Maar dan zonder dat je steeds moet lezen wat voor stomme idioot je bent en dat je politiek niet deugt als je jullie breed uitgedragen politieke voorkeur niet deelt. Daar lok je geen mensen mee. 2% van de Nederlanders is politief actief. 8% maakt zich zorgen over een pensioen. Leg de nadruk dus op de andere 98 cq 92 %. Dat is effectief.  Wordt positief en laat dat negativisme over letterlijk alles eens los.  Want nu kun je nog zoveel mensen mee laten doen. als je werk niet in vruchtbare aarde valt blijft het waardeloos en dat is zonde van alles. Zorg nu na vijf jaar eens voor een positieve voedingsbodem. Dat kan. Het kost nauwelijks iets, alleen een totaal andere toonzetting en een drastische versimpeling. Soms denk ik dat jullie je niet eens meer bewust zijn van de ongelofelijke negativiteit die jullie (vooral Gerrit en Niels)  uitstralen. Echt, probeer daar iets aan te doen. Het schrikt mensen af.


  • Er is veel gebeurd op het beurs-vlak. De huidige beurzen zijn:
   https://altmarkets.io/trading/eflbtc

   Omzet vrijwel nihil tot dagenlang nihil

   https://www.altilly.com/market/EFL_BTC

   Omzet vrijwel nihil tot dagenlang nihil

   https://novaexchange.com/market/BTC_EFL/

   Omzet vrijwel nihil tot dagenlang nihil

   Wat je er aan doen moet? Start een tradingwedstrijd met kleine bedragen en een goede ondersteuning van ervaren traders. Stel prijzen ter beschikking etc. Het is dé manier om in de financiële wereld poot aan de grond te krijgen. Niet dat eeuwige afwachten. Doe iets. Kom in beweging. Zorg voor handel. Zorg voor leven. Zorg voor PR. Zorg voor marketing. Het meeste ligt al jaren op de plan.  Veel zaken zijn met een paar uur inspanning te realiseren als je maar weet wat je aan het doen bent. Maar doe iets. Want voor je het weet wordt je ook hier weer afgegooid. En dat is dan weer volkomen terecht, net als het dat bij Bittrex was.   cryptopia is definitief failliet


   bitcoinmeester is gekomen en gegaan. Ja, als je op korte termijn wilt verdienen aan e-Gulden dan is dat wat lastig. Het vraagt om visie.

   Nee hoor, er was tot voor kort  prima in EFL te handelen maar er is geen tegenpartij meer. Helaas. De munt is de facto dood. Maar wel weer tot leven te wekken, mits je er iets aan doet. En dat kan zonder middelen en met een paar gemotiveerde mensen die iets doen in plaats van alleen maar te vergaderen.

  • Zowel de huidige website als de bitcointalk announcement-pagina zijn open-source gemaakt. Dat betekent vooral dat precieze wijzigingen daar bijgehouden kunnen worden en het is natuurlijk de plaats voor wijzigingsvoorstellen: https://gitlab.com/electronic-gulden-foundation

  Hoeveel mensen in Nederland begrijpen dit? 3? 5? Ik niet in elk geval. En zo stom ben ik ook weer niet al vinden de meesten hier van wel :-)

  • Last but not least: De stichting bestaat deze maand 5 jaar. Een lustrum dus, maar feesten doen we wel als er wat te vieren valt en dat hangt meer samen met succes dan met een periode van vijf jaar. De stichting gaat gestaag door met de middelen die we hebben en met mensen die zich om ons heen verzamelen. Zoals op maandagavond via een vergadering op discord waar zich ondertussen 9 mensen hebben aangemeld

  Dit lustrum had je juist breed uit moeten dragen. Een gemiste kans. Benadruk dat je ondanks alle tegenwind nog steeds bestaat. Zorg voor positieve publiciteit. Er is geen krant of tijdschrift dat zelfs van het bestaan van EFL af weet. Stop eens met dat calimerocomplex. Stop eens de wereld als een tranendal vol idiote stommelingen af te schilderen. Wees trots op je munt. Wees trots op wat er WEL kan. Leg niet steeds de nadruk op wat NIET kan. Middelen heb je niet of nauwelijks nodig. Met twee of drie gemotiveerde mensen kun je egulden binnen een half jaar uit het slop trekken. Gegarandeerd.  Het enige wat nodig is, is iets gaan doen. Doen Doen. Iets zichtbaars. Iets dat laat zien dat je nog bestaat. Niet steeds maar afwachten en maar vergaderen via weer een nieuw communicatie kanaal. Het 7e? 
  [/list]

