e-Gulden Forum

e-Gulden => e-Gulden discussie => Topic gestart door: Hman op 03 maart 2015, 19:13:21

Titel: Bitbill.nl
Bericht door: Hman op 03 maart 2015, 19:13:21
Huis, tuin en keukenrekeningen betalen met cryptogeld (ook EFL): http://www.bitbill.nl/index.html
Titel: Re: Bitbill.nl
Bericht door: bitwise-shifted op 03 maart 2015, 19:24:44
Tsja, op zich een mooi stukje werk, alleen eenrichtingsverkeer : van Crypto naar Euro. Als je daarna de discipline hebt om je crypto's weer aan te vullen ok.

Zo is het een kleine stap om van crypto-x naar crypto-y voorzieningen te maken en natuurlijk van euro naar crypto om het af te maken.
Titel: Re: Bitbill.nl
Bericht door: bitwise-shifted op 16 april 2015, 15:09:03
Bitbill.nl faciliteert het betalen in "vreemde" valuta (Euro) met NLG en EFL. Nocks heeft een vergelijkbare functionaliteit vanuit NLG naar Bitcoin.
Dat is eenrichtingsverkeer en wel de "verkeerde" kant op vanuit het perspectief van de Altcoin. Je ziet geen dienst waarbij iemand middels Bitcoin zou kunnen afrekenen in NLG. Daar zit enige logica in omdat er nou eenmaal meer Bitcoin-acceptanten zijn, maar met deze voorzieningen wordt die situatie er niet beter op, integendeel. Als je betaalt met Guldencoin en de ontvanger ontvangt Bitcoin dan moeten die Guldencoins onderweg zijn omgezet in Bitcoins en de enige plaats waar dat kan is op de beurs (Bittrex). Als er iemandeen hamburger afrekent met Guldencoin ontstaat er een "dump" op de beurs van 10000 NLG. "Dumpen" levert op de eerste plaats niet de beste Altcoin prijs op en verder moet je de wisseldienst natuulijk betalen en dat komt boven op de hamburger-prijs.

Het is natuurlijk leuk DAT je kunt betalen met je altcoin, maar er zou wat meer focus mogen komen op het ontvangen van ALTcoins (EFL ;) ) terwijl de betaler bitcoins of Euro's heeft. Precies dat is een voorziening in de geplande e-Gulden-portemonnee.