Auteur Topic: Het importeren van een private sleutel in e-Gulden Qt  (gelezen 5505 keer)

Offline Nelis

  • e-Gulden, meer dan geld
  • Eindbaas
  • *****
  • Berichten: 1.331
  • Karma: +24/-10
  • Oprichter BRVC
    • Bekijk profiel
    • tBrabantsKWARTIERTJE
Het importeren van een private sleutel in e-Gulden Qt
« Gepost op: 04 februari 2015, 13:46:11 »
Om je munten uit een papieren wallet, of cold storage, te halen, moet je de private sleutel van de adressen inlezen in een op het netwerk aangesloten portemonnee (e-Gulden Qt). Nadat je dit gedaan hebt zijn je adressen niet langer een papieren portemonnee en staan de munten niet langer in "cold storage" (de handeling van het inlezen maakt dit dus teniet). Alle munten die je niet gaat gebruiken en weer op een papieren portemonnee wilt opslaan moeten dus worden verstuurd naar een nieuw "cold storage" adres, hiervoor moet je dus een nieuwe papieren portemonnee printen. Voor de volgende handeling moet je een Qt portemonnee hebben gedownload en deze moet op je computer draaien voordat je de stappen kan ondernemen.

Dit is hoe je een private sleutel toevoegt aan je e-Gulden Qt portemonnee (dit is de standaard versie van de portemonnee software)

Klik op het "Hulp" menu en kies "Debug scherm".

Klik op het tabje "Console"

Typ het commando importprivkey gevolgd door een spatie, hierna dien je de private sleutel te plakken (of uit te typen). Druk vervolgens op <enter> om e-Gulden Qt de sleutel te laten importeren. Deze handeling kan even duren, geef je computer dan ook even rustig de tijd om je verzoek te verwerken. Nadat de software klaar is met het importeren zal het publieke adres opduiken bij het tabje "Ontvangen" en is het onderdeel geworden van de e-Gulden Qt wallet op jouw pc.

Let Op!: Indien je de Qt portemonnee versleuteld hebt moet je voorafgaand aan het bovenstaande commando eerst het volgende commando ingeven:
walletwalletpassphrase 'jouw wachtwoord' '300'

Stop met leren:Start met denken
Donaties worden gewaardeerd
Leet9yr7pqvEJhvHBvmdDnFKSVT7q2GwiV