  O Ja, los nou ook die onzichtbare facebookpagina eens op. Dat is nu ook al een paar jaar. Gewoon elke drie weken een bijdrage leveren, al is het maar één woord plaatsen of veranderen en de pagina blijft gewoon zichtbaar. Bron: Facebook helpdesk. Gewoon een kwestie van even contacten. Antwoord in drie dagen.

  En laat discussie eens toe, Ook als je het NIET met de mensen eens bent, zoals meestal. Het verwijderen van bijdragen, zoals recent ook weer, draagt niet bij aan vertrouwen.

  Kortom. EFL was een geweldig initiatief. EFL heeft nog steeds een zee aan mogelijkheden. De problemen worden 100% veroorzaakt door het afwachten en de haatgevoelens (want zo durf ik ze best te noemen) naar mensen toe die een andere mening DURVEN te hebben. Stop daar eens mee!

  Succes gewenst door ooit de grootste fan van EFL.


  Beste JNS,

  Net als de blogpost op de torenbouw van babel vind ik juist jou ook nu weer degene die erg negatief is (ik zal hier niet de woorden "haatgevoelens" gebruiken, maar het lijkt wel een persoonlijke vete). Op mijn reactie (zie https://forum.e-gulden.org/index.php?topic=1496.msg5904#msg5904) heb je, jammer genoeg, geen antwoord gegeven. Snap je niet dat dit schrijven en deze negatieve houding juist mensen wegjaagt? Ik als nieuweling wil je vragen hier AUB mee te stoppen en aan jou nogmaals de oproep om achter je toetsenbord vandaan te komen. Ga met elkaar praten als de eGulden je lief is en je de eGulden nog een kans wilt geven. We zijn allemaal anders en dat is volgens mij juist de kracht van een community. Ondersteun elkaar en zet elkaar juist in die kracht, dat zal ook de eGulden helpen!

  Je beschrijft hierboven wel superleuke ideeen "Wat je er aan doen moet? Start een tradingwedstrijd met kleine bedragen en een goede ondersteuning van ervaren traders. Stel prijzen ter beschikking etc" en ik weet zeker dat wij het met elkaar kunnen vinden. We kunnen ons samen inzetten om imput te geven en om, zoals je zelf zegt, met twee of drie gemotiveerde mensen kun je egulden binnen een half jaar uit het slop trekken. Gegarandeerd.  Het enige wat nodig is, is iets gaan doen.".....

  Kom doe mee Jan, laten we wat doen... Ik ben al begonnen (zie afbeelding) eGulden heeft je nodig!

  17
  Tips / Re: Bitcoin kopen /e-Gulden kopen / handelen
  « Gepost op: 16 juni 2019, 00:49:52 »
  Beste jns,

  Super bedankt voor uitgebreide uitleg! Grappige is dat ik door deze informatie alleen maar meer nieuwsgierig word ;) En ook allemaal vragen komen er in mij op. Bedoel je met sentiment-gestuurd dat het emotie/stemming-gestuurd is? Dus afhankelijk van hoe mensen reageren op een stijging of daling...

  Je zegt dat er hulpmiddelen voor zijn om dat sentiment zichtbaar te maken en dat sentiment is voor de korte termijn redelijk voorspelbaar. Bedoel je hiermee dan daghandel en de hulpmiddelen zijn dan bijvoorbeeld de indicators zoals bijvoorbeeld de bollinger bands etc?

  Het zou mooi zijn inderdaad dat de e-Gulden bij meer mensen komt te liggen (ik vind het een mooie munt) en dat er wat meer handel in de e-gulden komt, zodat het hier ook mee te leren is. Maar goed, dat is best moeilijk want dan moeten mensen de e-Gulden willen hebben. Beetje kip en het ei verhaal, want hoe doe je dat... Hoe komt er meer handel?

