Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Johnny the selfkicker

Pagina's: [1] 2
1
Belangrijke mededelingen / Re: stand van zaken
« Gepost op: 16 augustus 2017, 11:18:08 »
Overzicht Facebookpagina's.

Op dit moment zijn er een aantal Facebookpagina's. We zetten ze even voor u op een rijtje:

https://www.facebook.com/groups/EFLFoundation/
Dit is discussiepagina onder verantwoordelijkheid van het bestuur van de Egulden Foundation. Bevat officiële berichten, hulp bij technische problemen en allerlei discussie onderwerpen.

https://www.facebook.com/groups/egulden/?ref=br_rs
Dit is de oude groep van het bestuur van de Egulden Foundation die is overgenomen door Yoshi Livo. Yoshi geeft op deze pagina zijn eigen inzichten. De pagina wordt niet gesteund door de het bestuur en de gegeven meningen hoeven ook niet met het bestuur overeen te komen.

https://www.facebook.com/EFLiEFhebber/
Een tweede groep met  privé meningen van Yoshi Livo. Deze pagina en gegeven meningen worden eveneens niet gesteund door de het bestuur.

2
Belangrijke mededelingen / Re: moderatieregels
« Gepost op: 13 augustus 2017, 13:29:53 »
Een heel duidelijke en openhartige weergave Johnny.

Wat ook meespeelt is de fundamentele toevoeging van het open en gedecentraliseerde grondprincipe van cryptogeld. Daar zou geen centrale bemoeienis nodig moeten  zijn. Integendeel. Maar je moet geen appels met peren vergelijken. De stichting Electronic Gulden Foundation is een identiteit, heeft een eigen verantwoordelijkheid en heeft een eigen visie. Behalve het beheer van de premine heeft de stichting niet meer recht van spreken dan stichting X. Misschien wel op basis van kennis en senioriteit, maar dat mag iedereen zelf beoordelen.

Als iemand dus besluit dat een e-Gulden bij uitstek geschikt is om mee te voetballen en hij doorkruist daarmee onze marketingplannen dan is de kans groot dat we die visie desondanks de ruimte geven op dit forum en zeker als het inhoudelijkheid betreft en vooral als de forumregels zelf niet worden overtreden.

Ik ben het volledig met je eens. Elke positieve bijdrage die niet ten koste gaat van andere initiatieven zodat je elkaar tegen gaat werken wordt met open armen ontvangen en zal waar mogelijk geholpen en ondersteund worden.  Hoe meer hoe liever. Maar wat je zegt, graag een idee wel inhoudelijk beschrijven in termen van wat je wél wilt en niet uitsluitend met one-liners wat je niet wilt. Want daar kan niemand iets mee en daar zal dus ook nooit iets mee gebeuren. Een ander punt is dat de leden van de stichting het al druk genoeg hebben zodat een plan niet over de schutting naar de stichting geworpen moet worden maar dat de realisatie ook iets is dat men wel zelf zal moeten doen.  Uiteraard is er wel inhoudelijke hulp mogelijk maar dat is iets anders dan de hele realisatie overnemen

3
Belangrijke mededelingen / Re: moderatieregels
« Gepost op: 12 augustus 2017, 18:04:58 »
Gezien de zeer hardnekkige overtredingen van de nieuwe forumregels nog een toelichting.

Een groep als e-Gulden heeft het zwaar te verduren. Andere altcoins zien het als een concurrent die zo zwart mogelijk gemaakt moet worden. Buitenstaanders zien het op zijn best als een speeltje van een paar mensen en op zijn slechtst als een soort aanval op de beschaving. Dit laatste zien we vooral bij de mainstream media die geen objectief verhaal over Bitcoin op papier krijgen.

De groep (het cirkeltje) in het plaatje krijgt dus permanent van buitenaf de wind van voren, hier gesymboliseerd door de blauwe pijlen.Binnen een serieuze groep bestaat onder normale omstandigheden consensus hoe te reageren naar buiten. Die consensus wordt gezamenlijk opgesteld door iedereen die daar een bijdrage aan wil leveren. Op het moment dat er -na een fikse, inhoudelijke discussie waar iedereen aan mee kan doen- een mening is gevormd, wordt deze mening door de gehele groep naar buiten toe verdedigd. (Plaatje A).

