Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Johnny the selfkicker

Pagina's: [1]
1
Dat klopt, dat is het ook. En het is niet nieuw, het heeft vanaf de allereerste Bitcoin al in het systeem gezeten. (zie ook http://egulden.org/flip/efljournaal3.html#1)  Veel munten zijn in de loop van de tijd al aangevallen maar daar hoorde je niet veel over. Omdat zelfs na al die jaren die meeste munten alleen nog maar bruikbaar zijn om Bitcoins te kopen zijn het nu iedere keer de exchanges die aangevallen worden want een 51% aanval kan alleen uitgevoerd worden met een lopende transactie. Omdat nu de exchanges hun voorraden naar de aanvallers zien verdwijnen wordt het probleem eindelijk benoemd. Overigens is deze aanpak uniek in de Bitcoinwereld en een prestatie van formaat voor het kleine ontwikkelteam waar ik slechts met bewondering naar kan kijken. Want in tegenstelling tot collegamunten die met betaalde krachten werken praten we hier over onbezoldigde vrijwilligers die dit werk doen naast hun normale werkzaamheden.

2

Paar dingetjes toe te voegen
1 Guldencoin heet geen Guldencoin meer maar Gulden of NLG
2 In verleden zo vaak gevraagd of er updates zijn van EFL maar nooit kwam er een antwoord, dat was voor mij de reden dat ik niet meer in EFL geloof
3 We zitten elkaar niet in de weg, of ik citeer maar even "We merken elkaars bestaan nu niet eens." Er zijn nog genoeg mensen die NLG onderuit halen, en ja ik denk ook nog iemand uit de EFL community
4 denk maar eens na waarom litebit EFL niet meer aanbied
5 Is er al eens nagedacht aan meer gebruikers gemak bij EFL? Betere wallets, meer security zo kun je wel meer bedenken ( ik zou het niet weten, er zijn nooit nieuwtjes of updates)

Hallo Mark, allereerst hartelijk dank voor je reactie. Die wordt op prijs gesteld. Ik kom even op een paar puntjes terug

1. Je hebt groot gelijk. Maar het gaat hier over twee jaar geleden toen egulden werd opgesplitst maar toen was de naam nog Guldencoin. 

2. Geloof kun je niemand aanpraten. EGulden wordt technisch dusdanig doorontwikkeld dat je daar niets van merkt. En alles wat niet technisch is, is afgesplitst naar het eFiliaaL project. Dus als je dat niet volgt dan zul je alleen bij eGulden inderdaad erg weinig merkbare ontwikkelingen zien. Er komt trouwens een hele grote aan, namelijk de invoering van het Oerushield dat 51% aanvallen onmogelijk maakt. Toch een hele leuke innovatie die al een hoop belangstelling losmaakt.

3. Er is er één persoon bij mijn weten maar dat is op persoonlijke titel. Verbale aanvallen op eGulden worden niet gesteund vanuit de eGulden Foundation. Die zien Gulden verder gewoon als een gewaardeerde collega en als gezegd, we ervaren op geen enkele manier last van elkaar en dat willen we graag zo houden. Alleen hun manier van meeliften door urls van eGUlden te gebruiken zouden wij niet doen. Dat zien we als pure misleiding van je klanten die je voor een financieel project niet kunt gebruiken. Betrouwbaarheid en eerlijkheid horen bij financiële projecten voorop te staan. Maar goed, dat is verder hun verantwoordelijkheid.

4. Daar is niet veel denkwerk voor nodig. Bij aankoop via EFL.Nl bespaar je ruim 30% ten opzichte van kopen via Litebit. Ze hadden dus geen klant meer vanuit eGulden en het is dus logisch dat ze ermee gestopt zijn. Geen kwaad woord verder over en weer.

5. Zie 2. De meeste ontwikkeling gebeurt buiten eGulden tegenwoordig. EFL.NL krijgt soms veel kritiek maar kent ook een grote groep enthousiaste gebruikers. Zomaar iets nieuws invoeren doe je dan ook niet zo snel. Maar er wordt wel degelijk over een aantal aanpassingen nagedacht. Concrete voorstellen zijn dan ook zeer welkom.