  Ok dus Litecoin, Doge en Bitcoin werken goed! Wat voor soort strategieen gebruik je dan? Kan ik daarover ook wat lezen, ergens? Jou strategie is dus snel je winst als je dat pakken kunt en pak snel je verlies als je verwachting van de beurs niet blijkt te kloppen, de daghandel dus. Mag ik vragen wat je er dan allemaal bij gebruikt (daghandel) en op welke beurzen je het best kan handelen (Binance en/of Bittrex)? Gebruik je daarvoor ook iets van een tool zoals tradedash ofzo (om markers en signalen te zetten enzo)?

  Nou ja, ik ben dus erg benieuwd hoe ik 'het' kan leren en hoe ik er mee kan beginnen dus als je me kunt helpen dan hoor ik graag meer tips van je...  ;)


  18
  Tips / Bitcoin kopen /e-Gulden kopen / handelen
  « Gepost op: 14 juni 2019, 00:00:00 »
  Ik weet dat ik dat heel makkelijk via efl.nl e-Gulden kan kopen. Ik weet ook dat je bij bitonic makkelijk bitcoins kunt kopen. Toch wil ik nu zelf wat dingen uitproberen, zodat ik ook wat meer van het hele crypto handelen kom te weten. Waar kopen jullie je bitcoins en e-Guldens en op welke site handelen jullie (niet alleen met e-Guldens)? En met welke crypto's kan je het handelen een beetje onder de knie krijgen?

  Hoop dat jullie wat tips hebben!

  19
  e-Gulden discussie / Re: een repliek op het discussiestuk op Linkedin
  « Gepost op: 02 juni 2019, 21:50:57 »
  Zie https://elektronischgeld.blogspot.com/2019/05/cryptogeld-en-de-toren-van-babel.html

  Beste allen en jns (Jan Sibie),

  Ik ben net nieuw op het forum, net in contact met de forumleden hier op dit forum en het verbaasde mij nogal om dit repliek te lezen. Vond het ook jammer dat er niet op te reageren was, anders had ik deze reactie onder het repliek gedaan...

  Ik zit nog niet zo diep in de materie dus ik zal niet inhoudelijk op dit repliek reageren, alleen ik kan me als nieuw forumlid totaal niet vinden in het beeld dat dit repliek schetst. De hoge ivoren toren ben ik niet tegen gekomen en ik heb (en doe dit nog steeds) veel kritische vragen gesteld. Men heeft, naar mijn idee, netjes op mijn vraag geantwoord (waar dit makkelijk te beantwoorden was). Sterker nog, mijn kritische vragen werden gewaardeerd. Als een van de voorbeelden noem ik de website, ik vond deze best wel moeilijk te volgen en had opbouwende kritiek, waarna men mijn kritiek serieus genomen heeft en ik nu zelf mee aan het helpen ben om de site te verbeteren.

  Ook is dit repliek, naar mijn idee en misschien onbedoeld, geen goede reclame voor de eGulden. Mensen die nieuwsgierig zijn (zoals ik) en dit lezen halen de “haat en nijd” uit dit repliek en zullen dit aan de eGulden koppelen en de eGulden misschien links laten liggen en volgens mij is dat juist niet wat we (jij en ik) willen.

  Ik zou mijn reactie af willen sluiten met de volgende vraag: Kom allemaal (ja ook jij Jan Sibie) alsjeblieft achter dat toetsenbord vandaan en ga met elkaar praten als de eGulden je lief is en je de eGulden nog een kans wilt geven. We zijn allemaal anders en dat is volgens mij juist de kracht van een community. Ondersteun elkaar en zet elkaar juist in die kracht, dat zal ook de eGulden helpen!

  20
  Wat is eigenlijk het verschil tussen coinomi, efl.nl en de corewallet. Heb ik wel een core-wallet nodig? En waar kan ik nu het beste mijn eGuldens opslaan?

