Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Nelis

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 6 ... 14
31
EFL-Journaals / publicatie efl journaal
« Gepost op: 17 maart 2016, 00:50:49 »
waar blijft ie, mijn reactie op het onsgeld.nu forum loopt vertraging op. Hun nietszeggende petitie waar 100.000 mensen hun persoonsgegevens voor hebben afgestaan bereikte vandaag een triest dieptepunt als climax, wil ze graag even vertellen hoe kansloos het is om te rekenen op de politiek.

32
Tips / Vriendenuitleg
« Gepost op: 05 maart 2016, 23:05:26 »

33
Alternatief geld / [DON] Donationcoin
« Gepost op: 12 februari 2016, 21:11:20 »
moet dat nou? Weer een nieuw muntje in de picture spelen, we hebben toch al genoeg aan ons hoofd met EFL?

Volmondig JA is mijn antwoord, MAAR het is nooit aan te raden alles op 1 paard in te zetten, dus wat diversificatie is nooit weg.

Donationcoin is een project wat ik samen met Steven Saxton uit Ohio onder mijn hoede heb genomen. Met medewerking van onze geweldige EFL gemeenschap is er een pool opgezet ( donpool.amazingsystems.nl ) en als iemand zijn DON kwijt wil koop ik ze op voor 1000 DON per EFL (op dit moment niet echt een gunstig tarief, de koers is ongeveer 500 tegen 1)

Donationcoin gaat het goede doelen project van EFL worden en ik heb al 1001 ideeën voor deze munt.

Zo maar een tip om deze munt in de gaten te houden, mocht je er een paar willen kopen, ze worden verhandeld op https://bleutrade.com/exchange/DON/BTC (en natuurlijk LTC en DOGE markt)


34
Media / cryptisch met crypto
« Gepost op: 29 januari 2016, 18:25:32 »
Ik heb vandaag een goed gesprek gehad waarbij mij de kans wordt geboden om een week lang mijn verhaal te doen terwijl er meer dan een half miljoen (!) mensen naar kijken. Ik kan er niet te veel over kwijt, dus we houden het lekker cryptisch, maar dit zou wel eens de doorbraak naar de massa kunnen zijn, ik hou jullie op de hoogte en tot die tijd: koop die goedkope EFL van de markt!

35
e-Gulden discussie / VERPLAATST: De prijs van de EFL
« Gepost op: 26 januari 2016, 11:48:24 »

37
Stichting e-Gulden Foundation / Vrienden van de eGulden
« Gepost op: 30 september 2015, 18:01:16 »
ik heb vandaag iedere vriend een blokbeloning cadeau gedaan, omdat ik gisteren jarig was :) Ben je nog geen vriend meldt je dan aan via http://egulden.org/community/vrienden-van-de-e-gulden

38
Rotterdam / Reinvent.money
« Gepost op: 23 september 2015, 16:31:01 »
Dit weekend zal een delegatie van EFL aanwezig zijn tijdens reinvent.money meer info op de website reinvent.money en hopelijk tot daar, waar we alle vragen die er kunnen zijn zullen beantwoorden!

39
Economie discussie / Interessant ZeroHedge artikel
« Gepost op: 14 september 2015, 13:15:38 »
http://www.zerohedge.com/news/2015-09-09/something-just-snapped-comex

De vraag is dus ook, wat denken we van deze informatie? Niet te veel tijd aan besteden hoor, er is genoeg te doen voor eGulden om je tijd beter te kunnen besteden ;)

40
Alternatief geld / GroestlCoin (GRS)
« Gepost op: 17 juni 2015, 19:58:23 »
Dit is een vertaling van de eerste post in dit topic: https://bitcointalk.org/index.php?topic=525926.0

Ik ben deze week benaderd door GroestlCoin. Omdat ik alle cryptovaluta een warm hart toedraag en ik van mening ben dat wij elkaar allemaal nodig hebben en elkaar niet als concurrenten moeten zien heb ik hun eerste post vertaald. Het staat waarschijnlijk nog bol van de spelfouten, dus indien iemand anders een betere poging wil doen, ga gerust je gang.

Start 22 maart 09:00 PM GMT
Groestlcoin (GRS) – Het nieuwe thuis van GPU delvers

Over de naam:
De naam "Grøstl" is een meertalig samenraapsel van woorden dat verwijst naar een Oostenrijks recept wat doorgaans wordt bereid met kliekjes aardappel en varkensvlees dat in stukjes word gesneden. Dit wordt vervolgens in een pan gebakken in roomboter, samen met roomboter en uien. Veelgebruikte specerijen voor de bereiding zijn zout, peper, marjolein, komein en peterselie en het gerecht wordt geserveerd met een gebakken ei of kool. Gröstl lijkt erg op het Amerikaanse gerecht genaamd hash. De letter ‘ö’ is vervangen door ‘ø’, een letter uit het Deense alffabet die op dezelfde manier wordt uitgesproken als ‘ö’. Op deze manier bevat de naam, evenals de hashfunctie van het protocol,  een mix van zowel Deense als Oostenrijkse invloeden. De uitspraak van Grøstl lijkt wellicht een hele uitdaging. Als je bang bent dat je moeite krijgt met de uitspraak is hier een klein ezelfbruggetje om de uitspraak te onthouden: Zie de letter ‘ø’ alsof het een ‘eu’ is, bijvoorbeeld in het woord keuken. De letter is een zogenoemde vrije klinker.