Nogmaals bedankt voor je reactie.

Johnny3
Hallo Hans,

voor het moment alvast even bedankt voor je inhoudelijke reactie en we komen er op terug.

en ook een prettig weekend!

Johnny

4
Hoi Hans,
Je mag je overal mee bemoeien. Graag zelfs. Maar om ergens iets aan te kunnen doen moeten we zo concreet mogelijke informatie hebben, dat is logisch anders werken we in den blinde :-) Kun je proberen om te omschrijven wat er voor zorgt dat je het als onbetrouwbaar ervaart? Er en welke aspecten zouden er dan aan verbeterd moeten worden om daar verandering in te brengen? We horen graag van je.

5
En zolang deze munt kennelijk in erg zwaar weer verkeert, stel ik het op prijs dat alles open en bloot gecommuniceerd wordt. Daar heb ik niet alleen baat bij, anderen willen vast ook wel weten waar ze het voor doen.

Goeiemorgen Jory,
Er zijn binnen e-Gulden twee groepen actief. De ene groep (3 man) is druk bezig om dingen te realiseren en de andere groep staat ongenuanceerd dingen te gillen langs de zijlijn, daarmee bewijzend volledig onwetend te zijn van de werkelijke situatie. 
Ik zit in de eerste groep. Jij behoort tot de tweede. Dus dat is lastig communiceren.
De actieve mensen "weten waar ze het voor doen" dus die hoef je niet in bescherming te nemen.
Ik stop er dan nu ook mee want dit leidt tot niets.
Jammer

6

Beste zelfkicker,

Ik ga niet in cirkeltjes redeneren. Dit verhaal kon je misschien 2 tot 3 jaar geleden slijten, inmiddels wordt EFL links en rechts ingehaald, as we speak.

Het is 2 voor 12 voor deze munt. Zo bleek laats wel uit de 51% aanval, waardoor de nieuwe apparatuur hard nodig schijnt te zijn. (Terwijl andere munten inmiddels al Proof of Stake aankondigen als opvolger van mining. )

Het is wat mij betreft dus kiezen of delen. Of er verandert iets structureels, of ik beschouw de munt als een gefaald project. Op je handen blijven zitten is geen optie meer en zo belangrijk is EFL niet in een landschap waar meer dan 700 'fantastische' munten op de beurs worden verhandeld.
Een harde boodschap, maar ik denk dat iemand de olifant in de ruimte moet benoemen.


Hé Jory,

Je klaagt eeuwig en altijd dat je niet gehoord zou worden.  Je krijgt een kans om je ei te leggen en je haakt direct weer af.

Weer zonder enig argument net als in al de vele voorgaande keren. Ik neem aan dat je toch goede argumenten hebt?  Waarom horen we die dan nooit?

Ik denk dat je veel beter kunt als je wél goed geïnformeerd zou zijn. Want je weet gewoon echt helemaal niets van wat er werkelijk gebeurt, dat bewijs je hier nu opnieuw met de conclusies die je denkt te kunnen trekken. Wie zegt dat de dingen die jij noemt al niet lang de aandacht hebben? Of zelfs al geregeld zijn?

Maar dat gebrek aan kennis is dan voor ons wel een belangrijk signaal, dus dat punt is binnen. Dat gaan we oppakken want er ontbreekt kennelijk ergens iets

Verder vinden we deze reactie gewoon jammer. Het was een mooie kans voor ons om wat te leren.

Dus de uitnodiging voor een goed gesprek staat nog steeds en blijft ook gewoon staan.