  21
  Goed dat je blijft vragen, want de meesten denken het alleen maar. Bedenk dat achter dat Bitonic en Altilly ook allemaal persoontjes zitten die met wisselend succes hun bijdragen proberen te leveren aan de opkomst van cryptogeld.

  Naar het resultaat van de inkoop kijkend zou de efl.nl-klant nog iets beter voorbereid mogen worden op het resultaat. Het probleem is dan dat efl.nl zijn doel dan voorbij streeft omdat het te ingewikkeld wordt. Ik zal het proces beschrijven: Misschien iets om daarna eenvoudiger in een artikel te plaatsen.
  1. Bitonic is een tussenhandelaar.  Die verdient aan de transactie door minder te bieden bij inkoop dan bij verkoop te vragen.  Dat verschil is bij lagere bedragen procentueel veel groter dan bij grotere bedragen. Ik zie bij 20€ inkoop 8105€/Bitcoin en bij verkoop 6716€/Bitcoin en dus 10% marge ten opzichte van het gemiddelde.  Bij 1000€ inkoop is dat nog maar 1,5%
  2. Bitonic transporteert de Bitcoins over de blockchain, maar efl.nl moet die op zijn beurt naar de beurs verplaatsen om ze te kunnen verkopen.  Die transactiekosten zijn onafhankelijk van het bedrag omdat de netwerkkosten bepaald worden door de hoeveelheid data in de transactie en niet van de hoeveelheid bitcoin.  Bitcointransactiekosten bedragen momenteel ongeveer twee euro per transactie. Ook hier zijn die kosten relatief hoog bij kleinere bedragen
  3. Daarna vraagt Altilly nog een bijdrage van een half procent.
  4. Tenslotte vraagt efl.nl geen bijdrage. Ik zal je maar niet vertellen wat daar de werkelijke kosten zijn.

  Als je naar de prijs op efl.nl kijkt is daar ook het nodige over te zeggen. Wat is de prijs van een EFL? Als je het Yoshi vraagt is dat wat anders dan wanneer je het aan iemand anders vraagt. Beurzen zijn daarom vooralsnog onmisbaar voor prijsbepaling, hoewel twee personen er natuurlijk ook samen uit kunnen komen. efl.nl is bedoeld als betaalsysteem tussen twee personen. Als prijshint wordt het gemiddelde genomen tussen de hoogste biedprijs en laagste laatprijs op een van de beurzen. Voor die prijs kun je het dus nergens kopen (want de laatprijs ligt hoger) en je kunt het er nergens voor verkopen (want de biedprijs ligt lager). Je kunt het alleen hanteren  als richtlijn bij het uitwisselen tussen twee personen, maar dat geldt feitelijk voor iedere muntsoort.

  Tenslotte is er een beursrobot gebouwd die op een beurs niet stomweg de bitcoins verkoopt tegen de vraagprijs, maar die zelf verkooporders in het orderboek plaatst en wacht tot de markt daarop reageert. Op die manier ligt de inkoopprijs meestal dicht bij de biedprijs. De markt is momenteel echter zo stil dat ook de robot niet goed werkt. Als niemand iets doet dan moet er uiteindelijk wel gekocht worden tegen de openstaande vraagprijs. We zullen moeten wachten op betere tijden, maar bedenk dat dat de reden is waarom e-Gulden nu zo duur is als hij is.

  Ook erg bedankt voor je toelichting!  :)

  22
  Bitonic is als alle tussenpersonen een commercieel bedrijf dat leeft van dit soort transacties. Dus is het logisch dat ze een  bedrag aan kosten in rekening brengen. Ze zijn wat dat betreft niet anders dan je bank.  En op zeer kleine transactie als deze drukken die vaste kosten je gemiddelde aankoopprijs flink omhoog. Je kunt in het algemeen beter een tijdje sparen en dan éénmalig een groter bedrag aan Bitcoin kopen. Dan kun je dat geleidelijk aan in EFL omzetten op één van de beurzen die EFL ondersteunen. Een gespreide aankoop (zogenaamde averagingtransacties) zijn aantoonbaar altijd voordeliger in een beweeglijke markt zoals die van Bitcoin.