Over de munt:
-   Is een cryptovaluta gebruikmakend van Proof of Work
-   Momenteel is er geen ASIC in omloop voor Groestl & het is onwaarschijnlijk dat deze in de nabije toekomst zal worden ontwikkeld. GroestlCoin zal voorlopig dus vrij zijn van ASIC minen.
-   Door bovengenoemde eigenschappen belichaamd GroestlCoin de eerlijke verspreiding en decentrale grondslag van cryptovaluta. Iedereen kan efficiënt delven met minimale verbruik of overlast.
-   Door de komst van ASIC’s zijn wij van mening dat decentraal delven binnenkort tot het verleden behoort, met behulp van GroestlCoin willen wij dit nieuw leven inblazen en dit concept naar een hoger niveau tillen.
-   De toegevoegde waarde van GroestlCoin is dat het zogehete “rijkdom voordeel” (het bezitten van meerdere GPU’s) wordt verkleint, dit maakt GroestlCoin eerlijker dan andere cryptovaluta.
-   Staat voor democratisering van valuta en delven, de mogenlijkheid om, volledig anoniem, direct wereldwijd geld te verzenden en te ontvangen, zonder het betalen van exorbitante commissies aan banken, met behoud van veiligheid.
-   Door een innovatief algoritme is het energieverbruik van GroestlCoin lager, de veiligheid hoger en de beloning voor delvers duurzamer dan het geval is bij munten die gebaseerd zijn op een sha256, scrypt, x11 en x13 algoritme.
-   Wij streven ernaar om Groestlcoin beschibaar te stellen voor het grote publiek. Innovatief en gebruiksvriendelijk voor iedereen. Intergriteit en transparantie staan bij ons hoog in het vaandel. Crypto valuta zijn de toekomst en GroestlCoin zal een van de leiders zijn van de huidige R3\/0_|utie.

Over het algoritme:
-   Is een itererende hash functie, waarbij de compressie functie is opgebouwd uit twee vaste, grote, verschillende permutaties. Het ontwerp van Grøstl is transparant en gebaseerd op principes die zeer verschillen van de SHA-family. De twee gebruikte permutaties worden gebouwd met behulp van de zogehete ‘wide trail design’ strategie, die het mogelijk maakt om krachtige verklaringen te geven over de weerstand van Grøstl tegen een grote verscheidenheid van crypto-analytische aanvallen. Indien deze permutaties worden verondersteld geschikt te zijn, is dit het bewijs voor de beveiliging van de hashfunctie.
-   Kan en wordt versterkt door de hardware genaamd AES support. Dit is aanwezig in de meeste moderne CPU’s. Dit zorgt ervoor dat het efficientie verschil tussen CPU en overige manieren van delven wordt verkleint. Groestl (oude CPU/GPU) – Groestl maakt een afweging tussen zaken als aankoop van nieuw materiaal, reactietijd en energieverbruik. Hierdoor verbruikt Groestl minder energie per hash dan andere algoritmen. Doordat het hashing algoritme eenvoudig is, presteren ook oudere CPU’s of GPU’s goed. Voor meer informatie verwijzen we naar de volgende link: http://www.groestl.info/Groestl.pdf
-   Is het meest energie efficiënte algoritme voor GPU’s in de huidige cryptovaluta markt. De praktijk heeft uitgewezen dat Groestl het laagste energieverbruik, warmte en geluidsoverlast geeft van alle recent uitgebrachte algoritmen. Dit zorgt voor een stillere en meer efficiëntere manier  van delven.
-   Is bedoeld om de toekomst van het delven te zijn. Groestlcoin is trots dat het als eerste gebruik maakt van dit nieuwe efficiënte algoritme.
-   Is een recent voorgesteld cryptografisch hashing algoritme dat een vergelijkbare structuur en toepassingen heeft als de Advanced Encryption Standard (AES). Het doel van dit document is het presenteren van het ontwerp van het samenwerkingsverband tussen AES en Grøstl met gebruik van minimale middelen door een pijpleidingconstructie. Het voordeel van deze samenwerking is dat het op efficiente wijze zowel voorziet in een cryptografische hashfunctie, en daarnaast dienst doet als blocknummer. Het systeem is gericht op de Altera Cyclone IV FPGA. Het document geeft een volledige omschrijving van het ontwerp en de ingebruiname, almede een analyse van de resultaten van deze fusie.  Tot slot worden verschillende mogenlijkheden van het gebruik van Grøstl met elkaar vergeleken.
-   Is een byte-georiënteerd SP-netwerk dat verschillende componentented heeft geleend van AES. De S-box (substitution of vervangings-box) die wordt gebruikt is identiek met AES. Het gevolg is een sterke verwarring en verspreiding binnen Grøstl.
-   Is een zogehete wide-pipe constructie waarbij de grootte van de interne status aanzienlijk groter is dan de omvang van de output. Dit heeft het bekende effect dat generieke aanvallen tegen de hashfunctie aanzienlijk worden vermoeilijkt.
-   Levert op een wijd vlak verschillende goede prestaties en heeft daarnaast verschillende maatregelen getroffen tegen zogehete side-channel attacks die zichzelf reeds hebben bewezen door AES.