We blijven nieuwsgierig naar wat je echt te vertellen hebt en hopen oprecht dat je de uitnodiging een keertje aanneemt.7

Beste Bitwise-Shifted,

Over die basis. Ik heb er al vaker op gefulmineerd, Efl.nl is echt niet te doen, tenzij je precies weet hoe je het moet gebruiken en ook nog eens de moeite wil nemen om het hele paadje te volgen. Laat ik degene zijn die de knuppel in het hoenderhok gooi: DEZE SITE STAAT AL SINDS 2014 STIL !

Aan inzet zal het vast niet liggen. Ik denk dat Gerrit van goede wil is en dat hij echt zijn best heeft gedaan om van efl.nl iets werkbaars te maken. Het werkt echter niet, het is veel te complex en Spartaans in het gebruik.
Andere munten hebben allang iets verzonnen dat je via één wallet een conversie kan maken via bv nocks.co om je coin om te zetten in het geld dat we gewend zijn te gebruiken.
En passant heeft de directe concurrent NLG ook erg slim bedacht dat je geld kan uitgeven, sparen, ontvangen e.d, maar je kunt het ook nog eens als ondernemer gebruiken, wat je ook nog eens moeiteloos kunt integreren in je financiele systeem.

Die ontwikkeling heeft bij deze munt niet plaatsgevonden, er zijn allemaal losse entiteiten die ogenschijnlijk wel bij elkaar horen, maar die van los zand aan elkaar hangen.

Mocht 'het team' een inhaalslag nu nog overwegen, dan zou ik zeggen, naast de bovenstaande problematiek:  wacht met een investering in apparatuur en introduceer een tussenstap, zoals een dagprijs, zodat een ondernemer zich niet met allerlei extra zaken hoeft bezig te houden, als hij (of zij) EFL wil gebruiken als extra mogelijkheid. Butter 'em up.


Ik wil Yoshi ook nog even in het zonnetje zetten, de man heeft zo godsgruwelijk veel gedaan om een en ander uit te leggen en aan de man te brengen. Ik weet niet eens waar te beginnen om hem te bedanken voor zijn inzet. Het lijkt wel alsof hij de enige is die een toekomstbeeld voor ogen heeft.

My 2 cents.

Hoi Jory, hartelijk dank voor je reactie. Het is altijd lastig om een eerste reactie te krijgen. Is iets menselijks kennelijk.  Ik heb nog wel een paar vragen zodat we het beter op kunnen pakken. ik leen daarom een paar zinnen uit je tekst in een ander kleurtje;

Ik heb er al vaker op gefulmineerd, Efl.nl is echt niet te doen, EFL.NL heeft ruim 600 actieve gebruikers die jouw probleem kennelijk niet ervaren. In elk geval horen we er niets over. Dat maakt het des te interessanter wat jouw visie op EFL.NL dan zo anders maakt. Kun je voor ons aangeven "wat" je er nu precies niet aan snapt?

tenzij je precies weet hoe je het moet gebruiken. Er zijn meerdere handleidingen. Ik neem aan dat je die gelezen hebt maar kennelijk voldoen ze dus niet. Kun je aangeven op welk punt de handleidingen te kort schieten?

DEZE SITE STAAT AL SINDS 2014 STIL.  Deze site is in februari JL volledig vernieuwd, alleen is het forum nog onderwerp van discussie. Kan het weg of niet en daar wacht de renovatie op. Of bedoel je een andere site? Zo ja, welke?

Het werkt echter niet, het is veel te complex en Spartaans in het gebruik. Zie boven, we horen heel graag waar je vastloopt want dat is interessante informatie.

nocks.co om je coin om te zetten in het geld dat we gewend zijn te gebruiken.. Dat mag in Nederland niet zonder vergunning. En die heeft de egulden niet. Nocks is een vennootschap. egulden is een stichting dus het kan wettelijk niet. Tenzij een aantal leden ook een bv op willen richten. Dan kan er meer.

maar je kunt het ook nog eens als ondernemer gebruiken, Wij gaan nog iets verder. We leveren er voor de ondernemer ook nog klanten en korting bij alleen is dat onder en andere projectnaam. Die afsplitsing loopt als gezegd al twee jaar. Er is zelfs een aparte stichting voor opgericht zodat beide projecten niet afhankelijk van elkaar zijn. Vanuit onze kant hoef je niet te verwachten dat er iets aan de marketing van egulden gedaan zal worden want dat is de taak van de community zoals je kunt lezen in de statuten van de foundation.

