Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - jns

Pagina's: [1] 2 3 4
1
e-Gulden discussie / Alstublieft, wat nieuw leesvoer om Dennis te overleven
« Gepost op: 15 februari 2020, 18:46:42 »

Yours truly is altijd een groot fan geweest van de EFL-portemonnee en was zeerl verdrietig dat een prima werkende website werd ingeruild voor een in het geheel NIET goed werkende site die mij steeds maar weer de vraag stelde of ik wel een pensioen heb. Die vraag kon je helaas niet beantwoorden, maar ik heb dat pensioen inderdaad, al 8 jaar geleden uit eigen bedrijf voor mijzelf geregeld, om precies te zijn. Een beetje Bitcointrading , zoals ik hier wel eens heb laten zien, zorgt voor wat extra zakgeld voor een goede fles Glenfiddich 12 years old Signature Malt met een zak chips op zijn tijd. Wij boomers hebben onze zaakjes OK op orde, zoals overal op internet te lezen is. Maar dit even terzijde.

Inmiddels is deze volkomen zinloze pensioenvraag na bijna twee jaar vervangen door wat meer zinvolle inhoud en werkt de software daarmee weer als vanouds. Goed, snel en nauwkeurig. Geweldig dus. Tijd dus om een 2,5 jaar oud boekje over betalen met deze portemonnee onder een dikke laag digitaal stof vandaan te halen. Zie ondermeer op http://elektronischgeld.blogspot.com/2020/02/de-portemonnee-van-efl-was-zijn-tijd.html hoe u het kunt verkrijgen.

2
Hoe de Electronic Gulden Foundation hun boegbeeld Yoshi onder de bus gooide

Mijn beschouwing over het statement van de Electronic Gulden Foundation is hier

http://elektronischgeld.blogspot.com/2020/02/hoe-de-electronic-gulden-foundation-hun.html

 te lezen

3
De grootste technische prestatie van de stichting e-Gulden.

Gisteren werd de grootste technische prestatie van de stichting drie jaar. Helaas op puur emotionele gronden nooit operationeel geworden. 

Zie https://elektronischgeld.blogspot.com/2020/02/het-ondersteunende-systeem-voor-e.html


4
Waarom wil er toch niemand naar mijn cryptoverhalen luisteren?

Een veel gehoorde klacht in cryptoland is dat er maar niemand wil luisteren terwijl de pro-crypto argumenten in onze ogen toch zo goed zijn.

Inderdaad, er zijn maar weinig mensen die zich over laten halen om zelfs maar eer keer  naar crypto te kijken, dat weten we allemaal. De afkeer van de doorsnee Nederlander van deze "vorm van oplichterij" (Niet mijn mening  :) )  is echt groot.

Hier is een link naar een artikel dat volledig aan het fenomeen dat niemand naar feiten wil luisteren, is gewijd. Er staan naar mijn gevoel veel bruikbare ideeën en suggesties in voor iedereen die belangstelling heeft om cryptogeld te promoten. Ik heb het in elk geval met belangstelling gelezen en aan mijn persoonlijk archief toegevoegd.

https://jamesclear.com/why-facts-dont-change-minds

5
e-Gulden discussie / Over Paypal, Tesla, space-X en e-Gulden
« Gepost op: 02 februari 2020, 19:04:18 »
Over Paypal, Tesla, space-X en e-Gulden

Musk en First Principles
Bij elk project krijg je te maken met een steeds grotere complexiteit. Daarom wordt ter steeds meer teruggegrepen op het zogenaamde First Principles denken. Een belangrijke ambassadeur van deze denktechniek is Elon Musk, grondlegger van Paypal, Tesla en Space-X. Geen domme jongen dus en iemand die elke seconde van zijn kostbare tijd kan gebruiken. Op Google is veel over de combimatie Musk en First Principles terug te vinden.