  Het is vooral Bitcoin die de prijs van EFL bepaalt. Sterker nog, als je alleen Bitcoin zou kopen en niet zou wisselen naar EFL dan had je de afgelopen 5 jaren een rendement gehad dat ongeveer 16% hoger had gelegen dan via EFL. e-Gulden is meer een emotioneel bezit dan rationeel  verantwoord :) maar waarom zou dat niet mogen?

  Bedankt voor je uitleg en advies! Ja, ik vind het ook gewoon leuk om de eGulden te hebben!

  23
  Heb vandaag mijn eerste eGulden gekocht! Yes!

  Heb voor euro via EFL.nl en Bitonic wat EFL aangekocht. Ze waren uitgerekend ongeveer 0,084 euro per EFL. Dat was voor toen best wel veel zeg, vond dus het aantal EFL dat ik er voor kreeg nogal tegen vallen. Had eigenlijk verwacht meer EFL te krijgen, dat had ik op de EFL portemonnee site gezien. Verschil van ongeveer 25 EFL, gaan er nog kosten in andere dingen zitten dan? Als ik die 0,084 aan houd die ze bij bitonic hebben gerekend dan zit er ongeveer 2 euro tussen.

  24
  Ontwikkeling en technische discussie / Re: Minen met een druppelaar
  « Gepost op: 12 mei 2019, 22:19:37 »
  Misschien een stomme vraag hoor, maar weten jullie of je, als je aan't minen bent, ook in de min kunt komen als je meedoet aan een pool. Of dat de pool in de min kan komen (als die niets goed uitrekent) waardoor de poolminers in de min komen (en dus geld verliezen)?
  Nou, nee.  "In de min" zou betekenen dat je iemand iets moet betalen. De enige aan wie je wat betaald is de electriciteitsmaatschappij en die moet je natuurlijk in de gaten houden. Maar bij drie watt zou je mogen stellen dat dat niet zichtbaar is op het totaal.

  En kan je provider moeilijk gaan doen als je aan menen bent? Kan me wel voorstellen dat dit belasting geeft of is dit minimaal (met zo'n druppelaar)?
  Die belasting is minimaal. Ieder keer als de pool een nieuw blok op het netwerk vindt deelt het nieuwe opdrachten uit aan de aangesloten miners. Dat is een regeltje tekst in de twee minuten.
  Iedere keer als de miner een oplossing vindt stuurt hij dat naar de pool, maar de pool zorgt ervoor dat de opdracht zo moeilijk is (aangepast aan jouw miner) dat ook dat netwerkverkeer minimaal is. Dit netwerkverkeer is volledig verwaarloostbaar.

  Cool, weet wat geleerd!

  Maar in theorie als de pool voor netwerkactiviteiten moet betalen (dit is toch zo?) en geen blokken vind en hiervoor dus niet ontvangt dan zou je toch in de min staan, omdat je wel moet betalen voor deelname aan het nestwerk?

  Nee, de pool betaalt niet voor netwerkactiviteiten. Iedere corewallet, en ook die van de pool, Ontvangt nieuwe blokken en onafhankelijk daarvan  nieuwe transacties die nog niet in een blok zijn opgenomen. Met die laatste gaat hij aan de gang om ze in een nieuw blok in te pakken. Eenmaal gereed stuurt hij dat blok naar het netwerk. Zijn kosten zijn Nihil (buiten het draaien van de server).

  Ok duidelijk, bedankt voor je antwoord!

  25
  Ontwikkeling en technische discussie / Re: Minen met een druppelaar
  « Gepost op: 11 mei 2019, 20:28:27 »
  @locomdata, thanks voor de voor deze post. Ik heb inmiddels de AntRouter R1-LTC draaien en hij staat netjes in de pool weergegeven en is aan't minen! :) Ok, je verdient er niet veel mee... Sterker nog, het kost je alleen maar "watt". Toch is dit een mooie manier om mee te helpen aan de stabiliteit van het netwerk!

  Ik had nog wel een vraagje over de instellingen van mijn worker: Berekend die antrouter ook kosten als die automatisch uitbetaald of alleen als je het handmatig doet? Die tekst bij de automatische instelling is me niet helemaal duidelijk? Kan ik um bijvoorbeel bij 1 efl automatisch laten uitbetalen zonder dat die kosten rekend?
  En moet/mag je ook doneren? Wat steun je hiermee, de stichting?

  Vergeef me even dit lange antwoord. Het was al zo tijd stil, dat de pen even overloopt  :)

  Antwoord is ja, er worden ook netwerkkosten berekend bij automatische uitbetaling. Anders zou een pool zonder donaties alleen maar armer worden. Als je wel doneert steun je de pooloperator.    Er is maar een enkeling die dat ervoor overheeft. De stichting weet er alles van wat het is te moeten leven van donaties. Het is overigens niet de antrouter, maar de pool die kosten berekent. Dat bedrag gaat niet naar de pooloperator maar naar het netwerk en zijn weer inkomsten voor de pool/miner die het volgende blok vindt.

  Een uitleg:
  De antrouter is de miner die meewerkt aan het e-Guldenblok in opdracht van de pool waarop hij is aangesloten.
  Hij geeft tussenresultaten door aan de pool en krijgt daarvoor aandelen die de pool in zijn database opslaat. Je kunt dat zien in je poolaccount als shares.
  De pool maakt een blok definitief als het rekenwerk klaar is en stuurt het blok naar het netwerk.
  In dat blok staat als eerste transactie: Maak de blokbeloning en alle transactiefees binnen het blok over naar het e-guldenadres van de pool.
  Op het moment dat de pool er zeker van is dat het netwerk het blok heeft geaccepteerd dan loopt hij door de lijst met alle deelnemende miners en maakt het rekensommetje "totaal ontvangen EFL" x "aandelen miner" / "totale aandelen". Als dat groter is dan het bedrag dat de miner als Treshold heeft ingesteld dan voert de pool een betaling uit naar het e-guldenadres dat de eigenaar van de antrouter/miner heeft opgegeven. Die betaling is het totale tegoed van de miner minus de fee die de pool aan het netwerk moet betalen.

  Nou ik toch bezig ben, maar voel je niet verplicht om door te lezen:
  Het is allemaal openbaar dus we kunnen het verifiëren. Daarvoor is een blockexplorer onmisbaar. Feitelijk is iedere core-wallet een blockexplorer, maar er zijn eenvoudiger openbare explorers zoals https://chainz.cryptoid.info/efl/
  Als je klikt op tabblad extraction dan kun je zien welke pools hebben bijgedragen aan de laatste 1000 blokken (720 per dag).
  Daat zie je de pool van amazingsystems tussen staan (Lbv...)
  Als je daarop klikt zie je zijn verleden. LbvMcF1jWSLtX9JCX2U4D6mfKNP6GjZM89 is dus het adres waar alles op binnenkomt.
  Als je op dat adres klikt dan zie je de laatste 100 transacties.
  Soms zijn die negatief en dat zijn momenten dat de pool een uitkering doet aan een van zijn miners.
  Een voorbeeld is blok 1373187 (als je die niet meer in de lijst met de laatste 100 ziet staan kun je even het bloknummer in typen).
  Je ziet dan dat er drie betalingen in dat blok zitten. De eerste is van de miner van het blok (in dit geval niet amazingsystems zelf). De tweede is de uitkering aan de miner(s) omdat het from-adres het Lbv...adres is van amazingsystems.
  Je ziet dat amazingsystems een aantal oude inkomsten bij elkaar schraapt (From) om twee betalingen te doen (To).
  Het totaal van de oude inkomsten is 3,126539 en het bedrag van de uitgaven is 3,124023. Het verschil tussen die twee is 0,002516
  en dat zijn de werkelijke netwerkkosten geweest die amazingsystems heeft moeten betalen en heeft afgetrokken van het tegoed van de miner voordat hij het restant van dat tegoed (3.065341) heeft overgemaakt.

  Maar leg dat maar eens uit aan een miner... Het gebeurt op zijn minst ver achter de komma.

  Ook deze stappen even gevolgd en idd kan het allemaal volgen..... Alleen ik had nog een vraagje over die netwerkkosten, maar dat heb ik al in mijn andere post gevraagd. Super interessant allemaal, zal het nog wel eens een keertje doorspitten zodat ik het ook kan onthouden ;)

  26
  Ontwikkeling en technische discussie / Re: Minen met een druppelaar
  « Gepost op: 11 mei 2019, 20:24:35 »
  Misschien een stomme vraag hoor, maar weten jullie of je, als je aan't minen bent, ook in de min kunt komen als je meedoet aan een pool. Of dat de pool in de min kan komen (als die niets goed uitrekent) waardoor de poolminers in de min komen (en dus geld verliezen)?
  Nou, nee.  "In de min" zou betekenen dat je iemand iets moet betalen. De enige aan wie je wat betaald is de electriciteitsmaatschappij en die moet je natuurlijk in de gaten houden. Maar bij drie watt zou je mogen stellen dat dat niet zichtbaar is op het totaal.

  En kan je provider moeilijk gaan doen als je aan menen bent? Kan me wel voorstellen dat dit belasting geeft of is dit minimaal (met zo'n druppelaar)?
  Die belasting is minimaal. Ieder keer als de pool een nieuw blok op het netwerk vindt deelt het nieuwe opdrachten uit aan de aangesloten miners. Dat is een regeltje tekst in de twee minuten.
  Iedere keer als de miner een oplossing vindt stuurt hij dat naar de pool, maar de pool zorgt ervoor dat de opdracht zo moeilijk is (aangepast aan jouw miner) dat ook dat netwerkverkeer minimaal is. Dit netwerkverkeer is volledig verwaarloostbaar.

  Cool, weet wat geleerd!

  Maar in theorie als de pool voor netwerkactiviteiten moet betalen (dit is toch zo?) en geen blokken vind en hiervoor dus niet ontvangt dan zou je toch in de min staan, omdat je wel moet betalen voor deelname aan het nestwerk?

  27
  Ontwikkeling en technische discussie / Re: Minen met een druppelaar
  « Gepost op: 11 mei 2019, 18:28:05 »
  Misschien een stomme vraag hoor, maar weten jullie of je, als je aan't minen bent, ook in de min kunt komen als je meedoet aan een pool. Of dat de pool in de min kan komen (als die niets goed uitrekent) waardoor de poolminers in de min komen (en dus geld verliezen)?

  En kan je provider moeilijk gaan doen als je aan menen bent? Kan me wel voorstellen dat dit belasting geeft of is dit minimaal (met zo'n druppelaar)?

  28
  Ontwikkeling en technische discussie / Re: Minen met een druppelaar
  « Gepost op: 11 mei 2019, 18:15:05 »
  @bitwise-shifted, bedankt voor je uitleg over de kosten voor het handmatig en automatisch uitbetalen. Bij beide zijn de kosten dus 0.01 elf.

  Het tweede gedeelte ga ik nog een keer een keer rustig bekijken...

  29
  Hulp / Re: Facebook
  « Gepost op: 10 mei 2019, 11:00:22 »
  Facebook markeert mijn berichten wel eens als spam. Maar als Gerrit ze kan zien dan zou jij ze ook moeten kunnen zien. Verder wat facebook betreft verbaast niks me meer helaas

  AmazingDreams, heel vreemd... Zal eens kijken of het verschil op windows of een mac en verschillende browsers checken. En anders ga ik idd wel naar https://www.coingecko.com/en/coins/electronicgulden

  30
  Hulp / Re: Facebook
  « Gepost op: 10 mei 2019, 10:58:27 »
  Ja denk je? Is er niet wat anders aan de hand? Misschien weet Dennis wat er aan de hand is? Als het wel zo is dan is het wel jammer, had ik wel handig gevonden om geupdate te worden over de prijs van de E-gulden!
  https://www.coingecko.com/en/coins/electronicgulden

  of voor de liefhebber  ;D
  https://api.coingecko.com/api/v3/coins/electronicgulden?tickers=true&market_data=true&community_data=true&developer_data=true&sparkline=true

  Thanks bitwise-shifted. De coingecko had ik idd gevonden! Je 2de link geeft wel heel veel data  ;)

  Pagina's: 1 [2] 3