Die ontwikkeling heeft bij deze munt niet plaatsgevonden,.  Jawel, veel meer dan dat zelfs maar op de reden dat je het niet weet kom ik nog terug.

Overigens beschouwen we NLG niet als concurrent maar als collega maar dat even terzijde. Beide munten verschillen zo hemelsbreed van elkaar dat er voor beiden een ruime bestaansmogelijkheid ligt. We merken elkaars bestaan nu niet eens.

Mocht 'het team' een   Het team is de egulden-community. Daar maak je zelf ook deel van uit dus wat let je om het initiatief te nemen? eGulden is van niemand en iedereen kan dus aan de gang gaan. Dat hebben die anderen ook gedaan. Kortom, egulden is van niemand en al helemaal niet van een team.

een inhaalslag nu nog overwegen..Er is dus geen sprake van een inhaalslag. Tenminste zo zien wij dat maar dat mag je best anders zien. eFiliaal heeft een concept dat uniek in de gehele wereld is en dat veel en veel verder gaat dan het in de lucht houden van een cryptomunt.

Die ontwikkeling heeft bij deze munt niet plaatsgevonden. Ik denk  dus dat je op dat punt heel veel informatie misgelopen bent. Vergeet niet dat 2 jaar geleden een bewuste keuze is gemaakt om dat onder een andere naam te gaan ontwikkelen. Het eFiliaal project is een aantal keren groter dan egulden en guldencoin samen. eFinancieel zet straks een nieuwe norm voor beurzen en andere handelsplatformen.  Misschien moeten we het nog weer eens vertellen maar het probleem is dat je nooit enige reactie krijgt. We hebben een nieuwsbrief gehad die veel positief commentaar kreeg, met name uit de hoek van Gulden. Hier werd hij genegeerd.  Daarnaast is degene die het meest aan de weg timmert het totaal niet eens met de aanpak van de rest en negeert alles verder volkomen.

er zijn allemaal losse entiteiten die ogenschijnlijk wel bij elkaar horen, maar die van los zand aan elkaar hangen.  Kun je aangeven over welke entiteiten je het hier hebt en welk verband je zou verwachten dat er nu volgens jou niet is?

wacht met een investering in apparatuur Welke apparatuur? Leg eens uit? Wat er een miners rondzwerft is allemaal privé bezit. De eGulden bezit helemaal niets, laat staan apparatuur.

introduceer een tussenstap, zoals een dagprijs, zodat een ondernemer zich niet met allerlei extra zaken hoeft bezig te houden, als hij (of zij) EFL wil gebruiken als extra mogelijkheid. Butter 'em up. Zie het efliaal project. Het is allemaal al lang aanwezig en nog wel meer dan dat ook.  Ondernemers worden tot in het absurde verwend.

Kortom, nogmaals dank voor je reactie. Een deel van je overduidelijke  irritatie komt imho voort uit het feit dat je nu voor je informatie af gaat op één bron die uitsluitend een eigen visie naar buiten brengt waar verder inderdaad niets mee gedaan wordt. Dat is jammer want zijn visie is niet fout maar we kunnen gewoon niet alles tegelijk. Daarnaast zijn de financiële middelen er nu domweg niet.   En dan krijg je naar buiten wel een volkomen scheef beeld en weet je dus inderdaad van 80% van de ontwikkelingen binnen egulden en de zusterprojecten efiliaal en efinancieel  niets af als je maar op één persoon afgaat die er zelf niet bij betrokken is. 

Maar goed, we kunnen er van leren dat we meer aan de weg zouden moeten timmeren met wat er allemaal gebeurt en dat we dat niet meer aan één persoon over kunnen laten.

