Economie > Economie discussie

Prijs EFL

<< < (39/39)

bitwise-shifted:
Toch leuk om te zien dat ook de 2 cent een gepasseerd station is, zoals ik zie in mijn efl.nl portemonnee : Europrijs 1 EFL : 0.02134
Litebit maakt het nog bonter : Europrijs 1 EFL : 0.023555

Nelis:
Gepasseerd station zou ik het nog niet willen noemen, maar met weer bijna 2000 euro in de markt vandaag lijkt het de goede kant op te gaan. Ik zal er nog eens wat geluid aan geven via facebook, misschien stapt er nog iemand mee in.

Nelis:
Ja, laat ik nog eens op dit oude topic reageren, het is immers ons meest gelezen artikel van het forum en dit jaar is er voor het eerst in lange tijd weer wat volatiliteit te bespeuren in de markt.

Het lijkt erop dat de recente koersstijging wat slapende honden heeft wakker gemaakt. behoolijke stapels aan efl beginnen na een jaar of 4 weer in beweging te komen om verkocht te worden. Het blijft natuurlijk jammer om mensen te zien vertrekken, maar als ik mijn digitale speurwerk in de blockchain mag vertrouwen zijn de munten op een hogere koers aangekocht dan ze nu van de hand worden gedaan, dus wat dat betreft mogen we de bal bij onszelf leggen, want na 4 jaar zijn de munten dus nogsteeds nergens te gebruiken en ja, als je dan een keer wat wilt doen met je geld, dan zal je het dus moeten omwisselen naar een bruikbaarder middel.

Het positieve is dat mensen hun muntjes slechts 1x kunnen verkopen, het nadeel is dat er nog behoorlijk wat munten open lijken te staan om verkocht te worden. Nu is het de vraag, hoeveel spoed zit er na 4 jaar op het omwisselen van die EFL's? Afhankelijk van de tijdsspanne die het omwisselen mag duren zal er een andere prijs worden afgerekend, behalve natuurlijk als er ineens iets onverwachts zou gebeuren en de Nederlanders de waarde van EFL gaan inzien, maar gezien de ontwikkelingen in de lage landen hecht ik vrij weinig waarde aan die voorspelling.

De vraag blijft dus, hoe lang gaat de huidige club het nog volhouden om EFL als voorwaardig geldsysteem te zien? Na 10 jaar van trouwe dienst is er zo goed als geen van de doelen bereikt, je kan zelfs stellen dat de doelen steeds verder buiten bereik lijken, met bijvoorbeeld standpunten van Michael saylor over hoe bitcoinbezitters een sterke dollar zouden moeten wensen en goud als de tegenstander van bitcoin zouden moeten zien.

Als we het wat dichter bij huis bekijken, dan zien we dat alle bedrijven die in de cryptoindustrie actief zijn volledig naar de pijpen van de overheid dansen. Niet alleen financieren ze met licentiekosten hun eigen onderdrukking, maar buiten een aantal rechtszaken is er amper weerstand te herkennen tegen de lijn die de overheid uitstippelt. De innovatie van cryptogeld is hard op weg om de digitale gevangenis gestalte te geven, daar waar het initieel was bedoeld om deze gevangenis te voorkomen. De toekomst ziet er niet zo rooskleurig uit als je het mij vraagt en al zijn er een aantal mensen die met de beste intenties proberen om de realiteit een andere wending op te sturen, het staat in schril contrast met de overmaat aan middelen die beschikbaar staan om de LiEFhebbers van hun ongelijk te overtuigen.

Volgens mij is het zaak om de strategie te veranderen, binnenkort viert de stichting wederom zijn verjaardag, maar we kunnen slechts constateren dat er tot op heden geen zichtbare resultaten zijn behaald die tot een aanwas van deelnemers heeft geleid.

Zoals altijd blijf ik ervan overtuigd dat de prijs het beste marketing middel is en daarom heb ik het volgende voorstel: in plaats van een dagelijkse handelsactiviteit te realiseren is het volgens mij effectiever om op het juiste moment een grote aankoop te realiseren. Dat juiste moment is er volgens mij op het moment dat bitcion een koersstijging laat zien die zo significant is dat deze wordt overgenomen door de reguliere media. Op dat moment is er een goede tekst paraat die ervoor gaat zorgen dat mensen de voordelen van EFL goed tot zich kunnen laten doordringen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de relatief lange geschiedenis en de duidelijke nichemarkt waar EFl zich op richt, alsmede de samenwerking met vergelijkbare communitycoins. Deze tekst kan vervolgens worden gepromoot via de cryptokanalen die hiervoor een betaling verwachten om het te publiceren. Uit onze tijd met bitcoinmeester heb ik nog contact met chris, die zit volop in die betaalde promotie en kan een uitstekende hulp zijn om dat marketing verhaal aan de man te brengen.