Deze discussie wordt uiteraard in besloten kring gevoerd. Daar hoeft niet iedereen van mee te genieten. Integendeel.

Reputatie.
Als je, zoals voorheen hier op dit forum gebeurde, de interne discussies ook op een openbaar forum laat plaatsvinden (plaatje B)  dan geeft dat een idiote indruk op de buitenwereld. Die buitenwereld zal daar ofwel met  grote vreugde op reageren (zoals onze collega altcoins) of zal het met afgrijzen lezen. En die discussie alleen maar als bewijs zien dat e-Gulden een totaal onvolwassen spelletje van enkele personen is. Ook de media zien het alleen maar als bewijs dat hun negatieve benadering volkomen terecht is.

Als je echt de bedoeling hebt om van e-Gulden zowel een solide munt ALS een bruikbaar betaalmiddel te maken zoals de stichting e-Gulden dat voorstaat, moet je wel maatregelen nemen als mensen van binnenuit proberen e-Gulden of enthousiaste medewerkers waar maar mogelijk te beschadigen.

En als je dan ziet dat er mensen zijn die proberen om acht negatieve berichten zonder enige inhoud  per uur te plaatsen dan zit er helaas niets anders op dan deze mensen maar weer een afkoelingsperiode te geven. 

Jammer dat het zo moet. We zouden het heel graag anders zien. Er is al veel te veel oorlog en ellende genoeg op de wereld wat ons betreft. Maar kennelijk deelt niet iedereen die mening.

4
e-Gulden discussie / Re: Facebook & Co aka bericht protocolwijziging
« Gepost op: 08 augustus 2017, 13:35:59 »
bedankt Hans, voor je suggesties. We waren juist aan het kijken om een en ander op te schonen en zullen je suggesties zeker meenemen.

Ons probleem met het forum is dat eigenlijk niemand er meer echt gebruik van maakt. Dat was vroeger een stuk beter maar nu waren het nog maar een stuk of vijf mensen die het gebruikten en dan nog vaak op een manier die het beeld naar buiten beslist geen goed deed. Daar is ook al flink in geschrapt.

Zelf gebruik ik Facebook uitsluitend zakelijk. Kennissen en familie om kattenfilmpjes mee uit te wisselen zul je bij mij niet vinden  :) Maar zakelijk is het onovertroffen om te adverteren dus ja, dan moet je wel mee en je eigen voorkeuren uitschakelen.  En wat ik elders heb geschreven, het aantal bezoekers van de facebookgroep is vele malen hoger dan het aantal bezoekers hier.

Maar een nieuwe opzet van dit forum kan wellicht tot gevolg hebben dat het hier ook weer eens wat drukker en vooral wat aangenamer wordt.

5
e-Gulden discussie / Re: Facebook & Co aka bericht protocolwijziging
« Gepost op: 07 augustus 2017, 23:49:46 »
Binnenkort protocolwijziging bij e-Gulden. De discussie gaat bij problemen centraal plaatsvinden op https://www.facebook.com/groups/349132215521411/ … Word dus nu lid

Niet om het een of ander maar niet iedereen wil/heeft facebook, het lijkt mij niet meer dan normaal om alle updates ook hier te delen.

Ik heb bijvoorbeeld geen facebook en het komt er hier niet in ook, en ik kan mij voorstellen dat ik niet de enige ben.

Groet,

Genesis.

We laten niemand in de kou staan, uiteraard. Met het is gewoon een meetbaar feit dat het aantal mensen dat op Facebook langskomt een veelvoud is van het aantal bezoekers hier en dan ligt het voor de hand om dat als centraal punt te nemen. Maar alles wat een egulden gebruiker echt zou moeten weten gaat hij hier ook vinden.

6
Belangrijke mededelingen / Re: stand van zaken
« Gepost op: 07 augustus 2017, 14:30:46 »
En, heeft u al kennis gemaakt met de nieuwe robot die volautomatisch twee maal daags statistieken over de e-Gulden publiceert  op ons nieuwe discussieforum ?