Ik hoop dat je de gedetailleerde commentaren wilt geven zodat we er iets aan kunnen doen. Mocht je geen zin hebben om het op papier te zetten, kunnen we je dan een keertje verwachten op één van de skypesessies die meermalen per week georganiseerd worden? Dan kun je het precies uitleggen. Laat maar weten.

 


8
Wat is er nodig om eGulden als geld ingevoerd te krijgen?

Dat is vooral een complete infrastructuur op het gebied van betalen die het ook voor mensen interessant maakt om ermee te betalen.

Daarnaast is de voorlichting van het allergrootste belang.

Dat zijn allemaal dingen die nu gemaakt moeten worden wat voor twee man zonder enig budget om zaken uit te besteden een heidens karwei is. Het komt er allemaal wel maar het kost veel te veel tijd.

Vragen we mensen om een handje te helpen dan is het antwoord meestal: "Ja, maar ik kan niet programmeren..." Nu, dat is ongeveer het enige dat we niet nodig hebben want dat deel is al lang klaar.

Wat hebben we dan wel nodig om egulden van muntje naar echt geld te krijgen?

1. Signaleerders
Mensen die eens onder woorden kunnen brengen wat er mis is met de website, de interface, EFL.NL en andere zaken waar regelmatig vage klachten over worden geuit zonder dat het duidelijk is WAT er nu verkeerd aan is. Aan "Ik snap er helemaal niets van" hebben we niets hoe graag we ook willen. De wil om iets aan te passen is er altijd, maar je moet wel weten wat er dan aangepast moet worden. Dit is buitengewoon belangrijk maar er wordt zonder enig resultaat  al drie jaar om gevraagd.

2. Meedenkers
Wat ontbreekt er nu? Welke onderwerpen moeten verder uitgediept worden? Wat mag er wel weg? Wat ken veeeeeeeeel beter? Allemaal zaken die we niet samen kunnen bedenken, laat staan beslissen. Hebt u de meest absurde ideeën die aan de orde zouden kunnen komen? Laat ze weten. We zijn gek op absurde suggesties.

3. Meelezers
De afgelopen anderhalf jaar zijn er 14.000 pagina's tekst geproduceerd. Dat is een klus om te schrijven maar ook om door te lezen op leesbaarheid, grammatica, stijlfiguren etc. Dus heb je een neus voor taal? Laat het weten.

4. Schrijvers
Kun je een verhaaltje schrijven dat in ruime zin past in de filosofie van eFiliaal, dus zorgen dat eGulden als geld geaccepteerd kan worden? We zien het graag tegemoet. We hebben volop mogelijkheden om artikelen in allerlei vormen te plaatsen. Ook cursusmateriaal, vergelijkende studies en dergelijke zijn welkom

5. Illustrators
Kun je overweg met grafische software? Dan zijn we naar je op zoek. Bij veel artikelen zouden afbeeldingen moeten wat er nu domweg door tijdgebrek bij inschiet. Ook voor het maken van cursusmateriaal is veel grafisch materiaal nodig om zaken uit te leggen.

6. Fotografen
Kun je een foto maken? Dan geldt daarbij hetzelfde punt. We hebben dringend veel rechtenvrij materiaal nodig dat gebruikt kan worden op websites en in onze publicaties.  Als je wilt kun je alle credits krijgen.

7. Figuranten
In het najaar is het de bedoeling om te starten met "eFiliaaL.TV", een videokanaal op internet. Voor het maken van het noodzakelijke filmmateriaal hebben we figuranten nodig. Iets voor u? Of denk je een andere inbreng te kunnen leveren bij het maken van multimedia projecten? We horen graag van je.

Zoals u ziet hebben we zeer alledaagse bijdragen nodig. Het is geen hightech werk. Het is ook niet bedoeld voor een hightech omgeving om juist voor iedereen. Iedereen die straks met egulden gaat betalen. Voor iedereen die iets wil doen zijn er mogelijkheden.

