Auteur Topic: Community Coins Project - heeft toekomst!  (gelezen 1080 keer)

Offline Arjan VDWW

 • Groentje
 • **
 • Berichten: 8
 • Karma: +0/-0
  • Bekijk profiel
Community Coins Project - heeft toekomst!
« Gepost op: 12 maart 2024, 22:46:08 »
Gisteren was ik wat negatief. We leven in tijden dat politiek en andere dingen strikt gescheiden moeten houden. Anders word samen aan de wereld van na deze tijden van oorlog in de wereld maar ook in de hoofden van de mensen werken erg lastig.

Ik handel in zowel DEM, als EFL, als Aurora. Dit soort munten hebben veel toekomst - de massa adoptie moet nog komen. Ken de scene in die andere landen niet, maar in Nederland gaan 11 van de 10 video's alleen maar over graaien - geld pakken - het gaat niet over mooie dingen maken voor de mensen.

Mensen hebben community nodig. Nederland moet een land zijn waar extremisten zich niet thuis voelen en waar normale mensen zich wel thuis voelen. Echter, dat is het nare met projecten die veel kansen bieden voor "community": het trekt extremisten aan. Mensen die haat op de chain gaan gooien. Dat kan - de chain is een bieb en is geen krant of scherm.

Echter indien mensen nuttige dingen gaan doen en NFT's op EFL gaan zetten, dan moet er wel een beleid zijn dat developers op geen enkele manier extremisten steunen.

Voor nu - al staat Aurora onder druk en hebben EFL en DEM een duik gemaakt - deze munten hebben toekomst. Die toekomst begint na de massa-adoptie. De massa denkt bij Crypto aan geld verliezen. Aan fraude. Echter, de massa denkt wat de media ze aandraagt en die media - die gaat nu wel bijdraaien.

Want, we hebben al gewonnen - de vraag is alleen hoe groot de overwinning word en of de banken het echt gaan voelen.

Een andere keer wat meer over een technisch onderwerp.
ASICS zijn slecht voor decentralisatie.
Dus daar heb ik wel vragen over.

Maar nu even dit: NFT's - goed idee?

Offline bitwise-shifted

 • Administrator
 • Eindbaas
 • *****
 • Berichten: 866
 • Karma: +30/-1
  • Bekijk profiel
Re: Community Coins Project - heeft toekomst!
« Reactie #1 Gepost op: 13 maart 2024, 15:10:50 »
Ik moest inderdaad even achter mijn oren krabben bij je vorige bericht, maar niet lang want we mogen al lang blij zijn dat mensen zich durven uit te spreken. Nuanceren komt later. Voor nu is EFL vooral een munt die zich aan het bewijzen is. Ik bedoel, tien jaar is niet niets en als je nu een nieuwe wallet aanzet dan is hij toch binnen een dag weer bij de tijd.

Leuk dat je de nadruk legt op community. Tot die conclusie ben ik ook gekomen. Haat valt wel mee, tenminste EFL lijkt er niet gevoelig voor. Misschien is het meer frustratie en dan kan EFL werken als een geduldige sparringpartner of een rots in de branding. Wij hebben die community wel opgezocht, maar waarschijnlijk moet het andersom. Ik zie bij DEM wel een veel grotere aanhang en misschien is dat iets duits, maar ik zie vooral dat weinig mensen het snappen en dan wil je het toch uitleggen.

Ik denk niet dat NFT's een goed idee is. Niet dat het niet mag, maar crypto als geld is al moeilijk genoeg om tussen de oren te krijgen. Maar waarom zou je een munt ook nog een kleurtje willen geven? Fungibility maakt crypyogeld juist zo bijzonder.
efl: LSt2u7BjW2H4C7bXmwpYdMby9iQc7ZvqAr

Offline Arjan VDWW

 • Groentje
 • **
 • Berichten: 8
 • Karma: +0/-0
  • Bekijk profiel
Re: Community Coins Project - heeft toekomst!
« Reactie #2 Gepost op: 14 maart 2024, 20:52:45 »
"Community" zoals echte "community" is erg lastig in Nederland. Veel te veel mensen denken alleen aan zichzelf. Daarnaast, er zit een fascistische regering aan te komen. (Een regering met fascisten is een fascistische regering). Dat zijn eigenlijk niet echt tijden dat je aan iets Nederlands wilt werken. Dat zijn eigenlijk tijden om dat even te laten. Nederland kan me sowieso niet zoveel schelen momenteel. Sluwe en nare politiek, veel mensen die geen gemeenschapszin hebben, veel te veel immigratie, verkeerde reacties daarop - los van dat veel egocentrisme - dan gaat de boel naar bodem.

Het huidige anti-semitisme bij de PVDA (er is een lid van hun tweede kamer fractie naar een Palestina-demonstratie geweest) is ook tenenkrommend. In die omstandigheden vind ik de route echte "Community" voor een munt riskant. Daarover verderop iets meer.