Musk weet gewoon dingen mogelijk te maken die een ander niet redt
Vriend en vijand van Musk is het er over eens dat zijn aanpak tot enorme innovaties heeft geleid. Nu, als een techniek als first principles kan helpen met het lanceren en weer laten landen in raketten. Je zou denken dat als het daar kan werken, waarom zou het dan niet werken bij het invoeren van een relatief klein project als het invoeren van e-Gulden? Het is heel waarschijnlijk dat dit goed mogelijk is. Want na 6 jaar bezig zijn zoals met e-Gulden zijn alle denkbeelden behoorlijk vertroebeld geraakt met van alles en nog wat. Daar is niets verkeerds aan, dat gebeurt gewoon. En daarom wordt First Principles erbij gehaald. Daarbij snijden we echt alles weg wat niets met het probleem te maken heeft.

Hoe maak je dan de basis van een nieuw betaalmiddel?
Dus laten we eens kijken wat er nodig is om een munt te lanceren die als betaalmiddel gebruikt kan gaan worden.

Bijvoorbeeld, even uit de losse pols:
1 - er is de juiste (blockchain) techniek nodig en deze moet werken
2 - deze blockchaintechniek (en dus de munt) is super toegankelijk
3 - er moet een voldoend grote groep gebruikers van de munt zijn willen bedrijven hem gaan accepteren om er een echt betaalmiddel van te maken
4 - er moet iets met het geld te doen zijn. dus voldoende punten zijn waar we de munt uit kunnen geven. Ook essentieel wil het een betaalmiddel kunnen worden
5 - de portemonnee moet aantoonbaar voordelen hebben willen mensen hem gaan gebruiken. Gezien de zeer gebruikersvriendelijke europortemonnees die er inmiddels zijn dreigt de achterstand van crypto hier steeds groter te worden.
6 - de munt moet aantoonbare en vooral zichtbare en liefst direct merkbare harde voordelen hebben willen mensen hem daadwerkelijk gaan gebruiken. Harde voordelen zijn bijvoorbeeld kortingen bij betaling met EFL of een hogere rente.

Alleen de hoofdpunten dus. Geen "Hoe"
Op zich hou je met een dergelijk ontleding dus geen onlogische punten over. Zoals je ziet is het "hoe doe je dat dan" niet ingevuld. Dat komt later wel als we de set eigenschappen van de munt die hierboven staat goed voor ogen hebben. Het "hoe" nu toevoegen vergroot direct de complexiteit weer omdat het tot discussie leidt. Veel mensen gaan er namelijk direct van uit dat iets toch "onmogelijk" is. Een woord dat ik vele jaren geleden uit mijn woordenboek heb verwijderd. Meestal bedoelt men er alleen maar mee dat men het teveel werk vindt. En werken is een bezigheid waar de mens van vandaag nu eenmaal de rillingen van krijgt.

Zeker geen discussies over stokpaardjes

Zaken als politieke en andere stokpaardjes die niets met het bovenstaande te maken hebben, hebben geen plaats in deze aanpak. Ze vreten tijd met zinloze discussies, werken vertroebelend en zetten mensen alleen maar nodeloos tegen elkaar op omdat het onderwerpen zijn waarover men het zelden met elkaar eens is. Door de introductie van politieke onderwerpen gaat de kans op een succesvolle invoering met sprongen omlaag. Iets wat e-Gulden maar al te goed aan den lijve heeft mogen ervaren.

Geen theorie die er hier niet tot nauwelijks toe doet
Ook abstracte puur theoretische beschouwingen die niemand begrijpt horen hier niet in thuis, bijvoorbeeld dat het zo fijn is om je eigen geld (decentraal) te beheren. Of je eigen bankapp aan te mogen passen omdat die open source is. Vrijwel iedere Nederlander ziet dat nu juist als één van de allergrootste knelpunten van de e-Gulden waar men helemaal geen zin in heeft.

Iedereen ziet nu direct waar de prioriteiten gaan liggen
We zien dat e-Gulden aan een paar punten (1 en 2 grotendeels) prima voldoet. Aan andere punten wat minder of zelfs nog helemaal niet. (3,4,5 en 6)

Het nieuwe e-Gulden team heeft nog wel iets te doen
Het lijkt daarmee uitmate duidelijk waar de prioriteiten van het nieuwe e-Gulden team moeten komen te liggen.