In alle gevallen geldt, dat we vinden dat iedereen moet kunnen profiteren van het project als hij of zij er iets voor doet. Geld hebben we niet, dus dat gaat er niet komen. Dus kom met een ander voorstel. Kunnen we jou of je bedrijf vermelden? Wil je er een stukje over gepubliceerd hebben? Advertenties? Advertorials? Moeten we een vriendin voor je regelen? Het kan allemaal. Laat het ons weten.  Stuur een emailtje naar support@efiliaal.nl en help ons mee om eGulden op korte termijn te veranderen van een verzamelaarsmuntje naar een volwassen betaalmiddel.

Tenzij u vindt dat een mooie pump&dump op zijn tijd belangrijker is, natuurlijk. Dan wensen we u daar in elk geval heel veel lol bij want plezier is ook wat waard.
9
Een paar ketterse gedachten over eGulden, munten en geld.

Het mooie van ruilhandel
Ik had een doos boeken over. Mijn buurman verkoopt tweedehands boeken en wilde ze graag hebben. Ik kreeg er twee flessen wijn voor. Dit was een prima voorbeeld van ruilhandel. Vroeger deed men niet anders dan ruilhandel maar erg praktisch was het niet. En dus ontstond geld.

Wat is geld
Wat is geld? Geld is een middel om als handvat te gebruiken bij ruilhandel en daar wordt het al vele, vele eeuwen voor gebruikt in allerlei vormen. Schelpen bijvoorbeeld dienden als dergelijk handvat. En er zijn meer curieuze voorwerpen in de geschiedenis als geld gebruikt. Kenmerkend aan dat geld is, dat mensen het accepteerden in plaats van ruilhandel. Je kunt er de waarde van iets in uitdrukken dat je kopen of verkopen wilt. Of een dienst in plaats van een product, dat werkt ook.

Van geld naar munten
Metalen waren vroeger buitengewoon zeldzaam omdat ze moeilijk uit delfstoffen te halen zijn. Dus werden allerlei metalen als geld gebruikt. Omdat die ruwe brokken metaal lastig te hanteren waren kwamen er handzame munten. Munten in allerlei soorten en maten. Met name de Friezen hanteerden al munten aan het begin van de jaartelling. Deze munten werden algemeen als geld geaccepteerd.

Het eerste kenmerk van geld
Kenmerkend voor geld is dus dat een grote groep mensen deze onvoorwaardelijk accepteert in plaats van ruilhandel. En dan kan het geld in de vorm van munten zijn maar het hoeft dus niet.

eGulden is een munt.
eGulden is een munt. Een elektronische weliswaar maar onmiskenbaar een munt. Sommige mensen willen ze graag hebben. Hoe meer hoe beter. Want je kunt ze omwisselen in een andere munt die Bitcoin heet. En er zijn ook weer mensen die die Bitcoins willen hebben. Prima. Deze munten hebben een waarde die voortkomt uit vraag en aanbod. Cryptogeld is wellicht één van de zuiverste voorbeelden van de perfecte werking en de intrinsieke schoonheid van het kapitalistische systeem. Wie heeft krijgt meer. Wie niets heeft houdt niets.
De huidige bezitters van egulden bezitten een munt die ze onderling verhandelen of verhandelen in andere munten. Buiten de groep cryptomunt bezitters houdt het echter op.

Cryptogeld is onbekend
Vraag een willekeurige Nederlander naar cryptogeld en hij zal zeggen dat hij er nog nooit van gehoord heeft. Noem Bitcoin en enkelen zullen het herkennen als de munt die criminelen gebruiken om elkaar onderling te betalen want dat hebben ze wel eens in hun krant gelezen. En wat in de krant staat is waar.

eGulden is dus GEEN geld
Als we stellen dat eGulden een vorm van geld is dan stellen we dus impliciet dat de munt onvoorwaardelijk door iedereen wordt geaccepteerd. De praktijk wijst echter uit dat dit in de verste verte niet het geval is. Nog lang niet in elk geval.

eGulden voldoet aan geen enkel kenmerk
Vrijwel alles wat je leest rond eGulden, zowel hier als op Facebook etc draait om de munt. Om de koers met name. Ook dat geeft al aan dat er geen sprake is van geld zoals we dat kennen. Immers, een ruilgoed dat als geld wordt ingezet moet extreem stabiel zijn.

