e-Gulden Forum

e-Gulden => Belangrijke mededelingen => Topic gestart door: bitwise-shifted op 09 april 2019, 15:32:44

Titel: Wat speelt er in 2019
Bericht door: bitwise-shifted op 09 april 2019, 15:32:44
Wat is er gaande?

Een kwartaal is voorbij gegaan in 2019 zonder een enkel bericht op dit forum. De eerste indruk zal zijn dat alles gezegd is en dat iedereen het EFL-kamp verlaten heeft. Zelfs de hoeveelheid spam is minimaal.

Toch borrelt het. Alleen komt de discussie hier even niet meer aan de oppervlakte. Een punt is dat er veel media zijn, en gelijdelijk neemt de ene het van de andere over. Als niemand vervolgens alle media up to date houdt zijn er bronnen die opdrogen.

Daarom deze post zonder al te veel inhoud over waar het EFL geluid momenteel te horen is:
We hopen dat hiermee iedereen bij de EFL discussie kan aanhaken.  Als je vraagt naar onze voorkeur dan zou dat hier op dit forum zijn, maar wie zijn wij?
Titel: Re: Wat speelt er in 2019
Bericht door: jns op 10 april 2019, 16:24:18
EEN OPEN BRIEF AAN BITWISE-SHIFTED

Zoals je weet doe nogal wat werk met cursussen op het gebied van beleggen. En daar zit ook een uurtje cryptogeld in. Plus een half uur discussie. Buitengewoon interessant. Ook voor mij. Misschien dat 5 van de 100 mensen van Gulden hebben gehoord. En die komen dan met de naam van Rijk Plasman (die naam kent iedereen) en dat die ergens in het oosten van Europa zijn eigen staat heeft gesticht. Kortom, men haalt veel door elkaar en weet eigenlijk niets.

Dat er naast Gulden nog een EFL bestaat weet echt niemand meer. En dus geef ik wat URL's mee (die je hierboven opgesomd hebt). 8 weken later hebben we een terugkomavond. Dan blijkt dat het NIEMAND is gelukt om ook maar iets begrijpelijks over EFL te vinden. Want de lijst met communicatiemiddelen die je noemt wordt alleen in een kleine, zeer technische geschoolde kring,  gebruikt. De niet-technische mensen die ik spreek hebben vaak niet eens Facebook dat ze als een kleuterklasje beschouwen. Die mensen gaan niet naar Slack of Telegram. Die weten niet eens dat dat bestaat.

Wat ze WEL graag willen hebben is iemand die ze een uurtje iets vertelt. En die ze een begrijpelijk Nederlandstalig(!) boekje geeft om het allemaal nog eens na te lezen. Dat doe ik dan ook. En ik geef heel eerlijk toe dat als iemand het vraagt, ik op dit moment niemand aanraad om in EFL te stappen. Dat vind ik jammer want ik ben ooit één van de grootste voorvechters van EFL geweest. En ik geloof er nog steeds in. Ik geloof alleen niet in de aanpak. Want die is 100% fout. 

Ik geef de volgende redenen om met EFL te wachten:


EFL verdient beter. Veel beter. En dat kan. Met een relatief geringe inspanning.

Maar de wil om tot een oplossing te komen ontbreekt.

Daarin is alles samengevat wat er op dit moment mis is.

En wat doodeenvoudig te veranderen zou zijn.

Zodat ik weer een positief advies kan geven.

En ik zou het met liefde voor de EFL doen.Titel: Re: Wat speelt er in 2019
Bericht door: bitwise-shifted op 10 april 2019, 22:43:04
Dag jns,

Alles is hier open hoor dus ook je "brief".   Hij is wel een beetje vermoeiend, want hij staat vol met algemeenheden  waar geen kruit tegen gewassen is. Het kan waar zijn, maar net zo goed ook niet. Ik denk niet dat iemand hier iets aan heeft. Ik zou je het volgende willen voorstellen:  Denk die bitwise-shifted nou eens weg. Doe alsof hij niet bestaat. Dan ligt de EFL-wereld toch voor je open? EFL is gewoon een blockchain-netwerk. Lees de bitcoinliteratuur om te weten wat dat is en wat de voordelen daarvan zijn.  Je kunt ermee betalen of je kunt je ermee laten betalen. De waarde wordt bepaald door de vrije markt. Oh ja, en je kunt er tegenaan programmeren, maar dat doet je publiek toch niet dus laat die functionaliteit maar buiten beeld. Misschien nog een beter advies:  Licht je publiek eens voor over wat de euro precies is. Daar ligt het echte probleem.