6
e-Gulden discussie / Re: Yoshi in het berenbos
« Gepost op: 26 januari 2020, 21:40:45 »
Pfff man, wat een stuk! Je schrijft net zo makkelijk als dat je praat! Voor een dyslect moeilijk door te komen... Maar goed, ik heb het doorgelezen... Alleen wat ik mij steeds afvroeg is: "wat is je doel met deze lap tekst"?

Hallo bijenman,

Wees toch eens een keertje blij dat er hier mensen zijn die iets bijdragen. Een pot honing is leuk (meen ik echt) maar je zult er geen mens buiten de EFL bubbel mee bereiken. EFL is van de buitenwereld afgegrendeld als Wuhan van de buitenwereld. Alle openbare communicatiekanalen worden kennelijk bewust potdicht gehouden. Facebook? Dood. Dit Forum? Alleen ondergetekende. Reddit? Leeg. Twitter? Zo goed als leeg. Facebook groep? Bevat in de kop materiaal van 3 jaar oud. Inderdaad die hoogspanningsmast. in 2016 door ondergetekende geplaatst. Mensen die lezingen en cursussen geven? Worden verwijderd.

Niels / Yoshi schrijft hier iets? Afzeiken die poging. Je bent kennelijk ook al met het haatvirus van de stichting besmet geraakt. Zou ik niet doen, joh. Reageer eens ergens positief op. Dat is beter voor je karma.

Alleen via ge-encrypte tools die alleen in de wereld van complotdenkers en aluminiumhoedjes worden gebruikt wordt er door een minimaal groepje al zes jaar(!) zonder ook maar enig merkbaar resultaat gefilosofeerd hoe mooi alles zou kunnen zijn als de rest van de wereld nu maar eens meewerkte en eindelijk  EFL ging kopen. Ik zou zeggen: Vertel eerst die rest van de wereld eerst eens dat EFL  bestaat. Dan ben je die pot honing inderdaad misschien kwijt voordat hij bedorven is. :-)

Succes en groeten aan de bijen. Leuke hobby trouwens.

7
e-Gulden discussie / Re: Yoshi in het berenbos
« Gepost op: 26 januari 2020, 21:25:19 »
Hé Yoshi, goed stuk man! Leuk om te lezen. Ik houd je avonturen in Liberland met VIT en de Merit ook een beetje bij en het is leuk je hier ook weer eens tegen te komen.

Een aantal punten ben ik het helemaal mee eens. Andere niet, maar dat mag toch, nietwaar?
Zoals je maar al te goed weet ben ik uit de EFL geflikkerd vanwege 2 belangrijke zaken: Ten eerste ben ik voorstander van de vrijheid van meningsuiting. Maar die is in de EFL-community heel, heel ver te zoeken.

Je kunt het ofwel 100% met de leiding eens zijn of je kunt vertrekken. Inderdaad, er wordt je dus nog wel een keuze gelaten.

Aangezien ik mijn eigen leven vorm geef, net als jij, ben ik uiteraard opgestapt. 750.000 EFL verkocht op een zeer gunstig moment. (Hetzelfde moment dat je voor jezelf noemt op je Liberland Forum :-) en al weer jaren gelukkig zonder EFL. De paar die ik nog heb kan ik door een softwarefout die al twee jaar lang niet gerepareerd wordt, niet meer bereiken. 

De tweede aanleiding was mijn weigering om mee te werken aan een samenwerkingsverband met de piramidespellen van Lyoness. Inmiddels is deze club door de rechtbank verboden. Had inderdaad een fijne partner voor EFL geweest :-)

Maar dat wil niet zeggen dat ik niet in EFL geloof. Integendeel. Wat mij betreft is de munt technisch perfect en steekt met kop en schouders uit boven alle andere altcoins. Waar ik niet in geloof is de toekomst volgens de huidige aanpak. Voor zover daar al een lijn in te vinden is, staat die lijn haaks op elke denkbare positieve aanpak om iets op de rit te zetten. Een bedrijf bijvoorbeeld. Of een cryptomunt.  Het huidige motto van de e-Gulden is "Alles is Kut". Helaas denkt 98% van de Nederlanders juist erg positief en gelooft in dingen. Die zitten niet te wachten op de negatieve doomdenkerij van de e-Guldenclub. Noem het kortzichtig, maar het is de realiteit.