De eGulden is volslagen kansloos als geld
Hoe zou de Nederlander naar zijn geld kijken als hij voor zijn euro vandaag 24 flesjes heineken kan kopen, morgen 19, overmorgen 59 en de dag daarna weer 23? Hij zou de euro laten vallen als een baksteen omdat die als geld onbruikbaar was. Vervang nu Euro in de vorige zin eens door eGulden en lees deze zin dan nog eens.

Hoe meer "pumps" hoe groter het probleem
Met andere woorden, eGulden heeft twee hele grote problemen om als geld gezien te worden. Ten eerste is er geen hond die het kent laat staan accepteert en ten tweede is het veel te instabiel en te volatiel. Juist die grote sprongen die in kleine kring zo geweldig gevonden worden als een geslaagde "pump"  zullen de acceptatie van de eGulden door de massa als geld steeds verder bemoeilijken. Is er iets mis mee dan om je munt zo duur mogelijk te maken? Nee hoor, helemaal niet. Maar het is en blijft dan wel een verzamelobject zonder de kans om ooit geaccepteerd te worden. Ook al gaat egulden naar een geeltje per eGulden, dan nog zal acceptatie uitblijven als niet aan de genoemde randvoorwaarden wordt voldaan.

Wat is er dan wel nodig?
Kortom, willen we met eGulden ooit doorbreken dan is een verregaande stabiliteit van de koers een absolute noodzaak waar we nog heel ver vanaf zijn en Nederland zal van het bestaan van eGulden af moeten gaan weten.

"Onzinmunten verkopen het beste" sprak Julius Caesar al.
Nog steeds lees je overal advies dat men de munt Uselessuperia moet gaan kopen omdat de Devs daar een geïntegreerde Lantaniumdefibrillator in gebouwd hebben en dan weet je dat die munt dus over de top gaat (omdat iedereen gaat kopen gaat de prijs vanzelf omhoog inderdaad. Economische wet van vraag en aanbod). Het zijn uiteraard de bezitters van de munt die op de voordelen van die Lantaniumdefibrillator wijzen. De Romeinen, die ook al munten hadden, wisten het al "Mundus vult decipi, ergo decipiatur"

Sommigen zien het licht.
En het allerbeste nieuws is natuurlijk de kleine groep mensen die zich aan het denken in termen van munten hebben ontworsteld en een begin hebben gemaakt met het aanpakken van beide bovenstaande problemen ten einde van eGulden ooit eens geld te gaan maken.

De problemen zijn oplosbaar mits....
Want natuurlijk zijn deze problemen oplosbaar. Maar dat kost tijd, zeker als er slechts twee man van de hele community van 3412 eguldenbezitters actief aan werken :-) , puur omdat de community  liever eGulden als munt wil verzamelen in plaats van hem ooit als geld te willen gebruiken. Nou Ja, prima. Dat is een keuze waar gelukkig iedereen nog volkomen vrij in is. Ach, het is ook leuk zoals afgelopen nacht van zaterdag op zondag met ritjes van 25% op en neer in enkele minuten. Dat is leuk muntjes verdienen. Heel leuk.

Is Johnny geschift?
"Nou Johnny", zult u zeggen, "is dat nou allemaal niet heel erg negatief? eGulden is zo'n leuk muntje"? Nee Hoor, het goede nieuws is namelijk dat je in bovenstaand verhaal voor eGulden elke willekeurige andere altcoin in kunt vullen. De concurrentie, waar ook ter wereld, heeft exact hetzelfde probleem al is niet iedereen zich daar nu al van bewust.  Maar dat komt vanzelf. Tot dat moment zullen de meeste cryptoliefhebbers Johnny minimaal als geschift zien.

