Auteur Topic: Premine verantwoording  (gelezen 3347 keer)

Offline bitwise-shifted

  • Administrator
  • Eindbaas
  • *****
  • Berichten: 868
  • Karma: +30/-1
    • Bekijk profiel
Premine verantwoording
« Gepost op: 14 augustus 2014, 12:43:14 »
Een van de belangrijkste commentaren op Altcoins, waar het premine-mechanisme is toegepast, is de onduidelijkheid over de status van de premine. Omdat de meeste cryptocurrencies, waaronder de e-Gulden, zijn gebaseerd op proof of work, is dat niet van toepassing op het premine gedeelte. De premine is onderhevig aan de willekeur van de beheerders en hangt feitelijk als een grote hoeveelheid munten boven de markt.

Daartegenover staat dat de premine gebruikt kan worden voor een goed doel en bij de e-Gulden is dat doel "de stimulans van de acceptatie van de e-Gulden door de premine over een zo groot mogelijk (nederlands) publiek uit te delen". De stichting wil aantonen dat het mogelijk is om de premine tot op de Satoshi (0,00000001) nauwkeurig te verantwoorden en wij hebben daarom het volgende systeem uitgewerkt en gerealiseerd :

  • De status van de premine wordt realtime in beeld gebracht op de premine overzichtspagina : http://egulden.org/info/boekhouding/premine
  • Alle premine uitgaves worden gedaan in het kader van campagnes en alle campagnes kondigen wij aan op de campagne-pagina : http://egulden.org/info/campagnes
  • Alle uitgaves in het kader van een campagne worden realtime op dezelfde campagne-pagina in beeld gebracht. Als je klikt op het uitgavebedrag wordt een volledige transactielijst in beeld gebracht.

Op deze manier hopen we iedere aarzeling over onze intenties met de premine (en de marktonduidelijkheid daaromtrend) weggenomen te hebben. Wat ons rest vanaf dit punt is het distribueren van de e-Gulden zelf. We zitten vol met ideeen, maar we nodigen iedereen uit om mee te denken over campagne-voorbeelden.

Wat we momenteel aan het uitwerken zijn is een voucher-systeem, waarmee we fysiek of via gast-websites e-guldens kunnen uitdelen. Daarmee lossen we een belangrijk uitdeel-probleem op en dat is dat e-Guldens verloren zouden raken als de ontvanger er niet serieus mee omgaat (ze niet in een wallet plaatst). Een uitgedeelde voucher moet in de toekomst ingeleverd worden op onze website onder vermelding van een geldige public key / walletadres. Op deze wijze stimuleren we het downloaden van een wallet en kunnen we ook onze nauwkeurige boekhouding blijven volhouden.
efl: LSt2u7BjW2H4C7bXmwpYdMby9iQc7ZvqAr