Volgende week wordt ik 66. Afgelopen jaar heb ik een tweetal bedrijven aan de al bestaande toegevoegd. Dit jaar komt er weer minimaal eentje bij. "Oke Boomer!" denk ik dan. "Je doet het zo slecht nog niet". Daar past deelname aan een puur negatieve tent als EFL natuurlijk niet meer bij. Maar toch is het jammer. Heel jammer dat er geen enkele maar dan ook geen enkele moeite meer wordt gedaan om ook maar iets positiefs over EFL naar buiten te brengen. Maar dan ook helemaal niets. Het leven is Lijden. Geld is Lijden. EFL is lijden. De overheid is Lijden. De euro is Lijden. Elke streng-gereformeerde ouderling krijgt spontaan een stijve dinges van zoveel negatieve gedachten en zoveel Leed.

Materiaal ligt om morgen met EFL de boer mee op te gaan ligt er in overvloed. Boeken, cursussen over crypto, bitcoin, e-Gulden, trading. Het is er. Het is allemaal vrij te gebruiken. Het is aangeboden aan de stichting en alles maar dan ook alles is geweigerd want ondergetekende is door de stiching tot persona non grata binnen EFL verklaard. Waarom? Zie boven. EFL is van de stichting. Daar moet iedereen vanaf blijven, zo lijkt het vaak wel.

Zolang de huidige stichting uit de zittende mensen blijft bestaan is de e-Gulden volslagen kansloos. Er wordt naast binair alleen in rancune en haat tegen de wereld gedacht. Twee zaken die totaal niet samen gaan met het opzetten van iets goeds. Dan moet je wel heel anders in het leven staan. Kennelijk mag binnen EFL echt alles aan haat worden opgeofferd. Ook de munt zelf. De negatieve insteek straalt letterlijk uit elke (schaarse) publicatie. De Nederlander is volgens sommigen hier misschien dom, maar hij is beslist niet gek. Die ziet echt wat kansen heeft en wat niet.

Zolang die negatieve aura bij EFL letterlijk overal omheen hangt, kun je EFL vergeten. Wat je ook probeert. Zolang sommige zeer enthousiaste mensen een spreekverbod hebben stinkt EFL imho in elk geval een dik uur in de wind.

En hoe goed EFL volgens mij ook is. Maar er zal veel, heel veel binnen de community moeten veranderen wil ik er ooit nog eentje kopen of ook maar iemand adviseren om er ook maar een cent in te steken. Jammer. Heel Jammer. EFL verdient betere mensen.

 

8
Alstublieft, een nieuw boekje over cryptogeld om weg te geven2020. Een nieuw jaar. Nieuwe kansen. Ook voor cryptogeld, hoewel dat steeds nadrukkelijker bij de overheid en de ECB in beeld lijkt te komen om kapotgeregeld te gaan worden. Maar goed, dat is niet alleen bedreigend maar zeker ook kansrijk.

En dus ook een nieuw jaar met nieuwe kansen voor opleidingen op het gebied van Bitcoin en ander cryptogeld. De analysecursus die bewijsbaar goed resultaat oplevert is populairder dan ooit, dus een goede reden om daar iets mee te blijven doen en er een nieuwe cadeaugever voor te ontwikkelen. Of liever een nieuwe versie van een al bestaande. Ook de huidige situatie van en de verwachting voor de e-Gulden komt aan de orde.

Wilt u mensen iets geven om ze meer informatie over cryptogeld te geven? Download het boekje op onderstaande link en geef het cadeau. Zoals u tot uw verbijstering zult ontdekken bevat het boek verder geen reclame en is er geen registratie nodig om het op te halen. Registratie is zo 2014, nietwaar? 