U vindt hem (of is het een haar?) op 

https://www.facebook.com/groups/EFLFoundation/

Een begin van een serie nieuwe mogelijkheden?  :)

Geef eens aan wat u graag zou willen zien. Wie weet kunnen de ontwikkelaars er een keer iets mee.

7
Belangrijke mededelingen / stand van zaken
« Gepost op: 04 augustus 2017, 11:51:37 »


Het voor een succesvolle toekomst van e-Gulden zeer belangrijke e-FiliaaL project is de laatste tijd bewust in de luwte gehouden op dit forum om niet steeds dezelfde discussie aan te wakkeren.

Dat wil niet zeggen dat er op dat front niets gebeurt. Integendeel. De techniek heeft even stil gelegen door de noodzaak om aan Oeru te werken (Ook ontwikkelaars hebben maar 2 handen  :) ) maar er is nog volop ander werk omheen te doen.

We zijn daarom aan een serie dagelijkse korte artikelen begonnen waar we ook inhoudelijk in kunnen gaan op vragen die er over leven.

De afleveringen zijn genummerd en aangeraden wordt om ze in de normale volgorde te lezen omdat ze in elkaar overlopen.

U vindt ze op  https://www.facebook.com/groups/EFLFoundation/

8
e-Gulden discussie / Re: Reputatiemanagement en de gevolgen voor dit forum
« Gepost op: 04 augustus 2017, 08:21:49 »
Wat dacht je van een gedegen plan op tafel te leggen? Dat is reputatiemanagement..
1 augustus is ons belooft, dan zou het OERU schild online zijn. Dat is feitelijk.

Ik ben bang dat die belofte gedaan is door iemand die op geen enkele manier bij het project betrokken was... :)

Een harde planning had niet veel zin. De klus, die plotseling door de aanvallen van buitenaf op ons bord werd gelegd, MOET gewoon geklaard, of die nu een week of een halfjaar zou gaan duren en er wordt met de maximale capaciteit aan gewerkt. Versnellen kan domweg niet. Als de brandweer een brand moet blussen gaan ze ook geen planning maken.

Maar je zult het met me eens zijn dat een afgedwongen protocolwijziging niet alleen een lastige klus is voor de ontwikkelaars maar dat deze ook terdege getest moet worden.

In die testfase zitten we nu en die verloopt voorspoedig. De volgende stap die half augustus verwacht wordt is de lancering van de nieuwe wallet die het protocol moet gaan ondersteunen. dan wordt het een kwestie van voldoende gebruikers hebben zodat de wijzigingen in de blockchain definitief worden. Dat kan al met een paar dagen zijn maar we gaan uit van de eerste week van september ivm de vakantietijd.

Als het goed is, is de installatie van de nieuwe wallet het enige dat de gebruikers van e-Gulden er van gaan merken. En Bittrex stelt het als eis om withdrawal vrij te geven. Dat is alles. En daarna hebben we de veiligste munt die op dit moment bestaat. En dat is ook wat waard.

Verder zal https://www.facebook.com/groups/EFLFoundation/ als centraal discussieplatform dienen in de invoeringsperiode.
 

9
Belangrijke mededelingen / moderatieregels
« Gepost op: 03 augustus 2017, 07:56:50 »
Moderatieregels forum

Verwijderd worden alle berichten die:

1. De Nederlandse wet overtreden. De eigenaar, dus de stichting kan
namelijk mede verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud.

2. Een directe aanval op een persoon doen. Het forum is niet de plaats
om persoonlijke meningsverschillen te beslechten.

3. Een directe aanval op de e-Gulden doen. Het staat een ieder vrij om
een mening te geven. Graag zelfs. Maar zorg dan wel voor een gedegen
argumentatie in plaats van een oneliner te roepen.

4. Overduidelijk bedoeld zijn als nepnieuws of op andere wijze
misleidend zijn.

5. Een duidelijk politiek of religieus standpunt uitdragen. Voor de
onvermijdelijk volgende discussie over dit soort gevoelige onderwerpen
is het forum niet bedoeld.

Sancties
Het bestuur voert een zogenaamd "three-strikes-out" beleid uit.

Dit houdt in dat er bij eerste overtreding een waarschuwing wordt
gegeven en dat de omstreden post wordt verwijderd.

Bij de tweede overtreding wordt de overtreder voor een periode van 7
dagen de toegang tot de actieve functies van het forum geweigerd.

Bij een derde overtreding wordt de overtreder definitief van het forum
geweerd.

10
e-Gulden discussie / Reputatiemanagement en de gevolgen voor dit forum
« Gepost op: 02 augustus 2017, 23:28:18 »
Reputatiemanagement.

Veel bedrijven hebben tegenwoordig een functionaris die zich met name bezighoudt met een stuk reputatiemanagement. De voornaamste taak is het voorkomen van een negatief imago cq  reputatie voor het bedrijf in kwestie. Daarnaast is het van groot belang dat negatieve verhalen die opduiken ofwel rechtgezet worden ofwel waar mogelijk verwijderd.

Binnen de stichting is in het kader van de elders aangekondigde professionalisering besloten om een stuk reputatiemanagement in te gaan voeren. Bij een stukje professionaliteit hoort ook het bewaken van een goede naam die we op moeten gaan bouwen en in stand moeten houden.

Bij het forum van e-Gulden zijn in het verleden door een aantal trollen vele aanvallen gedaan om e-Gulden te beschadigen. Meestal vanuit concurrerende munten. Het laatste jaar bleek dit gelukkig sterk af te nemen en wist nog slechts een enkele trol de weg naar het forum te vinden. Helaas waren de meeste aanvallen in de laatste maanden van binnenuit.

Inmiddels is een begin gemaakt met schoning van het forum door leden van het stichtingsbestuur. Het kan dus zijn dat u bepaalde posts niet meer terug kunt vinden. Daarnaast zullen er een aantal moderatieregels worden opgesteld waar stevig de hand aan zal worden gehouden.

We denken dat alle leden van dit forum -een enkele bewuste trol daargelaten- het nut van een goed imago en een prima reputatie voor e-Gulden in zullen zien.

Een forum zonder aanvallen op mensen, vreemde monologen etc. is daar een belangrijk onderdeel van. Het komt hoe dan ook ongelofelijk negatief over op bezoekers 

Iedereen, ook een buitenstaander,  moet welkom zijn en rond kunnen kijken zonder van de ene verbazing in de andere te vallen.

In ieders belang, maar vooral in het belang van e-Gulden.

11
e-Gulden discussie / Gaat "The Donald" ook de e-Gulden laten halveren?
« Gepost op: 02 augustus 2017, 17:11:38 »
Gaat Donald Trump er ook voor zorgen dat de waarde van de e-Gulden gaat halveren?

Lees er alles over op ons nieuwe discussieplatform https://www.facebook.com/groups/EFLFoundation/

12
Hallo Hans,

bedankt voor je positieve reactie. Elk initiatief is welkom. We hebben elke woensdagavond een skype gesprek. wellicht kun je daar een keertje bij aansluiten? Deze zaken gaan lopen vanaf eind augustus, begin september als de "Oeruschild" operatie achter de rug is en onze ontwikkelaars ook hun schaarse vrije tijd weer eens voor andere zaken in kunnen gaan zetten. Stuur even een emailadres  en skypeadres naar support@egulden.org dan nodigen we je uit.

13
Belangrijke mededelingen / Nieuwe discussiegroep op Facebook
« Gepost op: 31 juli 2017, 08:16:20 »
De oude Facebookgroep was niet meer bruikbaar voor de leden van de Stichting en de direct betrokkenen aangezien de beheerder naar eigen goeddunken bestuursleden en berichten verwijderde. Dit is uiteraard niet werkbaar zeker gezien het rancuneuze gedrag van de beheerder.Er is daarom een nieuwe Facebookgroup in het leven geroepen onder de tijdelijk nog wat onvriendelijke naam https://www.facebook.com/groups/349132215521411 . We hopen dat de huidige beheerder in het belang van e-Gulden en de leden de groep alsnog over zal dragen aan het bestuur.

Want het is duidelijk dat dit NIET is het belang van de liefhebbers van e-Gulden is, maar vooralsnog was dit de enige mogelijkheid om weer de mening van ieder bestuurslid en alle betrokkenen in alle vrijheid te laten horen.

== MODERATIE ==
In tegenstelling tot de oude groep zal er moderatie in de nieuwe groep plaatsvinden indien reacties beledigend zijn voor leden van de groep. Ook regelrechte ad-hominems zullen niet getolereerd worden. Reacties worden verwijderd en de toegang tot de groep wordt geblokkeerd bij overtreding. Verder zijn er geen restricties en is iedereen van harte welkom. 

14
Time for Change!

Ruim drie jaar bestaat de stichting Electronic foundation. Bij de eerste opzet werd ervan uitgegaan dat de community rond eGulden een dusdanig zware rol zou gaan spelen dat de rol van deze stichting heel beperkt zou kunnen blijven. Hoewel de stichting met 4 man begon werd de bemanning door de noodzaak tot het verwijderen van één persoon en het zelf vrijwillig opstappen van een ander al snel teruggebracht tot een puur technisch team. Geen probleem omdat toch al verwacht werd dat het veldwerk als reclame maken, familie, vrienden en kennissen enthousiast maken iets was dat door de communitty spontaan opgepakt zou worden. Dat was tenslotte in het belang van elke e-Gulden bezitter.

Hoewel de eerste opzet wel enthousiast ontvangen werd was deze zodanig opgezet dat deze buitenstaanders eerder afschrok dan dat zij e-Gulden hierdoor spontaan zouden zouden omarmen. De inititatieven stierven begin 2015 dan ook onvermijdelijk een stille dood. Het werd in de zomer van 2015 heel stil rond e-Gulden. Niet binnen het ontwikkelteam dat de handen vol had om technisch bij te blijven en nieuwe ontwikkelingen (EFL.NL) te implementeren, maar alle promotionele acties liepen muurvast. Campagnes trokken hooguit een handvol mensen. Het is niet voor niets dat oorspronkelijke pre-mine nog volledig in tact is gebleven. Niemand wilde het gratis geld. Een probleem waar andere coins overigens ook tegenaan gelopen zijn.

Alle noodzakelijke organisatorische functies professioneel uitbouwen met slechts twee man die de handen al meer dan vol hadden werkte uiteraard niet.  Een dergelijke professionele opzet van de stichting, zowel qua organisatorische opzet als marketing, promotie, imagebuilding etc. bleef puur door tijdgebrek en het helaas volledig ontbreken van elke steun uit de community uit.

En dus wordt het na drie jaar eens tijd voor wat bijsturing. Ofwel verandering. Change!

De afgelopen maanden is er een eerste globale aanzet gemaakt om te komen tot een professionele aanpak. In drie jaar tijd evolueert nu eenmaal alles. Ook de manier van denken over cryptogeld. Voorbeelden:

Illusies verdwijnen, andere komen er voor terug.

Vertrouwen in mensen en instanties wordt lopend opgebouwd en gaat weer te paard.

Hemelfietsers landen weer op aarde.

Roze wolkjes verdwijnen in het zonlicht.

Kortom,  de ideeën van drie jaar geleden zijn de ideeën van nu niet meer.

En dan kijken we niet alleen naar eigen stichting, maar ook naar concurrenten, collega's of hoe je ze noemen wilt. Een nog steeds snel groeiende groep die ondanks de vermakelijke heisa en bombarie die men soms produceert vrijwel nergens ook maar een poot aan de grond heeft gekregen. Studiemateriaal genoeg dus en daar is dankbaar gebruik van gemaakt.

Alle serieuze ontwikkelaars van cryptomunten weten inmiddels wel dat de grote massa met de media voorop, echt niet staan te juichen over hun technologische hoogstandjes. Integendeel zelfs.
Zie dit artikel uit de telegraaf van vandaag: http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/28793225/__Topbelegger_waarschuwt_voor_bitcoin__.html
Het wantrouwen en cynisme viert hoogtij. Een zeer klein groepje enthousiastelingen praat elkaar en zichzelf moed in dat het met "hun" munt wel goed zal komen. En als de koers van "onze munt"  maar genoeg omhoog zou gaan dan komt alles vanzelf weer goed.

Meer zonneschijn.

Iedereen rijk.

Vrede op aarde!