Het is pijnlijk hoe het naar de bodem gaat, het kan me dus wel iets schelen, maar niet in de mate dat ik er iets voor ga doen. Ik kan hier niet weg momenteel dus hoef er geen eens aan te denken. Het is deprimerend, je er niet de hele dag mee bezig houden helpt - ben liever bezig met crypto :)

Daar word ik wel soort van vrolijk van. Het is zeker goed voor de inkomsten momenteel.

Op zichzelf genomen vind ik EFL een uitdagende en interessante munt om in te handelen. De prijs-ontwikkeling in de laatste week is fascinerend. Ziet er een beetje uit alsof iemand die weet wat die doet de boel aan het foppen is. Ik houd wel van een uitdaging, het is ook maar geld, het is niet persoonlijk voor mij. Kleine markt met zeer laag volume, maar er zit voldoende beweging in om er met een klein beetje geld mee aan de gang te zijn - indien gemiddeld 0,5% winst per dag lukt, dan is dat op jaarbasis een flinke winst. Na enkele jaren zelfs een (voor mij) forse winst.

Om de één of andere reden staat EFL veel hoger dan DEM. Dat is opmerkelijk. Zeker als ik hier lees dat DEM veel meer deelnemers heeft.

DEM is momenteel EUR 700 000 waard.
EFL ruim 4 miljoen.

Ik zie zelf dus niets in de route "community" indien we het hebben over écht community. Zoals fysiek samenkomen en het dan ook leuk hebben. De omstandigheden zijn er niet naar. Het levert meer problemen dan goede dingen op.

Echter indien "'community" opgevat word als een leuke, apolitieke online-gemeenschap die zich niet richt op echte "community" en waar het apolitieke karakter een gedeelde waarde is, dán zie ik wel mogelijkheden om er iets van te maken.

Echter wat mij betreft  - ik handel met een paar duizendjes. Heb na enkele jaren wel door hoe te handelen, als dat zo blijft dan heb ik over een paar jaar enkele tien-duizendjes. Dat indien voor een flink deel aangewend zou genoeg zijn om een munt als EFL te beschermen tegen mensen die rare spelletjes doen om zelf zoveel mogelijk EFL te krijgen - bij laag volume is dat prima te doen echter zo ver ben ik nog lang niet. Niet qua vaardigheden en niet qua marktmacht. Ik heb ook geen idee wat de werkelijke waarde is en dat idee moet je wel hebben om een munt te beschermen tegen grapjassen die lopen te foppen.

E-Gulden is voor mij ook aangenaam sentiment. Het laat me dit land voelen van voor de opkomst van fascisme, van voor het anti-semitisme vreemd genoeg vooral op links momenteel, enz enz enz.

Nee - ik poets de echte guldens die ik nog heb nooit en kus ze ook niet :)
Maar ik heb er wel een warm gevoel bij.
Ze gaan niet voor een paar tientjes per stuk naar een ander.
Ze geven een fijn gevoel over een land dat best OK was voordat het kapot bestuurd werd.
Het is als foto's uit betere tijden, ooit.

Dat warme gevoel hebben er wel meer. Indien dat benaderd word niet om geld aan dat sentiment te verdienen maakt niet uit hoe, maar om samen iets moois neer te zetten waar een ieder een eerlijk deel krijgt, dan kan er wat moois mee gedaan worden.

NFT's - ik snap ze niet volledig echter ze maken een chain waar er flink wat op staan niet iets anders dan geld.

Concrete toepassingen voor een munt als EFL neerzetten is erg lastig.
Iets ontwikkelen kan niet iedereen.
Meeste mensen die het kunnen, willen er veel geld voor zien en dat geld is er niet in dit project.

Indien er wat mensen zijn die iets willen ontwikkelen omdat ze iets voor de mensen willen doen, of omdat ze veel EFL hebben en dus veel geld gaan verdienen als EFL maal 100 gaat, wat indien er iets wat mensen gebruiken ontwikkelt word gewoon kan, dan word de situatie anders.

Ik schat EFL in als: Hoog risico - veel potentie - dus veel spanning tussen optimisme en pessimisme.
Dat is voor een handelaar uitdagend.
Tegen de grote jongens zou ik het in handel afleggen, die hebben veel meer vaardigheid - maar die grote jongens zitten niet in EFL of op Frei Exchange.

Het is wat het is - ik vind het leuk om nu hier soms iets te schrijven - zoals het land nu in elkaar zit ga ik niets voor of tegen gemeenschap doen - zoals het land nu in elkaar zit denk ik dat ik weg zou gaan zolang als het hier is wat het nu is als dat zou kunnen. Geen zin om belasting te betalen aan fascisten. Maar ook dan zou ik handelen in EFL leuk vinden. Voor mij staat het voor een aangenaam sentiment over betere tijden.

Daarnaast, EFL zit veel beweging in en dat levert geld op.

Denk dat ik volgende maand wel weer een topic open. Over de prijsontwikkeling en over de vraag waarom iemand voor EFL zou kiezen, in plaats voor 1 van de andere duizenden munten.

Aangeven wat ik wel en niet wil doen en waarom hoeft dan niet - dat heb ik al gedaan.

Voor mij is dit alleen online en dat alleen als er geen enkele ruimte is voor PVV-geluid of voor PVDA-geluid of zo.
Want dan is de lol er snel af.
Dan zijn er inderdaad duizenden andere munten.

Offline bitwise-shifted

 • Administrator
 • Eindbaas
 • *****
 • Berichten: 866
 • Karma: +30/-1
  • Bekijk profiel
Re: Community Coins Project - heeft toekomst!
« Reactie #3 Gepost op: 17 maart 2024, 23:23:40 »
Leuk om te horen, of zelfs uit het hart gegrepen. Vanuit de stichting hebben we vanaf het begin gesteld dat eGulden a-politiek moet blijven. Dat is dus onze insteek, maar wie zijn wij? We kunnen moeilijk voorkomen dat er iemand een politiek verband legt. Behalve weerwoord geven dan. Geld kan binnen een community alleen maar werken als er geen (politieke) kleur aan zit, anders sluit je mensen uit of stoot je ze voor de borst.

Wat fysieke community-building betreft hebben we de nodige pogingen gewaagd, maar dat is vooral onpraktisch omdat afstanden al snel te groot zijn. Maar contactmogelijkheden zijn wel belangrijk. In de basis is een cryptogeld netwerk een community omdat het bezitters en potentiele bezitters bij elkaar brengt en houdt. Het is ook een communicatie-netwerk omdat er sprake is van uitwisseling. Concrete toepassingen voor EFL hebben daarom snel betrekking op het uitbreiden van contactmogelijkheden en daarbij zo min mogelijk privacy in te leveren. Dat was ook de insteek van map.efl.nl: contactpunten op de kaart van Nederland. Dat heeft een jaartje gekost, maar met ontwikkelen alleen zijn we er nog niet. Er moeten ook mensen zijn die het uitproberen, terugkoppelen wat er aan schort en uiteindelijk mensen die het uitdragen.

EFL-speculatie is natuurlijk leuk en voor de hand liggend. Het is ook positief omdat het de marktliquiditeit vergroot en omdat er investeringsrisico mee wordt beloond. Maar het heeft ook een andere kant: Je kunt alleen maar winst maken met EFL als je er meer waarde hebt uitgehaald dan dat je er hebt ingestopt. Dat hoeft niet ten koste van een ander te gaan maar bij communitycoins is er iets anders aan de hand. Ik zal dat toelichten aan de hand van een grappig experiment dat wordt uitgevoerd door het team van Russian Bitcoin (https://russian.nationalbitcoin.org/).

De ontwikkelaars van Russian Bitcoin proberen uit alle macht de munt van de wissel-markt af te houden. Dat doen ze door nagenoeg de hele oplage als premine mondjesmaat te verspreiden via een proximity-app (Darxx.net, van de ontwikkelaars van mycelium). Zo voorkomen ze dat de eerste jaren er munten in de handen van speculanten komen. Ze stellen daarom ook dat Bitcoin een valse start heeft gemaakt en drukken bezitters op het hart om een Russian Bitcoin minstens te waarderen met 540 dollar maar vooral om deze te wisselen voor goederen en niet voor ander geld. Als de eGulden bezitters daar nu ook toe zouden besluiten (door hun eguldens van de beurzen te halen of voor een minimale prijs van 540$ aan te bieden) dan zou eGulden onmiddelijk 11 Miljard waard zijn. eGulden bezitters zouden dan ook worden aangespoord om uit hun luie stoel te komen en creatiever te worden door daadwerkelijk iets met deze waarde te gaan doen. Op de eerste plaats door anderen in de "community" van die waarde te overtuigen.

Hoe absurd dit voorstel ook klinkt, iedereen kan dan gewoon doorgaan met aan zichzelf te denken. Daarnaast staat het iedereen vrij om aan anderen te denken door ze goedkoop met eGulden te helpen. Welbeschouwd houdt momenteel 99,4% van de EFL bezitters zich al aan het HODL-princiepe omdat er slechts 144.000 EFL te koop staat onder de 540 dollar. Misschien heeft de EFL community het spel gewoon iets beter begrepen dan de DEM community. Verschil moet er zijn want daar heb je communities voor. Ik zie eigenlijk maar twee individuen in de EFL markt die dit mechanisme niet begrijpen: een order van 20K op 0.00000649BTC en een order van 90K op 0.00002203BTC. Misschien kan iemand het ze uitleggen. Maar het heeft ook iets "nobels" of "partizaans" om 99+% van de Nederlanders die nog niet aan EFL hebben geroken dit te gunnen rond de prijs van 1 euro. Laat ze ook bedenken dat 99+% van de Nederlanders de EFL-markt niet kent en de rest zo wordt overvoerd. Zonde toch?

Misschien een tip: https://2.efl.nl/voucher.php?data=c&c=ZWZsIHN0aWNrZXJzADAuMDAwMQBlZmwgd2lua2Vsd2FnZW4gc3RpY2tlcnRqZXMgYmVzdGVsbGVuIHRlZ2VuIHZlcnplbmRrb3N0ZW4uefl: LSt2u7BjW2H4C7bXmwpYdMby9iQc7ZvqAr