Het niveau is voor leken en beginners. De crypto-experts zoals we die op dit forum aantreffen zullen er voor zichzelf niet veel in vinden.

https://compabo.s3.eu-central-1.amazonaws.com/netjes+en+zindelijk+denken+over+cryptogeld.pdf

9
e-Gulden discussie / EFL.NL nu ook onder android uitgevallen?
« Gepost op: 14 januari 2020, 16:30:33 »
EFL.NL nu ook onder android uitgevallen?

EFL.NL werkte al bijna twee jaar niet meer goed on Windows (fout is door mij meermalen gemeld, is altijd genegeerd) maar android bleef het wel altijd doen. Inmiddels is ook de androidversie definitief uitgevallen en heeft mijn saldo op 0,00 gezet. Resultaat, al mijn efl-portefeuilles zijn nu leeg. Ook pogingen tot herstel met de pukcodes geeft dat aan dat alles weg is. Nu is de schade te overzien omdat er nauwelijks meer iets op stond. Ik hecht er verder dan ook geen waarde aan en het maakt me ook niet meer uit of het gerepareerd wordt of niet. Maar ik ben wel blij dat ik nooit het gebruik van EFL.NL ben gaan maken dat ooit de bedoeling was.

Misschien dat er eens een echte mogelijkheid moet komen om fouten in de software te signaleren. Die zou er nu ook wel moeten zijn maar werkt in de praktijk niet. In elk geval krijg je nooit een reactie :)  Het vertrouwen in EFL dat bij de gemiddelde Nederlander toch al ergens rond de nul zit (Net als bij  NLG trouwens. Alleen florijncoin lijkt duidelijk in de lift te zitten door hun kwalitatief zeer sterke marketing) zal er niet veel beter op worden als je duidelijke softwarefouten gewoon voort laat duren.

Slechte zaak imho.

10
e-Gulden discussie / 90 procent tevreden, 10 procent sombert
« Gepost op: 31 december 2019, 16:46:53 »
90 procent tevreden, 10 procent sombert

Als we zien wat er op het gebied van cryptogeld wordt gepubliceerd, dan zien we daar een opmerkelijke trend. Bijna elke publicatie gaat over het zich afzetten tegen iets bestaands. Tegen het geld in het algemeen, tegen de Euro, tegen de Dollar, tegen de overheid, tegen {noem maar op}. Cryptogeld lijkt vaak typisch iets voor totaal verzuurde bejaarden. Als je echter op spreekbeurten ziet waar de vragen en de interesses vandaan komen, dan zijn dat vaak diezelfde bejaarden, die niet echt zuur overkomen. Integendeel.

Het negatieve in de berichtgeving rond cryptogeld wordt wel degelijk herkend. Zowel vanuit de cryptowereld naar buiten (vorige alinea) als vanuit de buitenwereld over cryptogeld. Want laten we eerlijk zijn: Van alle verhalen die over crypto in de media komen is misschien 20% positief. De rest ziet cryptogeld nog steeds als een speeltje voor nerds, hackers, oplichters en andere criminelen. Natuurlijk niet terecht maar het is wel het algemene beeld dat sinds de uitvinding van Bitcoin de beeldvorming domineert.

Elk marketingboek zal je vertellen dat je met je marketing aan moet sluiten bij de belevingswereld van de klant. Mogelijk zit daar een probleem met het zo moeizame bereiken van mensen buiten de cryptobubbel. Binnen die bubbel weten we allemaal hoe goed cryptogeld voor iedereen is. Buiten onze bubbel weet niemand het en er is ook niemand die het op een positieve manier vertelt. Als we al een keer een positieve benadering tegenkomen (meestal van een of andere Bitcoin-goeroe) dan gaat dat meestal zo gigantisch over de top dat het totaal ongeloofwaardig wordt. Blijft dus voornamelijk negatieve berichtgeving over.

