Auteur Topic: E-Gulden & Aurora doen het best aardig, DEM blijft (even) achter  (gelezen 2229 keer)

Offline Arjan VDWW

 • Deelnemer
 • ***
 • Berichten: 10
 • Karma: +0/-0
  • Bekijk profiel
Ik wil eigenlijk iedere maand een topic openen om dit zeer nuttige forum een beetje in leven te houden, zeg maar op de waakvlam. Maar er zitten maar 24 uur in iedere dag. Indien je de klok wat langzamer laat lopen zitten er 25 in een dag, echter meer tijd levert dat niet op. Ergens maar goed ook, hoe langer de dag hoe meer je teveel achter de laptop zit - het is allemaal nuttig werk maar al dat schermen is niet goed voor je.

Dat gezegd hebbende....

Dankzij de twee exchanges van "Frei Exchange" doen EFL en Aurora het best aardig. En dat is goed nieuws voor het "community-coins"' project. Deze twee exchanges rekenen geen fees, wat een redelijke hoeveelheid geld verdienen op wat geld aan de markt toevoegen een stuk makkelijker maakt voor de wat kleine traders die op grote exchanges weggeblazen worden omdat daar alleen grote spelers met kleine marges kunnen werken.

Ik heb kennis genomen van tekst in Maart over of het goed of slecht is of er geld op exchanges staat. Daar zal ik later deze maand over schrijven. Door koersbewegingen bij EFL stond ik iets van 6 weken geleden in verlies. Echter ik heb een simpele methode om nooit te verliezen: ik ga gewoon door totdat ik gewonnen heb :)

Dat overigens zonder rotgeintjes. Of gierigheid of hebzucht.

Dat het goed gaat met Aurora en EFL is goed voor community-coins. Bij Aurora is er een typische reden voor denk ik: heel veel mensen lijken hun Aurora allang weg gegooid te hebben. Als er iets is dat schaarste aanjaagt.... En dat pakt sinds de laatste halving goed uit voor de prijs van die leuke munt.

Met DEM gaat het slecht. Marktwaarde onder de 200 000 of rond dat niveau. Belachelijk laag voor zo'n sterke munt..... Kan zijn veel houders van die munt het gewoon niet snappen allemaal...... DEM is zeker 1 miljoen waard. Ik sta bij DEM wat in de min.... Gaat om iets van 4% van al mijn vermogen in Crypto gok ik...... En de oplossing is.... Gewoon doortraden :)

Later deze maand nog een topic, want in April niets betekend in Mei twee keer iets melden hier :)

Offline bitwise-shifted

 • Administrator
 • Eindbaas
 • *****
 • Berichten: 868
 • Karma: +30/-1
  • Bekijk profiel
Re: E-Gulden & Aurora doen het best aardig, DEM blijft (even) achter
« Reactie #1 Gepost op: 22 mei 2024, 13:46:59 »
Als ik hier wat tegenaan mag zetten:
AUR heeft nog maar weinig inflatie door het belonen van miners, maar EFL nagenoeg niets meer. DEM heeft door haar Proof of Stake mechanisme een natuurlijke inflatie ingebouwd van 5,4% op jaarbasis. De werkelijke DEM-inflatie hang af hoeveel mensen hun wallet inzetten voor Proof of stake en welk deel van hun vermogen ze ter beschikking stellen. Stel dat 50% van het DEM-vermogen zou worden ingezet dan is de werkelijke inflatie 2,7%. De actuele situatie kun je volgen op https://chainz.cryptoid.info/dem/#!extraction, waar momenteel 13 mensen actief zijn. Daaronder zit de top 1, NbN8X6sUKw9cuX5JYX7X8RS2ro5ZbkAFDf, met 14 Miljoen, die in zijn eentje verantwoordelijk kan zijn voor 750.000 DEM op jaarbasis.

Een belangrijke drijvende kracht blijft Bitcoin omdat de prijs van cryptomunten daarin wordt uitgedrukt. Stel er is volledig geen handel in eGulden (#HODL)  dan lift de prijs gewoon mee met Bitcoin. Uiteindelijk is dat ook de opzet van een munt: Een middel om te sparen en een ruilmiddel om te goederen mee te kopen of te verkopen en niet om mee te speculeren.

Voorspellingen vormen een aardig aangrijpingspunt om naar de toekomst te kijken. De grafiek die al een jaar of tien op onze oude website prijkt is niet alleen historie. Als je de rode lijn doortrekt is het ook een richting aanwijzer en voorspeller (https://egulden.org/index.php/de-egulden)

Er zijn diverse websites die  meedoen met voorspellen of basis van aangehaalde motivaties, maar natuurlijk  vooral op basis van trends die deels uit de historie worden gehaald. Een voorbeeld is https://digitalcoinprice.com/forecast/e-gulden#2024
efl: LSt2u7BjW2H4C7bXmwpYdMby9iQc7ZvqAr

Offline Arjan VDWW

 • Deelnemer
 • ***
 • Berichten: 10
 • Karma: +0/-0
  • Bekijk profiel
Re: E-Gulden & Aurora doen het best aardig, DEM blijft (even) achter
« Reactie #2 Gepost op: 22 mei 2024, 16:22:32 »
AUR heeft nog maar weinig inflatie door het belonen van miners, maar EFL nagenoeg niets meer. DEM heeft door haar Proof of Stake mechanisme een natuurlijke inflatie ingebouwd van 5,4% op jaarbasis. De werkelijke DEM-inflatie hang af hoeveel mensen hun wallet inzetten voor Proof of stake en welk deel van hun vermogen ze ter beschikking stellen.

Ik had geen idee dat DEM PoS gebruikt. Wel is mij opgevallen dat er een grote verandering geweest is - van DEM 1.0 naar DEM 2.0. Van PoW naar PoS, riskante beweging zeker bij een lage waarde op de beurzen lijkt mij. Slecht voor decentralisatie. Ben zelf fan van "ASIC-recistant" PoW. Gebruikt veel minder energie dan met ASIC's, mensen kunnen dan minen als de PC toch aanstaat, zeker voor gamers een aantrekkelijke optie.

Maar ieder project moet het zelf weten verder.

Later, mogelijk deze week al, wat meer.

Dat zal dan meer over EFL gaan, die munt doet het best goed op de markten. Net als Aurora overigens. Bij Aurora lijkt het erop dat best veel mensen de munt met een oude PC weggedaan hebben of zo, veel wallets in de top 20 die al erg lang niet gebruikt zijn. Bij EFL zou ik daar even naar moeten kijken.

Ga ik ook wel doen denk ik.

Offline bitwise-shifted

 • Administrator
 • Eindbaas
 • *****
 • Berichten: 868
 • Karma: +30/-1
  • Bekijk profiel
Re: E-Gulden & Aurora doen het best aardig, DEM blijft (even) achter
« Reactie #3 Gepost op: 23 mei 2024, 09:48:45 »
Hierbij wat meer over de grote verandering van Emark. We waren er vol bij betrokken. Overigens is DEM altijd Proof of Stake geweest. In 2013 was het een fork van Peercoin, de eerste POS-munt.

Een aardig voorbeeldje van het nut van communitycoins is een recente operatie waarmee we de Deutsche eMark hebben kunnen redden:
https://github.com/emarkproject/eMark/releases/tag/2.0.1
efl: LSt2u7BjW2H4C7bXmwpYdMby9iQc7ZvqAr