Auteur Topic: Faucets, heb je er iets aan of niet?  (gelezen 169 keer)

Helena

 • Gast
Faucets, heb je er iets aan of niet?
« Gepost op: 22 december 2016, 23:49:36 »
Een beetje cryptoliefhebber zet natuurlijk als zijn geld om in e-Gulden. Maar niet iedereen heeft geld wat hij zomaar in munten kan steken. Hoe kan dat anders?

In cryptoland kennen we een interessant fenomeen, namelijk de kraan. Ofwel de Faucet. Nu zijn die er voor e-Gulden niet zoveel. Op www.guldenplaza.nl vinden we er eentje en ook bluetrade heeft er een. Maar voordat u daar een e-Gulden bij elkaar gespaard heeft bent u inmiddels oud en wijs geworden, dus dat schiet niet op.

Maar hoe dan wel? Stel dat we uitwijken naar een faucet van een andere munt, bijvoorbeeld bitcoin, litecoin, dogecoin en dergelijke. Wat geeft dat voor een effect? Om het eens te proberen kunnen we bijvoorbeeld uitgaan van Bonusbitcoin. Bonusbitcoin heeft twee mogelijkheden. Uitkering van een willekeurig bedrag tot 5000 sat of uitkering van een gemiddeld bedrag. Op het moment van schrijven is deze uitkering 260 sat per kwartier. Ofwel, als we elk kwartier een paar seconden vrij kunnen maken, 1040 sat per uur. De EFL staat op dit moment rond de 1500 sat. Dat betekent dat we elke drie uur ongeveer 2 EFL kunnen verdienen door de gewonnen satoshi op bijvoorbeeld Bittrex.com even om te ruilen in EFL. Hoeveel dat per dag wordt, zal per persoon verschillend zijn, maar als je vrijwel de gehele dag online bent dan blijk je in de praktijk toch wel een EFL 8 per dag te kunnen halen. Een handige timer herinnert je elk kwartier dat de faucet er weer klaar voor is.
Wel kent Bittrex een minumum van 50.000 sat als u in wilt wisselen voor EFL.

Ofwel een EFL of 50 per week is in principe haalbaar. Nu, zult u zeggen, daar wordt ik niet rijk van. Nee, op dit moment niet. Maar uiteindelijk gaan we toch allemaal voor een forse stijging van de EFL. En dan kan 50 EFL nog wel eens een leuk bedrag gaan worden, waarbij we er in de toekomst zwaar spijt van krijgen dat we die 50 EFL per week destijds niet meegepakt hebben. Nu kan het nog. In de nabije toekomst niet meer.

En wie zegt dat je je moet beperken tot één faucet en één munt? Met een beetje handigheid kun je zo tot aardig wat munten per week komen, ondanks het feit dat e-Gulden zelf niet veel faucets kent.

Test het wel even uit. Alle faucets hebben gemeen dat je gek wordt van de reclames en de popups, maar daar leven ze van dus dat is niet zo'n probleem. Natuurlijk kun je een adblocker in de strijd gooien maar dat hebben de meeste sites met faucets wel door en weigeren dan beleefd doch dringend hun diensten.  Logisch, want je verziekt hun verdienmodel ermee.

Veel faucets kennen ook nog een "extra winstmogelijkheid" namelijk door het spelen van spelletjes. Deze kosten meestal alleen maar geld. Als dat niet zo was, werden ze tenslotte niet aangeboden. Vindt u het desondanks leuk om eens te proberen? Veel risico loopt u niet dus ga uw gang.

Al met al, voor wie meer tijd dan geld heeft is het best leuk om eens te experimenteren.

Offline Nelis

 • e-Gulden, meer dan geld
 • Kring
 • Eindbaas
 • *****
 • Berichten: 1.171
 • Karma: +22/-3
 • Oprichter BRVC
  • Bekijk profiel
  • tBrabantsKWARTIERTJE
Re: Faucets, heb je er iets aan of niet?
« Reactie #1 Gepost op: 25 december 2016, 10:02:56 »
Goeie tip Helena en welkom op het forum! Een andere manier om extra munten te verdienen is goede tips en truukjes te delen met de rest met een eGulden adres in je handtekening, dan loop je zo maar het risico dat mensen uit de gemeenschap dit zo waarderen dat ze een kleine bonus toekennen. Geen garandeert verdien model dus, maar wel extra voldoening als je ziet dat mensen wat aan je woorden hebben gehad.

Stop met leren:Start met denken
Donaties worden gewaardeerd
Leet9yr7pqvEJhvHBvmdDnFKSVT7q2GwiV