Deze week is het CBS met haar jaarlijkse overzicht over de tevredenheid van de Nederlander gekomen. Die cijfers zijn dat 90% van de Nederlanders positief gestemd is. De verhalen uit de cryptohoek dat alles zo verkeerd is en het allemaal zo slecht gaat met het mensdom vallen dus direct in totaal verkeerde aarde. Die verhalen gaan echt geen vrucht dragen. Ze worden niet eens gelezen. Ze worden genegeerd. 

Het zou heel interessant zijn als de cryptocommunity voor de verhalen die naar buiten de eigen bubbel moeten gaan eens een positieve insteek kiest. Niet meer "alles is slecht en alles moet anders" maar in plaats daarvan een benadering van "alles gaat prima en met cryptogeld zal het allemaal nog beter gaan". Dan sluit je wél aan bij de belevingswereld van de mensen.

Dus niet meer "met Bitcoin wordt het gelukkig allemaal heel anders". Het hoeft van 90% van de mensen helemaal niet anders. Zie het CBS (https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/13/90-procent-tevreden-10-procent-sombert) Promoot Bitcoin etc met de mogelijkheden voor oplossingen die mensen wél zoeken.

De kans dat je boodschap dan wel een keer buiten de eigen parochie gehoord wordt zal er met sprongen door omhoog gaan.

Interessant om eens te proberen. Ja toch?

 

11
e-Gulden discussie / gelukwensen voor ELKE e-Gulden liefhebber
« Gepost op: 24 december 2019, 10:27:35 »


Een oprecht gemeende kaart voor iedereen die

reageert via email (omdat ze het hier niet meer durven) op mijn stukjes en waar ik veel van leer,

voor iedereen die zich er ongelofelijk aan ergert  en er van uitgaat dat er geen betere reactie is dan alles gewoon te negeren zodat ik het wel afleer,

voor de mensen hier die mij  zelfs intens haten en menen dat ik zwaar gestraft moet worden wegens het durven hebben van een eigen mening,

Jongens, het leven is te kort voor zoveel haat en nijd  8)

Streef er liever eens naar dat we op markten zoals op de kaart ooit eens met EFL kunnen betalen.

Dat is effectiever dan opereren op  kleuterschoolniveau. 


12
e-Gulden discussie / Een blote engel op de Zaanse Schans
« Gepost op: 21 december 2019, 16:28:19 »
Een blote engel op de Zaanse SchansTja, die engel stond op de voorpagina van het kerstnummer van 2015, inderdaad door ondergetekende gefotografeerd op de Zaanse Schans.

Vier jaar geleden alweer. Wat vliegt de tijd. En dan is het altijd weer leuk om eens terug te kijken op de eerste publicaties die in 2015 onder de naam EFL-Journaal vooral door Bitwise-Shifted en ondergetekende werden geschreven. Als je dan het kerstnummer van 2015 erbij pakt is het best grappig om te lezen. Moet u eens doen. Het blad staat onder de link http://egulden.org/flip/efljournaal6.html#1 In die tijd verscheen het nog wekelijks, later is het naar twee wekelijks gegaan en nadat ondergetekende uit de stichting verwijderd is, is het helemaal niet meer verschenen.

Het aardige is dat als je in de verschillende beschouwingen 2015 door 2019 zou vervangen dat het meeste dat er in staat nog gewoon geldig is. De voorliggende problemen waren vergelijkbaar, het optimisme naar de toekomst was vergelijkbaar, de (als altijd onduidelijke) rol van de overheid was vergelijkbaar. De verhalen over techniek zijn nog hetzelfde. De gastkolom is nog gewoon geldig zij het dat EFL toen op plek 73 in de ranglijst stond...

Beloningen waren toen nog 100 EFL voor een transactie. Beloningen zitten nu rond enkele EFL's voor het aanbrengen van een vriend van e-Gulden. De europrijs van een EFL was ongeveer de helft van nu, dus we mogen stellen dat er tegenwoordig meer op de inhoud van de kas wordt gepast dan in 2015.