Het is nu aan u.
Natuurlijk bent u het niet eens met deze polemiek. Nu bent u aan de beurt om Johnny te overtuigen van zijn ongelijk. Geef aan waarom eGulden wél geschikt is als geld zonder de aanvullende acties van een paar dwarsdenkers. Ik kijk er naar uit. En denkt u ook dat eGulden meer verdient dan de status van verzamelmuntje, neem dan contact op met iemand van het eFiliaaL team10
Stel jezelf voor / Re: Hallo allemaal
« Gepost op: 12 juni 2017, 12:00:34 »
Hoi Hans,
Gulden en eGulden zijn aan de ene kant technisch voor 98% identiek en 2% (interface naar buiten en wat parameterinstellingen zoals je die ook noemt) verschillend. Verder hebben beide munten nauwelijks iets gemeen. De achterliggende filosofie is 100% verschillend.  Na ongeveer een jaar is er binnen egulden een start gemaakt met een splitsing. Daarbij is er één tak onder leiding van de stichting eGulden Foundation die de software draaiend houdt, de lopende problemen oplost en als stichting de premine beheert.

De conclusie waarop de splitsing heeft plaatsgevonden was dat noch gulden noch egulden ook maar de geringste kans van slagen hadden om als geld geaccepteerd te worden. Geld is pas geld als de grote massa het als betaalmiddel omarmt. Marktonderzoek wees uit dat 7% van de Nederlanders wist dat Bitcoin het geld was waar  criminelen elkaar onderling mee betaalden, 0,9% dacht wel eens van egulden gehoord te hebben en guldencoin (zoals GUlden toen nog heette) kende helemaal niemand. Dat gaf dus aan dat elke poging om van een munt meer te maken dan een verzamelaarsobject tot mislukken gedoemd was. Investeren in betaalsoftware, contacten met handelaren etc. werd binnen egulden dan ook als volslagen zinloos gezien en elke poging in die richting is gestaakt. Vandaar je ook geen handelaren oid vindt op de website. Waarom zou een winkelier een cryptomunt accepteren? Het geeft alleen maar heisa en klanten die ermee zouden kunnen betalen moet je met een lantaarntje zoeken.

Maar er zijn wel twee  separate projecten opgestart. De eerste was het maken van een meer herkenbare wallet onder de naam EFL.Nl en de andere was het eFiliaaL project dat tot doel had om eerst de markt rijp te krijgen om met een willekeurige cryptomunt te starten. Dat doen we door te zorgen dat mensen die met cryptogeld betalen en winkeliers die het accepteren daar een leuk bedrag voor gaan vangen. In principe gaan alle partijen die mee gaan doen aan efiliaal daar direct cash voor in handen krijgen bij het gebruik ervan.

Ook daar is bij de notaris een aparte stichting voor opgericht onder de naam stichting.efiliaal. Met dat project is vorige jaar proefgedraaid met een prototype van een wereldwijde unieke aanpak voor marketing, klantenbinding en betalen. Daar hebben we wat zaken van geleerd die nu weer worden verwerkt. In de tweede helft van dit jaar komt het project definitief operationeel. Het is een heel groot project, aanzienlijk groter dan egulden en gulden samen bij elkaar maar er is nog weinig tot geen ruchtbaarheid aan gegeven. Maar dat gaat drastisch veranderen. En dan zul je merken dat je keuze voor egulden de juiste is geweest. 

Verder worden alle bijdragen, concrete opmerkingen etc zeer gewaardeerd dus houd je vooral niet in  :)

11
Versterking van het e-Gulden netwerk noodzakelijk / Re: Post 5: De markt
« Gepost op: 10 juni 2017, 20:14:28 »
"what doesn't kill you will make you stronger...." Friedrich Nietzsche

EFL zaterdagavond 10 juni op een all-time-high  :) in euro's


Pagina's: [1]