Auteur Topic: relatieve sterkte charts  (gelezen 4545 keer)

debuurman

  • Gast
relatieve sterkte charts
« Gepost op: 15 augustus 2015, 21:54:59 »
Normaal zien we alleen de gebruikelijke retoriek tussen sommige figuren van de verschillende altcoins en dan kan het wel eens leuk zijn om de relatieve sterkte terug te zien. Bij een dergelijke grafiek wordt er een startpunt genomen en vanaf dat punt worden grafieken getekend uitwerkt in procenten.  Hier een voorbeeld dat verder redelijk voor zich spreekt en waar uit blijkt dat het rond EFL misschien wat rustig is, maar dat dit niet geldt voor de relatieve prestaties. :)



Grafiek is van http://elektronischgeld.blogspot.com
« Laatst bewerkt op: 15 augustus 2015, 21:56:35 door debuurman »

Offline Nelis

  • e-Gulden, meer dan geld
  • Eindbaas
  • *****
  • Berichten: 1.331
  • Karma: +24/-10
  • Oprichter BRVC
    • Bekijk profiel
    • tBrabantsKWARTIERTJE
Re: relatieve sterkte charts
« Reactie #1 Gepost op: 15 augustus 2015, 22:56:37 »
Ik kom er vandaag achter dat ze bij de conculega's doodleuk hun beloningsschema hebben aangepast, ik lach nog steeds de ballen uit men broek, wat een onnozele club is het toch  :P
Stop met leren:Start met denken
Donaties worden gewaardeerd
Leet9yr7pqvEJhvHBvmdDnFKSVT7q2GwiV

debuurman

  • Gast
Re: relatieve sterkte charts
« Reactie #2 Gepost op: 16 augustus 2015, 11:40:53 »
Onnozele club is veel te generaliserend. Er zitten een aantal zeer capabele mensen bij die echt kennis van zaken hebben. Maar ze hebben helaas voor hun club een grote groep niet al te slimme schreeuwlelijken die zichzelf en hun club onsterfelijk belachelijk maken op de verschillende fora en de bekwame mensen overstemmen. Bij het gebruik van polls wint namelijk altijd de massa van de kwaliteit. Dat zie je ook hier. Er is ook daar intern echt wel tegen gewaarschuwd door mensen die snappen wat er gaat gebeuren. Maar de massa ruikt geld. En stemt zonder er ook maar iets van te begrijpen. Nou ja, EFL hoeft zich er steeds minder zorgen over te maken. Ze slopen hun tent zelf wel.

Offline bitwise-shifted

  • Administrator
  • Eindbaas
  • *****
  • Berichten: 866
  • Karma: +30/-1
    • Bekijk profiel
Re: relatieve sterkte charts
« Reactie #3 Gepost op: 19 augustus 2015, 00:54:38 »
Het mooie van Altcoins is dat je er blijkbaar naar hartenlust mee kunt experimenteren. Bij genmutaties komt er soms ook volledig willekeurig en een onverwacht een levensvatbare nieuwe soort. Hier gaat het echter om een doelbewuste ingreep om de neerwaartse prijstrend te breken. Natuurlijk heeft de NLG-aanhang zich in het verleden murw gekocht om het te hoge prijspeil in stand te houden. Dat wordt "afgestraft" doordat het hele altcoin-systeem een verzameling communicerende vaten is, waarbij verkoopdruk vooral komt van miners die liefst munten minen met een hoog bitcoin-rendement. Zo bracht een NLG-prijs van 600 Satoshi een miningpower van 4 Ghs op de been en een NLG-prijs van 300 2Ghs. Je kunt er donder op zeggen dat als de beloning daalt met een factor 10 de mining-capaciteit daalt met een factor 10. Een hoge prijs kun je als coin alleen waarmaken als je een community hebt die borg staat voor de prijs : Per dag de blockreward*het aantal blokken.

Bij NLG was de bloktijd oorspronkelijk 2,5 minuut, dus 576 per dag. Maal 1000 geeft 576000 NLG per dag. Ergens in april is er bij het aanpassen van de difficulty berekening een "foutje" gemaakt zodat de bloktijd is teruggezakt naar 4,5 minuut. Het is nooit erkend dat het aan het algoritme lag maar dat is wel zo. Het kwam ook goed uit in dit verband omdat er minder munten op de markt door kwamen, ongeveer 350.000 per dag. Maar de prijs bleef dalen. Bij een prijs van 260 op dit moment is dat 1,25 Bitcoin per dag. De vraag is waar de bodem ligt. Voor e-Gulden is de blokbeloning 720*12,5*3500 oftwel 0,315 Bitcoin per dag. Als NLG nu de blokbeloning door 10 deelt wordt een 10x zo'n hoge prijs draagbaar, maar de vraag is of de huidige bezitters een vaste hand hebben als de prijs vertienvoudigd.

Andere zaken gaan ook uit de pas lopen. Er zijn ondertussen 260M NLG op de markt, ongeveer het 20-voudige van e-Guldens. De productie gaat weliswaar drastisch op de rem, maar zal in september nog altijd een factor 16 hoger liggen dan bij e-Gulden. Elke 10 maanden verdubbeld dat verschil want deze productievermindering is eenmalig en zal tot blok 12850000 op het niveau van 100 NLG blijven (https://github.com/nlgcoin/guldencoin-official/blob/master/src/main.cpp#L1196). De vraag is ook wanneer dat blok gemined wordt. De "beloftes" zijn zo'n 60 jaar, maar als de difficultyberekening niet wordt gecorrigeerd wordt dat 100 jaar.

100 jaar lang 35.000 NLG per dag dus. Dat heeft niets meer met deflatie te maken. Het heeft ook niets meer te maken met het principe van cryptogeld, waarbij er geen centrale regelende instantie zou moeten zijn die even ingrijpt om aan de geldkraan te draaien. En met welk motief ? Dat het huidige prijsniveau hun niet aanstaat ? Als NLG de vergelijking met EFL had gemaakt dan was heel simpel te zien dat er nagenoeg geen verschil was. Alleen de komma was twee plaatsen verschoven (bij benadering) en wat overbleef was het verschil in de geaardheid van de actuele communities.
efl: LSt2u7BjW2H4C7bXmwpYdMby9iQc7ZvqAr