Maar goed, dat waren nog eens tijden

De noodzaak van educatie over cryptogeld en e-Gulden was toen net zo groot als nu. De in het blad aangekondigde publicaties zijn allemaal verschenen, met nog een flink aantal andere daarbij, maar zijn helaas altijd ongebruikt op de plank blijven liggen. Overigens zouden die publicaties ook vandaag nog steeds gewoon geldig zijn. Iets aangepaste varianten er op worden inmiddels in cursussen gebruikt.

Een toekomstblik ontbrak toen ook niet maar is nu nauwelijks meer te geven. Met een omzet die nauwelijks iets meer dan nihil is, is het lastig om uit het huidige dal te kruipen. Het is zeker niet onmogelijk, maar dat vraagt wel wat visie en vooral heel veel actie. 

Ik ben benieuwd waar we over vier jaar zullen staan en of e-Gulden dan nog zal bestaan.

13
e-Gulden discussie / Kun je een rups leren vliegen?
« Gepost op: 16 december 2019, 22:09:06 »
Wat in zes jaar Nederlandsch cryptogeld (met gulden en e-Gulden) wel geleerd is, dat het overtuigen van niet-liefhebbers van cryptogeld een zeer taaie klus is. Velen in de cryptocommunity vinden dat vreemd omdat het toch zo'n mooi product is met vele voordelen. Maar die over te brengen op een persoon dat die mening nog niet deelt is een ander verhaal.

Er zijn in principe 4 manieren om iemands mening te veranderen die in de literatuur terugkomen. Dat zijn
1 Logische argumentatie
2 Gedwongen verandering
3 Participatief
4.De natuurlijke weg

Voor wie er meer van wil weten is dit boek

  aan te raden:

https://www.bol.com/nl/p/kun-je-een-rups-leren-vliegen/9200000057065388/?bltgh=kdTKIMy3--QRCGOVzP9Nsw.1_4.5.ProductTitle

Op de laatste punt kom ik in een ander artikel terug. Eerst de eerste drie aanpakken maar eens bekijken omdat die geen van drieën werken. Alleen 4 werkt namelijk daadwerkelijk maar is ook verreweg de lastigste.

1 Logische argumentatie
Hierbij gaan we de luisteraar die we van mening willen laten veranderen te lijf met argumenten. In de cryptowereld zijn die bijna altijd "anti-iets". Tegen het geldstelsel, de Euro, de Centrale bank en noem maar op. Echte aantoonbare voordelen van cryptogeld ten opzicht van de Euro zijn er op dit moment niet. De voordelen die genoemd worden zijn er aan de haren bijgesleept. De luisteraar is mens. En ieder mens staat wijfelend tegenover veranderingen en zijn hersenen zullen zich er tot het uiterste tegen verzetten. (zie de literatuur op dit gebied) Omdat we zelf denken dat we logisch redeneren (vanuit onze eigen overtuiging) snappen we niet dat iedereen zo dom kan zijn. Sommige goeroes zetten dat ook rustig op papier, daarmee elke dialoog direct stoppend. De permanente afwijzing van de argumenten zorgt voor ontgoocheling en verbittering. e-Gulden is een goed voorbeeld daarvan. Letterlijk alles wat op de website en in andere publicaties staat heeft een verbitterde ondertoon. Elke lezer zal dat aanvoelen en daarom is deze techniek voor e-Gulden volledig gedoemd te mislukken. Het is beslist bij te schaven maar dat vraagt een totaal ander, op marketing gericht beleid en dat is al 6 jaar onbespreekbaar.

2 Gedwongen verandering
Dit is een geliefde aanpak als er sprake is van een vorm van machtsverhouding. Die vinden we bij cryptogeld niet terug. Er zijn duizenden munten waarbij alleen echte kenners het verschil zien. Dwang is dus onmogelijk. Dat is meer voor de overheid en dergelijke partijen. Ook die aanpak werkt dus niet.

3 Participatief
De basis hiervan is, dat mensen wel willen veranderen, maar niet door een ander veranderd willen worden. Het is absoluut noodzakelijk om een win-win situatie te creëeren waarbij de luisteraard zelf de voordelen in gaat zien. Daar is nu geen sprake van. Moderne betaalapps in Euro zijn vele malen gemakkelijker te bedienen dan een cryptowallet. Het feit dat men zelf de beheerder is spreekt buiten de cryptocommunity niemand aan. Daarnaast is er vrijwel nergens mee te betalen en wil niemand het aanpakken. Het praktisch nut van cryptogeld is daarmee zo gering geworden dat participatieve verandering zo goed als onmogelijk is.

Kortom, het is eigenlijk volkomen logisch dat we e-Gulden en Gulden geleidelijk aan zien afsterven, ondanks dat sommigen door zes jaar lang constant dezelfde argumenten te gebruiken blijven proberen om een doorbraak te forceren. Die doorbraak gaat er op deze manier nooit komen.

Die doorbraak kan wel maar daar is een totaal andere aanpak voor nodig. En die aanpak moet van buiten de e-Gulden (!) community komen. Plus dat e-Gulden dan ook zichtbaar, merkbaar en aantoonbaar beter dan de concurrentie moet zijn.

Een doorbraak is te doen. Het is zelfs een buitengewoon interessante klus. En zijn mensen beschikbaar die kunnen en willen. Maar die zijn weer onbespreekbaar voor de eigenaren van e-Gulden (en Nee, dat is niet de Stichting)  :)

Maar het is geen klus voor mensen die alleen maar in digitale techniek kunnen en willen denken.

In een ander artikel zal ik er wel eens op ingaan.


14
e-Gulden discussie / De ING bank schiet de e-Gulden en zijn vrienden te hulp
« Gepost op: 11 december 2019, 22:33:15 »
De ING bank schiet de e-Gulden en zijn vrienden te hulp

Dit artikel hieronder zal veel mensen hier niet aanspreken. Mij ook niet. Maar het gekke is dat als je op spreekbeurten in het land (ik doe dat over aandelenanalyse en beurshandel) analyses van een paar cryptomunten als voorbeeld laat zien, dat er altijd een discussie komt met voor- en tegenstanders van crypto. Maar over één ding is men het altijd roerend eens (op mij na), namelijk dat het opslaan van cryptogeld typisch een zaak voor een bank is. En dat men heel anders over crypto zou gaan denken als de bank het beheer en vooral het beheren van het cryptogeld overnam. Dan zou men het wel interessant gaan vinden.

Een decentraal model waarbij iedereen mee kan kijken vindt 99,99% nog doodeng. En dat is met de beste argumenten niet uit hun hoofd te praten. Geld hoort bij een bank. Dat een ander individu het beheert, of nog erger, dat je dat zelf moet doen spreekt totaal niet aan. Maar ja, de ING maakte vandaag bekend dat 24% van hun klanten met contant geld werkt omdat ze niet met internetbankieren uit de voeten kunnen.  :)

Afijn,  men wordt op de wenken bediend, al kan het nog even duren. Maar er zijn meer banken die in deze wereld actief zijn. Benieuwd wie er als eerste echt mee komt. Die boort een interessante markt aan, met name voor de groep Bitcoin-liefhebbers, al lijkt die ook slinkend als ik in mijn cryptokennissenwereld kijk. De ene na de andere haakt teleurgesteld en gefrustreerd af.

https://www.telegraaf.nl/financieel/2039242576/ing-wil-klanten-helpen-met-opslaan-crypto-s

15
Hoe krijg je iemand enthousiast voor je product (lees e-Gulden?)

Bezoekers van websites enthousiast maken en houden is niet echt een cryptogeldprobleem alhoewel het daar wel erger speelt dan bij andere technologie. De hoeveelheid weerstand die overwonnen moet worden is immers veelzijdiger en uitgebreider. In dit artikel staan vele tips op het gebied van interesse kweken en vasthouden. Zou ook voor e-Gulden interessante materie kunnen zijn. 

https://www.growth-hackers.net/psychological-triggers-product-marketers-keep-users-engaged-onboarding/

Pagina's: [1] 2 3 4