Over de AES versnelling:
De samenstellingsfunctie is gebaseerd op een gekoppelde 256– of 512-bit permutatiefunctie P en Q en wordt gedefinieerd als
f(h, m) = P(h ⊕ m) ⊕ Q(m) ⊕ h

De permutatiefuncties P en Q zijn verregaand gebaseerd op het Rijndael (AES) bloknummer, maar opereren middels 8×8 of 8×16 serie van bytes, in plaats van 4×4. Net als AES bestaat iedere ronde uit vier handelingen:

1. AddRoundKey (de rondenummers van Grøstl hebben een vaste waarde, maar verschillen tussen P en Q)
2. SubBytes (maakt gebruik van de Rijndael S-Box, waardoor het delen van AES uitvoeringen mogelijk worden gemaakt.
3. ShiftBytes (een uitbreiding in vergelijking met AES, hierdoor verschillen P en Q en 512- en 1024-bit versies)
4. MixColumns (maakt gebruik van een 8×8 matrix in plaats van de 4×4 Rijndael matrix.
Grøstl onderscheid de input in blokken en berekent herhaldelijk de hi = f(hi-1, mi). Echter, Grøstl behoud een hash status van tenminste twee maal de grootte van de laatste output (512 of 1024 bits), welke aan het einde van de hashberekening wordt afgeroomd.  

41
Voorafgaand aan de Bitcoinwoensdag bijeenkomst in Pakhuis de zwijger heeft er gisteren op dezelfde locatie een korte bijeenkomst plaatsgevonden tussen Stichting Bitcoin Nederland en Stichting eGulden Foundation. Het was een eerste officiële samenkomst waarbij beide partijen speciaal voor elkaar rond de tafel kwamen. Er is gekeken of er synergie voordelen te behalen zijn door overlap in de doelstellingen en besproken dat Stichting Bitcoin Nederland zich in dit stadium voornamelijk richt op reguleringsvraagstukken en contact met banken en overheden waar Stichting eGulden Foundation zich meer richt op educatie van de doorsnee Nederlander. Als kers op de taart hebben wij onze nieuwe wallet getoond die ook door de aanwezige pers als eenvoudig werd ervaren. Er zijn geen harde afspraken op papier gezet, maar beide partijen hebben beklonken elkaar in de toekomst te zullen ondersteunen indien dit nodig blijkt te zijn. Na afloop is er samen gedineerd en aansluitend is de Bitcoin woensdag bijeenkomst bezocht. Al met al weer een positieve ontwikkeling voor onze munt, die zijn aanwezigheid steeds prominenter in de Bitcoin wereld profileert.


42
Belangrijke mededelingen / Iets te VIEREN!!!!
« Gepost op: 27 mei 2015, 21:22:32 »
Beste mensen, ik heb iets te vieren, namelijk mijn 1000e forumpost. Om iets leuks te verzinnen krijgt ieder forumlid dat geregistreerd is op het moment dat ik dit plaats voor ieder geschreven bericht op dit forum 1 EFL, plaats dus even een kort berichtje hieronder waarin je verteld hoe verschrikkelijk leuk dat je het van mij vind dat ik dit zo maar doe en dat je die eGulden gaat gebruiken om te delen met je vrienden zodat we samen onze club actief uitbreiden (dat laatste is natuurlijk niet verplicht, maar wel de bedoeling) en zorg er dan voor dat je ook een beloningsadres erbij staat, want ik wil allemaal niet teveel gedoe :) Op naar de volgende 1000!

44
Ontwikkeling en technische discussie / cryptoid.info
« Gepost op: 10 mei 2015, 20:51:23 »
https://chainz.cryptoid.info/

Een dienst wat ik wel zijn geld waard vind (in tegenstelling tot PoD) is bovenstaande site, voor 10 euro per maand host deze man een onafhankelijke blockchain explorer, met leuke extra features. Ik zou graag op deze site te vinden zijn, betaald er iemand mee?

45
Belangrijke mededelingen / Bittrex update
« Gepost op: 10 mei 2015, 13:29:28 »
1. Als je niet kan inloggen na de update: verwijder je cookies
2. Er is een onderscheid gemaakt tussen geverifieerde markten en niet geverifieerd. Om geverifieerd te raken moet je PoD hebben voor je munt, wat in mijn ogen compleet bs is. Ik heb Bittrex gemailt met de vraag hoe onze markt tussen het  "goede" rijtje komt te staan.
3. De wallets zijn weer inzichtelijk, erg leuk

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 6 ... 14