Alle macht bij de bezitters van cryptogeld

Nu, dat gebeurt nu niet, dan niet en nooit niet,  natuurlijk.  Maar veel mensen hebben nu eenmaal de grootste moeite om feiten en wensdenken van elkaar te onderscheiden.

Globaal plan.

Tijd dus om in het najaar van 2017 een stevige professionalisering van de e-Gulden in gang te zetten.

Wat we ondermeer aan gaan pakken? Een (niet compleet) aantal voorbeelden in een willekeurige volgorde:

1. Er zitten een paar ingrijpende maar wel zeer positieve technische veranderingen aan te komen. Dat is van het allergrootste belang voor e-Gulden en dat gaat echt vóór alles. Alle andere punten komen daarna pas. Het duurt misschien even maar dat is dan maar jammer. Het is voor het goede doel.

2. Organisatie en positionering. Een beleidsplan over wat  e-Gulden is, waar het voor staat en wat we nu met eGulden gaan doen. Geschreven in samenwerking met iedereen die bereid was een positieve inbreng te leveren. Met dit plan in de hand moet een ieder in twee minuten weten waar egulden voor staat.

3. De marketing van de munt. En dan niet alleen in de eigen kring ("Het zogenaamde preken voor eigen parochie" zoals tot nu toe gebeurde maar juist daarbuiten) of in subgroepjes uit de samenleving.  We willen iedereen kunnen bereiken, niet alleen minderheidsgroeperingen.

Voor het betalingsgedeelte (e-Gulden als geld) is eFiliaaL al in het leven geroepen, voor de munt is echter nog niets geregeld. Ook dat gaat dus veranderen. En op een spectaculaire manier. Dat is wel zeker.

4. Communicatie naar alle relevante stakeholders op hun eigen niveau. Ofwel een eigen beleid per stakeholder.
Wat willen we met wie bereiken?  Een communicatieplan dat in het najaar in werking gaat is inmiddels voltooid. Het voorziet in nieuwe communicatiekanalen en het volledig afstoten van een aantal onwenselijke.  Ook het de kop indrukken van hardnekkig naar buiten gebracht "fake news" door mensen die daar belang bij denken te hebben,  staat op het lijstje.

5. Samenwerken met serieuze derde partijen met interesse in de vele mogelijkheden van eGulden.

6. Intense samenwerking met inititiatieven of afsplitsingen zoals EFL.NL, eFiliaal en (toekomstige) anderen.

7. Diverse maatregelen om het community aspect toch weer nieuw leven in te blazen. We zijn ervan overtuigd dat vooral enkele andere maatregelen die we in petto hebben het enthousiasme binnen de community zullen stimuleren. Bijvoorbeeld een vorm van een CERS.

8. Het onvermijdelijke einde van de (schadelijke) premine en hoe dat optimaal te organiseren.

9. Uw idee? Laat het ons weten. Deze lijst is nog niet compleet maar hoe meer serieuze(!) input hoe beter. 

15
Bij deze meldt deze persoon uit de gemeenschap zich als vrijwilliger voor eFiliaaL, ik zie het werk graag tegemoet en ben super gemotiveerd!
Beste Nelis,

als je de afgelopen twee jaar ooit één keer serieus naar het eFiliaaL project gekeken zou hebben dan zou je zelf ook inzien wat een pure onzin en foutieve informatie je over het project hebt verkondigd en hoeveel schade je het project daarmee berokkend hebt.  Gelukkig zijn er nauwelijks nog mensen die dit forum lezen, dat is nog een geluk bij een ongeluk. Sommige uitingen zaten wat mij betreft heel dicht bij pure sabotage van het project en daarmee van eGulden zelf dat zeer fors van het project kan profiteren. 

Ik had dolgraag gewild dat ik deze melding van je serieus kon nemen maar gezien de ervaringen met je in het recente verleden moet ik het nu afdoen als je gebruikelijke sarcasme van de ergste soort zoals we dat binnen het eFiliaaL project van je gewend zijn.   

Met andere woorden zoals dat officieel gaat:

"We hebben uw sollicitatie bestudeerd en zijn van mening dat u helaas niet in het profiel past. We wensen u veel succes bij verdere sollicitaties."

Pagina's: [1] 2