De manier van aankopen zal niet optimaal zijn en eventuele verliezen kunnen door de stichting gecompenseert worden met efl's uit de donatiekas, dus een ander potje dan de pre-mine. Gezien de 1000-en emailadressen die wij van de vriendenactie in bezit hebben kan de actie worden voorbereid met een mailing uit te doen naar alle vrienden met de vraag of ze een financiele bijdrage willen leveren in ruil voor wat EFL's. Niet geschoten is altijd mis lijkt me hierbij van toepassing en mogelijk zijn mensen wel te vinden om wat extra EFL aan te schaffen als je hen eraan help herinneren dat de munt nogsteeds bestaat en op constante basis zijn blokken aan elkaar rijgt.

De bovenstaande tekst is geen absolute waarheid of eis dat iets moet gebeuren, het is meer een voorzet om een andere aanpak bespreekbaar te maken, voor mij is inmiddels namelijk wel aangetoont dat de huidige gang van zaken te weinig succes oogst om anderen over de streep te trekken en daar zou ik graag wat verandering in zien, dus... willen we dit aanpakken en zo ja, hoe dan? Het is volgens mij tijd om de koers te veranderen en de de fluwelen handschoentjes af te doen. Tijd voor een hardere aanpak, de wereld om ons heen is namelijk zo verhard dat deze geen andere optie openlaat.

bitwise-shifted:
Het merendeel wat je zegt is natuurlijk waar. Ik vind echter dat de ondertoon veel te negatief is. Zelfs als je stelt dat de aanpak niet tot nieuwe aanwas heeft geleid. Het echte probleem is dat iedereen lijkt te leunen op te schouders van degenen die toch al het meeste te dragen hebben. Ook hier weer: "willen we dit aanpakken?" wordt gevolgd door "hoe dan". "Het is tijd om de koers te veranderen", terwijl je bedoeld "degenen die nu het meeste doen". Stel je voor, Een klein groepje mensen is iets groots aan het bouwen en die moeten ineens van koers veranderen. Zo werkt het niet. Er moeten meer mensen aan het project gaan bouwen als je wilt dat het sneller klaar komt. En wat ben je aan het bagatelliseren. Wat ligt er:

- Een unieke, zeer stabiele blockchain, nagenoeg zonder energieverbruik.
- We hebben inderdaad ruim 5000 emailadressen die we met toestemming van de eigenaar mogen mailen. Ze komen lang niet allemaal van de vriendenactie, maar van een tiental campagnes die allemaal een hoop energie hebben gekost.
- We hebben een vakkundig gebouwde website die fungeert als een duidelijke richtingaanwijzer
- We hebben alle communicatie en dialogen zorgvuldig bewaard en toegankelijk gehouden
- We hebben een wiki die als een belangrijk naslagwerk functioneert
- We hebben een marktpositie gewaarborgd waarbij je inderdaad kunt afvragen of dat belangrijk is als dat toch alleen gebruikt wordt als uitgang en niet als ingang.
- We hebben een functionele marktplaats gebouwd die functioneert als advertentie en communicatieplatform en we willen die graag uitbouwen.
- We werken gestaag aan een goed alternatief voor de wissel-markt omdat de huidige markt inderdaad volledig in beslag genomen is door krachten waar we ons ons juist zo tegen verzetten.
- We werken gestaag aan een goed alternatief voor de corewallet voor de niet-technische gebruiker. Feitelijk is EFL.NL niet meer dan een functioneel prototype daartoe, hetgeen we wel heel snel voor elkaar hadden. Noem het maar niets.

Iedereen die je met deze forcerende post oproept om wat te veranderen zou er goed aan doen om te helpen om de marktplaats leven in te blazen en in gebruik te nemen. Als je dan niet kunt programmeren is dat geen excuus, want dat doen wij wel, mocht iemand tegen een probleem aanlopen. We horen het graag. We staan open voor iedere dialoog, bij voorkeur via dit platform of via telegram . Zo help je mee aan het bouwwerk in de plaats van het door een oprisping te verlaten, of het door een harde aanpak en zonder handschoenen in een kwaad daglicht te plaatsen.

Wat mij betreft is het omhoog praten of duwen van de prijs van EFL een volledig verkeerde richting. Je trapt alleen maar in de val van het huidige systeem waar je een alternatief voor wilde bieden en dat volledig bewapend op je staat te wachten. We zullen eerst moeten zorgen voor een zo breed en solide mogelijke verspreiding van alle EFL over zoveel mogelijk Nederlanders zonder de prijs voorop te stellen. Slechts 1 EFL per bewuste Nederlander is voldoende. Als dat bereikt is dan is de prijs vanzelf onschatbaar zonder dat er een Euro (of whatever) mee gemoeid is.

Nelis:
En ook jou geef ik helemaal gelijk Gerrit, maar als ik de blockchain erop nahou staan we voorlopig weer even stil. Niet qua blokken, want daarvoor doet het oeruschild zijn dienst, maar je kan het er zelf ook op nakijken. Hoe vind je de rest van mij berichtjes vandaag? Wellicht dat de prijs bij anderen dan efl omhoog zal gaan, dem moet bijvoorbeeld nog gelist worden op freiexchange, misschien zijn die Duitsers met een veel hoger inwoner aantal wel kansrijker om als eerste in beweging te komen en ze hebben ook nog niet zoveel exposure achter de rug als efl, dus laten we blanco in dit geval dan maar als positief ervaren.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie